BolehVPN beoordeling

Laten we deze beoordeling beginnen met een blik op de geschiedenis van het bedrijf BolehVPN. BolehVPN is een Maleisische VPN-service die in 2007 is gestart als een middel om lokale ISP-blokkering en beperking van inhoud te omzeilen. Ondanks dat ze kleiner zijn dan sommige providers, zijn ze uitgegroeid tot een grote speler op de Aziatische VPN-markt vanwege hun geloof in gratis internet, totale inzet voor anonimiteit en persoonlijke klantenservice. Deze overtuiging heeft geleid tot hun no-log-beleid en open ondersteuning van P2P. Bovendien heeft deze overtuiging ook hun ontwikkeling van technologieën voor het verbeteren van de privacy en het censuur tenietgedaan, wat heeft geleid tot hun opkomst op de internationale VPN-markt.


BolehVPN beoordeling

Prijzen en speciale aanbiedingen

Zoals deze beoordeling laat zien, vereenvoudigt BolehVPN hun prijzen door hun VPN als een enkel plan aan te bieden. Wanneer u zich aanmeldt voor een betaald abonnement, omvat uw abonnement toegang tot al hun servers, verschillende services of protocollen en onbeperkte toegang tot hun netwerk. Dat betekent dat uw bandbreedtegebruik niet wordt beperkt. Bovendien biedt BolehVPN leden twee gelijktijdige aanmeldingen en een extra L2TP-aanmelding met één betaald account. Dit geeft u bescherming thuis en biedt u dezelfde bescherming tijdens het reizen.

Prijzen van BolehVPN

Ze bieden een proefaccount van 7 dagen aan voor $ 3,70 dat het best kan worden gebruikt om de service uit te proberen en te kijken of deze aan uw behoeften voldoet. Hun basisabonnement van 30 dagen verkoopt voor $ 9,99 met kortingen voor bulkaankopen. Dit betekent dat u een abonnement van 60 dagen kunt krijgen voor $ 16,99, een abonnement van 180 dagen voor 44,99 en een abonnement van 365 dagen voor $ 79,99. Geniet van BolehVPN van gewoon $ 6,50 per maand wat is alsof je vier maanden gratis krijgt.

BolehVPN ondersteunt een breed scala aan betalingsmogelijkheden. Ze ondersteunen Paypal, creditcards en betaalpassen, online bankieren en BitCoin (via Coinbase) en DogeCoin en DarkCoin via CoinPayments. Ze ondersteunen ook veel prepaid-creditcards. Maleisische klanten kunnen gebruik maken van bank-in (online en contante stortingen). Creditcards, debetkaarten en online bankieren worden afgehandeld via MolPay of NetBuilder. U hoeft alleen een geldig e-mailadres en betalingsgateway te hebben om u op hun service te abonneren. Betalen met Bitcoin of prepaid-kaarten maakt volledige anonimiteit van betalingen mogelijk.

Risicovrije proefperiode

BolehVPN heeft twee verschillende proeven: een gratis proefperiode van één dag en een proefabonnement van 7 dagen zonder verplichting. Om goedkeuring aan te vragen voor hun gratis trail van één dag, moet u een e-mail sturen met een korte beschrijving van uw beoogde VPN-gebruik naar hun verkoopafdeling. Ik raad u echter aan om u te abonneren op hun 7-daagse, vrijblijvende proefplan als u echt de echte prestaties van hun service wilt evalueren.

Proefpakketten zijn normaal gesproken niet restitueerbaar, tenzij de VPN niet kan worden gebruikt waar u zich bevindt. Er is restitutie mogelijk voor abonnementen van 30 dagen en langer binnen de eerste 14 dagen van de service. De terugbetaling moet echter te wijten zijn aan technische problemen die hun ondersteunend personeel niet naar uw tevredenheid tijdig kon oplossen en zij hebben vastgesteld dat het een echt verzoek om terugbetaling betreft. Er wordt geen restitutie verleend voor niet-technische problemen. Daarom raadt BolehVPN u aan om te profiteren van een van hun tests om te bepalen of u tevreden bent met de prestaties van hun VPN voordat u zich abonneert op een van hun langeretermijnplannen.

Bezoek BolehVPN

BolehVPN netwerk- en serverlocaties

Als het op grootte aankomt heeft BolehVPN mogelijk niet het grootste netwerk. Toch hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd in de VPN-ruimte door een klantgerichte VPN-service te creëren die de privacy van haar leden beschermt, hen helpt censuur te overwinnen en een veilige omgeving biedt om anoniem op internet te surfen.

Landen Servers Protocollen
1550OpenVPN en L2TP

BolehVPN heeft servers in de volgende landen:

Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Nederland, Singapore, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

BolehVPN biedt echt onbeperkt dataverbruik voor al hun leden over hun hele netwerk. Dit is een bonus voor degenen die reizen of degenen die toegang willen tot geografisch beperkte streaming media-inhoud. Bovendien hebben ze P2P omarmd en zelfs hun service geoptimaliseerd om dit te ondersteunen. In dit geval helpt hun VPN ISP-beperking en traffic shaping van P2P / torrent-activiteit te verwijderen door de datapakketten te wijzigen en het dataverkeer te verbergen om het voor ISP’s moeilijker te maken om het te identificeren.

Privacy en beveiliging

Het logboekbeleid is erg belangrijk voor veel mensen die op zoek zijn naar een VPN. BolehVPN maakt duidelijk dat ze een no-log-beleid hebben. Deze informatie komt rechtstreeks van hun website FAQ over privacy:

Nee, we houden geen logboeken bij. We zijn een in Maleisië gevestigd bedrijf dat niet onderhevig is aan verplichte wetten voor het bewaren van gegevens. Aangezien we geen logboeken bijhouden, is er niet veel informatie om te delen, zelfs niet op verzoek.

… afhankelijk van de betaalmethode is alleen een geldig e-mailadres vereist. Alle ontvangen persoonlijke informatie wordt alleen gebruikt om uw bestelling te vullen. We zullen uw informatie aan niemand verkopen of verspreiden.

We volgen geen verkeer van onze klanten en delen ook niet graag klantgegevens.

Deze drie verklaringen illustreren de totale toewijding van BolehVPN aan uw persoonlijke en internetprivacy. Als laatste redmiddel zullen ze echter tijdelijk logs inschakelen om misbruik van hun diensten (DoS of spamming) te identificeren, de overtredende gebruiker te identificeren en te beëindigen en de logs te wissen. Ze zeggen dat dit in hun dienstjaren slechts een paar keer is gebeurd en dat het noodzakelijk is om de integriteit van hun dienst te behouden.

Hun VPN maakt gebruik van een robuust OpenVPN-raamwerk voor betere beveiliging en compatibiliteit op verschillende platforms. Het heeft ook L2TP-ondersteuning voor diegenen wiens apparaten geen native OpenVPN-ondersteuning hebben. Deze protocollen zouden meer dan voldoende moeten zijn voor de gemiddelde behoeften van VPN-gebruikers. Ze ondersteunen PPTP niet omdat ze niet het gevoel hebben dat het veilig is.

Bezoek BolehVPN

Hands-on testen

BolehVPN heeft aangepaste software voor Windows-, Mac- en Android-apparaten. Hun Windows- en Mac-clients kunnen met slechts een klik worden geïnstalleerd en hebben vereenvoudigde grafische gebruikersinterfaces. Veel van de technische details worden automatisch afgehandeld door hun software, dus er is geen technische expertise vereist om de BolehVPN-GUI te gebruiken. Een paar simpele klikken en u bent verbonden en gebruikt hun service. Ze hebben ook een aangepaste Android-app. Ze hebben een handleiding om je te begeleiden bij het downloaden en configureren van de OpenVPN Connect-app van OpenVPN Technologies, Inc. voor iOS-apparaten om hun service te gebruiken. Daarnaast bieden ze stapsgewijze geïllustreerde handleidingen voor het handmatig configureren van OpenVPN op Linux, Sabai Technology Routers, Asus-WRT Merlin Routers (RT-N66, AC66, AC56, AC68) en DD-WRT Routers. Ze hebben ook handleidingen om hun L2TP / IPSec VPN voor Windows-, Mac-, iOS- en Android-apparaten te configureren.

Verbinding maken met de Windows-client

Laten we de BolehVPN Windows-client eens nader bekijken. Wanneer u de client voor het eerst start, verschijnt het inlogscherm waarin u de inloggegevens invoert die u hebt verkregen toen u zich aanmeldde. De clientschermen tonen uw verbindingsstatus, upload- en downloadsnelheden voor de huidige verbinding en sociale pictogrammen om te delen. Naast de reguliere Windows-knoppen voor minimaliseren en sluiten, bevat het clientscherm ook een extra schildpictogram met een vraagteken. Als u op dit pictogram klikt, wordt de BolehVPN-klantenondersteuningspagina geopend waar u tickets kunt openen en de status van huidige tickets kunt controleren. Nadat u zich hebt aangemeld, ziet u een scherm dat lijkt op het onderstaande scherm. Een snel overzicht van dit scherm laat zien dat het vijf tabbladen heeft: Dashboard, VPN-logboek, Instellingen, Proxy-instellingen en Servicestatus. Het Dashboard-tabblad is standaard geselecteerd.

BolehVPN-Windows 1

Het Dashboard (hierboven weergegeven) is verdeeld in vier secties:

 • Verbinding
  • Hiermee kunt u het protocol selecteren (OpenVPN of L2TP)
  • Hiermee kunt u een server en een server kiezen om verbinding mee te maken
  • Hiermee kunt u verbinding maken met of verbinding maken met een server
  • Heeft ook knoppen om de pagina voor klantenondersteuning en de pagina met veelgestelde vragen op de BolehVPN-website te openen.
 • Statistieken
  • Toont u de overgedragen gegevens (uploaden en downloaden) voor vandaag en voor de maand
  • Hiermee kunt u de statistieken resetten
 • Details van huidige sessie
  • Toont uw openbare IP-adres en het IP-adres van uw huidige verbindingsserver
  • Toont het land van uw huidige verbinding
  • Toont u de overgedragen gegevens (uploaden en downloaden) voor de huidige sessie
 • Accountgegevens – Toont u de gebruikersnaam en de vervaldatum van uw huidige account

Wanneer u een server selecteert in de vervolgkeuzelijst onder verbinding, zult u merken dat deze door zes configuratietypen worden genoemd. Het is belangrijk om deze configuraties te begrijpen om optimaal te profiteren van de BolehVPN-service. Hier is een lijst met de configuratietypes, samen met een korte beschrijving en een overzicht van de voor- en nadelen van elk.

Configuraties van BolehVPN-verbindingen

 1. TCP-server – Dit wordt gebruikt om firewalls van bedrijven / campus te omzeilen. Dit wordt gecombineerd met andere configuratietypen.
 2. Proxied – Deze configuratie is het beste voor het routeren van beveiligd verkeer, maar vereist dat SOCKS-proxy’s worden ingesteld, zodat er meer overhead is.
  • Voordelen
   1. Vertraagt ​​het verkeer dat niet door de VPN gaat niet, zoals gamen en algemeen surfen op het internet.
   2. Kan worden gebruikt voor goed getuurde P2P.
   3. Als het correct is geconfigureerd, blijft het niet zichtbaar als VPN valt.
  • Nadelen
   1. Het programma dat u via de VPN wilt doorgeven, heeft proxy-ondersteuning nodig.
   2. Het is niet volledig aansluitbaar en lijkt firewalled.
   3. Het biedt geen volledige privacy.
 3. Volledig gerouteerd – Al het internetverkeer wordt gecodeerd en getunneld via de VPN (uw algemene all-inclusive VPN-service).
  • Voordelen
   1. Biedt een hoge mate van privacy en beveiliging.
   2. Vereist geen extra installatie nadat deze is aangesloten.
   3. Het werkt goed met slecht geplaatste trackers.
  • Nadelen
   1. Het vertraagt ​​al het internetverkeer.
 4. xCloak – Dit verhult verkeer om VPN-gebruik te verbergen. Dit omzeilde vooral de strikte internet firewalls in landen als China en Iran.
 5. BolehGeo – Dit is voor streaming / toegang tot sites die beperkt zijn tot het Amerikaanse adres zonder het gebruik van een VPN.
  • Pro – Geen vertraging omdat het verkeer niet versleuteld is.
  • Con – Ondersteunt momenteel slechts een paar kanalen (Hulu, Netflix, Hulu Plus, HBO GO, Pandora, Fox, Crunchyroll, CBS, Youtube)
 6. Surfen / streamen – Hetzelfde als BolehGeo maar met meer locaties en versleuteld

Het tweede tabblad is VPN-log en wordt voornamelijk gebruikt om een ​​probleem met de gebruikersverbinding op te lossen door het BolehVPN-ondersteuningspersoneel. Het derde tabblad dat hieronder wordt weergegeven, zijn instellingen. Het is onderverdeeld in drie secties: Toepassingsinstellingen, Configuratie beheren en Toepassing bijwerken.

BolehVPN Windows2

In het gedeelte met toepassingsinstellingen kunt u uw eigen voorkeuren instellen:

 • Verberg bij succesvolle verbinding – Dit verbergt het pictogram zodra de VPN-service is verbonden.
 • Maak verbinding met opstarten – Maak automatisch verbinding met de service wanneer de VPN-service start.
 • Geen geluid – Schakel het geluid in de client uit.
 • Vergrendeling inschakelen – Volgens BolehVPN-ondersteuning is dit een “superieure kill-switch” die de standaardroute uitschakelt, waardoor al het verkeer (zelfs LAN) via de VPN wordt gedwongen. Dit blijft bestaan ​​totdat je handmatig de verbinding verbreekt in de BolehVPN-client.
 • Uitvoeren bij het opstarten van het systeem – Voer de client uit bij het opstarten van het systeem.
 • Automatisch herverbinden – Maak automatisch opnieuw verbinding als VPN wegvalt.
 • Schakel DNS-lekbescherming in – Dit wordt gebruikt om te beschermen tegen openbare IP-blootstelling om uw privacy te beschermen.

In het gedeelte Configuratie beheren kunt u de VPN-serverconfiguratie kiezen die u bij het opstarten wilt laden, instellen wanneer u deze wilt bijwerken en handmatig bijwerken. In de laatste sectie kunt u controleren op clientupdate, gebruikers wijzigen en instellingen opslaan.

Het vierde tabblad is het tabblad met proxy-instellingen dat u moet instellen als u een server met een proxyconfiguratie kiest om specifiek verkeer door de VPN-tunnel te leiden. Hiermee kunt u het volgende kiezen:

 • Protocol – Opties omvatten Geen proxy, HTTP of SOCKS.
  • Als het proxytype HTTP of SOCKS is, voer dan het proxyadres en poortnummer in.
 • Verificatie vereist – Schakel aan of uit.
  • Als authenticatie vereist is, voer dan de gebruikersnaam en het wachtwoord in
 • Bewaar proxy-instellingen

Op het tabblad Servicestatus kunt u de status van alle servers in het netwerk controleren. U kunt met name de ping-responstijd en het pakketverliespercentage voor elke server controleren.

Bezoek BolehVPN

Maak verbinding met de Mac VPN-client

Naast hun Windows-software heeft BolehVPN ook een aangepaste Mac-client om verbinding te maken met hun VPN-servers en automatisch configuratiebestanden op te halen. Het heeft veel van dezelfde functionaliteit als de Windows-client.

BolehVPN Mac-client

Het werkt alleen voor Mac OS X Leopard (10.6.0) en hoger. Als u OS X Leopard (10.5.0) en lager gebruikt, moet u hun Tunnelblick-handleiding gebruiken om een ​​versleutelde verbinding tussen uw systeem en hun servers tot stand te brengen en de configuratiebestanden handmatig toe te voegen. Ze bieden een gids om je hiermee te begeleiden.

Maak verbinding vanaf iPhone of iPad

OpenVPN Connect iOS-app

BolehVPN heeft een handleiding om u te helpen de OpenVPN Connect-app van OpenVPN Technologies, Inc. op uw iOS-apparaten te installeren en te configureren om met hun service te werken. Voor de OpenVPN Connect-app is iOS 6.1 of hoger vereist. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Maak verbinding met de Android-app

BolehVPN Android-app

BolehVPN heeft ook een Android-app voor hun VPN-service. Ze hebben een leuke gids om de app te helpen installeren en configureren. De proxyconfiguraties zijn niet van toepassing op Android-apparaten. Zodra de app is ingesteld, kunt u eenvoudig tikken om verbinding te maken met hun servers. De app vereist Android 4.0 en hoger.

Bezoek BolehVPN

BolehVPN snelheidstest

Geen beoordeling zou compleet zijn zonder een snelheidstest. Ik heb de BolehVPN-service getest om te zien hoe dit de verbindingssnelheid beïnvloedde. Op de dag dat ik de snelheidstest uitvoerde, had ik problemen met het maken van verbinding met enkele van hun nauwere VPN-servers. Ik had de volgende dag echter geen problemen om verbinding te maken.

BolehVPN snelheidstest

Zoals je kunt zien was er een snelheidsverschil van 43% tussen de verbinding rechtstreeks met mijn ISP en de verbinding met een server in Los Angeles. Zoals je verwacht, is er enig verlies in verbindingssnelheid door het gebruik van de volledig gecodeerde service, maar het verlies is acceptabel. Met een snelheid van bijna 38 Mbps denk ik niet dat je problemen zult hebben om hun service voor de meeste applicaties te gebruiken.

BolehVPN Review: conclusie

BolehVPN is een kleine VPN-service die hun reputatie heeft opgebouwd op het gebied van klantenservice en het geloof in gratis internet. Hoewel oorspronkelijk begonnen als een lokaal particulier project, zijn ze uitgegroeid tot een internationale aanwezigheid in de ruimte. Hun open acceptatie van P2P, toewijding aan privacy en klantgerichte focus hebben deze groei aangewakkerd. Ze hebben virtuele locaties in 15 verschillende landen. Hun standaard is om volledige bescherming te bieden en uw IP-adres te verbergen door alle gegevens van en naar uw machine te tunnelen via de virtuele tunnel die door hun service is gecreëerd. Ze bieden ook andere configuraties om censuur te omzeilen, firewalls te overwinnen en toegang te krijgen tot geografisch beperkte streamingmedia.

Wat ik het leukste vond aan de service:

 • Gebruiksvriendelijke Windows- en Mac-software
 • Mobiele app voor Android
 • Kortingstarieven voor termijnplannen
 • Transparant no-log-beleid
 • OpenVPN-protocol voor veilige codering

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Een betere gratis proefversie die gemakkelijker te verkrijgen is
 • De mogelijkheid voor meer protocollen met hun service
 • Ondersteuning voor L2TP voor meer dan alleen de VS en het VK
 • Aangepaste app voor iOS-apparaten
 • Deblokkeer meer streaming mediasites voor hun BolehGeo

BolehVPN biedt een redelijk snelle service voor de grootte van hun netwerk. Als u op zoek bent naar een VPN-service die gelooft in echte internetvrijheid, individuele klantgerichtheid heeft en privacy serieus neemt, dan is BolehVPN iets voor u. Meld u aan voor hun vrijblijvende proefperiode en test het zelf.

Bezoek BolehVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map