Onze FrootVPN-beoordeling vond een kleine VPN-service die zich al minder dan twee jaar in de VPN-ruimte bevindt. Ze zijn begonnen als een gratis VPN-service. In oktober 2015 kreeg de dienst, met goedkeuring door de website van The Pirate Bay, in ongeveer een week meer dan 100.000 nieuwe gebruikers. Omdat het aantal gebruikers in zo’n korte tijd zo snel toenam, ontdekten ze al snel dat hun kleine netwerk niet volledig gratis kon worden onderhouden en daarom rekenen ze nu een nominale vergoeding. Ze hebben servers in negentien landen na een grote netwerkupdate in september 2016. Hun service ondersteunt OpenVPN-, L2TP- en PPTP-protocollen.

FrootVPN beoordeling

Prijzen en speciale aanbiedingen

De FrootVPN-service biedt onbeperkte toegang tot hun VPN-netwerk van servers in Canada, Frankrijk, Zweden en de Verenigde Staten. U kunt per account maximaal vijf gelijktijdige apparaten verbinden. FrootVPN ondersteunt het OpenVPN-protocol met een zeer sterk encryptie-algoritme. Het ondersteunt ook L2TP en PPTP, zodat hun service op verschillende platforms en apparaten kan worden gebruikt.

FrootVPN-prijzenFrootVPN-prijzen zijn enkele van de laagste in de VPN-ruimte. Hun prijsstructuur wordt verdisconteerd op basis van de looptijd. Ze bieden drie verschillende term-pakketten van hun VPN. Deze voorwaarden omvatten een maand, drie maanden en een jaar. Hun prijzen beginnen bij $ 4,99 voor een maand dienst. Je kunt drie maanden krijgen voor $ 11,97 of $ 3,99 per maand. Als je tot slot een jaar abonneert, is de prijs $ 35,88 of slechts $ 2,99 per maand. Hun prijzen zijn goedkoop in vergelijking met de meeste andere VPN-providers.

FrootVPN biedt een aantal verschillende manieren om voor VPN-toegang te betalen. U kunt betalen met PayPal, creditcard, Bitcoin, giropay en WebMoney. De creditcards die ze accepteren zijn MasterCard, VISA, American Express en Discover. Met Giropay kunt u directe bankoverschrijvingen uitvoeren. Door Bitcoin en WebMoney te gebruiken, kunt u anoniemer zijn.

Risicovrije proefperiode

Hoewel ze geen gratis proefversie hebben, biedt FrootVPN alle nieuwe gebruikers een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit is meer dan genoeg tijd om hun VPN zelf uit te proberen. Als u om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met hun service, zullen zij uw betaling volledig terugbetalen. U moet een terugbetaling van uw abonnementskosten aanvragen binnen 30 dagen na inschrijving op hun service. Na deze periode wordt er geen restitutie verleend. Er wordt geen melding gemaakt van betalingsmethoden die in aanmerking komen voor deze terugbetaling, dus vraag het personeel hierover als u betaalt met een andere methode dan PayPal of een grote creditcard.

Bezoek FrootVPN

FrootVPN netwerk- en serverlocaties

FrootVPN beheert een snelgroeiend netwerk met VPN-servers op strategische locaties over de hele wereld. Dit maakt hun service ideaal voor degenen die reizen en wat extra privacy nodig hebben. Het FrootVPN-team heeft in september 2016 14 nieuwe serverlocaties toegevoegd, waardoor hun netwerk ver voorbij de vorige omvang is uitgebreid.

Landen Locaties Servers IP-protocollen
191940+onbekendOpenVPN, L2TP, PPTP

FrootVPN heeft servers in de volgende landen:

  • Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, het eiland Man, Israël, Japan, Mexico, Nederland, Polen, Rusland, Singapore, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Het FrootVPN-netwerk staat Torrent- en P2P-verkeer toe. Ze registreren niets dat hun gebruikers doen terwijl ze op hun service zijn, wat hun gebruikers helpt anoniem en veilig te blijven.

Privacy en beveiliging

Het vinden van een VPN die uw online activiteiten niet registreert, is van het grootste belang om uw online privacy te beschermen tijdens het gebruik van hun service. FrootVPN heeft de goedkeuring van The Pirate Bay en maakt het overduidelijk wanneer ze ooit op hun website kunnen dat ze uw online activiteiten niet registreren tijdens het gebruik van hun service. Hier is een fragment van hun website:

We houden geen logboeken bij van welke aard dan ook, zoals gebruikersinformatie, tijdstempels, bandbreedte, IP-adres, DNS-query’s en logsessies over al uw activiteiten om toezicht door derden te vermijden.

Hier is er een rechtstreeks uit hun privacybeleid.

We slaan geen verkeersgegevens op en slaan geen logs op. Dit betekent dat we NOOIT uw IP-adres, tijden en vergelijkbare details loggen. We bieden anoniem surfen en ons beleid is om de privacy van onze gebruikers te allen tijde te beschermen. We zullen onze gebruikers nooit om persoonlijke gegevens vragen. We controleren of registreren uw internetactiviteit nooit

Deze fragmenten laten zien dat FrootVPN uw persoonlijke privacy serieus neemt tijdens het gebruik van hun VPN. Elke klant krijgt een nieuw willekeurig IP-adres wanneer hij verbinding maakt met hun service. Ze bewaren geen betalingsinformatie, deze wordt bewaard bij hun verwerkers die deze niet aan anderen mogen verstrekken.

Hoewel ze een klein netwerk hebben van ongeveer 40 servers in slechts vier landen, behandelen ze uw online beveiliging zeer serieus. Hun OpenVPN-verbinding maakt gebruik van een zeer sterk TLS-ECDHE-AES-256-GCM-SHA384-algoritme om al uw internettransacties te versleutelen. Verificatie tussen de server en de client maakt gebruik van TSL 1.1 2048 bit RSA. Dit biedt hen voorwaartse geheimhouding, zodat uw gegevens worden beschermd als zich een toekomstige inbreuk op de beveiliging voordoet. Versleuteling van de L2TP maakt gebruik van 168 bit en PPTP-verbindingen maken gebruik van een 128 bit sterke codering. Dit betekent dat u er altijd zeker van kunt zijn dat al uw internetverkeer veilig wordt versleuteld tijdens het gebruik van hun service.

Bezoek FrootVPN

Hands-on testen

Aanmelden voor een account is een heel eenvoudig proces dat volgens FrootVPN slechts 10 seconden duurt. U moet een gebruikersnaam, wachtwoord en uw e-mailadres invoeren. Afhankelijk van uw keuze van betalingstype, kan andere informatie nodig zijn zodra u op de afrekenknop klikt om uw transactie te voltooien. U kunt er ook voor kiezen om het vakje aan te vinken om uw abonnement automatisch te verlengen. Dit wordt geïllustreerd door de onderstaande afbeelding.

FrootVPN-abonnement

FrootVPN heeft geen aangepaste softwareclients of apps, maar zegt dat ze aan een Android-client werken. Verbinding met hun netwerk is voornamelijk via de open source OpenVPN Connect-client van OpenVPN Technologies of via software die is ingebouwd in het besturingssysteem zelf, zoals L2TP- en PPTP-verbindingen. Zodra de OpenVPN Connect-software op uw apparaat is geïnstalleerd, moet u handmatig de juiste (.opvn) -bestanden installeren om verbinding te kunnen maken met VPN-servers in hun netwerk. Deze kunnen worden verkregen via het accountgedeelte van hun website zodra je eenmaal hebt ingelogd op hun website.

U kunt verbinding maken met hun VPN-netwerk met OpenVPN op de volgende platforms: Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Linux / Debian en iPhone / iPad. Het L2TP-protocol wordt ondersteund op Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Ubuntu, iPhone / iPad en Android. Met het PPTP-protocol kunt u hun VPN uitvoeren op Synology NAS- en Microtik-routers. Zoals u kunt zien, ondersteunen ze de meeste grote platforms en apparaten. FrootVPN heeft geïllustreerde gidsen op hun ondersteuningspagina om u te helpen al deze apparaten te configureren om verbinding te maken met hun VPN-netwerk.

Verbinding maken met de Windows VPN-client

OpenVPN GUILaten we nu eens kijken hoe we Windows kunnen configureren om de FrootVPN-service te gebruiken. Eerst moet u de Windows OpenVPN Connect-client naar uw computer downloaden. U vindt de link om dit te doen in het ondersteuningsgedeelte van hun website. Nadat u het juiste pakketinstallatieprogramma naar uw computer hebt gedownload, moet u het openen en uitvoeren. Hiermee wordt het pictogram (rechts weergegeven) aan uw bureaublad toegevoegd. Als u hierop klikt, wordt de Windows-client als volgt geopend in het systeemvak.

OpenVPN-systeemvak

Nadat u de client hebt uitgevoerd en de juiste (.ovpn) -bestanden hebt geïnstalleerd, klikt u op het bovenstaande pictogram in de lade, kiest u uw server en klikt u op verbinden. Zo eenvoudig is het. Binnenkort ontvangt u een bericht dat u bent verbonden en wordt het pictogramscherm groen. Al uw internetverkeer is nu versleuteld en online privacy wordt beschermd door het FrootVPN-netwerk.

Bezoek FrootVPN

FrootVPN snelheidstest

De prestaties van FrootVPN vielen een beetje tegen. Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, was onze snelheid langzamer op de VPN dan rechtstreeks naar onze ISP. Je zou enige invloed op de snelheid moeten verwachten bij het gebruik van een VPN, veroorzaakt door de overhead van het versleutelen van je internetverkeer.

FrootVPN snelheidstest

Zoals je kunt zien op de afbeeldingen hierboven, verlaagde de met FrootVPN versleutelde verbinding onze basis ISP-downloadsnelheid van 41,73 Mb / s naar 18,99 Mb / s. Dit is een daling van meer dan 50% in downloadsnelheid bij verbinding met de VPN. Dit is meer dan we hadden willen zien. Vergelijkbare resultaten werden verkregen bij het verbinden met andere servers in het netwerk. Hoewel er enig verlies wordt verwacht, vinden we dat dit buitensporig is. Zelfs met een snelheidsverlies van 50%, konden we nog steeds alles doen wat nodig was tijdens het gebruik van hun service, omdat onze ISP-snelheid in het begin hoog is. Dit is in uw geval misschien niet waar, dus we raden u aan de service zelf te testen om te zien of hun prestaties voor u acceptabel zijn.

Conclusie

FootVPN is een standaard VPN-service. Ze hebben geen eigen software op maat, maar ze hebben wel handmatige configuratiegidsen om u te helpen bij het configureren van hun service vanaf een breed scala aan apparaten. Hun primaire verbinding is via de open source OpenVPN Connect GUI-software. U moet het (.ovpn) -bestand importeren om verbinding te maken met uw apparaat via het OpenVPN-protocol. Ze hebben ook handleidingen voor het gebruik van L2TP en PPTP met verschillende apparaten.

Hun service omvat onbeperkte VPN-toegang tot de servers die ze in negentien landen hebben. Ze hebben verklaard dat ze geen logboeken bijhouden, zodat ze geen hulp kunnen bieden aan wetshandhavings- / copyrightinstanties of derden. Ze zeggen dat ze niets te bieden hebben omdat ze geen logboeken bijhouden. Ze zijn aanbevolen door The Pirate Bay en hun VPN-netwerk is Torrent en P2P bestand delen.

Wat we het leukst vonden aan de service:

  • Ze ondersteunen de OpenVPN-, L2TP- en PPTP-protocollen.
  • Ze hebben een goedkope VPN-service
  • Ze hebben geen voorwaarden voor hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
  • Hiermee kunt u anoniemer betalen door Bitcoin en WebMoney te gebruiken
  • Ze bieden termijnkortingen op jaarlijkse aanmeldingen.

Ideeën om de service te verbeteren:

  • Bied aangepaste software voor Windows en Mac OS X
  • Bied mobiele apps aan voor iOS- en Android-apparaten
  • Blijf het netwerk uitbreiden en de prestaties verbeteren

Ongeacht welke periode u kiest (maandelijks, 3 maanden of jaarlijks) FrootVPN biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Probeer hun service en test de prestaties zelf. Als je besluit dat FrootVPN goed bij je past en ervan geniet, kun je je abonneren vanaf slechts $ 2,99 per maand.

Bezoek FrootVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me