DotVPN pregled

Naš pregled DotVPN utvrdio je da se radi o internetskoj sigurnosti i zaštiti privatnosti koje nudi Smart Security Ltd. Trenutno imaju VPN softver za Android i iOS platforme. Uz to, imaju proširenja za preglednike Google Chrome, Opera i Firefox koja mogu pomoći u zaštiti svih vaših podataka dok surfate Internetom. Oni također mogu pomoći u zaštiti vaše internetske privatnosti omogućujući vam da promijenite svoju prividnu geo-lokaciju. Aplikacija za radnu površinu trenutno je u razvoju.


DotVPN pregled

Cijene i posebne ponude

DotVPN ima stvarno pojednostavljeni model određivanja cijena. Pružaju besplatnu VPN uslugu s određenim ograničenjima (značajke prikazane dolje kao sive). Mi ćemo ih detaljnije ispitati kasnije u našem pregledu DotVPN. Osim toga, oni nude i premium uslugu bez ikakvih ograničenja.

Premium usluga dolazi s dva različita plana cijena. Ovi se planovi razlikuju na osnovi duljine trajanja usluge. Možete se prijaviti za mjesec dana za 4,99 dolara, a za godinu dana za 35 dolara. To znači da ako se prijavite za godinu dana, možete uštedjeti 40% na mjesečnoj cijeni.

DotVPN cijene

Dakle, što dobijate za svoju plaćenu pretplatu? DotVPN Premium ima sljedeće značajke:

 • Bolja izvedba – pristup većem broju poslužitelja koji vam omogućuje brže veze i brzinu prijenosa podataka.
 • Neograničena propusnost podataka – nema prigušivanja brzine prijenosa.
 • Video i audio streaming – omogućuje vam pristup strujnom sadržaju s različitih geo-lokacija.
 • Zaštita vatrozida u oblaku – ovo štiti vaše ranjive otvorene portove jer su sve dolazne veze putem DotVPN poslužitelja. Dakle, pokušaji hakiranja i zlonamjernog softvera blokirani su na vatrozidu poslužitelja DotVPN i nikad ne dopiru do vašeg uređaja.
 • Ograničenja nula sadržaja – to uključuje preuzimanja P2P-a i zaobilaženje cenzure sadržaja.
 • Veća čvrstoća ključa šifriranja – usluga koristi 4096-bitni ključ za provjeru veza tunela i SSL proširenja.

DotVPN pruža samo jedan način plaćanja svoje usluge, PayPal. Plaćanje putem kreditne kartice i Bitcoin-a trenutno se ne prihvaća. Smatramo da bi to moglo biti ograničavajuće za mnoge korisnike.

Probno razdoblje bez rizika

DotVPN ima besplatnu verziju njihove sigurnosne i privatne usluge. Jedine značajke ove usluge su neograničena propusnost i zaštita vatrozida putem njihovih mrežnih poslužitelja. Sve što je potrebno za korištenje besplatne usluge su adresa e-pošte i zaporka. Ne dopušta strujanje sadržaja, ima nižu jačinu ključa za enkripciju i ne dopušta P2P promet.

Unatoč tim ograničenjima, osjećamo da je njegovo glavno ograničenje za većinu ljudi to što je sporo. To je vjerojatno zbog činjenice da su svi besplatni korisnici ograničeni na određene poslužitelje u nekoj regiji. Ti su poslužitelji sporiji i općenito pretrpani što dovodi do sporih performansi čitave besplatne usluge.

No DotVPN trenutno nadograđuje besplatne korisnike na bržu Premium mrežu u trajanju od tjedan dana. Ne znamo je li ta nadogradnja dostupna samo ograničeno vremensko razdoblje ili ne. Dakle, sada bi bio dobar trenutak da isprobate Premium uslugu i vidite može li odgovarati vašim trenutnim potrebama za sigurnošću i privatnošću.

Oni također imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca za nove Premium korisnike ako niste zadovoljni njihovom uslugom. Ovaj povrat ima nekoliko uvjeta i omogućuje djelomični povrat. Svaka djelomična nadoknada ovisi o odluci DotVPN-a. Više informacija o tome može se naći na stranici pravila o povratu sredstava na njihovoj web stranici.

Posjetite DotVPN

Lokacije DotVPN mreže i poslužitelja

DotVPN mreža sastoji se od oko 700 poslužitelja. Oni su raspoređeni među 24 datacentra u 12 različitih zemalja. Zemlje s kojima se možete povezati uključuju Sjedinjene Države, Kanadu, Španjolsku, Švicarsku, Nizozemsku, Švedsku, Veliku Britaniju, Rusiju, Francusku, Njemačku, Japan i Singapur. Ovo nije toliko lokacija kao neke od većih VPN usluga, ali svojim korisnicima omogućuje pristup nekim od najpopularnijih odredišta. Kao novi davatelj, DotVPN se još uvijek širi na nove lokacije.

Pored sigurnosti podataka i privatnosti, korisnici DotVPN-a imaju pristup analitikama, internetskom praćenju i blokiranju oglasa, kao i zaštitu vatrozida. Ovo su neke značajke koje se obično nalaze na višim prodajnim ponuđačima. Oni su uključeni u oba proxy internetskog preglednika, kao i na njihovim iOS i Android platformama.

Privatnost, sigurnost i podrška

DotVPN ima svoje DNS poslužitelje i kažu da imaju strogu politiku zapisivanja bez dnevnika. Nalaze se u Hong Kongu koji nema trenutačne zakone o zadržavanju podataka. Evo izvatka s njihove web stranice:

Ne pohranjujemo nikakve podatke i zapisnike koji mogu otkriti vašu lokaciju ili mrežne aktivnosti. DotVPN pohranjuje samo osnovne podatke potrebne za rad naše usluge.

Otkrili smo da pohranjuju vašu IP adresu 24 sata od vaše posljednje veze u sklopu servisnog održavanja. To bi nekim korisnicima moglo smetati. Te podatke biste trebali pregledati sami. To se može naći u njihovim Pravilima o privatnosti.

Za sigurnost DotVPN koristi sigurnost transportnog sloja (TLS 1.2) s AES-128 enkripcijom s 4096-bitnim RSA ključem za rukovanje i prijenos AES ključeva. To bi trebalo pružiti odgovarajuću zaštitu većini korisnika. Njihova internetska proširenja proxyja koriste SSL-proxy vezu s 4096-bitnim ključem. Njihova iOS aplikacija koristi sigurnost IPSeca zbog sigurnosti.

DotVPN podrška je putem sustava za prodaju karata sa prosječnim vremenima čekanja. Oni imaju malu bazu znanja o riješenim problemima i općenita često postavljana pitanja. Čini se da trenutno nemaju prisustvo na društvenim mrežama.

Posjetite DotVPN

Hands-on testiranje DotVPN-a

DotVPN trenutno nema Windows ili OS X aplikaciju. Međutim, oni imaju Android i iOS aplikacije. Za aplikaciju iOS potreban je iOS 8.0 ili noviji. Uz to, imaju proširenja preglednika za Opera, Firefox i Google Chrome. U ovom ćemo dijelu našeg pregleda DotVPN detaljnije pogledati Androidovu aplikaciju i proširenje proxyja za Google Chrome.

Korištenje DotVPN Android aplikacije

Instaliranje DotVPN aplikacije za Android je jednostavno. Samo kliknite stranicu za preuzimanje s njihove web stranice, a zatim izaberite gumb “Google Play” ispod aplikacije Android. Ovo će vas odvesti u trgovinu Google Play gdje možete započeti postupak instalacije aplikacije.

Kad tamo stigne, dodirnite gumb “Instaliraj”, a zatim otvorite aplikaciju. Nakon otvaranja aplikacije, morat ćete unijeti adresu e-pošte i zatim lozinku. Slike dolje ilustriraju ovaj postupak. Posljednja slika prikazuje glavni zaslon veze.

Instalacija i pokretanje DotVPN

Dotaknite prekidač za povezivanje / prekidanje veze na ovom zaslonu povezat će vas s poslužiteljem u zemlji prikazanoj na dnu zaslona. U ovom slučaju to će vas povezati sa Sjedinjenim Državama. Aplikacija će vam automatski dodijeliti novu virtualnu IP adresu i povezati Premium korisnike s najbržim DotVPN serverom s njihove trenutne lokacije. Korisnici besplatnih usluga općenito će biti dodijeljeni više popunjenim besplatnim poslužiteljima i iskusit će sporije VPN performanse.

Dotaknite samu lokaciju otvorit će se zaslon za odabir zemlje (dolje lijevo). Tada možete odabrati novi odredišni poslužitelj na DotVPN mreži. Ako to učinite, vratit ćete se na glavni zaslon na kojem se tada možete povezati s novom lokacijom.

Izborniku računa može se pristupiti dodirom na ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu (tri vodoravne trake). Ovaj će izbornik prikazati vrstu vašeg računa i omogućiti vam sljedeće:

 • Nadogradnja usluge – omogućuju nadogradnju na Premium uslugu.
 • Promjena zaporke – omogućuju vam resetiranje lozinke računa.
 • Usluga dijeljenja – neka dijele uslugu s prijateljima na Facebooku ili Twitteru.
 • Ocijenite uslugu – odvest će vas u trgovinu Google Play gdje možete stvoriti pregled aplikacije Android.
 • Korisnička podrška – otvorite DotVPN sustav ulaznica.

Korištenje DotVPN Android aplikacije

Na kraju, dodirivanjem ikone zupčanika u gornjem desnom kutu zaslona otvorit će se zaslon “Postavke”. Ovaj će vam zaslon omogućiti prebacivanje sljedećeg:

 • Čuvanje propusnosti – kontrolira kompresiju podataka što može povećati performanse VPN-a.
 • Adblock – blokira neke neželjene oglase koji mogu povećati brzinu preglednika.
 • Zaštita od praćenja – pomaže u sprječavanju trećih strana da prate vaše internetske aktivnosti.
 • Blokirajte analitiku – smanjuje metapodate prikupljene o vama dok surfate Internetom.
 • Firewall – štiti vas od zlonamjernih internetskih izvora.
 • Stavljanje u pogon – automatski se povezuje kada se pokrene aplikacija DotVPN Android.

Automatski brojač za sve blokirane aktivnosti prikazan je na glavnom zaslonu veze s aplikacijom. Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, DotVPN Android aplikaciju lako je instalirati i koristiti. Na bilo koju lokaciju na njihovoj mreži možete se povezati sa samo nekoliko dodira. Još nekoliko dodira omogućit će vam da se lako prebacite na novi odredišni poslužitelj. To će vam pomoći da sačuvate svoju internetsku privatnost i sigurnost dok se povezujete s omiljenog žarišta s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Posjetite DotVPN

Korištenje DotVPN Google Chrome proširenja

DotVPN LogoInstalacija proširenja DotVPN Google Chrome je jednostavna. Na stranici za preuzimanje web stranice kliknite gumb “Dodaj u Chrome” ispod slike. Otvorit će se Google Chrome trgovina u kojoj na vrhu proširenja kliknite gumb “Dodaj u Chrome”. Nakon dodavanja jednostavno otvorite preglednik Chrome i kliknite ikonu DotVPN na vrhu s desne strane adresne trake..

Ovo će otvoriti proširenje i omogućiti vam da unesete svoju adresu e-pošte i zaporku. Nakon toga će se proširenje otvoriti i pružiti vam virtualnu IP adresu do najbliže podržanog mjesta DotVPN. To će pomoći u zaštiti svih podataka vašeg preglednika i pružit će vam više privatnosti tijekom korištenja Weba. Ovaj postupak pokretanja prikazan je dolje.

DotVPN Chrome pokretanje

Klikom na lokaciju na dnu glavnog prozora veze koji je prikazan s desne strane iznad otvorit će se prozor koji sadrži popis lokacija na koje se možete povezati. Na ovom će se popisu prikazati vrijeme pingavanja lokacije, kao i dvije procijenjene brzine veze. Prva brzina je sporija i za besplatne korisnike usluga. Drugo je brzina koju bi korisnici Premium-a trebali iskusiti. Klikom na novu lokaciju u ovom prozoru ponovno ćete otvoriti glavni prozor i odatle vam dodijeliti Virtualnu IP adresu.

Slično kao i za Androidovu aplikaciju, klikom na ikonu izbornika (tri vodoravne trake) na prozoru otvorit ćete prozor računa na kojem možete pronaći podatke o svom računu. Također možete nadograditi svoj račun na Premium uslugu, promijeniti lozinku računa, podijeliti uslugu s prijateljima na društvenim mrežama, napisati recenziju proširenja ili otvoriti kartu s osobljem za podršku DotVPN..

DotVPN Chrome proširenje na djelu

Klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu prozora otvorit će se zaslon “Postavke” na kojem možete prebaciti neke parametre za poboljšanje performansi preglednika. To uključuje sljedeće:

 • Čuvanje propusnosti – pruža kompresiju podataka do 30% za podatke preglednika.
 • Adblock – blokira neke reklame koje mogu poboljšati crtanje i brzinu preglednika.
 • Zaštita od praćenja – zaustavlja neki softver za praćenje unutar preglednika.
 • Blokirajte analitiku – pomaže u zaštiti od prikupljanja metapodataka u pregledniku.

Vatrozid pomaže u zaštiti vašeg preglednika od napada zlonamjernog softvera, a podaci preglednika provode se SSL enkripcijom pomoću ključa od 4096 bita. U glavnom prozoru veze stalno se bilježi sve ono što je DotVPN blokirao. Aplikacije koje se koriste izvan preglednika nisu zaštićene ni na koji način.

Proširenje DotVPN Chrome primarno je proxy namijenjen pružanju virtualne IP adrese za prevladavanje cenzure i geo-ograničenja. Za njegovo korištenje potrebno je samo nekoliko klikova. Uz to, može vam pomoći zaštititi anonimnost ovisno o navikama preglednika.

Posjetite DotVPN

DotVPN test brzine

Naš test ne bi bio potpun bez brzog testa. Test je proveden pomoću njihove Android aplikacije, a ne uobičajenog Windows softverskog testa jer još nemaju softver za radnu površinu za Windows ili OS X. Pokazalo se da su performanse dobre. Radilo se o prosjeku ostalih koje smo testirali u pogledu gubitka brzine. Postoji neko smanjenje brzine zbog kriptiranja iznad. Taj gubitak vrijedi i dodatne sigurnosti koju pruža DotVPN usluga.

DotVPN Android test brzine

Na gornjim slikama možete vidjeti kako je šifrirana veza smanjila brzinu učitavanja naše baze ISP-a s 29,49 Mb / s na 25,59 Mb / s. Ovo je pad od oko 13,2% na server u Highlands, NC. Ovo je prihvatljiv gubitak za sigurnost podataka koja se nude kriptiranjem cjelokupnog internetskog prometa pomoću usluge DotVPN.

Zaključci

DotVPN usluga je koju pruža Smart Security Ltd. Pomoći će vam da budete sigurniji kada koristite svoje Android ili iOS mobilne uređaje. Ovo može vam pomoći da mirujete kod kuće ili kod svoje omiljene WiFi pristupne točke. To postiže kriptiranjem cjelokupnog prometa na uređaju i ugađanjem ga na VPN poslužitelj na njihovoj mreži. Uz to vam dodjeljuje novu virtualnu IP adresu koja će vam omogućiti da prevladate cenzuru i neka geo-ograničenja. Želimo napomenuti da nam nije omogućio pristup US-Netflixu jer su počeli zabranjivati ​​neke veze putem VPN usluga. Imajući virtualnu IP adresu također će pomoći u zaštiti vaše internetske privatnosti. Njihova mreža sastoji se od oko 700 poslužitelja u 12 zemalja.

DotVPN ima sjedište u Hong Kongu, a trenutno nema zakone o zadržavanju podataka. Ne bilježi određene stranice ili upite svojih kupaca, ali neke IP podatke pohranjuje na 24 sata u svrhu održavanja. Imaju aplikacije za Android i iOS mobilne uređaje. DotVPN također ima proširenja za preglednike Firefox, Opera i Chrome. Njihov softver ima mali broj postavki i jednostavan je za postavljanje i upotrebu. Nekoliko jednostavnih klikova mišem ili dodira na zaslonu uređaja brzo će vas povezati s odabranim VPN serverom.

Aplikacija DotVPN Android koristi sigurnost sloja transportnog sloja (TLS 1.2) s AES-128 i RS96 ključem od 4096 bita za provjeru. Njihove internetske proxy adrese za proširenje koriste SSL sa 4096-bitnim ključem. Aplikacija iOS koristi sigurnosni ugrađeni IPsec. To svojim pretplatnicima omogućuje ugodnu ravnotežu između brzine i sigurnosti.

Podrška za DotVPN uglavnom je putem sustava izdavanja ulaznica putem e-pošte. Imaju malu FAQ bazu podataka koja se sastoji od općih VPN informacija i nekih odgovora na pitanja podrške.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Imaju proširenja za SSL proxy za Firefox, Opera i Chrome preglednike.
 • Njihova premium usluga je pristupačna.
 • Oni nude besplatnu VPN uslugu.
 • Smješteni su u Hong Kongu.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Otpustite samostalni Windows i OS X softver.
 • Ažurirajte njihovu web stranicu i ispravite nedosljednosti.
 • Dodajte više lokacija u njihovu mrežu za Južnu Ameriku i Oceaniju.

Korisnici DotVPN imaju pristup mrežnim poslužiteljima u Sjevernoj Americi, Istočnoj i Zapadnoj Europi i Aziji. Imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da možete sami testirati njihovu Premium uslugu. Pokušati. Ako usluga DotVPN odgovara vašim potrebama za internetskom sigurnošću i privatnošću, možete se prijaviti od samo 2,99 dolara mjesečno.

Posjetite DotVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map