Opera VPN recensie 2018

Laten we onze recensie van Opera VPN beginnen met een blik op het Noorse bedrijf erachter, Opera Software ASA. Opgericht in 1996, ontwikkelden ze de Opera-browser, de vijfde meest populaire browser met ongeveer 2% van het marktaandeel en meer dan 350 miljoen loyale gebruikers. Ze hebben deze basis van gebruikers opgebouwd door unieke functies te bieden die niet in andere browsers voorkomen. Onlangs hebben ze een gratis, onbeperkte VPN-service toegevoegd aan hun Opera-browsers voor Windows, Mac OS X en Linux. Ze hebben ook Opera VPN-apps voor iOS en Android.


Opera VPN recensie 2017

Opera Gratis VPN-service

De Opera VPN-service wordt geleverd door de overname van SurfEasy VPN. De prijs is goed voor de Opera-browserdienst en de apps voor iOS en Android. Het is “gratis” of toch? Technisch gezien is het idee van “gratis” VPN niet helemaal waar, de apps worden door advertenties ondersteund. Bovendien gaat u akkoord met het verzamelen van geanonimiseerde gegevens van uw VPN-gebruik. We zullen dit later in onze recensie bespreken wanneer we kijken naar de privacy en beveiliging van Opera VPN.

Gratis VPN-functies

De functies van de gratis Opera VPN-service omvatten het volgende:

 • Browser VPN-proxy – Gratis browserproxy VPN voor Windows, Mac OS X en Linux.
 • Aansluitingen – Onbeperkt aantal apparaatverbindingen.
 • Mobiele VPN-apps – Gratis VPN-apps voor iOS- en Android-apparaten.
 • Onbeperkt gebruik – Onbeperkte VPN-bandbreedte en gebruik.
 • Virtuele landen – Toegang tot meer dan 500 servers in 5 verschillende landen.
 • Versleuteling – Veilige versleuteling van uw online gegevens.
 • Omzeil censuur – De mogelijkheid om lokale en regionale geografische beperkingen en firewalls te omzeilen om toegang te krijgen tot sociale mediasites en online censuur te verwijderen.
 • WiFi-bescherming – Biedt bescherming tegen indringing door derden op uw favoriete WiFi-hotspot.

Bezoek Opera VPN

Netwerk- en serverlocaties

Het aantal landen dat u virtuele locaties kunt krijgen voor het gebruik van het gratis Opera VPN-netwerk is klein in vergelijking met de meeste VPN-services. Ze hebben servers in Canada, Duitsland, Singapore, de Verenigde Staten en Nederland. Dit betekent dat hun service u toegang geeft tot locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Dat gezegd hebbende, ze hebben meer dan 500 servers in hun VPN-netwerk. IP-testen van verschillende browserlocaties gaven ook aan dat ze meerdere serverlocaties in de Verenigde Staten hadden. Ten slotte staan ​​de Opera VPN-servers geen P2P-verkeer toe.

Opera VPN Operationeel rechtsgebied

Opera-browser en merknaam zijn onlangs gekocht door een Chinese investeringsgroep, waaronder Qihoo 360, een internet-antivirus- en beveiligingsbedrijf. Ze hebben echter blijkbaar de Opera-mediagroep, Opera TV of Opera VPN-services niet gekocht. Het lijkt erop dat deze bij het oorspronkelijke Noorse bedrijf blijven.

Toch zullen sommige VPN-gebruikers zich afvragen waartoe de Chinezen toegang hebben in hun zakelijke overeenkomst met de oorspronkelijke ontwikkelaars van Opera, aangezien dit niet erg duidelijk wordt gemaakt in de artikelen die we hebben onderzocht. Dit wordt verder bemoeilijkt door het feit dat beide entiteiten voorlopig de operanaam delen totdat men overgaat.

De Opera VPN-service wordt beheerd via hun in Toronto gevestigde SurfEasy VPN-divisie. Dit betekent dat haar operationele jurisdictie Canada is, dat lid is van Five Eyes (FVEY). Voor degenen die het niet kennen, is FVEY een alliantie voor het verzamelen van inlichtingen, bestaande uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit kan voor sommige gebruikers een doorslaggevende factor zijn.

Opera VPN Service Privacy

Ten eerste registreert het Opera-bedrijf SurfEasy niet permanent informatie over hun Opera VPN-gebruikers. Aangezien verschillende factoren echter van invloed zijn op uw privacy voor de Opera-browser VPN en hun mobiele apps, zullen we ze afzonderlijk bekijken.

Browser VPN-privacy

Ten eerste, zoals we eerder al zeiden, is SurfEasy een VPN-service zonder logboek. Dit wordt vermeld in het volgende fragment uit hun privacybeleid.

SurfEasy slaat geen gebruikers op van oorsprong IP-adres wanneer verbonden met onze service en kan daarom geen gebruikers identificeren wanneer IP-adressen van onze servers worden verstrekt. Bovendien kan SurfEasy geen informatie vrijgeven over de applicaties, services of websites die onze gebruikers gebruiken terwijl ze verbonden zijn met onze services; aangezien SurfEasy deze informatie niet opslaat.

Dit is echter niet het complete verhaal op het gebied van privacy. Opgemerkt moet worden dat ze realtime operationele gegevens verzamelen over uw VPN-gebruik. In het privacybeleid staat dit als volgt:

Tijdelijke gebruiksgegevens om te helpen … We voeren geautomatiseerd, op regels gebaseerd verkeersbeheer uit met het oog op het onderhouden en verbeteren van onze service. Het toepassen van deze regels vereist mogelijk realtime analyse van internet- en dataverkeer, inclusief bestemmingswebsites of IP-adressen, van oorsprong IP-adressen. Er wordt echter geen logboek bijgehouden met betrekking tot deze informatie omdat het een realtime proces is.

In de meeste gevallen zou dit voor hun gebruikers geen problemen moeten opleveren. Gezien hun Canadese jurisdictie en het volgende fragment uit hun privacybeleid:

We kunnen persoonlijke informatie, inclusief uw gebruiksgegevens, verzamelen en openbaar maken aan overheidsinstanties of -instanties, …..

Onthoud dat Canada lid is van FVEY en dit kan een probleem zijn voor sommige VPN-gebruikers. In hun verdediging zou dit een ongebruikelijke situatie zijn, maar het feit dat ze deze realtime gegevens verzamelen, betekent dat ze deze gemakkelijk kunnen opslaan om te worden omgedraaid als ze door de overheid worden gedwongen.

Specifiek met betrekking tot hun Opera VPN-browsergebruikers, stelt SurfEasy het volgende:

De SurfEasy-klanten kunnen in-app-analysetechnologieën gebruiken, zoals Google Analytics, om de algehele app, het ontwerp en de service te helpen verbeteren en vereenvoudigen. Voor de VPN in Opera Browser for Desktop, maken we een abonnee-ID (gegenereerd in opeenvolgende volgorde voor alle abonnees) waarmee we die gebruiker op ons systeem kunnen beheren. Als die gebruiker de browsercache / geschiedenis wist, krijgt hij een nieuwe gegenereerde abonnee-ID toegewezen.

Dit is om ervoor te zorgen dat alleen geanonimiseerde gegevens worden verzameld van browsergebruikers. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld en / of verkocht volgens de clausule voor het delen van het privacybeleid van Opera VPN. We zullen de privacykwesties onderzoeken die hiermee gepaard gaan wanneer we de privacy van gebruikers van de Opera VPN-app bespreken. We laten het aan de gebruiker over om deze zorgen zelf te onderzoeken en te kijken of de browser Opera VPN “gratis” prijs te hoog is of niet.

Opera VPN Mobile App Privacy

Toestemming voor gegevensverzameling

Om de mobiele Opera VPN-apps voor iOS en Android te gebruiken, moet u akkoord gaan met hun privacybeleid voor gegevensverzameling. Concreet vermelden ze hierover het volgende.

De meeste persoonlijke informatie die Opera VPN via de Service verzamelt, wordt verzameld wanneer u de Service gebruikt die wij aan u leveren. Daarom is het belangrijk dat u begrijpt dat wanneer u de service gebruikt, u Opera VPN uw toestemming geeft om uw informatie te gebruiken in overeenstemming met dit privacybeleid.

De informatie die ze verzamelen, kan enkele of alle van de volgende elementen bevatten:

 • Persoonlijke gegevens, bijvoorbeeld uw naam, e-mailadres, IP-adres met datum en tijd;
 • Gebruiksgegevens, zoals webadressen (maar niet de inhoud van de webpagina’s) en IP-adreslocaties;
 • Een willekeurig gegenereerde ID die door Opera VPN wordt gebruikt om uw gegevens met andere gebruikers te anonimiseren;
 • niet-persoonlijke technische gegevens, bijvoorbeeld wie uw apparaat heeft gefabriceerd, uw apparaat-advertentie-ID, uw apparaattype, browsertype, gebruikt besturingssysteem, de schermresolutie, de regio en code van uw mobiele provider en andere technische gebruiksgegevens.
 • Andere informatie die u deelt met Opera door interactie met hun personeel.

Zoals je kunt zien, geef je toestemming om Opera VPN en hun partners zoals Google Analytics veel geanonimiseerde en persoonlijke informatie te geven. Ter verdediging stellen ze ook dat al het mogelijke wordt gedaan om te voorkomen dat uw persoonlijke gegevens op enigerlei wijze worden gekoppeld aan uw geanonimiseerde gegevens. Ze vermelden ook dat elke redelijke beveiligingsmaatregel wordt toegepast om de persoonlijke informatie van al hun gebruikers te beschermen.

Er zijn echter een aantal andere delen van het privacybeleid van Opera VPN die, wanneer ze samen worden genomen, privacyproblemen kunnen veroorzaken. Bovendien gaat u ermee akkoord dat Opera VPN uw gegevens laat combineren met gegevens en demografische gegevens van derden. Bovendien stemt u ermee in dat zij deze gecombineerde geanonimiseerde gegevens mogen delen, verkopen of verspreiden onder andere geïnteresseerde derden.

Hun privacybeleid vermeldt deze beweringen specifiek in de volgende fragmenten:

Opera VPN kan de informatie die het verzamelt in verband met uw gebruik van de Service combineren met demografische en andere informatie die het verzamelt van externe gegevensproviders.

Opera VPN kan geanonimiseerde gebruiksgegevens delen, verkopen en / of verspreiden met derden.

Het internet is doordrenkt met artikelen die de valkuilen van geanonimiseerde gegevens aanprijzen. Deze zelfde artikelen laten ook zien dat wanneer deze anonieme datasets worden gecombineerd met demografische gegevens en andere databases van derden, uw anonimiteit in gevaar komt. Het is inderdaad aangetoond dat dergelijke combinaties het vaak gemakkelijk maken om meer persoonlijke informatie te relateren aan uw gebruiksgewoonten.

Dit illustreert dat een no-log-beleid soms slechts een deel van het privacyverhaal is als het gaat om uw online privacy. Het illustreert ook het oude internetgezegde dat als iets gratis is, je misschien het verhandelde product bent. Ter verdediging van zowel SurfEasy als Opera VPN lijken ze open te zijn over alle geanonimiseerde informatie die ze verzamelen en hoe deze wordt gebruikt. Zoals altijd raden we u aan om het Privacybeleid van SurfEasy en Opera VPN voor uzelf te lezen en te beslissen of dit voor u acceptabel is.

Opera VPN-beveiliging

Browserbeveiliging

Het lijkt erop dat de VPN-gegevens van de browser zijn gecodeerd met behulp van een AES-256-algoritme. Afgezien van het feit dat het de standaard HTTPS-beveiliging gebruikt, zijn er weinig andere details over bekend. Er kon geen informatie worden gevonden over het handshake-cijfer, de gebruikte sleutels of als het voorwaartse geheimhouding waarneemt.

We gaan ervan uit dat het OpenVPN gebruikt zoals zijn SurfEasy-tegenhanger, maar dit kon niet worden geverifieerd. Dit maakt het moeilijk om commentaar te geven op de echte beveiliging van de Opera VPN-service van de browser. Het maakt gebruik van geïntegreerde openbare DNS van Google met proxyverzoeken van Opera VPN-servers. Er zijn tijdens het testen geen WebRTC-lekken gevonden.

Opera VPN-beveiliging voor iOS- en Android-apps

Hun iOS-app gebruikt de ingebouwde IPSec voor beveiliging met AES-256. Hun Android-app maakt gebruik van OpenVPN. We konden het exacte algoritme dat de Android-app gebruikt niet verifiëren, maar gaan ervan uit dat het ook AES-256 is. Gezien deze kleine hoeveelheden informatie, lijkt het erop dat de mobiele apps een goede codering en beveiliging bieden voor uw online gegevens.

Opera VPN-ondersteuning

Er is geen speciale ondersteuning voor de gratis Opera VPN-service. Ondersteuning is via Opera-forums en de kleine veelgestelde vragen op hun website. Vanwege het gemak van installatie en gebruik is dit voor de meeste gebruikers misschien niet zo’n groot probleem.

Bezoek Opera VPN

Hands-On: Opera VPN 2017

Opera VPN-browser voor Windows

Eerst moet u het installatiebestand van de Opera-browser downloaden naar uw Windows-computer of laptop. Na het downloaden voert u het uit als beheerder om het op uw Windows-systeem te installeren. Open vervolgens de Opera-browser.

De Opera VPN-proxy inschakelen

Open eerst het menu door op het Opera-merklogo te klikken (grote rode O). Selecteer ‘Instellingen’ in het resulterende dropdown-menu. Nadat het instellingenmenu is verschenen, kiest u het item ‘Privacy en beveiliging’.

Opera Browser-instellingen

Dit opent de privacy- en beveiligingspagina. Klik op het vak om de VPN voor de browser in te schakelen.

Schakel VPN in voor Opera Browser

De browserproxy gebruiken

Het gebruik van de VPN in uw Opera-webbrowser is niet eenvoudiger. Zodra u de VPN-service voor de Opera-browser inschakelt, ziet u een blauwe VPN-badge in de gecombineerde zoek- en adresbalk voor de browser. Klik op de VPN-badge om het hoofddashboard te openen.

De Opera Browser VPN gebruiken

Deze dashboardinterface is gemakkelijk te gebruiken. Als u de schakelaar selecteert, wordt de VPN-service in- en uitgeschakeld. Het display toont een grafiek van de dagelijkse bandbreedte voor de week en het totale maandelijkse verbruik. Als u een punt op de lijn selecteert, wordt de hoeveelheid naar die tijd overgedragen gegevens weergegeven. Klik op de huidige sectie om virtuele locaties te wijzigen. Dit toont een lijst met de locaties waarmee u verbinding kunt maken. Kies uw nieuwe locatie om over te schakelen naar een VPN-server in dat land.

Advertenties en trackers blokkeren in de Opera-browser

Een andere beveiligingsfunctie die we willen bekijken, is de advertentie- en trackerblokkering. U schakelt de functie voor het blokkeren van advertenties in de basisinstellingen in met een procedure die vergelijkbaar is met die voor de VPN-proxy. Zodra de adblocker is ingeschakeld, ziet u aan de rechterkant van de zoek- / adresbalk een badge (blauw schild met X) ervoor. Het nummer ernaast vertegenwoordigt het aantal advertenties dat op de huidige pagina is geblokkeerd. Als u op deze badge klikt, wordt het dashboard geopend waarin u het aantal advertenties kunt zien dat in de loop van de tijd is geblokkeerd. Er is ook een schakelaar om advertentieblokkering in / uit te schakelen en het tandwielpictogram om de pagina met basisinstellingen voor de browser te openen.

Advertenties blokkeren met de Opera-browser

Onderaan staat een link om een ​​snelheidstest uit te voeren op de huidige pagina. Deze test vergelijkt de tijden om de pagina met en zonder advertenties te openen. In het volgende voorbeeld wordt geïllustreerd dat het inschakelen van advertentieblokkering de laadtijden van pagina’s kan verkorten, wat het surfen op het internet aangenamer maakt.

Page Load Speed ​​Test

U kunt aan onze bespreking van de Opera-browser VPN-proxy zien dat deze zowel gemakkelijk te activeren als te gebruiken is. Als u dit gebruikt, wordt al uw Opera-browserverkeer versleuteld en kunt u uw virtuele locatie wijzigen. Dit beschermt uw browserverkeer en stelt u in staat om enkele geografische beperkingen te omzeilen. Het gebruik van de adblocker-functie kan ook helpen om uw online productiviteit en veiligheid te verhogen. Het beschermt echter niet online gegevens tegen andere programma’s of browsers die op uw systeem worden uitgevoerd.

Bezoek Opera VPN

De Opera VPN-app voor Android

Downloaden en installeren

Het downloaden en installeren van de Opera VPN-app voor Android is eenvoudig. Start eerst hun website op uw apparaat en tik op de Google Play Store-link. Eenmaal in de winkel, tik op de knop “Installeren” om de download te starten. Nadat dit is voltooid, selecteert u de knop “Openen” om de app voor de eerste keer te starten en het welkomstscherm wordt geopend. U zult merken dat het Opera VPN-merk een rode Viking-helm is en niet de traditionele rode O.

De Opera VPN Android-app installeren

Als u op de knop “Aan de slag” klikt, wordt een korte diavoorstelling geopend met Olaf the Viking, de mascotte van de app waarin de voordelen van Opera VPN worden uitgelegd. U kunt door deze diavoorstelling bladeren of deze overslaan. De keuze is aan jou.

Opera VPN bevat Olaf-diavoorstelling

Zodra de diavoorstelling is voltooid, moet u de app toestemming geven om de Opera VPN-service op uw Android-apparaat tot stand te brengen. Daarna wordt het app-dashboard geopend. Voordat we verbinding maken met het Opera VPN-netwerk, moeten we de app-instellingen en enkele van de andere functies bekijken.

Android VPN-instellingen

Het scherm ‘Instellingen’ is toegankelijk via het hoofdmenu van de app, dat kan worden geopend door op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de rechterbovenhoek van het dashboard te tikken. De app heeft slechts twee instellingen:

 • Forceer Opera VPN om te blijven draaien – Hierdoor kan de app blijven werken als het systeem deze op de achtergrond sluit.
 • Schakel Opera VPN in na het opnieuw opstarten – Als u deze schakelaar instelt, wordt de Opera VPN-app automatisch gestart wanneer u het apparaat start. Anders zal het standaard naar zijn laatste staat gaan, aan of uit.

Opera VPN Android App-instellingen

Laten we nu eens kijken naar enkele van de unieke kenmerken van de Opera VPN voor Android-app: WiFi-beveiligingstests en de bewaker die internetadvertenties en trackers blokkeert.

Uw wifi-beveiliging testen

Als u naar het tweede tabblad van het hoofddashboard scrolt, wordt het wifi-beveiligingstestscherm geopend. Dit scherm geeft uw huidige WiFi-verbinding weer. Als u op de knop ‘WiFi-beveiliging testen’ drukt, wordt er een beveiligingsscore voor gemaakt. Als u naar beneden scrolt op het beveiligingsscorescherm, worden de vijf factoren weergegeven waarop deze score is gebaseerd:

 • Type netwerk – privé of openbaar.
 • Beveiligings niveau – sterkte netwerkwachtwoord (hoog of laag).
 • IP adres – zichtbaar of verborgen
 • WiFi-snuiven – risico door snuffelaars of kluis.
 • Controle van netwerkbeheerder – in gevaar of veilig.

Als u op de pijl tikt, krijgt u er meer informatie over. Dit scherm geeft ook een algemene diagnose voor het wifi-netwerk. Als u op de terugknop drukt of op de pijl terug tikt, wordt uw huidige beveiligingsscore voor het WiFi-netwerk opgeslagen en keert u terug naar het hoofdtestscherm.

WiFI testen met de Opera VPN Android-app

The Guardian

Door naar het derde tabblad van het hoofddashboard te scrollen, wordt het Guardian-scherm geopend. Door op de knop “Activate Guardian” te tikken, worden de advertentie- en internettrackerblokkering gestart. Het zal ook, zoals we binnen een minuut zullen zien, de VPN automatisch inschakelen. Het middelste scherm toont de voogd na het bezoeken van een paar websites. Het geeft het aantal sites weer dat vandaag is geblokkeerd. Als je informatie wilt over het aantal sites dat in de loop van de tijd wordt geblokkeerd, tik je op de knop ‘Meer statistieken’. Er is hier ook een link om de Guardian-functie uit te schakelen.

Opera VPN voor Android Guardian

Met behulp van de Android-app

Als je terugscrolt naar het hoofddashboard, kun je zien dat de VPN nu is verbonden met de Verenigde Staten. Als je naar beneden scrolt, merk je ook dat de wifi nu is beschermd en dat de Guardian actief is. Als u op de vergelijkknop tikt, ziet u een vergelijking van de wifi-beveiliging met en zonder de VPN-verbinding. Als u weer op dit scherm selecteert, wordt de informatie op het hoofddashboard bijgewerkt. Terug scrollen naar het hoofddashboard geeft nu aan dat we beschermd zijn, onze WiFi-beveiligingsscore voor en na het verbinden met de Opera VPN-service en het aantal geblokkeerde trackers.

De Android Opera VPN-app gebruiken

Laten we nu eens kijken hoe gemakkelijk het is om van locatie te veranderen in de app. Keer terug naar de bovenkant van het dashboardscherm en tik op de knop “Regio wijzigen”. Dit toont een lijst met de locaties die u kunt kiezen. Selecteer Canada door erop te tikken. Dat is alles. De app verplaatst uw virtuele locatie automatisch naar Canada. Nu we de app grondig hebben onderzocht, kunnen we de verbinding met de VPN verbreken. De schakelaar hiervoor staat bovenaan het hoofdmenuscherm.

Virtuele locaties wijzigen met de Opera VPN Android-app

Bezoek Opera VPN

Opera VPN-snelheidstests

Browserprestatietest

De snelheidstestresultaten voor Opera VPN-proxy in de browser laten zien dat hoewel er enige snelheidsverlies is, het erg klein is. In feite bedraagt ​​een daling van 29,64 Mbps naar 27,12 Mbps slechts ongeveer 8,5%. Daarom raden we aan dat als u een fervent Opera-browsergebruiker bent, u in de meeste gevallen de VPN moet inschakelen om uw internetverkeer te beveiligen.

Opera VPN-snelheidstest in browser

Android-snelheidstest

De resultaten van de Android-prestatietest laten zien dat het een aanzienlijk verlies in verbindingssnelheid zou veroorzaken. Hoewel 14,45 Mbps nog steeds snel genoeg is voor de meeste van uw online klusjes, inclusief streaming media. Het verlies aan verbindingssnelheid is waarschijnlijk te wijten aan verschillende factoren. De eerste is de versleuteling van uw mobiel verkeer. De andere is waarschijnlijk te wijten aan overmatige belasting van de VPN-server. Dit wordt bevestigd door het extra feit dat we soms geen verbinding konden maken met de door ons gekozen locatie en een andere moesten accepteren of wachten en later opnieuw proberen te verbinden.

Opera VPN Android App Speed ​​Test

De resultaten toonden aan dat het gebruik van de Opera VPN-service op onze Android-telefoon onze downloadsnelheid vertraagde van 27,50 Mbs naar 14,45 Mbps. Dit is een daling van meer dan 47% naar een server in de Verenigde Staten. Aangezien deze snelheid nog steeds voldoende is voor de meeste applicaties en het zorgt voor uw veiligheid bij onbekende WiFi’s, raden we u aan altijd verbinding te maken met de Opera VPN als dat de door u gekozen service is. Zoals altijd kunnen deze resultaten variëren op basis van uw lokale ISP-snelheid, dus u moet de service zelf testen.

Addendum: 15 augustus 2017

Opera VPN introduceerde versie 2.0 van hun iOS-app en de eerste poging om geld te verdienen met de gratis VPN-service. Het nieuwe Opera VPN Gold-account heeft de volgende voordelen:

 • Tracker blokkering – Voorkom dat adverteerders online bewegingen volgen. (dit staat niet meer in de gratis Opera VPN voor iOS-app).
 • Hogere snelheden – Servers die toegewijd zijn om prioriteit te geven aan betaalde gebruikers.
 • Toegang tot 10 locaties – Canada, VS, Nederland, Duitsland, Singapore, Spanje, VK, Australië, Frankrijk en Italië.
 • Toegewijde klantenondersteuning – Als u vragen heeft, e-mail ze dan.

Het gouden abonnement bevat een gratis proefperiode van 7 dagen met alle gouden functies en onbeperkte bandbreedte. De kosten van de betaalde service bedragen $ 29,99 per jaar en worden aan het einde van de proefperiode gewijzigd. Betalingen worden na bevestiging van aankoop in rekening gebracht op uw iTunes-account.

Dit is de eerste van de gratis services waarmee Opera VPN geld probeert te verdienen, maar gezien de recente aankondiging dat hun Max Android-app wordt beëindigd, is dit misschien niet hun laatste. De Android-apps Max en Opera VPN kunnen niet op hetzelfde apparaat worden uitgevoerd. Alleen de tijd zal hun toekomstplannen onthullen.

Opera VPN Review: conclusie

Opera bestaat al bijna 20 jaar. Ze hebben hun hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor hun Opera VPN-service, SurfEasy, is gevestigd in Toronto, Canada, dat strikte privacywetten op internet heeft. Het afgelopen jaar heeft Opera de gratis VPN in hun browser geïntroduceerd. Ze hebben ook Opera VPN-apps ontwikkeld voor iOS en Android. Hun doel is om iedereen overal toegang te geven tot een betaalbaar, veilig, privé en ongecensureerd internet. Ze hebben een klein netwerk van servers in vijf verschillende landen. De onlangs geïntroduceerde betaalde service heeft 10 serverlocaties.

Opera VPN gebruikt AES-256-gegevensversleuteling voor het VPN-verkeer van hun browser. Hun iOS-app gebruikt IPSec voor beveiliging en de Android-app gebruikt OpenVPN. Hun apps hebben ook ingebouwde trackerblokkers. Al hun aangepaste software is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze hebben vergelijkbare functies die de leercurve van Opera VPN verminderen. Hun gratis software wordt ondersteund via forums en een kleine FAQ. Ze hebben onlangs een betaalde service geïntroduceerd voor hun iOS-app.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Ze hebben gratis VPN geïntegreerd in de Opera-webbrowser voor Windows, Mac OS X en Linux.
 • Opera VPN heeft gratis mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten.
 • Ze bevatten geïntegreerde tracker blocker-software in hun aangepaste software.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Bied e-mailondersteuning.
 • Verzamel minder geanonimiseerde VPN-gebruiksgegevens.
 • Voeg meer locaties toe.

We zijn van mening dat de Opera VPN-service in de huidige staat meer geschikt is voor diegenen die geen superieure beveiliging nodig hebben of die slechts af en toe een VPN nodig hebben. Ze zijn echter een heel nieuwe service. Ze groeien en breiden uit, dus we blijven de service in de gaten houden voor toekomstige ontwikkelingen.

Bezoek Opera VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map