SpeedVPN Review – Gratis VPN met lekken

SpeedVPN-logoSpeedVPN is een populaire gratis mobiele VPN-app met meer dan 10 miljoen downloads. Dat is geen verrassing, aangezien mobiel computergebruik blijft groeien. Terwijl sommige van de grotere VPN-bedrijven ondersteuning bieden voor meerdere platforms, richt SpeedVPN zich uitsluitend op het Android-besturingssysteem. Zoals je kunt raden, wordt deze ondersteund door advertenties. Omdat er geen premium-versie is, is SpeedVPN absoluut gratis voor gebruikers. De vraag is: hoe goed werkt dit gratis product en is het de moeite waard om te gebruiken? In deze review zullen we proberen die vragen te beantwoorden en kijken of SpeedVPN voldoet aan onze tests. Volgens Google-statistieken heeft deze app een beoordeling van 4,3 sterren met meer dan 147.000 beoordelingen. Laten we eens kijken of het zo’n lof verdient.


Wilt u onze meest aanbevolen VPN-services vergelijken? Hier zijn enkele van de beste opties om uw privacy te beschermen en geografische beperkingen te deblokkeren. Elke VPN biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen om de service te testen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 3,33PIA49SelectievakjeSelectievakje

Over het bedrijf

Een bedrijf genaamd gospeedsoft.com creëerde de SpeedVPN in 2014. Dat betekent dat ze al een tijdje bestaan, althans in termen van internet. Het vinden van informatie over het bedrijf is niet eenvoudig en er is nauwelijks contactinformatie beschikbaar. We ontdekten echter dat het domein in Zwitserland is geregistreerd. Als dat klopt, valt de VPN onder solide privacywetten. Dat gezegd hebbende, vinden we dat elk bedrijf dat uw privacy wil beschermen transparanter moet zijn.

Prijzen

Zoals we eerder vermeldden, zijn er geen kosten voor SpeedVPN. Hoewel de meeste gratis VPN’s u de mogelijkheid bieden om te upgraden voor meer functies, biedt deze u die optie niet. Vaak betekent dat dat u het product bent. Om deze redenen aarzelen we altijd om gratis VPN’s te gebruiken. Als u dat ook bent, raden we u aan Privé-internettoegang als een alternatief. Voor gewoon $ 2,50 per maand u kunt genieten van veilige VPN-toegang op al uw apparaten van een vertrouwd bedrijf dat transparant is en al vele jaren bestaat.

Kenmerken

SpeedVPN heeft een zeer eenvoudige en duidelijke interface. Dat betekent dat er niet veel functies of manieren zijn om instellingen te wijzigen. Zodra je het hebt gedownload en de uitgebreide lijst met toestemmingen hebt doorlopen, wordt je gevraagd om batterijoptimalisatie uit te schakelen. Houd er rekening mee dat niet alle VPN’s (vooral betaalde services) toegang nodig hebben tot de hier vermelde items. Zodra u verbinding heeft gemaakt, is de enige optie waarover u controle heeft de server die u gebruikt. In de afbeelding hier ziet u de vier landen waartoe SpeedVPN u toegang geeft, waaronder Duitsland, Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk. Afgezien van een behoorlijke snelheid, zijn er geen speciale functies om over te praten.

Prestatie

Een probleem met het gebruik van een gratis VPN is de snelheid van de service. Voor onze snelheidstest hebben we een server in de VS gebruikt. Zoals je hier ziet, was onze normale snelheid 45,8 Mbps. Bij gebruik van SpeedVPN was onze snelheid 36,3 Mbps. Dat betekent dat er een snelheidsverschil van 21% is. Aangezien het normale tarief tot 25% snelheidsverlies kan zijn, toont SpeedVPN gemiddelde snelheden. Als je bedenkt dat het een gratis VPN is, is het goed.

SpeedVPN-snelheidstestVPN-gebruik

Als je eerder hebt geprobeerd VPN’s te gebruiken, weet je dat het soms moeilijk kan zijn. Verplaatsen in deze VPN is echter eenvoudig. Omdat je niet veel kunt veranderen, zijn er maar een paar stappen die je moet nemen om verbinding te maken.

 1. Zoek SpeedVPN in de Google Play Store en klik op Installeren.
 2. Accepteer de rechten en zeg Toestaan naar de VPN-verbinding.
 3. Klik na het laden op Doorgaan met knop.
 4. Vanaf dat punt vindt u de Serverlocaties sectie die we eerder hebben getoond door te klikken op de verticale kolom met 3 stippen in de rechterbovenhoek.

SpeedVPN-gebruik

Voordelen van het gebruik van een VPN

Tegenwoordig is er nogal wat internetverkeer afkomstig van mobiel gebruik. Dat betekent dat het gebruik van wifi een must wordt om data te besparen. Omdat er elke dag meer WiFi-hotspots opduiken, hebben we nu ongekende toegang tot het wereldwijde web. Je kunt er echter zeker van zijn dat cybercriminelen daar ook dol op zijn. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Op die manier verkleint u de kans dat criminelen uw gevoelige gegevens stelen enorm.

Als je geoblokken wilt omzeilen, is het gebruik van een VPN een must. Dat komt omdat bedrijven, overheden en zelfs mediabedrijven gebruikers ervan weerhouden om beperkte inhoud binnen en buiten het doelgebied te bekijken. Wanneer u verbinding maakt met een VPN, laat u de organisatie geloven dat u zich op een andere locatie bevindt dan u in werkelijkheid bent. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen. Als u nog steeds blokkeerproblemen heeft, moet u ervoor zorgen dat WebRTC is uitgeschakeld in uw browser. Dat is moeilijker als je verschillende browsers op Android gebruikt. We raden aan Firefox te gebruiken en een blokkerende extensie te downloaden om beperkte inhoud te bekijken. Anders ziet alles wat u probeert te deblokkeren nog steeds uw oorspronkelijke IP-adres.

Lekt SpeedVPN?

Een probleem dat veel van de gratis VPN-services hebben, zijn DNS-lekken. Als uw service lekt, betekent dit een kritieke beveiligingsfout. Aangezien u gewoonlijk een VPN gebruikt om uw privacy te beschermen, kunnen lekken uw IP-adres onthullen. Om SpeedVPN op deze fout te testen, gebruiken we de uitgebreide lektestsite genaamd www.doileak.com. We vinden deze leuk omdat deze een lijst met verschillende problemen toont. Sommigen van hen kunnen worden opgelost aan de browserzijde (zoals met het WebRTC-probleem hierboven), terwijl anderen lekken vertonen die niet kunnen worden opgelost. Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet, heeft SpeedVPN enkele lekken. Hoewel het niet zo veel is als sommige van de andere gratis services, verslaan de lekken nog steeds het doel van het gebruik van een VPN.

SpeedVPN-lektest

Moet ik SpeedVPN gebruiken?

Of u SpeedVPN wel of niet moet gebruiken, komt neer op uw doel. Voor degenen die geo-beperkingen proberen te omzeilen, is het misschien goed. Als de blokkeersoftware echter uw IP-adres ziet, heeft u mogelijk enkele problemen. De service staat slechts één verbinding toe, dus het is geen oplossing als u meerdere apparaten heeft. Je moet er ook rekening mee houden dat SpeedVPN het delen van P2P / bestanden op hun netwerk niet toestaat. Als u van plan bent SpeedVPN te gebruiken om uw privacy te beschermen, raden we u aan in plaats daarvan een betaalde service te gebruiken, zodat u ervoor kunt zorgen dat deze niet lekt.

Laatste gedachten over SpeedVPN

Terwijl we deze recensie afronden, zien we dat SpeedVPN enorm populair is en meer dan 10 miljoen downloads heeft. We houden van de snelheid van de service, omdat dit is wat we van een betaalde service zouden verwachten. Dat betekent dat u mogelijk kunt genieten van geografisch beperkte inhoud. Omdat het echter gratis is, krijg je een aantal advertenties. U krijgt ook niet de mogelijkheid om coderingsniveaus te wijzigen of specifieke servers in een land te kiezen. Een ander nadeel van deze dienst is het kleine aantal beschikbare landen. Ten slotte voorkomt de DNS-lektest dat we SpeedVPN aanbevelen. Het zal je zeker helpen om geografische beperkingen te omzeilen, maar dat is alles wat je ervan mag verwachten. Als u meer opties wilt overwegen, neem dan gerust een kijkje in onze Top 10 VPN’s lijst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map