Adblock Plus recensie 2016

Adblock PlusAdblock Plus is een browserextensie die in 2006 door Wladimir Palant is gemaakt als een open source-project. Het is beschikbaar voor alle mobiele en desktopbrowsers en is ontworpen om de verspreiding van malware te stoppen en vervelende advertenties te blokkeren. In 2011 vormde Palant samen met zijn partner Till Faida het moederbedrijf Eyeo om de toekomstige ontwikkeling van Adblock Plus levensvatbaar te maken. In onze recensie zullen we de functies van Adblock Plus onderzoeken en hoe de browserextensie te installeren.


Hoewel Adblock Plus krachtig kan zijn, blokkeert het zelf niets. In plaats daarvan gebruikt het gefilterde lijsten die door de gebruiker kunnen worden aangepast. Sommige mensen kiezen ervoor om hun eigen lijsten te maken, maar u kunt er ook voor kiezen om tracking of malware te blokkeren. Vanwege de aard kunnen blokkeerlijsten door de gebruiker worden gemaakt. Hoewel adblockers al een tijdje bestaan, zijn ze de laatste jaren populairder geworden.

Adblock Plus-financiering

Als Adblock Plus gratis is, hoe blijft het bedrijf dan actief? Het antwoord is licentiëring van acceptabele advertenties. Adblock Plus heeft aandacht gekregen vanwege de acceptabele advertentielijst. Ze kiezen ervoor om advertenties van geselecteerde bedrijven niet te blokkeren. De theorie is dat niet alle advertenties slecht zijn, en veel websites vertrouwen erop voor financiering. In 2009 kwamen de makers met adverteerders tot overeenstemming om een ​​aantal advertenties te laten zien. Adblock Plus gebruikt strikte criteria om te zien of een advertentie vervelend is. Als dit niet het geval is, kan de advertentie worden toegevoegd aan een witte lijst. Sommigen hebben hen bekritiseerd vanwege het beleid, maar 30% van hun inkomen komt uit die whitelist-licenties. Ondanks de kritiek wordt 90% van alle whitelist-licenties gratis verleend. Alleen grote entiteiten moeten betalen voor hun whitelist-licenties. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid om acceptabele advertenties uit te schakelen.

Adblock voor Chrome

De manier om Adblock Plus voor Chrome te krijgen, is door op het menu te klikken. Ga dan naar Meer tools, dan Extensies.

Adblock Plus installatie

U wordt nu naar de Extensies scherm.

krijg meer extensies

Selecteer Krijg meer extensies. Typ aan de linkerkant Adblock Plus. U ziet hier verschillende opties, maar u wilt de extensie kiezen die zegt Adblock Plus.

Adblock Plus-extensie

Zorg ervoor dat u de juiste optie kiest. Er zijn een paar verschillende items die dicht bij dezelfde naam staan, maar niet precies hetzelfde. Zoek naar het ABP-stopteken en zorg ervoor dat er Adblock Plus staat en dat het zich in het extensiegedeelte bevindt.

Adblock Plus gebruiken in Chrome

Nu Adblock Plus is geïnstalleerd, klikt u op het ABP-pictogram en selecteert u Opties.

Adblock-opties

Hier ziet u de opties voor AdBlock Plus. Er zijn vier tabbladen in deze sectie. Filter lijsten, voeg uw eigen filters, domeinen op de witte lijst en algemeen toe.

Adblock Plus-optiesFilterlijsten – Dit tabblad heeft drie vakjes. De eerste twee vakjes gaan naar informatie over de EasyList. Hoewel het een lijst van derden is, wordt het algemeen geaccepteerd door veel verschillende adblockers. Als u aanvullende lijsten heeft die u wilt toevoegen, kunt u dat hier doen. Acceptabele advertenties zijn standaard ingeschakeld, maar u kunt ze eenvoudig uitschakelen door het vakje uit te schakelen.

Voeg uw eigen filters toe – Zoals het tabblad zegt, kunt u uw eigen filters toevoegen. Adblock Plus biedt u instructies en richtlijnen voor het maken van uw eigen filter.

Domeinen op de witte lijst – Als u een domein wilt toevoegen waarvan u het niet erg vindt om advertenties te zien, gaat u hier naar de website. Aangezien sommige websites afhankelijk zijn van advertenties voor financiering, kunt u deze ondersteunen. Omdat u voor sommige sites uw advertentieblokkers moet uitschakelen, kunt u met de functie voor witte lijsten de sites kiezen en kiezen die u wilt.

Algemeen – Het tabblad Algemeen heeft twee functies. Element rechtsklik menu-item blokkeren, en Toon Adblock Plus in ontwikkelaarstools. De meeste mensen laten deze opties met rust.

Adblock Plus voor Firefox

Om Adblock Plus te krijgen, ga naar www.adblockplus.org en klik op Installeer voor Firefox.

Adblock Plus

Sta vervolgens de installatie toe.

Sta Adblocker Plus voor Firefox toe

Klik nu op installeren.

Adblock Plus klik op installeren

Vervolgens krijgt u een bericht dat Adblock Plus met succes is geïnstalleerd.

Adblock Plus geïnstalleerd

Start ten slotte de browser opnieuw op en u ziet het Adblock Plus-pictogram in de rechterbovenhoek. Bekijk onze Chrome-sectie voor installatietips.

Adblock Plus voor Android

Om Adblock Plus voor Android te downloaden, ga naar de Google Play Store en zoek naar Adblock Plus. Het wordt Adblock Browser voor Android genoemd. Zorg ervoor dat degene die je kiest gemaakt is door Eyeo. Accepteer de rechten en klik op Open. Klik op het 3e scherm hieronder op de 3 verticale stippen in de rechterbovenhoek.

Adblock Plus Android eerst 3

Ga vervolgens naar instellingen onderaan de lijst. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, kun je door de EasyList te configureren op Advertentieblokkering klikken. U kunt ook witte lijsten configureren en ervoor kiezen acceptabele advertenties uit te schakelen.

Android Installeer tweede 3

Onder de kop ‘Meer blokkeeropties’ kunt u tracking uitschakelen, andere filterlijst, aisable social media-knoppen toevoegen en malware-domeinen uitschakelen.

Adblock Plus Android laatste 3 schermen

Zolang je het ABP-stopteken naast de adresbalk hebt, weet je dat je de Adblock-browser gebruikt.

Adblock Plus voor iPhone & iPad

Je kunt de nieuwste versie van Adblock Plus voor iPhone of iPad downloaden via de iTunes app store. Het is compatibel met iOS 9.0 of hoger. Ze hebben ook een Adblock Browser-app. De recente beoordelingen wezen op enkele problemen, dus besloten we te wachten om het te proberen.

Zoals bij de meeste iOS-apps, heeft Adblock Plus een reeks introductieschermen. Ze geven u wat achtergrondinformatie over hoe de app werkt en hoe u deze instelt.

Adblock iOS-intro

Er zijn slechts een paar Adlbock Plus-instellingen die u kunt configureren. De eerste is of sommige niet-opdringerige advertenties wel of niet zijn toegestaan. Dit zijn de acceptabele advertenties (bedrijven op de witte lijst) die Eyeo toestaat. Als u de advertenties wilt blokkeren, schakelt u deze functie gewoon uit. U kunt ook specifieke sites op de witte lijst zetten zodat advertenties voor hen kunnen worden weergegeven.

Adblock acceptabele advertenties

Je moet ook inschakelen dat de app in Safari draait. Om dit te doen, moet je op Instellingen – Safari – Inhoudsblokkers tikken.

Blockers voor Safari-inhoud

Ga je gang en schakel Adblock Plus in en start Safari om de app in actie te zien.

Waarom Adblock Plus gebruiken?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van Adblock Plus ten opzichte van enkele van zijn concurrenten. De open source-structuur is leuk omdat het maatwerk mogelijk maakt. Ze verzamelen geen gegevens en u kunt tracking en advertenties uit vele bronnen specifiek uitschakelen. Adblock Plus heeft een geweldig trackrecord en meer dan 300 miljoen downloads. Ze waren een van de eerste adblockers op de markt en werden beschouwd als een pionier in de branche.

Conclusie

Om onze bevindingen samen te vatten, Adblock Plus werkt goed en is gemakkelijk te gebruiken. Hoewel ze wat flauw waren over hun witte lijst, is die functie mogelijk uitgeschakeld als je deze wilt wijzigen. We vinden het leuk dat ABP nog steeds open source is en zeer goed onderhouden. We raden u niet aan een adblocker te gebruiken als uw enige verdedigingslinie. Als u echter op zoek bent naar een extensie om advertenties te blokkeren, het volgen te stoppen en bekende malwaresites te blokkeren, kijk dan hier.

Bezoek Adblock Plus

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map