Morten Lund osnovao je BullGuard 2002. godine kao tvrtka za razvoj softvera usredotočena na sigurnost. Započeli su s antivirusnim proizvodom i od tada su se proširili na druga područja, od kojih je najnovije osobni VPN. Sjedište tvrtke je u Londonu. Imaju urede i u Sjedinjenim Državama, Australiji i još pet u cijeloj Europi. BullGuard pokrenuo je njihovu VPN uslugu u suradnji s NordVPN u travnju 2019. Trenutno ne vidimo nijedan razlog da se prijavite za BullGuard, nego da se pretplatite na NordVPN jer obje koriste istu mrežu. Nažalost, korisnici BullGuarda imaju pristup samo podskupini poslužitelja NordVPN. Unatoč tome, ako ste BullGuard kupac i cijenite njihove proizvode, VPN je dobar dodatak od pouzdane kompanije.

VPN zaštitnikaCijene i posebne ponude

Kad je BullGuard VPN usluga prvi put pokrenula, cijena je bila visoka u usporedbi s mnogim popularnim VPN-ovima. Srećom, tim BullGuard-a nudi popust za one koji se žele prijaviti na duže razdoblje. Možete uštedjeti do 58% ako se pretplatite na 3 godine neograničenog VPN pristupa samo za 2,97 dolara mjesečno. To je posao za koji smo se prijavili i zadovoljni smo uslugom. Kao što vidite sa donje slike, trogodišnji plan je daleko najbolja vrijednost. Također možete odabrati jednogodišnji plan za 7,08 USD mjesečno ili dvogodišnji plan 3,97 USD mjesečno.

Cijene VPN-a za zaštitne uređajePogledajmo značajke koje se mogu očekivati ​​s BullGuard VPN-om:

 • Prilagođene VPN aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android
 • Dosljedno korisničko sučelje za radne površine i mobilne aplikacije
 • Dostupno na engleskom, njemačkom, danskom, francuskom, nizozemskom i španjolskom
 • Neograničen pristup poslužiteljima u 16 zemalja
 • Brz i pouzdan pristup putem NordVPN mreže
 • Istovremeno priključite do 6 uređaja
 • Prekidač Internet kill i prekidač za ubijanje aplikacija
 • Nema pravila dnevnika (BullGuard ne prati vaše aktivnosti)
 • Mogućnost konfiguriranja prilagođenih postavki DNS poslužitelja
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • 24/7 podrška uživo

BullGuard nudi širok spektar mogućnosti plaćanja. Možete se prijaviti putem kreditne kartice (Visa, Mastercard, American Express, JCB), PayPal, PayNearMe, bankovnim prijenosom ili čekom / novčanicom. Nismo vidjeli opciju plaćanja s Bitcoin-om ili drugim kripto valutama. Plaćanja se obrađuju putem Cleverbridgea. BullGuard ne nudi besplatno probno razdoblje, ali svi novi članovi pokriveni su 30-dnevnim jamstvom povrata novca.

Posjetite BullGuard VPN

Lokacije VPN mreže i poslužitelja BullGuard

Kao što je spomenuto ranije u našem pregledu, BullGuard mreža je zapravo podskup poslužitelja dostupnih na NordVPN mreži. Kao član BullGuard VPN-a imat ćete pristup poslužiteljima u 16 zemalja. Ovo je prilično ograničeno u odnosu na punu NordVPN mrežu koja uključuje preko 5000 poslužitelja u 60 zemalja. BullGuardu također nedostaje mogućnost odabira pojedinačne lokacije poslužitelja unutar zemlje. Primjerice, povezali smo se sa Sjedinjenim Državama, ali nismo mogli odabrati određeni grad. Ova usluga pruža vam NordVPN usluga.

Lokacije zaštitnog poslužitelja

BullGuard VPN omogućava vam pristup poslužiteljima u sljedećim zemljama:

 • Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Danska, Francuska, Njemačka, Irska, Nizozemska, Norveška, Singapur, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Sjedinjene Države

Kao što vidite, BullGuard VPN mreža dobro je zastupljena u Sjevernoj Americi i Europi. Imaju i Aziju (Singapur) i Okeaniju (Australija).

Privatnost i sigurnost

Postoje dva područja koja trebate uzeti u obzir pri razmatranju privatnosti i sigurnosti VPN-a. Prva je razina protokola i enkripcije koja se koristi za veze s poslužiteljem. U slučaju BullGuarda, možete biti sigurni da oni pružaju sigurne veze putem NordVPN mreže. Njihov klijent koristi OpenVPN i možete birati između TCP i UDP. Preporučujemo UDP za najbolji spoj sigurnosti i brzih performansi. To smo iskoristili za svoje testove brzine koji će nam se predstaviti u trenu. Ako imate bilo kakvih problema s UDP-om, jednostavno idite na postavke i prebacite se na TCP. To će dodati provjeru pogreške za stabilniju vezu u nekim okolnostima.

Drugi je kritični faktor za mnoge VPN korisnike taj stupanj kojim tvrtka prati i bilježi vašu upotrebu. U slučaju BullGuarda, oni se obvezuju na privatnost korisnika. Jasno pokazuju pravilo zabrane zapisa, što znači da se obvezuju da neće pratiti vašu aktivnost kada ste povezani na mrežu. Budući da nismo čuli za nijednu pravnu radnju u vezi s mrežom NordVPN, ovo je dobar znak za BullGuard.

Tehnička podrška

Tim BullGuard-a ima izvrsnu tehničku podršku. Očekivali bismo da će to biti istina i s njihovim novim VPN proizvodom. Započinju s besplatnom podrškom za razgovor uživo 24 sata dnevno. Na stranici BullGuard također ćete pronaći centar za pomoć, vodič za proizvode i forum. Sve navedeno može biti korisno u rješavanju problema. Srećom nismo imali problema s testiranjem njihovog VPN-a, pa ne možemo osobno dati mišljenje tima za podršku.

Posjetite BullGuard VPN

Klijentski softver i mobilne aplikacije

Kao što je spomenuto ranije u našem pregledu, BullGuard je razvio čitav niz aplikacija za njihovu VPN uslugu. Na njihovoj web stranici naći ćete vodiče za instaliranje VPN klijenta na Windows i Mac. Također imaju odjeljak za Android i iOS aplikacije. Naravno da ih možete preuzeti izravno iz trgovina aplikacija Google i Apple. BullGuard nema aplikaciju za uređaje Amazon TV. Ako želite promijeniti lokaciju vaše IP adrese na vatri ili igraćoj konzoli, preporučujemo da povežete VPN putem usmjerivača. Za više pojedinosti možete se obratiti njihovoj tehničkoj podršci.

Uđite odmah i bacimo pogled na klijenta BullGuarda. Počet ćemo s Windows VPN klijent BullGuard.

Windows klijent

Korisničko sučelje ne može biti lakše. Jednostavno možete kliknuti gumb za brzo povezivanje da biste se povezali s najboljim VPN serverom za vašu trenutnu lokaciju. U našem slučaju to je bio BullGuard VPN poslužitelj u Sjedinjenim Državama. Nažalost, ne možete odabrati pojedinačni grad, ali usluga je odgovarala kao što je prikazano u našim testovima brzine.

Ispitivanje brzine protivnika

Kao što možete vidjeti povezali smo se s VPN poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Naša internetska veza doseže oko 130 Mbps. Brzina se kretala između 100 Mbps i 113 Mbps kad ste se povezali s BullGuard VPN pomoću OpenVPN UDP protokola. Impresivne performanse dolaze iz korištenja NordVPN mreže.

Postavke zaštitnog sustava Windows

Iako vam nije potrebno mijenjati nijednu postavku da biste se povezali s BullGuard VPN-om, postoji nekoliko opcija koje vrijedi spomenuti. Prvo je da Windows klijent uključuje i značajku prebacivanja interneta i značajku prebacivanja aplikacije. Prvi će prekinuti vašu internetsku vezu ako VPN ne uspije. Prekidač za ublažavanje aplikacija pruža vam fleksibilnost za postavljanje pojedinačnih aplikacija koje će biti odsječene od komunikacije dok se VPN ponovno ne poveže. To će vam pomoći u zaštiti privatnosti kad god iz bilo kojeg razloga izgubite vezu s njihovom mrežom.

Sljedeće je VPN klijent BullGuard za Mac.

Protupožarni VPN za Mac

Odmah ćete primijetiti izgled i izgled Mac aplikacije jednak je Windows-ovom kolegi. Postavke su vrlo slične. Bullgaurd Mac klijent ima prekidač za prebacivanje i omogućit će vam odabir između OpenVPN UDP i TCP protokola. Klijent podrazumijeva UDP što je dobar izbor. Promijenite u TCP samo ako imate problema s vezom.

Poslužitelj Bullguard Spain

Povezali smo se s VPN serverom u Španjolskoj kako bismo testirali performanse na Macu. Kao što možete vidjeti, naša brzina preuzimanja bila je preko 109 Mbps. To je sjajno s obzirom da se nalazimo u Sjedinjenim Državama. Preko BullGuarda možete jednostavno strujati HD sadržaje ili uživati ​​u brzom igranju na mreži.

Završimo ovaj odjeljak pogledom na BullGuard iOS i Android aplikacije.

Aplikacija Bullguard za iOS

I iPhone i Android aplikacija vrlo su jednostavni za korištenje. Jednostavno odaberete lokaciju ili pustite aplikaciju da odabere najbolji poslužitelj za vas. Nema mnogo drugih opcija. Zaslon s postavkama uključuje prekidač za isključivanje koji će prekinuti vezu s Internetom ako padne VPN. Korisnici koji poštuju privatnost htjet će omogućiti ovu značajku. Inače mobilna aplikacija ide ravno naprijed i treba joj samo minutu za postavljanje.

Poslužitelj Bullguard Nizozemska

Povezali smo se s nekoliko različitih lokacija, uključujući Nizozemsku, Singapur i Kanadu. Nizozemski poslužitelj najbolje je funkcionirao sa brzinom prenosa nešto ispod 100 Mbps. Lokacije poslužitelja u Kanadi i Singapuru dosegnule su oko 60 Mbps. Dovoljno brzo za uživanje u širokom rasponu mrežnih aktivnosti na telefonu ili tabletu.

Zaključak

BullGuard već 15 godina štiti računala i mobilne uređaje korisnika. U partnerstvu su s NordVPN-om radi pokretanja VPN proizvoda u travnju 2019. VPN usluga je prilično dobra, ali je ograničena u usporedbi s NordVPN-om. Ako vam je cilj posebno VPN, predlažemo da razmotrite izravno NordVPN. Za istu cijenu imat ćete pristup više lokacija i značajki poslužitelja. Međutim, ako koristite druge proizvode BullGuard i želite podržati njihove napore, preporučujemo vam BullGuard VPN. Usluga djeluje dobro i po povoljnim cijenama tijekom njihove trenutne promocije.

BullGuard VPN omogućuje korisnicima povezivanje do 6 uređaja odjednom. Njihove aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android možete instalirati na koliko god uređaja želite i istovremeno se povezivati ​​na 6. Ovo je dobar način zaštite radne površine i mobilnih uređaja. Oni koji često putuju cijenit će dodatne veze. VPN aplikacije imaju jedinstveno korisničko sučelje i vrlo su jednostavne za korištenje. Možete dopustiti aplikaciji da odabere poslužitelj ili sami odaberete zemlju. Nažalost, ne možete odabrati određeni grad. NordVPN pruža korisnicima mogućnost izbora gradova i pojedinačnih poslužitelja, pa će nadati se da će BullGuard dodati tu razinu fleksibilnosti u budućnosti. Za sada se možete povezati na poslužitelje u 16 zemalja u odnosu na 60 pomoću NordVPN. Još jednom, nadamo se, BullGuard će proširiti popis dostupnih poslužitelja.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Partnerstvo s NordVPN-om za brz, pouzdan VPN pristup
 • Prilagođene VPN aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android
 • Prekidač Internet kill i prekidač za ubijanje aplikacija
 • Istovremeno priključite do 6 uređaja.
 • Nema pravila dnevnika. BullGuard ne bilježi korisnikove aktivnosti.
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • 24/7 podrška uživo

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Ponudite više lokacija poslužitelja (trenutno 16 zemalja u odnosu na NordVPN 60 zemalja)
 • Omogućite korisnicima mogućnost izbora pojedinačnih poslužitelja i gradova u nekoj zemlji
 • Dodajte podršku za bitcoin i ostala plaćanja kriptovalutama

Ukratko, uživali smo u testiranju BullGuard VPN-a. Softver je radio dobro, a mreža je brza. Jedina mana je ograničena mreža u odnosu na NordVPN. Nismo sigurni zašto su korisnici BullGuarda ograničeni na 16 zemalja. Možda NordVPN ograničava uslugu za partnere ili je to povezano s troškovima. Bilo kako bilo, nadamo se da će BullGuard dodati više lokacija poslužitelja i mogućnost odabira poslužitelja do razine grada i pojedinačnih poslužitelja. Što se tiče troškova, smatramo da je BullGuard prilično cijenjen. Možete se prijaviti na neograničen VPN pristup sa samo 2,97 dolara mjesečno u 36 mjeseci. Svim novim članovima pokriva se 30-dnevna garancija povrata novca.

Posjetite BullGuard VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me