Het ibVPN-team begon met het aanbieden van proxy-diensten in 2003. Begin 2010 lanceerden ze ibVPN, met PPTP- en L2TP-verbindingen. Naarmate de tijd verstreek, voegden ze ondersteuning toe voor OpenVPN, SSTP en SoftEther. In 2011 is een alles-in-één VPN-client voor Windows toegevoegd. Sindsdien heeft het ibVPN-team een ​​Mac-client toegevoegd, samen met iOS- en Android-apps. Hun nieuwste toevoegingen zijn Chrome- en Opera-extensies, Socks5-proxy’s en Smart DNS om kanalen in andere landen te deblokkeren.

Sinds de lancering van de dienst in 2010 is het ibVPN-team behoorlijk druk geweest. Ze bieden aangepaste VPN-clientsoftware en mobiele apps. In 2014 introduceerde ibVPN hun ibDNS-service. ibDNS is een SmartDNS-service die u helpt geobeperkingen te vermijden zonder het snelheidsverlies dat gepaard gaat met VPN-codering. Twee jaar later, in 2016, rolden ze Socks5-proxy’s uit. ibVPN heeft een breed scala aan plannen om uit te kiezen, afhankelijk van uw behoeften.

ibVPN

Prijzen en speciale aanbiedingen

ibVPN biedt nogal wat VPN-abonnementen. Ze hebben verschillende accounttypen op basis van uw behoeften. De beste manier om te beslissen welk abonnement voor u geschikt is, is door de tabel op hun prijspagina te bekijken. Mijn favoriet is het Ultimate VPN-abonnement met onbeperkte toegang tot hun volledige netwerk, SmartDNS en Sock5-proxy’s zonder extra kosten. Abonneer u op het Ultimate-abonnement en maak verbinding op maximaal 3 apparaten tegelijk.

ibVPN-prijzen

ibVPN biedt kortingen op al hun abonnementen. Je kunt tot 55% korting krijgen op een jaar op hun Ultimate VPN-pakket. Hun maandelijkse abonnementen zijn redelijk geprijsd van $ 4,95 tot $ 10,95, maar het jaarplan is een nog betere waarde. De prijs van de jaarlijkse termijn op hun Ultimate-abonnement komt uit op slechts $ 4,83 per maand ibVPN speciaal pagina om op te slaan.

ibVPN ondersteunt een breed scala aan betalingsopties. Ik gebruik PayPal graag voor online services om een ​​andere plaats te hebben om het abonnement te beheren. Ik vind het ook leuk dat ibVPN bitcoin aanbiedt als betalingsoptie. Ze accepteren ook belangrijke creditcards (Visa, MasterCard, American Express, Discover), Perfect Money, WebMoney, Payza, CashU en nog veel meer betalingsopties.

Risicovrije proefperiode

Het ibVPN-team begrijpt dat u tijd nodig heeft om de service te testen. Ze bieden een Gratis proefperiode van 24 uur samen met een geld-terug-garantie van 15 dagen. Dit geeft u voldoende tijd om de service samen met de ibVPN-clientsoftware en mobiele apps te testen. Als u niet tevreden bent, vraagt ​​u binnen de eerste 15 dagen een teruggave aan.

Bezoek ibVPN

ibVPN netwerk- en serverlocaties

Als het op netwerk aankomt, beheert ibVPN servers op strategische locaties over de hele wereld. Hun netwerk is door de jaren heen enorm gegroeid. Ze bieden goede VPN-verbindingen op belangrijke locaties over de hele wereld. Ze hebben meerdere serverlocaties in populaire landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. ibVPN staat torrents en P2P toe met hun Ultimate VPN- en Torrent VPN-accounts.

Landen Locaties Servers IP-protocollen
47631002000OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, SoftEther

U kunt gemakkelijk zien welke servers torrent-verkeer toestaan. Ze zijn gemarkeerd met P2P aan het begin van de servernaam en gegroepeerd onderaan de serverlijst. Ze ondersteunen P2P-verbindingen met servers in Bulgarije, Canada, Hong Kong, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Rusland, Zweden en Oekraïne.

ibVPN heeft servers in Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Ierland, Israël, Italië, Japan , Korea, Litouwen, Luxemburg, Mexic, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Panama, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigd Staten en Vietnam.

Privacy en beveiliging

Afhankelijk van uw doel om een ​​VPN-service te gebruiken, kan het logboekbeleid erg belangrijk zijn. ibVPN is heel duidelijk over de informatie die ze loggen. In hun privacybeleid vermelden ze dat ibVPN het internetgebruik van gebruikers niet bijhoudt en geen logboeken bijhoudt van de activiteiten van gebruikers.

Volgens het privacybeleid van ibVPN registreren ze de volgende informatie en bewaren ze de gegevens gedurende 7 dagen:

 • Tijd, datum en locatie VPN-verbinding is gemaakt.
 • Duur van de VPN-verbinding.
 • Bandbreedte gebruikt tijdens de verbinding.

De andere kant is beveiliging. Het aangeboden versleutelingsniveau is belangrijk. ibVPN begon met PPTP- en L2TP-protocollen. Ze hebben OpenVPN toegevoegd met ondersteuning voor TCP- en UDP-verbindingen. U kunt ook verbinding maken via SSTP of SoftEther. Door een breed scala aan protocollen te ondersteunen, krijgt de service een goede mix van beveiliging en compatibiliteit.

Bezoek ibVPN

Hands-on testen

Als je een van mijn beoordelingen hebt gelezen, weet je dat ik alleen VPN-providers met hoogwaardige clientsoftware beschouw. ibVPN past goed in die categorie. Ze bieden goed ontworpen en zeer functionele clientsoftware voor Windows en Mac. Samen met mobiele apps voor iPhone, iPad en mobiele Android-apparaten.

Verbinding maken met de Windows VPN-client

Laten we de ibVPN All-In-One VPN-client voor Windows eens nader bekijken.

ibVPN Windows-client

Zoals je kunt zien, is de ibVPN-client vrij eenvoudig. U kunt eenvoudig kiezen tussen serverlocaties en protocollen (L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP). Als u OpenVPN selecteert, kunt u ook kiezen tussen TCP en UDP. Ik zou UDP aanbevelen voor streamingdiensten. U zult een toename in snelheid opmerken met UDP over TCP.

De ibVPN Windows-client ondersteunt OpenVPN-, PPTP- en L2TP-verbindingen. Ik hou van de server dropdown. Het maakt het heel eenvoudig om elke serverlocatie op hun netwerk te selecteren. Onthoud dat het account waarvoor u zich aanmeldt, bepaalt tot welke servers u toegang heeft. Ik heb ibVPN getest met hun Ultimate VPN-pakket.

Bezoek ibVPN

Maak verbinding met de Mac VPN-client

Naast hun robuuste Windows-software heeft ibVPN ook een Mac-client. U kunt de nieuwste versie rechtstreeks van hun site downloaden. Gebruik de Mac-client om verbinding te maken met een van de serverlocaties van ibVPN over de hele wereld.

ibVPN Mac-client

Zoals je kunt zien, lijkt de ibVPN-client voor Mac erg op zijn Windows-tegenhanger. Het ibVPN-team heeft geweldig werk geleverd met de software.

Maak verbinding vanaf iPhone of iPad

ibVPN biedt hun leden een gratis iOS-app. Je kunt het rechtstreeks downloaden van de Apple iTunes app store. Voor de mobiele app is iOS 8 of hoger vereist. Het ondersteunt iPhone, iPad en iPod Touch. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 7.

ibVPN iOS-app

Wanneer u de ibVPN iOS-app op uw iPhone of iPad installeert, kunt u de gewenste serverlocatie selecteren. Van daaruit zal het een profiel op uw apparaat configureren om u te helpen verbinding te maken met die server. Dit bespaart u tijd en hoofdpijn in plaats van het handmatig configureren van de verbinding.

Bezoek ibVPN

Maak verbinding met de Android-app

Naast hun iOS-app heeft het ibVPN-team een ​​app voor Android ontwikkeld. Je kunt de app gratis downloaden van Google Play. Onthoud dat ibVPN onbeperkte bandbreedte biedt, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Ze staan ​​ook meerdere verbindingen toe op basis van het plan dat u kiest, wat vooral leuk is tijdens het reizen. Ik verbind tegelijkertijd vanaf mijn laptop en telefoon met één account.

ibVPN Android-app

Het gebruik van de Android-app is zelfs eenvoudiger dan zijn iOS-tegenhanger. Zodra u zich aanmeldt bij de Android-app, kunt u een serverlocatie selecteren. Van daaruit maakt de app verbinding en worden uw gegevens versleuteld. Wanneer u klaar bent met het gebruik van de VPN, verbreekt u de verbinding en hervat u het browsen. Nogmaals, de app maakt het leven eenvoudiger dan het handmatig instellen van een VPN op je Android-apparaat.

Bezoek ibVPN

ibVPN-snelheidstest

Ik heb de snelheid van ibVPN getest met een Ultimate VPN-account na het installeren van hun alles-in-één Windows-client. Voor de beoordeling werden OpenVPN UDP en L2TP gebruikt om de prestaties van het ibVPN-netwerk te testen. De resultaten van snelheidstests waren gemengd op serverlocaties in de Verenigde Staten.

De onderstaande afbeeldingen tonen mijn snelheid zonder VPN en vervolgens opnieuw verbonden met een ibVPN-server in Amsterdam. De snelheid was behoorlijk indrukwekkend aangezien ibVPN torrents op die server toestaat.

ibVPN-snelheidstest

Zoals je kunt zien was er ongeveer 10% verschil in snelheid tussen de verbinding rechtstreeks met mijn ISP en de verbinding met de ibVPN-server in Amsterdam. Versleuteling voegt overhead toe, dus u kunt enige afname in prestaties verwachten. Het is een afweging voor een hoger niveau van privacy. Met een snelheid van bijna 60 Mbps kunt u eenvoudig HD-inhoud downloaden of streamen.

Gevolgtrekking

Ik heb in de loop der jaren genoten van het gebruik van ibVPN en heb op de eerste rij gezeten om de service te zien groeien. Hun team heeft uitstekend werk verricht door de servicefuncties en netwerklocaties uit te breiden. Ik geef de voorkeur aan één eenvoudig alles wat je kunt eten-plan (Ultimate VPN), maar ze bieden veel waarde in verschillende van hun plannen. ibVPN heeft een volledig assortiment clientsoftware en mobiele apps ontwikkeld.

Wat ik het leukste vond aan de service:

 • Makkelijk te gebruiken Windows- en Mac-clients
 • Mobiele apps voor iPhone, iPad en Android
 • Ondersteuning voor OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP, SSTP en SoftEther
 • Slimme DNS- en Sock5-proxy’s inbegrepen bij Ultimate VPN-abonnement
 • Diepe korting op jaarlijkse aanmeldingen

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Verminder het aantal aangeboden VPN-abonnementen
 • Verbeter de netwerkprestaties in de Verenigde Staten
 • Ga door met het toevoegen van serverlocaties

Ik heb genoten van het testen van ibVPN. De betrouwbaarheid was uitstekend en de snelheid was redelijk goed op bepaalde P2P-vriendelijke servers. Je moet het zelf proberen. Maak verbinding via Windows of Mac samen met iOS en Android. Geef de service een proefrit. Ik denk dat je zult genieten van de extra functies zoals Smart DNS en Sock5-proxy. Vergeet niet om u aan te melden voor het accounttype dat het beste aan uw behoeften voldoet. Mijn favoriet is het Ultimate VPN-plan.

Bezoek ibVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me