Laten we onze NordVPN-beoordeling beginnen met een blik op hun korte geschiedenis. Ze zijn in 2008 gestart als een internetbeveiligingsbedrijf door het Panamese Tefinkom co S.A en begonnen met het aanbieden van een VPN-service in 2012. Door Panamese basis te hebben, kunnen ze hun ‘no-logs’-beleid handhaven, aangezien Panama geen richtlijnen voor het bewaren van gegevens heeft. Hun VPN-service is snel gegroeid vanwege de constante aandacht voor feedback van klanten en innovatie van nieuwe technologie met oude. Momenteel bestaat het NordVPN-netwerk uit 3300+ servers in 59 verschillende landen over de hele wereld. Het enige continent waar ze geen servers in hebben, is Antarctica. NordVPN biedt aangepaste softwareclients voor Windows, Mac OS X, iOS en meest recent Android. Hierdoor kan iedereen, ook degenen met weinig technische kennis, direct van hun service gebruik maken.

NordVPN

Prijzen en speciale aanbiedingen

NordVPN biedt hun service aan als een enkel pakket dat wordt verkocht in drie verschillende abonnementen op termijn. Dit betekent dat, ongeacht het plan dat u kiest, de service en ondersteuning hetzelfde zullen zijn. Net als veel andere VPN-providers bieden ze toenemende kortingen op deze abonnementen op basis van de lengte van de termijn. De lengte van deze plannen is maandelijks, 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Dit betekent dat u momenteel een maand NordVPN-service kunt krijgen voor $ 11,95, 1 jaar voor $ 6,99 per maand, 2 jaar voor slechts $ 4,99 per maand of 3 jaar voor $ 3,49 per maand. Daarom kunt u besparen 70% korting de maandelijkse prijs als u zich aanmeldt voor 3 jaar dienst. Bezoek gewoon onze NordVPN-promopagina om van het aanbod te profiteren.

NordVPN-prijzen

Dus wat krijg je voor je geld met NordVPN? Ze bieden al hun abonnees de volgende voordelen:

 • Gratis aangepaste VPN-software voor Windows, Mac OS X, iOS en Android
 • VPN-protocollen: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec en IKEv2 / IPsec
 • Versleutelde proxy-extensies voor Chrome en Firefox
 • Verduisterde servers voor toegang vanuit China en het Midden-Oosten.
 • 6 Gelijktijdige verbindingen
 • Onbeperkte VPN-bandbreedte en gebruik
 • Wereldwijd virtuele IP’s van 5700 servers in 60 verschillende landen
 • Gedeelde IP-adressen tussen abonnees voor betere privacy
 • Toegewijde IP-servers
 • Dubbele VPN-encryptieservers
 • DDoS-resistente servers
 • VPN via Tor en ondersteuning voor P2P en het delen van bestanden
 • Nieuwe functies zijn onder meer CyberSec (advertenties blokkeren, malware, phishing) en Chrome-extensie.
 • De mogelijkheid om censuur en geografische beperkingen te omzeilen
 • Wi-Fi hotspot-bescherming tegen hackers en identiteitsdiefstal
 • VoIP-ondersteuning om te besparen op lange afstandskosten
 • 30-dagen geld terug garantie

NordVPN heeft een aantal manieren om voor hun VPN-service te betalen. Ze accepteren de volgende standaard creditcards: VISA, MasterCard, American Express en Discover. Als u al uw online betalingen op één plek wilt bewaren, accepteren ze ook PayPal. Voor degenen die wat meer anonimiteit willen, kunt u via Bitpay met Bitcoin betalen. Ze accepteren ook betalingen via Paymentwall. Als u met PayPal of Bitcoin betaalt, is alles wat nodig is om een ​​account aan te maken een gebruikersnaam, wachtwoord en een e-mailadres.

Bezoek NordVPN

Risicovrije proefperiode

NordVPN weet dat u hun service wilt uitproberen en wilt zien hoe deze voor uzelf presteert voordat u besluit de volgende stap te nemen en deze te kopen. Daarom bieden ze alle nieuwe abonnees een volledige 30 dagen, 100% geld-terug-garantie. Dit is meer dan genoeg tijd om hun VPN-service en ondersteuning volledig uit te testen. Probeer het op meerdere apparaten en bestemmingen om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met hun service.

Als u om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent, betalen zij uw volledige aankoopprijs terug. Ze zullen echter proberen eventuele problemen op te lossen omdat ze u als klant willen behouden en zeggen dat ze 99% van deze problemen kunnen oplossen. Als je hierna nog steeds niet tevreden bent met de NordVPN-service, zullen ze je volledige aankoopprijs terugbetalen.

Abonnementen die via iTunes Store en Google Play Store zijn gekocht, zijn onderworpen aan hun respectieve restitutiebeleid. Dit betekent dat NordVPN geen restitutie verleent als je de service rechtstreeks via de iTunes- en Google Play-winkels hebt gekocht. Er wordt ook geen restitutie verleend binnen 30 dagen na aankoopdatum.

NordVPN netwerk- en serverlocaties

Zoals we in de inleiding al zeiden, heeft het NordVPN-netwerk 5700 servers in 60 verschillende landen, verspreid over de hele wereld. U vindt serverlocaties in meer dan 87 steden. Ze hebben servers op bijna elk groot continent, waaronder Afrika, Azië, Europa, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

NordVPN-servernetwerk

De beste dekking is in de Verenigde Staten (1890 servers), Verenigd Koninkrijk (645 servers), Canada (435 servers), Nederland (249 servers), Duitsland (246 servers) en Australië (242 servers). Hier is een volledige lijst van landen met standaard VPN-servers:

 • Standaard VPN-servers: Albanië, Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, Costa Rica, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea , Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam.

Als we naar deze lijst met landen kijken, is het gemakkelijk te zien dat NordVPN servers over de hele wereld heeft en meerdere servers op meer populaire locaties zoals we eerder noemden. Hun netwerk ondersteunt deze VPN-protocollen: OpenVPN, SSTP, PPTP, L2TP / IPsec en IKEv2 / IPsec. Daarnaast ondersteunt het ook HTTP- en Socks5-proxyverbindingen.

Het NordVPN-netwerk bestaat ook uit servers voor specifieke doeleinden. Deze doeleinden, samen met de locaties die eraan voldoen, zijn als volgt:

 • Dubbele VPN: Canada, Frankrijk, Hong Kong, Nederland, Rusland, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
 • Ui (Tor) via VPN: Letland, Nederland, Zweden
 • Anti DDoS: Canada, Duitsland, Italië, Verenigde Staten
 • Toegewijde IP-servers: Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
 • P2P: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Kroatië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, India, Italië, Japan, Letland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Roemenië , Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, VK, VS..
 • Verduisterde servers: Egypte, Hong Kong, Japan, Nederland, Singapore, VK, VS.

NordVPN zet zich in voor de vrijheid van internet en staat het delen van bestanden toe op veel van zijn servers over de hele wereld. Zoals je later in onze NordVPN-recensie zult zien, zal het met de muis over de servernaam in hun Windows-client zweven, het gebruik onthullen waarvoor die servers zijn geoptimaliseerd. De meeste P2P-servers bevinden zich in zogenaamde internetvriendelijke landen.

Bezoek NordVPN

Privacy en beveiliging

NordVPN heeft een uitgebreid privacybeleid dat precies beschrijft welke persoonlijke informatie (met name namen, e-mailadressen, chatlogs) hun gebruikers bewaren en hoe deze wordt gebruikt en beveiligd. Ze hebben een strikt ‘no-logs’-beleid als het gaat om de activiteiten van hun abonnees tijdens het gebruik van hun VPN-service.

Onze topprioriteit is de beveiliging van klantgegevens. Door onder de jurisdictie van Panama te opereren, kunnen we ons garanderen no-logs beleid wat betekent dat uw activiteiten met behulp van privacyoplossingen, gemaakt door NordVPN.com, niet worden gecontroleerd, geregistreerd, geregistreerd, opgeslagen of doorgegeven aan derden

Vanaf het moment dat de gebruiker van NordVPN.com NordVPN.com aanzet, worden hun internetgegevens versleuteld. Het wordt onzichtbaar voor overheden, ISP’s, snoopers van derden en zelfs NordVPN.com. Verder hebben we een strikte no-logs-beleid als het gaat om het zien van gebruikersactiviteit online: omdat we gevestigd zijn in Panama, een internetvriendelijk land dat geen gegevensopslag of rapportage vereist, zijn we bevoegd om verzoeken van derden te weigeren. Periode.

Uit dit fragment kunt u zien dat NordVPN geen logboeken van de online activiteiten van hun gebruikers opslaat. Alle sessie-informatie wordt vernietigd zodra de sessie is afgesloten. Ze zijn gevestigd in Panama, dat geen verplichte wetten voor het bewaren van gegevens heeft. Ze zijn van mening dat ze daarom redelijkerwijs elk verzoek van derden om dergelijke informatie kunnen weigeren.

Wat voor soort versleuteling biedt NordVPN aan gebruikers van hun netwerk? De meeste VPN-servers op hun netwerk ondersteunen OpenVPN (TCP / UDP), SSTP, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2 / IPsec. Sock5 proxy’s. Ze hebben veel uitstekende installatiehandleidingen om deze protocollen handmatig op een groot aantal apparaten te installeren.

Hun aangepaste clients en apps voor Windows, Mac OS X en Android gebruiken het OpenVPN (TCP / UDP) -protocol. De eerste handshake-codering is gebaseerd op SSL en gebruikt 2048 bit. Alle gegevens worden gecodeerd en gedecodeerd met behulp van een AES-256-CBC-codering met een 2048-bits DH-sleutel. Hun iOS-app maakt gebruik van IKEv2, wat een uitstekende keuze is vanwege de ondersteuning van MOBIKE. Zowel OpenVPN als IKEv2 worden door de meeste VPN-providers als veilige en betrouwbare protocollen beschouwd. Dit betekent dat ongeacht welk besturingssysteem u ook kiest, u altijd weet dat al uw internetverkeer veilig is versleuteld met een betrouwbare verbinding wanneer u de NordVPN-service gebruikt.

Technische ondersteuning

NordVPN is een van de weinige services met een 24/7 livechat om eventuele lichte technische, verkoop- of factureringsvragen te beantwoorden. We hebben hun live chat-ondersteuning getest en we zijn blij om te zeggen dat ze de test goed hebben doorstaan. Ze reageerden vrijwel onmiddellijk op de vraag die we stelden over de versleuteling van hun VPN-service. Even snel was hun antwoord dat ons informeerde dat hun iOS-app nu standaard het IKEv2-protocol gebruikt. Ze stuurden ons ook naar een URL waar we konden kijken naar de verschillen tussen de UDP- en TCP-protocollen die OpenVPN kan gebruiken. Voor meer technische problemen bieden ze een 365/24/7 e-mailticketondersteuningssysteem. Ze hebben ook een uitgebreide FAQ-database.

Bezoek NordVPN

Clientsoftware en mobiele apps

NordVPN heeft een volledige lijn VPN-clientsoftware ontwikkeld. We hebben volledige handleidingen voor Windows, Mac, iOS en Android. In de onderstaande secties vindt u een link naar elk ervan. Ik raad u aan onze installatiehandleidingen te gebruiken om aan de slag te gaan met de service. We leiden u door de stappen om elke app te downloaden, installeren en configureren. De gidsen zijn zeer diepgaand, dus u verwacht te leren hoe u verbinding kunt maken met de service, samen met alle geavanceerde functies in elke app. We hebben ze in afzonderlijke berichten onderverdeeld om onze NordVPN-beoordeling gemakkelijker leesbaar te maken. Zodra u zich aanmeldt voor service, helpen de gidsen u op weg.

Kodi-fans zijn mogelijk ook geïnteresseerd in het laden van NordVPN op Amazon firestick. Helaas is er geen NordVPN-app in de Amazon Appstore. Er is echter een andere oplossing als u uw Firestick, Fire TV of een andere streamingbox via NordVPN wilt gebruiken. U kunt de VPN instellen om door uw router te lopen. Hiermee wordt elk apparaat op uw netwerk beschermd met één VPN-account. NordVPN ondersteunt DD-WRT- en Tomato-routers. Ze hebben ook handleidingen voor Asus, TP-Link, D-Link, Linksys, Mikrotik, OpenWRT en pfSense-routers.

We wilden u echter niet zonder informatie over de software achterlaten, dus we zullen enkele screenshots en details voor de app bekijken. Laten we beginnen met NordVPN voor Windows (NordVPN Windows-installatiehandleiding):

NordVPN Windows-client

Zoals u kunt zien, kunt u met de Windows-client een server selecteren op basis van uw doel voor het gebruik van een VPN. Door uw muis over een server te bewegen, ziet u hoogtepunten voor die locatie. De hierboven getoonde Canadese server ondersteunt bijvoorbeeld P2P-verbindingen. Terwijl de Amerikaanse server goed is voor het deblokkeren van Netflix. U kunt ook zoeken naar servers die dubbele VPN, Tor over VPN of speciale IP-servers bieden.

Laten we eens kijken naar een ander kenmerk van de client, de VPN-kill-schakelaar.

NordVPN-instellingen

Er zijn verschillende geavanceerde opties in de client, dus ik moedig je aan om onze gids te bekijken voor alle details. De VPN-kill-switch is een van onze favoriete privacyfuncties. Het helpt uw ​​privacy te beschermen wanneer de VPN de verbinding verbreekt. In plaats van alle communicatie te verbreken, laat NordVPN u instellen welke applicaties stoppen met communiceren als de VPN wegvalt. Zorg ervoor dat u een proces selecteert dat u niet wilt laten zien als de gecodeerde verbinding mislukt.

De volgende is NordVPN voor Mac (NordVPN Mac-installatiehandleiding):

NordVPN Mac-client

De Mac-client heeft een strakke look en feel. U kunt eenvoudig serverlocaties selecteren via de kaart of uit een lijst. U kunt ook een server selecteren op basis van doel. Hierdoor kan de klant de beste serverlocatie selecteren om Netflix, Hulu te streamen of om torrents te gebruiken. U kunt ook uw eigen server selecteren op basis van prestaties, zoals hieronder weergegeven.

Mac-clientinstellingen

Houd het belastingspercentage en de pingtijd in de gaten bij het selecteren van een server. Dit zal u helpen de hogere snelheden te halen. U kunt vervolgens servers als favorieten instellen voor eenvoudige toegang in de toekomst. Configureer de codering, schakel aangepaste DNS in en voeg programma’s toe aan de VPN-kill-schakelaar.

We zijn de mobiele apps niet vergeten. We beginnen met de NordVPN voor iOS: (NordVPN iOS-installatiehandleiding):

NordVPN iOS-app

Hun iOS-app is intuïtief. U kunt over de kaart navigeren en verbinding maken met elk land of de serverlijst gebruiken om een ​​locatie te selecteren. Hoe dan ook, de app maakt verbinding en codeert uw iPhone- of iPad-gegevens. De app maakt gebruik van IKEv2, wat zeer geschikt is voor diegenen die schakelen tussen hun mobiele netwerk en Wi-Fi-hotspots. Je kunt favoriete servers instellen en de app de beste server laten vinden voor supersnelle tv, anti-DDoS en meer.

Ze hebben ook Android-apparaten gedekt. Hier een blik op de NordVPN voor Android (NordVPN Android-installatiehandleiding):

NordVPN Android-app

U zult enkele overeenkomsten opmerken tussen de iOS- en Android-apps. Dit is leuk omdat het gemakkelijk is om tussen apparaten te wisselen zonder een nieuwe app te leren. Nogmaals, met de Android-app kun je een serverlocatie selecteren in een lijst of met behulp van een kaart of lijstweergave. Je kunt Smart Play ook inschakelen om streaming-services zoals Netflix te deblokkeren. Stel uw favoriete servers in voor de toekomst of laat de app de beste locatie vinden om aan uw behoeften te voldoen.

NordVPN-snelheidstest

We waren blij met de algehele prestaties van het NordVPN-netwerk. Je kunt aan de onderstaande test zien dat hun snelheid uitstekend was. Zoals verwacht was er wat snelheidsverlies terwijl verbonden met een van hun VPN-servers. Dit komt door de overhead die het versleutelen van al uw VPN-verkeer met zich meebrengt. Dit verlies lag echter ruim binnen de acceptabele waarden in het geval van NordVPN, gezien de gemoedsrust die hun service u biedt.

NordVPN-snelheidstest

Zoals u kunt zien aan de bovenstaande afbeeldingen, heeft de gecodeerde verbinding onze downloadsnelheid van de basis-ISP verlaagd van 134,91 Mb / s tot 93,50 Mb / s. Dit is een daling van iets meer dan 30% naar een server in Chicago. Dit is acceptabel en wat we verwachten van een top VPN-serviceprovider zoals NordVPN.

Gevolgtrekking

NordVPN houdt zich sinds 2008 bezig met internetbeveiliging en de commerciële VPN-ruimte sinds 2012. Ze begonnen klein maar hebben nu 3300 servers in 59 verschillende landen, verspreid over de hele wereld. Dit omvat meerdere servers in populaire landen zoals de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada en Australië. NordVPN registreert geen activiteiten van hun gebruikers tijdens het gebruik van een van de internetbeveiligingsservices. NordVPN is VoIP- en P2P-vriendelijk en laat zelfs zien welke servers het beste zijn voor deze activiteiten op hun netwerk. Bovendien ondersteunen ze Tor via VPN op sommige van hun servers. Ze zullen de juiste juridische autoriteiten naleven met betrekking tot illegale activiteiten of schending van hun Servicevoorwaarden. Ze zijn echter gevestigd in Panama, wat niet vereist dat dergelijke informatie wordt bewaard en dat is het ook niet. NordVPN zegt dat ze bevoegd zijn om verzoeken van derden te weigeren.

NordVPN heeft aangepaste software-apps voor Windows, Mac OS X, Android en iOS. Deze apps zijn eenvoudig te installeren en stellen hun gebruikers in staat om verbinding te maken met VPN-servers met slechts een paar muisklikken of tikken op het scherm. Ze hebben servers voor speciale doeleinden, zoals Anti-DDoS, Dedicated IP, Ultra Fast TV, Tor over VPN en Double VPN, evenals standaard VPN-servers. U kunt elk van deze uitbreiden naar de servers om u daarbij te helpen. Al hun apps bevatten beveiligde DNS- en DNS-lekbescherming. Hun Windows- en Mac OS X-clients bevatten een van de meer geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor VPN’s, een kill-schakelaar voor VPN-toepassingen. Hun aangepaste software voor Windows, Mac en Android heeft Smart-Play waarmee je geo-beperkte streaming media kunt bekijken vanaf al hun VPN-servers, niet alleen de server in het land waar de inhoud vandaan komt.

Al hun apps bieden een aantal van de beste codering die in de branche beschikbaar is in AES-256. Hun Windows-, Mac OS X- en Android-software maakt gebruik van OpenVPN (TCP / UDP), dat door velen in de branche als een van de beste VPN-protocollen wordt beschouwd. Hun iOS-app is standaard ingesteld op IKEv2, dat veilig, snel en betrouwbaar is. De ondersteuning van MOBIKE maakt het ook een ideale keuze voor apparaten met meerdere homed, zoals de iPhone en iPad. Dit maakt het opnieuw verbinden met de VPN gemakkelijker bij het wijzigen van wifi-hotspots of het overzetten van thuisnetwerken naar mobiele data. Het ondersteunt ook meerdere authenticatieniveaus waarmee gebruikers zich kunnen authenticeren met wachtwoorden en de server om veiligere methoden zoals certificaten te gebruiken.

Daarnaast heeft PureVPN handmatige tutorials en visuele installatiehandleidingen om verbinding te maken met hun service via Windows, Mac OS X, Android, iOS, Ubuntu, routers en andere apparaten met behulp van verschillende VPN-protocollen. Hun ondersteuning begint met 24/7 online chat. Ze hebben ook een grote database met veelgestelde vragen en een e-mailticketsysteem.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Aangepaste VPN-clients voor Windows en Mac OS X.
 • Mobiele apps voor iOS en Android.
 • Nieuwe functies zijn onder meer CyberSec (advertenties blokkeren, malware, phishing) en proxy-extensies voor Chrome / Firefox.
 • Gespecialiseerde servers voor Anti-DDoS, Dedicated IP, Onion over VPN en Double VPN, en verduisterde servers. Ze ondersteunen P2P op veel van hun servers.
 • Zes gelijktijdige aanmeldingen.
 • Ze hebben kill-schakelaars voor toepassingen in hun Windows- en Mac OS X-software. Al hun apps hebben beveiligde DNS en bieden DNS-lekbescherming.
 • Ze hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Blijf hun netwerklocaties uitbreiden
 • Toon de specifieke serverlocaties (steden in elk land met VPN-servers)

Het NordVPN-netwerk bestrijkt de meeste continenten. Ze hebben een snel VPN-netwerk, zoals blijkt uit hun prestaties op onze snelheidstest. Ze bieden een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat u voldoende tijd heeft om hun service te testen en te kijken of deze aan uw behoeften voldoet. Test hun VPN-service zelf. U kunt zich aanmelden voor onbeperkte VPN vanaf slechts 3,49 dollar per maand.

Bezoek NordVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me