Avira LogoAvira je višenacionalna njemačka softverska tvrtka u obiteljskom vlasništvu koja je osnovana 1986. Prvu verziju antivirusnog softvera izdali su 1988. Od tada je bilo mnogo poboljšanja. Avira trenutno nudi tri različite verzije svog softvera. To su Avira Antivirus Pro, Internet Security Suite i Total Security Suite.

Naravno, onaj koji odaberete ovisi o vašim ciljevima. U ovom ćemo pregledu usporediti različite verzije i cijene. Opcija koju odaberete ovisi o vašim potrebama. Ovdje su prikazane cijene za sve tri verzije. Sve prikazane opcije omogućuju vam zaštitu tri računala tijekom jedne godine.

Cijene za AviraKao što možete vidjeti na gornjoj slici, Antivirus Pro iznosi 44,99 USD. Sve verzije pružaju Avirinu antivirusnu zaštitu u stvarnom vremenu, potpunu internetsku zaštitu, zaštitu podataka i identiteta, sigurnu zaštitu kućne mreže i značajku koju nazivaju samoodbranom. Internet Security Suite iznosi 57,99 USD. Nudi nekoliko alata za podešavanje brzine i podešavanja. Konačni proizvod je Total Security Suite za 109,99 USD. Dodatna značajka koju Avira nudi za Total Security Suite je VPN. Preći ćemo preko opcija i objasniti ih.

Imate li više od tri računala ili želite više od jedne godine? Avira razumije, i ima do tri godine planova, s do pet uređaja. U tablici ispod prikazujemo cijene za Internet Security Suite. Dodatne cijene ostalih proizvoda mogu se naći na njihovim stranicama.

3 PC5 računala
1 godina$ 57.99$ 122,99
2 godina$ 87.99$ 184,99
3 godine$ 116,99$ 246,99

Razmotrit ćemo različite značajke kako bismo vam pomogli da uskoro donesete najbolji izbor. Za potrebe ovog pregleda koristit ćemo Windows 10. Avira također podržava starije verzije sustava Windows. Ista licenca može se koristiti i za Mac, ali Avira za Android je dodatni trošak. Ne postoji premium verzija Avire za iOS.

Zaštita od antivirusa

Općenito, antivirusni programi djeluju isto. Jednom kada instalirate softver, izvršit će se početno skeniranje. To će vam brzo reći postoji li prijetnja na vašem računalu. Predlažemo da pokrenete potpuno skeniranje jer ponekad virusni programi neće uvijek odmah otkriti prijetnju. Imajte na umu da ćete morati reći Aviri da skenira sve vanjske pogone ako ih dodate. Inače ih neće automatski skenirati. Skeniranje se može automatski zakazati i skeniranje možete pokrenuti onoliko često koliko želite.

Sve tri verzije Avire nude način igre. To vam daje mogućnost kašnjenja skeniranja, tako da se vaši resursi neće potrošiti ako ste usred nečega. Nijedan igrač ne želi biti usporen tijekom igranja igre. Dopuštanjem kašnjenja, igrači ne moraju birati između zaštite i performansi.

Avira gumbZnačajke sigurnosti i privatnosti

Često puta ono što antivirusni program razlikuje od drugog su značajke koje nude. Svi Avira proizvodi nude svoju sigurnost. Možete odabrati i druge opcije, ovisno o tome što tražite. Kao što smo spomenuli, koristit ćemo Internet Security Suite kao naš primjer.

Glavna konzola Avira

Pogledajmo značajke Avira Antivirus.

  • Zaštita u realnom vremenu – Sadrži sve verzije, štiti od svih prijetnji virusima i zlonamjernim softverom.
  • Totalna sigurnost na mreži – Štiti se od phishing napada, zaraženih web lokacija i napada e-poštom.
  • Zaštita podataka i identiteta – Ova će značajka osigurati vaše podatke o bankarstvu i kupnji na mreži.
  • Sigurna kućna mreža – Analizira i osigurava vašu kućnu mrežu.
  • Pametne tehnologije – Pruža alate za popravak virusa, AI i samoobranu (alat koji sprečava zlonamjerni softver da onemogući antivirusni softver.

Uz Internet Security Suite uključuju se i ovi dodatni alati za podešavanje računala.

  • Brže računalo – Ovaj će alat upravljati vašim pokretanjem i smanjiti vrijeme kašnjenja.
  • Vrhunska učinkovitost – Optimizira i dubinski čisti vaše računalo.
  • Dodatni prostor i memorija – Oslobađa živu memoriju i uklanja neželjene datoteke
  • Privatnost podataka – Čisti i briše podatke preglednika.
  • Duži vijek trajanja baterije – Onemogućuje nepotrebne usluge za uštedu energije. Ovo je sjajna značajka za prijenosna računala.

Najviši ponuđeni nivo je Total Security Suite. Uključuje sve značajke koje smo upravo spomenuli, zajedno s VPN uslugom. Preuzeli smo besplatnu verziju VPN-a kako bismo je testirali, ali rezultati brzine nisu bili dobri. 500MB mjesečno primate samo ako koristite besplatnu verziju, ali neograničene podatke, s Total Security Suiteom. Možda su brzine bolje i kod neograničene verzije. Ako je besplatna verzija reprezentativna za njihovu VPN uslugu, postoje bolja rješenja. Puno VPN jeftiniji su i imaju više lokacija za povezivanje. Međutim, sviđa nam se što Avira ima na raspolaganju alate za održavanje dobrog rada vašeg računala.

Instalacija i podrška

Antivirusni softver trebao bi biti jednostavan za instaliranje. Nakon što odaberete željenu verziju, kliknite na gumb prihvati i instaliraj. Nakon što je instalirate, vidjet ćete kišobran Avira na radnoj površini. Ikonu ćete također pronaći u ladici. Klikom na ikonu ladice, vidjet ćete sliku ispod. Odatle možete kliknuti na konzolu za skeniranje Antivirus Pro, ubrzanje sustava i Phantom VPN. Uz to možete instalirati Sigurnost preglednika, Preglednik izviđača i Sigurno pretraživanje Plus.

poruka za Avira konzolu

Na konzoli Antivirus Pro nalazi se mjesto gdje skenirate kako biste bili sigurni da je vaš sustav bez virusa.

Konzola za skeniranje za Avira

Kao što vidite, imate mnogo mogućnosti skeniranja. Ako dobijete Internet Security Suite ili Total Security Suite, alati nisu ugrađeni u glavnu konzolu. Umjesto toga, na radnoj površini prikazuju se dodatne ikone jer su to zasebne aplikacije.

Sa strane podrške nude bazu znanja, e-poštu i telefonsku podršku.

Učinak sustava i antivirusne performanse

Dva čimbenika koja su obično važna kada tražite antivirusni softver su utjecaj i performanse. Utjecaj sustava je količina kašnjenja koje AV softver uzrokuje na vašem računalu. Avira dobro radi osiguravajući da njihov softver neometano radi. Prema nezavisnom laboratoriju za testiranje, av-Test, Avira je imao stopostotni učinak. Softver je na testovima uživo imao bolje rezultate od prosjeka u industriji.

Iako je brzina faktor, želite i antivirusni program koji će vas zaštititi. U testovima stvarnog svijeta, laboratorij koji smo ranije spomenuli otkrili su da Avira u prosjeku blokira 98% prijetnji. To je bolje od prosjeka industrije od 97%. Također nisu pronašli lažne pozitivne prijedloge (softver koji je pogrešno označen kao virus), kada poredi prosjek od tri. To su dobri rezultati za antivirusni program.

Avira gumbNaši testovi

Prilikom pregleda antivirusnog softvera volimo izvoditi i vlastita ispitivanja. Postoji nekoliko različitih načina da se to postigne. Možete testirati na brzinu ili osjetljivost na virus. Postoji nekoliko web mjesta koja imaju besplatne alate za testiranje vašeg antivirusa. Kada smo pokušali preuzeti datoteke lažnih virusa, dobili smo interaktivnu poruku u kojoj stoji da postoji problem. Na ovoj slici možete odlučiti kako želite riješiti prijetnju.

Zaslon za otkrivanje prijetnje Avire

Još jedan test koji mi želimo je stvoriti lažni virusni dokument i spremiti ga na računalo. Kada smo izvršili ovaj test pomoću Avire, bilo je oko 10 sekundi kašnjenja od kada smo spremili datoteku do otkrivanja. To je razumno vrijeme. Neki će AV programi odmah pronaći datoteku, dok drugi neće pronaći datoteku dok se skeniranje ne izvrši. Evo, vidite lažni virus koji je iskočio.

Lažna popup virus za Avira

Imamo jednu stvar koju smo otkrili radeći testove. Lažnu datoteku virusa postavili smo na USB pogon i uključili je u računalo. Očito se ne skeniraju automatski radi virusa. Potom smo izvršili brzo skeniranje koristeći zadane postavke, a datoteka nije otkrivena. Ako želite provjeriti sigurnost vanjskog pogona, morat ćete se pozabaviti opcijama skeniranja i izvršiti prilagođeno skeniranje pogona. Iako biste mogli napraviti potpuno skeniranje sustava, to bi moglo potrajati sat vremena ili više, ovisno o datotekama koje imate. Naravno, ako primite antivirusno upozorenje koje pokazuje lažno pozitivno stanje, samo kliknite okvir s pojedinostima i obavijestite softver.

Avira Antivirus Sigurnost za Android

Avira Antivirus omogućuje vam povezivanje uređaja s primarnim računom protiv krađe. Međutim, čak i ako imate podršku za više uređaja, premium verzija je dodatnih 11,99 USD godišnje. Pogledat ćemo kako ga instalirati. Započnite odlaskom na Google Play trgovinu i pretragom Avira Antivirus Security. Zatim dodirnite gumb za instalaciju, a zatim gumb Otvori kad se završi.

Avira instalacijski ekrani

Na donjem ekranu imate mogućnost obilaska. Mi ćemo preskočiti taj zaslon i registrirati se kasnije. Odatle možete uključiti značajku protiv krađe. To će vam omogućiti da ručno pratite svoj uređaj. Ako vam se ikad ukrade telefon, ovo može biti korisno sredstvo. Također je dobro ako imate djecu i želite znati jesu li tamo gdje kažu da jesu. Dotaknite ikonu antivirusa, vidjet ćete zaslon kakav vidite na desnoj strani. Sada možete skenirati uređaj kako biste bili sigurni da nema virusa. Ako se odlučite za prijavu, možete uživati ​​u svim značajkama mobilne verzije.

Tour Avira mobile

Dodatne značajke koje se mogu koristiti sa srednjeg zaslona uključuju Avira SafeSearch, zaključavanje aplikacija, crnu listu (za neželjene pozive), savjetnik za privatnost (da biste pronašli koje aplikacije mogu utjecati na vašu privatnost), Avira Optimizer, zaštitu identiteta i sigurno pregledavanje (Pro verzija samo). IOS verzija Avira Antivirus slična je.

Završne misli

Otkrili smo da je Avira Antivirus Pro dobar proizvod u cijelom svijetu. Naši testovi pokazali su brz odgovor na viruse, a te rezultate poduprli su rezultati neovisnih laboratorija. Avira Antivirus Pro nije previše resursa, pa bi i starija računala trebala biti upotrebljiva tijekom skeniranja. Nismo imali problema s brzinom računala tijekom skeniranja. Obavezno skenirajte sve vanjske pogone koje priključite jer se neće skenirati automatski. Zaštitite tri računala s jednom licencom.

Avira gumb

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me