Ik begin de recensie van CactusVPN met een beetje bedrijfsachtergrond. CactusVPN heeft een online privacy-service gevestigd in Moldavië. Ze helpen leden hun privacy te beschermen en geografische beperkingen voor sites in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te deblokkeren. CactusVPN biedt leden de keuze tussen VPN-toegang en Smart DNS-service.

CactusVPN beoordeling

Prijzen en speciale aanbiedingen

De prijzen van CactusVPN zijn zeer redelijk. Ze hebben een kleiner netwerk dan de meeste VPN-services die we aanbieden. Hierdoor kunnen ze de prijzen laag houden. Met onbeperkte toegang tot servers in één land voor $ 4,99. Toegang tot servers in de VS, VK en NL, samen met Smart DNS voor $ 6,99 per maand.

CactusVPN-prijzen

Leden hebben toegang tot CactusVPN door hun gratis VPN-client te gebruiken. Zoals je kunt zien biedt CactusVPN kortingen op basis van de duur van je abonnement. U kunt 13% korting krijgen op driemaandelijkse toegang, 23% korting op halfjaarlijkse en 35% korting op jaarlijkse aanmeldingen. Van het jaarplan de beste waarde maken. Bezoek de CactusVPN speciaal pagina om op te slaan.

Wanneer u zich aanmeldt voor een account, biedt CactusVPN een aantal betalingsopties waaruit u kunt kiezen. Ik gebruik PayPal graag voor elke online service, omdat u het abonnement kunt beheren. CactusVPN biedt PayPal samen met creditcard, Alipay, Webmoney, Yandex, Boleto Bancario, Qiwi en CashU. Biedt u een breed scala aan betalingsopties.

Risicovrije proefperiode

Hoewel ik mijn best zal doen om een ​​grondige beoordeling te geven, is er maar één manier om ervoor te zorgen dat CactusVPN de juiste keuze is. U wilt de service zelf testen. CactusVPN begrijpt dat ook. Om te helpen bieden ze een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Zoals u echter in een oogwenk zult zien, bevat de garantie enkele voorwaarden. Hier is de taal die CactusVPN gebruikt in het algemene gedeelte van hun FAQ-pagina

Wat is het geld-terug-beleid van CactusVPN?

Wij bieden 30 dagen geld-terug-garantie. Als u onze services niet kunt gebruiken: u kunt geen verbinding maken met VPN-servers of Smart DNS-service. In het geval van Smart DNS kunt u ook een terugbetaling vragen als een van de sites uit de lijst met niet-geblokkeerde websites nog steeds voor u is geblokkeerd.
Houd er rekening mee dat we geen geld teruggeven voor problemen met VPN-snelheid omdat we een gratis proefaccount van 24 uur hebben op onze premium servers.

Bezoek CactusVPN

CactusVPN netwerk- en serverlocaties

CactusVPN beheert een netwerk van VPN-servers op belangrijke locaties. Ze hebben een van de kleinere netwerken met serverlocaties in drie landen. Dat zal u helpen toegang te krijgen tot de dekking van sportevenementen en sites zoals Netflix en BBC iPlayer overal ter wereld te deblokkeren.

LandenLocatiesServersProtocols
3612OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP

CactusVPN heeft servers in de Verenigde Staten (Kansas City, Los Angeles, Wilmington), Verenigd Koninkrijk (Londen, Maidenhead) en Nederland (Amsterdam).

Privacy en beveiliging

Als we het hebben over VPN-services, gaan veel mensen ervan uit dat ze een hoge mate van privacy en beveiliging zullen krijgen. Dat is niet altijd het geval. Het hangt echt af van uw reden om een ​​VPN-service te gebruiken. Als uw doel privacy en anonimiteit is, wilt u waarschijnlijk een VPN die niet logt.

CactusVPN maakt in de FAQ-sectie van hun site duidelijk dat ze geen verkeerslogs bijhouden. Ze houden alleen verbindingslogboeken bij en parseren ze elke drie dagen. Hier zijn de details van hun site:

Houdt u logboeken bij?

Voor onze VPN- en Smart DNS-gebruikers bewaren we alleen verbindingslogboeken * gedurende 3 dagen voor probleemoplossing. Maar we verzekeren u:

 • we volgen niet en weten niet wat u uploadt / downloadt terwijl u onze services gebruikt, en er zijn geen logboeken met deze informatie;
 • we kennen of registreren geen sites die u bezoekt;
 • we houden niet bij welke applicaties u gebruikt.

De persoonlijke gegevens van al onze klanten zijn volledig vertrouwelijk en worden niet gedeeld, getoond, gebruikt of aan een andere partij gegeven onder geen enkele voorwaarde en zonder uitzonderingen.

Bezoek CactusVPN

Hands-on testen

Het eerste waar ik naar op zoek bij het beslissen om een ​​VPN-service al dan niet te beoordelen, is een aangepaste client. Natuurlijk kunt u OpenVPN configureren en handmatig verbindingen configureren, maar dat is niet nodig. Er zijn zoveel VPN-providers die tegenwoordig eenvoudig te gebruiken clientsoftware aanbieden.

Ik ben blij om te delen dat CactusVPN een uitstekende Windows-client heeft die ik heb gebruikt om hun service te testen. Ze hebben ook een aangepaste client voor Mac. Samen met installatiehandleidingen voor iOS-, Android- en zelfs DD-WRT-routers.

Verbinding maken met de Windows VPN-client

Laten we eens kijken naar de CactusVPN Windows-client:

CactusVPN Windows-client

De Windows-software is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Wanneer u het programma uitvoert, wordt het verbindingsscherm weergegeven. Van daaruit kunt u een land selecteren, gevolgd door de serverlocatie en tenslotte het protocol dat CactusVPN moet gebruiken om verbinding mee te maken. De client heeft ook een aantal indrukwekkende geavanceerde functies.

CactusVPN-clientinstellingen

Het tabblad Instellingen van de Windows-client biedt verschillende opties. Ik stel voor dat u in ieder geval de optie “Opnieuw verbinden indien aangesloten. laten vallen ”optie. De meest geavanceerde functie van de CactusVPN-software is de app-killer. U kunt specifieke toepassingen instellen om te stoppen wanneer de VPN wegvalt. De functie is vooral populair voor leden die de VPN-service gebruiken voor P2P / torrent-doeleinden. CactusVPN staat torrent gebruik toe op hun servers in Nederland.

Bezoek CactusVPN

Maak verbinding met de Mac VPN-client

Naast hun aangepaste Windows-software heeft CactusVPN ook een Mac-client. De Mac-software ziet er precies zo uit als de hierboven getoonde Windows-schermen. Het heeft ook dezelfde geavanceerde functies, namelijk de mogelijkheid om een ​​applicatie te doden als de VPN de verbinding verbreekt. Dat is een erg moeilijke functie om te vinden voor Mac-gebruikers, dus ik ben verheugd om te zien dat CactusVPN je gedekt heeft.

Maak verbinding vanaf iPhone of iPad

Hoewel CactusVPN geen eigen iOS-app biedt, hebben ze handleidingen opgesteld voor het handmatig verbinden met PPTP of L2TP. Hier is een kopie van de instructies. Je kunt hun site bezoeken voor een volledige versie met screenshots.

CactusVPN L2TP installatiehandleiding voor iOS:

1) Ga naar “Algemeen” -> “Netwerk” -> “VPN”
2) Klik op “VPN-configuratie toevoegen …”
3) Selecteer het tabblad L2TP

  • Typ in het veld “Server” het IP-adres van een CactusVPN-server. Je moet de e-mail controleren die je hebt ontvangen toen je CactusVPN-account werd geactiveerd. U vindt daar alle beschikbare servers.
  • Voer uw pakket gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Op “Secret” veld introduceren: cactusvpn
  • Laat “Auto” staan ​​voor encryptie en selecteer “Send All Traffic”.
  • Druk op “Opslaan”.

4) Nu uw VPN-verbinding is gemaakt, kunt u nu verbinding maken.

Bezoek CactusVPN

Maak verbinding vanaf een Android-apparaat

CactusVPN biedt geen app voor Android-apparaten, maar ze hebben wel installatiehandleidingen voor PPTP- en L2TP / IPSEC-verbindingen. Hier is een kopie van de instructies. Je kunt hun site bezoeken voor een volledige versie met screenshots.

CactusVPN L2TP installatiehandleiding voor Android:

1) Ga naar “Instellingen”
2) Druk op “Meer instellingen”
3) Druk op “VPN”
4) Druk op “VPN-netwerk toevoegen”
5) Druk op het vervolgkeuzemenu “Type”
6) Kies “L2TP / IPSec PSK”

  • Voer in het veld “Naam” de gewenste naam in voor uw verbinding. We raden aan om het te noemen: CactusVPN (L2TP).
  • Voer in het veld “Serveradres” het IP-adres in van de CactusVPN-server waarmee u verbinding wilt maken. (Om daar de beschikbare servers te vinden, controleert u de e-mail die u hebt ontvangen wanneer u voor het CactusVPN-account hebt betaald of meldt u zich aan bij Client Area op onze website.)
  • Voer “cactusvpn” (zonder aanhalingstekens) in het veld “IPSec pre-shared key” in.
  • Laat alle andere velden leeg.
  • Druk op de knop “Opslaan”.

5) Tik op de nieuwe verbinding om verbinding te maken. Voer uw CactusVPN-gebruikersnaam en -wachtwoord in die u via e-mail heeft ontvangen en tik op Verbinden.

Bezoek CactusVPN

CactusVPN snelheidstest

Ik heb CactusVPN getest met OpenVPN, het veiligste protocol. Ik gebruikte hun Windows-client en maakte verbinding met een server in Wilmington, Virginia.

CactusVPN snelheidstest

Zoals je kunt zien was er een verschil in snelheid van ongeveer 35% tussen de verbinding rechtstreeks met mijn ISP en de verbinding met de server in Virginia. Versleuteling voegt overhead toe, dus u kunt enige afname in prestaties verwachten. Het is een afweging voor een hoger niveau van privacy. Met een snelheid van meer dan 27 Mbps kon ik gemakkelijk diensten zoals Netflix en BBC streamen.

Gevolgtrekking

Ik hou van de focus van CactusVPN op privacy en anonimiteit. Hun app-killer-clientfunctie is een extra laag privacy. Ze hebben niet het grootste netwerk, maar het bestrijkt de VS, het VK en NL. Prestaties zijn goed voor diegenen die willen deblokkeren en streamen van sites zoals Netflix en BBC.

Wat ik het leukste vond aan de service:

 • Makkelijk te gebruiken Windows- en Mac-clients
 • Ondersteuning voor OpenVPN-, PPTP-, L2TP- en SSTP-protocollen
 • App-killer-functie in zowel de Windows- als Mac-client
 • Gecodeerde VPN- en Smart DNS-services
 • Termijnkortingen bij 3 maanden, 6 maanden en jaarlijkse aanmeldingen

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Bied mobiele apps aan voor iOS en Android
 • Voeg meer locaties toe aan hun netwerk
 • Voeg bitcoin toe als betalingsoptie
 • Beschouw dedicated IP als een add-on

Ik hou van CactusVPN en vind het een prima keuze voor mensen die zich richten op privacy. Als het uw doel is om inhoud over de hele wereld te deblokkeren, zorg er dan voor dat ze servers in die landen hebben. Als uw doel sterke privacy is, raad ik u aan CactusVPN eens te proberen. U wordt gedekt door hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, wat voldoende tijd is om de service te testen. Zorg ervoor dat u de beperkingen van hun restitutiebeleid begrijpt.

Bezoek CactusVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me