Usluga Astrill VPN nalazi se u Republici Sejšeli koja ima liberalne internetske zakone. U VPN industriji su od 2009. Usluga je kompatibilna s različitim operativnim sustavima uključujući Windows, Mac OS X, iOS, Android i Linux. Uz to, Astrill tim razvio je prilagođeni softver i mobilne aplikacije kako bi svima olakšao pristup svojoj VPN mreži. Astrill će vam pomoći da ostanete sigurniji i anonimniji dok surfate Internetom kod kuće ili na vašem omiljenom Wi-Fi žarištu. Također će vam omogućiti da nadjačate lokalnu i državnu internetsku cenzuru sponzoriranu. Astrill je prilično popularan za one u kontinentalnoj Kini.

Astrill VPN pregled 2017

Cijene i posebne ponude

Način na koji Astrill cijene njihovu uslugu je jedinstven. Kao i većina VPN pružatelja usluga nude terminske planove. Međutim, oni ne nude mjesečnu pretplatu. Njihovi planovi uključuju tri mjeseca, šest mjeseci i godinu dana.

Astrill VPN cijene

Kao i većina VPN pružatelja usluga, Astrill nudi popuste za dugoročne planove. Ako se prijavite na godinu dana, uštedjet ćete više novca. Njihovi trenutni planovi su sljedeći:

 • Tromjesečna pretplata 29,95 USD (9,98 USD mjesečno);
 • 6-mjesečna pretplata 39,95 USD (uštedite 33%);
 • 1 godina pretplate 69,95 USD (ušteda 42%). Trenutno, to uključuje i besplatni StealthVPN.

To znači da se godina VPN usluge isplati na samo 5,83 USD mjesečno.

Dakle, što možete dobiti za svoj novac s Astrill VPN-om? Njihova osnovna usluga uključuje sljedeće pogodnosti:

 • Diljem svijeta pristup – Možete dobiti virtualne IP adrese s preko 335 poslužitelja koji pokrivaju 50+ različitih zemalja.
 • Anonimnost web surfanja – Njihova usluga koristi dinamično dijeljenje IP adrese tako da dijelite IP adrese s drugim VPN kupcima i dobivate nove kada povežete ili prebacite poslužitelje s preko 85 000 dostupnih IP adresa.
 • Raznolikost VPN protokola – Možete koristiti sljedeće protokole: OpenWeb (ne preporučuje se zbog sigurnosti, samo za geo-ograničenja), OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, SSTP i IKEv2 za povezivanje na njihovu mrežu.
 • Podržane su razne platforme – Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, WiFi usmjerivači (DD-WRT, Tomato / TomatoUSB, Asus Merlin / RMerl / ASUSWRT-Merlin firmware), Synology NAS, Chrome OS i drugi koji koriste podržane protokole.
 • Neograničena propusnost – Nemate ograničenja u količini podataka koje prenosite ili preuzimate niti puta prebacivanja poslužitelja dok ste povezani na Astrill VPN mrežu.
 • Istovremene veze – Možete istovremeno povezati jednu radnu površinu / prijenosno računalo i jedan mobilni uređaj. Astrill klijentski softver mora se koristiti za povezivanje oba uređaja i ne možete spojiti dva uređaja iste vrste bez kupnje dodatka.
 • Zaštita od šifriranja – Kontrole šifriranja šifriranja koriste SSL 256-bitnu sa 2048-bitnom RSA. Šifriranje podataka podrazumijeva 128-bitnu Blowfish s pristupom AES 128 i 256 bitnom.
 • Torrent i P2P pristup – Neke lokacije Astrill VPN poslužitelja podržavaju BitTorrent i drugi softver za dijeljenje datoteka.
 • Prevladati geo-ograničenja i cenzuru – Pristupite internetskoj zabavi s nekih od najpopularnijih medijskih stranica za streaming na različitim lokacijama i istražite otvoreniji Internet.
 •  podrška – Pomoć potražite putem Wiki-a, ulaznica putem e-pošte, live chat (24/7), pa čak i pomoći na udaljenoj radnoj površini.

Značajke dodataka

Uz osnovnu uslugu, Astrill VPN plasira i niz dodataka (dodatni mjesečno). To uključuje sljedeće:

 • NAT vatrozid (+ 5 USD) – sprječava dolazni zlonamjerni softver ili drugi internetski promet da ne mogu pristupiti vašem sustavu dok su povezani na njihove poslužitelje;
 • Kućni plan (+ 5 USD) – omogućuje vam povezivanje do 5 uređaja istovremeno;
 • StealthVPN (+ 2 USD) – povećava vašu sigurnost kod dvoslojne enkripcije. Radi na Windows / Mac / Linuxu i omogućuje otvorenije internetsko iskustvo u zemljama s visokom cenzusom, poput Kine, UAE, Sirije i drugih;
 • ProAddon (+ 5 USD) – uključuje StealthVPN i RouterPro VPN. RouterPro VPN je dvoslojno šifriranje za usmjerivače i pruža iste prednosti vašem usmjerivaču kao StealthVPN za vaše računalo ili laptop.
 • Dijeljenje VPN-a (+ 1 USD) – omogućuje vam dijeljenje usluge povezivanja OpenVPN ili StealthVPN na radnom računalu (Windows, Mac ili Linux) s drugim uređajima u vašoj kućnoj mreži;
 • CryptoPlus (+ 2 USD) – dodaje sigurniji skup algoritama za šifriranje podataka koji nisu NSA: BlowFish 256-512-bitni, CAST 128-512 bitni i Camellia 128-256 bitni onima koji su dostupni s osnovnom uslugom;
 • VIP plan (+ 10 USD) – uključuje StealthVPN kao i pristup VPN poslužiteljima koji su izravno povezani s kineskim pružateljima usluga (oni isporučuju bolje brzine i imaju manju latenciju za one kojima je potreban pristup s kopnene Kine);
 • Privatni IP-ovi (+ 5 USD / IP) – pruža vam ne dijeljenu IP adresu tako da možete imati pristup svim portovima i ugostiti svoje usluge ako želite.

Astrill VPN možete platiti kreditnim / debitnim karticama. To uključuje sljedeće: Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diners Club, JCB, Maestro, Switch and Solo, Dankort, CartaSi, PostePay, Carte Bleue, Euro 6000 i UnionPay. Ako je želite kupiti putem eWallet-a, oni prihvaćaju PayPal i PerfectMoney. Plaćanje na ovaj način omogućuje vam da centralizirate mrežne kupnje. Konačno, prihvaćaju i plaćanja putem AliPay-a, Perfect Money-a, WechatPay-a, BitCoina i bankovnog prijenosa. Korištenje Bitcoina može vam pomoći da ostanete anonimniji.

Posjetite Astrill VPN

Besplatna probna VPN proba

Astrill VPN ima 7-dnevno besplatno probno razdoblje njihove usluge za one koji ga nikad nisu isprobali. Prije nego što se prijavite za njega ili kupite pretplatu na njihovu uslugu, morate kreirati i potvrditi svoj račun. To je postupak u više koraka. Prvo morate odabrati svoj plan iz trenutačnih opcija. Tada morate unijeti adresu e-pošte na koju želite da tim za podršku pošalje vašu potvrdnu vezu i ispunite Captcha kako bi dokazali da niste robota. Napokon pritisnite gumb “Sljedeći korak”. Vidjet ćete zaslon koji provjerava je li veza poslana na vašu navedenu adresu e-pošte.

Postavljanje 1-2 poslužitelja za VPN račun

Nakon klika na vezu u vašoj e-pošti, vratit ćete se kako biste unijeli više podataka za svoje članstvo. Započnite s imenom, prezimenom i lozinkom. Provjerite zaporku, a zatim kliknite gumb “Sljedeći korak”. Tada ćete vidjeti zaslon koji traži da navedete mobilni broj na kojem će vam moći poslati četveroznamenkasti SMS kôd za potvrdu vašeg računa. Nakon što unesete broj, pritisnite gumb “Pošalji mi SMS”. Možda ćete morati pričekati do 10 minuta da primite svoj kôd. Nakon što primite SMS kod, unesite ga i kliknite gumb “Provjeri sada”. Imali smo poteškoća s dobivanjem koda pa smo stvorili kartu za podršku u vezi s neuspjehom provjere. Ponovili smo postupak i tada smo mogli potvrditi svoj račun.

Astrill VPN račun Step23

Prvo ćete morati ispitati i prihvatiti uvjete pružanja usluge prije nego što provjera završi. Imajte na umu da Astrill VPN uslugu ne možete koristiti u bilo koju komercijalnu svrhu ili s bilo kojom vrstom softvera koji kontinuirano spamuje ili ponavlja akcije (to uključuje programe kao što je Google SEO). Nakon što shvatite TOS i prihvatite ih, kliknite da da biste dovršili postupak provjere i završili s plaćanjem svoje pretplate. Vjerujemo da će ovaj složeni postupak postavljanja računa pomoći da izbjegnu lažne račune. Međutim, mislimo da Astrill VPN zahtijeva obilje osobnih podataka za privatnu tvrtku. Posljednja snimka zaslona u nastavku prikazuje područje članstva na kojem možete vidjeti sve detalje svog računa.

Astrill VPN račun Step34

Astrill VPN nema garanciju povrata novca, ali oni nude 7-dnevni uvjetni povrat novca. Ako odlučite iskoristiti 7-dnevni besplatni trag, ne ispunjavate uvjete za povrat jer smatraju da ste imali vremena testirati uslugu prije nego što je platite. Međutim, ako se niste prijavili za besplatno probno razdoblje i utvrđeno je da nije problem s vašom opremom, možda ćete dobiti povrat novca. Ovo je slučaj ako tehničko osoblje nije uspjelo riješiti vaš problem u roku od 7 dana. Međutim, budite svjesni da je ovaj povrat novca u potpunosti prema odluci Astrill tima. Ova politika pojačava činjenicu da ne nude mjesečni račun.

Lokacije mreže i poslužitelja

Astrill VPN mreža je umjerene veličine. Sastoji se od preko 330 poslužitelja u 50+ zemalja. To uključuje lokacije poslužitelja na svim većim kontinentima, uključujući Afriku, Aziju, Europu, Sjevernu Ameriku, Oceaniju i Južnu Ameriku. Budući da imaju lokacije na istočnoj i zapadnoj obali Sjedinjenih Država, oni mogu umanjiti kašnjenje i za azijske korisnike i za Europljane. Oni koji se spajaju iz Azije u Sjedinjene Države trebali bi koristiti mjesto zapadne obale, a oni iz Europe trebaju se povezati s istočnom obalom. Trenutne lokacije poslužitelja uključuju sljedeće zemlje:

 • Afrika – Egipat, Južna Afrika
 • Azija – Kina (samo za VIP korisnike), Hong Kong, Indija, Izrael, Japan, Republika Koreja, Malezija, Ruska Federacija, Singapur, Tajvan, Tajland, Turska, Vijetnam
 • Europa – Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Republika Moldavija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska , Švedska, Švicarska, Ukrajina, Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Sjeverna Amerika – Kanada, Meksiko, Sjedinjene Države
 • Okeanija – Australija, Novi Zeland
 • Južna Amerika – Argentina, Brazil

Astrill VPN ima lokacije na svim glavnim kontinentima, osim na Antarktici. To se obično događa kod velikih pružatelja VPN-a. Imaju više poslužitelja na popularnim lokacijama poput Australije, Kanade, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Sjedinjenih Država i drugih. Poslužitelji su distribuirani u svim tim zemljama, pružajući pristup širokom rasponu virtualnih IP adresa u svakoj. To znači da ćete imati pristup nekim najboljim izvorima za streaming medija na svijetu dok ste povezani na VPN. Njihova mreža uključuje čak i virtualne VPN poslužitelje za strujanje sadržaja u mnogim zemljama radi povećanja performansi mreže. Dijeljenje BitTorrent i datoteka općenito je dopušteno na nekim poslužiteljima.

Posjetite Astrill VPN

Podaci o privatnosti i zapisivanju

Astrill VPN ima pravilo zabrane zapisa kada je u pitanju vaš VPN promet. Ne čuvaju nikakve zapise o IP adresama koje koristite, podacima koje odašiljete ili web stranicama koje posjećujete. Međutim, oni prikupljaju i pohranjuju puno osobnih podataka o vama putem kontakta sa njihovim osobljem.

2.1. Astrill.com prikuplja informacije na nekoliko načina iz različitih dijelova naše web stranice. Astrill.com prikuplja neke osobne podatke kada u početku pristupite našoj web stranici. Možda ćemo tražiti vaše ime, adresu e-pošte i druge osobne podatke, ovisno o vašoj interakciji s web stranicom.

2.2. Uz podatke koje prikupljamo prilikom vašeg prvobitnog pristupa našoj web stranici, možemo vas tražiti osobne podatke i u drugim trenucima, uključujući (ali ne ograničavajući se na njih) prilikom kupovine putem naše internetske trgovine, kada unosite promocije ili natjecanja i kad odgovorite na anketu. Na primjer, kada kupujete putem naše internetske trgovine, prikupljamo nekoliko stavki osobnih podataka, uključujući vašu adresu za naplatu i dostavu, telefonski broj, podatke o kreditnoj kartici i sve ostale podatke potrebne za dovršavanje transakcije.

Sve podatke prikupljene o svojim pretplatnicima čuvaju na vlastitim poslužiteljima koji se nalaze u Republici Sejšeli. Ništa se ne zadržava na stranim poslužiteljima. Osim što ne vodi nijednu evidenciju sesija, Astrill VPN koristi dinamičko dijeljenje adresa što će otežati izoliranje prometa pojedinačnih korisnika. Omogućuju vam novu IP adresu svaki put kad se povežete s jednim od njihovih VPN poslužitelja i imate preko 85 000 dostupnih IP adresa. Kao i uvijek, preporučujemo da sami provjerite Astrill VPN Pravila o privatnosti i TOS da biste utvrdili jesu li za vas prihvatljivi..

Pojedinosti o sigurnosti i protokolu

Astrill VPN podržava razne VPN protokole na njihovoj mreži. Oni uključuju OpenWeb, OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, StealthVPN, SSTP i IKEv2. Njihov prilagođeni softver podržava tri glavna protokola: OpenWeb, OpenVPN i StealthVPN.

Dvije su vlasničke, a o njima se ne zna mnogo. OpenWeb je potpuno inženjerski protokol koji je u početku bio samo za preglednike, ali sada omogućuje pokretanje svih aplikacija kroz njega. Temelji se na SSL 256, ali vrlo malo se zna o njemu pa bih ga preporučio samo za deblokiranje geo-ograničenja, a ne zbog sigurnosnih razloga. SteathVPN je modificirani OpenVPN protokol koji koristi dva sloja enkripcije za omalovažavanje vašeg VPN prometa od prepoznavanja kao da potiče iz VPN-a. Slijedom toga, ovo može dovesti do sporije brzine veze. To mu omogućuje da zavarava dubinsku inspekciju paketa i prevlada cenzuru u Kini, Siriji i drugim cenzuriranim zemljama na Internetu.

OpenWeb je zadani protokol koji koriste prilagođeni klijenti i aplikacije Astrill. Mi samo preporučujemo OpenWeb za pristup web-lokacijama s ograničenim ograničenjima za streaming zabave. Ako je vaš cilj da prevladate međunarodni internetski fond od Kine ili drugih restriktivnih i cenzuriranih zemalja, tada biste trebali koristiti protokol StealthVPN.

Uvođenje Astrill OpenVPN-a podrazumijeva Blowfish-128 bit za šifriranje podataka, jer oni, poput nekih drugih, vjeruju da algoritmi odobreni od NSA mogu biti ugroženi. Međutim, ako u ovo ne vjerujete, softver za radnu površinu omogućit će vam odabir bita AES-128 ili AES-256. Ovo su službeni standardi šifriranja za tajne američke vladine dokumente. Stoga bi vaši podaci trebali biti sigurno šifrirani dok koristite Astrill VPN poslužitelje. Preporučujemo da koristite AES-256 bit ako vam je glavna briga sigurnost. Alternativno, možete dodati CryptoVPN paket i dobiti druge provjerene algoritme i do 512 bitne snage enkripcije.

Kad koristi OpenVPN protokol, Astrill koristi šifru: TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA; AES256-GCM; SHA384, 2048-bitni RSA za početnu fazu rukovanja i kontrolu njegove VPN veze. Podaci se ovjeravaju pomoću 160-bitnog hash-a poruke “SHA1” za HMAC provjeru autentičnosti. Ovo, uz šifriranje podataka pomoću AES-128-CBC ili bolje šifre, trebalo bi osigurati da sav vaš internetski promet ostane skriven od neovlaštenih trećih strana. Sigurnost koju pruža Astrill VPN pružit će vam duševni mir tijekom pristupa internetu s bilo kojeg mjesta.

Tehnička podrška

Astrill VPN pruža 24/7 internetsku chat podršku 365 dana u godini. Ovaj je razgovor vrlo reagiran, a netko je odgovorio gotovo odmah kad smo ga zaposlili. Obavijestit će vas o prirodi vašeg upita. Imaju osoblje na raspolaganju za opća pitanja, naplatu računa i više tehničkih pitanja. Na naše iznenađenje, predati smo drugom tehničkom članu radi više tehničkih odgovora. Oduševili su nas brzi odgovor i znanje osoblja za podršku Astrill VPN-a. Iako smo zabilježili da su i oni postavili neka pitanja kako bi dobili informacije o nama, poput našeg imena i lokacije. Smatramo da to ima veze s njihovom željom da prikupe više informacija o korisnicima i istiskuju lažne račune.

Uz odličnu uslugu internetskog chatanja, Astrill VPN ima i Wiki mjesto kojemu se može pristupiti putem veze “Postavljanje” u glavnom izborniku njihove web stranice. Ima vizualne vodiče za postavljanje pomoću kojih mogu koristiti njihove usluge s raznim uređajima i protokolima. Oni pokrivaju i prilagođeni softver i ručnu postavku za ostale podržane protokole. Neki uključuju i videozapise. Slika ispod prikazuje njihovu stranicu “Kontaktirajte nas” kojoj se također može pristupiti iz glavnog izbornika.

Astrill VPN podrška

Pored ovih, Astrill VPN ima sustav izdavanja ulaznica putem e-pošte koji automatski odgovara da će vam odgovoriti u roku od 24 sata, ali obično je brži od toga. Možete ih kontaktirati i telefonom ili Skypeom. Oni održavaju prisutnost na društvenim mrežama na YouTubeu, Facebooku, Twitteru, LinkedInu i Google+. Oni također mogu pružiti pomoć putem daljinskog pristupa. Njihovo web mjesto bloga je propalo kad smo ga testirali.

Posjetite Astrill VPN

Hands-on testiranje Astrill VPN usluge

Preuzimanje Astrill VPN prilagođenih aplikacija

Astrill VPN razvio je softver za Windows, Mac OS X, iOS, Android i Linux kako bi olakšao korištenje njihove usluge na mnogim uređajima. Te se aplikacije mogu preuzeti sa stranice “Preuzmi” odabirom veze “Prikaži sve mogućnosti”, a zatim klikom na vaš OS po izboru. Aplikacije za Android i iOS čine dodatni korak. Odabirom jednog od njih odvest ćete se u njenu trgovinu (iTunes ili Google Play). Jednom tamo, možete dovršiti postupak instalacije.

Astrill VPN preuzimanje softvera

Specifikacije za ove platforme za pokretanje Astrill VPN softvera su sljedeće:

 • Android 4.0 i novije verzije
 • iOS 7 ili noviji
 • Windows Windows 2000, XP, Vista, 7, 8, 10 (32 & 64-bitni)
 • Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8 (32 & 64-bitni) putem Astrill VPN birača 1.1
 • Linux DEB 32 bitni, DEB 64 bitni; Linux RPM 32 bitni, RPM 64 bitni

Softver Desktop (Windows, Mac OS X i Linux) koristi OpenWeb kao zadani protokol, a OpenVPN kao neobavezni protokol. SteathVPN dostupan je ako ga kupite ili se pretplatite na najmanje godinu dana usluge. Android mobilni uređaji nude izbor između OpenWeb i StealthVPN protokola prilikom pokretanja Astrill VPN aplikacije. iOS uređaji koriste zadani protokol postavljen u svojoj aplikaciji. Ako želite koristiti drugi podržani protokol sa svojim uređajem, otvorite stranicu za postavljanje Astrill VPN-a na Wiki-u tako da u glavnom izborniku web-mjesta odaberete “Postavljanje”..

Postavljanje postavki VPN uređaja na Wiki-u

Nakon otvaranja ove stranice odaberite ikonu uređaja koji želite koristiti s njihovom uslugom. Zatim odaberite vezu na protokol koji želite koristiti sa svojim uređajem. Otvorit ćete ilustrirani vodič koji će vam pomoći.

Posjetite Astrill VPN

Instaliranje Astrill VPN Windows klijenta

Nakon što na računalo preuzmete instalacijsku datoteku za Astrill VPN Windows klijent, pokrenite je kao administrator. Ovo će započeti postupak instalacije. Instalacija je jednostavna. Jednostavno odaberite “Dalje” na većini zaslona za nastavak dok se ne prikaže zaslon “Završi”. Prvo ćete vidjeti pozdravni ekran, a potom i TOS koji morate prihvatiti prije nego što nastavite. Nakon nekoliko zadanih zaslona vidjet ćete zaslon za instaliranje Astrill VPN adaptera. Instalirajte. Trebat će nekoliko minuta, stoga budite spremni pričekati. Na kraju će se čarobnjak za postavljanje završiti i morat ćete pritisnuti “Finish”. Budite spremni jer će ovo ponovno pokrenuti računalo za dovršavanje Astrill VPN Windows klijentskog postavljanja na računalu ili prijenosnom računalu.

Kada vaš uređaj ponovno učita Windows, kliknite ikonu Astrill VPN da biste otvorili klijent. Kada se klijent prvi put otvori, morat ćete unijeti podatke svog računa. Unesite adresu e-pošte i zaporku pomoću kojih ste stvorili svoj Astrill VPN račun, a zatim kliknite “Prijava”.

Zaslon za prijavu klijenta za Astrill VPN Windows

Možete odabrati upamtiti zaporku tako da je ne morate ponovno unositi pri svakom pokretanju klijenta. Također možete odabrati da automatski pokrenete klijenta sa sustavom Windows. Budući da morate imati račun za korištenje Astrill VPN softvera, postoji i veza za stvaranje istog, kao i dobivanje nove lozinke ako ste zaboravili svoju. Na ovom zaslonu se nalaze i različiti gumbi na društvenim mrežama.

Nakon što unesete svoje ispravne podatke za prijavu, glavni će se zaslon nadzorne ploče učitati i povezati s uslugom koristeći zadani OpenWeb protokol. Dva protokola koja dolaze s osnovnom VPN uslugom su OpenWeb i OpenVPN. Oni su prikazani u nastavku. Primijetite da kad odaberemo OpenVPN protokol, klijent se prebacuje.

Astrill VPN Windows Client protokoliRazgovarat ćemo o tome zašto se to događa kada svaki pregled protokola promatramo na djelu kasnije u našem pregledu Astrill-a. No prvo pogledajmo postavke za OpenWeb i OpenVPN protokole za klijenta. Prvo ćemo pogledati kako pomoću klijenta za povezivanje s Astrill mrežom.

Kako koristiti Astrill VPN klijent za Windows

Kao što smo prethodno spominjali, osnovni Astrill VPN plan podržava dva protokola za njegov Windows klijent: OpenWeb i OpenVPN. Dodatni SteathVPN protokol ponaša se slično kao OpenVPN.

Najprije koristimo OpenWeb protokol za povezivanje poslužitelja na Astrill mreži. OpenWeb protokol je odabran prema zadanim postavkama i automatski se povezuje kad otvorite nadzornu ploču klijenta. Sve što je potrebno za promjenu na drugi poslužitelj jest odabir novog s kojim se želite povezati s padajućeg popisa. Tada ćete biti povezani s vašim novim poslužiteljem. Nije potrebno prebacivanje veze prilikom promjene poslužitelja pomoću protokola OpenWeb. Promjena iz Australije 1 u Denver 2 to ilustrira. Nadzorna ploča također prikazuje grafikon koji prikazuje propusnost koju koristi veza (i za prijenos i preuzimanje) tijekom vremena.

Spajanje na Astrill VPN mrežu s OpenWeb-om

Kada koristite klijenta s OpenVPN protokolom, prvo morate otključati popis poslužitelja isključivanjem veze prije nego što se možete povezati s novim poslužiteljem. Ovo je prikazano u nastavku pri prelasku s poslužitelja USA – Dallas 2 na USA – China Optimized 4 one. Primijetite bravu pokraj lokacije kada ste spojeni na VPN poslužitelj. Također ćete primijetiti da mnogi poslužitelji imaju žutu zvijezdu gornje lijevo od naziva lokacije. S ovim poslužiteljima možete koristiti Torrent, BitTorrent i druge P2P aplikacije. Grafikon propusnosti također je za OpenVPN veze.

Spajanje na Astrill VPN mrežu s OpenVPN protokolom

Iako postavke i značajke mogu biti pomalo zastrašujuće za početnike VPN korisnike, većina će biti zadovoljna zadanim postavkama. Ne zaboravite da se prebacite na OpenVPN kada želite veću sigurnost. Klijenta je lako instalirati i povezati. Potrebno je samo nekoliko klikova za povezivanje ili prekid veze s Astrill VPN mrežom. Za one koji vole više kontrole, na raspolaganju vam je veliki broj postavki. Još jedna stvar koja se mora spomenuti je da svi klijenti za radne površine: Windows, Mac OS X i Linux imaju isti izgled i izgled. Nadzorne ploče gotovo su identične i na svaki se povezujete koristeći iste protokole.

Astrill konfiguracije klijenta za VPN Windows

Opće postavke klijenta

Prvo od njih je “Korisničko sučelje”. Ovo je globalna postavka klijenta i treba je postaviti samo jednom jer se odnosi na sve protokole. Ovo ima opće postavke za prikaz klijenta u programskoj traci i zadržavanje VPN prozora na vrhu. Također možete pokazati veći izbornik poslužitelja za smanjenje pomicanja prilikom promjene servera. Na kraju možete postaviti vruću tipku za prebacivanje veze.

Korisničko sučelje Astrill VPN klijenta

Druga globalna postavka su “Postavke proxyja”. Upotrijebite ovo samo ako morate koristiti proxy da biste dobili pristup internetu sa svoje lokacije. Budući da većina korisnika ne mora to činiti, zadani nije proxy. No možete postaviti bilo koju od sljedećih vrsta proxyja: HTTP, HTTPS, SOCKS4, SOCKS4a, SOCKS5. Jednostavno odaberite vrstu i ispunite ostala polja da biste dovršili njeno postavljanje.

Postavke proxy VPN proxy-a

Posljednja globalna postavka klijenta je “Promijeni zaporku”. Omogućuje vam promjenu lozinke od klijenta. Morate unijeti svoju trenutnu lozinku, a zatim je kreirati i unijeti drugu. Mora sadržavati velika slova, mala slova, broj, poseban znak i biti najmanje 8 znakova. Ponovite svoju novu lozinku i zatim pritisnite “OK” da biste spremili promjenu.

Astrill VPN: Promjena lozinke

Još jedna uobičajena postavka protokola koju želimo pogledati je “Filter filtra”. Ova postavka omogućava vam da odlučite kako web mjesta tretiraju VPN klijent. Tri opcije pod OpenWebom su sljedeće:

 • Tunel sve stranice – Ovo je preporučena postavka jer je najsigurnija jer su sve web stranice tunelirane preko VPN-a. Također pruža najveću zaštitu vašoj privatnosti.
 • Tunel samo ove stranice – Kad je odabrano, možete dodavati i uklanjati web mjesta koja treba podesiti u tunele. Web lokacije koje nisu na popisu neće koristiti tunel i bit će poslane izravno vašem davatelju internetskih usluga.
 • Isključite ove web stranice – To vam omogućuje dodavanje web lokacija za slanje izravno na Internet. Web-lokacije koje nisu ovdje uključene bit će tunelizirane putem VPN-a. Kao i prije, kliknite “U redu da biste spremili promjene. No neće imati utjecaja dok se ne povežete s VPN mrežom. Ako ste već povezani, morate se ponovno povezati za promjene koje ćete izvršiti.

Ako odaberete drugu opciju za sve web stranice, otvorit će se drugi prozor u koji možete dodavati i uklanjati web mjesta. Web mjesta dodana u sklopu OpenWeb protokola unose se pomoću imena domena. Primjer naziva domene je google.com.

Astrill VPN: OpenWeb - Filter za web mjesto

Postavka OpenVPN „Filter filtra“ uključuje one OpenWeb-a zajedno s još dvije mogućnosti:

 • Samo međunarodna web mjesta – Ovo će vam omogućiti da otključate mjesta s ograničenom geološkom lokacijom, a lokalnom zahtjevu dopuštanje izlaska izravno na Internet bez prolaska kroz sigurni tunel.
 • Blokirana web mjesta – Postavka je napravljena za one u restriktivnim zemljama kao što je Kina koja će vam omogućiti tunela koja su blokirana dok izravno šaljete neblokirane web stranice putem Interneta.

Astrill VPN: OpenVPN - Filter za web mjesto

Odaberete drugu opciju da se sve ili međunarodne web stranice otvorit će se drugi prozor u koji možete dodati web mjesta. Web lokacije se moraju unijeti putem IP adresa za OpenVPN protokol.

Posljednja postavka je dijeljenje VPN-a i može se koristiti sa svim protokolima. Omogućuje vam dijeljenje VPN veze sa radne površine s drugim uređajima na istoj mreži. Da biste imali prednost, morate imati dodatak VPN Dijeljenje. Sad kad smo pogledali postavke klijenta, pogledajmo dostupne protokole.

Postavke protokola OpenVPN

Prva postavka koja se odnosi samo na OpenVPN protokol koji želimo pogledati je “OpenVPN opcije”. Ove opcije izravno utječu na vašu OpenVPN vezu. Oni uključuju način rada, priključak, MTI i enkripciju.

Način rada ima dvije mogućnosti: Brzi (UDP) koji je zadani i najbolji za većinu korisnika i Pouzdan (TCP) koji vam može pomoći ako imate neželjene veze. Luka podrazumijeva 443 za UDP i 8292 za TCP. MTU se ne smije mijenjati jer je optimiziran za UDP i ne koristi se za TCP veze. Više informacija o njemu možete saznati tako da mišem pređete mišem preko nje.

Astrill VPN: OpenVPN opcije

Zadnja opcija veze OpenVPN je šifriranje. Šifriranje ima samo pet dostupnih postavki. To uključuje sljedeće:

 • Zadano – Šifriranje je uravnoteženo za brzinu i sigurnost.
 • Blowfish 128 bit – To se smatra najmanje sigurnim od dostupnih protokola.
 • AES 128 bit – Američki standard za šifriranje uravnotežen je i za brzinu.
 • AES 256 bit – Ovo se smatra najsigurnijim algoritamom dostupnim s osnovnom Astrill VPN uslugom, ali pruža malo sporije brzine zbog povećane snage šifriranja. Upotrijebite ovo ako vam je sigurnost glavni cilj i ako nemate CryptoVPN dodatak koji ima druge šifre i do 512 bitne snage šifriranja.
 • nijedan – Koristite ovo samo ako želite sirovu brzinu i ne trebate sigurnost. Preporučujemo da ne koristite ovu postavku, jer je razlika u brzini kodiranjem šifrirana.

Da bi promjene koje ovdje učinite mogle utjecati, morate kliknuti “U redu” i prebaciti vezu s poslužiteljem ako ste trenutno spojeni na VPN poslužitelj. Ako trenutno niste povezani s poslužiteljem, postavka će utjecati na sljedeći put kad se povežete s njim.

Druga postavka OpenVPN-a koju želimo pogledati je “Application filter”. Ova postavka omogućuje vam da odlučite kako se s vašim aplikacijama postupa putem Astrill VPN usluge. Tri su opcije sljedeće:

 • Tunel sve aplikacije – Ovo je preporučena postavka jer je najsigurnija jer sav promet aplikacija prolazi kroz VPN tunel. Također pruža najveću zaštitu vašoj privatnosti.
 • Tunel samo ove aplikacije – Kad je odabrano, možete dodavati i uklanjati aplikacije za prilagođavanje kanalima. Aplikacije koje nisu na popisu neće koristiti tunel i bit će poslane izravno vašem davatelju internetskih usluga.
 • Izuzmi ove aplikacije – To vam omogućuje dodavanje aplikacija koje ćete slati izravno na Internet. Aplikacije koje nisu uključene kada se koristi ova opcija bit će usmjerene preko VPN-a. Kao i prije, kliknite “U redu da biste spremili promjene. No neće imati utjecaja dok se ne povežete s VPN mrežom. Ako ste već povezani, morate se ponovno povezati za promjene koje ćete izvršiti.

Astrill VPN: OpenVpn - Filter za aplikacije

Postavka OpenVPN „Filter filtra“ uključuje one OpenWeb-a zajedno s još dvije mogućnosti:

 • Samo međunarodna web mjesta – Ovo će vam omogućiti otključavanje web lokacija s ograničenom geološkom dozvolom, a lokalnom zahtjevu omogućiti izravno pristup internetu.
 • Blokirana web mjesta – Postavka je napravljena za one u Kini koji će koristiti samo tunela koja su blokirana, a izravno slanje neblokiranih web lokacija putem Interneta.

Prosljeđivanje porta je sljedeća postavka koju želimo ispitati. Ovo je samo preklopnik i poslužitelj će mu dodijeliti prosljeđeni port. Kliknite “U redu” da biste spremili promjene.

Astrill VPN: OpenVPN - Port Forward

Zatim ćemo pogledati postavku za “DNS opcije”. Tu su zadani Astrill DNS poslužitelji, ali postoji padajući popis koji između ostalog uključuje Google DNS koji također možete odabrati. DNS 1 i DNS 2 automatski će se napuniti. Inače možete ručno unijeti IP adrese za primarni i sekundarni DNS poslužitelj. Kliknite “U redu” za spremanje promjena.

Astrill VPN: OpenVPN - DNS opcije

“App Guard” je sljedeća OpenVPN postavka koju želimo pogledati. Omogućit će vam odabir aplikacija koje želite blokirati ako VPN nije povezan.

Astrill VPN: OpenVPN - App Guard

Posljednja samostalna postavka za OpenVPN je “Privatnost”. Na ovom se zaslonu nalazi šest prekidača koji se mogu postaviti kako bi se poboljšala vaša privatnost na mreži tijekom korištenja Astrill VPN usluge. To uključuje sljedeće:

 • Internetska sklopka za ubijanje – To će prekinuti vašu internetsku vezu ako VPN usluga padne i ne uspije se ponovno povezati. Morat ćete ponovo pokrenuti internetsku vezu.
 • Očistite Flash kolačiće – Brisanje flash kolačića sprečit će vas da ne pratite kada se povežete s VPN-om.
 • Očistite kolačiće – Neke web stranice mogu vas pratiti s postojećim kolačićima pa ih je dobro periodično očistiti prilikom povezivanja na Astrill VPN mrežu.
 • Riješite curenje DNS-a – To sprečava Windows da curi DNS zahtjeve preko nekodiranih kanala.
 • Popravite istjecanje IPv6 – Ako se ovo isključi na zaustavljanju IPv6 zahtjeva.
 • Zaustavite curenje WebRTC IP-a – Omogućite ovo da zaustavite nepropusnost IP-a putem WebRTC API-ja preglednika.

Astrill VPN: OpenVPN - Privatnost

Konačno, ispitajmo postavke koje postoje za oba protokola. Neke od njih dijele se između protokola pa ih je potrebno postaviti samo jednom. Ostali moraju biti postavljeni pod svakim protokolom.

Postavke protokola OpenWeb

Sve ove postavke pretpostavljaju da koristite OpenWeb protokol. Prva postavka koju želimo ispitati su “OpenWeb opcije”. Ova postavka uključuje sljedeće:

 • Tunel – Možete odabrati tunel samo web preglednike “Preglednici” ili sve aplikacije “Sve aplikacije”.
 • Luka – Ovo je zadane vrijednosti 443, ali može se postaviti i na 80, ALTA ili ALTB (posljednja dva su slučajni portovi koje je dodijelio poslužitelj).
 • Protokol – Ver2 koristi se ako vaš ISP gasi bujice ili nepoznati promet, ali može ometati neki antivirusni softver. Ako se to dogodi, koristite ver1.

Astrill VPN: postavite OpenWeb mogućnosti

Postoje i tri prekidača za OpenWeb koji se mogu postaviti:

 • Aplikacije za automatsko postavljanje tunela – Kada se postavi, web promet iz aplikacija automatski će se tunelirati putem mrežnog preusmjerivača.
 • Postavite proxy sustava – Obično nije postavljeno, ali automatski uključuje proxy sustava kada pristupi Astill VPN ako postoji. To utječe na sve aplikacije koje koriste sistemski proxy.
 • Prikaži logotip u Firefoxu – Prikazuje Astrill VPN logotip u Firefox adresnoj traci.

Kliknite “U redu” za spremanje novih postavki.

Druga postavka koju želimo pogledati je “Preglednici”. Ova je postavka vrlo jednostavna i omogućuje vam odabir preglednika koje želite pregledavati kroz klijenta. Web preglednike koje možete birati su sljedeći: Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera i Google Chrome. Kliknite “U redu” za spremanje promjena.

Astrill VPN: OpenWeb - Postavljanje preglednika

Zatim ćemo pogledati postavku “Blokator oglasa”. Ova postavka ima preklopnik da ga omogući. Nakon omogućavanja omogućuje vam odabir ili određeni oglas koji želite blokirati uređivanjem i ažuriranjem datoteke ili samo prebacivanje da biste blokirali sve tragače. Kliknite “U redu” za spremanje promjena u postavci.

Astrill VPN: OpenWeb - Blokator oglasa

Posljednja postavka specifična za OpenWeb protokol je “Napredno”. Ovo obuhvaća neke naprednije značajke protokola OpenWeb i uključuje sljedeće:

 • Ostanite u vezi – Ovo poručuje softveru da se veze koriste u otvorenom prilikom prebacivanja VPN poslužitelja. U suprotnom bi se zatvorile što bi moglo rezultirati izgubljenim preuzimanjima.
 • Automatski očistite kolačiće – Kad je uključeno, to će reći Astrill VPN-u da očisti sve kolačiće kad promijenite poslužitelj ili isključite i uključite uslugu.
 • Stream Flash izravno – Kad je postavljen, klijent će pokušati izravno strujati flash videozapise (bez VPN-a).
 • HTTP ostaje u životu – To omogućava da veza s Astrill poslužiteljima bude održana u svim zahtjevima preglednika. Ako dobijete “dvije pogreške u povezivanju”, to možete onemogućiti.

Astrill VPN: OpenWeb - Napredne postavkeMali djelomični prozor teksta koji vidite na gornjem zaslonu “Napredne mogućnosti” tekst je pomoći koji je dostupan za postavku HTTP Keep Live. One postoje za većinu postavki i mogu se prikazati pokazivačem miša iznad teksta postavke. Sada kada smo ispitali postavke koje se odnose samo na OpenWeb protokol, pogledajmo ih za OpenVPN. Oni su također dostupni StealthVPN protokolu, jer je izveden iz OpenVPN-a.Posjetite Astrill VPN

Izbornik pomoći klijenta Astrill VPN za Windows

Upravo ćemo brzo pogledati neke od jedinstvenih značajki pomoći Astrill VPN Windows klijenta. Prvi od njih je “Prikaži savjete”. Ipak, postoje 29 savjeta koji se mogu koristiti.

Savjeti za klijenta Astrill VPN

Druga neobična značajka klijenta je da ima ugrađenog čarobnjaka za postavljanje rutera. Ovaj će vam čarobnjak omogućiti da instalirate ili deinstalirate Astrill VPN softver na vaš usmjerivač ako ima odgovarajući firmver..

Čarobnjak za postavljanje usmjerivača VPN klijenta Astrill

Posljednja jedinstvena značajka pomoći koju Astrill VPN klijent ima ugrađeni test brzine. Pokretanje će vam omogućiti najbrži poslužitelj na koji se želite povezati. Možete testirati samo ping ili brzinu u stvarnom vremenu. Da biste brži napravili test, možete filtrirati poslužitelje prema državi s kojom se želite povezati.

Ugrađeni test brzine Astrill VPN

Sada kada smo temeljito ispitali postavke i jedinstvene značajke pomoći koje ima Windows klijent za Astrill VPN, pogledajmo mobilne aplikacije.

Posjetite Astrill VPN

Instaliranje Astrill VPN Android klijenta

Da biste pokrenuli postupak instalacije Astrill VPN Android aplikacije, pomaknite se na stranicu za preuzimanje na njihovom web mjestu. Dodirnite gumb “Google Play” da biste prikazali aplikaciju u trgovini Google Play. Dodirnite “Instaliraj” za početak preuzimanja aplikacije na svoj uređaj i dodijelite sva potrebna dopuštenja. Nakon što aplikacija dovrši preuzimanje, dodirnite “Otvori” da biste ga pokrenuli.

Instalacija aplikacije Astrill VPN Android

Kad prvi put otvorite aplikaciju, morat ćete unijeti svoju adresu e-pošte i zaporku baš kao što je to slučaj s Windows klijentom. Aplikacija će se otvoriti prema zadanom protokolu OpenWeb. Prebacite prekidač za prvo povezivanje s Astrill VPN mrežom. Dopustite Asrillu da uspostavi VPN vezu i nadzire promet s vašeg uređaja.

Sada ste se prvi put povezali s njihovom mrežom s Android uređajem. Nekoliko je dodira sve što je bilo potrebno. Primjetite da je za razliku od Windows implementacije protokol Android OpenWeb zaključan, tako da morate isključiti vezu da biste odabrali drugi poslužitelj.

Korištenje Astrill VPN Android klijenta

Sada se povežemo s drugim poslužiteljem na Astrill VPN mreži. Odaberite USA Denver 2 poslužitelj i povežite se s njim. Izbornik Opcije možete vidjeti klikom na ikonu u gornjem desnom kutu nadzorne ploče. Ispitujući dostupne mogućnosti za OpenWeb protokol možete odlučiti prihvatiti zadani port i dovršiti vezu s USA – Denver 2.

Astrill VPN veza korištenjem OpenWeb protokola

Možete vidjeti da je mijenjanje poslužitelja pomoću aplikacije jednako lako kao i povezivanje s prvim. Sada nam omogućuje da vidimo da li je upotreba StealthVPN protokola za povezivanje također jednako jednostavna. Iznenađujuće Android aplikacija podržava StealthVPN, ali ne i OpenVPN.

Sada, spojimo se na drugi poslužitelj pomoću StealthVPN protokola. Prvo isključite trenutnu vezu, a zatim odaberite StealthVPN. Zatim proučite i VPN opcije i odaberite one koje želite. Imajte na umu da su te te iste opcije za OpenVPN u Windows klijentu. Na kraju, dodirnite novi poslužitelj i ponovo uključite vezu.

Povezivanje s Asstrill VPN-om pomoću StealthVPN protokola

Kao što vidite, Androidovu aplikaciju za Astrill VPN jednostavno je instalirati i koristiti. Za spajanje na VPN poslužitelj potrebno je samo nekoliko slavina. Promjena protokola ili poslužitelja zahtijeva samo nekoliko taktova više. Aplikacija ima ograničen broj korisničkih opcija što svima olakšava upotrebu. Aplikacija za iOS slična je izgleda i koristi se Androidovoj aplikaciji, ali ne dopušta vam da promijenite zadani protokol tako da je još jednostavnija upotreba.

Posjetite Astrill VPN

Astrill VPN test brzine

Astrill VPN usluga dobro je prošla na našem testu brzine. Postojao je samo mali gubitak u brzini veze pri korištenju njihovih VPN poslužitelja. To je zbog kazne nastale kriptiranjem cjelokupnog internetskog prometa. Taj je gubitak minimalan u usporedbi s dodatnom sigurnošću koju pruža enkripcija.

Astrill VPN test brzine

Test brzine pokazuje da je šifriranje smanjilo brzinu za preuzimanje naše baze veze s 32,62 Mb / s na 31,39 Mb / s. Ovo je pad od oko 4% na server u Chicagu, IL. Sve ostale prednosti koje upotrebom Astrill VPN čine ovaj mali gubitak brzine prihvatljivim. Njihova usluga osigurat će sav vaš internetski promet, pomoći u prevladavanju državne cenzure vijesti i stranica društvenih medija u represivnim zemljama poput Kine, Sirije i drugih. Također će povećati vaše uživanje na mreži pružajući vam širi izbor mogućnosti za zabavu koje su blokirane na zemljovidu.

Astrill VPN pregled: zaključak

Astrill VPN posluje od 2009. Sjedište im je u Republici Sejšeli koji imaju internetske zakone koji su prijateljski prihvatljivi za korisnike. Njihov je cilj u početku bio pružiti VPN rješenje za kineske korisnike i expats. Tijekom godina proširili su svoje ciljeve i na pružanje usluga u drugim dijelovima svijeta. Njihov je cilj sada svima pružiti pristup sigurnom, privatnom i necenzuriranom internetu s bilo kojeg mjesta. Sada imaju preko 330 lokacija u 50 + zemalja širom svijeta. Proširili su se na poslužitelje na svim većim kontinentima, osim na Antarktiku.

Astril VPN omogućava korisnicima da se povežu na svoju VPN mrežu sa sljedećim protokolima: OpenWeb, OpenVPN, StealthVPN, RouterPro VPN, PPTP, L2TP / IPSec, Cisco IPSec, SSTP i IKEv2. Međutim, njihov prilagođeni softver podržava samo OpenWeb, OpenVPN i StealthVPN. Njihova osnovna VPN usluga pruža pristup OpenWeb-u i OpenVPN-u na desktop klijentu sa StealthVPN i RouterPro VPN-om kao dodacima. Njihove mobilne aplikacije izvorno podržavaju OpenWeb i SteathVPN, ali ne i OpenVPN. Pristup mreži pomoću drugih protokola zahtijeva ručnu instalaciju, ali oni imaju vodiče koji će vam pomoći da ih instalirate i koristite na svom Wiki-u.

Zadana enkripcija podataka je Blowfish 128 bit. Windows klijent vam također omogućuje odabir AES-128-CBC i AES-256-CBC. Kad koristi OpenVPN protokol, Astrill koristi šifru: TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA; AES256-GCM; SHA384, 2048-bitni RSA za početnu fazu rukovanja i kontrolu njegove VPN veze. HMAC provjera autentičnosti podataka je pomoću 160-bitne SHA1. To je ono što mnogi u industriji danas nazivaju vojnim šifriranjem jer je AES-256 odobren za tajne vladine dokumente u SAD-u. Stoga biste trebali uživati ​​u bezbrižnom stanju znajući da je vaše surfanje Internetom sigurno i privatno dok ste povezani na Astrill VPN uslugu. Jedna stvar koja nam se nije svidjela je da oni prikupljaju puno osobnih podataka od svojih korisnika u interakciji osoblja.

Njihov softver podržava većinu OS platformi, a jednostavan je za instaliranje i upotrebu. Njihov softver za radnu površinu omogućava vam ručni odabir protokola i ima prekidač za uklanjanje VPN-a kada koristite OpenVPN protokol. Korisnička podrška pruža se putem 24/7 internetskog razgovora, kupnje ulaznica putem e-pošte, Wiki stranice s vodičima i bazom FAQ-a. Aktivni su na web stranicama društvenih medija poput Google+, Facebooka, Twittera i YouTubea, ali njihov je blog propao kada smo ga testirali.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju prilagođeni softver za Windows, Mac OS X i Linux sustave.
 • Astrill VPN ima mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Nude besplatnu probnu verziju od sedam dana.
 • Astrill VPN usluga bila je brza.
 • To je Torrent i P2P softver.
 • Njihov softver za radne površine ima prekidač za ubijanje i puno mogućnosti prilagodbe.
 • Korisnička podrška bila je brza, profesionalna i poznavala.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Ponudite mogućnost mjesečne naplate.
 • Provedite jamstvo povrata novca.
 • Prikupljajte manje osobnih podataka o korisnicima tijekom interakcije osoblja.
 • Na osnovnom računu navedite više radne površine i jednu mobilnu vezu.
 • Smanjite broj dodataka. Posebno, jer mnogi pružatelji usluga nude neke od njih kao dio svoje uobičajene usluge (npr. Vatrozid).

Tražite li pružatelja VPN-a s velikom brzinom i svjetskim lokacijama poslužitelja? Astrill VPN nudi besplatnu probnu verziju od 7 dana, tako da možete testirati njihovu uslugu. Ovo bi vam trebalo omogućiti dovoljno vremena da ga u potpunosti testirate i vidite da li zadovoljava vaše potrebe. Isprobajte sami i pogledajte što mislite. Ako vam se sviđa njihova usluga, možete se prijaviti za godinu dana pristupa za 5,83 dolara mjesečno.

Posjetite Astrill VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me