U siječnju 2016 Anonabox tim je predstavio tri nova uređaja na Sajmu potrošačke elektronike (CES) 2016. u Las Vegasu. Nakon što je nabavljen prošle godine, Anonabox ponovno počinje sa svojim novim uređajima Pro, Tunneler i Fawkes. Usredotočit ću se na pregled Pro i Tunneler verzije jer oni podržavaju VPN. Anonabox se u početku udružio sa HideMyAss i u novije vrijeme VyprVPN osigurati prilagođeno sučelje i 30 dana besplatnog VPN-a uz kupnju bilo kojeg uređaja. Njihov zaslon za postavljanje VPN olakšava povezivanje s bilo kojom VPN uslugom. Saznajte kako možete zaštititi svoju privatnost u pokretu pomoću Anonabox-a.

VPN usmjerivač Anonabox

Iako smo najinteresantniji za pregled uređaja koji podržavaju VPN, važno je napomenuti da Anonabox ima potpunu liniju proizvoda. Svi oni, osim The Tunnelera, rade kao Tor usmjerivači. Prije nego što prodnemo u našu recenziju, želio bih izdvojiti trenutak za kratki pregled kompletne linije proizvoda Anonabox.

Anonabox uređaji & cijena

Evo uređaja koji trenutno možete kupiti izravno iz Anonabox-a ili preko Amazona. Oni koji kupuju izravno putem njihove web stranice imaju mogućnost plaćanja kreditnom karticom, PayPalom ili Bitcoin-om putem BitPay-a. Uzbuđeni smo kad ih vidimo kako prihvaćaju Bitcoin.

Anonabox uređaji

  • Izvornik – Plug and play Tor usmjerivač s hardverskom lozinkom
  • Fawkes – Tor usmjerivač, most, relej ili izlaz sa proširenjem raspona
  • Tunneler – VPN usmjerivač s HMA integracijom i proširenjem raspona
  • profesionalac – VPN i Tor usmjerivač, HMA integracija, dijeljenje USB datoteka i još mnogo toga

Usredotočit ćemo se na uređaje Tunneler (99 USD) i Pro (119,99 USD) jer podržavaju VPN veze. Za razliku u cijeni od 20 USD toplo preporučujem Pro verziju. Ima brži procesor, više memorije i USB mogućnosti dijeljenja datoteka. Također ga možete koristiti kao web poslužitelj za .onion hosting.

VPN sučelje – tuneler & profesionalac

Svaki Anonabox Tunneler i Pro uređaji podržavaju VPN i dolazi s unaprijed instaliranim VPN sučeljem za HideMyAss i VyprVPN. Stranica vam omogućuje jednostavno povezivanje s bilo kojim poslužiteljem. Sve što trebate učiniti je unijeti svoje HMA ili VyprVPN korisničko ime i lozinku. Odatle zaslon nudi padajući okvir sa svakim navedenim poslužiteljem. Također vam nudi mogućnost između TCP i UDP veze. I Pro i Tunneler uređaji imaju 30 dana besplatne HMA Pro VPN usluge. Paket uključuje karticu s pristupnim kodom koji unesete na web mjesto VyprVPN ili HMA kako biste iskoristili besplatni mjesec usluge.

Što očekivati

Moja prvotna misao bila je uključiti niz snimaka zaslona koji prikazuju postavljanje Anonaboxa i VPN sučelje. Ako vas zanima tehnička strana postavljanja i upotrebe Anonabox-a, onda predlažem da preuzmete bilo koji vodiči izravno s njihove stranice. Primit ćete lijepu knjižicu u boji s istim podacima u kutiji za bilo koji njihov proizvod. Usprkos tome preporučujem preuzimanje odgovarajućeg vodiča. Ja sam stari tajmer i potrebno mi je povećalo za pregled uključenih uputa. Internetska inačica je u PDF obliku i pruža sve što trebate.

Tretirao sam se s Anonabox Tunneler i Pro jednako kao i prema bilo kojem usmjerivaču. Za početak sam ih povezao na prijenosno računalo putem LAN priključka. Nakon spajanja Ethernet kabela otišao sam do URL-a koji daju u vodiču za postavljanje. URL varira od verzije. Nakon što sam se prijavio brzo sam promijenio zaporku za uređaj i krenuo u postavljanje WAN-a. Ovdje možete spojiti uređaj na trenutnu mrežu. U mom slučaju to je bila bežična mreža u mom uredu. Mogla bi biti jednako jednostavna i wifi mreža u zračnoj luci, hotelu ili Starbucksu. U tome se zapravo radi o uređaju. To će vam pomoći da zaštitite svoju privatnost dok ste u pokretu.

Uređaji Anonabox pamtit će Wifi veze pa ćete htjeti razumjeti sučelje. Ekipa Anonabox sastavila je blog pošta to je dobar posao objašnjavanja kako najbolje iskoristiti wifi veze i kako resetirati uređaj ako to ikad bude potrebno. Oba uređaja koja smo testirali dobro su obavili svoj zadatak. Oni su pomogli osigurati našu privatnost na širokom rasponu uređaja spojenih putem bežične mreže. Postavljanje im je potrajalo neko vrijeme. Nije bilo loše, ali predlažem da imate tehničku pozadinu i možda iskustvo umrežavanja. Ne bih očekivao da će moj otac samo sjesti i konfigurirati Anonabox.

VPN sučelje HMA Pro

I Anonabox Tunneler i Pro sadrže zaslon za povezivanje s HideMyAss VPN. HMA VPN sučelje je vrlo jednostavno za korištenje. Ne morate znati ništa o tehničkoj strani VPN-a da biste se povezali s HMA serverom. Jednostavno su vam potrebna korisničko ime i zaporka koje pruža HMA. Kao što je spomenuto ranije u pregledu, vaš Anonabox uređaj nudi 30 dana besplatnog HMA VPN pristupa. Jednom kada se prijavite za uslugu, morat ćete otvoriti zaslon VPN sučelja. Vodič za postavljanje vodit će vas kroz postupak.

Anonabox HMA VPN

Možete posjetiti web stranicu Anonabox da biste vidjeli upute za postavljanje za sve njihove uređaje, ali želio sam nastaviti i dijeliti zaslon VPN sučelja. Prva tri polja su prekrivena, ali vrlo su ravna prema naprijed. Možete potvrditi ili poništiti potvrdni okvir da biste omogućili VPN. Jednom kada unesete svoje korisničko ime i lozinku, sljedeći korak je odabir lokacije VPN poslužitelja. HMA upravlja ogromnom mrežom VPN poslužitelja širom svijeta i vi im imate pristup svima. Spajanje na bilo koji poslužitelj pomoću OpenVPN TCP ili UDP. Odaberite poslužitelj i pustite da Anonabox uređaj brine o ostatku.

Anonabox VyprVPN sučelje

HMA više nije jedini VPN dostupan za Anonabox. Njihov tim usko je surađivao sa Golden Frog-om kako bi razvili vrlo lijepo sučelje za korisnike VyprVPN-a. Jednostavno se možete povezati s bilo kojeg mjesta poslužitelja i odabrati razinu protokola / enkripcije iz korisničkog sučelja Anonabox Pro ili Tunneler. Nakon povezivanja vaši će se podaci šifrirati putem mreže VyprVPN. Mislim da je važno spomenuti da je VyprVPN pružatelj VPN razine 1, što znači da oni upravljaju svim aspektima svoje VPN usluge. Počevši od njihovih desktop i mobilnih aplikacija i proširujući se na njihov hardver i mrežu. To članovima pruža dodatni sloj zaštite privatnosti s obzirom da tim tvrtke VyprVPN ima potpunu kontrolu nad njihovom mrežom.

Anonabox VyprVPN sučelje

Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, ​​Anonabox sučelje za VyprVPN vrlo je dobro prikazano. Još je važnija činjenica da je za povezivanje s njihovom mrežom i šifriranje podataka potrebno vrlo malo informacija. Prvo se želite prijaviti za VyprVPN. Ako još nemate račun, možete iskoristiti vezu s lijeve strane stranice za postavljanje kako biste iskoristili svoj promotivni kôd. Trebate imati karticu s promotivnim kodom za 30 dana besplatnog VyprVPN-a sa svojim uređajem. Ako ga nemate pri ruci, pogledajte u okvir. Omogućit će promotivne kartice i za VyprVPN i za HMA. Jednom kada se prijavite, jednostavno unesite svoju adresu e-pošte (ili korisničko ime) i lozinku u sučelje. Odatle možete birati između bilo kojeg od 60+ lokacija poslužitelja VyprVPN u 47 zemalja. Iako možete promijeniti protokol, preporučam vam da koristite OpenVPN – 160-bitnu zadanu opciju za dobar spoj brzine i privatnosti. Nakon što ste spremni, kliknite na “Spremi i primijeni”, a zatim kliknite na polje “Omogući VPN” u bilo kojem trenutku s kojim se želite povezati. To je sve što trebate koristiti VyprVPN na svom novom Anonabox uređaju.

Zaključak

Uživao sam testirati Anonabox Pro i Tunneler. Za razliku od 20 dolara definitivno bih preporučio Pro verziju. Dobit ćete brži CPU, više memorije i USB mogućnosti dijeljenja datoteka. Je li Anonabox Pro savršen? Ne, ali služi u svrhu osiguranja vaše privatnosti dok ste na wifi mreži. Možete ga nositi u torbici za prijenosno računalo ili čak u džepu. Ne bih vam preporučio korištenje kod kuće s obzirom na gubitak brzine. Umjesto toga, oslonite se na Anonabox Pro dok putujete. Bilo do Starbucks-a niz ulicu ili na pola svijeta.

Kad prvi put primite uređaj i otvorite okvir, predlažem da odmah postavite administrativnu lozinku i pročitate vodič za konfiguraciju. Imaju kompletan set ažuriranih vodiči na liniji. Imaju i korisno pošta koji će vam pomoći da shvatite kako WiFi veze funkcioniraju putem uređaja. Vjerujem da je Anonabox serija uređaja najprikladnija za korisnike s tehničkom pozadinom. Oklijevao bih preporučiti ga svojim roditeljima jer bi osjećali lažni osjećaj sigurnosti ako nisu uspjeli pravilno konfigurirati uređaj. U skladu s tim, vrlo je ugodno preporučujem ih onima s tehničkom pozadinom i malo iskustva u kućnom umrežavanju. Posjetiti Anonabox.com naučiti više.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me