Firefox Private NetworkMozilla en de Firefox-browser bestaan ​​al een tijdje. In alle verschillende versies hebben ze hun best gedaan om gratis bescherming te bieden aan gebruikers van hun browser. De volgende logische stap in hun gebruikersbescherming is echter om de leden te beschermen door ze verbinding te laten maken met een VPN (Virtual Private Network). Voor het eerst werkt Mozilla samen met het VPN-bedrijf, Mullvad, om een ​​betaald product aan te bieden voor bescherming op apparaatniveau. Ze noemen het de “FPN”. Zoals je kunt raden, staat dat voor Firefox Private Network. Mullvad heeft blijkbaar dezelfde toewijding om de privacy van de gebruikers te beschermen. Ten tijde van deze beoordeling is de betaalde versie alleen beschikbaar voor desktops op Windows 10. Er komen echter binnenkort andere platforms aan. Zowel de beveiliging op browserniveau (in feite een proxy) als de beveiliging op apparaatniveau staan ​​nog in de kinderschoenen, dus we zullen u zoveel mogelijk informatie verstrekken.

Prijzen

De FPN komt in 2 versies. De ene is in feite een gratis proxy, terwijl de andere volledige apparaatbescherming biedt voor $ 4,99 per maand en je eerst op een wachtlijst moet komen. Het is niet bekend of ze van plan zijn de VPN voor een langere serviceperiode aan te bieden dan slechts één maand per keer. Houd er rekening mee dat als je de browserextensie gaat gebruiken, je beperkt bent tot 12 -1 uur durende sessies en dat je een Mozilla-account moet aanmaken. Dat is natuurlijk zolang het in bèta is.

FPN-prijzen

Kenmerken

FPN-proxyNu zullen we het hebben over wat u krijgt op browserniveau en producten op volledig apparaat. Nogmaals, deze producten zijn nog steeds nieuw, dus er zullen zeker dingen zijn die niet volledig werken. Voor het product op browserniveau moet u wel een Mozilla-account maken als u er nog geen heeft. Daarna voegt u de extensie toe aan uw Firefox-browser. Zodra je dit hebt gedaan, klik je op het pictogram waarnaar we verwijzen met de rode pijl. Dat brengt het scherm dat u aan de rechterkant ziet naar voren. Om het proces te starten en een van je urenlange passen te gebruiken om het uit te testen, beweeg je gewoon de schuifregelaar naar rechts om het te activeren. Op het moment van schrijven doet de proxy wat hij moet doen. We konden de proxy echter ‘breken’ toen we een test uitvoerden. Zodra we de test uitvoerden, werd de proxy afgesloten. Dat zal zeker worden opgelost, maar u kunt hetzelfde probleem tegenkomen, althans in de vroege stadia. De volledige apparaatbeveiliging is een ander verhaal. Het is het product van de samenwerking met Mullvad VPN. Enkele van de kenmerken zijn:

  • Mogelijkheid om tot 5 apparaten tegelijkertijd aan te sluiten
  • 30+ landen beschikbaar
  • Wireguard-codering
  • Aangepaste mobiele apps

FPN Client ConsoleJe kunt zien dat zelfs de FPN-client eenvoudig te gebruiken is. Zodra u een server in een van de 30+ landen selecteert, verplaatst u de schuifregelaar eenvoudig naar de AAN-positie. Hoewel de functies van de client geweldig zijn, is het “Wireguard Encryption Protocol” een interessante keuze voor een coderingstechniek. Hoe veilig Mozilla ook is, het is buitengewoon om een ​​relatief ongetest en niet-gecontroleerd protocol te gebruiken boven beproefde methoden. Dat gezegd hebbende, er zijn enkele voordelen die Wireguard heeft ten opzichte van de gouden standaard (OpenVPN). De code om Wireguard te schrijven is aanzienlijk lichter dan OpenVPN. In theorie zou dat het sneller moeten maken en beter moeten presteren. Bovendien gebruikt het minder bronnen op uw computer. Op die manier kunt u meer doen zonder vertraging te ervaren. Een grote vraag die we hebben is welke protocollen zijn gepland voor de mobiele versies? Op dit moment is er de vraag hoe goed de technologie zal werken op andere platforms dan Windows.

Firefox Private Network Browser Speed ​​Test

FPN Browser Speed ​​TestSnelheden zijn erg belangrijk bij elke VPN of proxy. Omdat proxy’s het verkeer niet echt versleutelen, maar het alleen omleiden, zou het niet echt een verrassing moeten zijn dat er slechts een klein beetje verlies in snelheid is. Omdat we de volledige apparaatversie kunnen testen, zullen we u natuurlijk ook de resultaten van die test laten zien. Hier is onze snelheidstest van de browserversie. Toen we de FPN VPN-client testten, waren onze resultaten niet zo gunstig. In deze afbeelding ziet u een merkbaar snelheidsverlies. Het is natuurlijk nog steeds snel, maar het was meer dan 75% snelheidsverlies.

FPN Client Speedtest

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Omdat zoveel vestigingen nu gratis wifi aanbieden, wil je een VPN gebruiken wanneer je verbinding maakt. Hoewel wifi geweldig is, vinden de cybercriminelen het ook geweldig. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Zo verklein je het risico dat criminelen of cybertheives je privégegevens stelen enorm.

Een andere reden om een ​​VPN te gebruiken, is om u te helpen geografische beperkingen te omzeilen. Waar u ook bent, verbinding maken met een server daar zal helpen. Dat komt omdat het de blokkeersoftware doet denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat kan een echt voordeel zijn als u probeert toegang te krijgen tot bepaalde regio’s of als u wordt geblokkeerd om inhoud te bekijken. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen.

Lekt het?

FPN Browser Leak-testBij het beantwoorden van deze vraag moet u nogmaals kijken hoe nieuw de service is. We hebben lektests uitgevoerd op 2 verschillende websites. Helaas konden we geen test uitvoeren vanaf onze favoriete site, want zodra we de test uitvoerden, werd de proxy offline gehaald. Op de andere website konden we een test uitvoeren. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, lekt het inderdaad. We hadden dat resultaat niet verwacht omdat meer gevestigde volmachten dit soort lekkage niet vertonen. Als Mozilla de FPN-browser of het volledige apparaat gaat vrijgeven, moeten ze dat probleem zeker oplossen. Dat gezegd hebbende, hadden we veel meer geluk bij het gebruik van de daadwerkelijke app. In plaats van meerdere servers zoals de proxy te vinden, verscheen het als een enkele server. Bovendien hadden we geluk met de andere test.FPN Lektest 2 Zoals je in deze test kunt zien, is het enige dat opvalt een groot aantal hop. Op dit moment is het niet bekend of u het aantal hops (servers waar het verkeer doorheen wordt geleid) kunt aanpassen of niet. Omdat het 11 hops laat zien, zegt het dat het mogelijk proxy- of VPN-gebruik zou kunnen aangeven. Het verminderen van het aantal hop zou de snelheid van de dienst verhogen en het vermoeden verminderen van iedereen die denkt dat het aantal te hoog is.

Moet ik deze VPN gebruiken?

Om specifiek naar de volledige apparaatversie te kijken, vinden we dat de service ondanks de snelheidsverliezen nog steeds goed presteert. Het zal uw privacy zeker beschermen en u helpen geo-beperkingen te omzeilen. Op het moment van deze beoordeling hadden we geen problemen bij het openen van inhoud uit andere regio’s. De service biedt mogelijk niet alle toeters en bellen die u van andere services mag verwachten, maar voor $ 5 per maand werkt het goed en zal het u zeker helpen uw doelen te bereiken. We zeggen ja, de service biedt een goede prijs en beschermt uw privacy.

Laatste gedachten over Firefox Private Network

De FPN-browser en de volledige VPN-service hebben nogal wat beloftes, gezien de reputatie van het Mozilla-team. Er zijn echter enkele problemen die op het moment van deze beoordeling moeten worden opgelost voordat we u hierover een goed antwoord kunnen geven. Alleen de tijd kan uitwijzen of de factoren die ons aanbelangen, zullen worden aangepakt en hoe het Firefox Private Network zich zal afspelen. Ondertussen kunnen Windows 10-gebruikers in de Verenigde Staten zich aanmelden voor de Firefox VPN-bèta om toegang te krijgen tot hun netwerk. De kosten bedragen $ 4,99 per maand met creditcard als enige betalingsoptie.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me