Laten we onze Betternet-beoordeling beginnen met de opmerking dat ze een gratis onbeperkte VPN-service bieden. U kunt een aanzienlijk verlies aan internetsnelheid verwachten tijdens het gebruik van hun service. Ze bieden hun gratis service aan met een zogenaamd ‘booster’-verkoopmodel. Wat dit betekent, is dat u hun service op één apparaat kunt gebruiken, met dien verstande dat ze apps zullen voorstellen die u kunt kopen. Als je een van deze apps via hun app koopt, verdienen ze geld aan die verkoop. Betternet verdient ook geld aan enkele video’s die je moet bekijken terwijl je ook hun app gebruikt.

Betternet recensie

Prijzen en speciale aanbiedingen

Naast de gratis VPN-service van Betternet, bieden ze een Premium VPN aan. Momenteel (3-10-2016) is dit alleen beschikbaar voor hun Android-app, maar ze vermelden dat ze actief werken aan het uitbreiden van de premium-service naar iOS en Windows. Dus wat biedt hun premium service ten opzichte van de gratis VPN-service?

 • Premium-gebruikers kunnen maximaal vijf gelijktijdige apparaten verbinden met één account.
 • Premium-gebruikers kunnen verbinding maken met speciale servers die alleen voor hen beschikbaar zijn en die minder verkeer en betere snelheid hebben.
 • Premium-gebruikers worden niet langer blootgesteld aan de zogenaamde app-suggesties (advertenties) die gratis leden doorstaan.
 • Premium-gebruikers kunnen kiezen uit acht verschillende serverlocaties: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Japan en Singapore.
 • Premium-gebruikers krijgen voorrang bij technische ondersteuning

Kortom, premium abonnees wordt een “geen advertenties” -beleid beloofd, een beter presterende VPN-verbinding, de mogelijkheid om hun serverlocatie te kiezen, de mogelijkheid om de service op vijf verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken en prioritaire technische ondersteuning.

Betternet biedt hun premium service in twee verschillende abonnementen die zijn gebaseerd op de duur van de looptijd. Ze hebben een maandelijks abonnement voor $ 4,99 en een jaarabonnement voor $ 29,99. Zoals de meeste VPN-providers, geven ze korting op het plan voor de langere termijn. Dit betekent dat als u zich aanmeldt voor een jaar van hun premiumservice, u deze kunt krijgen vanaf slechts $ 2,50 per maand. Dit is alsof u zes maanden gratis premium service krijgt. Momenteel is de enige manier om u aan te melden voor het Betternet premium-abonnement via de mobiele Android-app. Betternet accepteert alleen betalingen via de Google Play Store en Apple Store, dus ze slaan geen creditcard- of gerelateerde informatie op hun servers op.

Gratis proefperiode

Betternet wil dat je hun premium service zelf uitprobeert, zodat je deze kunt vergelijken met hun gratis service. Ze bieden 30 dagen restitutie van de abonnementsprijs als u besluit dat hun premiumservice niet geschikt is voor uw doel. Er is een grote beperking in hun restitutiebeleid en dat is dat u voor die periode niet meer dan 50 MB mag hebben gebruikt. We denken dat dit onrealistisch is voor het testen van de service gedurende 30 dagen, aangezien de meeste mensen dit waarschijnlijk zullen overtreffen bij het eerste gebruik. We zijn van mening dat dit afbreuk doet aan een terugbetalingsbeleid van 30 dagen en vinden dat de Betternet-crew deze beperking opnieuw moet onderzoeken.

Het Betternet gratis VPN-model

Zoals we hierboven vermeldden, werkt het Betternet-model van een gratis VPN door u een booster voor het bedrijf te maken. Ze doen dit op een paar verschillende manieren. Ten eerste moet u, om hun app te installeren, in-app-kopers toestaan. Vervolgens ga je ermee akkoord dat ze software-apps voorstellen. Als u een van deze apps installeert, verdienen ze geld. Normaal gesproken vraagt ​​de app je om een ​​video te bekijken wanneer je hem opstart. De eerste afbeelding hieronder toont het klantscherm dat u in dit geval begroet. De tweede twee afbeeldingen zijn een paar van de video’s die op twee verschillende momenten zijn verschenen. Zoals je kunt zien, omvatten deze alles van een IT-beveiligingsvideo tot een lingerie-video. Deze worden soms gevolgd door voorgestelde gratis apps.

  Kaspersky Secure Connection VPN Review 2023

Betternet-videovoorbeelden

Op andere momenten wordt u gevraagd door verschillende berichten in het vak onder de verbindingsknop op de gratis software-app. Op de eerste afbeelding hierboven vraagt ​​dit: ‘Moet ik een video bekijken?’ Andere berichten die u mogelijk ziet, volgen. De eerste afbeelding hieronder toont het bericht dat u meestal ziet: “Download een gratis app”. Als u hierop tikt, ziet u twee of drie software-apps die Betternet u aanbeveelt te installeren.

Betternet-berichten

De middelste afbeelding hierboven toont het bekijken van een video en het scherm opnieuw verbinden. De afbeelding rechts ervan toont u het scherm dat verschijnt als u klikt op ‘Moet ik een video bekijken? in het middenbeeld. Het door advertenties ondersteunde model is eerder gedaan, maar de Betternet-groep lijkt het op de een of andere manier weer nieuw te hebben gemaakt. Ze hebben het gecombineerd met het installeren van apps en hebben iets gedaan waarvan we niet dachten dat het met zo’n model mogelijk was. Maakte het relatief onopvallend. Ze hebben dit bereikt door de berichten en advertenties zodanig te timen dat ze overeenkomen met het opstarten van de app en de tijden dat u verbinding maakt of opnieuw verbinding maakt in de meeste gevallen.

We maken ons wel zorgen dat Betternet derden gebruikt voor advertenties. Deze derde partijen kunnen technologieën gebruiken om toegang te krijgen tot bepaalde gegevens, inclusief maar niet beperkt tot cookies, om de effectiviteit van hun advertenties in te schatten. Bijzonder is dat Betternet deze tools afwijst omdat ze betrekking hebben op hun eigen privacybeleid, dat wil zeggen hoe deze derden de verkregen informatie gebruiken, hangt af van hun eigen privacybeleid. Houd er dus rekening mee dat u wordt gevolgd door hun advertentiepartners wanneer u hun gratis VPN-service gebruikt.

Privacy en beveiliging

Betternet bevindt zich in Canada. Ze hebben een strikte, Geen logboek privacybeleid. Ze loggen geen verbinding of gebruiksgegevens van hun VPN-gebruikers. Ze bewaren alleen de informatie die nodig is om hun service uit te voeren en deze wordt nooit gedeeld met derden. In hun privacybeleid wordt uitgelegd hoe met alle gegevens wordt omgegaan, zoals hieronder wordt weergegeven:

Betternet verzamelt, registreert, bewaart en deelt geen identificeerbare persoonlijke informatie van gebruikers. Betternet kan de verbindingstijden naar onze Service en de totale hoeveelheid overgedragen gegevens per dag verzamelen. Betternet slaat dit op om u de best mogelijke netwerkervaring te kunnen bieden.

Tegelijkertijd zeggen ze dat ze samenwerken met partners en derde partijen om aanbevelingen te geven voor apps die je kunt installeren, maar tegelijkertijd nemen ze geen verantwoordelijkheid voor wat deze derde partijen doen met de gegevens die ze over je verzamelen.

Door Betternet te gebruiken, erkent en stemt u ermee in dat Betternet advertenties in de App, als een afzonderlijke webpagina in uw browser of op een andere manier die Betternet geschikt acht, mag weergeven. Betternet kan gebruikmaken van advertentieservices van derden met hun eigen voorwaarden. Door Betternet te gebruiken, gaat u ook akkoord met de voorwaarden van die diensten van derden en erkent en houdt u zich eraan dat Betternet geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaardt voor de inhoud die namens hen wordt getoond.

Dit klinkt vaag als oppassen voor de klant. Pas dus op.

Na enig onderzoek ontdekten we dat de Betternet-service OpenVPN gebruikt met AES256-codering en 128 bit AES-CBC voor IPSec. We hebben geprobeerd meer informatie te vinden over de grootte van het Betternet VPN-netwerk, maar dat is niet gelukt. Hopelijk zal het Betternet-team in de toekomst meer bekendheid geven met deze informatie.

Hands-on testen

We voltooien onze Betternet-beoordeling met wat praktische tests van hun Windows-clientsoftware en Android-app. We willen beginnen met te zeggen dat de gratis Betternet-service de snelheid van onze ISP-verbinding aanzienlijk meer heeft verlaagd dan we hadden gewild, zoals veel van de gratis services doen. Ze hebben softwareclients voor Windows, iOS, Android en extensies voor Chrome- en Foxfire-browsers. Het premium-account is momenteel alleen toegankelijk via de Android-app.

  Hoxx VPN Review - Vermijd deze

Verbinding maken vanuit Windows

U kunt de Windows-client downloaden voor de Betternet gratis VPN-service door op download te klikken in het menu van hun website. Nadat u deze download hebt voltooid, voert u de BetternetforWindows-installatie-app uit om te beginnen met het installeren van de Windows-client op uw computer. Let op, het kan nodig zijn dat de installatie een versie van Windows.NET Framework op uw computer installeert voordat de daadwerkelijke installatie van de client begint. Dit is in ons geval gebeurd. De onderstaande afbeelding toont de eerste en laatste schermen van de Betternet voor Windows-installatiewizard. Klikken op volgende in de eerste afbeelding hieronder start het installatieproces en klikken op voltooien in de tweede voltooit de installatie en start de client voor de eerste keer.

Betternet Windows Install

De clientinterface is heel eenvoudig en er zijn niet veel selecties voor de gebruiker, dus het zou voor iedereen heel gemakkelijk moeten zijn om te gebruiken, ongeacht uw technische kennis. De eerste afbeelding die hieronder wordt weergegeven, is wat u zult zien zodra de client niet-verbonden laadt. Merk op dat het gezicht slaapt en wordt omgeven door een grijze cirkel. Afhankelijk van waar u zich bevindt, ziet u mogelijk een ander land dan de Verenigde Staten. Standaard verbindt de Betternet-service u met de server die het dichtst bij u in de buurt is met het minste aantal gebruikers, waardoor u de server krijgt waarvan zij denken dat deze u de beste prestaties biedt.

Betternet Windows-client

Om verbinding te maken met de service zodra de client is gestart, klikt u eenvoudig op de verbindingsknop op het hoofdscherm. De tweede afbeelding hieronder laat zien hoe het hoofdscherm eruit ziet zodra de verbinding is voltooid. Merk op dat het gezicht wakker is en het schild is omgeven door een blauwe cirkel. Het andere dat opvalt, is het berichtvenster onder de knoppen voor verbinden of loskoppelen in de afbeeldingen. Hier worden u apps en video’s aangeboden om te bekijken, te liken of te tweeten over de Betternet-service en hoe ze geld aan u verdienen als hun “booster”.

Betternet Windows-menu

De enige gebruikerskeuze is het menu in de linkerbovenhoek van de eerste afbeelding hierboven, dat een scherm opent zoals het scherm hierboven. Dit is de instellingenpagina. De enige optie op dit scherm is om automatisch opnieuw verbinding te maken als de verbinding wegvalt. De andere knoppen op deze pagina zullen:

 • Neem contact met ons op – open een supportticket
 • FAQ – open de FAQ op hun website
 • Privacybeleid – laat u de Betternet-privacypagina op hun website bekijken
 • Hoe Betternet werkt? – toon het Betternet-model op hun website

Zoals u kunt zien, is de Windows-client erg eenvoudig, maar hij doet zijn werk.

Verbinding maken vanaf Android

De enige manier om u op dit moment aan te melden voor hun VPN-abonnementsservice is om eerst hun Android-app te installeren vanuit de Google Play Store. Zodra je deze app op je apparaat hebt geïnstalleerd, zie je een afbeelding zoals hieronder afgebeeld. Drukken op verbinden resulteert in het middelste scherm hieronder. Ten slotte toont het scherm aan de rechterkant de Android-app zodra deze volledig is verbonden. Je zult zien dat het erg lijkt op de Windows-client.

Betternet Android-verbinding

Door het menupictogram (drie horizontale balken) te selecteren in de schermafbeelding links bovenaan, wordt een instellingenscherm weergegeven zoals in de afbeelding links hieronder. Op dit scherm zie je duidelijk de groene “go premium” knop. Dit is de knop waarop u tikt om het scherm in het midden hieronder te zien, dat de prijsplannen zou moeten tonen en u in staat zou stellen degene te kopen die u wilt.

Betternet-upgrade

In ons geval had het problemen en de plannen konden niet worden geladen. Als het goed was geladen, hadden we ons kunnen abonneren op hun premium service. Het laatste scherm is dat wat je zou zien als je een premium lid bent en je hebt “Ik ben al Premium” geselecteerd in het instellingenscherm hierboven (eerste afbeelding). Merk op dat alles wat je nodig hebt om je aan te melden voor hun premium service een geldig e-mailadres is. Zodra u zich hebt geabonneerd op de premium service, kunt u het land selecteren waarmee u verbinding wilt maken door op locaties te klikken zoals weergegeven in de eerste afbeelding hieronder. Hiermee worden de landen weergegeven waarmee u verbinding kunt maken via de Betternet premium VPN.

  NordLocker beoordeling

Betternet-serverlocaties

Het middelste en laatste scherm hierboven tonen de huidige locaties die door hun service worden aangeboden. Klikken op de gele “go premium” herinnert u eraan dat u een premium abonnee moet zijn om uw eigen locatie te selecteren.

Betternet snelheidstest

Betternet was niet een van de snelste VPN-services die we tijdens onze snelheidstests hebben getest, zoals bij velen het geval is gratis VPN Diensten. De snelheid van onze internetverbinding daalde met bijna 78% bij verbinding via hun servers in Atlanta, GA.

Betternet snelheidstest

Er wordt enig verlies in verbindingssnelheid verwacht vanwege de extra beveiliging die de gecodeerde verbinding biedt. 78% is echter een aanzienlijke afname en als u in het begin een lage ISP-snelheid heeft, kan dit de snelheden van uw internetverbinding bijna onbruikbaar maken. Opgemerkt moet worden dat ze zeggen dat hun betaalde service op dedicated servers is en aanzienlijk sneller dan hun gratis service. Vanwege de inconsistenties in ISP-snelheden, kunnen uw prestaties variëren, dus test het zelf. Hoewel er geen beleid bestaat met betrekking tot P2P-verkeer, raden we het niet aan vanwege de trage verbindingssnelheid tijdens het gebruik van hun VPN-service.

Betternet Review: conclusie

Betternet is nieuw in de privacyruimte en lijkt enkele bugs in hun nieuwe service uit te schudden. Hun gratis service lijkt te werken, maar is traag. U zou het niet willen gebruiken als u de hele tijd een VPN gebruikt, maar het is geschikt voor degenen die slechts af en toe een VPN-service gebruiken. De codering die door hun service wordt gebruikt, is niet de beste, maar AES – 128 bit zou voor de meeste toepassingen veilig genoeg moeten zijn.

Wat we leuk vinden aan hun service

 • Het biedt gratis onbeperkt gebruik
 • Onopvallende implementatie van ‘boosting’, zowel bij het bekijken van video’s als bij het installeren van apps
 • Makkelijk te gebruiken interface voor Android-gebruikers
 • Snelle reactie van klanten (binnen een paar uur)

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Meer technische details over hun service en netwerk op de website
 • Verduidelijking van het gebruik van informatie door derden
 • Premium-service voor de andere platforms: iOS, Windows en de browsers die ze ondersteunen.
 • Ondersteuning voor Mac OS X
 • Prijzen voor hun premium service op hun website

De gratis VPN-service van Betternet is traag. Het verlies in verbindingssnelheid via hun netwerk was doorgaans 75% -85%. Afhankelijk van uw oorspronkelijke ISP kan dit uw internet vertragen tot het punt dat het bijna onbruikbaar wordt. Met de gratis VPN heb je geen controle over waar je verbinding maakt, wat het nut van hun gratis service beperkt voor het deblokkeren van streaming inhoud of het delen van bestanden. Het betaalde VPN-abonnement helpt je dit beter te doen als je doel is in een van de acht landen waarin ze servers hebben. Als je je informatie alleen maar wilt beveiligen op Wi-Fi-hotspots en anoniemer wilt zijn in je dagelijkse internetsurfen, dan de Betternet-service kan een goede keuze voor u zijn. Vergeet niet dat ze een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden, zolang je maar minder dan 50 MB aan bandbreedte gebruikt. Zorg ervoor dat u hun service op snelheid test en zorg ervoor dat u er tevreden mee bent.

Bezoek Betternet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me