ESET Smart Security Review

Logo voor ESETESET is een IT-beveiligingsbedrijf dat werd opgericht in wat nu Slowakije is in 1992. Hoewel ze misschien niet zo bekend zijn als sommige van de anderen, hebben ze naam gemaakt in de antivirus-industrie. Het bedrijf biedt een reeks producten voor meerdere platforms met verschillende functies die we in een oogwenk zullen bespreken. In deze review gebruiken we echter de ESET Smart Security-versie voor Windows 10.


De twee primaire versies die beschikbaar zijn voor Windows heten NOD32 en Smart Security. Andere versies zijn onder meer:

 • Beveiliging van meerdere apparaten – Windows, Mac en Android
 • Cyber ​​Security en Cyber ​​Security Pro – Mac
 • Mobiele beveiliging – Android
 • Ouderlijk toezicht – Android
 • NOD32 Antivirus 4 – Linux
 • DriveSecurity – USB

We bekijken de twee Windows-producten, bespreken de functies en bespreken de prijsstructuur. In de onderstaande afbeelding tonen we prijzen voor NOD32, Smart Security en Multi-Device Security voor een jaar. We laten je ook andere combinaties zien.

Prijzen voor ESET SecurityZoals je in deze afbeelding kunt zien, is een jaar NOD32 voor één pc $ 39,99. Het ESET Smart Security-pakket kost $ 59,99 per jaar voor één pc. Ten slotte is het beveiligingspakket voor meerdere apparaten $ 84,99 voor een jaar. Dat omvat echter maximaal zes apparaten naar keuze.

Als u meer dan één apparaat wilt bestrijken of als u meer jaren wilt, beseft ESET dat het belangrijk is om het hele gezin te bestrijken. Daarom bieden ze kortingen op extra apparaten en jaren. U kunt bescherming krijgen voor maximaal 10 apparaten die beschikbaar zijn in abonnementen van één en twee jaar. Voor meer dan 10 apparaten zijn er ook zakelijke oplossingen. In onderstaande tabel tonen we alleen prijzen voor 4 pc’s.

1 pc 2 pc’s 3 pc’s 4 pc’s
NOD32 – 1 jaar$ 39,99$ 49,99$ 59,99$ 69,99
NOD32 – 2 jaar$ 59,99$ 74,99$ 89,99$ 104,99
Smart Security – 1 jaar$ 59,99$ 69,99$ 79,99$ 89,99
Smart Security – 2 jaar$ 89,99$ 104,99$ 119,99$ 134,99

We bespreken de verschillende functies voor elk van deze producten om u te helpen de beste beslissing te nemen. Zoals je eerder zag, ondersteunt ESET Windows, Mac, Linux en Android. Houd er rekening mee dat het pakket met meerdere apparaten een goede optie is, omdat het Win, Mac en Android met dezelfde licentie dekt. Anders moet voor elk verschillend type extra bescherming worden aangeschaft.

Antivirusbescherming

Hoewel er bij elk programma verschillende functies zijn, werken ze over het algemeen hetzelfde. U begint met het installeren van de software en het uitvoeren van een eerste scan. Zodra dat is geregeld, wordt het programma bijgewerkt. De scans die beschikbaar zijn voor ESET zijn aangepaste, volledige, verwijderbare media en herhalen als laatste. Scans op aanvraag kunnen ook worden gepland. We zien graag hun scan van verwijderbare media. Dat is niet gebruikelijk in de antivirus-industrie. Het scannen kan ook worden onderbroken als u uw pc intensief gebruikt.

Enkele jaren geleden kregen ESET en enkele andere bedrijven in de branche te maken met problemen wanneer sommige gebruikers hun antivirusprogramma moesten uitschakelen. Deze gebruikers waren gamers en scans zouden op slechte tijden plaatsvinden. Als reactie hierop was ESET een van de bedrijven die een spelmodus creëerde. Hierdoor konden gamers nog steeds worden beschermd zonder de snelheid van het spel op te offeren.

ESET-knopBeveiligings- en privacyfuncties

Wat ze onderscheidt, zijn de functies die ze bieden. ESET biedt verschillende andere functies die bij hun software worden geleverd. Laten we eens kijken wat ESET te bieden heeft. De tools en functies zijn meestal te vinden onder de tools en setup-koppen die u hieronder ziet. Extra items kunnen op verschillende plaatsen worden gevonden, maar we zullen de opvallende items bespreken.

Console voor ESET

 • Antiphishing-bescherming – Beschikbaar in alle versies. Dit helpt je te beschermen tegen valse sites die gevoelige informatie proberen te stelen.
 • Scanner voor sociale media – Ook verkrijgbaar in alle versies. Een unieke functie voor ESET, deze tool blokkeert schadelijke inhoud en helpt u uw informatie op sociale media te beheren.
 • Bankieren & Betalingsbescherming – Onderdeel van Smart Security en het Multi-Device Security Pack. Een veilige browser die wordt gebruikt om bank- en betalingstransacties te beveiligen.
 • Anti diefstal – Alleen Smart Security en Multi-Device Security Pack. Als uw laptop zoek raakt, helpt deze tool u deze te vinden. U kunt het apparaat volgen op basis van wifi-netwerken, snapshots van de laptop bekijken en de vinder van de laptopberichten verzenden.
 • Apparaatbeheer – Tool die wordt gebruikt om apparaten zoals USB-drives en cd-drives uit te schakelen.
 • Gamer-modus – Optimaliseert de prestaties voor games en andere intensieve applicaties.
 • Persoonlijke firewall – Alleen Smart Security en Multi-Device Security Pack.
 • Ouderlijk toezicht – Met deze tool kunt u websites filteren op basis van leeftijd en uw gezin beschermen. Niet beschikbaar in de NOD32-versie.

Hoewel we ze niet allemaal hebben genoemd, zal een snelle blik je laten zien dat er nogal wat sterke kenmerken zijn. Anderen zijn te vinden onder verschillende instellingen. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom ESET zo populair is in de community.

Installatie en ondersteuning

Antivirussoftware moet eenvoudig te installeren zijn. ESET volgt die trend. Zodra u de software hebt gedownload, opent en installeert u deze. Ga vervolgens naar uw systeemvak (die in de rechterbenedenhoek van uw scherm) en zoek naar de kleine letter E die lijkt op het pictogram bovenaan deze recensie. Klik met de rechtermuisknop en selecteer de optie ‘Open ESET Smart Security’. Het kan ook NOD32 of Multi-Device Security zijn, afhankelijk van welke je hebt gekozen. Als u de antidiefstalfunctie wilt gebruiken, moet u zich desgevraagd aanmelden voor een gratis account. In de onderstaande afbeelding ziet u dat sommige items zijn gevonden door ESET. We hebben die bestanden gemaakt om te testen hoe goed de software werkte.

Scanconsole voor ESET

Vanaf hier kunt u de scans uitvoeren en toegang krijgen tot de functies waar we het eerder over hadden. Als u problemen ondervindt bij het instellen, bieden ze verschillende manieren om u te ondersteunen. ESET heeft een kennisbank, videohandleidingen, een livechatfunctie en een helpticketsysteem. Ze hebben ook een forums-sectie. Er zijn veel manieren om uw vragen beantwoord te krijgen.

Antivirusprestaties en systeemimpact

Wanneer u een antivirusprogramma kiest, zijn twee van de dingen waar u naar wilt kijken, prestaties en impact. Prestaties zijn hoe goed u bent beschermd tegen bedreigingen, en impact is de hoeveelheid vertraging die u tegenkomt bij het uitvoeren van normale taken. Niemand wil dat hun activiteiten worden stopgezet, alleen vanwege de antivirussoftware. In onafhankelijke laboratoriumtestresultaten scoorde ESET een 92% voor bescherming. Dat is boven het branchegemiddelde. Ze scoorden echter slechts 75% op impact. Met andere woorden, sommige resultaten lagen onder het sectorgemiddelde. Dat is misschien goed voor uw doeleinden, maar we hadden geen problemen. Het is leuk om te zien dat ESET goed presteert op het gebied van beveiliging, ook al is het misschien iets langzamer dan andere.

ESET-knopOnze tests

We voeren altijd graag onze eigen tests uit op de producten waarover we schrijven. Op die manier kun je een goede beslissing nemen. We voeren deze tests meestal uit door nep-virusbestanden te downloaden van de testwebsite, eicar.org. Zodra we het bestand hebben gedownload, hebben we het onderstaande bericht ontvangen.

ESET-bedreigingspop-up

Een andere test die we graag doen, is onze eigen virusstring van dezelfde website maken en deze opslaan. Zodra we dit deden, identificeerde ESET het en verwijderde het. De software heeft alle tests die we hebben uitgevoerd met vlag en wimpel doorstaan.

ESET Mobile Security & Antivirus voor Android

Met ESET heb je twee opties. U kunt bescherming krijgen met ESET Multi-Device Security of u kunt deze binnen de applicatie kopen. De manier waarop u aan de slag gaat, is door naar de Google Play Store te gaan en ESET in te typen. U ziet ESET Mobile Security en Antivirus. Ga je gang en tik op de knop die zegt installeren. Als het klaar is, tik je op de knop die open zegt.

ESET Mobile eerste drie schermen

Accepteer vervolgens de overeenkomst en klik op Volgende wanneer daarom wordt gevraagd.

ESET Mobile Security tweede set schermen

Zoals je kunt zien in de derde afbeelding, zijn alle normale taken van de computerversie hier.

ESET Mobile Security derde set schermen

Nogmaals, u kunt het mobiele programma verkrijgen door het pakket met meerdere apparaten te kopen of door mobiele beveiliging aan te schaffen vanuit de app. Als u besluit de Android-versie alleen te kopen, bedragen de kosten $ 14,95 voor een jaar. Als u meerdere apparaten wilt beschermen, wilt u kiezen voor het Multi-Device Security Pack. Dat pakket biedt de beste deal. Helaas is er geen iOS-versie beschikbaar.

Laatste gedachten

Om deze recensie af te ronden, vonden we ESET Smart Security een zeer stabiel product. Hoewel het langer kan duren voordat u taken uitvoert, scoorde het goed op bescherming met onze resultaten en die van het onafhankelijke laboratorium. Als je je echter zorgen maakt over snelheid, kun je altijd de gamer-modus gebruiken. We vinden het leuk dat het hele programma boordevol functies en instellingen zit om je ervaring aan te passen. De console is rechttoe rechtaan en makkelijk te gebruiken. We vinden het ook leuk dat het onze nep-virusbestanden heeft gevonden en aangeboden om de externe schijf te scannen zodra we deze hebben aangesloten. Als je geen intensieve dingen met je computer doet, zou je geen problemen moeten hebben. ESET is er een waar je naar wilt kijken.

ESET-knop

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map