Stedelijke VPN-beoordeling

UrbanVPN-machtigingenUrban VPN wordt bestempeld als een gratis VPN-service met 81 locaties. Hoewel het in browsers als een proxy verschijnt, heeft het ook gratis software voor alle besturingssystemen. Dat gezegd hebbende, het zien van dergelijke claims maakt ons altijd nerveus. Als je bekend bent met de uitdrukking “er is geen gratis lunch”, moet je je afvragen wat de vangst is voor deze. In deze review zijn we van plan precies dat te doen. Bij het bekijken van Google Play Store-downloads toont Google 50k +. Afhankelijk van wanneer het is gelanceerd, is dat natuurlijk niet geweldig als het al een tijdje bestaat. Onmiddellijk merkten we iets op bij het controleren van de toestemmingen. Het is ongebruikelijk dat een VPN toegang tot uw map met foto’s / media / bestanden nodig heeft en de inhoud van uw USB-opslag moet lezen zoals u in de afbeelding ziet.

Urban VPN wordt bestempeld als een gratis VPN-service met 81 locaties. Hoewel het in browsers als een proxy verschijnt, heeft het ook gratis software voor alle besturingssystemen. Dat gezegd hebbende, het zien van dergelijke claims maakt ons altijd nerveus. Als je bekend bent met de uitdrukking “er is geen gratis lunch”, moet je je afvragen wat de vangst is voor deze. In deze review zijn we van plan precies dat te doen. Bij het bekijken van Google Play Store-downloads toont Google 50k +. Afhankelijk van wanneer het is gelanceerd, is dat natuurlijk niet geweldig als het al een tijdje bestaat. Onmiddellijk merkten we iets op bij het controleren van de toestemmingen. Het is ongebruikelijk dat een VPN toegang tot uw map met foto’s / media / bestanden nodig heeft en de inhoud van uw USB-opslag moet lezen zoals u in de afbeelding ziet.


Wil je Urban VPN vergelijken met onze aanbevolen VPN-services? Hier volgen enkele van de beste alternatieven. Elke VPN biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen om de service te testen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
2NordVPN$ 3,49NordVPN87SelectievakjeSelectievakjeSelectievakje
3Privé-internettoegang$ 3,33PIA49SelectievakjeSelectievakje

Over het bedrijf

Stedelijke VPNWe kunnen u meteen vertellen dat er zeer weinig informatie beschikbaar is over deze VPN of het moederbedrijf, dat naar verluidt “Urban Cybersecurity” wordt genoemd. Er zijn maar heel weinig verwijzingen naar dat bedrijf en degenen die we hebben gevonden, waren gekoppeld aan de VPN zelf. Wat we u kunnen vertellen, op basis van de informatie aan de rechterkant, is dat de site is geregistreerd in Scottsdale, Arizona. Dat is een beetje zorgwekkend, want dat laat het open voor de “14 Eyes” -landen. Dat zijn landen die informatie met elkaar delen. Met andere woorden, het is alsof alle 14 landen in het programma uw acties kunnen zien. Dat maakt velen natuurlijk zenuwachtig.

Veiligheid

Een ding waar we over kunnen praten is de beveiliging in het Urban VPN-systeem. Op hun website stellen ze zichzelf de vraag waarom de VPN gratis is. Vervolgens stellen ze dat het gratis is omdat ‘Urban VPN wordt aangedreven door de community VPN (Peer-to-Peer) VPN van Urban VPN. Al onze gebruikers helpen elkaar om het internet te deblokkeren door hun netwerkbronnen te delen. ” Hoewel dat klinkt als een mooi idee, roept het een paar vragen op en laat het een paar andere zorgen zien zoals deze:

 • Hoe codeert en beschermt Urban VPN uw gegevens eigenlijk??
 • Aangezien het verkeer ook door uw systeem wordt geleid, wat als iemand iets illegaals doet?
 • Wordt verkeer door uw machine geleid als de app alleen open is en niet is verbonden?

Voeg die vragen toe aan het gebrek aan transparantie in het bedrijf en hun beleid voor gegevensbewaring (ja, ze houden blijkbaar logboeken bij), u kunt zien waarom we er enkele vragen over hebben.

Kenmerken

Qua functies biedt het bedrijf heel weinig. We konden geen lijst vinden van veel van wat het doet, behalve dat het het lid veel verschillende locaties biedt en de gebruiker de mogelijkheid biedt om sommige streamingdiensten te deblokkeren. Ze vermelden “14 manieren voor gratis en snel gebruik”. Blijkbaar hebben ze producten voor de belangrijkste besturingssystemen. Sommige van de andere manieren lijken ons echter een beetje twijfelachtig. Wanneer u koppen ziet zoals gratis Reddit VPN, enz., Lijken ze er alleen te zijn om het verkeer te laten tellen en daar voor marketingdoeleinden. Ze praten wel over het beschermen van de leden, maar bieden geen informatie over hoe ze dat doen.

Serverlocaties en landen

Hier schittert het bedrijf een beetje. Het bevat maar liefst 81 locaties. Het gebruik van het woord VPN achter de naam van elk land lijkt echter een andere truc om Google zover te krijgen dat ze hoog scoren. Elk land heeft ook zijn eigen bestemmingspagina, wat ongebruikelijk is. Laten we in ieder geval eens kijken naar de locaties die het te bieden heeft. Verenigde Arabische Emiraten, Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Burgaria, Canada, Colombia, Zwitserland, Chili, China, Costa Rica, Tsjechië, Duitsland, Griekenland, Denemarken, Estland, Ecuador, Spanje, Egypte, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Guatemala, Honduras, Kroatië, Hong Kong, Hongarije, Indonesië, India, Iran, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Zuid-Korea, Litouwen, Luxemburg, Letland, Maleisië, Mexico, Nicaragua, Noorwegen, Panama, Filippijnen, Polen , Pakistan, Peru, Puerto Rico, Portugal, Paraguay, Roemenië, Servië, Rusland, Saoedi-Arabië, Zweden, Singapore, Slovenië, Turkije, Thailand, Taiwan, Oekraïne, de VS, Uruguay, Venezuela en Vietnam. Zoals je ziet, zijn er een aantal provincies waartoe je toegang hebt. Houd er rekening mee dat sommige landen (zoals de VS) alleen toegankelijk zijn via de browser in plaats van de client.

Hands-on testen

Wat de VPN betreft, is het vrij eenvoudig. Nadat je het aan je browser hebt toegevoegd (welke je ook gebruikt), hoef je maar een paar stappen te doen.

 1. Zoek de robotbadge.
 2. Open het paneel. Zoals u kunt zien, kunt u hier bovenaan servers wijzigen. U kunt ook de schakelaar inschakelen om advertenties te blokkeren. Verplaats de schuifregelaar eenvoudig naar de aan-positie en druk op de afspeelknop in het midden.
 3. Sluit de console. U ziet nu de vlag van welk land u ook kiest.

UrbanVPN Hands on testen

Nu je verbonden bent, is het tijd om de snelheid te testen.

UrbanVPN-snelheidstest

UrbanVPN is verdacht snel. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, is er heel weinig verschil in snelheid met dan zonder. Meer dan waarschijnlijk betekent dit dat er een gebrek aan codering is. Anders zou je meer overhead zien. Aangezien het bedrijf erg vaag is over elke vorm van versleuteling, kunt u raden dat uw verbinding ofwel niet versleuteld is, ofwel over zeer weinig versleuteling beschikt. Houd er rekening mee dat andere servers mogelijk anders zijn, maar dat maakt het bedrijf nog wantrouwiger.

UrbanVPN-snelheidstest

Waarom je een VPN zou moeten gebruiken

Omdat zoveel vestigingen nu gratis wifi aanbieden, wil je een VPN gebruiken wanneer je verbinding maakt. Hoewel wifi geweldig is, vinden de cybercriminelen het ook geweldig. Door verbinding te maken met de server van uw keuze, creëert u een veilige en versleutelde verbinding. Op die manier verkleint u het risico dat criminelen of cyberdieven uw privégegevens stelen enorm.

Een andere reden om een ​​VPN te gebruiken, is om u te helpen geografische beperkingen te omzeilen. Waar u ook bent, verbinding maken met een server daar zal helpen. Dat komt omdat het de blokkeersoftware doet denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat kan een echt voordeel zijn als u probeert toegang te krijgen tot bepaalde regio’s of als u wordt geblokkeerd om inhoud te bekijken. Maak eenvoudig verbinding met een server en u kunt beginnen met browsen of de inhoud bekijken die u wilt openen.

Hoe zit het met lekken?

UrbanVPN LeaktestHoewel dit een gratis VPN-service is, waren we een beetje verrast om te zien dat we geen lekkende problemen hadden. Om dat te achterhalen, gebruikten we onze favoriete uitgebreide lektester op www.doileak.com. We gebruiken deze graag omdat deze u de verschillende gebieden laat zien waar hij problemen detecteert. Zoals u kunt zien aan de afbeelding aan de rechterkant, is het enige probleem het probleem met meerdere besturingssystemen. Volgens de testsite kan het probleem met meerdere besturingssystemen aangeven dat u een VPN of proxy gebruikt. Anders dan dat, zijn er geen problemen behalve de persoonlijke voorkeursproblemen op onze machine.

Moet ik deze VPN gebruiken?

Om tot de basis te komen, kan het gebruik van deze VPN-service een goed idee zijn als u geografische beperkingen wilt deblokkeren. Dat gezegd hebbende, als u zich in het minst zorgen maakt over uw privacy, wilt u hier wegblijven. Omdat je de mogelijkheid hebt dat andere mensen illegale dingen doen en het verkeer door je systeem laten lopen, is dat een andere reden om deze zo mogelijk te vermijden. Er zijn tal van andere mogelijkheden.

Laatste gedachten over UrbanVPN

Er zijn verschillende dingen die het gebruik van deze VPN tot een slechte keuze maken. Deze omvatten het gebrek aan transparantie met het bedrijf, het bewaren van logboeken, de locatie van het hoofdkantoor (de VS), het gebrek aan codering, de belofte om volledig mee te werken met de wetten van de VS en meer. Het kan echter niet slecht zijn als u alleen een programma probeert te deblokkeren en u zich geen zorgen maakt over illegaal verkeer dat via uw comp binnenkomt. Het kan u helpen om geografische beperkingen te omzeilen als u iets als SoundCloud, Pandora of anderen wilt gebruiken. Bekijk gerust onze top 10 VPN’s ter vergelijking.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map