Ovo je naša recenzija Silent Circle koja sebe predstavlja kao platformu za privatnost poduzeća. Ona prodaje ne samo šifriranu komunikacijsku uslugu, već i hardver, softver i tehnologiju potrebnu za njezinu implementaciju. Najnoviji dodaci njihovoj platformi uključuju Silent Store, Silent Meetings, Silent Manager i rebranded Silent World (ranije izvan kružnog poziva). Tim Silent Circle jedinstvena je kombinacija svjetski poznatih kriptografa, softverskih inženjera Silicijske doline, VoIP-inženjera, sistemskih analitičara i bivših SEAL-ova američke mornarice. & Britanski stručnjaci za sigurnosne zračne službe (SAS). Oni navode, „Platforma privatnosti poduzeća Silent Circle izgrađena je prema prvobitnoj osnivačkoj svrsi tvrtke: ponuditi privatnost zbog širokog nadzora i prikupljanja podataka.“ Njihov krajnji cilj je omogućiti korisnicima da posluju bez straha da će im komunikacije oteti konkurenti, vlade ili drugi zlonamjerni izvori.

Pregled tihog kruga

Silent Circle započeo je 2011. godine kada su Mike Janke, bivši mornarički SEAL i sigurnosni stručnjak udružio snage s Phil Zimmermannom, stručnjakom za kriptografiju, i Jonom Callasom, inženjerom računalne sigurnosti i programerom kako bi stvorili šifriranu komunikacijsku uslugu s lako dostupnim alatima svakome tko cijeni malu kontrolu nad onim tko ima pristup njihovim razgovorima. Silent Circle službeno je pokrenuo svoju sigurnu komunikacijsku uslugu u listopadu 2012. Izvorni softverski program bio je jednostavan za postavljanje i upotrebu. Jednostavno ste instalirali aplikacije (Tihi telefon, Nečujni tekst, Nečujne oči i Tiha pošta) na bilo koji pametni telefon ili tablet i birali, slali tekstualne poruke ili slali video ili e-poštu. Nakon toga, svaka komunikacija šifrirana je na način da je ne mogu probiti ni vlade, ni hakeri ni podupirani od vlade.

8. kolovoza 2013., američka vlada naredila je kodiranom davatelju e-pošte Lavabit da preda privatne ključeve sloja sigurnih utičnica (SSL). Vlasnik Lavabita, Ladar Levison zatvorio je svoju uslugu, a ne da “postane suučesnik u zločinima protiv američkog naroda” dopuštajući NSA da špijunira svoje kupce. Primjer Silent Circleove posvećenosti privatnosti došao je samo nekoliko sati kasnije. Objasnili su da usluge e-pošte moraju surađivati ​​s drugim davateljima usluga e-pošte. To enkripciju od početka do kraja čini nepraktičnom i stvara opasnost da bi tvrtka mogla biti prisiljena predati informacije vladi. E-pošta kakvu poznajemo sa SMTP, POP3 i IMAP ne može biti sigurna. Iako im još nisu rekli da dostave podatke vladi, to su pismo vidjeli na zidu. Slijedom toga, Silent Circle je obavijestio kupce da je ubio Silent Mail umjesto da rizikuje njihovu privatnost. Odlučili su stoga ukloniti podatke zaposlenika sa poslužitelja i odmah ih potpuno obrisati.

U listopadu 2013., osnivač Lavabita Ladar Levison i Silent Circle pokrenuli su Tamna pošta inicijativa za razvoj sigurnog kriptiranog protokola i usluge. Ladar Levison, voditelj projekta Dark Mail, posvetio je projekt NSA kada je objavio taj časopis Tamno okruženje internetske pošte – Arhitektura i specifikacije u martu ove godine. Njegova predanost slijedi:

Tamna pošta

Tihi krug hardvera

U siječnju 2014., SGP Technologies, suradnja između Silent Circle i GeeksPhone dizajnirala je novi model pametnog telefona pod nazivom Blackphone. Dizajniran u jeku otkrića masovnog nadzora Edwarda Snowdena 2013., za uređaj sa sustavom Android rečeno je da je prvi pametni telefon otporan na NSA. Originalni Blackphone koji je predstavljen u lipnju 2014. ima sljedeće specifikacije:

 • OS platforma PrivatOS bazirana na Androidu 4.4 (KitKat)
 • Zaslon 4.7 ″ IPS HD zaslon (1280 * 720) s pulznom širinom (PWD) za zatamnjenje zaslona
 • Dodirni Kapacitiv >4-točkovni multi-touch
 • Fotoaparat 8MP straga (bljeskalica LED) + 5MP FF sprijeda
 • SIM utor Jedan utor za mikro SIM karticu
 • Bluetooth 4.0 LE
 • Wi-Fi 802.11b / g / n
 • Podrška za MicroSD Da, do 128GB microSDXC
 • Priključci 3,5 mm audio priključak (TRRS: CTIA / AHJ), mikro USB
 • Kapacitet litijevog polimera 2000 mAh (korisnik zamjenjiv)

Danas se Blackphone koristi modificiranom verzijom Android OS-a, koji se sada zove PrivatOS 1.1 ili Silent OS, a koji je dizajniran sa sigurnošću i privatnošću. Također uključuje njihove aplikacije za privatnost zajedno s nekim unaprijed instaliranim aplikacijama za privatnost. Omogućuje privatno pregledavanje web stranica po zadanom, VPN koji sprječava prisluškivanje mobilnih mreža i privatnu pohranu datoteka u oblaku. Značajke uključuju privatne šifrirane glasovne i videopozive i tekstualne poruke s prilozima, Kismet pametniji Wi-Fi Manager koji sprečava Wi-Fi žarišne točke za snimanje podataka ili praćenje lokacija ili aktivnosti korisnika te sveobuhvatni sigurnosni centar i daljinsko brisanje i zaštitu funkcionalnosti. Novi PrivatOS 1.1 također uključuje Spaces koji korisniku omogućuje stvaranje do četiri virtualna telefona. Blackphone je imenovan jednim od Time Magazine je najboljih 25 izuma 2014. godine.  Blackphone se prodaje otključan i radit će s bilo kojim kompatibilnim GSM operatorom i neće raditi s CDMA operaterima. U SAD-u GSM operateri uključuju T-Mobile i AT&T ali ne i Verizon ili Sprint.

Blackphone

Silent Circle će u rujnu 2015. objaviti svoj telefon za privatnost sljedeće generacije, Blackphone 2, koji ima sljedeće specifikacije:

 • LTE i 3G / HSPA + povezivanje širom svijeta
 • 5.5 ″ FullHD gorilla stakleni zaslon; Rezolucija 720p (1280 x 720 piksela) do 1080p (1920 x 1080 piksela).
 • 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon octa-core procesor
 • 3 GB RAM-a & 32 GB interne memorije
 • utor za microSD karticu podržava dodatnih 128 GB
 • BSI senzor kamere od 13 MP (prednja 5 MP)
 • 3060 mAh baterija s brzim punjenjem 2

Kao što vidite, Blackphone 2 je imao prilično nadogradnju u hardveru svog prethodnika. Osim što će posjedovati Silent OS 2.0 i Silent Suite softvera, novi će telefon nuditi mnogo tražene Googleove usluge. Zbog toga ćete sada dobiti sve iste Googleove aplikacije koje su Android korisnici upoznati poput Chromea, YouTubea, Maps i Google Play trgovine. Integriranje Googleovih usluga u njihovu Spaces tehnologiju pokazuje da je Silent Circle posvećen kombiniranju tehničkih mogućnosti i jednostavnosti upotrebe za svoje kupce. Kao i u prethodnim verzijama Silent Circle proizvoda, svaku instaliranu aplikaciju (uključujući i one preuzete preko Play Store-a) nadgleda Sigurnosni centar i imat će pristup samo podacima koji pristajete dijeliti kako ne biste morali ugrožavati privatnost ili sigurnost. Još nije objavljena cijena za Blackphone 2, ali očekuje se da će biti približno jednaka izvorniku.

Novi Blackphone 2 također olakšava poduzeća da ga integriraju s postojećim rješenjima za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) / upravljanjem mobilnim uređajima (MDM) poput Citrix, Soti i Good Technology pružajući izvan okvira pristup široko korištenim aplikacijama za produktivnost. Nadalje, njihova stalna posvećenost Androidu za rad pruža još više značajki koje mogu iskoristiti i zaposlenici i njihovi informatički odjeli. To omogućuje poduzećima da povećaju svoju produktivnost i osiguraju glatki prijelaz pri prebacivanju uređaja.

Softver tihog kruga

Izvorni PrivatOS bio je operativni sustav sa sustavom Android koji je kreirao Silent Circle kako bi se bavili modernim pitanjima privatnosti. Nije imao zaštitnu opremu, nikakve kuke na nosačima i nikakve propusne podatke. To je prvi OS koji je posebno dizajniran za stavljanje privatnosti u ruke korisnika mobilnih uređaja, a da pritom nije žrtvovao svoju produktivnost.

Nedavno je izdana prva značajna nadogradnja na njihovom OS PrivatOS 1.1 ili Silent OS. U središtu njihove nove nadogradnje su Prostori i Sigurnosni centar. Zajedno zajedno stvaraju rješenje za virtualizaciju i upravljanje na razini OS-a koje postavlja postavke privatnosti na dohvat ruke. To omogućuje Blackphoneu i novim Blackphone 2 korisnicima da kontroliraju sve aspekte njihovog mobilnog života, osobni i profesionalni. Namijenjen posebno poduzeću, omogućava korisnicima da poslovne i osobne aplikacije ostanu potpuno odvojeni jedni od drugih.

Spaces omogućuje korisnicima izradu više zasebnih virtualnih telefona na jednom uređaju. To im omogućuje sigurno održavanje osobnog i profesionalnog života. Spaces ima sljedeće značajke:

Prostori na crnim telefonima

 • Stvoriti – stvorite do četiri odvojena prostora koji djeluju poput virtualnih telefona na vašem uređaju; poduzeća, osobne igre, igre itd.
  • Svaki Space troši oko 70MB dodatne memorije tijekom trčanja
  • Svaki novi prostor zahtijeva približno 3 MB dodatnog prostora za pohranu
  • Kad se aplikacije dijele na različite prostore, tada nije potrebno dodatno pohranjivanje aplikacija izvan početnog primjerka
  • Svaka aplikacija može potrošiti dodatnu pohranu podataka aplikacija u svakom prostoru
 • Prilagodba – svaki se prostor može prilagoditi na bilo koji način; različite brave, aplikacije, kućne zaslone, sigurnosne postavke itd.
 • Siguran – čuva vaše aplikacije i podatke
  • Prostori su izolirani od svake pomoću tehnologije za izolaciju procesa Android i Linux (spremnici i SE Android) tako da aplikacije i podaci u jednom prostoru ne mogu dobiti pristup aplikacijama i podacima u drugom prostoru
  • Datotečni sustav za upravljane prostore šifriran je, a ostale Android mogućnosti, kao što je uklanjanje pogrešaka, mogu se onemogućiti kako bi se spriječili napadi koji se temelje na off-line ili oporavak particiji u slučaju da vaš uređaj izgubi ili ukrade
 • Podaci – ne dijele se podaci između razmaka; zajedničke aplikacije između razmaka imaju neovisne podatke
 • Poduzeće – sposobnost za IT administratore za stvaranje, zaključavanje, administriranje i brisanje prostora pod upravljanjem poduzeća.
 • Integracija – Partnerstva s pružateljima rješenja za MDM kao što su Citrix, Soti i Good Technology

Drugi glavni dio Silent OS-a je Sigurnosni centar koji korisnicima omogućuje kontrolu svih postavki privatnosti uz samo nekoliko dodira. Sigurnosni centar ima sljedeće značajke:

 • Konfigurirati – korisnici lako mogu konfigurirati postavke za pojedinačne prostore
 • Upravljati – korisnici mogu odrediti koje aplikacije žive u svakom prostoru
 • Fina melodija – postaviti pojedinačna dopuštenja aplikacija što korisniku omogućuje kontrolu razine podataka koju svaka aplikacija prima

Blackphone također dolazi s unaprijed instaliranim Silent Suite, osnovnim setom aplikacija Silent Circle koji omogućavaju privatnu, šifriranu komunikaciju. Omogućuje pregovaranje, verifikaciju i upravljanje ključevima ključnim riječima. Silent Suite postavlja standard za sigurnu mobilnu komunikaciju i može se instalirati na PrivatOS (Blackphone), kao i standardne iOS i Android uređaje. Tihi apartman sastoji se od sljedećeg:

Aplikacije za crni telefon

 • Tihi telefon – omogućuje korisnicima upućivanje privatnih glasovnih i video poziva u HD razlučivosti preko 3G / 4G i WiFi mreža
  • VoIP usluga enkrip-en-to-peer (sigurna Skype funkcionalnost)
  • To je aplikacija za jednostavno korištenje koja radi koristeći ZRTP protokol šifriranja
 • Tihi tekst – neograničena šifrirana tekstualna usluga s mogućnošću prijenosa datoteka
  • Podržani su samo između ostalih korisnika nijemog teksta
  • Silent Text također nudi siguran prijenos datoteka do 100MB i glasovne bilješke.
  • Obavijest o snimanju nudi funkciju za automatsko uništavanje odabranih poruka nakon unaprijed određenog razdoblja.
  • SCIMP je onaj Instant Message Protokol poruke tihog kruga zbog čega je sigurno Silent Text omogućeno sigurno slanje teksta sa uređaja na uređaj
  • Ključevi za enkripciju “peer-to-peer” ostaju na uređaju, a ne na poslužiteljima Silent Network tako da samo vi i osoba koju šaljete poruke možete dešifrirati i čitati podatke.
  • Sigurni niz za provjeru autentičnosti (SAS) za svaki tekst jedinstven je i koristi se samo jednom koji pruža tajnost unaprijed
 • Tihi kontakti – Automatski šifrirani adresar
  • Lozinkom zaštitite šifrirani adresar da biste ga zaključali tako da mu možete pristupiti samo vi
  • Uvozite i šifrirajte postojeće kontakte iz drugih izvora.

U studenom 2014. godine Silent Phone i Silent Text dobili su najbolje ocjene (7/7) na sigurnom razmjenjivanju poruka Electronic Frontier Foundation. kartica rezultata.  Oni su dobili bodove za komunikaciju šifriranu u tranzitu, za enkripciju od kraja do kraja, što je omogućilo korisnicima da neovisno provjeravaju identitete dopisnika, podržavajući tajnu unaprijed, da im je kôd otvoren za neovisan pregled, da su njihovi sigurnosni dizajni dobro dokumentirani, i imaju nedavne neovisne revizije koda.

Tihi sastanak je njihova najnovija softverska aplikacija koja pruža siguran sustav konferencijskog poziva. Omogućuje do 50 sudionika. Silent Circle kaže da sustav znači da više nećete morati pamtiti pristupne kodove. Ima vizualno sučelje koje će pojednostaviti zakazivanje, pozivanje i nadgledanje sudionika konferencije. Silent Circle Blackphones dolaze s ostalim unaprijed instaliranim aplikacijama treće strane za koje je provjerena privatnost i sigurnost poput Kismet Wireless Wi-Fi Managera koji vam pomaže izbjeći rizike od nesigurnih WiFi mreža i Remote Wipe.

Usluge tihog kruga

Naš pregled je utvrdio da Silent Circle sada nudi razne usluge koje više usmjeravaju prema poslovnim rješenjima. Te usluge uključuju:

Tihi svijet

 • Silent Store – Silent Store instaliran je na sve uređaje Blackphone, prva svjetska trgovina aplikacija usmjerena na privatnost sadrži aplikacije zajednice zajednice programera koju je provjerio Silent Circle
 • Tihi upravitelj – Silent Manager tvrtkama pruža jednostavno i sigurno web-rješenje za upravljanje prostornim planovima, korisnicima, grupama i uređajima
 • Tihi svijet – Šifrirani plan poziva koji korisnicima omogućuje privatnu komunikaciju s onima koji nemaju Tihi telefon.
  • Plan pretplate – Četiri plana pretplate koji uključuju Silent Suite i Silent World (ranije vankružno pozivanje) svi planovi uključuju neograničeno primanje poziva, neograničen član na člana i 120 odredišta za pozive
   •  Starter – 100 minuta izvan kruga; 12,95 $ / mjesečno
   •  srednji – 250 minuta izvan kruga; $ 19.95 / mjesečno
   •  Najbolja cijena – 500 minuta izvan kruga; 24,95 $ / mjesečno
   •  Korisnik napajanja – 1000 minuta izvan kruga; 39,95 $ / mjesečno
  • Područje pokrivanja tihog svijeta – zemlje Silent Circle mogu privatno nazvati svakoga, bez roming troškova i dodatnih naknada.
   • Sjeverna Amerika Sjedinjene Države, Kanada, Meksiko, Guadaloupe
   • Karibi Dominikanska Republika, Martinik, Portoriko, Djevičanski otoci SAD-a, Bermudi
   • Centralna Amerika Kostarika, Panama
   • Južna Amerika Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Francuski, Gvajana, Paragvaj, Peru, Venezuela
   • Afrika Maroko, otok Reunion, Južna Afrika
   • Europa Andora, Austrija, Bugarska, Belgija, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Gibraltar, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal , Rumunjska, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo
   • Srednja Azija Kazahstan, Uzbekistan
   • Istočna Azija Kina, Hong Kong, Japan, Rusija, Južna Koreja, Mongolija, Tajvan
   • Jugoistočna Azija Brunej, Laos, Malezija, Singapur, Tajland
   • Južna Azija Bangladeš, Indija
   • Zapadna Azija Bahrein, Gruzija, Izrael, Kuvajt, Turska
   • pacifički Američka Samoa, Australija, Guam, Mariana Islands, Novi Zeland
   • razni Voxbone – SA, Voxbone – UN

Među poslovnim uslugama koje nude je i poslovna integracija formirana njihovim partnerstvom s pružateljima rješenja za MDM poput Citrix, Soti i Good Technology. To pomaže probiti put povećanim brojevima prodaje širom svijeta.

Također imaju jedan od najbržih sustava upravljanja ranjivosti. Kritične ranjivosti u njihovom Silent OS zakrpljuju se unutar 72 sata od otkrivanja ili prijavljivanja. Oni to mogu postići jer ažuriranja dolaze izravno iz Tihog kruga bez kašnjenja ili razdoblja čekanja. Uz to, oni imaju filozofiju otvorenog koda i za pomoć u brzom otkrivanju pogrešaka i u njihovom softveru Silent OS i na Blackphoneu tako što sponzoriraju programe prikupljanja programa za bug..

Tehnologija tihog kruga

Platforma za privatnost poduzeća Silent Circle rođena je iz snažnog uvjerenja u privatne i sigurne komunikacije i izgrađena na osnovi drugačije filozofije arhitekture mobilnih uređaja. Dizajnirali su ga neki od najboljih umova u mobilnoj tehnologiji, šifriranju, sigurnosti i privatnosti. Sigurnošću u njihovoj mreži upravlja se pomoću Zimmermann prometni protokol u stvarnom vremenu (ZRTP) koji je osmislio suosnivač Silent Circlea Phil Zimmermann. U skladu s najboljim praksama šifriranja, Silent Circle ne drži niti ima pristup ključevima koji kriptiraju vaše privatne komunikacije. Prema tome, njihovi komunikacijski proizvodi koriste ener-to-peer enkripciju, što znači da se ključevi čuvaju na strojevima pošiljatelja i primatelja, a ne u mreži Silent Circle. Bilo koji razgovor, video, tekst ili video telekonferencija šifrirani su od pošiljateljevog uređaja prema drugoj strani.

Komunikacija putem ZRTP-a izgleda ovako:

 1. Protokol otkriva kad započne poziv
 2. Pokreće ugovor s kriptografskim ključem između dva pozivatelja
 3. Omogućuje otkrivanje čovjek u sredini (MiTM)) napade prikazivanjem kratkog niza za provjeru autentičnosti za korisnike verbalne usporedbe putem telefona
 4. Zatim pokreće šifriranje i dešifriranje glasovnih i podatkovnih paketa u pokretu.

Ključni pregovori su čisto izjednačeni s medijskim tokom. Ključevi su jedinstveni i uništavaju se na kraju svakog poziva. ZRTP protokol također opcionalno podržava javnu ključnu infrastrukturu (PKI) ako drugi VoIP klijent ne podržava ZRTP.

Pregled tihog kruga: zaključak

Silent Circle je rješenje za zaštitu privatnosti s pretplatom za mobilne uređaje, koje je osmišljeno od početka, imajući na umu sigurnost i privatnost. Oni pružaju ne samo uslugu, već i hardver, softver i tehnologiju koja se koristi za njezinu implementaciju, što im omogućava da bolje udovolje potrebama korisnika o privatnosti. Prvotno je bio usmjeren prema pojedincima koji su se brinuli za privatnost mobilnih uređaja, ali postao je globalni kandidat za Blackberry u pružanju sigurne mobilne poslovne platforme za poslovanje.

Njihov hardver uključuje originalni Blackphone, koji će uskoro izaći Blackphone 2, s Blackphone + tabletom koji će se objaviti u budućnosti. Njihov se originalni mobilni softver Silent Suite sastoji od Silent Phone, Silent Text i Silent Contacts. Pružaju sigurno rješenje kodirano putem peer-to-peer za VoIP, video i tekst. Razvili su dvije nove softverske aplikacije s obzirom na poduzeće. Prvi od tih, Tihi susreti pruža vizualno sučelje za sigurne video konferencije koje pojednostavljuju zakazivanje, pozivanje i nadzor sudionika konferencije. Drugo, Silent Manager zajedno s partnerstvima s glavnim dobavljačima MDM rješenja poput Citrix, Soti i Good Technology pruža menadžerima poduzeća sigurno internetsko rješenje za upravljanje njihovim in-place planovima, korisnicima, grupama i uređajima. Sve to, zajedno s uvođenjem prostora za upravljanje poduzećem u PrivatOS 1.1, Silent Store za aplikacije koje su provjerene u privatnosti i ponovnim brendiranjem njihove usluge van pozivnih krugova kao Silent World, Silent Circle čini ozbiljnim protivnikom u privatnosti mobilnog poduzeća.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me