Započnimo ovaj pregled s osvrtom na povijest tvrtke BolehVPN. BolehVPN je malezijska VPN usluga koja je pokrenuta 2007. kao sredstvo za zaobilaženje lokalnog blokiranja ISP-a i stavljanja na tržište. Iako su manji od nekih pružatelja usluga, postali su glavni igrač na azijskom VPN tržištu zbog vjerovanja u besplatan internet, potpune posvećenosti anonimnosti i personalizirane usluge kupcima. Ovo uvjerenje dovelo je do njihove politike zabrane prijave i otvorene podrške P2P-a. Uz to, ovo je uvjerenje također potaknulo njihov razvoj tehnologija povećanja privatnosti i poraza cenzure, što je dovelo do njihovog istaknutog položaja na međunarodnom VPN tržištu.

BolehVPN pregled

Cijene i posebne ponude

Kao što pokazuje ovaj pregled, BolehVPN pojednostavljuje cijene nudeći njihov VPN kao jedinstveni plan. Kada se prijavite za plaćeni plan, vaša pretplata uključuje pristup svim njihovim poslužiteljima, raznim uslugama ili protokolima i neograničen pristup njihovoj mreži. To znači da vaša upotreba propusne širine nije ograničena. Uz to, BolehVPN članovima pruža dvije istodobne prijave i dodatnu L2TP prijavu s jednim plaćenim računom. To vam pruža zaštitu kod kuće, a istovremeno vam omogućuje i istu zaštitu prilikom putovanja.

Cijene BolehVPN-a

Oni nude 7-dnevni probni račun za 3,70 dolara koji se najbolje koristi za isprobavanje usluge i provjerite odgovara li vašim potrebama. Njihov osnovni 30-dnevni plan prodaje se za 9,99 USD sa popustima koji se nude za skupne kupnje. To znači da možete dobiti 60-dnevni plan za 16,99 USD, 180-dnevni plan 44,99, a 365-dnevni plan 79,99 USD. Uživajte u BolehVPN-u samo 6,50 USD mjesečno što je poput oslobađanja od četiri mjeseca.

BolehVPN podržava širok raspon mogućnosti plaćanja. Podržavaju Paypal, kreditne i debitne kartice, internetsko bankarstvo i BitCoin (putem Coinbase-a) te DogeCoin i DarkCoin putem CoinPayments-a. Također podržavaju mnoge unaprijed plaćene kreditne kartice. Malezijski kupci mogu koristiti uplate (putem interneta i bankovnih depozita). Kreditnim karticama, debitnim karticama i internetskim bankarstvom upravlja se putem MolPaya ili NetBuilder-a. Za pretplatu na njihovu uslugu morate imati samo valjanu adresu e-pošte i pristupnik plaćanja. Plaćanje Bitcoin-om ili unaprijed plaćenim karticama omogućit će potpunu anonimnost plaćanja.

Probno razdoblje bez rizika

BolehVPN ima dva različita suđenja: jednodnevno besplatno probno razdoblje i 7-dnevnu pretplatu bez plaćanja obveze. Da biste zatražili odobrenje za njihov jednodnevni besplatni trag, morate poslati e-poštu s kratkim opisom namjeravane VPN upotrebe u njihov prodajni odjel. No preporučujem vam da se pretplatite na njihov 7-dnevni, bez obvezni probni plan ako zaista želite procijeniti istinsku izvedbu njihove usluge.

Probni paketi se obično ne vraćaju osim ako se VPN ne može upotrijebiti na mjestu na kojem se nalazite. Povrat je dostupan za pretplate od 30 dana i više u prvih 14 dana od usluge. No, povrat novca mora biti zbog tehničkih problema koje njihovo osoblje za podršku nije moglo riješiti na vrijeme i utvrdili su da je to stvarni zahtjev za povrat. Povrat za netehnička pitanja neće biti dodijeljen. Stoga BolehVPN preporučuje da iskoristite jedno od njihovih ispitivanja kako biste utvrdili jeste li zadovoljni izvedbom njihove VPN prije nego što se pretplatite na neki od njihovih dugoročnih planova.

Posjetite BolehVPN

Lokacije mreže i poslužitelja BolehVPN

Kada je u pitanju veličina, BolehVPN možda nema najveću mrežu. Ipak, razvili su odličan ugled u VPN prostoru stvarajući korisničku VPN uslugu koja štiti privatnost svojih članova, pomaže im u prevladavanju cenzure i pruža sigurno i sigurno okruženje za anonimno surfanje Internetom.

CountriesServersProtocols
1550OpenVPN i L2TP

BolehVPN ima poslužitelje u sljedećim zemljama:

Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Italija, Japan, Luksemburg, Malezija, Nizozemska, Singapur, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Sjedinjene Države.

BolehVPN pruža uistinu neograničeno korištenje podataka za sve njihove članove u cijeloj njihovoj mreži. Ovo je bonus za one koji putuju ili one koji žele pristupiti geo-ograničenom streamingu medijskog sadržaja. Uz to, prihvatili su P2P i čak optimizirali svoju uslugu kako bi je podržali. U ovom slučaju, njihov VPN pomaže ukloniti protupožarno stanje i oblikovanje prometa P2P / torrent aktivnosti izmjenom paketa podataka i prikrivanjem podatkovnog prometa kako bi ga davatelji internetskih usluga teže identificirali..

Privatnost i sigurnost

Politika prijavljivanja vrlo je važna za mnoge ljude koji traže VPN. BolehVPN jasno daje do znanja da oni nemaju politiku zapisivanja. Ove se informacije povlače izravno s FAQ-a o privatnosti s njihove web stranice:

Ne, ne vodimo zapisnike. Mi smo malezijska tvrtka koja je podložna obvezama o čuvanju podataka. Budući da ne vodimo zapisnike, nema mnogo informacija koje možemo dijeliti čak i kada se to zatraži.

… Ovisno o načinu plaćanja, sve što je potrebno je valjana adresa e-pošte. Svi primljeni osobni podaci koristit će se samo za ispunjavanje vaše narudžbe. Vaše podatke nećemo prodavati ili distribuirati nikome.

Ne nadgledamo promet naših kupaca niti voljno dijelimo pojedinosti o kupcima.

Ove tri izjave prikazuju ukupnu posvećenost tvrtke BolehVPN prema vašoj osobnoj i internetskoj privatnosti. Kao krajnje sredstvo oni će privremeno uključiti zapisnike kako bi otkrili zloupotrebu svojih usluga (DoS ili spam), identificirali i ukinuli počinitelja i obrisali zapisnike. Kažu da se to dogodilo samo nekoliko puta u njihovim godinama služenja i potrebno je za održavanje integriteta njihove usluge.

Njihov VPN koristi snažni OpenVPN okvir kako bi osigurao bolju sigurnost i kompatibilnost na različitim platformama. Također ima L2TP podršku za one čiji uređaji nemaju izvornu OpenVPN podršku. Ti bi protokoli trebali biti više nego dovoljni za prosječne potrebe VPN korisnika. Ne podržavaju PPTP jer ne smatraju da je siguran.

Posjetite BolehVPN

Hands-on testiranje

BolehVPN ima prilagođeni softver za Windows, Mac i Android uređaje. Njihovi se Windows i Mac klijenti instaliraju samo jednim klikom i pojednostavljuju grafička korisnička sučelja. Mnogi tehnički detalji automatski se upravljaju njihovim softverom, tako da za upotrebu BolehVPN-GUI nije potrebna tehnička stručnost. Nekoliko jednostavnih klikova i povezani ste i koristite njihovu uslugu. Imaju i prilagođenu Android aplikaciju. Imaju vodič koji će vas voditi iako preuzimate i konfigurirate aplikaciju OpenVPN Connect iz OpenVPN Technologies, Inc. za iOS uređaje za upotrebu njihove usluge. Osim toga, oni nude postupne ilustrirane vodiče za ručnu konfiguraciju OpenVPN-a na Linuxu, Sabai Technology Routeru, Asus-WRT Merlin usmjerivačima (RT-N66, AC66, AC56, AC68) i DD-WRT usmjerivačima. Oni također imaju vodiče za konfiguriranje L2TP / IPSec VPN-a za Windows, Mac, iOS i Android uređaje.

Povezivanje s Windows klijentom

Pogledajmo detaljno BolehVPN Windows klijenta. Kada prvi put pokrenete klijenta, pojavit će se zaslon za prijavu na mjestu gdje unosite vjerodajnice koje ste dobili prilikom pretplate. Zasloni klijenta prikazuju vaše stanje veze, brzinu prijenosa i preuzimanja za trenutnu vezu i društvene ikone za dijeljenje. Pored redovnih gumba za minimiziranje i zatvaranje sustava Windows, zaslon klijenta uključuje i dodatnu ikonu štita koja sadrži upitnik. Klikom na ovu ikonu otvorit ćete stranicu za korisničku podršku BolehVPN na kojoj možete otvoriti ulaznice i provjeriti status trenutnih karata. Nakon što se prijavite, vidjet ćete zaslon sličan onome prikazanom u nastavku. Brzi pregled ovog zaslona pokazuje da on ima pet kartica: nadzorna ploča, dnevnik VPN-a, postavke, postavke proxyja i status usluge. Kartica Nadzorna ploča odabrana je prema zadanim postavkama.

BolehVPN-Windows1

Nadzorna ploča (prikazana gore) podijeljena je u četiri odjeljka:

 • Veza
  • Omogućuje vam odabir protokola (OpenVPN ili L2TP)
  • Omogućuje vam odabir poslužitelja za posluživanje za povezivanje
  • Omogućuje vam povezivanje ili prekid veze s poslužiteljem
  • Također ima gumbe za otvaranje stranice za korisničku podršku i stranicu FAQ na web stranici BolehVPN.
 • statistika
  • Prikazuje vam prenesene podatke (prijenos i preuzimanje) za danas i za mjesec
  • Omogućuje vam resetiranje statistika
 • Pojedinosti o trenutnoj sjednici
  • Prikazuje vašu javnu IP adresu i IP adresu vašeg trenutnog poslužitelja veze
  • Prikazuje zemlju trenutne veze
  • Prikazuje vam prenesene podatke (prijenos i preuzimanje) za trenutnu sesiju
 • Detalji Računa – Prikazuje korisničko ime za tekući račun i datum isteka

Kad odaberete poslužitelj s padajućeg popisa ispod veze, primijetit ćete da su imenovani po šest vrsta konfiguracije. Važno je razumjeti ove konfiguracije kako biste u potpunosti iskoristili uslugu BolehVPN. Ovdje je popis vrsta konfiguracije, zajedno s kratkim opisom i pregledom prednosti i nedostataka svake.

Konfiguracije BolehVPN veze

 1. TCP Server – Koristi se za zaobilaženje zaštitnih zidova poduzeća / kampusa. To je u kombinaciji s drugim tipovima konfiguracije.
 2. proxied – Ova je konfiguracija najbolja za usmjeravanje sigurnog prometa, ali zahtijeva postavljanje proxy SOCKS-a tako da ima više nadzemnih troškova.
  • prozodija
   1. Ne usporava promet ne prolazeći kroz VPN poput igara i općenitog Internet surfanja.
   2. Može se koristiti za dobro nagurani P2P.
   3. Ako se pravilno konfigurira, neće vas ostaviti izložene ako padne VPN.
  • kontra
   1. Potrebno je da program koji želite proći kroz VPN ima podršku za proxy.
   2. Nije u potpunosti spojiv i čini se da je firewalled.
   3. Ne pruža potpunu privatnost.
 3. Potpuno usmjereno – Sav se internetski promet šifrira i tunelira putem VPN-a (vaša opća all inclusive VPN usluga).
  • prozodija
   1. Pruža visoki stupanj privatnosti i sigurnosti.
   2. Ne zahtijeva dodatnu postavku nakon povezivanja.
   3. Dobro uspijeva s slabo zasijanim tragačima.
  • kontra
   1. Usporava sav internetski promet.
 4. xCloak – Ovo prikriva promet kako bi sakrio VPN upotrebu. To se uglavnom koristilo za zaobilaženje strogih internetskih firewall-a u zemljama poput Kine i Irana.
 5. BolehGeo – Ovo je za streaming / pristup web lokacijama koje su ograničene na američku adresu bez upotrebe VPN-a.
  • profesionalac – Nema usporavanja jer promet nije šifriran.
  • protiv – U ovom trenutku podržava samo nekoliko kanala (Hulu, Netflix, Hulu Plus, HBO GO, Pandora, Fox, Crunchyroll, CBS, Youtube)
 6. Staza / streaming – Isto kao i BolehGeo, ali s više lokacija i šifrirano

Druga kartica je VPN Log i uglavnom se koristi za rješavanje problema s korisničkom vezom od strane BolehVPN pomoćnog osoblja. Treća kartica koja je prikazana u nastavku su postavke. Podijeljen je u tri odjeljka: Postavke programa, Upravljanje konfiguracijom i Ažuriranje aplikacije.

BolehVPN Windows2

Odjeljak postavki aplikacija omogućit će vam postavljanje vlastitih postavki:

 • Sakrij se na uspješnoj vezi – Ovo skriva ikonu nakon spajanja VPN usluge.
 • Spajanje na boot – Automatsko povezivanje s uslugom kada se pokrene VPN usluga.
 • Bez zvuka – Isključite zvuk u klijentu.
 • Omogući zaključavanje – Prema BolehVPN podršci, ovo je “superior kill switch” koji onemogućuje zadanu rutu, prisiljavajući sav promet (čak i LAN) preko VPN-a. To traje sve dok ručno ne pogodite prekid veze u BolehVPN klijentu.
 • Pokrenite pri pokretanju sustava – Pokrenite klijenta pri pokretanju sustava.
 • Automatsko ponovno povezivanje – Automatski se ponovno povežite ako padne VPN.
 • Omogući zaštitu od propuštanja DNS-a – Koristi se za zaštitu od javne izloženosti IP-u radi zaštite vaše privatnosti.

Odjeljak Upravljanje konfiguracijom omogućuje vam odabir konfiguracije VPN poslužitelja u koju se želite učitati boot, postavljanje kada ga želite ažurirati i ručno ažuriranje. Posljednji odjeljak omogućuje vam provjeru ažuriranja klijenta, mijenjanje korisnika i spremanje postavki.

Četvrta kartica je kartica postavki proxyja koju ćete morati postaviti ako odaberete poslužitelj s proxy konfiguracijom za usmjeravanje određenog prometa kroz VPN tunel. Omogućuje vam odabir sljedećeg:

 • Protokol – Opcije uključuju Bez proxyja, HTTP-a ili SOCKS-a.
  • Ako je vrsta proxyja HTTP ili SOCKS, unesite proxy adresu i broj porta.
 • Potrebna provjera – Uključite ili isključite.
  • Ako je potrebna provjera autentičnosti, tada unesite korisničko ime i lozinku
 • Spremite postavke proxyja

Kartica statusa usluge omogućuje vam provjeru statusa svih poslužitelja u mreži. Konkretno, možete provjeriti vrijeme odziva pinga i stopu gubitka paketa za svaki poslužitelj.

Posjetite BolehVPN

Povežite se s Mac VPN klijentom

Pored svog Windows softvera, BolehVPN također ima prilagođeni Mac klijent za povezivanje sa svojim VPN poslužiteljima i automatsko preuzimanje konfiguracijskih datoteka. Ima gotovo istu funkciju Windows klijenta.

Mac klijent BolehVPN

Radit će samo za Mac OS X Leopard (10.6.0) i novije verzije. Ako koristite OS X Leopard (10.5.0) i noviji, morat ćete koristiti njihov vodič Tunnelblick da biste uspostavili šifriranu vezu između vašeg sustava i njihovih poslužitelja i ručno dodali konfiguracijske datoteke. Putem su vodiča koji vas vodi kroz ovo.

Povežite se s iPhonea ili iPada

OpenVPN Connect iOS aplikacija

BolehVPN ima vodič koji će vam pomoći da instalirate aplikaciju OpenVPN Connect tvrtke OpenVPN Technologies, Inc. na svoje iOS uređaje i konfigurirate ih da rade s njihovom uslugom. Aplikaciji OpenVPN Connect potreban je iOS 6.1 ili noviji. Aplikacija je optimizirana za iPhone 5.

Povežite se s Androidovom aplikacijom

Aplikacija BolehVPN za Android

BolehVPN također ima Android aplikaciju za njihovu VPN uslugu. Oni imaju lijep vodič za pomoć u instaliranju i konfiguriranju aplikacije. Konfiguracije proxyja nije primjenjiva na Android uređaje. Nakon postavljanja aplikacija će vam lako dodirnuti da biste se povezali s njihovim poslužiteljima. Za aplikaciju je potreban Android 4.0 i noviji.

Posjetite BolehVPN

BolehVPN test brzine

Nijedan pregled ne bi bio potpun bez ispitivanja brzine performansi. Testirao sam uslugu BolehVPN da vidim kako utječe na brzinu veze. Imao sam problema s povezivanjem s nekim od njihovih bližih VPN servera onog dana kada sam obavio test brzine. Međutim, sljedećeg dana nisam imao problema s povezivanjem.

BolehVPN test brzine

Kao što vidite, postojala je 43% razlika u brzini između veze izravno na mog ISP-a i veze na poslužitelj u Los Angelesu. Kao što očekujete, njihov je gubitak u brzini veze od upotrebe potpuno šifrirane usluge, ali gubitak je prihvatljiv. S brzinom od gotovo 38 Mbps mislim da nećete imati problema s korištenjem njihove usluge za većinu aplikacija.

Pregled BolehVPN: Zaključak

BolehVPN je mali VPN servis koji je svoj ugled gradio na usluzi kupcima i vjerovanju u besplatan internet. Iako su izvorno započeli kao lokalni privatni projekt, postali su međunarodna prisutnost u prostoru. Njihovo otvoreno prihvaćanje P2P-a, predanost privatnosti i fokusiranje na kupca potaknuli su taj rast. Imaju virtualne lokacije u 15 različitih zemalja. Zadana im je potpuna zaštita i sakrivanje vaše IP adrese provodeći sve podatke na i sa vašeg računala kroz virtualni tunel kreiran od strane njihove službe. Oni također pružaju druge konfiguracije za pomoć u zaobilaženju cenzure, prevladavanju vatrozida i pristupu protokolarnim medijima koji su ograničeni na geo..

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje Windows i Mac softvera
 • Mobilna aplikacija za Android
 • Cijene s popustom za terminske planove
 • Transparentna politika bez zapisa
 • OpenVPN protokol za sigurno šifriranje

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Bolje besplatno probno razdoblje koje je lakše dobiti
 • Opcija za više protokola s njihovim servisom
 • Podrška za L2TP za više od SAD-a i Velike Britanije
 • Prilagođena aplikacija za iOS uređaje
 • Deblokirajte više medijskih stranica za streaming za svoj BolehGeo

BolehVPN pruža izuzetno brzu uslugu za veličinu njihove mreže. Ako tražite VPN uslugu koja vjeruje u istinsku slobodu interneta, ima individualni fokus na kupca i uzima privatnost ozbiljno, BolehVPN je za vas. Prijavite se za neobavezno plaćeno probno razdoblje i testirajte ga sami.

Posjetite BolehVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me