AVG Secure VPN internetska je usluga privatnosti koju nudi AVG tim. Tijekom godina, AVG je postao jedna od najpouzdanijih svjetskih internetskih tvrtki za sigurnost. Oni nude AVG Secure VPN za zaštitu i sigurnost vašeg mrežnog identiteta. Usluga ima softver za Windows, Mac, iOS i Android uređaje. Za šifriranje vašeg internetskog prometa koristi se onim za što se smatra da je najbolji VPN protokol, OpenVPN i AES-256. Tako vas štiti u vašem omiljenom kafiću Wi-Fi. Uz to, omogućuje vam da spriječite praćenje i prigušivanje internetskih usluga, deblokirate geo-ograničeni sadržaj, izbjegnete internetsku cenzuru i uštedite novac na mrežnim kupnjama.

Želite li usporediti AVG Secure VPN s našim najboljim preporučenim VPN uslugama? Evo nekoliko najboljih alternativa. Svaki VPN nudi 30-dnevno probno razdoblje bez rizika za testiranje usluge.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 3,33PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir

Pozadina tvrtke

AVG je započeo kao Grisoft Software u Češkoj Republici 1991. Kroz niz prodajnih i akvizicija nastao je kao AVG Technologies u 2008. Godine 2015. kupili su Privax, vlasnika HMA VPN. Nakon toga, Avast ih je sam stekao 2016. Dobivanje Avasta samo je dodalo povjerenje koje su korisnici imali u mogućnost pružanja vrhunskog softvera i usluga internetske sigurnosti. Također ih je postalo dijelom tima VPN usluga s markom Avast koje uključuju i Avast Secureline VPN i HMA VPN.

Cijene i mogućnosti plaćanja

AVG cijene svoju sigurnu VPN uslugu kao i mnoge druge softverske usluge. No, za razliku od većine VPN-ova, AVG Secure VPN prodaje se zasebno za različite platforme poput Windows, Mac, iOS i Android. U tom slučaju se može instalirati na neograničen broj uređaja na određenoj platformi. No, možete ga koristiti samo na jednom uređaju. Na primjer, ako ste kupili AVG Secure VPN za Windows, mogli biste ga instalirati na sva Windows računala ili prijenosna računala, ali istovremeno se mogli povezati s njihovom mrežom na jednom uređaju..

AVG Sigurne VPN cijene

Imajući to u vidu, cijena za Windows i Mac iznosi 59,99 USD godišnje. Kao i većina ostalih VPN pružatelja usluga, AVG nudi popust pretplatnicima koji se prijave na dulje uvjete njihove sigurne VPN usluge. Njihov cjelovit popis cijena je sljedeći:

 • Windows ili Mac OS X
  • 1-godišnja VPN usluga za 59,99 USD
  • 2 godine za 109,00 dolara
  • 3 godine za 159,99 dolara
 • iOS
  • 2,99 dolara mjesečno
  • 35,99 USD godišnje
 • Android
  • 1,49 dolara mjesečno
  • 19,99 USD godišnje

AVG Secure VPN uslugu možete platiti pomoću većine glavnih kreditnih kartica. To uključuje sljedeće: Visa, MasterCard, Discovery i American Express. Za one koji vole sve svoje internetske uplate na središnjem mjestu, oni će vam omogućiti da se pretplatite putem svog PayPal računa.

Prednosti AVG Secure VPN-a

Prednosti AVG Secure VPN usluge uključuju sljedeće:

 • OpenVPN koristi AES s 256-bitnim tipkama za kriptiranje cjelokupnog vašeg internetskog prometa.
 • Nema pravila dnevnika u pogledu VPN aktivnosti.
 • Javna Wi-FI zaštita primjenjuje se automatski tijekom korištenja njihove usluge kada je postavljena u klijentu.
 • Praćenje i prigušivanje internetskih usluga zanemaruju se dok ste povezani na VPN.
 • Geografski blokirane web stranice i sadržaji dostupni su što će vam omogućiti uživanje u otvorenijem internetu s bilo kojeg mjesta.
 • Izbjegavajte cenzuru bez obzira na izvor, bilo od lokalnog sveučilišta ili od države.
 • Uštedite novac zaobilazeći diskriminaciju cijena.

Besplatno VPN probno i 30-dnevno jamstvo

AVG vjeruje da će se, nakon što isprobate njihovu VPN uslugu, pretplatiti na nju. U tu svrhu nude potpuno 30-dnevno besplatno probno razdoblje svoje neograničene Windows ili Mac OS X Secure VPN usluge kako biste se sami uvjerili u to. Ovo je velikodušno besplatno probno razdoblje jer većina pružatelja usluga uopće ne nudi.

Probno razdoblje koje pružaju za vaš mobilni uređaj zahtijeva kupnju mjesec ili godinu usluge putem odgovarajuće trgovine, Google Play-a ili iTunes-a. Nakon toga imate sedam dana za otkazivanje kupnje bez da vam se naplati mobilni plan.

Uz to, novim pretplatnicima za Windows i Mac nude i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako niste u potpunosti zadovoljni njihovom Sigurnom VPN uslugom, vratit će vam punu otkupnu cijenu. Neće se dobiti povrat sredstava ako se to ne zatraži u roku od 30 dana od kupnje. Međutim, rado će vam pomoći u rješavanju bilo kakvih tehničkih problema. To znači da ćete imati više nego dovoljno vremena da u potpunosti isprobate njihovu uslugu. Moći ćete testirati njegove performanse s omiljenim web lokacijama i mogućnost uklanjanja geo-ograničenja na sadržaj kojem želite pristupiti.

Posjetite AVG VPN

AVG sigurna VPN mreža poslužitelja

Iako mala, AVG Secure VPN mreža sastoji se od lokacija poslužitelja na šest različitih kontinenata. Izuzetak je Antarktika. Njihova mreža dizajnirana je pomoću poslužitelja velike brzine koji su postavljeni da pružaju najmanje opterećenje po poslužitelju.

Da bi se povećala ukupna učinkovitost (brzina) njihove VPN usluge, gustoća ovih poslužitelja je veća u Aziji, Istočnoj i Zapadnoj Europi i Sjedinjenim Državama. To ima smisla jer ta područja općenito imaju više mrežnog prometa unutar, između i izvan područja. To je zbog dva osnovna razloga. Prvi je masivni streaming sadržaj dostupan u ovim regijama. Drugi je velika populacija brzih korisnika Interneta u ovim zemljama.

Slijedi potpuni popis lokacija u AVG Secure VPN mreži:

 • Afrika – Južna Afrika, Johannesburg
 • Azija / Oceanija – Australija, Melbourne; Kina, Hong Kong; Japan, Tokio; Republika Singapur, Singapur; Turska, Istanbul
 • Europa – Češka, Prag; Finska, Helsinki; Francuska, Pariz; Njemačka, Frankfurt; Italija, Milan; Nizozemska, Amsterdam; Poljska, Varšava; Rusija, Moskva; Rusija Sankt Peterburg; Španjolska, Madrid; Švedska, Stockholm; Velika Britanija, London
 • Sjeverna Amerika – Kanada, Montreal; Kanada, Toronto; Mexico, Mexico City
  SAD, Chicago, Dallas, Miami, New York, Salt Lake City, San Francisco, Seattle.
 • Južna Amerika – Brazil, Sao Paulo

VPN podržava P2P ili torrent promet na segmentu njihove mreže. Lokacije (gradovi) na kojima dopuštaju ovaj promet uključuju Prag, Pariz; Njemačka, Amsterdam, London, i Miami, New York, Seattle U Sjedinjenim Američkim Državama. Ove su lokacije označene u njihovom klijentu radi lakšeg pronalaženja i korištenja. Također zapamtite da AVG ne nadgleda aplikacije koje koristite ili koje web stranice koje posjetite dok ste povezani na njihovu mrežu. Međutim, oni imaju „čast izviđača“ prihvatljivu politiku korištenja. Izvadak ovog pravila slijedi:

Svi znamo da je Internet široko otvoreno mjesto za istraživanje, učenje i zabavu. Želimo vam pomoći da to možete učiniti sigurno, sigurno i privatno. U AVG-u želimo vjerovati da svi imaju najbolje namjere i jasno znaju gdje su crte ispravnog i pogrešnog nacrtane u pijesku interneta. Pomozite nam da web ostane sjajno mjesto za provoditi svoje vrijeme ne radeći stvari koje bi vlasti smatrale nezakonitim ili neprikladnim. Zato nemojte koristiti našu uslugu za slanje ili primanje piratskih filmova ili glazbe, slanje klevetničkog materijala ili činjenje nečeg lošeg. Ne možemo to i ne aktivno pratiti.

Sigurnost AVG zaštitne VPN mreže

VPN protokol

VPN usluga koristi OpenVPN za zaštitu svih vaših podataka na Internetu. Naziv “otvoren” možda ne zvuči previše sigurno. Zapravo je točno suprotno. Otvoreno znači da je dostupan svima da ispitaju ranjivosti i predlože poboljšanja ako postoje. To vam pomaže da bude u tijeku i čini ga jednim od najsigurnijih VPN protokola u industriji. Unatoč tome što nije izvorni niti za jedan operativni sustav, široko ga koriste najbolje VPN usluge.

256-bitna AES (Advanced Encryption Standard) Šifriranje

AVG Secure VPN koristi AES-256 za šifriranje vašeg prometa na mreži. Za one koji ga nisu upoznati, AES je američki standard šifriranja koji se koristi za tajni materijal. Može se koristiti s 128-, 192- i 256-bitnim tipkama. Svi se trenutno smatraju sigurnim i postoji rasprava oko toga je li 256-bitni “overkill” ili ne. Međutim, 256-bitno šifriranje pomaže vam dati miran osjećaj da su vaši podaci sigurni u doglednu budućnost, jer je broj kombinacija potrebnih da se razbiju „kao zvijezde u poznatom svemiru“. Imajte na umu da ovaj dodatni osjećaj sigurnosti košta troškove izvedbe.

Provjera i kontrola procesa

AVG koristi OpenSSL knjižnice i potvrdu certifikata za stvaranje početnog “tunela” i za provjeru poslužitelja i uređaja prije početne razmjene ključeva. To je slično onome koji koristi HTTPS protokol koji koriste banke i druge sigurne internetske stranice. Da bi se vaši podaci osigurali u budućnosti, te bi se razmjene ključeva trebale služiti “tajnom unaprijed”. To u osnovi znači da ih treba periodično kreirati i uništavati kako se budući ključevi ne mogu koristiti na prošlim podacima. Provjera prometa pomoću HMAC-a također se treba koristiti za zaštitu od neovlaštenih podataka.

Sažetak sigurnosti mreže

Korištenje OpenVPN i 256-bitne AES enkripcije sjajni su sastavni dijelovi za stvaranje sigurne VPN usluge. Slično tome, korištenje OpenSSL knjižnica i sigurna provjera certifikata za početnu provjeru može jamčiti da su VPN stranke one za koje tvrde da su. Međutim, kao i većina stvari “vrag je u detaljima”. Ti detalji uključuju pravilno izvršavanje tajnosti i provjere podataka koji zahtijevaju tehničku stručnost. Uvjereni smo da AVG posjeduje osoblje za pravilno implementiranje ovih detalja, ali to treba imati na umu prilikom odabira VPN-a, jer se svakodnevno plasira mnoštvo novih. Stoga smatramo da će vaši internetski podaci biti sigurni kada koristite AVG Secure VPN mrežu.

Posjetite AVG VPN

Vaša anonimnost i privatnost pomoću AVG Secure VPN-a

Nema zapisa o aktivnostima

Prvo, AVG Secure VPN usluga je internetske privatnosti bez prijave. Kao i mnogi drugi davatelji VPN-ova, to znači da ni oni ne prijavljuju vaše mrežne aktivnosti dok koriste svoju mrežu. To uključuje stvari poput aplikacija koje koristite, web mjesta koja posjećujete ili sadržaj koji preuzimate.

Podatke prikupio AVG

Iako servis ne bilježi vaše mrežne aktivnosti tijekom upotrebe njihovih poslužitelja, oni prikupljaju neke podatke. Kao i većina internetskih kompanija, oni prikupljaju neke osobne podatke pomoću kojih bi vas mogli identificirati kao što su vaše ime, adresa, adresa e-pošte i podaci o plaćanju. To se događa kada komunicirate s njihovom web stranicom. Prema vlastitim pravilima o privatnosti:

Neke osobne podatke prikupljamo samo kad nam ih dostavite. Te informacije mogu sadržavati vaše ime, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj, a ako plaćate kreditnom karticom, podatke o plaćanju. To se može dogoditi kada:

Kreirajte korisnički račun, izvršite narudžbu ili registrirajte proizvod;
Zatražite podršku proizvoda ili drugih usluga;
Zatražite informacije o proizvodima; ili
Sudjelujte u anketama.

Može se dogoditi automatski kada upotrebljavate njihovu web stranicu ili bilo koji od njihovih proizvoda. Informacije koje bi se mogle prikupljati na ovaj način mogu uključivati ​​sljedeće uzete od drugih, osim njihovih pravila o privatnosti:

Neke osobne podatke koje prikupljamo automatski kada koristite našu web stranicu ili proizvode. Te informacije mogu sadržavati neke ili sve sljedeće vrste informacija:

Adresa internetskog protokola (“IP”);
Imena korisnika i računa i povezani podaci;
Broj telefona;
Broj kartice SIM (pretplatnički identifikacijski modul);
ID brojevi uređaja, uključujući ID stroja, IMEI i / ili MEID;
Licenca i identifikacijski brojevi proizvoda AVG; i
Geografski položaj temeljen na lokalnim podacima GPS / Wi-Fi / komunikacijske mreže.

Ako nam podaci nisu potrebni kako bismo zadržali njegove osobne karakteristike, anonimno analiziramo podatke koje prikupljamo i pohranjujemo na način koji vas ne identificira. Na primjer, kada prikupljamo vašu IP adresu, možemo anonimizirati vašu IP adresu obmanjujući zadnju skupinu znamenki (npr., Mijenjajući 192.168.1.1 u 192.168.1.XXX).

Ovaj posljednji odlomak kaže da se ovaj PII obično spaja u anonimni oblik. Međutim, to nas dotiče, jer implicira da pod nekim okolnostima ovi podaci ne mogu biti anonimni. Uz ovaj PII, oni prikupljaju i razne neosobne podatke o tome gdje i kako upotrebljavate njihove proizvode. Oni to koriste kako bi poboljšali svoje proizvode i usluge. Možete pronaći više informacija o vrstama podataka koje ovo uključuje u njihovu politiku privatnosti.

Kako AVG koristi prikupljene podatke

AVG može podijeliti vaše skupne ili anonimne podatke kako bi podržao njihove besplatne usluge. To je navedeno u njihovoj politici privatnosti na sljedeći način:

Prikupljamo neosobne podatke kako bismo zaradili od naših besplatnih ponuda kako bismo ih držali besplatnim, uključujući:

ID oglašavanja povezan s vašim uređajem;
Pregledavanje i povijest pretraživanja, uključujući meta podatke;
Internet usluga ili mobilne mreže koje koristite za povezivanje s našim proizvodima; i
Informacije o drugim aplikacijama koje možete imati na svom uređaju i kako se koriste.

Da, premda kada i kako ih dijelimo, ovisi o tome jesu li osobni ili neosobni podaci. AVG može dijeliti neosobne podatke s trećim stranama i može javno prikazivati ​​skupne ili anonimne podatke.

AVG ne dijeli bilo koji vaš PII s trećim osobama osim Avastovih podružnica, pružateljima pretraživanja (IP adresa za ispunjavanje zahtjeva) i drugim partnerima. Evo, osim njihove politike o privatnosti, koja objašnjava više o ovome:

Ne prodajemo ili iznajmljujemo vaše osobne podatke trećim osobama.

Možemo dijeliti određene osobne i neosobne podatke sa:

Bilo koja od naših povezanih tvrtki;
Pružatelji usluga pretraživanja;
Odabrani prodavači, distributeri i drugi partneri AVG-a koji pružaju usluge u naše ime.

Oni će također dijeliti vaše osobne podatke radi zaštite njihovih usluga, članova javnosti, drugih korisnika ili ako ih zakonska tijela na to obvezuju. Kao i uvijek, preporučujemo da pročitate TOS i pravila o privatnosti kako biste bili sigurni da je kompatibilna s vašim ciljevima.

AVG Secure VPN postupak

Jednom kada se povežete s AVG mrežom, VPN poslužitelj maskira vašu istinsku IP adresu i dodjeljuje vam virtualnu. Mreža koristi dijeljenje IP adresa. To znači da dodijeljenu dodijeljenu IP adresu dijelite s drugim korisnicima koji su povezani na isti poslužitelj što pomaže u anonimizaciji vašeg mrežnog identiteta.

IPG test provjere curenja AVG Secure VPN

Softver nije pokazao nikakvo curenje IP-a u našem testu koji je pokazao da AVG čuva vašu internetsku privatnost. Međutim, ona nema druge napredne značajke kao što je prekidač kill.

Sažetak privatnosti i anonimnosti

Prvo, jasno nam je da će AVG znati tko ste. To ne bi trebao biti pravi problem, jer su jedne od najpouzdanijih tvrtki za sigurnosni softver na svijetu. Međutim, sveukupnost informacija koje prikupljaju, kako PII tako i oni koji nisu osobni, daje nam neke nelagode. U skladu s tim, ponovno preporučujemo da sami proučite njihovu Politiku privatnosti.

Jasno je da je AVG VPN mreža dizajnirana za zaštitu vaše internetske privatnosti i anonimnosti. Oni imaju pravila o nepojavljivanju u vezi s vašom VPN aktivnošću dok se povezujete na njihovu uslugu. Uz to, zajedničko IP adresiranje i zaštita od curenja IP adrese pomoći će u zaštiti vaše internetske privatnosti i anonimnosti. Na taj ćete se način uvjeriti da je vaš internetski identitet siguran dok koristite njihove VPN poslužitelje za surfanje Internetom.

Posjetite AVG VPN

Tehnička podrška

Podrška za AVG VPN uslugu prvenstveno je putem FAQ-a na njihovim web stranicama. Podijeljen je u sljedeće kategorije: općenito, postavljanje i licenciranje, postavke i snimanje problema radi lakšeg korištenja. Uz to, imaju internetsku zajednicu gdje možete postavljati pitanja. Ako ovi problemi ne riješe problem, možete ih poslati e-poštom, ali može potrajati neko vrijeme dok ne dobijete odgovor. Možete dobiti i 24/7 besplatnu daljinsku podršku za probleme s uređajima koji se mogu pojaviti telefonom. Također imaju blog i društvene mreže gdje raspravljaju o vijestima o svojim uslugama i sigurnosti.

AVG Secure VPN: Hands-on testiranje

Da biste pokrenuli postupak instalacije AVG VPN, odaberite svoj uređaj na glavnoj stranici njihove web stranice. Zatim odaberite gumb za preuzimanje. To biste trebali učiniti s uređaja s kojim želite koristiti uslugu.

Preuzmite AVG Secure VPN aplikaciju

Ako želite instalirati softverske klijente za Windows ili Mac OS X, samo kliknite gumb za preuzimanje. To će vam omogućiti da instalacijsku datoteku prebacite na svoje računalo. Gumbi za Google i iOS prevest će vas u odgovarajuću trgovinu aplikacija. Kad tamo stignete, aplikaciju možete instalirati na svoj mobilni uređaj. Zahtjevi za svakog su sljedeći:

 • Windows – zahtijeva Windows XP SP3 ili noviji.
 • Mac OS X – zahtijeva najnoviju verziju.
 • iOS – zahtijeva iOS verziju 8.0 i noviju.
 • Android – zahtijeva Android 4.1 i novije verzije.

Instalacija i korištenje AVG Secure VPN-a za Windows

Instaliranje Windows klijenta

Nakon što ste na svoje osobno računalo ili prijenosno računalo preuzeli instalacijsku datoteku za AVG VPN klijent, pokrenite je kao administrator. Ovo će otvoriti datoteku. Recite da bilo kojem pitanju za dozvolu. Odaberite jezik za sučelje. Zatim pregledajte i prihvatite ugovor o licenciranju.

Instalacija AVG VPN klijenta prozora

Prihvatite zadani direktorij postavljanja ili odaberite svoj vlastiti. Zatim kliknite “Instaliraj” za prijenos klijentskog softvera na vaše računalo. Nakon što instalacija završi, preklopka “Start AVG Secure VPN” provjerava se prema zadanim postavkama. Odaberite gumb “Finish” (Završi) da biste prvi put otvorili softver. Ovo će također stvoriti prečac na radnoj površini za AVG VPN klijent za daljnju upotrebu.

Zaslon glavnog sučelja

Za razliku od mnogih pružatelja VPN-a, glavna nadzorna ploča za besplatno probno razdoblje bit će prikazana umjesto zaslona za prijavu. Ovo je primarni prozor veze. Snimak zaslona prikazuje važne komponente sučelja. Oni su numerirani i istaknuti kako biste ih lako identificirali. Oni uključuju sljedeće:

 1. Status veze (tri stanja) i prebacite se
  • Nije povezano – Vaša internetska privatnost nije zaštićena; Prebaci: Isključeno.
  • spojni ili za odvajanje – Nisi zaštićen.
  • povezan – Vaša je privatnost na mreži zaštićena; Prebaci: Uključeno
 2. Prozor radnje – ima dva izbora koja se mijenjaju klikom na vezu na broju 5.
  • Kako djeluje vaš VPN? (Trenutni izbor)
  • Postavite svoju lokaciju. To otvara pod zaslon za promjenu lokacije i trenutna veza prikazana je u 5.
  • Glavni zaslon sučelja za AVG VPN klijenta
 3. Prijaviti se – otvara zaslon za provjeru autentičnosti. Na ovom zaslonu možete unijeti e-poštu i lozinku za svoj AVG račun kako biste aktivirali i potvrdili svoju pretplatu na AVG VPN uslugu.AVG VPN prijava
 4. postavke – pristupa se ikonom zupčanika.
  • Opće postavke – uključuje preklopnicu za Wi-Fi vezu.
   • Automatski osigurajte Wi-Fi mrežu
   • Pitajte prije pokretanja VPN-a
  • Opće postavke – uključuje mogućnosti pokretanja.
   • Pokretanje usluge kada se pokrene Windows.
   • Automatski se povežite na zadnju spojenu lokaciju kada se klijent otvori.Postavke AVG VPN-a
  • Račun – prikazuje trenutne podatke o pretplati.
  • Jezik – zaslon vam omogućuje promjenu jezika sučelja za klijenta.

AVG Secure VPN (ostale postavke)

Pored numeriranih elemenata sučelja, na web-mjestu AVG Secure VPN možete pogledati i „Politiku prihvatljive uporabe”. Izvještaj o ovome smo pregledali ranije u našoj recenziji. Uz to možete kliknuti gumb “Kupi odmah” da biste kupili ili ažurirali svoju pretplatu.

AVG VPN kupnja unutar Windows klijenta

Korištenje Windows VPN klijenta

Sada kada smo ispitali korisničko sučelje i postavke, pogledajmo ga u djelo. Klikom na vezu “Postavi svoju lokaciju” prikazat će se sljedeće. Primijetite da “Akcija prozor” sada prikazuje podatke o lokaciji veze.

 1. Zadnja spojena lokacija – zadano je “Optimalno mjesto”, a temelji se na vrijednosti pinga i opterećenju s vašeg trenutnog položaja.
 2. Promjena lokacije – otvara stranicu za odabir lokacije.

Zaslon za promjenu lokacije klijenta AVG VPN Windows klijenta

Primijetite da veza na “3” sada prikazuje “Kako funkcionira vaša VPN”. Prvo povezivanje je jednostavno kao i uključivanje veze “uključeno”. U našem slučaju to nas povezuje sa SAD-om, Chicagom.

AVG VPN Optimalna lokacija vezeIsključivanje s AVG VPN servera jednako je jednostavno. Jednostavno, uključite prekidač za vezu “Isključeno”.

Prekid veze s optimalne lokacijePrimijetite da je posljednja povezana lokacija SAD, Chicago. Sada promijenimo novu lokaciju klikom na “Promijeni lokaciju”. Otvara se popis svih lokacija dostupnih na AVG VPN mreži. Ovaj popis može se sortirati prema geografskim regijama (kako je istaknuto) kako bi vam pomoglo da brzo pronađete i povežete se s poslužiteljem u toj regiji..

Lokacije AVG VPN poslužiteljaPrimijetit ćete i da neke lokacije imaju oznaku “P2P” pored sebe. Popis se može sortirati i ovim putem kako biste pronašli najbliži poslužitelj koji podržava P2P.

Razvrstavanje lokacija prema P2P s klijentom AVG VPN WindowsSada kada smo ispitali zaslon lokacije AVG Secure VPN, iskoristimo ga za povezivanje s poslužiteljem u Africi. Prvo odaberite regiju “Afrika”, a zatim odaberite mjesto Johannesburg.

Odabir Johannesburg poslužitelja u AVG VPN mreži

Softver će odmah početi osiguravati vašu vezu na poslužitelj u Johannesburgu.

Spajanje na AVG VPN poslužitelj u Africi

Nakon trenutka veza će se dovršiti i vaš internetski identitet je zaštićen.

Zaštićena AVG VPN veza s Afrikom

Ako želite promijeniti trenutnu virtualnu lokaciju, ne morate se prekidati s trenutne virtualne lokacije. Jednostavno kliknite na “Promijeni lokaciju”. Ovo je ilustrirano u nastavku ponovnim povezivanjem sa VPN serverom SAD-a i Chicaga.

Promjena virtualnih poslužitelja pomoću AVG VPN Windows klijenta

Poredajte lokacije po “Sjevernoj Americi”, a zatim kliknite na “SAD, Čikago”. Ovo će vam otvoriti brzo upozorenje da ste već povezani na AVG Secure VPN mrežu i pitati želite li promijeniti virtualne lokacije. Upozorava vas i da će prekinuti vaša trenutna preuzimanja. To vam omogućuje da odaberete “Cancel” da ih zaustavite ili dovršite prije promjene poslužitelja.

AVG VPN prompt upozorenja poslužitelja za promjenuAko odaberete “Promijeni lokaciju”, prvo ćete vas odspojiti od one u Johannesburgu.

Zaslon za isključivanje AVG VPN mreže

Nakon što isključite stari softver, klijent će vas povezati s onim u Chicagu.

AVG VPN Optimalna lokacija veze

Korištenje AVG Windows VPN klijenta u Systrayu

Klikom na Windows gumb za zatvaranje u klijentu ne napušta se, već se samo smanjuje na programskoj traci. Odspojite se sa svoje lokacije u Chicagu, a zatim zatvorite prozor sučelja.

Otvorite sistemsku traku i desnom tipkom miša kliknite ikonu AVG Secure VPN. To će prikazati njegov izbornik. Ovdje možete otvoriti AVG Secure VPN sučelje ako želite promijeniti virtualne lokacije. Odavde možete povezati ili prekinuti vezu s posljednjom lokacijom.

Sada odaberite “Poveži”. Ovo će vas ponovno povezati s zadnjom virtualnom lokacijom. Možete to potvrditi klikom na “Open AVG Secure VPN”.

Kontrola AVG Secure VPN-a iz sistemske trake Ako odaberete “O proizvodu”, prikazat će se trenutni prozor informacija o verziji. Ovo je također jedino mjesto s kojeg možete u potpunosti izaći iz softvera.

Informacije o verziji klijenta AVG Secure VPN

Spajanje na AVG VPN poslužitelj također će prikazivati ​​privremenu obavijest kada je vaš Internet zaštićen. Prekid veze prikazat će sličnu poruku. Te se obavijesti prikazuju i kada se povežete putem sučelja osim ako ih ne želite prikazati.

Obavijest AVG Secure VPN

Sažetak klijenta AVG Secure VPN za Windows

Kao što možete vidjeti iz našeg pregleda, AVG Secure VPN je jednostavno instalirati. Ima samo nekoliko jednostavnih preklopnika koji vam omogućuju kontrolu njegovog rada. Spajanje na VPN mrežu zahtijeva samo jedan klik. Ako niste povezani s mrežom, jednostavno odaberite svoju lokaciju i automatski ćete biti povezani s njom. Što je još bolje, ne morate ručno prekinuti vezu da biste promijenili virtualne lokacije. Jednostavno odaberite novu lokaciju i softver će se automatski isključiti sa starog VPN poslužitelja i povezati vas s novim..

Posjetite AVG VPN

Instaliranje i korištenje AVG VPN aplikacije za Android

Instaliranje Android aplikacije

Postupak instalacije AVG Secure VPN aplikacije za Android započinje otvaranjem web mjesta na uređaju na koji ga želite instalirati. Kad je tamo, dodirnite gumb “Uzmi na Google Playu”. Time će se otvoriti njegova instalacijska stranica u trgovini Google Play. Od tamo dotaknite “Instaliraj” da biste dovršili postupak. Nakon dovršetka odaberite “Otvori” da biste pokrenuli aplikaciju na svom Android telefonu ili tabletu i pristupili njenom početnom zaslonu.

AVG VPN za postupak instalacije Androida

Početak besplatne probne inačice

Nakon otvaranja prikazuje se prvi ekran kratkog vodiča. Pomičite se da biste vidjeli ovu kratku prezentaciju. No prije nego što to učinimo, započnimo s besplatnim suđenjem. Kao što vidite, morate pretplatiti na AVG VPN i proxy uslugu jednogodišnjeg plana putem trgovine prije nego što budete mogli koristiti besplatnu probnu verziju. Unesite svoje vjerodajnice za Goggle Play i potvrdite kupnju. Ako otkažete probno razdoblje prije isteka razdoblja od 7 dana, neće vam se naplatiti.

AVG VPN za Android probnu probnu inačicu

Primijetit ćete da nakon što izvršite kupnju, poruka s gumbom mijenja se u “Spremni za upotrebu”. Pomičite se po zaslonu da biste vidjeli ostale ekrane s prezentacijama: privatno surfajte i prikrijte svoju lokaciju.

AVG VPN Android sučelje i postavke

Kada dodirnete ovaj gumb, otvorit će se glavno sučelje za AVG VPN aplikaciju. Sučelje ima četiri područja interesa. Oni su kako slijedi:

 1. Ikona postavki – otvara glavnu stranicu postavki.
 2. Poruka o privatnosti koja govori o stanju vaše internetske privatnosti.
 3. Prekidač za uključivanje / isključivanje za spajanje i prekid veze s AVG VPN uslugom.
 4. Trenutna lokacija – otvara zaslon s lokacijama tako da odaberete novu virtualnu lokaciju.

AVG VPN Android sučelje

Otvorite zaslon postavki dodirom na ikonu zupčanika. Ovaj je zaslon podijeljen u četiri teme: račun, postavke, rješavanje problema i općenito.

Dodirom na “Pretplata” pod prvom temom, “Račun” otvara stranicu s pretplatom. Ovdje možete vidjeti svoje trenutne podatke o pretplati: datum isteka i kôd za aktiviranje. Također vam nudi mogućnost otvaranja zaslona pomoći na kojem možete pronaći vezu za otkazivanje probnog roka ili pretplate.

Druga tema ovog zaslona naziva se “Postavke” i ima dva prekidača u vezi s povezivanjem na Wi-Fi mreže. Prva se automatski ponovno povezuje prilikom prebacivanja između Wi-Fi i udaljenih mreža. Sljedeći će vas obavijestiti kada se spajate na nesigurnu Wi-Fi mrežu.

AVG VPN Android postavkeDodirnite “Dohvati pomoć” pod trećom temom, “Rješavanje problema” otvara se zaslon pomoći u aplikaciji. Na ovom zaslonu postoje rješenja za uobičajena pitanja i tehničke probleme. Dodirnite strelicu prema dolje pored pitanja da biste vidjeli odgovor. Pomičite se po ovom zaslonu radi dodatnih pitanja i kategorija. To je slično onome prikazanom na stranici Često postavljana pitanja na njihovoj web stranici.

Dodirnite “Postavke podataka” pod zadnjom temom, “Općenito” otvara zaslon na kojem možete isključiti analitiku trećih strana i izvješća o padu. Također vam omogućuje otvaranje zaslona s informacijama o verziji. Odatle odaberite “Otvorene biblioteke” da biste ih detaljnije pregledali.

Korištenje AVG VPN Android aplikacije

Sada kada smo ispitali sučelje i postavke za AVG VPN Android aplikaciju, neka je vidimo kako djeluje. Uspostavljanje prve veze ne može biti lakše. Jednostavno dodirnite ili pomaknite preklopku “Isključeno” na položaj uključeno. Budući da se ovo prvi put povezuje na njihovu mrežu, najprije morate dopustiti AVG Secure VPN da uspostavi VPN vezu. Dodirnite “U redu” da biste dovršili vezu s optimalnim mjestom (pingom i učitavanjem). Primijetit ćete da se pozadina aplikacije i poruka o statusu mijenjaju iz crvene u zelenu. Na taj ćete način lako vidjeti status vaše veze samo jednim pogledom.

Vaša prva AVG VPN Android aplikacija

Promjena na novi poslužitelj

Ponovno isključite vezu, a zatim dodirnite “Promijeni lokaciju”. Otvorit će se popis dostupnih lokacija u AVG VPN mreži. Napominjemo, optimalna lokacija pored nje ima ček koji pokazuje da je to bio naš posljednji izbor. Dodirnite “USA, New York” povezuje nas sa serverom u New Yorku. Dodirom na “Promijeni lokaciju” to se potvrđuje. Primjetite da je ček pokraj SAD-a i New Yorka.

Odabir i povezivanje s novom lokacijom pomoću AVG VPN Android aplikacije

Promjena virtualnih poslužitelja

Nije potrebno prekinuti vezu sa starim poslužiteljem da biste odabrali novu virtualnu lokaciju. To je prikazano pomicanjem do azijsko-pacifičke regije i dodirom na Australiju, Melbourne. Softver je dovoljno pametan da vas automatski prekine s njujorškog poslužitelja i opskrbi vas novom IP adresom s australijskog VPN servera. To učinkovito mijenja vašu virtualnu lokaciju u Australiju. Obavijest o dodirivanju “Promijeni lokaciju” otvara se u Australiji, Melbourneu i ček je pokraj nje. Također primijetite da je optimalna lokacija uvijek na vrhu što olakšava prelazak na njih.

Promjena virtualnih lokacija pomoću AVG VPN Android aplikacije

Sažetak aplikacije AVG Secure VPN Android

AVG Secure VPN aplikaciju lako je instalirati na omiljeni Android telefon ili tablet. Korištenje njihove mreže za osiguranje vaše internetske privatnosti može biti jednostavno poput dodirivanja prekidača “On / Off” ako se želite povezati s najbržom (optimalnom) lokacijom. Odabir druge lokacije jednako je jednostavan. Jednostavno odaberite novu lokaciju i aplikacija automatski dovršava novu vezu. Promjena virtualnih lokacija traje samo nekoliko dodira. Upozorenja o nezaštićenom Wi-Fi-ju omogućuju vam da iskoristite prednosti AVG Secure VPN mreže s vašeg omiljenog javnog Wi-Fi žarišta i znate da će vaše internetske komunikacije biti sigurne.

Posjetite AVG VPN

AVG Sigurni test brzine VPN-a

Proveli smo test brzine AVG Secure VPN koristeći standardni Windows klijent. Naš test brzine potvrdio je da je AVG usluga bila više nego dovoljna za većinu VPN-ova. Kao što se i očekivalo, nadzemni troškovi nastali kriptiranjem cjelokupnog vašeg internetskog prometa uzrokovali su brzi gubitak. No dodatna sigurnost, internetska privatnost i veća anonimnost korištenjem njihove VPN mreže više nego opravdavaju ovaj mali gubitak.

AVG VPN test brzine

Kao što možete vidjeti u našem gornjem ispitivanju brzine, brzina mreže AVG VPN i dalje je brza usprkos šifriranju. Naši rezultati pokazuju da je šifriranjem veze pala brzina preuzimanja s 53,87 MB / s na 47,90 MB / s na poslužitelj u Miamiju na Floridi. To je gubitak od oko 11,1%. Ostale lokacije pokazale su slične rezultate. Uočili smo i neke razlike u izvedbi veza za neke lokacije. To bi moglo biti zbog učitavanja poslužitelja ili razlika u usmjeravanju. Unatoč tim fluktuacijama, njihova mreža je dovoljno brza da poboljša vašu internetsku privatnost i osigura svoje podatke bez narušavanja internetskih navika surfanja..

AVG Secure VPN pregled: zaključak

AVG Technologies jedna je od najvjernijih sigurnosnih softverskih tvrtki u svijetu antivirusa. Kao dio njihovog cilja osiguranja vašeg cjelovitog mrežnog iskustva razvili su AVG Secure VPN uslugu. To im omogućuje da osiguraju vašu internetsku privatnost na isti način koji godinama štite podatke vašeg uređaja od zlonamjernog softvera i virusa.

Iako je mala u usporedbi s nekim VPN uslugama, njihova mreža pokriva sve kontinente, osim Antarktika. Oni imaju jednostavne softverske aplikacije za Windows, Mac OS X, iOS i Android uređaje. To svima olakšava upotrebu svoje VPN mreže, bez obzira na to gdje se nalaze i uređaj s kojim se povezuju. Njihova se trenutna mreža sastoji od 31 lokacije u 21 različite zemlje. Da bi svojim korisnicima pružili najbolji opći učinak, poslužitelji se distribuiraju između tih lokacija.

AVG Secure VPN usluga koristi OpenVPN protokol kako bi osigurao sav vaš mrežni promet. Zapošljava OpenSSL knjižnice i potvrdu certifikata za provjeru početne veze i veze klijenta. Koristi se i za kontrolu prijenosa ključeva i osiguravanje valjanosti prenesenih podataka. AES-256 koristi se za šifriranje vašeg internetskog prometa.

Konačno, ali podjednako važno, oni ne prate nijednu aktivnost pretplatnika na njihovu VPN uslugu. Dakle, možete biti sigurni da je vaša internetska privatnost bolje zaštićena dok surfate Internetom putem AVG Secure VPN usluge. Ovo može pomoći u zaštiti vašeg mrežnog identiteta.

AVG ima česta pitanja (FAQ) umjerene veličine kako bi vam pomogla oko općih, plaćljivih i tehničkih problema s njihovim VPN uslugom. Omogućuju 24/7 daljinski pristup za sve probleme s vašim uređajem telefonom. Odgovore možete dobiti i na njihovoj zajedničkoj stranici o AVG Secure VPN mreži. Njihove društvene mreže i blogovi sadrže informacije o njihovim uslugama i ostale vijesti o sigurnosti.

Ono što nam se najviše sviđa u njihovoj usluzi.

 • Oni imaju jednostavan softver za upotrebu za korisnike Windows i Mac OS X.
 • AVG također ima prilagođene VPN aplikacije za iOS i Android mobilne uređaje.
 • Ne prijavljuju nikakve pretplatničke aktivnosti dok pristupaju svojoj VPN mreži
 • OpenVPN protokol i AES-256 koriste se za šifriranje vašeg internetskog prometa.
 • Njihova VPN usluga razumno je brza.
 • To vam može pomoći da se zaštitite od mrežnih IP propuštanja i automatski se povežete s VPN-om kada otkrije javne Wi-Fi mreže.
 • Omogućuje P2P / Torrent za Windows i Mac.
 • Možete besplatno testirati njihovu uslugu (uvjeti ovise o korištenom uređaju).
 • AVG ima 30-dnevno jamstvo povrata novca i njihove VPN usluge.

Ideali za poboljšanje usluge.

 • Uvedite pretplatni plan s više uređaja s više istodobnih veza.
 • Dodajte više lokacija i poslužitelja u njihovu mrežu.
 • Dodavanje prekidača kill na njihov softver.
 • Dodajte alternativni sigurni protokol za one kojima je potreban (IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP).

AVG Secure VPN ima poslužitelje na šest različitih kontinenata s koncentracijom na Aziji, Europi i Sjevernoj Americi. Njihova mreža koristi servere velike brzine za maksimiziranje performansi. Za njihovu VPN uslugu imaju besplatno probno razdoblje. Uz to, AVG nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za korisnike Windows i Mac. Ako odlučite da odgovara vašim potrebama i uživate u korištenju, možete dobiti godinu dana AVG Secure VPN za samo 59,99 USD.

Posjetite AVG VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me