Linksys WRT3200ACM-routerWe hadden het genoegen om een ​​Linksys WRT3200ACM AC3200 DD-WRT-router uit te testen FlashRouters tijdens het week-end. Het doel was om een ​​kijkje te nemen naar de nieuwe FlashRouters Privacy-app, die een eenvoudige maar zeer effectieve interface bevat om verbinding te maken met enkele van de grootste VPN-services ter wereld. Zoals u zo dadelijk zult zien, heeft u alleen een VPN-account nodig om aan de slag te gaan. De privacy-app doet de rest. Het beste van alles is dat door verbinding te maken met een VPN via de FlashRouters Privacy-app, u uw hele netwerk kunt beschermen met één VPN-account.

Wat is een FlashRouter en hoe werkt het??

Kortom FlashRouters is een bedrijf in de Verenigde Staten dat merknaamrouters verkoopt met vooraf geïnstalleerde DD-WRT- of Tomato-firmware. Het gebruik van een router met open source firmware heeft een aantal voordelen. Om te beginnen elimineert het veel bugs en gaten in de beveiliging waardoor miljoenen consumentenrouters openstaan ​​voor aanvallen. Vanuit privacyperspectief ondersteunen DD-WRT- en Tomato-firmware OpenVPN-, L2TP- en PPTP VPN-verbindingen. U zult ook merken dat de aangepaste routers beter presteren dan dezelfde apparaten die zijn geladen met fabrieksfirmware.

Wat doet de FlashRouters Privacy-app?

Het FlashRouters-team heeft de bruikbaarheid van hun apparaten nog verder uitgebreid met de toevoeging van een nieuwe VPN Privacy-app. Met de app kun je eenvoudig verbinding maken met populaire VPN-services via de router en zelfs schakelen tussen providers. De enige voorwaarde is a VPN abonnement. Hiermee wordt je hele netwerk beschermd, inclusief apparaten die anders niet compatibel zouden zijn met een VPN zoals gameconsoles en streamingboxen.

  VPN Gate Review

Welke VPN-services ondersteunt de FlashRouter Privacy App?

Ten tijde van onze beoordeling bevatte de FlashRouters Privacy-app ondersteuning voor 11 VPN-providers, waaronder ExpressVPN, Hide My Ass (HMA), IPVanish, IVPN, NordVPN, Private Internet Access (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN en Windscribe. We hebben de app getest met IPVanish, PIA en ExpressVPN, zodat we kunnen praten over het gebruiksgemak. We gaan zo in meer detail.

Kan ik de VPN Privacy-app op mijn bestaande router installeren?

Het korte antwoord is nee. Je moet een apparaat van FlashRouters kopen om de app te gebruiken. Als u al een high-end consumentenrouter bezit en VPN-ondersteuning wilt toevoegen, kunt u de ExpressVPN-router-app overwegen. Het zal u helpen aan de slag te gaan zonder veel technische knowhow. Anders raad ik ten zeerste aan om een ​​vooraf geïnstalleerde DD-WRT- of Tomato-router van het team van FlashRouters te kopen.

FlashRouters Privacy-app: hands-on testen

Voordat we in de app duiken, wil ik eerst vermelden wat je kunt verwachten bij de aankoop van een apparaat van FlashRouters. Om te beginnen wordt er een klein pamflet meegeleverd om u op weg te helpen. Binnen een paar minuten heeft u de router verbonden met internet en kunt u de FR Privacy-app gebruiken om verbinding te maken met uw favoriete VPN. De gids bevat ook contactgegevens en ondersteuningsuren. Je zult blij zijn te horen dat FlashRouters 7 dagen per week 24 uur per dag ondersteuning biedt voor chats. U kunt ze ook e-mailen of het FR-helpcentrum bezoeken voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Volg na het uitpakken en instellen van uw nieuwe router de handleiding die bij het apparaat is geleverd. U zult uiteindelijk een webbrowser openen en flashrouterapp.com bezoeken. Dit zal doorverwijzen naar een lokale pagina. Opmerking: als u een leeg scherm ontvangt bij het openen van de pagina, wilt u een browservenster sluiten en opnieuw starten in de incognitomodus. Als dat niet werkt, ga je gang en reset je de router. We deden het en het loste het probleem meteen op. Herstart bij twijfel ��

  Avira Antivirus Pro 2016 recensie

Wanneer de FlashRouters Privacy-app wordt gestart, wordt u begroet met het volgende scherm:

FlashRouters Privacy-app

Verbinding maken met IPVanish VPN

Het eerste dat u wilt doen, is op de vervolgkeuzelijst ‘Selecteren’ klikken. Hier vind je een lijst met ondersteunde VPN-services. We zijn begonnen door IPVanish te selecteren. De schermafbeelding aan de linkerkant toont de FlashRouters Privacy App-interface voor IPVanish. Zoals u kunt zien, is er een vervolgkeuzelijst om een ​​serverlocatie te selecteren. Als u begint met het typen van de naam van een stad, retourneert de app alle resultaten die overeenkomen met uw zoekopdracht. Nadat u een server heeft gekozen, voert u eenvoudig uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op de knop “Verbinden”. U kunt ook kiezen of u wel of niet “Auto-Connect to VPN” wilt en de “Global Kill Switch” -functie wilt inschakelen op basis van uw voorkeuren.

FlashRouters IPVanish-verbinding

We hebben verbinding gemaakt met een aantal IPVanish-serverlocaties en vonden dat ze allemaal redelijk goed presteerden. Zoals je hierboven kunt zien, hebben we verbinding gemaakt met een server in Chicago en onze snelheid getest. De prestaties waren erg goed met een downloadsnelheid van 65,39 Mbps op een kabelverbinding van maximaal 70 Mbps. We hebben ook een privacycheck uitgevoerd op de IPVanish-website om te bevestigen dat ons IP-adres was veranderd in een geolocatie in Chicago. We hebben ook een snelle DNS-lektest uitgevoerd, die deel uitmaakt van ons reguliere testproces. We hebben geen problemen ondervonden met het FlashRouters-apparaat, de privacy-app of de IPVanish-verbinding.

Verbinding maken met privé-internettoegang (PIA)

Vervolgens hebben we besloten om een ​​verbinding met PIA tot stand te brengen. Dit was even eenvoudig. Het belangrijkste verschil was een extra vervolgkeuzelijst waarmee we konden kiezen tussen AES-128- en AES-256-bits codering. We hebben de optie AES-256 geselecteerd voor de sterkst mogelijke codering. Het eerste dat opvalt bij het verkennen van de server-vervolgkeuzelijst voor PIA, is dat elke locatie zowel een TCP- als UDP-optie heeft. We kozen voor UDP voor hogere snelheden. Als u verbindingsproblemen heeft, kunt u altijd overschakelen naar TCP, inclusief foutcontrole.

  HMA Pro VPN recensie 2023

FlashRouters PIA-verbinding

We hebben opnieuw verbinding gemaakt met een PIA VPN-server in Chicago. Zoals je kunt zien, was de prestatie bijna identiek aan IPVanish. Eenmaal verbonden met een server in Chicago, hebben we onze snelheid getest en vastgesteld dat deze 65,47 Mbps was. Het lijkt erop dat zowel IPVanish als PIA via LogicWeb in Chicago gaan, dus de vergelijkbare snelheden zijn logisch. We hebben wederom zonder problemen een IP-adres en DNS-lektest uitgevoerd. De FlashRouters Privacy-app werkte zonder problemen toen we de interface aanvankelijk hadden geladen.

Conclusie

Misschien wel het meest indrukwekkende kenmerk van de nieuwe FlashRouters Privacy-app is de eenvoudige gebruikersinterface. De app vereist niet veel technische kennis om je privacy te beschermen. Dat is een groot pluspunt, omdat het configureren van uw router een ontmoedigende en soms gevaarlijke taak kan zijn. Het Linksys WRT3200ACM-apparaat van FlashRouters presteerde zeer goed in al onze tests. We zouden het apparaat zeker aanbevelen. De enige provider die we niet konden testen, was ExpressVPN omdat de app aanvullende informatie nodig had. Als u ExpressVPN gebruikt, zal het FlashRouters-team hun VPN-app vooraf op uw apparaat laden. Over het algemeen waren we erg onder de indruk van de FlashRouters Privacy-app en raden we u ten zeerste aan deze te gebruiken om alle apparaten in uw netwerk te beschermen met één VPN-account. Als je de kans hebt om de app zelf uit te proberen, stuur ons dan een bericht @VPNFan en laat ons weten wat je ervan vindt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me