DroidVPN LogoKad je DroidVPN izašao na scenu, podržavao je samo Android operativni sustav. Sada se program proširio i na Windows i Mac. Naravno, to znači da još uvijek ima Android aplikaciju. Korisnici su prilikom provjere Trgovine Google Play preuzeli DroidVPN više od 10 milijuna puta. To je freemium proizvod, što znači da imate ograničenu besplatnu verziju, kao i neograničenu premijsku opciju. Uvijek smo oprezni prema besplatnim verzijama VPN usluga. To je zbog „skrivenih troškova“ koji su obično s njima povezani. DroidVPN ima ocjenu od 3,9 zvjezdica s više od 78 000 recenzija. U ovom pregledu DroidVPN vidjet ćemo zaslužuje li njegove pohvale.

Preuzimanje za Android za DroidVPN

O tvrtki

O tvrtki ne možemo puno reći. Web stranica postoji od 2011. godine i registrirana je u Phillippines-u. Pronašli smo i ograničenu web stranicu s podacima na njoj. Čini se da je matična tvrtka Droidvpn Inc, ali teško je doći do podataka o tvrtki. Iako Phillippines ima dobre zakone o privatnosti, njihova je vlada upitna što se toga tiče. Možda želite razmisliti dvaput prije nego što upotrijebite ovaj. Ovisno o ciljevima, možda ćete htjeti napraviti drugačiji izbor.

cijena

U cijenu, DroidVPN ima nekoliko mogućnosti. Prije smo spomenuli besplatnu verziju. Sadrži 100 MB korištenja mjesečno s jednim uređajem povezanim na jedan od 8 besplatnih poslužitelja. Kada je riječ o premium usluzi, što je rok duži to je i veća cijena. Premium verzija počinje od 4,99 dolara za mjesec dana. Ako želite dobiti tri mjeseca usluge, cijena vam je 13,99 USD tromjesečno, što snižava cijenu na 4,66 USD mjesečno. Termin za 6 mjeseci iznosi 23,95 USD. To znači da cijena pada na 3,99 dolara mjesečno. Konačno, najbolja ponuda koju nude je godina dana usluge. Ukupni trošak za godinu iznosi 35,88 USD. To se ruši na 2,99 dolara mjesečno.

  Mullvad VPN pregled 2023

DroidVPN cijene

Značajke

Značajke DroidVPNZa DroidVPN nema mnogo mogućnosti. Tvrtka je dizajnirala njihovo sučelje i proizvod koji će biti lak za početnike. To može biti sjajno, ali radije vidimo više opcija. Jedino što čini se da ga razdvaja od ostalih pružatelja usluga jest obećanje o integriranju eksperimentalnih značajki. Na mobilnoj verziji postoji opcija za pokretanje DroidVPN s ICMP postavkama. ICMP označava Internet Control Protocol Protocol. To je protokol prijavljivanja pogreške dizajniran za mrežne uređaje poput usmjerivača. Koriste ga za generiranje poruka o pogrešci na izvornu IP adresu kada mrežni problemi sprečavaju isporuku paketa. Također možete promijeniti protokole u UDP, TCP i HTTP. Drago nam je što vidimo da izgleda da verzija za Android ne zahtijeva nikakva posebna dopuštenja. U besplatnoj verziji nude 8 besplatnih poslužitelja za korisnike, ali još mnogo toga za članove premium. Također, imajte na umu da imate samo 100MB besplatnog pristupa mjesečno. Također imajte na umu da istovremeno možete koristiti samo 1 uređaj s besplatnom verzijom.

Izvođenje

Učinak je uvijek važan, pogotovo kada se radi o besplatnoj usluzi. Međutim, prvi korak koji trebate poduzeti je povezivanje s poslužiteljem. Nažalost, naišli smo na problem pri korištenju obje verzije. Kao što možete vidjeti na slici ovdje, pokušali smo se povezati s besplatnim poslužiteljima i naišli smo na poruku “Server je pun”. Iako je na raspolaganju osam besplatnih UDP poslužitelja, nismo bili uspješni u povezivanju s bilo kojim od njih. Međutim, uspjeli smo se povezati s TCP-om. To je sporije, ali uspjet će. Ispod možete vidjeti prva 3 UDP poslužitelja. Jednom kada se povežete, ustanovili smo da brzina iznosi oko 20 MB. To je pad od 80% od naše normalne brzine od 100MB. Ovdje ne možemo pokazati test brzine jer nisko ograničenje podataka na besplatnom računu neće nam omogućiti da provedemo sve aspekte testa. Slike ispod su s Windows klijenta.

  Surfshark pregled 2023

DroidVPN izvedba

Prednosti upotrebe VPN-a

U novije vrijeme mobilni promet počinje preticati promet na radnoj površini. Zbog toga je upotreba WiFi presudna umjesto korištenja standardnog podatkovnog plana. Zbog razine zasićenosti u svijetu, sve više i više tvrtki nudi svojim korisnicima besplatni WiFi. Iako je sjajan za obje strane, možete se kladiti da se i cyber-kriminalci vole. Kad se povežete s jednom od gore navedenih lokacija, stvarate sigurnu i šifriranu vezu. Kad to učinite, znatno smanjujete rizik od kriminalaca koji će vam ukrasti osjetljive podatke. Tada opet morate vjerovati tvrtki koja stoji iza VPN-a. Budući da o tvrtki ne možemo pronaći puno, teško je reći možete li im vjerovati.

Ako želite obići geo-blokove, korištenje VPN-a je obavezno. To je zbog toga što tvrtke, vlade, pa čak i medijske tvrtke sprečavaju korisnike da gledaju ograničene sadržaje unutar i izvan ciljanog područja. Kad se povežete s DroidVPN, web stranicu ili organizaciju smatrat ćete da se nalazite na jednom od lokacija koje nude. Jednostavno se povežite s poslužiteljem i možete početi pregledavati ili pregledavati sadržaj kojem želite pristupiti. Ako i dalje imate problema s blokiranjem, provjerite je li u vašem pregledniku onemogućen WebRTC. To je teže ako koristite Android u različitim preglednicima. Možda želite koristiti Firefox i preuzeti proširenje za blokiranje WebRTC-a kako biste omogućili njegov ispravan rad. U suprotnom, sve što pokušate deblokirati, i dalje će vidjeti vašu originalnu IP adresu. To pobija svrhu korištenja VPN-a za početak.

Je li DroidVPN u redu za upotrebu?

To ovisi o vašim razlozima za korištenje. Ako planirate koristiti VPN za obilazak geo-blokova, ovaj će možda raditi u redu. Da bismo zaštitili svoju privatnost, predlažemo oprez. Ako odlučite koristiti premium verziju, nećete morati brinuti o izboru poslužitelja. Također nećete imati ograničenja podataka. Predlažemo odabir bolje opcije poput Privatni pristup internetu kao alternativa. Za pravedno 2,50 dolara mjesečno, možete uživati ​​u sigurnom VPN pristupu na svim svojim uređajima. Oni su pouzdana i transparentna tvrtka koja postoji već dugi niz godina.

  PureVPN pregled 2023

Završne misli o DroidVPN-u

Dok zaključujemo ovu recenziju, DroidVPN ima više od 10 milijuna preuzimanja. Postoji nekoliko problema s uslugom, uključujući pretrpane poslužitelje, male brzine, opći nedostatak transparentnosti i još mnogo toga. Ovi problemi nas sprečavaju da ovo preporučimo. Možete probati ovu uslugu, ali morat ćete biti oprezni ako to učinite. Tu su definitivno bolje mogućnosti koje nude i sjajne značajke i sigurnost. Pogledajte naše najbolje VPN-ovi za Android popis nekih mnogo boljih opcija.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me