NordLockerNordLocker is een programma voor bestandsopslag dat u wordt aangeboden door hetzelfde team dat het beheert NordVPN. De service biedt gratis 5 GB gecodeerde opslag, of u kunt onbeperkte opslag krijgen als u ervoor kiest om de premium-versie te gebruiken. Zoals je kunt raden, wordt het uitgebracht door de makers van NordVPN. De locker is zeer krachtig en je zult hem gemakkelijk te bedienen vinden. Dat gezegd hebbende, heeft het een aantal andere concurrenten op de markt die ook goed werken. In deze review geven we u een meer diepgaande kijk op de service en zien wat deze te bieden heeft.

Prijzen

Zoals we al zeiden, staat NordLocker tot 5 GB gratis toe. Maar zelfs de premium-versie is een goede prijs. Zoals u kunt zien, is het abonnement van één maand $ 8,00 per maand. Als u in plaats daarvan kiest voor het 1-jaarabonnement, dalen uw kosten tot $ 4,99 per maand en bespaart u 37%. Het 2-jarige abonnement verlaagt de prijs naar $ 3,99 per maand, dus u bespaart 50%. De beste waarde voor NordLocker is het driejarenplan. Door $ 2,99 per maand te betalen, bespaar je 62%.

NordLocker-prijzen

Naast deze deal biedt NordLocker een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

NordLocker-functies

NordLocker biedt een aantal functies. Laten we eens kijken wat dit opslagprogramma te bieden heeft.

  • Hoofdwachtwoord opnieuw instellen
  • Versleutelde namen en bestandsstructuren
  • 24/7 live chat
  • Mogelijkheid om bestanden te beveiligen die zijn opgeslagen in bijna elke anders onveilige cloudservice
  • Mogelijkheid om versleutelde bestanden met andere gebruikers te delen
  • Client-side encryptie
  • Gemakkelijke versleuteling van bestanden via slepen en neerzetten
  Hola VPN recensie 2023

Hoewel NordLocker niet open source is, gebruikt het codering per bestand. Elk bestand in een volume is gecodeerd en afzonderlijk opgeslagen, dus het is niet nodig om de volledige bestandsmap opnieuw te uploaden als u één document wilt wijzigen dat online is opgeslagen. Bekijk hieronder de console met slepen en neerzetten.

NordLocker

Over het resetten van het hoofdwachtwoord

Wanneer u een nieuw account aanmaakt, kunt u een hoofdwachtwoord kiezen om uw bestanden te versleutelen. NordLocker genereert ook een herstelsleutel die alleen voor u beschikbaar is en u moet ervoor zorgen dat u die op een offline locatie opslaat. Hoewel dit kan worden gebruikt om uw hoofdwachtwoord opnieuw in te stellen, moet u nog steeds voorzichtig zijn. Als u zowel uw hoofdwachtwoord als uw sleutel kwijtraakt, kunt u uw bestanden helemaal niet openen.

Privacy

Als je het weet, is Nord gevestigd in de Republiek Panama. In dat rechtsgebied worden alle juridische geschillen beslecht. Dat betekent dat het zich buiten het domein van de “14 ogen” -partners bevindt. U hoeft zich dus niet al te veel zorgen te maken over uw bestanden.

Veiligheid

Wat codering betreft, gebruikt de NordLocker AES-256-GCM-codering met een Argon2-hash. In tegenstelling tot sommige bedrijven zijn beide factoren beproefde en echte versleutelingsmethoden. De openbare-sleutelcryptografie voor het genereren en authenticeren van asymmetrische sleutelparen is echter via Elliptic-curve-cryptografie (ECC) in plaats van de meer gebruikelijke RSA. Hoewel er enige bezorgdheid bestaat over de ECC-structuur, is het nog steeds een redelijk veilig algoritme. Houd er echter rekening mee dat, aangezien dit geen open source-software is, het moeilijk te zeggen is of de ECC-componenten correct zijn geïmplementeerd, dus in het ergste geval vormt het een risico. Dat gezegd hebbende, zullen de meeste gebruikers waarschijnlijk geen deel uitmaken van een bedreigingsmodel. Als u alleen uw foto’s of documenten opslaat, bent u relatief veilig.

  DotVPN recensie

Een van de voordelen van ECC is de mogelijkheid om bestanden te delen. Omdat het e-mailadres kan worden geïdentificeerd door een unieke code, kunnen de extra gebruikers ze ontgrendelen met hun eigen privésleutels. Zoals u hieronder kunt zien, klikt u gewoon op “Gebruikerstoegang toevoegen”.

NordLocker

Makkelijk te gebruiken

NordLocker is beschikbaar voor MacOS en Windows. Houd er echter rekening mee dat als u het op een Windows-computer gaat gebruiken, u .Net Framework 4.8 moet installeren. Als het niet correct is geïnstalleerd, zal NordLocker zonder het niet goed werken. Als u problemen ondervindt bij het installeren of iets anders, kunt u altijd contact opnemen met hun 24/7 klantenserviceteam of de FAQ-sectie op hun website raadplegen.

Laatste gedachten

Als u op zoek bent naar een zeer gemakkelijke manier om uw bestanden te versleutelen en ze te beschermen tegen diefstal, dan kunt u met NordLocker niet fout gaan. Hoewel we niet helemaal tevreden zijn met de ECC-coderingsmethode, is al het andere robuust. Ook al zijn er een aantal gratis en open source kluisjes in de gemeenschap, geen enkele is zo strak als deze. We verwachten dat er binnenkort iOS- en Android-versies van de NordLocker-app zullen zijn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me