Ghostery recensie 2016

Ghostery IcoonGhostery is een advertentie-blokkerende browserextensie die in 2009 is gemaakt. Hoewel de individuele versie enorm populair is, gebruiken veel grote bedrijven Ghostery Marketing Cloud Management (MCM). De bedrijfsversie wordt gebruikt om de prestaties te beoordelen en trackers op verschillende sites te blokkeren. Ghostery is beschikbaar voor alle grote browsers, waaronder Chrome, Firefox, Opera, Safari en Internet Explorer. Ze hebben ook een erg leuke Ghostery Privacy Browser-app beschikbaar voor iOS en Android.


Ghostery verschilt van andere adblockers in de manier waarop het eruit ziet en werkt. In plaats van u alleen een telling te geven van de trackers die het blokkeert, krijgt u specifieke informatie. Op die manier kunt u de trackers of advertenties kiezen die u wilt blokkeren. In deze recensie laten we u zien hoe u Ghostery kunt downloaden, installeren en gebruiken.

Ghostery-financiering

Hoewel de persoonlijke versie van Ghostery gratis is, genereert de bedrijfsversie inkomen. De private equity-firma Warburg Pincus is de belangrijkste financier. Ghostery vraagt ​​geen donaties of andere financiële steun van gebruikers. Het is ook een van de weinige adblockers die zich niet abonneert op de lijst met acceptabele advertenties. Dat betekent dat ze niet toestaan ​​dat bedrijven een vergoeding betalen om hun ‘acceptabele advertenties’ te laten goedkeuren.

Ghostery voor Chrome

Klik op de menuknop in de browser om Ghostery voor Chrome te downloaden. Ga vervolgens naar Meer tools, dan Extensies.

Adblock Plus installatie

U wordt nu naar de Extensies scherm.

krijg meer extensies

Selecteer de optie die zegt krijg meer extensies. Typ aan de linkerkant Ghostery. U ziet hier verschillende opties, maar u wilt de extensie kiezen met de tekst Ghostery aangeboden door www.ghostery.com.

Ghostery-add-on voor Chrome

Zorg ervoor dat u op de klikt toevoegen aan Chrome knop onder het kopje extensies.

Ghostery voor Chrome gebruiken

Zodra u op de knop Toevoegen aan Chrome klikt, klikt u op Voeg extensie toe knop weergegeven door de pijl hieronder.

Ghostery-installatie voor Chrome

Nadat de extensie is geïnstalleerd, wordt u gevraagd een rondleiding te volgen. Als u op de volgende twee schermen klikt, gaat u naar het scherm dat u hieronder ziet. Hier kunt u bepalen welke soorten trackers u wilt blokkeren. Klik op de pijlen om elke categorie uit te vouwen. Dit geeft u de kans om afzonderlijke bronnen of de hele categorie te kiezen.

Ghostery voor Chrome

Wanneer u een nieuwe pagina opent, ziet u het blauwe spookpictogram in de hoek. Dat is het Ghostery-pictogram. Klik er vervolgens op om de trackers op de pagina te zien.

Ghostery-gebruik op Chrome

Door op het tandwiel in de bovenstaande afbeelding te klikken, krijgt u toegang tot het gedeelte met opties. De drie tabbladen in dit gedeelte zijn Algemeen, Geavanceerd en Over.

Algemeen – Op dit tabblad kun je ervoor kiezen om gegevens te delen met Ghostery. Dit zal hen voorzien van uw surfgedrag. Vervolgens combineren ze die gegevens met andere gebruikers. U kunt ook automatisch bijwerken toestaan. Op die manier blijft de database up-to-date. Ten slotte kunt u op dit tabblad selecteren welke trackers u wilt gebruiken of sites op de witte lijst plaatsen.

Geavanceerd – Dit tabblad bevat nogal wat verschillende opties, zoals je hieronder ziet. Dat omvat weergaveopties, blokkeeropties, automatische update, klik om af te spelen, taal en import / export.

spookerij5

Over – Hier vindt u informatie over Ghostery en hoe u contact kunt opnemen met het team.

Nadat u de instellingen heeft gewijzigd in wat u maar wilt, sluit u Chrome en opent u het opnieuw.

Ghostery voor Firefox

Om Ghostery voor Firefox te krijgen, klikt u eerst op de menuknop. Klik vervolgens op Add-ons.

Firefox-menu

Typ in het zoekveld Ghostery en klik Installeren.

Ghostery-add-on-installatie voor Firefox

Zodra u de add-on heeft geïnstalleerd, sluit u Firefox en opent u het opnieuw. Je zou nu het Ghostery-spookpictogram moeten zien en het is klaar voor gebruik.

Ghostery voor Firefox gebruiken

Het wijzigen van de instellingen is voor Firefox op een andere locatie dan voor Chrome. Klik deze keer op de geest om de te openen instellingen. Klik vervolgens op de drie verticale stippen en ga naar Mijn Ghostery. Zoals je hier kunt zien, vind je de opties op deze pagina onder de kopjes.

Firefox-instellingen voor Ghostery

Raadpleeg het Chrome-gedeelte voor meer informatie over de instellingen. Nadat alle instellingen zijn geregeld, kunt u bladeren zoals u dat normaal zou doen.

Ghostery Privacy Browser voor Android

Nogmaals, Ghostery laat zien hoe goed het is gefinancierd. Voor Android heeft Ghostery een eigen Android-browser. Begin door naar de Google Play Store te gaan en Ghostery in te typen. Je zult snel een optie zien verschijnen die zegt Ghostery Privacy Browser. Dat is de optie die je wilt. Je zult ook merken dat het de Ghostery-geest als pictogram heeft. Klik vervolgens op Installeren en dan Open. Nu kunt u een aantal instellingen kiezen.

Ghostery first 3 voor Android

Als je op tikt In-app privacy, u mag op alle of geen klikken. Als je klaar bent, zie je de Ghostery Privacy Browser. In de laatste afbeelding zie je de 20 trackers op de pagina onder de geest. Door op de geest te klikken, kunt u al deze schuifregelaars wijzigen.

Ghostery voor Android

En zo gebruik je de Ghostery Privacy Browser. We zullen zien hoe Ghostery werkt in een desktopbrowser.

Ghostery Privacy Browser voor iOS

Je kunt de Ghostery Privacy Browser downloaden van de iTunes App Store. De app ondersteunt iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8.0 of hoger. Tijdens de installatie krijgt u de beslissing om al dan niet trackergegevens te delen met het Ghostery-team. U kunt ook uw privacyvoorkeuren beheren.

Installatie van Ghostery voor iOS

Zodra je de app hebt ingesteld, kun je de Ghostery Privacy Browser openen. Standaard wordt het geopend voor een tabblad van een zoekmachine met Duck Duck Go met echte zoekprivacy. Dit betekent dat Duck Duck Go uw persoonlijke gegevens niet verzamelt of deelt. We gingen door en bladerden naar een website om de app te testen.

Ghostery Privacy Browser iOS

Zoals je kunt zien hebben we CNET News bezocht. U ziet een blauw spooksymbool onder aan de middelste afbeelding hierboven. Als u op de geest tikt, wordt een volledige lijst met trackers weergegeven. Je zult merken dat alle trackers ingeschakeld zijn. Je hebt twee opties om ze te blokkeren. De eerste is om elke tracker afzonderlijk te schuiven om deze te blokkeren. Je kunt naar de instellingen gaan en ervoor kiezen om alle trackers te blokkeren. Je kunt ook cookies wissen, de cache wissen en wifi-beveiliging inschakelen.

De verschillen met en zonder Ghostery

Laten we eens kijken hoe een webpagina eruit ziet met en zonder Ghostery. De onderstaande afbeelding is zonder Ghostery.

website zonder Ghostery

En de volgende afbeelding is hoe dezelfde website eruit ziet met Ghostery.

website met Ghostery

Zoals je kunt zien, zijn dit dezelfde pagina’s. De pagina met Ghostery laadt sneller. Hoewel het inschakelen van alle blokkers de site helpt sneller te laden, kan te veel blokkeren soms problemen veroorzaken.

Waarom Ghostery gebruiken?

De kenmerken van Ghostery geven het voordelen ten opzichte van concurrenten. In staat zijn om te zien wat elke tracker is en de mogelijkheid hebben om ze te blokkeren, is een leuke functie. Hoewel je Ghostery kunt helpen de extensie gratis te houden door ze informatie te geven, hoef je dat niet te doen. We vinden het leuk dat het beschikbaar is voor Chrome, Firefox, Safari en Opera. De Ghostery Privacy Browser voor Android en iOS zijn goede oplossingen voor je mobiele apparaten.

Conclusie

Ghostery is een buitengewoon goed ontworpen en goed onderhouden advertentieblokkering. Het wordt voortdurend bijgewerkt en we vinden het leuk dat je ervoor kunt kiezen om individuele trackers of allemaal te blokkeren. Ze nemen niet deel aan het acceptabele advertentieprogramma en Ghostery is heel gemakkelijk te gebruiken. We raden u aan meer dan één advertentieblokkering te gebruiken, omdat niet alle blokkers elke afzonderlijke advertentie verwijderen. Zorg ervoor dat u ook andere tools gebruikt wanneer u probeert uw privacy te beschermen.

Bezoek Ghostery

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map