Mullvad VPN Review 2020

A Mullvad VPN egy 2008-ban elindított internetes adatvédelmi szolgáltatás, amelyet az Amagicom AB svéd cég kínál. A legtöbb VPN-hez hasonlóan a Mullvad elrejti az Ön IP-címét, és megosztott virtuális IP-t biztosít Önnek. A Mullvad nem tart nyilvántartást az internetes tevékenységeiről, és anonim fizetési módszereket ösztönöz, mint például a Bitcoin. Szolgáltatásuk egyedi „16 számjegyű számot” hoz létre, amelyet fiókjának létrehozásához és kezeléséhez használnak. Azt is használják, hogy bejelentkezési hitelesítő adatokat biztosítsanak alkalmazásukhoz és hálózatához. A Mullvad nem igényel személyes információt a szolgáltatás igénybevételéhez. Következésképpen ez az egyik leginkább magánélettudatos VPN, amelyet felülvizsgáltunk.


A Mullvad a legjobb biztonsági protokollok és algoritmusok közül néhányat alkalmaz, beleértve az OpenVPN-t (AES-256) és azt, amelyet sokan „nyilvánvaló örökösnek” tartanak., WireGuard. Ezért, ha elsősorban olyan VPN-t keres, amely biztosítja az internetes forgalmat és megvédi az online identitást, a Mullvad jó választás.

Mullvad árképzési és fizetési lehetőségek

A Mullvadnak nagyon egyszerű marketing stratégiája van. Egységes, mindent átfogó tervet kínálnak. A múltban feliratkozhatott 1-12 hónapos szolgálatra. A Mullvad azonban úgy határozott, hogy havonta 5 € átalányt kínál. Még mindig feltöltheti számláját annyi hitellel, amennyit csak akar, de az ár azonos, függetlenül attól. A Mullvad egyedi „16 számjegyű” regisztrációs számot generál, amikor fiókot hoz létre. Vegye figyelembe, hogy a múltban a Mullvad 3 órás ingyenes próbaverziót nyújtott, de ez a promóció véget ért.

Mullvad árképzés

A Mullvad által elfogadott fizetési lehetőségek a hitelkártya, a PayPal és a Swish. Hitelkártyás fizetéshez kattintson a fizetés gombra. Ezzel egy másik oldalra jut, ahol befejezheti a tranzakciót. Csak annyit kell megadnia, hogy mennyi időt kíván hozzáadni, és a hitelkártya számát, valamint annak lejárati dátumát és az ellenőrző számot. A hitelkártya-tranzakciókat a Stripe fizetési platformon kezelik.

Mullvad fizetés

Ha szeretné, ha az összes online tranzakciót központi helyen tartja, a Mullvad elfogadja a PayPal szolgáltatást. Szüksége lesz egy svéd telefonszámra, hogy fizetni tudja a svéd mobil fizetési platformon a Swish. Fizethet készpénzzel, ha a számla regisztrációs számával együtt eljuttatja a weboldal láblécében található Amagicom AB címre. Ha a névtelenség a cél, elfogadják mind a Bitcoin, mind a Bitcoin Cash szolgáltatást. A további pénzforgalmi fizetések 10% kedvezményben részesülnek az alacsonyabb díjak és a kevesebb adminisztráció miatt. Végül elfogadják a kiskereskedelmi helyszíneken vásárolt banki átutalásokat és aktiválási utalványokat.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Mullvad VPN szolgáltatás jellemzői

A Mullvad ügyfelek hozzáférhetnek az összes szolgáltatási szolgáltatáshoz, beleértve a következőket:

 • VPN hálózat – amely 37 országból és mintegy 60 helyszínből áll világszerte.
 • szerverek – amely OpenVPN, WireGuard és híd szerverekből áll.
 • Muti-eszköz támogatás – Linux, Mac OS, iOS és Android esetén.
 • Internet forgalom – titkosítva az OpenVPN AES-256-GCM használatával.
 • Jegyzőkönyv – csak a legbiztonságosabb, nagy teljesítményű VPN-protokollok támogatása: OpenVPN és Wireguard.
 • többportos – OpenVPN hozzáférés, amely tartalmazza az 53. portot: UDP (DNS); Prot 80: TCP (HTTP); 443-as port: TCP (HTTPS), valamint mások.
 • Kikötőszállítás – a külső gazdagépek hozzáférésének engedélyezése a helyi hálózathoz.
 • P2P – nincs blokkolva.
 • Mullvad VPN – házon belüli nyilvános kulcsú infrastruktúrát működtet (PKI).
 • Öt egyidejű kapcsolat – egy számlán keresztül.
 • Névtelen digitális – számlák, amelyek nem igényelnek személyes információt
 • Névtelen fizetések – kriptovaluták segítségével.

A Mullvadról és az Amagicom AB-ről

Mint korábban már említettük, a Mullvadot 2008-ban a svéd Amagicom AB cég hozta létre. Egyes VPN-kkel szemben, amelyek elrejtik a döntéshozóikat, nem így van. Egy egyszerű keresés azt mutatja, hogy a szolgáltatást Jan Jonsson vezérigazgatója irányítja és üzemelteti, a társalapítók, Fredrik Strömberg és Daniel Berntsson hozzájárulásával. A Mullvad célja az volt, hogy megvalósítsák céljukat, hogy „az internetes cenzúrát és a tömeges megfigyelést teljesen hatástalanná tegyék”, és megőrizzék mindenkinek a magánélethez fűződő „egyetemes jogát”..

2016 augusztusában a Mullvad befejezte szerverinfrastruktúrájának jelentős frissítését, amely megkétszerezte a kapacitását. Ez a szerver biztonságát is növelte Svédországban és Hollandiában (Amszterdam). Ezt a 31173 Szolgáltatások adatközpont-specialistájának segítségével hajtották végre, amely a biztonságra összpontosító nagy teljesítményű szervereket nyújtott. Jan Jonsson vezérigazgatója szerint ez volt az első a VPN-szolgáltatás javítását célzó jelentős beruházások sorozatából.

2017. február egy újabb fejlesztést nyújtott be, amelyek növelték a regionális összeköttetést azáltal, hogy további kiszolgálóhelyekkel bővítették az Egyesült Államokat, Svédországot és Kanadát. Ez a Mullvad felhasználók számára három helyet biztosított Svédországban (Stockholm, Malmö és Helsingborg), két helyet Kanadában (Ontario és British Columbia), valamint új amerikai szervereket a New York-i Buffalóban. Így lokálisabb lehetőségeket kínál az ügyfelek számára, biztosítva a gyorsabb csatlakozást szülő országukból. Azt is bejelentették, hogy a jövőben további régióspecifikus helyszíneket vezetnek be.

Ezután a Mullvad partnerséget írt alá az Eurosecure-val, az ESET vírusvédelmi szoftvertermékeinek Skandináviában forgalmazójával, 2017 márciusában. Ez lehetővé tette a Mullvadnak az északi régió egész területén történő árusítását üzletekben és online áruházakban, az ESET termékekkel együtt, a gyors terjesztési céljainak részeként. VPN-szolgáltatásaikat az ESET felismerhető dobozaiba csomagolták. Mindegyikük tartalmazza a saját anonim aktiválási kódját, amelyet a Mullvad-fiókokhoz használnak. A Mullvad és az ESET tökéletes kiskereskedelmi partner, mivel semmi információt nem mentenek el ügyfeleikről.

Együttműködve a 31173 Services AB-vel 2017. októberében, a gyors terjeszkedés és az infrastruktúra javításának folyamatos erőfeszítései részeként, a Mullvad 10 Gb-os kapcsolatot létesített a világ egyik legnagyobb internetes központja (Amszterdam) számára. Ez lehetővé tette, hogy együttműködjön 800 másik nemzetközi hálózattal. Az ezen csere révén folytatott nyilvános peering lehetővé teszi, hogy a Mullvad közvetlenül forgalmat küldjön egymásnak. A hosszabb nyilvános internetes útvonalak megkerülése révén a VPN-hálózat javíthatja a teljesítményt, nagyobb redundanciát és csökkentheti a hálózati késleltetést. Ugyanakkor a Mullvad megduplázta szerver kapacitását mind Stockholmban, mind Amszterdamban.

2018. szeptemberében elvégezték a Cure53 és az Assured nyolc tesztelőjének független ellenőrzését. Az ellenőrzés összesen 18 napot igényelt. Összesen hét kérdést vont fel. Ezek egyike sem volt távolról felhasználható. A hét feltárt sebezhetőség közül kettőnek helyi hozzáférést kellett elérnie a számítógéphez. Öt különféle kérdés volt. Ezek közül három megkövetelte a helyi hozzáférést, az egyik a Mullvad weboldalára vonatkozott, az utóbbi pedig a szoftverfüggőségekre vonatkozott. A Mullvad ezek közül háromt javított a legújabb kiadásában (2018.3), és a többit vizsgálja meg.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Mullvad VPN szerverek és hálózat

Amint az az előző szakaszból kitűnik, a Mullvad a közelmúltban néhány nagy projektet vállalt a VPN-hálózatának biztonságának és teljesítményének fejlesztése érdekében. Ennek eredményeként jelenlegi hálózatuk körülbelül 60 helyszínen áll, 37 különböző országban. Ezek stratégiai helyzetben vannak Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Óceániában, hogy szolgáltatásuk lehetővé tegye a maximális teljesítményt az ügyfelek számára világszerte. A hálózatuk csak az OpenVPN és a WireGuard protokollokat támogató kapcsolatokat támogatja. Emellett elmosódás-kiszolgálókat is biztosítanak azok számára, akiknek szüksége van rá a cenzúra leküzdésére, az online blokkolás megkerülésére és az internetes tapasztalatok ISP-kkel történő elkerülésére..

Mulvad szerver helyek

A Mullvad infrastruktúra három különféle szerverből áll: OpenVPN, WireGuard és híd szerverek. Hálózatukban jelenleg mintegy 260 OpenVPN leválasztó, 48 WireGuard szerver és 6 híd szerver található. A maximális biztonság érdekében a Mullvad csak fizikai szervereket használ (virtuális szerverek nélkül). További információt az összes szerverükről a saját webhelyük szerveroldalán találhat. Svédországban és Hollandiában egyaránt birtokolják szervereiket. Ezenkívül szervereket is bérelnek, amelyeket nem osztanak meg más ügyfelekkel a kiválasztott szolgáltatók közül Kanadában, Németországban, Szingapúrban és az Egyesült Államokban. Így az elsődleges és a második szintű szolgáltatók szolgáltatják az internetes forgalmat a VPN-hálózatuk használatakor.

Mullvad OpenVPN szerverek

 • OpenVPN szerverük helyszíne – ország (város):
  • Ázsia
   • Hongkong (Hongkong); Izrael (Petach-Tikva); Japán (Tokió); Szingapúr, Szingapúr);
  • Európa
   • Ausztria (Wien); Belgium (Brüsszel); Bulgária (Szófia); Cseh Köztársaság (Prága); Dánia (Koppenhága); Finnország (Helsinki); Franciaország (Párizs);
   • Németország (Berlin, Frankfurt);
   • Magyarország (Budapest); Olaszország (Milánó); Luxemburg (Luxemburg); Hollandia (Amszterdam); Norvégia (Oslo); Lengyelország (Varsó); Portugália (Lisszabon); Románia (Bukarest); Szerbia (Nis); Szlovákia (Pozsony); Spanyolország (Madrid);
   • Svédország (Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm);
   • Svájc (Zürich);
   • Egyesült Királyság (London, Manchester);
   • Ukrajna (Kijev)
  • Észak Amerika
   • Kanada (Montreal, Toronto, Vancouver);
   • USA (Atlanta, GA; Boston, MA; Charlotte, NC; Chicago, IL; Cleveland, OH; Dallas, TX; Denver, CO; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Miami, FL; New York, NY; Newark) , NJ; Oklahoma City, OK; Philadelphia, PA; Phoenix, AZ; Piscataway, NJ; Richmond, VA; Salt Lake City, Egyesült Államok; San Francisco, CA; San Jose, CA; Seattle, WA; Secaucus, NJ; Washington, DC)
  • Dél Amerika
   • Brazília
  • Óceánia
   • Ausztrália (Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney)

Mullvad WireGuard szerverek

 • A WireGuard szervereik elhelyezkedése a következő: ország (város)
  • Ázsia
   • Hongkong (Hongkong); Japán (Tokió); Szingapúr, Szingapúr);
  • Európa
   • Ausztria (Wien); Belgium (Brüsszel); Bulgária (Szófia); Cseh Köztársaság (Prága); Dánia (Koppenhága); Finnország (Helsinki); Franciaország (Párizs);
   • Németország (Berlin, Frankfurt); Olaszország (Milánó); Hollandia (Amszterdam); Norvégia (Oslo); Lengyelország (Varsó); Románia (Bukarest); Szlovákia (Pozsony); Spanyolország (Madrid);
   • Svédország (Göteborg, Malmö, Stockholm); Svájc (Zürich);
   • Egyesült Királyság (London, Manchester);
  • Észak Amerika
   • Kanada (Toronto, Vancouver);
   • USA (Atlanta, GA; Chicago, IL; Dallas, TX; Denver, CO); Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Miami, FL; New York, NY; Newark, NJ; Phoenix, AZ; Salt Lake City, Seattle , WA)
  • Óceánia
   • Ausztrália (Sydney)

Mullvad híd szerverek

Ha elakad egy korlátozó tűzfal mögött, és nem fér hozzá közvetlenül a Mullvad VPN-kiszolgálókhoz, akkor megpróbálhat csatlakozni valamelyik hídszerverükhöz. Ezek a szerverek a következő helyeken találhatók: Hollandia (Amszterdam); Norvégia (Oslo); Svédország (Helsingborg, Malmö); USA (Los Angeles, CA). Ezekhez sokféle módon csatlakozhat: Shadowsocks módszer, SSH módszer, Stunnel módszer.

Ezeket is felhasználhatja multi-hop kapcsolatok létrehozására azáltal, hogy csatlakozik egy helyre, és kilép a másikról. Ez hozzájárulhat a névtelenség és az adatvédelem növeléséhez, de teljesítmény költségekkel jár. Ha többet szeretne tudni ezek használatáról, a Mullvad webhelyén útmutatók találhatók, amelyek útmutatást nyújtanak a hídkapcsolaton és a használaton.

Qubes: Mullvad Server OS

Ezenkívül a Mullvad szerverei magas biztonságú, nyílt forráskódú Qubes operációs rendszert futtatnak. A Qubes a biztonság elválasztására osztott megközelítést alkalmaz. Ezeknek a különálló rekeszeknek, amelyeket „qubes” -nek neveznek, megvan a saját izolált biztonsága. Ez a megközelítés lehetővé teszi a különféle dolgok biztonságos elválasztását: a fájlkezelés, az e-mail, az adminisztráció stb. Ezért, ha ezeknek az izolált kóbereknek az egyike veszélybe kerül, akkor a többieket nem érinti.

Például használhat egy qube-t megbízhatatlan webhelyek látogatására, egy pedig online banki tranzakciókra. Ha a nem megbízható böngészési Quebetet egy rosszindulatú programokkal megtöltött webhely veszélyezteti, akkor az online banki tevékenységek nem lesznek veszélyben. Ezenkívül az operációs rendszer támogatja az egyszer használatos eldobható próbák létrehozását. Tehát ha aggódik a rosszindulatú e-mail mellékletekkel kapcsolatban, a Qubes lehetővé teszi, hogy minden mellékletet saját egyszer használatos eldobható Qube-jében nyisson meg. Ily módon a Qubes lehetővé teszi, hogy mindent megtehessen ugyanazon a fizikai számítógépen anélkül, hogy aggódnia kellene egyetlen sikeres számítógépes támadás miatt, amely lefedi a teljes rendszert..

Ezen túlmenően, az izolált érzékelők mindegyike egyetlen, használható rendszerbe van integrálva. Noha a programokat elkülönítik a különálló qube-kben, egyetlen, egységes asztali környezetben jelennek meg. Ezenkívül a Windowsban az egyes quetek (ablakokat) egyedi színes szegéllyel vannak bekeretezve, így könnyen azonosíthatók a különféle biztonsági szintekből származó ablakok. Az operációs rendszer integrált fájlt és vágólapot tartalmaz, amely lehetővé teszi a biztonsági ablakok közötti másolást és beillesztést. A különbség az, hogy ezeket az átviteleket manuálisan kell végrehajtania a fizikai gépen. Ezenkívül elválasztja a hardvert és a funkcionális biztonságot, valamint elválasztja a szoftver telepítését és a szoftver használatát azáltal, hogy lehetővé teszi a közös gyökér fájlrendszer megosztását. További információkat itt talál.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Mullvad felhasználói adatvédelem

Bár a Svédországban található, amely egy „14 szem” ország, a Mullvad hisz a felhasználók magánéletének védelmében. Ez a védelem akkor kezdődik, amikor először létrehoz egy fiókot a szolgáltatásukhoz. Más felülvizsgált VPN-szolgáltatásokkal ellentétben a fiók létrehozásához nincs szükség személyes információkra tőled. Ehelyett a regisztráció egy egyedi 16 számjegyű számot generál, amelyet fiókjának kezeléséhez és a Mullvad hálózathoz való kapcsolódáshoz használnak. Ezenkívül 3 órás ingyenes hozzáférést biztosít a szolgáltatás teszteléséhez. 3 óra múlva időt kell adnia a fiókjának, hogy továbbra is használhassa VPN-szolgáltatását. A Mullvad ezt az alábbiak szerint állítja adatvédelmi politikájukban.

Névtelen, számozott fiókjaink
Azt akarjuk, hogy névtelen maradjon. Amikor feliratkozik a Mullvadra, nem kérünk semmilyen személyes információt – nincs felhasználónév, jelszó, e-mail cím. Ehelyett véletlenszerű számlaszámot állítanak elő, úgynevezett számozott számlát. Ez a szám az egyetlen azonosító, amelyre a személynek szüksége van a Mullvad-fiók használatához. Ez egy alapvető különbség, amely különböztet bennünket a legtöbb egyéb szolgáltatástól.

Bárki bármikor létrehozhat annyi számozott fiókot, amennyit csak akar. A fiókot több ember is használhatja, vagy bárki más is, mint az eredetileg létrehozott személy. A Mullvad-fióknak két tulajdonsága van: a számla száma és a fiókban hátralévő idő. Amikor létrehoz egy fiókot, három órát tölt be, hogy ingyen kipróbálhassa a Mullvadot. A visszaszámlálás azonnal megkezdődik. E három óra eltelte után a számlának nincs hátra ideje. A Mullvadhoz való csatlakozáshoz már nem lehetséges, ha több időt nem tölt be.

A Mullvad nem gyűjt naplót

A névtelen számozott fiókok használata mellett a Mullvad sem tárol semmilyen tevékenységi naplót a VPN-felhasználók számára. Ez magában foglalja az internetes forgalmat, a DNS-kéréseket, az IP-címeket, az időbélyegzőket, az egyéni felhasználói sávszélességet vagy bármilyen más fióktevékenységet. Valódi bejelentkezési szolgáltatás, amikor a személyes VPN-használatra van szükség. Az adatvédelmi politikájukból következő részlet ezt állítja a következőképpen:

Amit nem naplózunk
Nem naplózunk semmit, ami összekapcsolható egy számozott fiók tevékenységével:

• nem naplózza a forgalmat
• Nem naplózza a DNS-kéréseket
• nincs naplózás a kapcsolatokról, ideértve a létrejöttét, amikor a kapcsolat megszakad, mennyi ideig, vagy bármilyen időbélyegzővel
• nincs naplózva az IP-címek
• nincs felhasználói sávszélesség naplózása
• nem regisztrálja a számlatevékenységeket, kivéve a teljes egyidejű kapcsolatot…

Információkat gyűjt a Mullvad

A Mullvad csak egyesített szerver adatokat gyűjt, hogy megkönnyítse a VPN szolgáltatásuk normál működését. Az egyetlen egyedi információ, amelyet megvizsgálnak, a fiók egyidejű kapcsolatai valós idejű száma. Ők lépést tartanak ezzel a véletlenszerűen létrehozott számlaszámmal, de nem kerülnek mentésre. Itt egy kivonat az adatvédelmi politikájukból, amely megmutatja, hogy pontosan mit tartanak fenn.

VPN-szervereink három típusú adatot küldnek a megfigyelő rendszerünknek:

• az aktuális kapcsolatok száma
• CPU terhelés magonként
• kiszolgálónként felhasznált teljes sávszélesség.

Naplózza ezen statisztikák összesített összegét az egyes VPN-kiszolgálók állapotának figyelemmel kísérése érdekében. Gondoskodunk arról, hogy a rendszer ne legyen túlterhelt, és figyeljük a kiszolgálókat esetleges támadásokkal, hibákkal és hálózati problémákkal kapcsolatban.

További adatvédelem és névtelenség

A Mullvad ezen a módon védi az Ön személyes adatait, és anonim módszerekkel is fizethet, mint például készpénz, Bitcoin és cryptocash. Szolgáltatásuk védelmet nyújt a DNS, IPV4 és IPv6 szivárgások ellen.

Ezt megerősítette a saját DNS-szivárgás-tesztelésünk. A fizetési módtól függően a személyes adatokat a fizetési feldolgozók tárolhatják.

Adatvédelmi összefoglaló

Mint láthatja, a Mullvad nagyon komolyan veszi az adatvédelmet. Valójában ezek az egyik leginkább magánélet-orientált VPN-szolgáltatás, amelyet még áttekintettünk. Következésképpen biztos lehet benne, hogy az Ön személyes adatait és névtelenségét őrzik, miközben kapcsolódnak a VPN-szolgáltatásukhoz. Mint mindig, önmagában is meg kell vizsgálnia a TOS-t és az adatvédelmi irányelveket.

Mullvad VPN szolgáltatás biztonsága

Alapértelmezett alkalmazásprotokollok kriptográfia

A Mulvad csak az OpenVPN vagy az új WireGuard VPN protokollok általi csatlakozást engedélyezi. Az OpenVPN-t széles körben úgy gondolják, hogy a jelenleg elérhető legjobban teljesítő VPN-protokoll. Helyes végrehajtás mellett maximális biztonságot nyújt az internetes forgalom számára, valamint a gyors sebességet is. A Mullvad Windows, macOS, Linux, iOS, Android és más OpenVPN-t támogató eszközökön használható. Ezenkívül az Android-felhasználók a WireGuard segítségével csatlakozhatnak a szolgáltatáshoz. Meg kell jegyezni, hogy ez a protokoll béta fázisában van, és nagy ígéretének ellenére még fejlesztés alatt áll.

Alapértelmezett titkosítás, amelyet a Mullvad használ

Mullvad OpenVPN

A Mullvad VPN szolgáltatás által használt titkosítás biztonságának értékeléséhez meg kell vizsgálnunk annak alapértelmezett megvalósítását az OpenVPN szoftver alkalmazásban..

Példa a Mullvad kapcsolat naplójára

A kapcsolati naplófájlokból és más forrásokból azt találjuk, hogy az OpenVPN kapcsolataik a következőket használják:

 • Kézfogás (szerver / kliens) – az RSA-4096 készíti, 1024 bites Diffie Hellmann kulcsokkal.
 • Adatcsatorna rejtjele – AES-256-CBC.
 • Adatok hitelesítése – a HMAC SHA256 felhasználásával.
 • Vezérlőcsatorna rejtjele – AES-256-GCM.
 • Vezérlőcsatorna hitelesítés – az SHA-384-et használja.

Ezeket a paramétereket figyelembe véve egyértelmű, hogy a Mullvad a VPN szolgáltatásba a legjobb titkosítási algoritmusokat építette be. Az RSA-4096-DHE-t és az SHA-384-et használják a szerver és az ügyfél kezdeményezésére és hitelesítésére. A kulcsok titkosításának fokozott védelme érdekében 60 másodpercenként újra megtárgyalják. Az Ön adatait olyan titkosítási szinttel védik, amely megegyezik az Egyesült Államok kormánya által a „titkos” dokumentumokkal alkalmazott szinttel.

Alternatív Android WireGuard biztonság

A Mullvad a WireGuard-ot alternatív VPN-struktúraként is megvalósította. A WireGuard egy új, nyílt forráskódú, biztonságos hálózati alagút (VPN), amelyet Jason A. Donenfeld fejlesztett ki 2015-ben. VPN alagút szoftver hivatalos hálózati illesztőprogramként. Linus Torvalds, a Linux kernel alkotója nemrégiben a következőt állította erről.

Meg tudom ismételten kijelenteni, hogy szeretem ezt, és remélem, hogy összeolvad
hamar? Lehet, hogy a kód nem tökéletes, de feleslegettem, és összehasonlítottam
az OpenVPN és az IPSec szörnyűségeire, ez műalkotás.

Az eredetileg opcionális kiegészítő modulként Linuxon jelentek meg, és már elérhető az Android, a MacOS, a Windows és más platformok számára is. A Linux kernelbe történő integrációját jelenleg a kódfenntartók vizsgálják.

A WireGuard célja, hogy egyszerűbb legyen a telepítésnél és karbantartásnál, mint más VPN-megvalósítások, mint például az IPSec és az OpenVPN + OpenSSL, miközben továbbra is a legmagasabb szintű biztonságot és magánéletot biztosítja. Ezeket a célokat a legújabb, legmodernebb, nem agilis kriptográfia használatával kell elérni, amelyet hálózati szinten történő működésre és egy kisebb kódbázis fenntartására terveztek. Körülbelül 4000 sor nyílt forráskóddal a Wireguard könnyebben megvalósítható és ellenőrizhető, mint a versenytársa.

Az alábbiakban találhatók a WireGuard által jelenleg használt protokollok és kriptográfiai primitívumok:

 • ChaCha20 a szimmetrikus titkosításhoz, hitelesítve a Poly1305-rel, az RFC7539 AEAD konstrukciójának felhasználásával
 • Az ECDH görbe25519
 • A hasításhoz és a kulcsos kivonáshoz tartozó BLAKE2-k, leírva az RFC7693-ban
 • SipHash24 kiváló kulcsokhoz
 • HKDF a kulcsszármazáshoz, az RFC5869-ben leírtak szerint

A WireGuard kriptográfiai agilitás nélkül lett kialakítva, ehelyett kriptográfiai változatot használ. Ez azt jelenti, hogy a kriptográfiáját inkább egészként, és nem egyedi primitívként kell figyelembe venni. Ez azt jelenti, hogy ha egy primitív veszélybe kerül, akkor nem csak helyébe lép, hanem új teljes Wireguard kriptográfia jön létre, és új verzió kerül kiadásra. Tehát a társaknak csak a WireGuard verziót kell tárgyalniuk, nem pedig az egyes protokollokat és primitíveket.

Ezen túlmenően ezen nagysebességű algoritmusok használatával és azzal a ténnyel, hogy a WireGuard az operációs rendszer kernelében vagy magjában helyezkedik el, valószínűleg nagyon nagy sebességű lesz majdnem pillanatnyi kapcsolaton keresztül. Ez növeli a skálázhatóságát. Így mindent fel lehet használni a beágyazott interfészeken, az okostelefonokon és a szuperszámítógépekig, a gerinchálózati útválasztókig.

Cryptokey Routing

A WireGuard biztonságos alagút középpontjában egy egyszerű ötlet, a „Cryptokey Routing” elnevezés. Ez úgy működik, hogy nyilvános és magán titkosítási kulcsokat generál. Ezeket a nyilvános kulcsokat azután hozzárendelik az IP-címek listájához, amelyek számára engedélyezett a VPN alagút és a hozzá tartozó rendeltetési hely használata. Így az engedélyezett IP-címek listája útválasztási táblázatként működik, amikor csomagokat küld, és vezérlőlistaként működik, amikor azokat megkapja. A WireGuard ezt „Cryptokey Routing Table” -nek nevezi. Ez a táblázat egyszerűen társítja ezeket a nyilvános titkosítási kulcsokat és az engedélyezett IP-címeket.

Minden WireGuard hálózati interfész egyedi privát kulcsból és az engedélyezett társak listájából áll. Minden társnak rövid nyilvános kulcsa van. Ezeket használják egymás hitelesítésére. A kulcsok terjesztéséhez konfigurációs fájlokat vagy más általános terjesztési módszereket használnak. A WireGuard a következőképpen írja le ezt a folyamatot.

A WireGuard az alagút IP-címeit társítja a nyilvános kulcsokkal és a távoli végpontokkal. Amikor az interfész csomagot küld egy peernek, akkor a következőket hajtja végre:

 1. Ez a csomag a 192.168.30.8 számára készült. Melyik társa ez? Hadd nézzem … Oké, ez az ABCDEFGH társainak szól. (Vagy ha nem rendelkezik konfigurált társaikkal, akkor dobja el a csomagot.)
 2. Titkosítsa a teljes IP-csomagot az ABCDEFGH társa nyilvános kulcsával.
 3. Mi a társ-ABCDEFGH távoli végpontja? Hadd nézzem meg … Oké, a végpont az UDP 53133-as port a 216.58.211.110 gazdagépen.
 4. Küldjön titkosított bájtot a 2. lépéstől az interneten a 216.58.211.110:53133 telefonra az UDP használatával.

Amikor az interfész kap egy csomagot, ez történik:

 1. Most kaptam egy csomagot az UDP 7361-es portról a 98.139.183.24 gazdagépen. Távolítsuk el!
 2. Megfejtette és hitelesítette az LMNOPQRS társaik számára. Oké, ne felejtsük el, hogy az LMNOPQRS társainak legfrissebb internetes végpontja a 98.139.183.24:7361 az UDP használatával.
 3. A dekódolás után a sima szöveges csomag 192.168.43.89-től származik. Megengedett az LMNOPQRS társaiknak, hogy 192.168.43.89 számon küldjenek nekünk csomagokat?
 4. Ha igen, akkor fogadja el a csomagot a felületen. Ha nem, akkor dobja le.

Az Internet titoktartásának és biztonságának a WireGuard használatához történő létrehozásához szükséges összes műszaki adat (IP-rejtés, hitelesség, tökéletes titkosítás, támadás elleni védelem, rejtjelezés stb.) A színfalak mögött zajlik. A felhasználók szempontjából, amint a WireGuard telepítve van és konfigurálva van, az alagút be- vagy kikapcsolásához csak érintse meg a kapcsolóját. Ezt részletesebben megvizsgáljuk, amikor megvizsgáljuk a Mullvad for Android megvalósítását.

Mullvad biztonsági összefoglaló

A Mullvad az OpenVPN-t használja alapértelmezett elsődleges csatlakozási protokollként, az AES-256 adattitkosítással együtt. Ez magas szintű biztonságot nyújt az internetes forgalom számára. A kezdeti kézfogás az RSA-4096-at használja 1024 DH kulcsokkal hitelesítéshez és a MitM támadások elkerüléséhez. Végrehajtják a titoktartást, hogy korlátozzák a felhasználók online adatainak kitettségét. A Mullvadnak van egy kill kapcsolója, amely megvédi a forgalmat a nem tervezett VPN-szolgáltatás lekapcsolódásaitól. Az alkalmazásuk védi a DNS-szivárgásokat. Ugyanakkor új technológiákat vizsgálnak a jövőbeni védelme érdekében. Ezért úgy gondoljuk, hogy az Internet forgalmát biztonságosan kell biztosítani a Mullvad VPN szolgáltatás használatakor.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Mullvad támogatás

A Mullvad támogatása e-mailben történik. Javasolják, hogy titkosított e-maileket használjon a velük való kapcsolattartáshoz, ha személyes információkat tartalmaz. Ez a támogatás csak a svédországi székhelyük szokásos üzemi idején érhető el. Az általános kérdések gyorsan (néhány órán belül) megválaszolhatók. A technikai jellegűek hosszabb ideig tarthatnak.

Ezenkívül a Mullvadnak van egy GYIK-adatbázisa, amely általános VPN-kérdéseket, fizetési és előfizetési információkat, biztonsági problémákat és egyéb kérdéseket tartalmaz. A webhelyükön található egy útmutató szakasz is, amely sok csatlakozási problémával segít. Végül követheti őket a Twitteren és a Facebookon.

Mullvad VPN szolgáltatás: gyakorlat

A Mullvadnak van egy alkalmazás, amely a következő környezetekben fog futni:

 • Windows 7 vagy újabb
 • Mac OS X Mavericks (10.9)
 • Linux disztribúciók, például Debian, Ubuntu és Fedora

Támogatják az OpenVPN és a WireGuard telepítéseket és az őket támogató eszközök konfigurációs fájljait is. Ezekkel kapcsolatos információk a weboldal útmutatók szakaszában találhatók.

Mullvad VPN-fiók létrehozása

A Mullvad szolgáltatás igénybevétele előtt először létre kell hoznia egy új fiókot. Ezt könnyű megtenni. Először nyissa meg webhelyüket a böngészőjében, majd kattintson a “Fiók lekérése” gombra. Ez a képernyő tetején található a weboldal főmenüjében. Ezzel megnyílik a fiók létrehozási képernyő.

Mullvad fiók létrehozása

Először meg kell győződnie arról, hogy ember vagy – jelölje be a Captcha mezőt, és írja be a megjelenő betűket. Ezután válassza a „Fiókszám generálása” gombot. Ezzel megnyílik egy képernyő, amelyben üdvözli Önt a Mullvad VPN szolgáltatás. Ezenkívül megjeleníti a számlájához generált véletlenszerű „16 jegyű” számot is. Ezt a számot fogják használni a szolgáltatásukkal történő hitelesítéshez. Arra is felhasználja, hogy ellenőrizze és kezelje Mullvad-fiókját.

Mullvad fiók üdvözlő képernyő

Ezenkívül arról tájékoztat, hogy le kell töltenie a készülékhez tartozó alkalmazás szoftvert, és három ingyenes szolgáltatási órát kap a VPN hálózaton. A későbbi bejelentkezések hasonló oldalt nyitnak meg.

Mullvad számla állapota és kezelése

Itt ellenőrizheti számlaegyenlegét, beállíthatja a port-továbbítást, és fiókját kezelheti. A kliens szoftver telepítéséhez a számítógépre rákattinthat az „Alkalmazás letöltése” gombra is.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Kezek: Mullvad Windows Client

A Mullvad Windows Client telepítése

Kattintson az „Alkalmazás letöltése” gombra az oldal megnyitásához, amely lehetővé teszi az alkalmazás letöltését Windows, Mac OS X és Linux változatokhoz. Ezután kattintson a „Mullvad alkalmazás letöltése” gombra a legújabb verzió letöltéséhez. Válassza ezt a lehetőséget, hogy a telepítő fájlt a számítógépére mentse.

A Mullvad alkalmazás letöltése

Ezen az oldalon átirányítja Önt arra az oldalra is, ahol konfigurálhatja és másolhatja az OpenVPN és a WireGuard telepítéséhez szükséges fájlokat az azt támogató eszközökön. Ezt akkor látjuk, amikor az Android telepítéseit később áttekintjük.

Most, hogy átadta a Mullvad alkalmazás telepítőfájlját, futtassa rendszergazdaként az alkalmazás konfigurálásához a számítógépére.

A Mullvad Windows Client telepítése

Ez a telepítés bemenet nélkül fejeződik be, amíg meg nem jelenik a cél képernyő. A Windows alkalmazás első megnyitásához válassza a „Befejezés” gombot. Ezzel megnyílik a Mullvad VPN kliens bejelentkezési képernyője. Amint ez az ablak megnyílik, írja be a „16 számjegyű” számot, amelyet a fiók létrehozásakor generált. A rendszer automatikusan menti a bejelentkezést. Ebből a számból legfeljebb három lehet menteni. Ha még nem hozott létre fiókot, akkor válassza ki a „Fiók létrehozása” gombot a fiók létrehozásához, és térjen vissza ide, hogy megadja a számlaszámát. Miután fiókját ellenőriztük, az alkalmazás megnyitja a fő kapcsolati irányítópultot, és bejelentkezik az utoljára meglátogatott webhelyre.

Mullvad Bejelentkezés

Alapértelmezés szerint az alkalmazás először csatlakozik egy szerverhez Svédországban. Ebben az esetben ez egy szerver Malmö-ben, Svédországban. Előfordulhat, hogy olyan képernyő jelenik meg, mint az utoljára látható, amíg a szoftver befejezi a csatlakozási folyamatot. Vegye figyelembe, hogy blokkolja az internetet. Ez a Mullvad beépített „kill switch” alkalmazásának példája..

Ezt néhány különböző helyzetben láthatja:

 • ha az alkalmazás véletlenül leválasztja önmagát
 • ha fiókja ideje elfogy, miközben csatlakozik
 • míg az alkalmazás kapcsolatot létesít az alkalmazás indításakor.

Ez normális. Alapértelmezés szerint az alkalmazás blokkolja az összes internetes forgalmat, amíg a biztonságos kapcsolat meg nem történik, vagy nem áll vissza, vagy amíg manuálisan leválasztja az ügyfelet. Ez a biztonsági szolgáltatás biztosítja, hogy online adatai ne véletlenül szivárogjanak át a biztonságos VPN alagúton kívül.

A Mullvad Windows Client beállításai

Mielőtt átnézzük a működő Mullvad alkalmazást, vessünk egy pillantást a beállításokra, amelyekkel működtethető. Ezek eléréséhez kattintson a fogaskerék ikonra az ügyfél műszerfalának jobb felső sarkában. Megnyílik a beállítások ablak.

A Mullvad Windows Client beállításai

Ez az ablak három részre oszlik. Az első szakasz olyan beállításokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a szoftver viselkedésének ellenőrzését. Ezután megnyitja a weboldal letöltési oldalát, így megnézheti, van-e a szoftver legújabb verziója. Az utolsó segít a felhasználóknak megtalálni a szükséges támogatási információkat. Ez magában foglalja a Mullvad webhely útmutatókhoz és GYIK oldalakhoz mutató linkeket, valamint egy ügyfélen belüli módszert a szoftverproblémák bejelentésére. Annak ellenére, hogy nem látható, a beállítások képernyő alján van egy gomb is az alkalmazásból való kilépéshez.

Az első beállításterület három részre oszlik: fiók, beállítások és haladó. A Fiók megjeleníti az előfizetésnél hátralévő időt. Ezenkívül megtekintheti tagsági adatait. Ez magában foglalja a számlaszámát és azt, hogy mikor jár a fizetett idő. Ezenkívül tartalmaz egy linket a saját webhelyükhöz, amely lehetővé teszi több idő vásárlását. Itt is kijelentkezhet a szoftverből.

Mullvad Windows kliens fiókbeállítások

A következő beállítás, a Preferences tartalmaz indítási lehetőségeket az automatikus indításhoz és a VPN-szolgáltatáshoz való automatikus csatlakozáshoz, amikor a rendszer elindul. Azt is lehetővé teszi, hogy eldöntse, használhat-e helyi hálózati eszközöket, például nyomtatókat a VPN használata közben. Javasoljuk, hogy engedélyezze az automatikus indítást és az automatikus csatlakozást annak érdekében, hogy az internetes forgalom mindig védett legyen online állapotban. Dönthet a helyi hálózat megosztásáról, de mivel a megosztás biztonsági problémákat okozhat, javasoljuk, hogy hagyja tiltva, és offline állapotban nyomtasson.

Mullvad Windows Client Preferences

A következő opció, az Advanced lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a szoftver hogyan hoz létre hálózati kapcsolatokat. Itt engedélyezheti / letilthatja az IPv6 kommunikációt, és módosíthatja a hálózati protokollok, az UDP és a TCP portok beállításait..

Mullvad Speciális kapcsolatbeállítások

Az UDP az alapértelmezett, mert általában gyorsabb, mint a TCP. Ezért azt javasoljuk, hogy használja az alapértelmezett értékeket, ha nincs kapcsolat problémája. Választhat számos UDP port közül is, vagy hagyhatja, hogy az alkalmazás az Ön számára válasszon. Használhatja azonban a TCP-t, ha az automatikus vagy az UDP-kapcsolatok meghiúsulnak. Miután kiválasztotta a TCP-t, választhat akár a TCP 80-as portot (a leggyakrabban a HTTP-t használja), akár a TCP-portot 443 (a HTTPS szabványos portja).

Az utolsó beállítás, a probléma bejelentése, megnyílik egy képernyő, amely lehetővé teszi az alkalmazásproblémák jelentését az ügyfélen belül. Az Ön e-mail címe nem kötelező. Adja hozzá, ha válaszra van szüksége. Tartalmaznia kell a probléma részletes leírását.

Jelentés a problémákról a Mullvad alkalmazáson belül

Itt is megvizsgálhatja és másolhatja a naplófájlt. Ennek másolatát automatikusan csatolják a jelentéshez, így a támogatási személyzet hatékonyan segíthet bármilyen kapcsolódási problémában. Ha kész, kattintson a „Küldés” gombra, és várja meg a választ.

A Mullvad VPN Windows Client használata

Most, hogy megvizsgáltuk a szoftver beállításait, nézzük meg működés közben. Ha emlékszel az alkalmazásra, amely eredetileg Svédországhoz volt csatlakoztatva, amikor először nyitotta meg. Ez a fő csatlakozó műszerfalán látható. Miután a kapcsolat létrejött, ez a képernyő zöld háttérrel jelenik meg felül és a virtuális GPS-helyét zöld pontként a térképen. Ezenkívül zöld szöveggel jelzi a „biztonságos kapcsolatot”, felsorolja a virtuális tartózkodási helyét és az IP-címét, a kapcsolat bontása pedig a művelet gombon.

A „Hely módosítása” lehetőség kiválasztásával megnyílik a helymeghatározási képernyő, amelyen az éppen kiválasztott hely ellenőrizve van, és zöld színnel van kiemelve. Vegye figyelembe, hogy Svédország jelenik meg az aktuális helyként, nem pedig Malmö. Ez azt jelenti, hogy a szoftver kiválasztotta az Ön számára. Az alkalmazás automatikusan megpróbálja csatlakozni a választott ország legjobb (legközelebbi és legkevesebb terhelésű) szerveréhez.

Országváltás a Mullvad Windows App használatával

Szerverváltáshoz Atlanta, GA-ban egyszerűen görgessen az USA-ba, és kattintson a mellette lefelé mutató nyílra a város helyeinek kibővítéséhez. Ezután kattintson az Atlanta, GA-ra. Az alkalmazás automatikusan leválasztja a jelenlegi szervert, majd rámutat az új virtuális GPS-helyre, majd biztosítja a kapcsolatot a szerverrel Atlanta, GA-ban.

Nemcsak kiválaszthatja a használni kívánt helyet (országot, várost), hanem a szervert is. Tegyük fel például, hogy most csatlakozni szeretne a „us-nyc-007” szerverhez New Yorkban. Mint korábban, először kattintson a „Helyváltás” gombra. Figyelem: Atlanta, Ga a jelenlegi virtuális helyünk.

A kiszolgáló kiválasztása a Mullvad Windows klienssel

Mivel az Egyesült Államok országát már kibővítették városi szintre, görgessen a New York, New York, NY oldalra. Ha kibővíti azt a kiszolgálók listájának megnyitásához. Végül kattintson a „us-nyc-007” szerverre a virtuális hely megváltoztatásának befejezéséhez. Ha ez nem sikerül, akkor válassza a „Biztonságos kapcsolatom” lehetőséget az újrapróbálkozáshoz. Miután a kapcsolat befejeződött, a kapcsolóhely kiválasztása ellenőrzi, hogy csatlakozik-e a választott szerverhez.

Miután megnyitotta a Mullvad alkalmazást az indítási ikonra kattintással, megnyílik és minimalizálódik a tálcán, mint zár ikon, ha elveszíti a fókuszt (rákattint). Ha nem biztonságos, akkor nyitott piros zárként jelenik meg. A zárolásra kattintva az irányítópulton keresztül csatlakozhat a kiszolgálóhoz a választott helyen.

Mullvad indítási és rendszertálca ikonok és üzenetek

A „Mullvad VPN biztonságos” csatlakozási üzenet is megjelenhet a tálca felett, ha az irányítópult elveszíti a fókuszt, mielőtt a kapcsolat befejeződött. A tálcán most egy zárt zöld zár ikon jelenik meg. Ez azt jelzi, hogy az internetes forgalmat most a Mullvad VPN szolgáltatás biztosítja.

Láthat egy zöld zárt zárat, amelynek közepén piros pont található. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás a VPN váratlan lekapcsolása miatt aktiválta a kill kapcsolót. Ennek oka lehet a fiókjának időkorlátja vagy a VPN-kapcsolat megszakadása.

Mullvad Kill kapcsoló aktiválása

Ha ez a helyzet és hozzáférnie kell az internethez, akkor maximalizálnia kell az irányítópultot, megnyitnia kell a beállítások menüjét, és kattintson a „Kilépés az alkalmazásból” gombra. Ez lehetővé teszi az ismételt hozzáférést az internethez.

Mullvad VPN Windows App összefoglaló

A Mullvad VPN alkalmazás Windowshoz egyszerűen telepíthető és használható. Van néhány alapbeállítás, amelyeket a legtöbb felhasználó csak alapértelmezettként hagyhat. Ha azonban meg kell változtatnia, akkor csak néhány kattintással kell bekapcsolnia. Az alkalmazás megnyitásakor megpróbálja csatlakozni az utoljára csatlakoztatott helyhez. Új hely kiválasztása megtörténhet az ország, a város és akár az egyes kiszolgálók szintjén is a kiválasztott hely képernyőn. Egyszerűen görgessen a kívánt helyre, és kattintson rá.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Hands On: OpenVPN Androidra

Miután létrehozta a Mullvad-fiókot, meg kell keressen a saját webhelyén az Android-eszközén, és koppintson a tetején a webhely főmenüjében található „Alkalmazás letöltése” gombra. Miután a következő képernyő megnyílik, csúsztassa le az „iOS, Android és más platformok” pontra. Érintse meg az „Útmutatások és konfigurációs fájlok” gombot.

Az USA Georgia .ovpn konfiguráció létrehozása és letöltése

Megnyílik a képernyő, amellyel létrehozhatja és letöltheti a Mullvad .ovpn konfigurációs fájlokat azon hely (ek) számára, amelyet használni szeretne a készülékkel. A folyamat befejezéséhez kövesse ezeket a lépéseket minden egyes helyhez, amelyen keresztül csatlakozni szeretne.

 1. Írja be a számlaszámát.
 2. Válassza az Android / Chome OS platformot.
 3. Válassza az USA-Grúzia régiót.
 4. Menjen tovább, és fogadja el az alapértelmezett (UDP) portot.
 5. Opcionálisan válassza az „Igen” elemet az IP-címek használatához.
 6. Töltse át a kiválasztott konfigurációs fájlt az Android készülékre a „Letöltés” ​​gomb megérintésével.
 7. Ismételje meg ezt az eljárást az USA-New York helyett a 3. lépésben.

Most, hogy megvan a Mullvad konfigurációs fájlja, telepítenie kell az OpenVPN for Androidot a Google Play Áruházból. Keresse meg az alkalmazást, majd érintse meg a „Telepítés” gombot. Az alkalmazás telepítése után érintse meg a „Megnyitás” elemet az Android telefonon való indításhoz. Az irányítópult megnyílik, és tájékoztatja Önt, hogy nincs megadva VPN-profil.

Az OpenVPN telepítése Androidra

Új VPN hozzáadásához érintse meg a + ikont. Engedje meg a szoftvernek a szükséges engedélyt. Ezután érintse meg az „OK” elemet, hogy engedélyezze a VPN-hálózat létrehozását.

Miután létrehozott egy VPN-hálózatot, hozzá kell csatlakoztatnia egy Mullvad-profilt. Írhat be egy nevet a profilhoz, vagy az .ovpn fájlnevet fogja használni. Koppintson az Import elemre a fájl konvertálásához és az új profil létrehozásához.

A Mullvad GA profil betöltése az OpenVPN for Android rendszerre

Mielőtt csatlakozna az új profilhelyhez, hitelesítenie kell azt a Mullvad VPN szolgáltatással. Először írja be a fiókja számát a Felhasználónév és a “m” jelszóhoz. Végül érintse meg az „OK” gombot a Mullvad Georgia profil kitöltéséhez és az ahhoz való csatlakozáshoz. Az értesítési sávon megjelenő kulcs azt jelzi, hogy sikeresen csatlakozik a Mullvad VPN hálózathoz, és az Internet forgalma biztonságos.

Válassza ki a profil hozzáadása ikont (körülírt +), hogy új profilt hozzon létre a New York Mullvad konfigurációs fájlhoz. Hitelesítse az új profilt létrehozása közben.

A Mullvad NY profil betöltése az OpenVPN for Android rendszerre

Megszakíthatja a jelenlegi kapcsolatot úgy, hogy úgy választja ki, mint a fenti us-ga profilnál. Erősítse meg, hogy el akarja hagyni a szervert, ha megérinti a „Bontás” elemet. Ezután érintse meg a használni kívánt új VPN profilt (us-ny). Ezután befejeződött a csatlakozás az új Mullvad helyhez.

Miután sikeresen csatlakozott egy Mullvad szerverhez, megvizsgálhatja annak küldött és fogadott sávszélességének grafikonjait (kbit / s) az elmúlt öt perc időtartamához viszonyítva, az átlagos percenkénti adatátvitelt és az óránkénti átvitelt. Ezeket logaritmikus skálán is megnézheti. Az alkalmazás által használt beállítások is megvizsgálhatók, de a változások csak akkor kerülnek mentésre, ha a szolgáltatás nincs csatlakoztatva.

OpenVPN az Android kapcsolathoz és beállításokhoz

Ezeket a beállításokat két területre osztják: alkalmazás és VPN viselkedés. Az alkalmazás viselkedése a következő: mutat bejelentkezési csatlakozást, használja az OpenVPN 3 magot, és kiválaszt egy alapértelmezett VPN-t, hogy automatikusan csatlakozzon a rendszerindításhoz. A VPN viselkedése magában foglalja a rendszerproxy használatát, a hálózat újracsatlakozását, amikor a hálózat megváltozik (például a Wi-Fi-t mobilra / mobilról), és a VPN szüneteltetését, ha 60 másodpercig nem használja..

A műszerfal többi menüeleme a profilok, a beépített GYIK és a verzióinformációk. A profil képernyőn válthat az összes telepített profil között.

OpenVPN for Android Súgó és verzióinformáció

Mullvad az OpenVPN for Android összesítőjén

Az OpenVPN for Android használata a Mullvad VPN szolgáltatáshoz való kapcsolódáshoz egyszerű, de unalmas lehet, ha sok olyan konfiguráció van, amelyhez csatlakozni szeretne. Mindegyik konfigurációt először létre kell hozni és letölteni. Ezután külön-külön profilokká kell alakítaniuk őket az Android OpenVPN segítségével. Ez magában foglalja az egyes profilok hitelesítését a Mullvad VPN szolgáltatással.

Hands-On: Csatlakozás az Androidhoz a WireGuard segítségével

A WireGuard biztonságos alagutak is csatlakozhatnak a Mullvad VPN hálózathoz Android-eszközéről. Ha már van számlaszáma, felhasználhatja nyilvános / magánkulcs-pár létrehozására. A számlaszám megadása után három lehetőség áll rendelkezésre a kulcs generálására:

 • Generáljon új kulcspárt – új párt hoz létre a böngészőben. A nyilvános kulcsot elküldik Mullvadnak. Ők arra fognak használni, hogy IP-címet rendeljenek neked, és hozzáférést biztosítsanak a WireGuard VPN-kiszolgálóikhoz.
 • Használja újra az utolsó kulcspárt – egyszerűen újra felhasználja a böngésző munkamenet során létrehozott utolsó kulcspárt, és új konfigurációs fájlokhoz használja fel.
 • Egyéni kulcspár – lehetővé teszi, hogy egy kulcspárt lehívjon az előzőleg generáltból, a hozzá tartozó privát kulcs megadásával.

Mullvad WireGuard kulcsgenerálás és eszközkonfigurációk

Ezután kiválasztja azt a kiszolgálót, amelyhez kapcsolódni szeretne a WireGuard segítségével. Az „Összes” lehetőséget választhatja, ha az összes kiszolgálót egyszerre szeretné lemásolni. Ezután érintse meg a „Létrehozás és letöltés” ​​gombot a Mullvad konfigurációs fájlok átvitelének befejezéséhez.

Miután a konfigurációs fájlok az Android telefonon vagy táblagépen vannak, telepítenie kell a WireGuard Android alkalmazást a Google Play Áruházból. Ez egy még nem kiadott béta verzió, amely felhasználói szinten működik. Először nyissa meg az üzletet, és keresse meg a WireGuard alkalmazást. Miután az alkalmazás megtalálható, érintse meg a „Telepítés” gombot. Miután a telepítés befejeződött, érintse meg az „Megnyitás” elemet az eszköz elindításához.

A WireGuard telepítése és konfigurálása

Ez megnyitja a WireGuard alkalmazást, és lehetővé teszi biztonságos alagutak hozzáadását. Érintse meg a kék gombot, és kezdje hozzá a VPN-alagutakat. Háromféle módon teheti ezt meg.

 • Készítse el őket egy fájlból vagy archívumból.
 • Hozzon létre egy QR-kódot.
 • Készítse el őket a semmiből.

Válassza a „Létrehozás fájlból vagy archívumból” elemet, majd nyissa meg a letöltések mappát, ahol az összes Mullvad VPN konfigurációt tartalmazó ZIP fájl található. Érintse meg a mullvad-wireguard-configs ZIP fájlt a kibontáshoz. Ez váltást hoz létre minden kiszolgáló hálózati felületén (biztonságos alagút).

Csatlakozás a Mullvad WireGuard VPN szerverekhez az Android telefon használatával

A WireGuard alagút megérintésével megjelenik annak felülete az ügyfél és a társak nyilvános kulcsaival, a kapcsolódó címekkel és az utolsó ismert végpontokkal. Ebben az esetben a társ képviseli a szervert. Az első felület átkapcsolása a szokásos VPN létrehozási engedély képernyőn jelenik meg. Koppintson az „OK” gombra. A sikeres biztonságos alagút-csatlakozásokat a képernyő tetején található ikon jelzi. Egy új VPN interfészhez való csatlakozáshoz először ki kell kapcsolnia a jelenlegi interfészt. Ezután kiválaszthat egy másik helyet, amelyhez csatlakozni szeretne.

Mullvad a WireGuard for Android összefoglalóján

A Mullvad-fiók létrehozása után létre kell hoznia egy sor nyilvános / magánkulcsot. A privát kulcsot az eszközön tárolja, és a nyilvános kulcsot elküldik a Mullvadnak. Arra használják, hogy érvényes IP-címet rendeljenek a szolgáltatásukhoz. Ezután válassza ki a beállítani kívánt hely (eke) t. Az összes kiválasztásával létrehozhat egy zip fájlt, amelyek mindet tartalmazzák. Végül hozza létre a konfigurációs fájlt, és töltse le Android telefonjára.

Ezután telepítenie kell a WireGuard alkalmazást Androidra a Google Play Áruházból. Végül a WireGuard alkalmazás segítségével nyissa meg a ZIP-fájlba helyezett Mullvad-konfigurációs fájlt, és hozzon létre a WireGuard biztonságos alagút-felületeket. Ezután az alagúthoz való csatlakozás mindössze két vagy két csapot igényel. Ne felejtse el kikapcsolni az aktuális interfész-alagutat, mielőtt másik választhat.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Mullvad VPN Speedtest

Teszteltük a Mullvad for Windows alkalmazást, amely OpenVPN (UDP) protokollt használ AES-256 titkosítással. A szerviz jól teljesített a sebességtesztünkön. Örülünk az általános teljesítményének. A sebesség kis vesztesége annak a titkosítási fejlécnek köszönhető, amelyet titkosítási algoritmusuk felmerül.

Mullvad VPN Speed ​​Test

Láthatja, hogy a letöltési sebességünk VPN kapcsolat nélkül 54,12 Mbps volt, de a Mullvad VPN szerver használatakor 47,78 Mbps-ra csökkent. Ez körülbelül 11,7% -os csökkenést jelent egy szerverre New York City-ben, New Yorkban. Hasonló eredményeket találtunk más helyek használatakor is. 5,7% -os veszteséget szenvedett egy szervernek Atlanta, GA-ban és 26,4% -ot egy szervernek Sydney-ben, AU. A várakozások szerint nagyobb sebességcsökkenés figyelhető meg, mivel a távolság és a ping idő növekszik. Még a sebességcsökkenés ellenére is a 40+ Mb / s sebesség elég gyors a legtöbb alkalmazáshoz, amelyekkel VPN-t kíván használni. Előfordulhat, hogy eltérő eredményeket mutat a világ régiójában.

Mullvad VPN áttekintés: Következtetés

A Mullvad körülbelül tíz éve működik a VPN-iparban. Székhelyük Svédországban található, amely a „14 szem” hálózat részét képezi. Ennek eredményeként a Mullvad elhagyja az útját, hogy segítsen névtelenné tenni. Ez a fiók létrehozásával kezdődik. A Mullvad-fiókok nem igényelnek e-mail címeket, neveket és egyéb személyes információkat. Ehelyett a számlákat és az erőforrásokat hitelesítik és véletlenszerűen generált „16 számjegyű” számok kezelik. Ezenkívül anonim készpénz- és Bitcoin-fizetéseket fogadnak el, hogy feliratkozzanak VPN-szolgáltatásra.

A Mullvad néhány évvel ezelőtt kezdeményezte a VPN-szolgáltatásuk széles körű frissítését. Azóta növelték mind hálózati architektúrájuk lefedettségét, mind teljesítményét. A Mullvad ezt az elsődleges kiszolgálók sávszélességének korszerűsítésével és a kiszolgálók további helyekre és régiókhoz történő hozzáadásával valósította meg. Svédországban és Hollandiában egyaránt birtokolják szervereiket. A Tier 1 vagy Tier 2 szolgáltatók fizikai szerverei alkotják szolgáltatásuk gerincét. Ezeket a kiszolgálókat nem osztják meg másokkal.

Jelenleg egy közepes méretű hálózattal rendelkezik, több mint 60 helyszínen 30 különböző országban. Három különféle szervert tartalmaz: OpenVPN, WireGuard és híd szerverek. A Mullvadnak kb. 260 OpenVPN kiszolgálója, 48 WireGuard szervere és 6 híd kiszolgálója van. Szervereik vannak Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Óceániában. VPN szolgáltatásaik lehetővé teszik a P2P forgalmat, és útmutatásokat kínálnak, amelyek segítenek a VPN szerverek hatékonyabb felhasználásában.

A Mullvad szolgáltatás csak az OpenVPN és a WireGuard kapcsolaton keresztül engedélyezi a csatlakozásokat. Van egy egyedi OpenVPN alkalmazásuk a Windows, a Mac OS X és a több Linux változat számára. Az OpenVPN konfigurációs fájlok (.opvn) manuálisan is telepíthetők és használhatók eszközökre, amelyek támogatják, mint például az iPhone és az iPad. Útmutatók vannak, amelyek segítenek ezek beállításában a saját weboldalukon.

A Mullvad a VPN infrastruktúra, a WireGuard korai alkalmazója. Lehetővé teszik a kapcsolatot a Linux és Android eszközökön (az Android egy Beta) a WireGuard szerverekkel. A WireGuard nyílt forráskódú Linux kernel-kiegészítőként indult, de jelentős fejlesztés alatt áll, hogy más operációs rendszerekre továbbítsa. Sokak szerint az OpenVPN „nyilvánvaló örököse”.

A Mullvad az AES-256-al biztosítja az OpenVPN kapcsolataikat. Biztosítják a titoktartást, és kézfogáshoz használják az RSA-4096-at. Nem gyűjtenek és nem tárolnak naplókat az internetes tevékenységekről, a sávszélesség használatáról vagy a DNS-lekérdezésekről. Szolgáltatásuk DNS, IPv4 és IPv6 szivárgás elleni védelmet nyújt. Támogatásuk elsősorban e-mail jegyek útján történik. Ezen felül vannak egy GYIK-adatbázisuk és útmutatók, amelyek segítségével szolgáltatásukat különféle eszközökre telepíthetik, mind az OpenVPN, mind a WireGuard használatával.

Mi tetszett a szolgáltatásban:

 • Anonim számlát hozhat létre Bitcoin vagy készpénzes fizetéssel.
 • Nem vezetnek VPN-tevékenységi naplókat.
 • A szolgáltatás kiváló biztonságot nyújt az OpenVPN kapcsolatok számára.
 • Mindegyik fióknak öt egyidejű kapcsolata lehet.
 • Ők a WireGuard korai alkalmazói, és hisznek a nyílt forrású szoftverekben.
 • Lehetővé teszik a P2P használatát a hálózati kiszolgálókon, és vannak útmutatóik, amelyek segítik a biztonságosabb használatát.
 • A Mullvad 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál egyes fizetési módokhoz.

Ötletek a szolgáltatás javításához:

 • Adjon hozzá élő csevegést és valamilyen 24 órás támogatást.
 • Készítsen el egy egyedi alkalmazást mobil eszközökre.

A Mullvad szerverek Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Óceániában vannak. Megfizethető havi árat kínálnak. Ezen felül 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkeznek egyes fizetési módokhoz. Ez azt jelenti, hogy minimális kockázattal kipróbálhatja VPN szolgáltatásaikat. Ha úgy dönt, hogy tetszik, havonta 5 euróval teljes hozzáférést kap a hálózatához.

Látogassa meg a Mullvad VPN-t

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map