Započnimo s pregledom Android aplikacije RedPhone iz tvrtke Open Whisper Systems s kratkom poviješću same tvrtke. Od početka svog modernog pametnog telefona sigurnost poziva brine mnoge korisnike. 2010. godine Moxie Marlinspike (pseudonim) i Stuart Anderson pokrenuli su mali start-up za rješavanje problema sigurnosti mobilnog telefona Android. U svibnju 2010. godine izdali su aplikaciju za mobilnu platformu Google Android nazvanu RedPhone. RedPhone je prvi program putem glasovnog protokola (VoIP) koji je korisnicima Androida omogućio krajnje kriptirane telefonske pozive između ostalih RedPhone korisnika.

RedPhone za Android

U studenom 2011. Twitter je tražio kvalificirane ljude za poboljšanje vlastite sigurnosti. Kupili su Whisper Systems za neobjavljeni iznos i njegova dva talentirana osnivača otišla su raditi za njih. U početku su uzeli RedPhone offline, ali ljudi su se žalili jer su mnogi prosvjednici koristili RedPhone tijekom arapsko proljeće.  U srpnju 2012., Twitter je objavio RedPhone kao besplatnu i open-source aplikaciju pod licencom opće javne verzije 3 (GPLv3).

U siječnju 2013. Marlinspike je napustio Twitter kako bi se ponovo zauzeo za mobilnu privatnost i sigurnost. To je učinio pokretanjem projekta otvorenog koda Open Whisper Systems za nastavak razvoja na RedPhone aplikaciji za Android i sestrinsku aplikaciju, TextSecure.  Projekt se financira donacijama zajednice i vremena i novca, kao i nepovratnim sredstvima. Pregledom je utvrđeno da projektni tim uključuje mali namjenski razvojni tim i grupu volontera. Otvoreni Whisper Systems izjavio je da je cilj svima olakšati komunikaciju na svojim mobilnim uređajima.  Objave koja je izašla na vidjelo u lipnju 2013., ilustrirala je da takve aplikacije nisu samo potrebne, već da su i apsolutna potreba ako želimo komunikaciju održavati privatnom i sigurnom.

Kontrolni popis signala / RedPhone EFF

U lipnju 2014, Sigurna ljestvica poruka, projekt Zaklade za elektroničku granicu (EFF) dao je aplikaciji RedPhone 7 od 7 provjera. Primili su provjere šifriranja u tranzitu i kriptiranja na takav način da ih Open Whisper Systems ne mogu pročitati, omogućavajući korisnicima da provjere identitet osobe s kojom razgovaraju, štiteći prethodnu komunikaciju ako budući ključevi budu ukradeni, ima kôd otvoren za neovisni pregled, ispravno dokumentiranje sigurnosti RedPhonea i nedavni pregled njegovog koda. Otvorite druge dvije aplikacije Whisper Systems (TextSecure Private Messenger za Android i Signal Privatni Messenger za iOS) također je primio 7 od 7 čekova na EFF-ovoj ljestvici. Signal je aplikacija koja integrira TextSecure i Redphone u jednu aplikaciju za iOS uređaje.

Nabavite RedPhone

Privatni razgovor s RedPhoneom za Android

Sada kada smo malo pregledali povijest projekta Open Whisper Systems, istražimo samu aplikaciju RedPhone. RedPhone funkcionira slično kao Skype i Google Voice. To je VoIP aplikacija koja putem Interneta šalje vaše telefonske pozive putem Wi-Fi-ja ili podataka. Kompatibilan je sa Signal za iOS i pruža komunikacijski alat na više platformi za šifrirane govorne telefonske pozive. Razlikuje se od ostalih spomenutih aplikacija po tome što vam omogućuje šifriranje čitavog poziva od početka do kraja ako oba korisnika pokreću ili RedPhone ili signal. Integrira se u standardni Android telefon biranja, tako da ga možete koristiti za pozivanje svih na vašoj listi kontakata. To znači da ako upućujete poziv pomoću uobičajenog birača, a osoba koju zovete ima RedPhone ili Signal, od vas će se zatražiti da šifrirate poziv. Prvo morate instalirati i registrirati svoj telefon da biste mogli koristiti aplikaciju za upućivanje šifriranih VoIP poziva. Slijedite ove korake za instaliranje i registraciju aplikacije.

Instalacija i registracija RedPhone aplikacija na vašem Android telefonu:

 • 1. korak – preuzmite aplikaciju RedPhone iz trgovine Google Play i instalirajte je
  • Dodirnite „Instaliraj“ i prihvatite Uvjete pružanja usluge (dopuštenja aplikacija) odabirom „Prihvati“.
  • Aplikacija će se automatski preuzeti i instalirati.
  • Napomena – ako se ne slažete s dozvolama aplikacije, instalacija će otkazati.
 • Korak 2 – Konfiguracija i početno postavljanje
  • Registrirajte svoj telefon – unesite svoju zemlju (u kojoj je kupljena SIM kartica) i telefonski broj i pritisnite registar
   • Primit ćete SMS poruku sa šesteroznamenkastim kodom da potvrdite registraciju
   • Ako ne primite SMS, možete odabrati da čujete 6-znamenkasti automatski kôd glasa.
   • Potvrdite registraciju

Da biste nazvali aplikaciju nakon instaliranja i potvrdili svoj telefonski broj, jednostavno pokrenite aplikaciju i na popisu kontakata odaberite osobu koju želite nazvati. Ako vaš primatelj ima instaliran Signal za iOS ili RedPhone za Android, poziv će se šifrirati, a na vašem će se zaslonu pojaviti dvije narančaste riječi. Pročitajte ove riječi da biste provjerili je li veza osigurana. Ako se te riječi razlikuju na vašem zaslonu i osoba koju ste nazvali, to znači da poziv nije siguran i trebali biste spustiti slušalicu. To je sve. Aplikacija RedPhone ima nekoliko osnovnih opcija. Omogućit će vam gledanje kontakata koji koriste RedPhone ili signal, prikaz povijesti poziva (dolazni poziv, odlazni pozivi i propušteni pozivi), prikazivanje često pozivanih kontakata i omogućavanje korištenja birača za pozivanje telefonskih brojeva koji nisu u svoj popis kontakata. Ako pokušate nazvati kontakt na kojem nije instaliran ni signal ni RedPhone, od vas će se zatražiti da im pošaljete nezaštićenu SMS poruku da instaliraju aplikaciju RedPhone. To omogućuje RedPhone potpuna zamjena za vaše osnovno Android birače. Ispod je nekoliko snimaka zaslona aplikacije RedPhone u akciji.

RedPhone privatni pozivi

Aplikacija RedPhone koristi ZRTP protokol za postavljanje šifriranog VoIP kanala za stvarni poziv i AES-128 u šifriranju načina CBC za podatke. To je protokol koji je razvio Phil Zimmermann i koristi ga Tihi krug u njihovoj aplikaciji Silent Phone. Pozivi upućeni pomoću RedPhonea ili signala imaju koristi od unaprijed tajnost jer se za svaki poziv generiraju nove tipke. Ovo ograničava sigurnosnu odgovornost ako se ugrozi budući ključ.

RedPhone dizajniran je posebno za mobilne uređaje koristeći audio kodeke i algoritme međuspremnika prilagođenih karakteristikama mobilnih mreža. Dizajniran je na brzinu, a Open Whisper Systems ima poslužitelje u 10 različitih zemalja koji pomažu u smanjenju kašnjenja poziva. Aplikacija RedPhone koristi push obavijesti kako bi sačuvala trajanje baterije vašeg uređaja i osigurala da je poziv i dalje poslan, čak i ako je vaš primatelj isključen. To omogućava RedPhoneu da svojim korisnicima nudi brzu, visoko dostupnu, visokokvalitetnu mobilnu govornu komunikaciju.

Nabavite RedPhone

RedPhone pregled: zaključak

Tim Otvorenih šaptača je mala zajednica istraživača i temeljni razvojni tim koji se nepovratno financira. Rade na tome da pruže sigurne, jednostavne mobilne aplikacije za privatnost svima. Njihove trenutne aplikacije uključuju TextSecure Private Messenger za Android, RedPhone: Privatni pozivi za Android i Signal Private Messenger za iOS. Aplikacija RedPhone pruža siguran alat za komunikaciju na više platformi koji omogućuje svojim korisnicima da upućuju privatne pozive ne samo drugim RedPhone korisnicima, već i Signal za korisnike iOS-a. VoIP pozivi šalju se putem Wi-Fi-ja ili podataka putem Interneta. Jednom kada se instalira aplikacija RedPhone, ona se bez problema integrira s osnovnim biračkim brojem i popisom kontakata na uređaju tako da jednostavno možete obavljati sigurne, privatne pozive s prijateljima i obitelji pomoću mobilnog telefona.

Naš pregled je također pokazao da je aplikacija RedPhone dovoljno sigurna i za vaše poslovne pozive. Koristi ZRTP protokol za postavljanje šifriranog VoIP kanala između pozivatelja. Za stvarne podatke poziva koristi AES-128 enkripciju u CBC načinu. Šifriranje se vrši lokalno na uređajima pozivatelja prije prijenosa, tako da čak ni Open Whisper Systems ne može pristupiti vašim privatnim pozivima. Njegov je kôd otvorenog koda i dostupan besplatno za korištenje, izmjenu ili poboljšanje s licencom za opću javnu verziju 3 (GPLv3). Preporučujemo da isprobate RedPhone za sebe i vratite privatnost kakvu ste imali prilikom komunikacije s drugima putem Android telefona.

Nabavite RedPhone

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me