In januari 2016 heeft de Anonabox team introduceerde drie nieuwe apparaten op de Consumer Electronics Show (CES) 2016 in Las Vegas. Na de overname vorig jaar, krijgt Anonabox een nieuwe start met hun nieuwe Pro-, Tunneler- en Fawkes-apparaten. Ik ga mijn beoordeling richten op de Pro- en Tunneler-versies omdat deze VPN ondersteunen. Anonabox werkte aanvankelijk samen HideMyAss en meer recentelijk VyprVPN om een ​​aangepaste interface en 30 dagen gratis VPN te bieden bij de aankoop van beide apparaten. Hun VPN-configuratiescherm maakt het heel eenvoudig om verbinding te maken met beide VPN-services. Ontdek hoe u uw privacy onderweg kunt beschermen met Anonabox.

Anonabox VPN-router

Hoewel we het meest geïnteresseerd zijn in het beoordelen van de apparaten die VPN ondersteunen, is het belangrijk op te merken dat Anonabox een volledige reeks producten heeft. Ze werken allemaal, behalve The Tunneler, als Tor-routers. Voordat we ingaan op onze recensie, wil ik even de tijd nemen om een ​​kort overzicht te geven van de volledige Anonabox-productlijn.

Anonabox-apparaten & Prijzen

Hier is een overzicht van de apparaten die u momenteel rechtstreeks bij Anonabox of via Amazon kunt kopen. Degenen die rechtstreeks via hun website kopen, hebben de mogelijkheid om via BitPay met een creditcard, PayPal of Bitcoin te betalen. We zijn verheugd om te zien dat ze Bitcoin accepteren.

Anonabox-apparaten

  • Origineel – Plug and play Tor-router met hardware-wachtwoord
  • Fawkes – Tor router, bridge, relais of uitgang met range extender
  • Tunneler – VPN-router met HMA-integratie en range extender
  • Pro – VPN- en Tor-router, HMA-integratie, USB-filesharing en meer

We richten ons op de Tunneler- ($ 99) en Pro-apparaten ($ 119,99), aangezien deze VPN-verbindingen ondersteunen. Voor het prijsverschil van $ 20 raad ik de Pro-versie ten zeerste aan. Het heeft een snellere processor, meer geheugen en mogelijkheden voor het delen van USB-bestanden. U kunt het ook gebruiken als webserver voor .onion-hosting.

VPN-interface – Tunneler & Pro

De Anonabox Tunneler- en Pro-apparaten ondersteunen elk VPN en zijn vooraf geladen met een VPN-interface voor HideMyAss en VyprVPN. Op de pagina kunt u eenvoudig verbinding maken met elke server. Het enige wat u hoeft te doen is uw HMA- of VyprVPN-gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Vanaf daar biedt het scherm een ​​vervolgkeuzelijst met elke vermelde server. Het geeft je ook de mogelijkheid tussen TCP- en UDP-verbindingen. Zowel de Pro- als Tunneler-apparaten worden geleverd met 30 dagen gratis HMA Pro VPN-service. Het pakket bevat een kaart met een toegangscode die u invoert op de VyprVPN- of HMA-site om de gratis servicemaand in te wisselen.

Wat te verwachten

Mijn oorspronkelijke gedachte was om een ​​reeks schermafbeeldingen op te nemen die de Anonabox-installatie en VPN-interface laten zien. Als je de technische kant van het instellen en gebruiken van de Anonabox wilt zien, raad ik je aan een van de gidsen rechtstreeks vanaf hun site. U ontvangt voor al hun producten een mooi kleurenboekje met dezelfde informatie in de doos. Toch raad ik aan de bijbehorende gids te downloaden. Ik ben een oldtimer en had een vergrootglas nodig om de meegeleverde instructies te bekijken. De online versie is in pdf-vorm en biedt u alles wat u nodig heeft.

Ik behandelde zowel de Anonabox Tunneler als Pro net als elke andere router. Om te beginnen heb ik ze via de LAN-poort op mijn laptop aangesloten. Na het aansluiten van de Ethernet-kabel ging ik naar de URL die ze geven in de installatiehandleiding. De URL verschilt per versie. Eenmaal ingelogd, veranderde ik snel het wachtwoord voor het apparaat en ging ik verder met de WAN-configuratie. Hier kunt u het apparaat verbinden met uw huidige netwerk. In mijn geval was het het draadloze netwerk in mijn kantoor. Het had net zo goed het wifi-netwerk op de luchthaven, het hotel of Starbucks kunnen zijn. Dat is echt waar het apparaat om draait. Het helpt uw ​​privacy te beschermen terwijl u onderweg bent.

De Anonabox-apparaten onthouden wifi-verbindingen, dus u wilt de interface begrijpen. Het Anonabox-team heeft een blog samengesteld post dat is een prima manier om uit te leggen hoe je het beste uit wifi-verbindingen kunt halen en hoe je het apparaat kunt resetten als je dat ooit nodig hebt. Beide apparaten die we hebben getest, hebben hun taak goed uitgevoerd. Ze hebben geholpen onze privacy te waarborgen op een breed scala aan apparaten die via het draadloze netwerk zijn verbonden. Het kostte wat tijd om ze op te zetten. Het was niet slecht, maar ik stel voor dat je wat technische achtergrond en misschien netwerkervaring hebt. Ik verwacht niet dat mijn vader gewoon gaat zitten en een Anonabox configureert.

HMA Pro VPN-interface

Zowel de Anonabox Tunneler als Pro bevatten een scherm om verbinding te maken met HideMyAss VPN. De HMA VPN-interface is heel eenvoudig te gebruiken. U hoeft niets te weten over de technische kant van VPN om verbinding te maken met een HMA-server. U hoeft alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord van HMA te gebruiken. Zoals eerder vermeld in de recensie, wordt uw Anonabox-apparaat geleverd met 30 dagen gratis HMA VPN-toegang. Zodra u zich aanmeldt voor de service, wilt u het VPN-interfacescherm openen. De installatiehandleiding leidt u door het proces.

Anonabox HMA VPN

Je kunt de Anonabox-website bezoeken om de installatie-instructies voor al hun apparaten te bekijken, maar ik wilde doorgaan en het VPN-interfacescherm delen. De eerste drie velden zijn bedekt, maar ze zijn heel eenvoudig. U kunt een vakje in- of uitschakelen om de VPN in te schakelen. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd, is de volgende stap het kiezen van een VPN-serverlocatie. HMA beheert een enorm netwerk van VPN-servers over de hele wereld en je hebt er toegang toe. Maak verbinding met elke server met OpenVPN TCP of UDP. Selecteer een server en laat het Anonabox-apparaat de rest doen.

Anonabox VyprVPN-interface

HMA is niet meer de enige VPN die beschikbaar is voor Anonabox. Hun team werkte nauw samen met Golden Frog om een ​​zeer mooie interface voor VyprVPN-gebruikers te ontwikkelen. U kunt eenvoudig verbinding maken met elke serverlocatie en het protocol- / versleutelingsniveau kiezen vanuit de Anonabox Pro- of Tunneler-gebruikersinterface. Eenmaal verbonden, wordt uw informatie versleuteld via het VyprVPN-netwerk. Ik denk dat het belangrijk is om te vermelden dat VyprVPN een tier 1 VPN-provider is, wat betekent dat ze alle aspecten van hun VPN-service beheren. Beginnend met hun desktop- en mobiele apps en zich uitstrekkend tot hun hardware en netwerk. Dit geeft leden een extra laag privacybescherming omdat het VyprVPN-team volledige controle heeft over hun netwerk.

Anonabox VyprVPN-interface

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, presenteert de Anonabox-interface voor VyprVPN heel goed. Nog belangrijker is het feit dat het heel weinig informatie vereist om verbinding te maken met hun netwerk en uw gegevens te versleutelen. Eerst wil je je aanmelden voor VyprVPN. Als je nog geen account hebt, kun je de link aan de linkerkant van de configuratiepagina gebruiken om je promotiecode in te wisselen. Je zou een kaart met een promotiecode voor 30 dagen gratis VyprVPN bij je apparaat moeten hebben. Als je het niet bij de hand hebt, kijk dan terug in de doos. Het zal promokaarten hebben voor zowel VyprVPN als HMA. Zodra u zich aanmeldt, voert u eenvoudig uw e-mailadres (of gebruikersnaam) en wachtwoord in de interface in. Van daaruit kunt u kiezen tussen een van de meer dan 60 serverlocaties van VyprVPN in 47 landen. Hoewel u het protocol kunt wijzigen, raad ik aan de OpenVPN – 160-bit standaardoptie te gebruiken voor een goede mix van snelheid en privacy. Klik zodra u klaar bent op “Opslaan en toepassen” en klik vervolgens op het vak “VPN inschakelen” wanneer u verbinding wilt maken. Dat is alles wat er is om VyprVPN te gebruiken op uw nieuwe Anonabox-apparaat.

Conclusie

Ik heb genoten van het testen van de Anonabox Pro en Tunneler. Voor het verschil van $ 20 zou ik zeker de Pro-versie aanbevelen. U krijgt een snellere CPU, meer geheugen en mogelijkheden voor het delen van USB-bestanden. Is de Anonabox Pro perfect? Nee, maar het dient om uw privacy te beschermen terwijl u zich op een wifi-netwerk bevindt. Je kunt hem in je laptoptas of zelfs in je zak dragen. Ik zou het niet aanraden om het thuis te gebruiken gezien het snelheidsverlies. In plaats daarvan zou u tijdens het reizen op de Anonabox Pro moeten vertrouwen. Of het nu gaat om de Starbucks in de straat of halverwege de wereld.

Wanneer u het apparaat voor het eerst ontvangt en de doos opent, raad ik u aan onmiddellijk een beheerderswachtwoord in te stellen en de configuratiehandleiding door te lezen. Ze hebben een volledige set geüpdatet gidsen online. Ze hebben ook een nuttige post om u te helpen begrijpen hoe wifi-verbindingen via het apparaat werken. Ik geloof dat de Anonabox-serie apparaten het meest geschikt is voor gebruikers met een technische achtergrond. Ik zou aarzelen om het aan mijn ouders aan te bevelen, omdat ze een vals gevoel van veiligheid zouden voelen als ze het apparaat niet correct zouden configureren. Dat gezegd hebbende, ik beveel het zeer comfortabel aan aan degenen met een technische achtergrond en een beetje thuisnetwerkervaring. Bezoek Anonabox.com meer leren.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me