ProtonVPN werd in 2017 gelanceerd door ProtonVPN AG, een non-profitorganisatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genève, Zwitserland. Dat betekent dat u veilig bent voor de nieuwsgierige ogen van de “14 Eyes” -landen. Dat zijn een set van 14 landen die ermee instemmen om informatie over de hele linie te delen. Bovendien heeft Zwitserland enkele van de strengste privacywetten in de westerse wereld. Het bedrijf staat bekend om zijn privacy en ze profiteren van de expertise van hun zusterproduct ProtonMail. Het heeft momenteel apps voor Windows, Mac OSX, Linux, iOS en Android.

ProtonVPN

ProtonVPN-prijzen

Er is een gratis versie en een betaalde versie van ProtonVPN. In deze review bespreken we meestal de betaalde versie. Momenteel zijn er 3 verschillende abonnementspakketten. Dat zijn de Basic, Plus en Visionary. Ze leveren deze in maandelijkse en jaarlijkse termijnplannen. Maandelijkse prijzen zijn als volgt:

 • Basisplan – $ 5 / maand;
 • Plus plan – $ 10 / maand; en
 • Visionair plan – $ 30 / maand.

Als u zich aanmeldt voor een van de ProtonVPN-plannen tijdens hun huidige promotie, bespaart u tot 50% op de maandelijkse prijzen.

ProtonVPN-prijzen

Alle betaalde abonnementen bieden toegang tot alle 40+ landen en 550+ servers die zich momenteel in het ProtonVPN-netwerk bevinden. Zoals je zou verwachten, varieert elk abonnement in snelheid, aantal servers, aantal gelijktijdige verbindingen toegestaan ​​en bevatte het extra functies. De Basic-, Plus- en Visionary-abonnementen bieden hun abonnees allemaal:

 • Snelle servers – Snelle toegang tot alle landen
 • P2P-servers – Servers waarmee P2P kan worden gedownload.
 • Gelijktijdige apparaten – Elk abonnement biedt u minimaal 2 apparaten, en het neemt toe met het plan.

Het Visionary-plan biedt u de meeste voordelen. Deze omvatten ProtonMail Visionary, beveiligde streaming, Plus-servers, Secure Core, Tor-servers en meer. ProtonMail Visionary is de volledige versie van ProtonMail van hun veilige end-to-end versleutelde e-mailservice. Dit kan een goede keuze voor u zijn als u extra beveiliging wilt door al uw e-mail te versleutelen.

Als u niet alle extra voordelen nodig heeft, kunt u overwegen om het jaarlijkse Plus-abonnement te krijgen. Dit plan biedt onbeperkte toegang tot alle locaties op maximaal vijf gelijktijdige apparaten. Het laat je ook de snelste dedicated ProtonVPN-servers gebruiken, biedt toegang tot het Secure Core-netwerk, maakt Tor-netwerktoegang met één klik mogelijk en beveiligde streaming voor $ 8 per maand. Dit is onze aanbeveling voor degenen die geen versleutelde e-mail nodig hebben.

U kunt de ProtonVPN-service betalen met euro’s, dollars of Zwitserse franken. Ze accepteren Visa en Mastercard. Als u liever al uw online transacties op een centrale plaats houdt, nemen ze PayPal.

ProtonVPN gratis service en speciale aanbiedingen

ProtonVPN biedt een gratis abonnement voor hun service. Dit plan heeft de volgende kenmerken:

 • Toegang tot servers in 3 landen zonder datalimiet
 • Prestaties zijn gebaseerd op serverbelasting
 • Eén gelijktijdige verbinding

ProtonVPN heeft ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit betekent dat u binnen 30 dagen na inschrijving een terugbetaling ontvangt. Om je terugbetaling te claimen, moet je binnen 30 dagen na aankoop een e-mail sturen met het annuleren van je service en een verzoek om terugbetaling aan het ondersteunend personeel van ProtonVPN. De terugbetaling wordt pro rata berekend op basis van hoe lang uw abonnement actief is.

Bezoek ProtonVPN

Serverlocaties

ProtonVPN heeft servers in de volgende landen. Dit zijn natuurlijk voor de betaalde service:

 • Oostenrijk, Australië, België, Bulgarije, Brazilië, Canada, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Estland, Spanje, Finland, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Israël, India, IJsland, Italië, Japan, Korea, Luxemburg, Nederland, Noorwegen , Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zweden, Singapore. Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Basis-, Plus- en Visionary-abonnees krijgen toegang tot alle landen op het ProtonVPN-netwerk. Gratis gebruikers kunnen verbinding maken met een klein aantal serverlocaties in Japan, Nederland en de Verenigde Staten. Dit zijn servers met een lagere bandbreedte die vaak langzamer zijn vanwege belasting. Zoals je je kunt voorstellen, blijven de gratis servers meestal behoorlijk druk.

ProtonVPN-netwerkbeveiliging

Wat netwerkbeveiliging betreft voor ProtonVPN, ze bieden alleen de gouden standaard van de industrie, OpenVPN. Het biedt een geweldige mix van snelheid en beveiliging. Gezien dat feit is het geen verrassing dat ProtonVPN het uitsluitend gebruikt met AES-256-codering.

ProtonVPN-klantenondersteuning

ProtonVPN heeft een kennisbank met algemene informatie over hun VPN-netwerk en advies voor probleemoplossing. Het bevat ook installatiehandleidingen voor Windows-, Mac OS X-, Linux-, Android-, iOS- en DD-WRT-routers en laat zien hoe u uw apparaat kunt verbinden met een van hun servers. Dit omvat verbinding met hun Secure Core- en Tor-toegangsservers. Wat sociale media betreft, ze zijn aanwezig op Facebook, Twitter en Reddit. Als u de antwoorden die u nodig heeft niet kunt vinden, kunt u een e-mail sturen naar hun ondersteunend personeel en zij zullen u graag helpen.

Bezoek ProtonVPN

Hands-on testen van ProtonVPN

Ongeacht welk account u besluit te gebruiken bij het bedrijf, u moet eerst een account maken. Ze maken dit proces gemakkelijk te doen en het vereist niet veel informatie. Zoals je hieronder kunt zien, is het een kwestie van een e-mailadres invoeren en betalen voor de dienst.

ProtonVPN maken

Nadat u uw account heeft aangemaakt, is het tijd om verbinding te maken. Omdat er verschillende versies zijn, gebruiken we de meest populaire desktopoptie, die voor Windows.

ProtonVPN gebruiken op Windows-machines

Begin met het downloaden van de Windows-desktopclient. Na het installeren ziet u het inlogscherm waarmee u kunt inloggen op de client. Voer eenvoudig uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de login-knop.

ProtonVPN-configuratie

Vervolgens ziet u de onderstaande console. Mogelijk ziet u verschillende items die we aangeven met behulp van de pijlen. Het pictogram van de pijlen die in verschillende richtingen gaan, vertegenwoordigt een P2P-server, terwijl het pijltje dat naar het pictogram van een ui wijst voor een Tor Network-server is. De Secure Core-optie is de multi-hop-versie. Hoewel het u beter zal beschermen, kunt u verwachten dat het langzamer is omdat u door meer dan één serverlocatie gaat.

ProtonVPN-console

Wanneer je verbinding maakt met een van de landen, zie je de groene driehoek op de kaart verschijnen zoals je hieronder ziet.

ProtonVPN-console 2

Natuurlijk kunt u de verschillende beschikbare opties in de linkerbovenhoek vinden door op de 3 horizontale balken te klikken. Er is niet veel te configureren. Selecteer eenvoudig een serverlocatie en maak verbinding met ProtonVPN.

Bezoek ProtonVPN

ProtonVPN-snelheidstests

Plus Server snelheidstest

Omdat ProtonVPN zowel een gratis als betaalde service heeft, hebben we besloten om beide te testen. Daarnaast hebben we ook besloten om de snelheid van Secure Core-verbindingen te testen. Het controleren van verbindingen met hun plus-servers vertoont een klein verlies aan onze verbindingssnelheid. We hadden dit verwacht gezien hun hoge coderingsniveau.

ProtonVPN Speedtest 1

Zoals je kunt zien, is er slechts een kleine daling tussen de beginsnelheid en de snelheid met ingeschakelde VPN. Dit is een daling van ongeveer 19% naar een server in Chicago, IL. Over het algemeen varieerden onze tests op andere servers tussen 20% en 25%. We zijn van mening dat dit een kleine prijs is om te betalen dankzij het hoge beveiligingsniveau dat wordt geboden door de ProtonVPN-service te gebruiken. Ondanks het snelheidsverlies, is onze verbindingssnelheid nog steeds snel genoeg voor elke online applicatie die we hebben, inclusief het omzeilen van geografische beperkingen en het online bekijken van onze favoriete tv-programma’s.

Secure Core Network Speed ​​Test

Het testen van Secure Core-netwerkverbindingen laat zien dat de verbindingssnelheid behoorlijk afneemt wanneer we verbinding maken met de ProtonVPN-service. Dit wordt verwacht omdat het pad naar de bestemmings-VPN-server is uitgebreid met de eerste multi-hopping op het Secure Core-netwerk van ProtonVPN. Dit verlengt de pingtijd aanzienlijk en vertraagt ​​de internetsnelheid aanzienlijk.

ProtonVPN SpeedTest

De snelheidstest laat zien dat de versleutelde verbinding onze basis behoorlijk aanzienlijk verlaagt. Toen we de Secure Core-switch gebruikten, verbond deze ons met een Amerikaanse server en sprong vervolgens naar IJsland. Daarom zie je tussen de twee resultaten een snelheidsvermindering van meer dan 95%. Als online privacy uw grootste zorg is, kan de verhoogde bescherming de verbluffende hit voor verbindingssnelheid waard zijn.

Gratis ProtonVPN-snelheidstest

Het testen van gratis serververbindingen van ProtonVPN toont aan dat ze een enorm verlies in verbindingssnelheden hebben, waarvan sommige meer dan 90% bedragen. Hoewel er enig verlies wordt verwacht, waren de gratis servers veel langzamer dan hun premium servers.

ProtonVPN Speedtest 3

In de afbeelding hierboven ziet u een snelheidsverlies van ongeveer 90%. We zijn van mening dat het niet acceptabel is voor degenen die routinematig verbinding maken met internet via een VPN. Het biedt echter degenen die zelden een veilige internetverbinding nodig hebben of beperkte financiële middelen hebben, een manier om veilig op internet te surfen.

ProtonVPN Review: conclusie

ProtonVPN is een relatief nieuwe internetbeveiligings- en privacyservice die wordt ondersteund door hetzelfde team dat ProtonMail heeft ontwikkeld, de populaire end-to-end gecodeerde e-mailservice. Hoewel nieuw in de branche in 2017, profiteren ze van de technische expertise op het gebied van internetbeveiliging en uitstekende reputatie die ProtonMail geniet. Met behulp van deze ondersteuning hebben ze een groeiend, snel en veilig VPN-netwerk gecreëerd. Hoewel ze al een solide keuze zijn, hebben ze het potentieel om een ​​van de beste VPN-services te zijn.

ProtonVPN heeft een aangepaste softwareclient voor Windows gemaakt. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. U kunt met slechts een paar klikken verbinding maken met hun VPN-netwerk. Met de client kunt u rechtstreeks verbinding maken met uw doelserver of uw privacy vergroten door eerst te multihoppen via hun Secure Core-netwerk. Het bevat ook DNS-lekbescherming en een VPN-kill-schakelaar. Ze bieden ook toegang tot andere apparaten zoals Mac OS X, Linux, Android en iOS via aangepaste software en hebben handleidingen om u hiermee te helpen in het ondersteuningsgebied van hun website. Je kunt zelfs je Tomato- of Asus-WRT-router verbinden met hun netwerk.

ProtoVPN heeft een ondersteuningsgebied op hun website met algemene informatie over hun servicefuncties. Het heeft ook handleidingen om u te helpen verbinding te maken met hun service. Ze zijn aanwezig op sociale media op Facebook, Twitter en Reddit. U kunt ook ondersteuningsverzoeken indienen via e-mail.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Ze hebben een uitstekende, gebruiksvriendelijke client voor Windows.
 • Hun Secure Core-netwerk waarmee u uw privacy kunt vergroten via een multi-hopping-verbinding.
 • Van 2 tot 10 gelijktijdige aanmeldingen als u zich abonneert op een betaald ProtonVPN-abonnement.
 • Geavanceerde functies zoals een kill-schakelaar en DNS-lekbescherming.
 • 30-dagen geld terug garantie.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Ga door met het vergroten van het aantal serverlocaties.
 • Neem Bitcoin op als betalingsoptie.
 • Chatondersteuning toevoegen aan hun website.

Hoewel we niet alle klanten hebben getest of getoond, maakt ProtonVPN er een punt van om hun apps zo dicht mogelijk bij identiek mogelijk te houden. Op die manier hoef je je niet aan te passen aan een nieuwe app wanneer je van computer of zelfs platform wisselt. Er zijn enkele geweldige punten aan de service en u kunt functies vinden die u zou verwachten bij sommige van de duurdere services. Het bedrijf biedt veel privacy tegen een redelijke prijs. We raden het Visionary-plan aan voor diegenen die op zoek zijn naar gecodeerde e-mail of het Plus-plan voor diegenen die alleen VPN nodig hebben.

Bezoek ProtonVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me