Započnimo naš pregled Betterneta opažanjem da oni pružaju besplatnu neograničenu VPN uslugu. Možete očekivati ​​znatan gubitak brzine Interneta tijekom korištenja njihove usluge. Oni nude svoju besplatnu uslugu s takozvanim „booster“ prodajnim modelom. To znači da njihovu uslugu možete koristiti na jednom uređaju uz razumijevanje da će oni predložiti aplikacije koje ćete kupiti. Ako neku od ovih aplikacija kupite putem njihove aplikacije, oni zarađuju od te prodaje. Betternet također zarađuje od nekih videozapisa koje također morate pogledati dok koristite njihovu aplikaciju.

Betternet pregled

Cijene i posebne ponude

Uz besplatnu VPN uslugu koju pruža Betternet, nude i Premium VPN. Trenutno (3-10-2016.) Ovo je dostupno samo za Androidovu aplikaciju, ali spominju kako aktivno rade na proširivanju premium usluge na iOS i Windows. Što nudi njihova premium usluga u odnosu na besplatnu VPN uslugu?

 • Premium korisnici mogu povezati do pet istodobnih uređaja na jednom računu.
 • Premium korisnici moći će se povezati s namjenskim poslužiteljima koji su im dostupni samo s manje prometa i većom brzinom.
 • Premium korisnici više nisu izloženi takozvanim prijedlozima (oglasima) aplikacija koje izdržavaju besplatni članovi.
 • Premium korisnici mogu birati između osam različitih mjesta poslužitelja: Sjedinjene Države, Velika Britanija, Kanada, Nizozemska, Francuska, Njemačka, Japan i Singapur.
 • Premium korisnici dobit će prioritetnu tehničku podršku

Ukratko, premijskim pretplatnicima obećava se pravilo „bez oglasa“, uspješnija VPN veza, mogućnost odabira lokacije poslužitelja, mogućnost upotrebe usluge na pet različitih uređaja istovremeno i prioritetna tehnička podrška.

Betternet nudi svoju premium uslugu u dva različita plana koja se temelje na duljini trajanja. Imaju mjesečni plan za 4,99 dolara, a godišnji za 29,99 dolara. Kao i većina pružatelja VPN-a, oni popuste na dugoročni plan. To znači da ako se prijavite za godinu dana njihove premium usluge, možete je dobiti od samo 2,50 USD mjesečno. Ovo je poput besplatne besplatne usluge šest mjeseci. Trenutno se jedini način za prijavu na Betternet premium plan može dogoditi putem Android mobilne aplikacije. Betternet prihvaća plaćanje samo putem Google Play Store-a i Apple Store-a, tako da na svoje poslužitelje ne pohranjuju nikakve kreditne kartice ili povezane podatke..

Besplatno probno razdoblje

Betternet želi da isprobate njihovu vrhunsku uslugu kako biste je mogli usporediti s njihovom besplatnom uslugom. Oni nude povrat sredstava za pretplatu u roku od 30 dana ako odlučite da njihova premijska usluga nije prikladna za vašu svrhu. U njihovoj politici povrata postoji veliko ograničenje i to što za to razdoblje ne možete koristiti više od 50 MB. Smatramo da je to nerealno 30 dana testiranja usluge, jer će većina ljudi to prvi put vjerojatno premašiti. Osjećamo da to smanjuje politiku povrata od 30 dana i smatramo da bi ekipa Betterneta trebala preispitati ovo ograničenje.

Bolji besplatni VPN model

Kao što smo gore spomenuli, Betternetov model besplatnog VPN-a djeluje na način da vam potakne tvrtku. To rade na nekoliko različitih načina. Prvo, da biste instalirali njihovu aplikaciju, morate omogućiti dopuštanje ulaznica u aplikaciji. Zatim se slažete da im možete predložiti softverske aplikacije. Ako instalirate neku od ovih aplikacija, oni tada zarađuju. Aplikacija obično od vas traži da pogledate videozapis kada ga pokrenete. Prva slika ispod prikazuje zaslon klijenta koji vas u tom slučaju pozdravlja. Druge dvije slike su par videozapisa koji su nastali u dva različita vremena. Kao što možete vidjeti, ovi pokrivaju sve, od videozapisa o IT sigurnosti do videa donjeg rublja. Ponekad ih prate predložene besplatne aplikacije.

Primjeri videozapisa u Betternetu

U drugim će vam se slučajevima pojaviti odziv u okvir ispod gumba za povezivanje besplatne softverske aplikacije. Na prvoj slici iznad ovo piše: “Trebam li pogledati videozapis?” Ostale poruke koje biste mogli vidjeti slijede. Prva slika u nastavku prikazuje poruku koju viđate većinu vremena: “Nabavite besplatnu aplikaciju”. Dodirnite ovo pokazat će vam dvije ili tri softverske aplikacije koje Betternet preporučuje da instalirate.

Betternet poruke

Srednja slika iznad prikazuje gledanje videozapisa i ponovno povezivanje ekrana. Slika s desne strane prikazuje zaslon koji rezultira klikom na “Trebam li pogledati videozapis? na središnjoj slici. Model koji podržava oglas već je rađen, ali čini se da ga je grupa Betternet opet nekako učinila novim. Kombinirali su to s instaliranjem aplikacija i učinili nešto što nismo vjerovali da je moguće pomoću takvog modela. Učinio je relativno neupadljivim. Oni su to postigli tako što su poruke i oglasi odgovarali pokretanju aplikacije i vremenima u kojima se najčešće povezujete ili ponovno povezujete..

Imamo brige da Betternet koristi treće strane za oglašavanje. Te treće strane mogu upotrebljavati tehnologije za pristup nekim podacima, uključujući kolačiće (ali ne ograničavajući se na njih) za procjenu učinkovitosti njihovih oglasa. Osobito, Betternet odbacuje ove alate jer se odnose na vlastitu politiku privatnosti, tj. O tome kako te treće strane koriste stečene informacije ovisi o vlastitim pravilima o privatnosti. Dakle, budite svjesni da vas prate njihovi reklamni partneri kada koristite njihovu besplatnu VPN uslugu.

Privatnost i sigurnost

Betternet se nalazi u Kanadi. Imaju strogu, Nema zapisnika politika privatnosti. Ne prijavljuju nikakve podatke o vezi ili upotrebi svojih VPN korisnika. Oni čuvaju samo podatke potrebne za rad svoje usluge i nikad ih se ne dijeli s trećim stranama. Njihova pravila o privatnosti objašnjavaju kako se rukuje sa svim podacima kao što je prikazano u nastavku:

Betternet ne prikuplja, ne bilježi, ne pohranjuje, ne dijeli bilo koje prepoznatljive osobne podatke korisnika. Betternet može prikupljati vremena veze s našom Uslugom i ukupnu količinu podataka koji se prenose dnevno. Betternet pohranjuje ovo da bi vam mogao pružiti najbolje moguće mrežno iskustvo.

Istovremeno kažu da rade s partnerima i trećim stranama na pružanju preporuka za aplikacije koje ćete instalirati, ali istovremeno ne preuzimaju nikakvu odgovornost za ono što treće strane rade s podacima koje prikupljaju na vama.

Korištenjem Betterneta prihvaćate i suglasni ste da Betternet može prikazivati ​​oglase unutar App kao zasebnu web stranicu u vašem pregledniku ili na bilo koji način koji Betternet smatra prikladnim. Betternet može koristiti usluge oglašavanja trećih strana prema vlastitim uvjetima i odredbama. Korištenjem Betterneta također prihvaćate odredbe i uvjete tih usluga trećih strana te prihvaćate i pridržavate se da Betternet ne preuzima nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaje prikazane u njihovo ime.

Zvuči nejasno poput pažnje od kupca. Dakle, pazite.

Nakon nekih istraživanja otkrili smo da usluga Betternet koristi OpenVPN s AES256 enkripcijom i 128-bitnim AES-CBC-om za IPSec. Pokušali smo saznati više informacija o veličini Betternet VPN mreže, ali nisu bili uspješni. Nadamo se da će se u budućnosti tim Betterneta više informirati o ovim podacima.

Hands-on testiranje

Dovršavamo našu recenziju Betterneta s nekoliko ruku za testiranje njihovog Windows klijentskog softvera i aplikacije Android. Za početak želimo reći da je besplatna usluga Betterneta smanjila brzinu naše ISP veze znatno više nego što bismo željeli, kao što to čine i mnoge besplatne usluge. Oni imaju softverske klijente za Windows, iOS, Android i proširenja za preglednike Chrome i Foxfire. Premijskom računu trenutno se može pristupiti samo putem aplikacije Android.

Povezivanje sa sustavom Windows

Preuzimanje Windows klijenta za besplatnu VPN uslugu Betternet možete dobiti klikom na preuzimanje u izborniku njihove web stranice. Nakon dovršetka ovog preuzimanja pokrenite aplikaciju za postavljanje BetternetforWindows za početak instalacije Windows klijenta na vaše računalo. Napomena, instalacija će možda trebati instalirati verziju sustava Windows.NET na vaš stroj prije nego što započne stvarna instalacija klijenta. To se dogodilo u našem slučaju. Na slici ispod prikazani su prvi i zadnji zaslon čarobnjaka za instalaciju Betternet za Windows. Klikom na sljedeću sliku na prvoj slici dolje pokreće se postupak instalacije, a klikom na Finish u drugom završava instalacija i pokreće klijent prvi put..

Instalacija Betternet-a Windows

Klijentsko sučelje je vrlo jednostavno i nema mnogo izbora koje korisnik može napraviti, pa bi svatko trebao biti vrlo jednostavan za upotrebu bez obzira na vaše tehničko znanje. Prva slika prikazana u nastavku je ono što ćete vidjeti nakon što klijent učita bez veze. Primijetite da lice spava i okruženo sivim krugom. Ovisno o tome gdje se nalazite, možda ćete vidjeti drugu zemlju osim Sjedinjenih Država. Usluga Betternet prema zadanom će vas povezati s najbližim poslužiteljem s najmanje broja korisnika, pružajući vam poslužitelj za koji smatraju da daje najbolje performanse.

Klijent Betternet Windows

Da biste se povezali s uslugom nakon što se klijent pokrene, jednostavno kliknite gumb za povezivanje na glavnom zaslonu. Druga slika ispod pokazuje kako izgleda glavni zaslon nakon uspostavljanja veze. Primjetite da je lice budno, a štit je okružen plavim krugom. Drugo što ćete primijetiti je okvir za poruke ispod gumba za povezivanje ili isključivanje na slikama. Ovdje vam se nude aplikacije i videozapisi za gledanje, kao što su sviđanje ili tweet o usluzi Betternet i kako oni zarađuju od vas kao svog “pojačala”.

Izbornik Betternet Windows

Jedini izbor korisnika je izbornik u gornjem lijevom kutu prve slike iznad kojeg će se otvoriti zaslon poput onog prikazanog s desne gore. Ovo je stranica postavki. Jedina opcija na ovom zaslonu je da se automatski ponovo poveže ako veza padne. Ostali gumbi na ovoj stranici će:

 • Kontaktirajte nas – otvorite kartu za podršku
 • Pitanja – otvorite FAQ na njihovoj web stranici
 • Pravila o privatnosti – omogućuju vam da istražite stranicu privatnosti Betterneta na njihovoj web stranici
 • Kako djeluje Betternet? – pokazati model Betternet na njihovoj web stranici

Kao što vidite, Windows klijent je vrlo osnovni, ali to čini posao.

Povezivanje s Androidom

Jedini način da se trenutno prijavite za svoju pretplatničku VPN uslugu je prvo instalirati aplikaciju za Android iz trgovine Google Play. Nakon što instalirate ovu aplikaciju na uređaj, vidjet ćete sliku poput one prikazanu dolje lijevo. Pritiskom rezultata za povezivanje na srednjem zaslonu ispod. Na kraju, zaslon s desne strane prikazuje aplikaciju Android nakon što je potpuno povezana. Vidjet ćete da je vrlo sličan Windows klijentu.

Betternet Android veza

Odabirom ikone izbornika (tri vodoravne trake) sa snimke zaslona prikazane gore s lijeve strane prikazat će se zaslon s postavkama poput onoga prikazanog na lijevoj slici ispod. Na ovom zaslonu možete jasno vidjeti zeleni gumb “go premium”. Ovo je gumb na koji dodirnete da biste vidjeli zaslon prikazan u sredini ispod kojeg bi trebali biti prikazani planovi cijena i omogućiti kupnju onog kojeg želite.

Nadogradnja Betterneta

U našem slučaju bilo je problema i planovi se nisu uspjeli učitati. Ako se pravilno učitala, mogli bismo se pretplatiti na njihovu premium uslugu. Posljednji ekran je onaj koji biste vidjeli ako ste premium član i na gornjem zaslonu postavki (prva slika) odabrali ste “Već sam Premium”. Primijetite da je sve što je potrebno za prijavu za njihovu premium uslugu valjana adresa e-pošte. Nakon što se pretplatite na premium uslugu, moći ćete odabrati zemlju s kojom se želite povezati klikom na lokacije kao što je prikazano na prvoj slici u nastavku. To će prikazati zemlje na koje se možete povezati koristeći Betternet premium VPN.

Lokacije Betternet poslužitelja

Srednji i zadnji zaslon prikazani gore prikazuju trenutne lokacije koje nudi njihova usluga. Klik na žuti “go premium” podsjeća vas da morate biti premium pretplatnik da biste odabrali svoju lokaciju.

Betternet test brzine

Betternet nije bio jedan od najbržih VPN usluga koje smo testirali na našim brzinama, kao što je to slučaj kod mnogih besplatni VPN usluge. Brzina naše internetske veze pala je za gotovo 78% kada smo se povezali preko svojih poslužitelja u Atlanti, GA.

Betternet test brzine

Očekuje se određeni gubitak u brzini veze zbog dodatne sigurnosti koju nudi šifrirana veza. Međutim, 78% je značajno smanjenje i ako za početak imate sporu brzinu ISP-a, to bi moglo ubrzati internetsku vezu gotovo neupotrebljivo. Treba napomenuti da kažu da se njihova plaćena usluga nalazi na namjenskim poslužiteljima i znatno brže od njihove besplatne usluge. Zbog nedosljednosti u brzini davatelja internetskih usluga, vaše performanse mogu se razlikovati, stoga provjerite sami. Iako ne postoje pravila u vezi s P2P prometom, ne preporučujemo ga zbog male brzine veze tijekom korištenja njihove VPN usluge.

Betternet pregled: zaključak

Betternet je nov u prostoru privatnosti i čini se da u svojoj novoj usluzi istresa neke pogreške. Čini se da njihova besplatna usluga funkcionira, ali je spora. Ne biste je željeli koristiti ako cijelo vrijeme koristite VPN, no prikladan je za one koji samo povremeno koriste VPN uslugu. Šifriranje koje koristi njihova usluga nije najbolje, ali AES – 128 bit trebao bi biti dovoljno siguran za većinu korištenja.

Što nam se sviđa u njihovoj usluzi

 • Nudi besplatnu neograničenu upotrebu
 • Neupadljiva primjena “poticanja” i u pregledu videozapisa i aplikacija koje treba instalirati
 • Jednostavno korištenje sučelja za Android korisnike
 • Brzi odgovor kupaca (u roku od nekoliko sati)

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Više tehničkih detalja o njihovoj usluzi i mreži na web mjestu
 • Pojašnjenje korištenja podataka trećih strana
 • Premium usluga za ostale platforme: iOS, Windows, kao i preglednike koje podržavaju.
 • Podrška za Mac OS X
 • Cijene za njihovu premium uslugu na njihovoj web stranici

Betternet besplatna VPN usluga je spora. Gubitak brzine veze putem njihove mreže bio je obično 75% -85%. Ovisno o vašem izvornom davatelju internetskih usluga, to bi vam moglo usporiti Internet do te mjere da postaje gotovo neupotrebljiv. S besplatnim VPN-om nemate kontrolu gdje se povezujete što ograničava korisnost njihove besplatne usluge za deblokiranje streaming sadržaja ili dijeljenje datoteka. VPN s pretplaćenom pretplatom pomoći će vam da to učinite bolje ako je vaš cilj u nekoj od osam zemalja u kojima imaju poslužitelje. Ako samo želite osigurati svoje podatke na WI-Fi žarišnim točkama i biti anonimniji u svom svakodnevnom pretraživanju Interneta, tada usluga Betterneta mogao bi biti dobar izbor za vas. Imajte na umu da oni nude jamstvo povrata novca od 30 dana sve dok koristite manje od 50MB propusnosti. Svakako testirajte njihovu brzinu i provjerite jeste li zadovoljni s njom.

Posjetite Betternet

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me