Avast Antivirus-embleem Avast Software is opgericht in 1988 en heeft zijn hoofdkantoor in Praag. De belangrijkste focus van het bedrijf is het beschermen van gebruikers tegen alle bedreigingen. Avast is vooral bekend om hun antivirussoftware. Naast het beschermen van gebruikers tegen virussen en malware, breidt Avast uit met andere beveiligingsgerelateerde producten. Deze omvatten SecureLine VPN, Avast-wachtwoordbeheerder en tools om uw systeem te versnellen. Onze beoordeling richt zich op Avast Pro-antivirus.

Avast heeft drie verschillende versies, afhankelijk van wat je zoekt. Dat zijn Pro Antivirus, Internet Security en Premier. In deze recensie vergelijken we alle drie de versies van Avast Antivirus en kijken we welke het beste bij u past. We zullen ook hun prijsstructuur bekijken. De onderstaande prijzen zijn voor één apparaat, maar we zullen ook een prijslijst bevatten voor degenen die meerdere apparaten willen beschermen.

Speciale aanbieding van Avast

Zoals u hierboven kunt zien, kost Avast Pro Antivirus $ 34,99 per jaar. De software beschermt uw pc of Mac tegen virussen, malware en andere bedreigingen. U kunt voor $ 5 per jaar extra firewall- en spambescherming toevoegen. Ze hebben een Premier-bundel die uw software automatisch zal updaten en ook een tool voor het vernietigen van bestanden voor nog eens $ 15 per jaar.

Wat als je meerdere apparaten wilt beschermen? Avast begrijpt dat u uw gezin misschien wilt beschermen. Als reactie hierop bieden ze kortingen voor meerdere apparaten. Ze bieden ook kortingen op twee- en driejarige plannen.

1 pc 3 pc’s 5 pc’s 10 pc’s
1 jaar $ 34,99 $ 49,99 $ 84,99 $ 139,99
2 jaar $ 59,99 $ 79,99 $ 124,99 $ 209,99
3 jaar $ 74,99 $ 99,99 $ 164,99 $ 279,99

We bespreken de verschillende categorieën hieronder om u te helpen de beste beslissing te nemen. Onze resultaten in dit gedeelte van de recensie zullen gebaseerd zijn op Windows 10, aangezien dat de huidige versie van het Windows-besturingssysteem is. Avast heeft ook versies beschikbaar voor Mac, Android en iOS, en we zullen er later over praten.

Antivirusbescherming

Antivirusbeveiliging werkt bijna altijd op dezelfde manier tussen verschillende bedrijven. Ze doen allemaal een eerste scan en matchen de resultaten met hun database. Alle Avast-versies bieden goede functies. Nadat Avast uw pc heeft gescand en beveiligd, wordt het programma voortdurend bijgewerkt. Als u nieuwe malware krijgt, kunt u deze uploaden naar Avast voor meer onderzoek. Het scant ook e-mails, bijlagen en frauduleuze webpagina’s. U kunt plannen om de scan van uw lokale bestanden zo vaak uit te voeren als u wilt. Houd er rekening mee dat Avast geen online mappen met bestanden scant.

  Kaspersky Secure Connection VPN Review 2023

Avast zoekt naar twijfelachtige browserextensies. Zwakke wachtwoorden, verouderde software, stuurprogramma’s, compatibiliteitsproblemen en prestatieproblemen worden door de software gecontroleerd. Als u echter prestatieproblemen wilt oplossen, moet u klaar zijn voor de up-sell voor hun opruimtool. Avast scant elke gewenste schijf door er met de rechtermuisknop op te klikken, inclusief thumbdrives en externe opslag. Het zal USB-apparaten niet automatisch scannen wanneer ze voor het eerst worden aangesloten.

Bezoek Avast

Beveiligings- en privacyfuncties

De functies van Avast Pro Antivirus zijn onderverdeeld in drie categorieën.

Bescherming:

 • Intelligente antivirus – Detecteert alle bedreigingen, inclusief virussen, spyware, phishing-aanvallen, ransomware en malware.
 •  CyberCapture – Real-time bescherming die onbekende bestanden naar Avast Labs stuurt.
 • Home Network Security – Laat u de status van uw thuisnetwerk weten en vertelt u of het correct is ingesteld.
 • Slimme scan – Geeft u de mogelijkheid om met één klik op alle bedreigingen te scannen.
 • Sandbox – Deze functie is geweldig als u ooit een bestand heeft ontvangen waarvan u niet zeker weet of het veilig is. Het zal het bestand in een afgesloten omgeving uitvoeren zonder het risico te lopen uw computer echt schade te berokkenen.
 • Browser opschonen – Is er ooit een werkbalk verschenen tijdens het browsen? Deze tool zal er vanaf komen.
 • Wachtwoordbeheer – Het zal al uw wachtwoorden veilig beheren, zodat u er maar één hoeft te onthouden.

Veilige betalingen:

 • SecureDNS – Houdt uw online bankieren veilig.
 • SafeZone-browser – Een veilige browser met ingebouwde Avast.

Gemak:

 • Ondersteuning in het product – Als u problemen heeft met uw Avast-software, is er ondersteuning beschikbaar.
 • Avast-account – Vanaf hier kunt u al uw licenties, accounts beheren en alle apparaten lokaliseren.

Met de Internet Security-versie krijg je twee extra functies. Dat is een firewall en een antispam-bewaker. De Premier-versie heeft nog twee functies. Samen met de twee die u krijgt met de Internet Security-versie, krijgt u een gegevensvernietiger en een automatische software-updater.

Installatie en ondersteuning

Aan de slag gaan met Avast is eenvoudig. Nadat u de software heeft gedownload, kunt u doorgaan en deze installeren. Als alles klaar is, klik je met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in de menubalk (het zou eruit moeten zien als de letter A in een oranje cirkel) en selecteer je Avast-gebruikersinterface openen. U ziet het onderstaande bericht dat u bent beschermd.

Avast Antivirus-console

Ga vervolgens door en klik op de knop die zegt Voer Smart Scan uit om het scanproces voor bedreigingen te starten. Zoals u ziet, start de scan en voert de tests uit.

  Avira Antivirus Pro 2016 recensie

Avast slimme scan

Afhankelijk van het aantal bestanden op uw computer, kan het scannen even duren. Voor hulp bij vragen of instellingen biedt Avast ondersteuning in het product. U kunt ze ook e-mailen en ze nemen binnen 24 uur contact met u op.

Antivirusprestaties en systeemimpact

Twee van de factoren waar u met antivirussoftware naar moet kijken, zijn prestaties en impact. Wat de tests betreft, is de gratis versie van Avast vrij traag. Avast Pro Antivirus heeft echter betere prestatienummers. Er lijkt weinig impact te zijn met een actieve scan in vergelijking met andere in de branche. Een ander ding waar u naar wilt kijken, is het aantal gerapporteerde false positives. Verschillende onafhankelijke labs hebben geverifieerd dat Avast zeer weinig false positives heeft. In een echte wereldtest toont Avast slechts een gecompromitteerd tarief van 0,3%. Wat scannen op aanvraag betreft, vonden we het goed. Er werd gesteld dat Avast Pro Antivirus ervoor kan zorgen dat sommige toepassingen langzamer worden geopend omdat het ze scant, maar we hebben geen snelheidsvermindering opgemerkt.

Bezoek Avast

Onze tests

Heeft u zich ooit afgevraagd of uw antivirussoftware werkt? Verschillende bedrijven bieden tests om ervoor te zorgen dat de uwe het werk doet. Sommigen van hen zijn load-tests, terwijl anderen zullen verifiëren dat de software virussen detecteert. Eicar.org heeft verschillende tests die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw antivirussoftware werkt. Toen we de virustests uitvoerden terwijl we Avast gebruikten, behaalden we goede resultaten. Zoals u in de afbeelding kunt zien, heeft Avast de bedreiging geblokkeerd.

Avast-bedreiging geblokkeerd

We hebben ook een nep-virusstring gemaakt in een tekstbestand en deze op de computer opgeslagen om de antivirus te testen. Zoals we hadden verwacht, heeft Avast het virus niet onmiddellijk gedetecteerd. Maar zodra we de actieve scan deden, vond de antivirussoftware het. Avast vertelde ons niet welk bestand het vond, maar de software verwijderde het onmiddellijk. We hadden graag informatie over het bestand gezien.

Koppel

Als u de interface wilt openen om een ​​actieve scan uit te voeren, klikt u met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in de taakbalk. Het wordt een oranje cirkel met daarin een gestileerde kleine letter “A”. Klik op de bovenste optie. Er zou Open Avast-gebruikersinterface moeten staan. In de onderstaande afbeelding ziet u de console met de resultaten van de laatste scan. Als je problemen hebt, klik dan op de knop alles oplossen.

  HMA Pro VPN recensie 2023

Resultaten van Avast-scan

Dat brengt u naar het scherm dat u hieronder ziet. Klik nu op overslaan. Toen we op alles oplossen klikten, gebeurde er niets. We ontdekten later dat Avast het bestand al had verwijderd.

Avast-scanproblemen

Het tweede scherm dat u ziet, is het onderstaande. Het zal u vertellen of u netwerkproblemen heeft en wat ze zijn.

Avast-netwerkscan

Het laatste scherm geeft u de mogelijkheid om de prestatieproblemen op te ruimen. Dat is de tool die we eerder noemden en die je kunt kopen. De interface is vrij eenvoudig te gebruiken, maar we zouden graag een beetje interactiever zijn.

Avast Mobile Security voor Android

De versie voor Android heet Avast Mobile Security. Als u een geïntegreerde oplossing wilt, dan is dit de oplossing voor u. Laten we beginnen met u te laten zien hoe u het kunt downloaden en installeren. Ga naar de Google Play Store en typ Avast Mobile Security. Wanneer je het hebt gevonden, klik je op de knop die zegt Installeren. Klik vervolgens op Open.

Avast mobiele beveiligingsinstallatieschermen

Nu het is geïnstalleerd, ga je gang en klik je op Doorgaan met. In het volgende scherm kunt u het apparaat scannen op bedreigingen als onderdeel van de Smart Scan. Door op de boost-knop te klikken, kunt u lopende taken stoppen om de prestaties van het apparaat te verbeteren. Andere knoppen zijn een wifi-scanner, app-stop en een app-locker.

Avast mobiele installatie

Zoals je zou verwachten, helpen de functies je om je te beschermen. Er zijn ook verschillende andere apps die u vanuit Avast Mobile Security kunt installeren. Als je op klikt Scan dit apparaat onder de kop slimme scan kunt u zien of uw apparaat veilig is. Als dit niet het geval is, wordt u gevraagd het probleem op te lossen.

Laatste gedachten

Over het algemeen vonden we dat Avast Pro Antivirus goed werkte in onze tests. We hielden van het feit dat het het bestand dat we snel hadden gemaakt, vond en het elimineerde. Het zou leuk geweest zijn als het bestand door Avast was verwijderd, maar alle records zijn verdwenen. De interface is zeer eenvoudig te gebruiken en lost problemen op. We vinden het ook leuk dat Avast zoveel opties biedt met hun verschillende plannen. We raden Avast aan vanwege de gebruiksvriendelijke interface en het hoge beschermingsniveau. Avast Pro Antivirus is er een die u wilt bekijken.

Bezoek Avast

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me