AdBlock recensie 2016

AdBlock is een browserextensie die in 2009 is gemaakt door een Amerikaanse ontwikkelaar genaamd Michael Gundlach en wordt ondersteund door het team van BetaFish Inc. Het ondersteunt de Chrome-, Safari- en Opera-desktopbrowsers en 64-bit iPhone- en iPad-apparaten. Hoewel het is geïnspireerd op een product met een vergelijkbare naam (Adblock Plus), zijn de twee bedrijven en producten niet gerelateerd. Ze werken op dezelfde manier, maar ze hebben enkele verschillen. In deze review zullen we de functies van AdBlock onderzoeken en u laten zien hoe u de browserextensie installeert.


Laten we de verschillen tussen de twee bespreken. In tegenstelling tot Adblock Plus (ABP), heeft AdBlock de filters al ingeschakeld. Aangezien u niets met AdBlock hoeft in te schakelen, beschermt het u vanaf het begin tegen malware. AdBlock kan op individuele pagina’s worden gebruikt en heeft een aangepaste lijst met extra functies. Beide extensies gebruiken de EasyList om advertenties op veel sites te blokkeren.

AdBlock-financiering

Net als ABP neemt AdBlock deel aan het acceptabele advertentieprogramma. U kunt de acceptabele advertenties echter uitschakelen en alle advertenties blokkeren. Ze vragen ook om donaties en noemen de extensie honor-ware. Door deze methode te gebruiken, betaalt de gebruiker wat hij denkt dat een eerlijke prijs is voor de extensie. Gebruikers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk te betalen.

AdBlock voor Chrome

Klik op de menuknop in Chrome om AdBlock voor Chrome te krijgen. Ga vervolgens naar Meer tools, dan Extensies.

Adblock Plus installatie

U wordt nu naar de Extensies scherm.

krijg meer extensies

Selecteer de optie die zegt haal meer extensies. Typ aan de linkerkant AdBlock. U ziet hier verschillende opties, maar u wilt de extensie kiezen die zegt AdBlock aangeboden door getadblock.com.

Kies AdBlock

Het wordt in extensies weergegeven als de meest populaire advertentieblokkering. AdBlock was een van de eerste adblockers die voor Chrome werd gemaakt.

AdBlock gebruiken in Chrome

Nu AdBlock is geïnstalleerd, klikt u op de stopteken met de hand in het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Opties.

AdBlock-gebruik voor Chrome

Vervolgens ziet u verschillende categorieën zoals u in de onderstaande afbeelding ziet.

Algemeen – Er zijn 6 vakjes die u onder dit kopje kunt in- of uitschakelen, afhankelijk van wat u wilt doen. Dat omvat een vak met geavanceerde opties.

AdBlock Gebruik voor Chrome

Filterlijsten – Onder deze kop kunt u acceptabele advertenties uitschakelen, de EasyList in- of uitschakelen, aangepaste blokfilters inschakelen en andere filterlijsten inschakelen.

Kop van filterlijsten.

Aanpassen – Op dit tabblad kunt u de filters handmatig bewerken, meer advertenties blokkeren of zelfs stoppen met het blokkeren van advertenties op een specifieke website.

Ondersteuning – U kunt op dit tabblad bugs melden, ideeën voorstellen en zien wat AdBlock doet tikken.

AdBlock voor Opera

Om Adblock voor Opera te krijgen, raden we aan naar de website te gaan en vanaf daar te installeren. Klik vervolgens op de knop die zegt Download nu AdBlock.

Ad Block voor Opera

Klik vervolgens op de knop die zegt toevoegen aan Opera.

AdBlock voor Opera

Nu je dat hebt gedaan, zal het scherm een ​​AdBlock-downloadbox tonen. U zult een bericht zien waarin staat dat advertentieblok is toegevoegd aan Opera en hun donatiescherm. Klik met de rechtermuisknop op de AdBlock-pictogram om opties te vinden.

AdBlock-extensie is geïnstalleerd voor Opera

Zodra u opties heeft gevonden, raadpleegt u het Chrome-gedeelte. Ze zijn precies hetzelfde tussen de twee browsers.

AdBlock voor Safari

Ga je gang en bezoek getadblock.com vanuit Safari om de extensie te downloaden.

Adblock website in Safari

Klik op de knop “Get Adblock Now” om de download te starten.

Adblock Safari-bericht

U moet op “Vertrouwen” klikken om de extensie te installeren.

Schakel Adblock in Safari in

Klik op ‘Adblock inschakelen’ en ga je gang en klik op het andere vak om de opties van Adblock weer te geven.

Adblock Safari-opties

Vanaf hier kunt u beslissen of u ‘niet-opdringerige advertenties’ en een lijst met andere functies wilt toestaan. Het blokkeren van Safari-inhoud zal uw privacy tijdens het surfen op internet verder verbeteren.

AdBlock voor mobiele iOS-app

Er zijn nogal wat advertentieblokkerende apps voor de iPhone, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest. Ga naar de Apple iTunes App Store en zoek naar AdBlock for Mobile van BetaFish Inc.

AdBlock iOS-app

Zodra de iOS-app is geïnstalleerd, wordt u begroet met een reeks welkomstschermen. Ze zullen u helpen bij het inschakelen van de adblocker.

Schakel AdBlock in op de iPhone

Om AdBlock in te schakelen, moet je naar je iPhone- of iPad-instellingen gaan. Selecteer daar Safari en tik op “Content Blockers” zoals hierboven weergegeven. Vervolgens kunt u AdBlock-advertentieblokkering, internationale talen en privacyschild inschakelen. Dit zijn de enige opties die je hebt in de iOS-app.

De verschillen met en zonder

We zullen u nu de verschillen in de Opera-browser tonen met AdBlocker en zonder. In de onderstaande afbeelding ziet u hoe een webpagina eruit ziet zonder AdBlock.

AdBlocker op Opera zonder

Nu laten we u dezelfde pagina zien tijdens het gebruik van AdBlock.

AdBlock op Opera zonder advertenties

Zoals je in bovenstaande afbeeldingen ziet zijn de advertenties verdwenen. Dat is cruciaal wanneer u aan het browsen bent, omdat dit betekent dat uw webpagina sneller wordt geladen. Als u ervoor kiest, kunt u ook de sociale-mediaknoppen verwijderen.

 Waarom AdBlock gebruiken?

AdBlock heeft enkele voordelen ten opzichte van zijn concurrenten, omdat u hiermee de filters kunt aanpassen die u wilt zien. De technologie van Adblock blokkeert ook de pre-video-advertenties van YouTube, dus je hoeft ze niet te zien. Net als Adblock Plus houden ze geen browsegeschiedenis of gegevens over u bij. Hoewel er nu andere zijn, waren zij de eersten die een adblocker voor Chrome maakten.

Conclusie

Kortom, AdBlock is gemakkelijk te gebruiken en heeft verschillende opties waardoor het anders is dan andere. U kunt acceptabele advertenties uitschakelen en de extensie wordt regelmatig bijgewerkt. Aangezien niet alle blokkers elke advertentie verwijderen, raden we u aan er meer dan één te gebruiken. Bovendien wilt u andere tools gebruiken om uzelf te beschermen in plaats van alleen een adblocker te gebruiken.

Bezoek AdBlock

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map