Hoxx-logoHoxx VPN is een gratis en premium VPN-proxyservice die wordt aangeboden door VPN1 LLC. Hoewel het zegt dat het apps heeft voor Windows, Mac, iOS, Android en de browsers Opera, Chrome en Firefox, is het duidelijk ontworpen om een ​​browsergebaseerd product te zijn. Ondanks dat het al een aantal jaren uit is, staat de Google Play Store op de lijst met iets meer dan 100.000 downloads. Het heeft ook slechts een beoordeling van 4,3 sterren in meer dan 7.000 beoordelingen. Zoals bij veel VPN-bedrijven, doet deze veel beloftes. Deze omvatten de mogelijkheid om elke site te deblokkeren, hoge snelheden, hoge coderingswaarden, een verbintenis om de gebruiker veilig te houden, en meer. De vraag is, komt de hype overeen met de daadwerkelijke tests? We zullen het hier ontdekken.

Over het bedrijf

Hoxx registratieInteressant is dat de registratie op de website laat zien dat alle informatie is “geredigeerd voor privacy”. Waar we krijgen wat ze proberen, geven we de voorkeur aan wat meer transparantie in onze bedrijven. Dat gezegd hebbende, als je naar de Google Play Store-gegevens kijkt, blijkt dat het bedrijf, VPN1 LLC, is gevestigd in Coral Gables, Florida. Hoewel dat ons niet altijd zorgen baart, laat het zeker de VPN-service open voor toezicht door de Amerikaanse overheid en voor de landen in het 14-ogenprogramma. Dat zijn de 14 landen die informatie met elkaar delen. Een andere zorgwekkende factor is het beleid voor het bijhouden van logboeken van het bedrijf. Hoewel veel providers tegenwoordig beweren nul logs te zijn, doet Hoxx dat niet. In feite is het bedrijf erg eerlijk over het feit dat ze logboeken bijhouden. Ze fronsen de wenkbrauwen om dingen te doen waarvoor je een VPN zou kunnen gebruiken.

Prijzen

De prijs voor Hoxx is minimalistisch. Er lijkt maar één prijs te zijn voor de service en dat is $ 1,99 per maand. Hoewel je het in andere lengtes kunt krijgen, lijkt het geen voordeel te hebben om dit te doen. Ze bieden wel een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor alle accounts van meer dan 3 maanden. De lage prijzen maken ons echter een beetje achterdochtig over de service. Wat de beschikbare betalingsmethoden zijn, is niet duidelijk en aanwezig.

Hoxx-prijzen

Veiligheid

Dit is waar dingen echt lelijk worden voor deze VPN. Zoals u weet, is het belangrijkste doel van verbinding maken met een VPN uzelf te beschermen. We vonden echter wat verontrustend. Terwijl het bedrijf zegt dat ze logboeken bijhouden, laten we eens kijken wat ze verzamelen en bewaren.

Hoxx Collectie 1

Werkelijk? Onnodig te zeggen dat dat een beetje eng is. Het wordt echter erger. Hoewel we het hier niet allemaal zullen laten zien, raden we u aan het privacybeleid van Hoxx te bekijken. Hoewel we ons ervan bewust zijn dat de meeste mensen het privacybeleid niet willen lezen, is het van cruciaal belang dat u het Hoxx-privacybeleid leest voordat u het gebruikt. Samenvattend geven ze toe dat ze samenwerken met wetshandhavers en uw gegevens gemakkelijk zullen overdragen aan elke wetshandhavingsinstantie die deze dagvaarding. In onze ogen is dat een van de belangrijkste redenen om in de eerste plaats verbinding te maken met een VPN. Wat de codering betreft, zijn de protocollen die ze gebruiken enigszins verouderd. Terwijl de “4096-bit RSA Encryption” vroeger de beste was, zijn de tijden veranderd. Het werd voor het eerst gekraakt in 2013.

Kenmerken

Qua functies biedt het bedrijf 2 opties. De eerste optie is gratis en geeft je toegang tot een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen. Dat is goed, want je kunt een aantal apparaten aansluiten om je te beschermen tegen hackers. Hier is een lijst met de functies die u kunt vinden in hun “gratis” service.

 • 50% locaties over de hele wereld
 • 1024-bits codering
 • Statische IP-adressen
 • Familie kwaadaardige website filteren
 • Geen configuratie ingesteld
 • Geen bandbreedtebeperkingen
 • Omzeil filtering door de overheid verplicht
 • Snellere streaming
 • 99% Uptime-garantie
 • Onbeperkte serverswitches

De premium-versie wordt geleverd met deze en deze.

 • 24/7 Premium e-mailondersteuning
 • Ondersteuning via chat
 • 14 dagen geld-terug-garantie
 • 4096-bit encryptie end-to-end
 • Afzonderlijke premium servers beschikbaar in meer landen
 • Geavanceerde filtering van kwaadaardige websites
 • Geen quotabeperking
 • Voorkomt dat advertentienetwerken uw gewoonten volgen

Hoewel ze wel zeggen dat ze advertentienetwerken voorkomen, zullen ze hun gegevens verkopen aan hun externe partners.

Serverlocaties en landen

Zoals we eerder al zeiden, geeft de VPN je toegang tot een aantal landen. Hoewel ze misschien niet allemaal beschikbaar zijn in de gratis versie, zijn dit degenen in premium. Hong Kong, India, Canada, VK, Singapore, VS, Nederland, Japan, Zweden, Duitsland, Moldavië, Italië, Estland, Litouwen, Noorwegen, Israël, Australië, Rusland, Cyprus, Polen, Zuid-Afrika, Griekenland, Spanje, Bulgarije, België, Frankrijk, Finland, Brazilië, Oostenrijk, Slowakije, Zwitserland, Ierland, Tsjechië, Roemenië, Zuid-Korea

Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat servers beschikbaar om te gebruiken als je de premium-versie hebt.

Hands-on testen

Wat de VPN betreft, is het interessant. Er is software beschikbaar, maar deze lijkt vast te lopen wanneer we de Windows-versie proberen te openen. Bovendien kun je je niet registreren in de app, het moet via de browser zijn. Nadat je het aan je browser hebt toegevoegd (welke je ook gebruikt), hoef je maar een paar stappen te doen.

 1. Zoek de Hoxx-badge.
 2. Open het paneel. Zoals je ziet, moet je een server selecteren en erop klikken.
 3. Je krijgt dan een bericht te zien waarin staat dat je verbonden bent. Als u de app gebruikt, duurt het langer om verbinding te maken als er al verbinding is in plaats van te crashen.

Misschien ben je geïnteresseerd om te weten dat deze VPN je ook geen toegang geeft tot de verschillende zones van Netflix.

Hoxx-snelheidstest

Hoxx is verrassend snel voor een VPN. Eerder noemden we echter waarom. Het is omdat zelfs hun beste codering in 2013 werd gekraakt met behulp van eenvoudige tools. We laten je de onderstaande nummers zien, maar je moet ze nemen met een korrel zout.

Hoxx Speedtest

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Omdat zoveel vestigingen nu gratis wifi aanbieden, wil je een VPN gebruiken wanneer je verbinding maakt. Hoewel wifi geweldig is, vinden de cybercriminelen het ook geweldig. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Zo verkleint u het risico dat criminelen of cyberdieven uw privégegevens stelen enorm.

Een andere reden om een ​​VPN te gebruiken, is om u te helpen geografische beperkingen te omzeilen. Waar u ook bent, verbinding maken met een server daar zal helpen. Dat komt omdat het de blokkeersoftware doet denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat kan een echt voordeel zijn als u probeert toegang te krijgen tot bepaalde regio’s of als u wordt geblokkeerd om inhoud te bekijken. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen.

Hoe zit het met lekken?

Hoewel dit een gratis VPN-service is en deze niet noodzakelijkerwijs lekken heeft, zijn er andere aanwijzingen dat het een proxy is. Dat is een grote weggeefactie en zeker een slechte zaak.

Moet ik deze VPN gebruiken?

Absoluut niet. Van het gekke incassobeleid met de garantie dat je informatie wordt omgezet in autoriteiten, de vreselijke versleuteling en het niet kunnen gebruiken van Netflix, je bent maar een beetje beter af dan helemaal niets te gebruiken. Er zijn absoluut betere premiumproducten op de markt die een veel betere keuze zouden zijn dan deze “service”.

Laatste gedachten over Hoxx VPN

Hoewel de snelheden in de gratis versie goed zijn, is het volkomen onveilig. Als u uw privacy wilt beschermen, is dit niet de VPN voor u. We vonden heel weinig positieve punten in onze recensie en veel minpunten. Dit is absoluut een VPN die u zo mogelijk wilt vermijden. Bekijk gerust onze top 10 VPN’s ter vergelijking.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me