Private Internet Access (PIA) VPN-recensie 2020

Private Internet Access (PIA) is een van de meest populaire en betrouwbare VPN’s op het gebied van internetprivacy. De VPN-service is in 2009 gelanceerd en is gestaag gegroeid. Hun huidige netwerk bestaat uit meer dan 3100 servers over de hele wereld. Deze zijn verspreid over 33 landen op 5 afzonderlijke continenten. Het moederbedrijf, London Trust Media, Inc. heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten, dat nog steeds geen verplichte richtlijnen voor het bewaren van gegevens heeft. Private Internet Access doet er alles aan om u een meer open, besloten en veilige online ervaring te bieden tegen een redelijke prijs. Daartoe registreren ze geen informatie over gebruikerssessies.


Privé-internettoegang

PIA heeft aangepaste VPN-apps ontwikkeld voor Windows, Mac OS X, iOS, Android en Linux. Deze hebben een zeer eenvoudige dashboardimplementatie. Daarom denk je misschien dat ze op het eerste gezicht slechts een minimale VPN-service bieden. Maar je zou het mis hebben. Achter deze simplistische interface hebben ze verschillende geavanceerde functies geïmplementeerd. We zullen deze in meer detail onderzoeken in het praktische gedeelte van onze recensie.

Prijzen en speciale aanbiedingen

Private Internet Access verkoopt hun VPN-service als één pakket dat alle meest geavanceerde functies bevat. Het wordt op de markt gebracht in maandelijkse, 6 maanden en jaarlijkse termen. Zoals u wellicht vermoedt, is de prijs lager wanneer u zich aanmeldt voor een langere periode. Het jaarlijkse abonnement komt neer op minder dan 10 cent per dag voor onbeperkte toegang.

PIA-prijzen

Hartelijk dank aan het PIA-team voor het aanbieden van korting aan onze lezers op de populaire VPN-service. Onze lezers kunnen een maand van hun VPN krijgen voor $ 11,95. U kunt nog meer besparen als u zich abonneert op 6 maanden van hun VPN-service voor $ 35,95. Dit komt neer op 5,99 dollar per maand of een besparing van 50%. Hun beste deal is het jaarabonnement + 2 maanden gratis voor $ 39,95. Als u zich hiervoor aanmeldt, bespaart u 76% op hun normale maandelijkse prijzen. Dit betekent dat je voor een heel jaar van hun VPN-service kunt genieten $ 2,85 per maand.

PIA-betalingsopties

Private Internet BetaaloptiesPrivate Internet Access biedt verschillende manieren om voor hun VPN te betalen. Ten eerste accepteren ze betalingen met grote creditcards, waaronder VISA, MasterCard, American Express, Discover en JCB. Abonnementen kunnen ook worden betaald met PayPal- of Amazon Payments-accounts als u al uw online transacties op een centrale locatie wilt houden. Ze accepteren ook e-betalingsoplossingen zoals CashU, OK PAY en Mint. Voor deze transacties zijn alleen een gebruikersnaam, wachtwoord en een e-mailadres vereist. Als meer anonimiteit uw doel is, kunt u betalen met Bitcoin, Bitcoin Cash en Zcash, die beweert de HTTPS van cryptocurrencies te zijn. Ze accepteren zelfs cadeaubonnen zoals Best Buy, Home Depot, Walmart, Dicks Sporting Goods en vele anderen.

Risicovrije proefperiode

Zoals veel VPN’s heeft Private Internet Access geen gratis proefperiode. Ze weten echter dat u hun service eerst wilt uitproberen voordat u uw zuurverdiende geld vastlegt. Daarom bieden ze alle nieuwe abonnees een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit zou u voldoende tijd moeten geven om hun VPN-netwerk volledig te testen. We raden u aan de Private Internet Access-service te testen met al uw apparaten, applicaties en websites waarmee u deze gedurende deze periode wilt gebruiken. Hiermee kunt u niet alleen de compatibiliteit bepalen, maar ook de geschiktheid voor dagelijks gebruik.

Als u niet helemaal tevreden bent met hun service, zal PIA de volledige aankoopprijs van het door u gekozen plan terugbetalen. Verzoeken om terugbetaling moeten binnen 30 dagen na uw aankoopdatum worden ingediend. Verzoeken die later dan zeven dagen worden gedaan, worden niet gehonoreerd. Er wordt ook geen restitutie verleend voor abonnementen die zijn gemaakt met cadeaubonnen.

Om uw betaling terug te betalen, moet u de volgende informatie verstrekken om uw account te verifiëren:

 • Het e-mailadres dat u heeft aangemaakt toen u uw account voor het eerst registreerde.
 • Het 7-cijferige PIA-bestelnummer uit uw betalingsbevestigingsmail.

Deze informatie is nodig om veiligheidsredenen en om te verifiëren dat u dit verzoek doet. Bewaar dus uw bevestigingsmail. Dit is de gemakkelijkste manier om uw account te verifiëren om een ​​snelle terugbetaling te garanderen. Andere terugbetalingsmethoden zijn mogelijk nodig, afhankelijk van uw betalingsmethode. Deze zijn te vinden in hun Servicevoorwaarden.

Bezoek Private Internet Access

Private Internet Access VPN-functies

Dus wat krijg je voor je geld? PIA VPN biedt gebruikers de volgende voordelen:

 • Aangepaste VPN-apps – gratis aangepaste VPN-software voor Windows, Mac OS X, iOS, Android en Linux.
 • Echte niet-loggende VPN – er wordt absoluut niets over VPN-sessies van gebruikers geregistreerd, er worden geen IP’s of metagegevens vastgelegd.
 • 5 Gelijktijdige verbindings – leden kunnen maximaal vijf apparaten tegelijk op hun account gebruiken. Er zijn zelfs meer mogelijk als een van de apparaten een router is, aangezien alle apparaten die erop zijn aangesloten als één worden geteld.
 • VPN-protocollen – alle gebruikers hebben toegang tot het veilige en snelle OpenVPN-protocol op apps, waarbij PPTP en L2TP ook worden ondersteund door handmatige installaties.
 • P2P- en Torrent-ondersteuning – alle PIA VPN-servers staan ​​P2P- en torrent-toegang toe. Sommige locaties vereisen dubbele hop omdat sommige landen P2P-verkeer verbieden.
 • Toegang tot SOCKS5-proxy – gebruikers hebben toegang tot een Socks5-proxy voor P2P-toepassingen om uw IP-adres te verbergen.
 • Geavanceerde functies – PIA-gebruikers hebben toegang tot DNS-lekbescherming, IPv6-lekbescherming, een internet-kill-schakelaar en zelfs poortdoorschakeling.
 • Onbeperkte VPN-bandbreedte – PIA beperkt noch beperkt het download- of upload-bandbreedtegebruik voor hun abonnees.
 • Wereldwijde toegang – virtuele IP’s van meer dan 3100 servers in 33 landen
 • High-speed gateways – alle gateways hebben gigabit VPN-poortsnelheden.
 • IP-adres delen – IP-adressen worden gedeeld met abonnees voor betere privacy en anonimiteit
 • Keuze van encryptie – gebruikers kunnen beslissen welk coderingsniveau ze willen gebruiken.
 • Firewall bescherming – abonnees zijn beschermd tegen malware tijdens het gebruik van de dienst.
 • Wi-Fi hotspot-bescherming – dit zorgt ervoor dat u bent beveiligd tegen hackers en mogelijke identiteitsdiefstal terwijl u geniet van uw favoriete drankje en op internet surft.

Naast deze voordelen kunt u met virtuele verplaatsing de lokale en institutionele censuur van sociale media, nieuws en andere websites omzeilen. Het kan u ook geld besparen bij het gebruik van VoIP en toegang geven tot meer entertainmentbronnen. Dit betekent dat u kunt genieten van uw favoriete shows, realtime sportevenementen zonder black-outs en andere streamingdiensten, waar u ook bent.

PIA VPN-netwerk en serverlocaties

Het Private Internet Access-netwerk maakt gebruik van high-speed gateways (servers) met Gigabit-poorten en onbeperkte bandbreedte. Het bestaat momenteel uit meer dan 3100 VPN-servers verdeeld over 33 afzonderlijke landen. Deze servers zijn verder onderverdeeld in 53 locaties verspreid over vijf continenten. Ze hebben servers in Azië, Europa, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

PIA-netwerk

Hun netwerk heeft meerdere servers in elk land met grotere serverdichtheden in populaire bestemmingen zoals Australië, Canada, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bovendien heeft het Private Internet Access-netwerk meerdere locaties in landen als Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hierdoor kunnen ze dynamische load balancing bieden voor hun service, waardoor de netwerkprestaties te allen tijde worden geoptimaliseerd.

Hier is een lijst met PIA-serverlocaties over de hele wereld:

 • Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Hongarije, India, Ierland, Israël, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Nieuw-Zeeland, Canada, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië , Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Private Internet Access maakt SOCKS5-proxyverbindingen met hun Nederlandse servers via poort 1080 ook mogelijk voor degenen die dit nodig hebben. Dit is een reden voor de serverdichtheid daar. Hun netwerk staat VoIP-, P2P- en Torrent-verkeer toe en moedigt het zelfs aan op al hun VPN-servers. Bovendien is port forwarding toegestaan ​​op de gateways van Toronto, Montreal, Vancouver, Nederland, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Israël.

Bezoek Private Internet Access

Privé-internettoegang: privacy en anonimiteit

Allereerst is Private Internet Access een echte no-log VPN-service. Ze maken duidelijk dat ze geen inkomende IP-adressen, uitgaande IP-adressen of metadata van de sessies van hun gebruikers registreren terwijl ze op hun VPN-netwerk zijn. Hier is een fragment uit hun privacybeleid hierover.

PrivateInternetAccess.com verzamelt of registreert geen verkeer of gebruik van zijn Virtual Private Network (“VPN”) of Proxy.

Dit wordt verder toegelicht in hun ondersteuningsgebied, waar ze uitleggen dat logs nooit op harde schijven worden opgeslagen, dus er zijn geen records van gebruikersactiviteit.

PIA houdt absoluut geen logboeken bij van welke aard dan ook. Hoewel dit in sommige gevallen de zaken moeilijker maakt, met name met betrekking tot uitgaande e-mail, geavanceerde technieken om misbruikproblemen op te lossen, en dergelijke zaken, biedt dit een hoog niveau van beveiliging en privacy voor al onze gebruikers. Logboeken worden nooit naar de harde schijven van een van onze machines geschreven en worden specifiek naar het nulapparaat geschreven, wat gewoon doet alsof de gegevens nooit hebben bestaan.

Hierdoor kunnen we onder geen enkele omstandigheid informatie verstrekken over het gebruik van onze service door onze klanten, waaronder dagvaardingen en gerechtelijke bevelen, die uiterst nauwkeurig worden beoordeeld voordat we reageren door ons ervaren juridische team.

We kunnen ondubbelzinnig stellen dat ons bedrijf geen metadatalogs heeft en nog steeds niet bijhoudt over wanneer een abonnee toegang heeft tot de VPN-service, hoe lang het gebruik van een abonnee was en vanaf welk IP-adres een abonnee afkomstig was. Bovendien stelt het versleutelingssysteem ons niet in staat om te bekijken en dus te loggen welke IP-adressen een abonnee bezoekt of heeft bezocht.

PIA heeft ook een uitgebreid privacybeleid dat precies aangeeft welke persoonlijke informatie ze wel aan hun gebruikers bewaren en hoe ermee wordt omgegaan. In feite staat er dat alle informatie (e-mailadres, betaling, google analytics, etc.) die is verzameld tijdens registratie of interactie met ondersteunend personeel alleen intern wordt gebruikt voor correspondentie met klanten en verbetering van het VPN-netwerk. Er worden nooit gegevens met derden gedeeld voor marketingdoeleinden.

Private Internet Access bevindt zich in de Verenigde Staten. Volgens de Servicevoorwaarden zijn alle Amerikaanse wetten en jurisdictieprocedures van toepassing. Ze zijn van mening dat de VS een goede plek is voor een VPN-service omdat ze geen verplicht dataretentiebeleid hebben, terwijl sommige plaatsen in Europa dat nu wel doen. Ze zouden alle officiële gerechtelijke bevelen moeten naleven en alle informatie over de metadata en het verkeer van hun gebruikers moeten overhandigen. Omdat alle logboeken echter naar een leeg apparaat worden geschreven, in wezen nergens, zouden ze dergelijke orders opvolgen door niets om te draaien zoals ze in het verleden hebben gedaan.

Verenigde Staten tegen Preston Alexander McWaters

In 2016 liet Private Internet Access zien hoe dit werkt in een FBI-zaak tegen een vermoedelijke stalker die nepbomdreigingen bij bedrijven en scholen opriep. De zaak was Verenigde Staten tegen Preston Alexander McWaters. IP-adressen van de telefoons die zijn gebruikt om de accounts te maken die de berichten hebben verzonden, zijn teruggestuurd naar PIA. Een uittreksel van de transcriptieklacht volgt:

Alle reacties van l &1, Facebook, Twitter en Tracfone zijn op IP-adres getraceerd naar een bedrijf genaamd London Trust Media dba privateinternetaccess.com. Dit bedrijf is een anonimiseerd bedrijf dat als doel heeft gebruikers van internet toe te staan ​​hun oorspronkelijke IP-adres te maskeren waar ze berichten naartoe sturen.

Er werd een dagvaarding gestuurd naar London Trust Media en de enige informatie die zij konden verstrekken, was dat het cluster van gebruikte IP-adressen afkomstig was van de oostkust van de Verenigde Staten.

Aangezien Private Internet Access deze anonieme betalingsstijlen toestaat, konden ze niet eens aantonen dat de verdachte daar zelfs een rekening had gekocht. Uiteindelijk kon de FBI deze informatie echter ophalen bij een andere VPN-service. De FBI heeft met andere middelen een zaak tegen deze beklaagde kunnen opstellen. Voor meer informatie kunt u de klacht zelf lezen.

Privé-internettoegang en uw anonimiteit

Naast hun geen logbeleid, kunt u met Private Internet Access ook abonneren op anonieme bronnen. Deze omvatten cryptocurrencies zoals Bitcoin, Bitcoin Cash en zelfs Zcash, die beweert volledig anonieme gecodeerde transacties te hebben. Ze accepteren zelfs enkele cadeaubonnen zoals Amazon, Bed Bath & Beyond, Cosco en vele anderen die uw anonimiteit nog meer kunnen vergroten.

Bovendien gebruikt PIA gedeelde IP-adressering om uw privacy te behouden en uw anonimiteit te helpen vergroten. Hun apps bevatten geavanceerde functies zoals DNS, IPv4 en IPv6-lekbescherming om deze te helpen onderhouden. De mogelijkheid om een ​​proxy te gebruiken en uw internetverbinding te verbreken als de service wegvalt, toont hun inzet om uw privacy en voortdurende anonimiteit te bewaren.

Concluderend: Private Internet Access is gevestigd in de Verenigde Staten, die geen gegevensbewaarbeleid heeft. Het registreert geen verkeer of metagegevens over hun VPN- of proxy-gebruikerssessies. Ze staan ​​anonieme betalingen toe voor abonnementen. Alle informatie die ze wel verzamelen door interactie met hun website en personeel wordt alleen intern gebruikt.

Hun service heeft extra functies om uw privacy te beschermen en te behouden en uw anonimiteit te vergroten. Hun beleid is beproefd en getest door het rechtssysteem van de Verenigde Staten en er is aangetoond dat het de privacy en anonimiteit van het individu in stand houdt.

Privé-internettoegang en uw online beveiliging

Hoe veilig zijn u en uw online verkeer tijdens het gebruik van de PIA VPN-service?

Protocollen

Private Internet Access gebruikt de open source, industriestandaard OpenVPN om u standaard een veilige VPN-tunnel te bieden voor hun Windows-, Mac OS X- en Android-softwaretoepassingen. Er wordt algemeen aangenomen dat dit het beste VPN-protocol is in termen van snelheid en beveiliging. Ze gebruiken het ingebouwde IPsec-protocol om iOS-apparaten zoals de iPad en iPhone te beveiligen, wat ook als veilig wordt beschouwd, maar misschien een beetje langzamer dan OpenVPN.

RSA- 2048 Handdruk

Bedenk dat deze fase de initiële VPN-tunnel vormt waardoor uw versleutelde gegevens passeren en verifieert dat u echt met een geautoriseerde server praat en niet met een bedrieger. Private Internet Access gebruikt TLSv1.2 voor serververificatie en controle om deze verbinding tot stand te brengen. Standaard wordt RSA-2048 gebruikt voor dit proces.

Dit betekent dat ze een 2048-bits certificaat gebruiken voor verificatie van alle onderhandelde sleutels. Alle certificaten zijn ondertekend met SHA512. Ephemeral Diffie-Hellman (DHE) -sleutels worden vervolgens onderhandeld en overgedragen via de beveiligde tunnel. Dit zorgt voor voorwaartse geheimhouding van het versleutelde verkeer. Deze sleutels worden willekeurig gegenereerd en gedurende een vooraf bepaalde tijdsduur gebruikt voordat ze volledig worden vernietigd. Vervolgens worden nieuwe sleutels gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat als een toekomstige sleutel wordt gecompromitteerd, deze alleen kan worden gebruikt om een ​​klein verkeersvenster te decoderen en niets daarvoor.

Data encryptie

Het versleutelen van uw gegevens beschermt u tegen passieve aanvallen zoals afluisteraars waarbij iemand uw verkeer registreert zonder te proberen het aan te passen. Private Internet Access gebruikt een symmetrisch cijferalgoritme om al uw gegevens te versleutelen en ontsleutelen. Dit cijfer wordt gebruikt met een kortstondige geheime sleutel die wordt gegenereerd en gedeeld tussen jou en de server. Zoals eerder vermeld, wordt deze geheime sleutel uitgewisseld tijdens de handshake-coderingsfase. Het standaardalgoritme dat door PIA wordt gebruikt, is Advanced Encryption Standard (AES) met 128-bits sleutellengte in de Cipher Block Chaining-modus. Dit wordt meestal geschreven als AES-128-CBC. Dit algoritme wordt als veilig en snel beschouwd.

Gegevensverificatie

Om te beschermen tegen actieve aanvallen zoals Man in the Middle (MitM) -aanvallen, moet u het gegevensverkeer verifiëren om te verifiëren dat niemand ermee heeft geknoeid. Standaard gebruikt Private Internet Access SHA1 om dit te doen.

De PIA-netwerkimplementatie gebruikt TLSv1.2 met RSA-2048 voor serververificatie en controle om de initiële VPN-tunnel tot stand te brengen. Het maakt gebruik van voorwaartse geheimhouding, enkele van de beste VPN-protocollen en robuuste versleutelingsalgoritmen om uw verkeer te beveiligen. Bovendien hebben hun VPN-servers firewalls om u te beschermen tegen schadelijke software. Dit betekent dat u gemoedsrust kunt hebben, wetende dat al uw internetverkeer veilig wordt versleuteld en over beveiligde verbindingen wordt overgedragen wanneer u een PIA VPN-server gebruikt.

Klantenservice en technische ondersteuning

PIA biedt 24/7/365 ondersteuning voor e-mailtickets voor eventuele problemen met een gemiddelde ommekeer volgens hun website-teller van ongeveer een uur en veertig minuten. Onze test van hun ondersteuning duurde langer dan dit, maar we werden gewaarschuwd dat ze een ongebruikelijk aantal ondersteuningsoproepen hadden en dat ons wachten langer kon duren. Ze beantwoordden onze protocolvraag in ongeveer vier uur.

Ondersteunende afdelingen voor privé-internettoegang

U moet eerst kiezen om welke afdeling uw ticket gaat, voordat u het invult en verstuurt. U kunt kiezen uit algemene ondersteuning, accountondersteuning, betalingen en technische ondersteuning. Nadat u de afdeling heeft gekozen en op de knop “Volgende” hebt gedrukt, wordt u naar een andere pagina geleid om het ticket te maken en te verzenden. Hier is de voorbeeldsjabloonpagina voor technische ondersteuning.

Sjabloon voor technische ondersteuning voor privé-internettoegang

Alle sjablonen hebben verplichte velden zoals “naam”, “e-mailadres”, “onderwerp” en “bericht”. Ze hebben ook velden die verband houden met de afdeling waarnaar ze zijn gericht. Als u klaar bent met het invullen van de juiste velden, klikt u op verzenden om uw ondersteuningsverzoek te verzenden.

Private Internet Access heeft een grote FAQ en database voor ondersteuning om veel van uw vragen te beantwoorden. Het bevat ook handleidingen voor het handmatig installeren van de service op een aantal apparaten. PIA is aanwezig op Facebook, Twitter en YouTube, wat u kan helpen met enkele problemen.

Bezoek Private Internet Access

Hands on: Private Internet Access

PIA heeft aangepaste software voor Windows, Mac OS X, iOS, Android en Linux waarmee u gemakkelijk verbinding kunt maken met hun service. Deze applicaties gebruiken het OpenVPN-protocol voor alles behalve iOS. De iOS-app gebruikt IPsec voor beveiliging. De minimumvereisten zijn als volgt:

 • ramen – vereist Windows 7 of nieuwer.
 • Mac OS X – heeft macOS 10.8 of hoger nodig.
 • Linux – gebruikt Ubuntu 12.04 of nieuwer.
 • iOS – vereist iOS 8.0 en hoger.
 • Android – heeft Android 4.0.4 of hoger nodig

PIA heeft ook een Chrome-extensie die werkt met versie 48 of hoger.

De PIA VPN-software downloaden

Private Internet Access Software downloaden

U kunt de installatiesoftware voor uw apparaat downloaden van de Private Internet Access-website. Klik op “Downloads en ondersteuning” in het hoofdmenu. Dit opent een pagina waar u de juiste software voor uw apparaat kunt downloaden.

Als u op de koppelingen Windows, Mac OS X en Linux klikt, wordt de installatiesoftware naar uw respectieve machine overgebracht. De links voor iOS, Android en de Chrome-extensie openen de respectievelijke winkels. Daar aangekomen kunt u het installatieproces voor deze toepassingen voltooien.

Privé-internettoegang Windows-client

De Windows-client installeren

Nadat u de client naar uw computer hebt gedownload, moet u deze als beheerder uitvoeren. Dit is nodig om een ​​deel ervan goed te laten werken. De installatie is eenvoudig omdat u tijdens dit proces alleen een opdrachtvenster ziet.

Privé-internettoegang Installatie van Windows-clientDaarna kunt u de software openen. Wanneer de software wordt geopend, moet u uw inloggegevens invoeren om deze voor de eerste keer te openen. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je in je welkomstmail hebt ontvangen om het openen van de client te voltooien.

Private Internet Access Login

In dit scherm kunt u ook de opstartopties instellen. Als u de opstartschakelaars inschakelt en een locatie kiest om verbinding mee te maken, zorgt u ervoor dat u verbonden bent met uw favoriete locatie wanneer u Windows opent.

 • Start de applicatie bij inloggen – start de client wanneer u Windows laadt.
 • Automatisch verbinden bij opstarten – maakt automatisch verbinding met de door u gekozen locatie wanneer de client opstart.
 • Regio – hiermee kunt u een land kiezen waarmee u automatisch verbinding wilt maken wanneer de app start. Indien ingesteld op auto, verbindt het u met de snelste server vanaf uw huidige locatie op basis van het ping-antwoord.
 • Taal – laat u de taal instellen die u binnen de client wilt bekijken.
 • Geavanceerde instellingen – opent de geavanceerde instellingen voor uw Private Internet Access-verbinding.

Geavanceerde instellingen van PIA VPN Client

Als u op de schakelaar ‘Geavanceerde instellingen’ klikt, wordt het geavanceerde instellingenscherm van de software geopend. Op dit scherm kunt u de instellingen voor verbinding en codering van apps beheren.

Verbindingsinstellingen

Deze instellingen kunnen worden gebruikt om te bepalen hoe de verbinding tot stand komt. De verbindingsinstellingen zijn als volgt:

 • Connectie type – het enige protocol dat door de Windows-client wordt ondersteund, is OpenVPN. Er zijn twee soorten OpenVPN-protocolverbindingen.
  • UDP – is het User Datagram Protocol. Er wordt geen foutcontrole uitgevoerd, dus het is sneller dan TCP. Dit is het standaardprotocol voor de client en het beste voor de meeste gebruikers. Het wordt gebruikt met verbindingen met lage latentie en verlies-tolerante verbindingen zoals streaming media.
  • TCP – is het Transfer Control Protocol en is goed voor verbindingen over lange afstanden en verbindingen die geen verlies tolereren. Het biedt foutcontrole voor pakketvolgorde en verlies. Vervolgens worden pakketten opnieuw verzonden om fouten te corrigeren. Bijgevolg is het langzamer vanwege de extra overhead die bij dit foutcorrectieproces betrokken is.
 • Externe poort – laat u de externe poort kiezen om gegevens doorheen te tunnelen.
  • Auto – laat de software voor u beslissen.
  • Poort 1194 – is de standaard OpenVPN-poort voor zowel UDP als TCP.
  • Poort 8080 – een alternatieve poort voor poort 80 voor HTTP-webservices. Het wordt vaak gebruikt als proxypoort.
  • Poort 9201 – is de poort die wordt gebruikt voor WAP-services (Wireless Application Protocol) op mobiele apparaten.
  • Poort 53 – is een veelgebruikte DNS-poort.
 • Lokale haven – Als u dit instelt, kunt u een lokale poort kiezen om door de externe poort te routeren.

Instellingen voor privé-internetverbinding

 • Port forwarding aanvragen – als u dit inschakelt, kunt u een applicatie instellen waarmee externe gebruikers er verbinding mee kunnen maken. De externe gebruikers moeten de apparaatnaam en -poort kennen om er succesvol verbinding mee te kunnen maken.
  • Port forwarding kan alleen worden gebruikt via de volgende gateways: CA Toronto, CA North York, Nederland, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Roemenië en Israël. Nadat u poort doorsturen en opnieuw verbinden hebt ingeschakeld, kunt u met de muis over het systeemvakpictogram bewegen om het poortnummer te zien dat u in uw toepassing wilt plaatsen.
 • PIA MACE – blokkeert advertenties, trackers en andere malware met behulp van de algemeen beschikbare http://pgl.yoyo.org/adservers/ blokkeerlijst. Als uw browser het IP-adres van een site in deze lijst opvraagt, zal de Private Internet Access DNS deze terugverwijzen naar uw lokale computer. Dit blokkeert effectief al dergelijke verzoeken.
 • VPN kill-schakelaar – eenmaal ingesteld, zal dit al het internetverkeer van het apparaat doden als uw VPN-verbinding wordt onderbroken. De app herstelt uw internettoegang zodra de VPN-verbinding opnieuw tot stand is gebracht. Als u deze schakelaar uitschakelt of de VPN-client afsluit, wordt ook de normale internettoegang hersteld.
 • DNS-lekbescherming – zorgt ervoor dat alle DNS-verzoeken via het VPN-netwerk worden geleid. Dit biedt u het hoogste niveau van privacy.
 • IPv6-lekbescherming – als u dit omschakelt, wordt een IPv6-verzoek uitgeschakeld tijdens het gebruik van de PIA-service.
 • Kleine pakketjes – zet de gegevens over in kleinere pakketten die sommige netwerkproblemen kunnen oplossen.
 • Schakel debug-modus in – stelt ondersteunend personeel in staat verbindingsproblemen op te sporen.

De links die onder sommige instellingen worden weergegeven, openen gidsen op de website van Private Internet Access die meer gedetailleerde informatie over die specifieke instelling bevatten.

Versleutelingsinstellingen

De tweede categorie die u voor de software kunt beheren, zijn de instellingen die worden gebruikt voor het versleutelen van al uw internetverkeer. Deze instellingen omvatten het volgende:

 • Data encryptie – Dit is de coderingssterkte die wordt gebruikt om al uw verkeer te coderen en decoderen. Er wordt over onderhandeld en overgedragen nadat de eerste tunnel is gemaakt tussen de VPN-server en uw computer.
  • AES-128 – is de standaard en biedt de beste balans tussen snelheid en beveiliging. Het maakt gebruik van Advanced Encryption Standard (AES). Het is het wedstrijdwinnende protocol van het National Institute of Standards and Technology (NIST) en wordt door de Amerikaanse regering gebruikt voor geheime documenten. Cipher Block Chaining met een 128-bits sleutel levert de beste prestaties voor de meeste toepassingen.
  • AES-256 – gebruikt hetzelfde versleutelingsalgoritme als hierboven. AES-256 CBC gebruikt een 256-bits sleutel. Daarom is het veiliger maar ook langzamer.
  • Geen – Dit verbergt uw IP en helpt u geografische beperkingen te omzeilen. Het versleutelt uw gegevens niet en wordt niet aanbevolen. Als u deze instelling gebruikt, bent u vatbaar voor passieve aanvallen. Derden kunnen uw internetverkeer onderscheppen.
 • Gegevensverificatie – Dit verwijst naar het algoritme dat al uw gegevens verifieert om te beschermen tegen actieve aanvallen. Een actieve aanval vindt plaats wanneer een derde partij uw gegevens tijdens het transport wijzigt.
  • SHA1 – gebruikt HMAC (Key-Hash Message Authentication Code) met een 160-bits sleutel.
  • SHA256 – maakt gebruik van HMAC met een 256-bits sleutel en is dus langzamer. U moet dit als uw standaard gebruiken.
  • Geen – stelt u open voor actieve of Man-in-the-Middle (MitM) -aanvallen.

Privé-internettoegang Instellingen voor Windows-clientversleuteling

 • Handdruk – Dit is het algoritme dat de initiële veilige verbinding tot stand brengt en verifieert dat u met een PIA-server praat en niet met een bedrieger. Vandaar de naam handdruk. Private Internet Access gebruikt Transport Secure Layer v1.2 (TSL 1.2) voor deze verbinding en ondertekent alle certificaten met SHA512.
  • RSA-2048 – is de softwarestandaard en het beste voor de meeste gebruikers. Het gebruikt een 2048 bit Ephemeral Diffie-Hellman (DH) sleuteluitwisseling en 2048 bit RSA-certificaat voor verificatie.
  • RSA-3072 – gebruikt hetzelfde algoritme als hierboven met 3072 bit voor zowel sleuteluitwisseling als RSA-certificaat.
  • RSA-4096 – gebruikt hetzelfde algoritme als hierboven met 4096 bit voor zowel sleuteluitwisseling als RSA-certificaat.
  • ECC-256k1 – maakt gebruik van een Ephemeral Elliptic Curve DH-sleuteluitwisseling en een Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) -certificaat voor verificatie. Het gebruikt Curve secp256k1 (256bit) voor zijn transacties. Dit is de curve die Bitcoin gebruikt en wordt gebruikt voor zowel de sleuteluitwisseling als het certificaat.
  • ECC-256r1 – is ook een EEG-algoritme. Het gebruikt curve prime256v1 (ook 256-bit en bekend als secp256r1) voor zowel de sleuteluitwisseling als certificaatverificatie.
  • ECC-521 – is ECC zoals hierboven, maar gebruikt curve secp521r1 (521 bit) voor zowel de sleuteluitwisseling als certificaatverificatie.

De PIA Windows-client is standaard ingesteld op AES-128 / SHA1 / RSA-2048-codering. Dit geeft je de beste balans tussen snelheid en veiligheid. Let op: de software waarschuwt u als u “geen” selecteert voor gegevensversleuteling, gegevensverificatie of een van de ECC-handshake-algoritmen, aangezien deze beveiligingsproblemen kunnen opleveren. Als u op de link “standaardinstellingen” klikt, wordt de VPN-coderingspagina op hun website geopend, waar u meer informatie kunt vinden.

Deze informatie wordt hier samengevat. Het toont enkele instellingen voor eindpuntcodering, samen met enkele opmerkingen daarover.

 • Standaard aanbevolen instelling – AES-128 / SHA1 / RSA-2048: het biedt de beste balans tussen snelheid en veiligheid.
 • Maximale bescherming – AES-256 / SHA256 / RSA-4096: dit is voor degenen die de maximale beveiliging voor hun gegevens willen. Houd er rekening mee dat dit de snelheid van uw internetverbinding vertraagt.
 • Riskante zaken – AES-128 / None / RSA-2048: deze configuratie is gevoelig voor actieve MitM-aanvallen.
 • All Speed ​​maar geen beveiliging – None / None / ECC-256k1: dit is vatbaar voor zowel actieve als passieve aanvallen van externe derden (hackers). In wezen gebruikt u de VPN-service als proxy.

De Private Internet Access Windows-software gebruiken

Eenmaal geopend, minimaliseert de client naar het systeemvak. Je kunt het vanaf daar bedienen. Er zijn drie verschillende gekleurde pictogrammen voor de software die de status ervan aangeven: rood, geel en groen. Elk heeft een bijbehorende melding (links). U zult deze meldingen zien wanneer u verbinding maakt en de verbinding met de VPN verbreekt. Door met de muis over een pictogram te bewegen, wordt ook een klein verbindingsstatusbericht weergegeven. Rood geeft aan dat u niet bent verbonden met een VPN-server en dat uw internetverkeer niet veilig is.

Privé-internettoegang Windows-client: staat losgekoppeld

Geel geeft aan dat u verbinding maakt met de dienst, maar nog steeds niet beveiligd bent.

Privé-internettoegang Windows-client: verbindingsstatus

Groen betekent dat u bent verbonden met de Private Internet Access-service en dat al uw internetgegevens zijn beveiligd. Het zweefbericht toont de locatie en het virtuele IP-adres voor de verbinding. Als u een port-forwardingserver gebruikt, wordt ook de poort weergegeven die u met uw toepassing wilt gebruiken.

Privé-internettoegang Windows-client: verbonden staat

Verbinding maken en verbreken

Door met de rechtermuisknop op het pictogram voor verbroken verbinding in het systeemvak te klikken, wordt de lijst met servers geopend waarmee u verbinding kunt maken. Selecteer meer om de volledige lijst te zien. Als u “Connect” selecteert, wordt u verbonden met de laatste server waarmee u verbinding heeft gemaakt. Dit maakt het gemakkelijk om opnieuw verbinding te maken met een server. Als u ‘Connect auto’ kiest, wordt u verbonden met een VPN-server op de snelste pinglocatie van waar u zich momenteel bevindt.

Particuliere internettoegang VPN-serverlocatielijst

Als u een specifieke virtuele locatie wilt hebben, klikt u er gewoon op. U ziet een verbindingsmelding. Wanneer het proces is voltooid en uw internetverkeer is beveiligd, ziet u een verbonden bericht. Vervolgens minimaliseert de client opnieuw. Om de verbinding met het netwerk te verbreken, klik met de rechtermuisknop op het verbonden pictogram in het systeemvak en selecteer “Verbinding verbreken”.

De verbinding met het privé-internettoegangsnetwerk verbreken

Zo eenvoudig is het. Als u op ‘Instellingen’ klikt, wordt het scherm geopend zodat u ze kunt wijzigen zoals we eerder in onze recensie hebben laten zien. Als u op ‘Klacht met lage snelheid verzenden’ of ‘Geblokkeerde website melden’ klikt, worden berichten weergegeven en verzonden naar het ondersteunend personeel. Als u ‘Help’ selecteert, wordt hun ondersteuningspagina geopend, waar u vervolgens een ondersteuningsticket kunt maken of hun veelgestelde vragen kunt bekijken. Als u uiteindelijk op “Afsluiten” klikt, wordt de Windows-client gesloten.

Problemen met privé-internettoegang

De PIA-client heeft geen mooie interface. Het biedt echter enkele van de meest geavanceerde functies die VPN’s tegenwoordig hebben. Deze omvatten een kill-schakelaar, DNS-lekbescherming, uitschakelen van IPv6-internetverkeer en overdracht van kleine pakketten. Dit maakt het aantrekkelijk voor gebruikers die meer technische behoeften of kennis hebben. Tegelijkertijd heeft het een eenvoudige interface die standaardinstellingen gebruikt. Dit is waarschijnlijk het beste voor de meeste gebruikers. Het enige dat nodig is om verbinding te maken met een van hun VPN-servers, is om de locatie te selecteren in de lijst die verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het clientpictogram in het systeemvakgebied klikt. Wanneer het pictogram groen wordt, ben je veilig verbonden. Als het rood of geel is, ben je dat niet. Door uw muis over het pictogram te bewegen, wordt informatie over uw verbinding weergegeven. Zo eenvoudig is het.

Bezoek Private Internet Access

Privé-internettoegang Android-app

Installeren en inloggen in de Android-app

Het installatieproces voor de Android-app begint door op de knop “App downloaden” op de website van Private Internet Access te tikken. Dit opent het installatiescherm voor de app in de Google Play Store. Tik op de knop “Installeren” om de app over te zetten naar uw Android-apparaat en tik vervolgens op de knop “Openen” om deze voor de eerste keer uit te voeren.

Privé-internettoegang Android-installatieprocesAls u nog geen account heeft aangemaakt, kunt u uw e-mailadres invoeren en op een plan klikken om er een te maken. Als u op de vraag (?) In de rechterbovenhoek tikt, wordt de ondersteuningspagina op de privé-internetwebsite geopend waar u een verzoek kunt indienen of hun veelgestelde vragen, handleidingen of andere opgeloste problemen kunt lezen.

Privé-internettoegang Android-aanmelding

Als u klaar bent, moet u de verificatiegegevens voor uw account invoeren. Dit zijn de “gebruikersnaam” (p1234567-nummer) en het “wachtwoord” die u in uw welkomst-e-mail ontving nadat u uw Private Internet Access-account had aangemaakt. Voer deze in en tik op de knop ‘Inloggen’ om het openen van de app te voltooien.

Privé-internettoegang Android-app-dashboardVoordat we de app in actie bekijken, moeten we eerst kijken hoe we het gedrag ervan kunnen wijzigen door de instellingen te controleren die deze beheren. Deze zijn toegankelijk door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het hoofddashboard te tikken.

Private Internet Access Android App Setup

Dit toont niet alleen de instellingen die het app-gedrag wijzigen, maar ook informatie over uw account en de app. Het is onderverdeeld in een aantal verschillende categorieën. Deze omvatten accountgegevens, verbindingsinstellingen, coderingsinstellingen, automatisch startgedrag, gesplitste tunnelinstellingen, interfaceontwerp en toepassingsinformatie. Meer gedetailleerde informatie over de verbindings- en versleutelingsinstellingen is te vinden in het Windows-gedeelte van onze recensie.

De eerste van deze categorieën zijn accountgegevens. Dit toont de gebruikersnaam en abonnementsgegevens van uw account. Als u op de gebruikersnaam tikt, wordt een scherm geopend waarin u uw e-mailadres of wachtwoord voor uw account kunt wijzigen. U kunt vanaf hier ook uitloggen bij de app, maar houd er rekening mee dat u uw inloggegevens opnieuw moet invoeren als u dat doet.

De tweede categorie zijn de verbindingsinstellingen, waaronder:

 • PIA MACE – hiermee kunt u voorkomen dat advertenties, trackers en andere malware uw Android-apparaat bereiken.
 • Blokkeer lokaal netwerk – hiermee kunt u LAN-verkeer blokkeren als u bent verbonden met de PIA VPN-service. Dit kan voorkomen dat anderen op het netwerk verbinding maken met uw Android-apparaat.
 • Gebruik TCP – stelt u in staat om OpenVPN TCP te gebruiken in plaats van de standaard UDP als dat nodig is.
 • Externe poort – wordt standaard ingesteld op automatisch, waardoor de software de poort kan kiezen. U kunt ook kiezen uit de volgende poorten: 1194, 8080, 9201 en 53.

Privé-internettoegang Android-verbindingsinstellingen

 • Internet kill-schakelaar – verbreekt uw internetverbinding als de VPN per ongeluk wordt verbroken totdat u er opnieuw verbinding mee maakt.
 • Port forwarding aanvragen – laat externe bronnen verbinding maken met uw Android-apparaat.
 • Gebruik kleine pakketjes – helpt de compatibiliteit tussen uw Android-apparaat en sommige routers of mobiele netwerken te verbeteren.

De volgende categorie is de instellingen voor versleuteling, waaronder het volgende:

 • Data encryptie – gebruikt standaard het AES-128-algoritme, maar u kunt ook AES-256 kiezen voor meer veiligheid.
 • Gegevensverificatie – gebruikt standaard SHA1, maar we raden SHA256 aan. Gebruik nooit geen.
 • Handdruk – maakt gebruik van TLS 1.2 met een RSA-2048-algoritme standaard met DH forward secrecy. De andere opties worden beschreven in het Windows-gedeelte van onze recensie.

Privé-internettoegang Android-coderingsinstellingen

De categorie Auto-start heeft twee instellingen: 1-klik verbinden en verbinden bij opstarten. Door deze in te stellen, zorgt u ervoor dat uw Android-apparaat altijd wordt beschermd. U kunt ook verbinding maken met uw laatste serverlocatie met een enkele tik op het pictogram Private Internet Access.

Privé-internettoegang Android Split Tunnel-instellingen

Met de applicatie-instellingen kunt u “Split Tunneling” instellen voor uw Android-apps. Standaard worden alle apps gekanaliseerd via de VPN-tunnel. U kunt de knop “Toegang voor alle apps uitschakelen” gebruiken als u slechts een paar gekozen apps wilt laten tunnelen. Dit kan helpen geld te besparen op gemeten netwerken. Tik gewoon op het open slot naast degene die je wilt kanaliseren. Anders kunt u die apps kiezen die u niet wilt kanaliseren door op het gesloten slot ernaast te tikken. Als u het donkere thema selecteert, verandert de interface in een donkere achtergrond met licht schrijven.

Het laatste in de instellingen bevat belangrijke informatie voor de Android-app. Dit omvat de versie, recente versiewijzigingen en een link naar de Private Internet Access-startpagina. U kunt de licenties bekijken die door de app worden gebruikt, het privacybeleid en de veelgestelde vragen. U kunt ook informatie over foutopsporing naar technische ondersteuningsmedewerkers sturen en een verzoek om hulp bij een probleem indienen.

Privé-internettoegang Android-app-informatie

Verbinding maken met de Private Internet Access Service

Nu we hebben onderzocht hoe het app-gedrag kan worden gewijzigd, kunnen we het in actie bekijken. Schuif de verbinding naar rechts om uw eerste verbinding met het Private Internet Access-netwerk tot stand te brengen. U moet eerst PIA VPN-toegang toestaan ​​om uw apparaat te gebruiken. Vervolgens wordt u verbonden met de snelste server door servers te pingen die zich dicht bij uw huidige locatie bevinden. In ons geval heeft het ons verbonden met een Atlanta VPN-server. Door op de huidige regio te tikken, zien we dat we inderdaad verbonden zijn met de locatie in de VS, Atlanta. Schuif de schakelaar naar links om de verbinding met het netwerk te verbreken.

Privé-internettoegang Eerste automatische verbinding

Om van server te wisselen, tikt u op de momenteel verbonden locatie en kiest u vervolgens een andere zoals we hebben gedaan voor de locatie in het VK in Londen hieronder.

De Private Internet Access Android-app gebruiken om verbinding te maken met een virtuele locatie in LondenU kunt zelfs van server wisselen zonder de verbinding met uw huidige server te verbreken. Open gewoon de regiolijst en tik op een nieuwe locatie. Dit wordt geïllustreerd door de overstap van de Londense VPN-server naar een in Melbourne. Schuif eenvoudig de schakelaar om de verbinding met het PIA-netwerk te verbreken.

Overschakelen naar de locatie Melbourne Australië met de Private Internet Access-app

De Android-interface is prettig voor de ogen en eenvoudig te gebruiken. U hoeft maar een paar keer te tikken om verbinding te maken met elke locatie in het Private Internet Access-netwerk. U kunt de opstartopties zo instellen dat slechts een enkele tik op het pictogram u verbindt met de locatie waarmee u het laatst verbonden was. De app bevat ook geavanceerde functies zoals een kill-switch, port forwarding en split tunneling.

Private Internet Access Client voor Mac OS X

Privé-internettoegang Mac OS X-clientverbinding

Mac-gebruikers zullen een zeer vergelijkbare gebruikersinterface voor PIA vinden. Je hebt geen ervaring met VPN nodig om de app te gebruiken. Het lijkt op de open-source OpenVPN-client. Zoals u hierboven kunt zien, geeft de client een lijst met serverlocaties weer. U kunt eenvoudig op een willekeurige locatie klikken om verbinding te maken. Dat is alles wat u hoeft te doen om de app te gebruiken. Net zoals het een tegenhanger van Windows is, zijn er verschillende opties die kunnen worden ingesteld om uw privacy te verbeteren. Onze gids leidt je door de details, maar we zullen een paar van de belangrijkste functies bekijken.

De PIA mac-client gebruikt het OpenVPN-protocol. Je kunt kiezen tussen UDP en TCP. We raden UDP aan voor hogere snelheden. U kunt ook een externe poort instellen om verkeer doorheen te leiden. Als sterke voorstanders van privacy heeft het PIA-team verschillende functies om uw verbinding te beveiligen en u te beschermen als deze ooit uitvalt. Mac-gebruikers kunnen de VPN-kill-schakelaar zo instellen dat de communicatie wordt gestopt totdat de VPN opnieuw verbinding maakt. U kunt poortdoorschakeling instellen via een paar geselecteerde gateways. De app heeft ook IPv6-lekbescherming en de mogelijkheid om kleine pakketten te gebruiken die u kunnen helpen sommige netwerk- of firewallproblemen te omzeilen.

Private Internet Access iOS APP voor iPhone en iPad

Verbinding maken met privé-internettoegang met iOS-app

Dit is een gebied waar PIA achterblijft qua functies. De iOS-app laat iPhone- en iPad-gebruikers achter zonder de geavanceerde functies die worden aangeboden in hun Android-app. De iOS-app heeft echter een mooie gebruikersinterface en is gemakkelijk te gebruiken. U kunt elke serverlocatie selecteren en snel de verbindingsstatus zien. Schuif eenvoudig de aan / uit-schakelaar om hun netwerk te gebruiken. De Private Internet Access iOS-app gebruikt het ingebouwde IPsec-protocol voor beveiliging.

Bezoek Private Internet Access

Private Internet Access Speed ​​Test

We waren best tevreden met de algehele prestaties van het PIA-netwerk. Je kunt aan de snelheidstest hieronder zien dat hun service zeer goed presteerde. Zoals verwacht was er een klein snelheidsverlies bij verbinding met een van hun VPN-servers. Dit komt door de extra overhead die wordt veroorzaakt door het versleutelen van al uw VPN-verkeer. Dit verlies was echter meer dan acceptabel in het geval van Private Internet Access.

PIA-snelheidstest

Zoals je kunt zien op de afbeeldingen hierboven, verlaagde de gecodeerde verbinding de downloadsnelheid van onze basis ISP van 66,43 Mb / s tot 62,51 Mb / s. Dit is een daling van ongeveer 6% naar een server in Atlanta, GA, wat acceptabel is en een van de beste resultaten die we hebben getest. Dit minimale verlies in verbindingssnelheid is de beveiliging en gemoedsrust die de verbinding met het PIA-netwerk biedt zeker waard.

Gevolgtrekking

Private Internet Access is sinds 2009 actief in de VPN-sector. Hun netwerk bestaat uit meer dan 3100 servers verspreid over 33 verschillende landen. Ze hebben meerdere servers in populaire landen zoals de VS, het VK, Canada en Nederland. Ze loggen geen informatie over hun leden tijdens het gebruik van hun VPN- of proxyservices. Iedereen zit op het eresysteem volgens hun TOS.

Ondanks de naam van hun moederbedrijf, London Trust Media, Inc., zijn ze gevestigd in de Verenigde Staten. Ze zijn VoIP- en P2P-vriendelijk. Alle servers van PIA ondersteunen torrents, maar sommige hebben mogelijk een dubbele hop nodig. Ze hebben bewezen dat ze zullen voldoen aan verzoeken van bevoegde nationale of gerechtelijke autoriteiten om informatie over gebruikersactiviteiten. Ze voldeden in het bijzonder door “niets” om te draaien in een FBI-zaak uit 2016. Ze beantwoordden het verzoek door te stellen dat ze de activiteiten van hun abonnees niet registreren tijdens het gebruik van hun VPN-servers of proxy’s. Dit omvat alle metadata.

PIA biedt aangepaste software-apps voor Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS. Deze apps zijn eenvoudig te installeren en stellen hun gebruikers in staat om met slechts een paar muisklikken of tikken op het scherm verbinding te maken met VPN-servers in het Private Internet Access-netwerk. Hun Windows-, Mac OS X- en Android-apps bevatten enkele van de meer geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor VPN’s, waaronder DNS-lekbescherming (alleen Windows), kill-switches, poortdoorschakeling, een verscheidenheid aan externe poorten, IPv6-lekbescherming en split-tunneling voor Android apparaten.

Al hun apps bieden een aantal van de beste codering die in de branche beschikbaar is in AES-128 en AES-256. Alles behalve hun iOS-app is standaard ingesteld op OpenVPN vanwege de snelheid, de beveiliging die het biedt en de algehele betrouwbaarheid. De iOS-app is beveiligd met het ingebouwde IPsec-protocol.

PIA biedt uitstekende tutorials en visuele installatiehandleidingen om handmatig verbinding te maken met hun service met behulp van Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu en DD-WRT of Tomato-routers. Hun ondersteuning begint met een uitgebreide database met veelgestelde vragen en strekt zich uit tot een 24/7/365 e-mailticketsysteem. Ze hebben ook een aanwezigheid op sociale media op verschillende sites zoals Facebook en Twitter.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • PIA heeft clients voor Windows, Mac OS X en Linux.
 • Ze hebben mobiele apps voor iOS en Android.
 • Aangepaste apps voor privé-internettoegang hebben kill-schakelaars voor Windows, Mac OS X en Android Geavanceerde functies zoals firewallbescherming, DNS-lekbescherming, kleine pakketten, poortdoorschakeling, IPv6-lekbescherming en split-tunneling.
 • 30 dagen geld-terug-garantie zonder beperkingen.
 • Concurrerende prijzen plus korting voor onze lezers.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Voeg live chat-ondersteuning toe.
 • Ondersteuning van een alternatief protocol in hun software, zodat gebruikers de service niet handmatig hoeven te installeren als ze geen verbinding kunnen maken met OpenVPN.
 • Voeg grafische interfaces toe aan hun Windows- en Mac OS X-clients.
 • Voeg meer serverlocatie toe aan hun netwerk. (regionale servers voor Afrika)

Het Private Internet Access-netwerk omvat servers in vijf continenten: Europa, Noord-Amerika, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. De servers op hun netwerk hebben gigabit-poorten. Ze bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit geeft u voldoende tijd om hun service te testen om te zien of deze aan uw behoeften voldoet. Probeer ze zelf uit en kijk wat je denkt. Als je hun VPN-service leuk vindt, bieden ze een extra korting aan onze lezers. U kunt zich aanmelden voor onbeperkte toegang vanaf slechts $ 2,85 per maand.

Bezoek Private Internet Access

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map