Avira-logoAvira is een familiebedrijf, een multinationaal Duits softwarebedrijf dat is opgericht in 1986. Ze brachten hun eerste versie van antivirussoftware uit in 1988. Sindsdien zijn er veel verbeteringen aangebracht. Avira biedt momenteel drie verschillende versies van hun software aan. Dat zijn Avira Antivirus Pro, Internet Security Suite en Total Security Suite.

Welke je kiest, hangt natuurlijk af van je doelen. In deze review vergelijken we de verschillende versies en prijzen. Welke optie u kiest, hangt af van uw behoeften. De prijs wordt hier weergegeven voor alle drie de versies. Met alle weergegeven opties kunt u drie computers een jaar lang beschermen.

Prijsstelling voor AviraZoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, is Antivirus Pro $ 44,99. Alle versies bieden Avira’s realtime antivirusbescherming, totale online bescherming, gegevens- en identiteitsbescherming, veilige thuisnetwerkbeveiliging en een functie die ze zelfverdediging noemen. De Internet Security Suite kost $ 57,99. Het biedt verschillende tools voor snelheid en afstelling. Het eindproduct is de Total Security Suite voor $ 109,99. De extra functie die Avira biedt voor de Total Security Suite is een VPN. We zullen de opties bespreken en ze uitleggen.

Heb je meer dan drie computers of wil je meer dan een jaar? Avira begrijpt en heeft plannen voor maximaal drie jaar, met maximaal vijf apparaten. In onderstaande tabel tonen we de tarieven voor de Internet Security Suite. Extra prijzen voor andere producten zijn te vinden op hun site.

3 pc’s 5 pc’s
1 jaar$ 57,99$ 122,99
2 jaar$ 87,99$ 184,99
3 jaar$ 116,99$ 246,99

We bespreken de verschillende functies om u te helpen binnenkort de beste keuze te maken. Omwille van deze beoordeling gebruiken we Windows 10. Avira ondersteunt ook oudere Windows-versies. Dezelfde licentie kan worden gebruikt voor Mac, maar Avira voor Android is een meerprijs. Er is geen premium-versie van Avira voor iOS.

Antivirusbescherming

Over het algemeen werken antivirusprogramma’s hetzelfde. Nadat u de software hebt geïnstalleerd, wordt een eerste scan uitgevoerd. Dat zal u snel vertellen of er bedreigingen op uw computer zijn. We raden u aan een volledige scan uit te voeren, omdat virusprogramma’s soms niet altijd onmiddellijk een bedreiging detecteren. Houd er rekening mee dat u Avira moet vertellen om externe schijven te scannen als u ze toevoegt. Anders worden ze niet automatisch gescand. Het scannen kan automatisch worden gepland en u kunt de scan zo vaak uitvoeren als u wilt.

Alle drie de versies van Avira bieden een spelmodus. Dat geeft u de mogelijkheid om het scannen uit te stellen, zodat uw bronnen niet worden opgebruikt als u ergens midden in zit. Geen enkele gamer wil worden vertraagd tijdens het spelen van een game. Door de vertraging toe te staan, hoeven gamers niet te kiezen tussen bescherming en prestaties.

Avira-knopBeveiligings- en privacyfuncties

Vaak onderscheidt een antivirusprogramma zich van een ander door de functies die ze bieden. Alle Avira-producten bieden hun veiligheid. U kunt ook andere opties kiezen, afhankelijk van wat u zoekt. Zoals we al zeiden, gebruiken we de Internet Security Suite als ons voorbeeld.

Belangrijkste Avira-console

Laten we eens kijken naar de functies van Avira Antivirus.

  • Real-time bescherming – Inbegrepen in alle versies, beschermt tegen alle virus- en malwarebedreigingen.
  • Totale online beveiliging – Beschermt tegen phishingaanvallen, geïnfecteerde websites en e-mailaanvallen.
  • Gegevens- en identiteitsbescherming – Deze functie beveiligt uw gegevens voor online bankieren en winkelen.
  • Veilig thuisnetwerk – Analyseert en beveiligt uw thuisnetwerk.
  • Slimme technologieën – Biedt tools voor virusreparatie, AI en zelfverdediging (tool die voorkomt dat malware antivirussoftware uitschakelt.

Inbegrepen bij de Internet Security Suite zijn deze extra pc-optimalisatietools.

  • Snellere pc – Deze tool beheert uw opstarttijd en vermindert vertragingstijden.
  • Topprestatie – Optimaliseert en reinigt uw pc diep.
  • Extra ruimte en geheugen – Maakt live geheugen vrij en verwijdert ongewenste bestanden
  • Data Privacy – Reinigt en versnippert uw browsergegevens.
  • Langere batterijduur – Schakelt onnodige services voor energiebesparing uit. Dit is een geweldige functie voor laptops.

Het hoogste aangeboden niveau is de Total Security Suite. Het bevat alle functies die we zojuist hebben genoemd, samen met een VPN-service. We hebben de gratis versie van de VPN gedownload om het te testen, maar de snelheidsresultaten waren niet goed. Je krijgt alleen 500mb per maand als je de gratis versie gebruikt, maar onbeperkt data met de Total Security Suite. Misschien zijn de snelheden ook beter met de onbeperkte versie. Als de gratis versie representatief is voor hun betaalde VPN-service, zijn er betere oplossingen. Veel VPN’s zijn goedkoper en hebben meer locaties om verbinding mee te maken. Dat gezegd hebbende, vinden we het leuk dat Avira tools beschikbaar heeft om uw pc goed te laten werken.

Installatie en ondersteuning

Antivirussoftware moet eenvoudig te installeren zijn. Nadat u de gewenste versie heeft gekozen, klikt u op de knop Accepteren en installeren. Nadat het is geïnstalleerd, ziet u de Avira-paraplu op uw bureaublad. Je vindt het icoon ook in je dienblad. Door op het pictogram in het systeemvak te klikken, ziet u de onderstaande afbeelding. Vanaf daar kunt u klikken op de Antivirus Pro-scanconsole, de System Speedup en Phantom VPN. Bovendien kunt u de Browser Safety, Scout Browser en SafeSearch Plus installeren.

bericht voor Avira-console

De Antivirus Pro-console is waar u scant om er zeker van te zijn dat uw systeem virusvrij is.

Scanconsole voor Avira

Zoals u kunt zien, heeft u veel scanopties. Als u de Internet Security Suite of de Total Security Suite krijgt, zijn de tools niet ingebouwd in de hoofdconsole. In plaats daarvan verschijnen er extra pictogrammen op uw bureaublad omdat het afzonderlijke apps zijn.

Aan de ondersteuningskant bieden ze een kennisbank, e-mail en telefonische ondersteuning.

Systeemimpact en antivirusprestaties

Twee factoren die doorgaans belangrijk zijn bij het zoeken naar antivirussoftware, zijn impact en prestaties. Systeemimpact is de hoeveelheid vertraging die de AV-software op uw pc veroorzaakt. Avira zorgt ervoor dat hun software soepel werkt. Volgens het onafhankelijke testlaboratorium av-Test had Avira een prestatiescore van 100%. De software presteerde beter dan het industriegemiddelde in live tests.

Hoewel snelheid een factor is, wilt u ook een antivirusprogramma dat u ook zal beschermen. In tests uit de echte wereld ontdekte het laboratorium dat we eerder noemden dat Avira gemiddeld 98% van de bedreigingen blokkeerde. Dat is beter dan het industriegemiddelde van 97%. Ze vonden ook geen false positives (software die ten onrechte als virus wordt bestempeld), in vergelijking met het gemiddelde dat drie is. Dat zijn goede resultaten voor een antivirusprogramma.

Avira-knopOnze tests

Bij het beoordelen van antivirussoftware voeren we ook graag onze eigen tests uit. Dat kan op verschillende manieren. U kunt testen op snelheid of virusgevoeligheid. Er zijn een paar websites met gratis tools om je antivirus te testen. Toen we probeerden de nep-virusbestanden te downloaden, kregen we een interactief bericht waarin stond dat er een probleem was. In deze afbeelding kunt u beslissen hoe u de dreiging wilt aanpakken.

Avira-scherm voor detectie van bedreigingen

Een andere test die we graag doen, is een nep-virusdocument maken en dit op de computer opslaan. Toen we deze test uitvoerden met Avira, was er ongeveer 10 seconden vertraging vanaf het moment dat we het bestand hadden opgeslagen tot het werd gedetecteerd. Dat is een redelijke hoeveelheid tijd. Sommige AV-programma’s vinden het bestand onmiddellijk, terwijl andere het bestand pas vinden als de scan is voltooid. Hier ziet u het nep-virus dat we hebben ontvangen.

Fake virus pop-up voor Avira

Er is één ding dat we hebben ontdekt tijdens het uitvoeren van onze tests. We hebben een nep-virusbestand op een USB-station geplaatst en op de pc aangesloten. Blijkbaar worden ze niet automatisch gescand op virussen. Vervolgens hebben we een snelle scan uitgevoerd met standaardinstellingen en het bestand is niet ontdekt. Als u de veiligheid van een externe schijf wilt controleren, moet u naar de scanopties gaan en een aangepaste scan van de schijf uitvoeren. Hoewel u een volledige systeemscan kunt uitvoeren, kan dat een uur of langer duren, afhankelijk van de bestanden die u heeft. Als u een antiviruswaarschuwing krijgt met een vals positief resultaat, klikt u natuurlijk op het vak met de details en laat u de software weten.

Avira Antivirus Security voor Android

Met Avira Antivirus kunt u uw apparaten verbinden met het primaire account voor diefstal. Maar zelfs als u ondersteuning voor meerdere apparaten heeft, is de premium-versie $ 11,99 per jaar extra. We zullen kijken hoe we het kunnen installeren. Ga eerst naar de Google Play Store en zoek naar Avira Antivirus Security. Tik vervolgens op de installatieknop en vervolgens op de knop Openen wanneer deze is voltooid.

Avira installeer schermen

Op onderstaand scherm heb je de mogelijkheid om een ​​rondleiding te volgen. Voor ons doel slaan we dat scherm over en registreren we later. Vanaf hier kunt u de antidiefstalfunctie inschakelen. Hiermee kunt u uw apparaat handmatig volgen. Als je telefoon ooit wordt gestolen, kan dit een handig hulpmiddel zijn. Het is ook goed als je kinderen hebt en je wilt weten of ze zijn waar ze zeggen dat ze zijn. Door op het antiviruspictogram te tikken, ziet u een scherm zoals u rechts ziet. Nu kunt u het apparaat scannen om er zeker van te zijn dat er geen virussen zijn. Als u ervoor kiest om in te loggen, kunt u genieten van alle functies van de mobiele versie.

Tour Avira mobiel

Extra functies die vanaf het middelste scherm kunnen worden gebruikt, zijn Avira SafeSearch, App Lock, Blacklist (voor ongewenste oproepen), Privacy Advisor (om te zien welke apps uw privacy kunnen beïnvloeden), Avira Optimizer, Identity Safeguard en Secure Browsing (Pro-versie enkel en alleen). De iOS-versie van Avira Antivirus is vergelijkbaar.

Laatste gedachten

We vonden Avira Antivirus Pro overal een goed product. Onze tests lieten een snelle respons op virussen zien en die resultaten werden ondersteund door de onafhankelijke laboratoriumresultaten. Avira Antivirus Pro is niet rijk aan bronnen, dus zelfs oudere computers zouden bruikbaar moeten zijn tijdens het uitvoeren van scans. We hadden geen problemen met de computersnelheid tijdens het scannen. Zorg ervoor dat u alle externe schijven die u aansluit scant, omdat deze niet automatisch worden gescand. Bescherm drie computers met één licentie.

Avira-knop

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me