Laten we onze Psiphon-recensie beginnen met te zeggen dat het een hybride VPN-service is die wordt aangeboden door het in Toronto, Canada gevestigde bedrijf Psiphon Inc. Dus, wat maakt het een hybride VPN-service? Simpel gezegd, de service kan worden gebruikt als een volledige VPN met L2TP / IPsec-beveiliging. Dit is echter niet het primaire doel. Psiphon is een hulpmiddel voor het omzeilen van censuur dat gebruik maakt van VPN-, SSH- en HTTP-proxytechnologieën. Als u in een land met restricties woont en een vorm van internetcensuur moet omzeilen, is de Psiphon-service een van de beste tools die momenteel beschikbaar zijn om u toegang te geven tot een vrijer en opener internet. Het gebruik van hun service kan uw kansen maximaliseren om met succes de door de staat gesponsorde censuur te omzeilen.

Psiphon recensie

Wat is Phiphon?

Psiphon is een gratis en open source softwareproduct dat is ontworpen voor online anti-censuur door het gebruik van VPN-, SSH-, Obfuscated SSH (OSSH )- en HTTP / SOCKS-proxytechnologieën. Het kan worden gebruikt om inhoud op lokale firewalls van bedrijven en universiteiten te deblokkeren. Het is echter in de eerste plaats ontworpen om door de overheid opgelegde beperkingen op internetinhoud in landen als China, Iran en andere landen in het Midden-Oosten, Rusland en andere door internet gecensureerde staten te omzeilen.

Het uiteindelijke doel is om een ​​gebruiksvriendelijke service te bieden waarmee iedereen overal ter wereld ongecensureerd zicht op het internet heeft. Het heeft tot doel deze toegang te allen tijde te bieden, ongeacht of de censuur tijdelijk of permanent van aard is. Dit aanpassingsvermogen was van cruciaal belang om gebruikers bij recente verkiezingen in Iran en Oeganda objectieve internetinformatie te bieden. Het hielp ook verschillende groepen contact te houden tijdens het verkiezingsproces toen de respectieve regeringspartijen meer internetcensuur instelden voor traditionele VPN’s en andere sociale diensten.

Geschiedenis van Psiphon

Psiphon begon als een idee om een ​​klein netwerk van vrijwilligersproxy’s te gebruiken om gebruikers in beperkende landen te helpen de door de staat gesponsorde internetcensuur te omzeilen. Het was oorspronkelijk bedoeld en geïmplementeerd als een netwerk van vrienden en familie-proxyservers die toegang gaven tot degenen die ze kenden in gecensureerde landen. Het werd in december 2006 gelanceerd door Citizen Lab en de Universiteit van Toronto en werd uitgebracht als open source-software.

Het project groeide snel. Daarom werd in 2007 het onafhankelijke Canadese bedrijf Psiphon, Inc. opgericht. In de loop der jaren hebben ze verschillende prijzen gewonnen als de toonaangevende leverancier in het overwinnen van internetcensuur. Dankzij hun service hebben veel gebruikers de oorspronkelijke belofte van internet als een forum voor de vrije meningsuiting en uitwisseling van ongecensureerde informatie kunnen herkennen. Zoals we eerder vermeldden, werd dit oorspronkelijk bereikt door mensen in gecensureerde landen toestemming te geven om proxyverbindingen van vrienden en familie in minder beperkende gebieden te gebruiken voor hun online activiteiten. Dit leidde tot lokale groei in gemeenschappen met grote groepen ex-patriotten.

In 2008 ontving Psiphon een paar beurzen van het Europees Parlement en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze subsidies zouden helpen om het te transformeren van een kleine groep gelokaliseerde proxyservernetwerken naar een aanpasbare ontwijkingsservice die wereldwijd beschikbaar is voor gebruikers. Hierdoor konden ze hun kerngroep diversifiëren door ervaren beveiligings- en software-ingenieurs toe te voegen. Bijgevolg zijn ze geëvolueerd van hun lokale begin naar een commerciële dienst die veilige online ontwijkingsoplossingen biedt aan miljoenen gebruikers op verschillende locaties over de hele wereld..

Hoe werkt Psiphon?

De Psiphon-service biedt een centraal beheerd, geografisch divers netwerk van duizenden proxyservers. Het grootste deel van de huidige infrastructuur wordt gehost bij cloudserviceproviders. Dit stelt hen in staat om te reageren op feedback en de nodige wijzigingen aan de software aan te brengen en updates tijdig te verspreiden.

De technologie maakt gebruik van een ‘one hop’-architectuur om gecensureerde gebruikers te versleutelen en veilig te koppelen aan regionale proxyservers in onbeperkte landen. Dit geeft gebruikers in gecensureerde staten toegang tot een vrijer en opener internet. Het is momenteel alleen beschikbaar voor de volgende platforms: Windows, Android en iOS.

Eenvoudig gezegd krijgen gebruikers een privélijst met regionale proxyservers buiten hun beperkte land. Zodra de gebruiker verbinding heeft gemaakt met een van deze, fungeert deze als zijn proxy voor internettransacties en doet hij namens hem verzoeken. De gevraagde ongecensureerde inhoud wordt vervolgens naar de proxy gestuurd. Deze inhoud wordt vervolgens veilig doorgestuurd naar de gebruiker.

Als de oorspronkelijke proxy wegvalt of anderszins niet meer beschikbaar is, wordt de gebruiker automatisch verbonden met een andere. Dit betekent dat u IP-wijzigingen kunt ervaren tijdens het gebruik van de Psiphon-service.

Hoe verschilt Psiphon van traditionele VPN’s?

Wat hen onderscheidt van traditionele VPN’s, is hun vermogen om verschillende architecturen te gebruiken om censuur door de overheid te omzeilen. U kunt de Windows-software instellen om te werken als een traditionele VPN met L2TP / IPsec voor gegevensversleuteling en beveiliging.

Als uw verbinding met de VPN-server echter mislukt, kunt u proberen verbinding te maken via SSH. Als SSH wordt geblokkeerd vanaf uw locatie, gebruikt de software ook verduistering op het handshake-gedeelte van de verbinding. Dit is bedoeld om te verbergen dat u een hulpmiddel voor censuurontduiking gebruikt om toegang te krijgen tot internetinhoud. Het doet dit door statische handtekeningen te gebruiken die door SSH worden gebruikt om het moeilijker te maken om protocolvingerafdrukken te herkennen en te vermijden. Hierdoor kan het vele vormen van Deep Packet Inspection (DPI) omzeilen die door sommige regeringen worden gebruikt.

Een ander ding dat het onderscheidt van veel VPN’s, is dat het slechts een subset van zijn privé-netwerk van proxyservers aan elke gebruiker biedt. Dit betekent dat niemand de diversiteit van de IP-adressen van hun netwerk kent. Daarom maakt het het moeilijk om hun netwerk te blokkeren met traditionele IP-blokkeermethoden.

Hoe veilig is Psiphon?

Psiphon gebruikt L2TP / IPsec als hun VPN-protocol voor hun Windows-client. Hoewel langzamer dan OpenVPN, het protocol dat het meest wordt gebruikt door VPN’s, wordt dit protocol door de meeste mensen nog steeds als veilig beschouwd. In de VPN-modus wordt al het gebruikersverkeer versleuteld en door hun service geleid. Gebruikers moeten zich er echter van bewust zijn dat het standaardprotocol dat door hun service wordt gebruikt OSSH is.

Het OSSH-protocol gebruikt SSL samen met wachtwoordverificatie om de informatie tussen de client en de server te tunnelen met behulp van cryptografie met openbare sleutels. Het zorgt ook voor veilige toegang op afstand tot sleutelwoorden en authenticatie van gebruikers om de serverbeveiliging te verhogen. Hoewel het in de meeste gevallen als veilig wordt beschouwd, is het niet zo veilig als sommige andere VPN-protocollen.

Houd er ook rekening mee dat al het gebruikersverkeer mogelijk niet via de Psiphon-service wordt overgedragen met behulp van dit protocol, omdat alleen degenen die het ondersteunen en correct zijn geconfigureerd, het zullen gebruiken. Met name wanneer de VPN-modus niet is ingeschakeld, worden alleen toepassingen die de lokale HTTP- en SOCKS-proxy’s gebruiken, verzonden via de gecodeerde proxytunnel.

Bovendien is aangetoond dat sommige Amerikaanse overheidsinstanties (CIA en NSA) tools hebben waarmee ze SSH-gecodeerde transacties kunnen onderscheppen en zelfs gedeeltelijk kunnen decoderen. Aangezien het beveiligen van uw gegevens echter niet het primaire doel van Psiphon is, is dit niet een groot probleem voor veel gebruikers die alleen door de staat gesponsorde internetcensuur proberen te omzeilen.

Ten slotte garandeert Psiphon ook niet de beveiliging van hun software. In hun eigen woorden:

Houd er echter rekening mee dat Psiphon is ontworpen als hulpmiddel voor het omzeilen van censuur en niet specifiek is ontworpen voor bewakingsdoeleinden. Psiphon verhoogt uw online privacy niet en mag niet worden beschouwd of gebruikt als een online beveiligingshulpmiddel.

Hoe zit het met uw privacy tijdens het gebruik van Phiphon?

Op het eerste gezicht beschermt Psiphon uw privacy omdat het normaal gesproken geen IP-adressen voor zijn gebruikers registreert. Omdat Psiphon bovendien geen gebruikersaccounts vereist, verzamelen ze standaard geen e-mailadressen, gebruikersnamen of wachtwoorden. Ze verzamelen echter wel een grote hoeveelheid aan geaggregeerde informatie die ze delen met hun commerciële partners.

Het volgende is een paar fragmenten van hun Privacybeleid-pagina met betrekking tot informatie verzameld door hun Psyphon-servers.

We verzamelen de volgende gegevens om erachter te komen hoe goed Psiphon werkt, welke sites populair zijn en welke propagatiestrategieën effectief zijn. Deze informatie wordt gedeeld met onze partners zodat zij bijvoorbeeld kunnen zien hoe vaak hun sites via Psiphon worden bezocht en vanuit welke landen.

Aantal e-mailverzoeken voor downloadlink van client
Aantal upgrades
Hoe vaak elk protocol wordt gebruikt en foutcodes na een storing
Hoe vaak nieuwe servers worden ontdekt
Sessietelling en sessieduur
Totaal aantal overgedragen bytes en overgedragen bytes voor bepaalde specifieke domeinen
Clientplatform (vereenvoudigde lijst met besturingssystemen;…)

Gebeurtenislogboeken bevatten tijdstempels, regiocodes (land en stad) en niet-identificerende kenmerken, waaronder sponsor-ID (bepaald door welke Psiphon-client-build wordt gebruikt), client-versie en protocoltype. Paginaweergaven worden geaggregeerd op tijd en / of sessie voordat ze worden geregistreerd.

Alle statistieken die met sponsors worden gedeeld, worden verder geaggregeerd op datum, sponsor en regio.

Zoals u kunt zien, verzamelt Psiphon niet alleen informatie voor onderhoudsdoeleinden, maar ook geaggregeerde gegevens voor commerciële sponsors. In hun verdediging schetsen ze volledig welke informatie ze wel en niet verzamelen en hoe deze wordt gebruikt in hun privacybeleid. Je moet het zelf onderzoeken. Bovendien stellen ze duidelijk dat Psiphon uw online privacy niet verhoogt en dat als dit uw primaire doel is, u in plaats daarvan het Tor-netwerk moet gebruiken.

Psiphon-ondersteuning

Psiphon biedt geen directe ondersteuning aan individuele gebruikers, maar lost wel problemen op die veel gebruikers gemeen hebben via de FAQ-database op hun website. Ze verzamelen ook feedback vanuit hun softwarecliënten om enkele problemen aan te pakken, zoals regionale verbindingsfouten. Daarom raden ze aan dat als u veel verbindingsfouten ontvangt, u de client opnieuw laadt om uw lijst met netwerkproxyservers bij te werken in het geval dat sommige zijn geblokkeerd.

Bezoek Psiphon

Psiphon in actie

Psiphon kan worden gebruikt op de Windows-, Android- en iOS-platforms. Om de wereldwijde impact te vergroten, ondersteunen deze software-apps meer dan twintig verschillende talen. Deze omvatten Engels, Spaans, Arabisch, Indonesisch, Perzisch, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees, Turks, Vietnamees en andere.

Psiphon Website Download Links

De Psiphon-software downloaden

De downloadpagina van de Psiphon-website bevat links om hun software te downloaden voor alle platforms die ze ondersteunen. Hun iOS-app is alleen verkrijgbaar in de iTunes Store. De Windows- en Android-software is beschikbaar voor directe download van hun website.

Mogelijk moet u uw Android-beveiligingsinstellingen aanpassen om apps van onbekende bronnen (dat wil zeggen sites anders dan de Google Play Store) toe te staan ​​voordat u het “apk” -bestand rechtstreeks naar uw Android-apparaat kunt downloaden en installeren (“sideload”). Als alternatief kunt u de link naar de Google Play Store gebruiken om deze te installeren, indien beschikbaar vanaf uw locatie. Als de Psiphon-website of de downloadlinks worden gecensureerd waar u zich bevindt, kunt u een verzoek indienen om de bestanden via e-mail naar u te sturen met [email protected]

Psiphon-browser voor iOS-gebruikers

iPhones en iPads worden ondersteund via de Psiphon Browser voor iOS-app. Dit is een browserapplicatie. Dit betekent dat alleen Psiphon-browserverkeer door hun netwerk van proxy’s op uw iPhone of iPad wordt geleid. Al het andere verkeer reist via uw gewone wifi- of mobiele verbinding.

Als u dus een geblokkeerde Facebook-, Twitter- of andere sociale media-account op uw iOS-apparaat wilt gebruiken, moet u deze eerst openen via de browser-app. Als je het direct probeert te openen, wordt het geblokkeerd door je reguliere provider.

De app vereist iOS 8.0 of hoger om te installeren. Het selecteert automatisch uw verbindingsprotocollen, maar u kunt wel uw serverlocatie kiezen. Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen om te gebruiken, ongeacht hun technische bekwaamheid.

Psiphon voor Windows-gebruikers

Psiphon voor Windows werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Download eerst het uitvoerbare bestand naar uw Windows-computer. Psiphon gebruikt geen installatiebestanden, maar gebruikt eerder een ondertekend uitvoerbaar bestand voor distributie van zijn Windows-client.

Als u dit uitvoerbare bestand van een andere bron downloadt, kunt u de authenticiteit ervan verifiëren door de handtekening te vergelijken met die in de veelgestelde vragen op hun website. De procedure om dit te doen, is daar ook te vinden voor zowel hun Windows- als Android-clients.

Met behulp van de Windows Psiphon-client

Als u er zeker van bent dat het gedownloade bestand authentiek is, kunt u het naar zijn eigen map kopiëren of het eenvoudig vanuit uw downloadgebied uitvoeren. U moet het “als administrator uitvoeren” als u het in de volledige VPN-modus wilt gebruiken. Dit opent de client en verbindt u automatisch vanaf uw locatie met het snelste land. Deze verbinding wordt aangegeven door een omcirkeld groen vinkje, groene tekst “Connected” en rode knop “Disconnect”.
Psiphon Windows Client Initiële verbindingDe eerste verbinding is altijd op de snelste locatie om consistente prestaties te bieden. Als u echter verbinding wilt maken met een specifiek land om te profiteren van websites of services die die virtuele locatie gebruiken, kunt u in het vak onder “Verbinden via” klikken en uw serverlocatie uit 17 verschillende landen selecteren. Hierdoor wordt je verbinding met je huidige locatie verbroken en wordt je automatisch verbonden met een server op je nieuwe virtuele locatie.

De landen waarin Psiphon servers heeft, zijn onder meer Oostenrijk, België, Canada, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, India, Italië, Japan, Nederland, Roemenië, Singapore en de Verenigde Staten.

Veranderende landen in de Psiphon Windows Client

De verbinding met de dienst verbreken is net zo eenvoudig, klik gewoon op de knop “Verbinding verbreken”.

De verbinding met de Psiphon-service verbreken met de Windows-client

Configureren van de Windows Psiphon Client

De Psiphon Windows-client heeft enkele handmatige instellingen waarmee u de werking ervan kunt configureren. Deze zijn toegankelijk door “Instellingen” te selecteren in het hoofdmenu van de klant aan de linkerkant van het clientvenster.

Psiphon Windows Client Settings Menu

Ze bevatten de volgende configuratie-instellingen voor één schakelaar:

 • Minimaliseren naar het systeemvak – Hiermee kunt u taakbalk- en desktopruimte vrijmaken als u gedurende een langere periode verbonden bent met de service.

Minimaliseren van de Psiphon Windows-client naar het systeemvak

 • Split Tunnel – Als u dit omschakelt, worden verzoeken aan servers die in uw eigen land zijn gedaan, vrijgesteld van tunneling via de Psiphon-service. Hierdoor kunt u deze sites sneller openen en mogelijk uw kosten voor gegevensgebruik verlagen.

Psiphon Split Tunnel Option

 • Schakel time-outs uit voor langzame netwerken – Door dit in te schakelen, kunt u onverwachte verbroken verbindingen op langzame netwerken verminderen.

Psiphon Time-out uitschakelen voor langzame netwerken

 • Psiphon-serverregio – Hiermee kunt u een specifiek land selecteren om verbinding mee te maken en het biedt dezelfde functionaliteit als klikken in het vak onder “Verbinden via” op de hoofdverbindingspagina.

Psiphon Virtual Country Selection

 • Lokale proxy-poorten – U moet dit instellen als u tools heeft die handmatige configuratie vereisen om met de Psiphon-service te werken.

Psiphon Local Ports Setup

 • Stroomopwaartse proxy – Standaard gebruikt de Psiphon-client elke vooraf geconfigureerde proxy op uw computer om de tunnel tot stand te brengen. Met de instelling Upstream-proxy kunt u dit standaardgedrag negeren door handmatig een proxy te configureren zodat deze kan worden gebruikt of door hem te vertellen geen bestaande proxy te gebruiken. Bij sommige netwerken van bedrijven en universiteiten moet u mogelijk een upstream-proxy configureren voor toegang tot internet. In dat geval kunt u hier de instellingen handmatig invoeren.

Psiphon Upstream Proxy Setup voor Windows

 • Gebruik de L2TP / IPsec-modus – Met de laatste instelling kunt u instellen dat de client volledige VPN-functionaliteit gebruikt. Hiermee worden alle andere instellingen uitgeschakeld, behalve de minimalisatie, omdat ze niet compatibel zijn met deze modus. Als u dit instelt, wordt al uw computerverkeer door de Psiphon-tunnel geleid, maar het kan uw vermogen om censuur te omzeilen belemmeren, omdat het de verbinding niet versluiert en mogelijk gemakkelijker te blokkeren is.

Psiphon VPN-modusAls u wijzigingen aanbrengt in de clientconfiguratie, wordt u gevraagd deze op te slaan of te verwijderen voordat u het instellingenmenu verlaat. U moet waarschijnlijk gewoon de standaardinstellingen accepteren, tenzij u speciale proxy-behoeften heeft, verbindingsproblemen ondervindt of problemen ondervindt bij het openen van online websites.

De volgende twee clientmenu-items zijn Feedback en Info. Met het feedbackmenu kunt u de Psiphon-staf positieve of negatieve reacties geven om hen te helpen de prestaties te optimaliseren. U kunt ook problemen melden en een e-mailantwoord aanvragen. Houd er rekening mee dat individuele antwoorden even kunnen duren. Het menu over geeft uw huidige versienummer weer en heeft links om de nieuwste upgrade te krijgen of om de veelgestelde vragen over hun website te openen.

Psiphon Feedback en over menu's

De laatste twee menu-items zijn Logs en taal. Het logboekmenu toont de aanmeldingsgegevens van de huidige sessie en kan u of het Psiphon-personeel helpen bij het oplossen van verbindingsproblemen. Het laatste menu toont het globale bereik van de app en laat u desgewenst de taal van de klant wijzigen.

Psiphon Logs en taalmenu'sJe kunt duidelijk zien dat Psiphon het voor alle Windows-gebruikers gemakkelijk maakt om firewalls en door de overheid gesponsorde censuur in vele delen van de wereld te overwinnen. Hun softwareclient is eenvoudig te downloaden en te gebruiken. Een paar klikken is voldoende om verbinding te maken met hun netwerk voor de meeste gebruikers en te genieten van een meer open ongecensureerde internetervaring.

Psiphon voor Android-gebruikers

In tegenstelling tot zijn Windows-client ondersteunt de Android-app de volledige VPN-modus niet, maar hij heeft wel de Tunnel Whole Device-modus. Het gebruikt ook automatisch het OSSH-protocol om uw kans op censuuromzeiling te maximaliseren zonder detectie.

De Psiphon Android-app gebruikt de VpnService van Android samen met tun2socks om de volledige apparaatmodus voor Android-apparaten te bieden. De tun2socks-subroutine creëert een virtuele TUN-netwerkinterface. Alle inkomende TCP-verbindingen worden door deze interface onderschept en vervolgens doorgestuurd naar de SOCKS-server. Hierdoor kunnen ze al het apparaatverkeer doorsturen via hun getunnelde SSH-service zonder applicatieondersteuning.

Sideloaden van de Psiphon Android-app

We hebben besloten om de Psiphon Android-app rechtstreeks vanaf hun website te sideloaden. Eerst hebben we onze beveiligingsinstellingen aangepast, zodat we apps van andere plaatsen dan de Goggle Play Store konden laden. Vervolgens hebben we de app gedownload van de downloadpagina van de Psiphon-website. Na het downloaden hebben we de app geïnstalleerd. Na opening hebben we ervoor gekozen om het hele apparaat te tunnelen en het een VPN-service te laten maken. Nadat deze voorbereidingen waren getroffen, verbond de Psiphon-software ons automatisch met de beste verbinding met de server.

Sideloaden van de Psiphon Android-app

Met behulp van de Psiphon Android-app

De bovenkant van de Psiphon Android-app heeft een kleine advertentieruimte met daaronder een menu met tabbladen voor de verschillende schermen. De eerste is het “Stats” -scherm dat een grafische weergave toont van de gegevens die tijdens de sessie zijn verzonden en ontvangen.

Op het tweede tabblad, “Opties”, kunt u configureren hoe de Psiphon-service werkt. Dit bevat drie schakelinstellingen:

 • Tunnel hele apparaat – Dit zorgt ervoor dat al het verkeer door hun service wordt geleid. Als u dit uitschakelt, schakelt de app over naar de Psiphon-browsermodus en opent de browser. In deze modus wordt alleen verkeer via de Psiphon-browser getunneld.
 • Download upgrades alleen op wifi – Door deze schakelaar in te stellen, kunt u geld besparen op uw mobiele gegevensrekening.
 • Schakel time-outs uit voor langzame netwerken – U moet deze schakelaar instellen als u willekeurige verbroken verbindingen ervaart.

Menu Android Psiphon-tabbladen

Op het tabblad Opties kunt u ook een nieuw virtueel land selecteren. Net als bij de Psiphon Windows-client, zal de app u, zodra u een nieuwe locatie selecteert, hiermee verbinden. Als u op de knop ‘Feedback’ tikt, wordt een scherm geopend waarin u kunt reageren op de prestaties van de app en problemen kunt melden aan de technische ondersteuning van Psiphon.

Laten we nu eens kijken naar de andere Psiphon Android-app-opties. Als u op de knop ‘Meer opties’ tikt, worden deze weergegeven. Met de eerste twee opties kunt u auditieve en tactiele waarschuwingen instellen om u te laten weten wanneer de verbinding wegvalt, zodat u deze opnieuw kunt opstarten.

Psiphon Android App-opties

Als u op de optie “Apps uitsluiten” tikt, wordt een scherm geopend waarin u apps kunt kiezen die u niet door de Psiphon-service wilt tunnelen. Zodra je de apps hebt geselecteerd die je wilt uitsluiten, tik je op “Instellen” om ze op te slaan. Dit kan helpen om de snelheid van die apps te verbeteren en de app-prestaties te verbeteren door de hoeveelheid gegevens die het moet tunnelgen te beperken.

Standaard gebruikt de app uw systeemnetwerkinstellingen om de SSH-tunnel te maken, maar u kunt dit wijzigen. Als u op de optie “Maken via een HTTP-proxy” tikt, kunt u een HTTP-proxy configureren die deze gebruikt bij het opzetten van zijn SHH-netwerk. Dit is vergelijkbaar met de upstream-proxy-instelling die door de Windows-client wordt gebruikt.

De verbinding met de Psiphon-service verbreken is net zo eenvoudig als er verbinding mee maken. Tik gewoon op de knop “Stop” onderaan het hoofdscherm van de app. Het blauwe Psiphon-logo wordt wit om aan te geven dat u niet langer uw verkeer tunnelt. Er is ook een tabblad waarmee u de sessielogboeken kunt bekijken. Het laatste screenshot is van de Psiphon-browser.

Psiphon Android App Disconnect

De Psiphon 3 Android-app is eenvoudig te gebruiken en te installeren. Je kunt het instellen om al je Android-verkeer door de app te leiden of alleen verkeer van de Psiphon-browser zoals de iOS-app. Hiermee kunt u eenvoudig apps uitsluiten met slechts een paar tikken. Verbinding maken of verbreken vereist slechts een enkele tik op het scherm. Het heeft functies die vergelijkbaar zijn met hun Windows-client en maakt het voor iedereen gemakkelijk om firewalls of censuur te omzeilen zonder uitgebreide technische expertise te vereisen.

Overzicht van Psiphon Pro Android-app

De Psiphon Pro Android-app kan worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de Google Play Store. Het wordt door advertenties ondersteund en de eerste poging van Psiphon om geld te verdienen met hun ontwijkingssoftware. Het eerste dat je opvalt, is dat meer dan de helft van het scherm wordt bedekt door advertenties. Dit betekent dat slechts ongeveer een kwart van het scherm beschikbaar is voor het weergeven van schermopties en andere functieschermen.

De Psiphon Pro-app is bijna identiek aan de sideloaded Psiphon 3-app die we hierboven hebben onderzocht. Hiermee kunt u nieuwe virtuele landen selecteren en u met hen verbinden. De mogelijkheid om alleen via Wi-Fi te updaten is niet langer beschikbaar, maar de andere tabbladen en opties blijven hetzelfde. De bandbreedte is beperkt tot 2 Mb / s. Onze snelheidstests op de gratis versie varieerden tussen 1 en 2 Mb / s.

Overzicht van Psiphon Pro Android-app

Naast de statische advertenties worden bij het wijzigen van tabbladen of verbindingen advertenties en video’s op de volledige pagina weergegeven. Toen we bijvoorbeeld probeerden virtuele locaties te wijzigen, moesten we twee advertenties op volledige pagina annuleren en een video van acht seconden bekijken voordat de app eindelijk verbinding maakte met ons nieuwe virtuele land. Soortgelijke voorvallen gebeurden bijna elke keer dat we op de app tikken. We vonden deze advertenties behoorlijk vervelend en denken dat u dat ook zult doen.

Als je de Psiphon Pro-app wilt gebruiken, wil je je waarschijnlijk snel aanmelden voor een abonnement. Als u voor de app betaalt, worden de advertenties eruit verwijderd. U wordt ook geüpgraded naar een snellere verbindingssnelheid, afhankelijk van uw pakketniveau. Betalingen kunnen worden gedaan via de Google Play Store. Psiphon biedt de service in twee modellen aan: ononderbroken service en tijdelijke maximale snelheidspassen.

Betalingen voor ononderbroken abonnementen moeten worden gedaan met een creditcard en inclusief een gratis proefperiode van 30 dagen. De prijzen hiervoor zijn als volgt:

 • Maximum snelheid – $ 9,99 per maand, ongeveer 5 MB / s;
 • Hoge snelheid – $ 4,99 per maand, snelheid onbekend.

Tijdelijke passen voor maximale snelheid kunnen worden betaald met een creditcard of Google Play-cadeaubonnen of -credits. De prijzen hiervoor zijn als volgt;

 • 7 dagenkaart – $ 4,99
 • 30-dagenkaart – $ 9,99
 • 360-dagkaart – $ 119,99

Psiphon Speed ​​Tests

We hebben besloten snelheidstests uit te voeren op de Psiphon-ontwijkingsservice met behulp van zowel de volledige VPN-modus die het L2TP / IPsec-protocol gebruikt als de standaard OSSH-modus. De OSSH-test werd uitgevoerd met hun “snelste land” -optie. Zoals we vermoedden, hadden deze tests vanwege het hybride karakter van Psiphon zeer verschillende resultaten.

Psiphon Full VPN Speed ​​Tests

Psiphon presteerde niet erg goed op onze volledige VPN-modus snelheidstest. De klant koos de locatie van onze VPN-server en we konden deze niet wijzigen naar een server die dichterbij stond, omdat het inschakelen van deze modus onze mogelijkheid om de regio te wijzigen, heeft uitgeschakeld. We verwachtten dat de test langzamer zou zijn dan sommige andere VPN-services vanwege het L2TP / IPsec-protocol dat de service gebruikt. Hoewel veilig, is dit een van de langzamere VPN-protocollen vanwege dubbele inkapseling van de gegevens en foutcontrole of deze van toepassing is.

Psiphon Volledige VPN-snelheidstest

De snelheidstest laat zien dat de codering de downloadsnelheid van onze basisverbinding verlaagde van 24,09 Mb / s naar 4,80 Mb / s. Dit is een daling van ongeveer 80% naar een server in Londen, VK. Dit is een zeer grote daling van de verbindingssnelheid in vergelijking met de meeste VPN-services die we hebben getest. Bovendien wordt het gebruik van de service in deze modus niet aangemoedigd, omdat het uw kansen verkleint om firewalls en censuur door de overheid te omzeilen.

Psiphon OSSH Speed ​​Tests

Resultaten voor de Psiphon-service met het standaard OSSH-protocol waren uitstekend. Hoewel niet specifiek bedoeld voor beveiliging, biedt dit protocol vanwege zijn aard ongeveer hetzelfde niveau van coderingsbescherming als SSL. Maar wat voor de meeste Psiphon-gebruikers belangrijker is, is dat het hun kans op censuur door de staat maximaliseert.

Psiphon OSSH-snelheidstest

De Psiphon-service deed het veel beter met behulp van het standaardprotocol en de instellingen in onze prestatietest. De snelheidstest laat zien dat het de downloadsnelheid van onze basisverbinding verlaagde van 33,82 Mb / s naar 30,73 Mb / s. Dit is een daling van ongeveer 9,1% naar een server in Ontario, CA. Er is een relatief klein verlies in verbindingssnelheid bij het gebruik van hun proxyservers. Met de extra mogelijkheid om firewalls en door de staat gesponsorde censuur te omzeilen, is dit een kleine prijs om te betalen voor prestaties.

Psiphon Review: conclusie

Psiphon is een internetcensuurontwijkingsdienst die wordt aangeboden door het Canadese bedrijf Psiphon Inc. Het begon als een middel om vrienden en familie proxy’s te laten bieden aan mensen waarvan ze wisten dat ze hen konden helpen de censuur van hun land te omzeilen en te genieten van een meer open internet. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste diensten die mensen overal in onderdrukte landen kunnen gebruiken om censuur door de overheid te overwinnen en interactie met de buitenwereld te hebben.

De Psiphon-software is open source en de service zelf is gratis maar wordt door advertenties ondersteund. Meer recentelijk hebben ze een verbeterde abonnementsservice geïntroduceerd voor hun Android-gebruikers. Ze hebben gebruiksvriendelijke software voor Windows, Android en iOS om gebruikers te helpen verbinding te maken met hun netwerk.

Hun software is standaard ingesteld op het OSSH-protocol dat verkeer tunnelt van applicaties die HTTP / HTTPS en SOCKS-proxy’s ondersteunen. Dit omvat de meest correct geconfigureerde browsers. Hun Windows-client kan in volledige VPN-modus worden uitgevoerd met behulp van het L2TP / IPsec-protocol. De Android-app kan worden uitgevoerd in de volledige apparaat- of browsermodus en de iOS-app is alleen browsermodus.

Hoewel Psiphon niet bedoeld is als hulpmiddel voor internetbeveiliging, biedt het vanwege zijn aard wel enige bescherming. Het doel is echter om te helpen bij het overwinnen van firewalls en door de staat gesponsorde censuur in beperkende landen over de hele wereld. Het is vertaald in meerdere talen om dit doel te helpen realiseren.

Wat we het leukst vonden aan de Psiphon-service:

 • Ze hebben aangepaste software voor Windows-computers.
 • Psiphon heeft mobiele apps voor Android- en iOS-apparaten.
 • Hiermee kan iedereen censuur omzeilen zonder technische kennis.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Verbeter de snelheid van hun mobiele apps.
 • Verminder het aantal advertenties voor gratis Android-gebruikers.

De Psiphon-software is ontworpen voor het omzeilen van censuur door het gebruik van VPN, SSH, Obfuscated SSH (OSSH) en HTTP / SOCKS Proxy-technologieën. Door de verduisteringstechnologie die het gebruikt, kan het vaak DPI-strategieën voor de gek houden die worden gebruikt door landen als China. Als u internetcensuur in uw land moet overwinnen, kan Psiphon u helpen uw kansen op succes te maximaliseren. Hierdoor kunt u genieten van een meer onbelemmerd internet.

Bezoek Psiphon

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me