Naš ExpessVPN pregled primjećuje da su one vodeće internetske usluge privatnosti u industriji. Posluju od 2009. Sjedište im je na Britanskim Djevičanskim otocima gdje ne postoje direktive o zadržavanju podataka poput onih u mnogim drugim zemljama poput Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih. ExpessVPN je izgradio mrežu koja se sastoji od preko 3.000 poslužitelja raspoređenih u 94 zemlje širom svijeta. Ako želite sigurno, privatno i anonimno surfati Internetom, ExpessVPN je odličan izbor.

ExpressVPN

Cijene i posebne ponude

ExpressVPN usluga se prodaje pomoću tri plana (prikazana dolje) čije su cijene diskontirane u skladu s dužinom izraza. Ti pojmovi uključuju jedan mjesec, šest mjeseci i 12 mjeseci. Njihova osnovna stopa je 12,95 USD mjesečno. Prijavljivanje za šestomjesečni plan snizit će troškove na 9,99 USD i uštedjeti oko 23% na mjesečnoj cijeni. Najbolja ponuda je plan za 15 mjeseci za samo 6,67 dolara mjesečno. To će vas spasiti 49% popusta mjesečna cijena koja je izvrsna vrijednost.

Cijene ExpressVPN

Načini plačanja

ExpessVPN nudi razne načine plaćanja za njihovu uslugu. Možete platiti kreditnom karticom koja uključuje Visa, MasterCard, American Express, JCB i Diners Club International. Uz ove prihvaćaju i Visa debitne kartice: Electron i Delta.

Opcije plaćanja ExpressVPN

Ako ste tip osobe koja voli držati sve svoje internetske uplate na centraliziranom mjestu, oni također prihvaćaju PayPal. Kako bi vam pomogao povećati anonimnost na mreži, ExpessVPN također podržava plaćanja putem Bitcoina. Oni također prihvaćaju plaćanja putem WebMoney, Alipay, UnionPay, Yandex Money, Giropay, iDEAL, SOFORT, Maestro, Interac Online, MINT, FanaPay i OneCard putem PaymentWall-a.

Probno razdoblje bez rizika

Iako ExpessVPN nema besplatnu probnu internetsku uslugu privatnosti, svim novim korisnicima nude punu 30-dnevnu garanciju povrata novca. To je zato što su sigurni da ćete nakon što vidite koliko je brza i pouzdana njihova VPN mreža, htjeti i dalje koristiti. Imat ćete 30 dana da u potpunosti testirate VPN mrežu, podršku i kompatibilnost za sve vaše uređaje bez rizika. Također možete isprobati njihovu uslugu na svim web lokacijama kojima želite pristupiti. To uključuje popularne medijske web stranice za streaming. Tako ćete imati dovoljno vremena za donošenje informirane odluke o kupnji.

Ako iz bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni njihovom VPN uslugom u tom razdoblju, vratit će vam se cijela kupoprodajna cijena. Budući da se ovaj povrat vrši u američkim dolarima, može se razlikovati od izvornog iznosa ako ste platili koristeći lokalnu valutu ili Bitcoin. Svaki zahtjev za povrat novca mora biti zatvoren u roku od 30 dana od prvobitnog datuma kupnje. Povraćaji sredstava odobreni nakon ovoga isključuju su po nahođenju ExpessVPN-a.

Posjetite ExpressVPN

Prednosti usluge ExpressVPN

Usluga ExpessVPN svojim korisnicima pruža sljedeće prednosti:

 • Prilagođene aplikacije – korisnici mogu pristupiti cijelom paketu prilagođenog softvera koji je jednostavan za korištenje.
 • Podržani uređaji – Windows, Mac OS X, iOS, Android i usmjerivači.
 • drva – ExpessVPN motike ne pohranjuju evidenciju aktivnosti ili veze za svoje pretplatnike.
 • Jamčiti – svi planovi dolaze s 30-dnevnim jamstvom povrata novca.
 • VPN protokoli – možete birati između OpenVPN (UDP / TCP), L2TP / IPSec, SSTP i PPTP da biste osigurali svoj internetski promet.
 • Ugrađeni DNS – svaki VPN poslužitelj pokreće svoj privatni DNS-ov nula znanja za dodatnu privatnost i anonimnost.
 • Istovremeni uređaji – s jednim računom možete istovremeno povezati do pet uređaja bilo koje vrste.
 • Aplikacija usmjerivač – korištenje aplikacije usmjerivača omogućit će vam povezivanje uređaja koji inače ne bi bili podržani poput PlayStation, Xbox i drugih uređaja s omogućenom Wi-Fi mrežom.
 • Zaključavanje mreže – Korisnici sustava Windows i Mac OS X imaju pristup prekidaču za uklanjanje koji pomaže u zaštiti njihove privatnosti štiteći od curenja IPv4 i IPv6.
 • Optimizirana mreža – preko 1500 poslužitelja na optimalnim lokacijama za pružanje velike propusnosti za sve VPN korisnike
 • podrška – podrška za razgovor uživo dostupna je 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Lokacije ExpressVPN mreže i poslužitelja

ExpessVPN je rastao tijekom godina i sad obuhvaća jednu od najvećih VPN mreža u industriji. Njihova mreža pokriva svaki kontinent osim Antarktika. Sadrži preko 3000 poslužitelja. Poslužitelji su strateški smješteni na 160 različitih lokacija raspoređenih među 94 različite zemlje. Da bi povećali performanse svoje mreže, oni imaju više poslužitelja na mnogim popularnim lokacijama poput Nizozemske, Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i drugih mjesta.

Imaju stroge standarde za svoje poslužitelje s obzirom na sigurnost, pouzdanost i brzinu. Izgradili su svoju VPN mrežu koristeći samo tier-1 centre podataka. Zbog toga se njihova mreža sastoji od fizičkih i virtualnih lokacija poslužitelja. Većina lokacija ExpessVPN ima fizičke servere u zemlji u kojoj je IP adresa registrirana. Te fizičke lokacije uključuju sljedeće:

 • Amerika
  • Sjedinjene Države: Atlanta, Chicago, Dallas, Denver, Hollywood, Kansas City, Los Angeles, Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Seattle, Tampa, Virginia, Washington DC
  • Kanada: Montréal, Toronto, Vancouver
  • Argentina, Bahami, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Gvatemala, Meksiko, Panama, Peru, Venezuela,
 • Azijsko-pacifički
  • Australija: Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney
  • Kambodža, Hong Kong, Japan, Kirgistan, Malezija, Mongolija, Novi Zeland, Singapur, Južna Koreja, Tajvan, Tajland, Vijetnam
 • Europa
  • Velika Britanija: Berkshire, Docklands, East London, Kent, London, Maidenhead
  • Njemačka: Darmstadt, Frankfurt, Nürnberg
  • Italija: Cosenza, Milan
  • Nizozemska: Amsterdam, Rotterdam
  • Španjolska: Barcelona, ​​Madrid
  • Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Moldavija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska , Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina
 • Afrike, Bliskog Istoka i Indije
  • Indija: Chennai, Mumbai
  • Alžir, Egipat, Izrael, Kenija, Kirgistan, Južna Afrika

Da bi se primijenili njihovi strogi standardi, ponekad je potrebno koristiti virtualne poslužitelje u nekim zemljama. Virtualni poslužitelj pruža IP adresu za zemlju koja nije ona u kojoj boravi. Oni čine manje od 3% ukupne baze poslužitelja ExpressVPN. Zemlje koje imaju ove (putem) i države koje pružaju IP adrese uključuju sljedeće:

 • (preko Argentina) – Urugvaj
 • (preko Nizozemska) – Andora, Armenija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, otok Man, Jersey, Lihtenštajn, Makedonija, Malta, Monako, Crna Gora, Turska
 • (preko Singapur) – Bangladeš, Butan, Brunej, Indonezija, Laos, Makao, Mjanmar, Nepal, Pakistan, Filipini, Šri Lanka
 • (preko Ujedinjeno Kraljevstvo) – Indija

Mreža ExpessVPN podržava OpenVPN (UDP / TCP), L2TP / IPSec, SSTP i PPTP protokole. Prema zadanim postavkama bira najbolji protokol za vas. To olakšava onima koji imaju ograničeno tehničko znanje da koriste svoju uslugu. Za one s više tehničke stručnosti oni vam također omogućuju da odaberete vlastiti protokol kako biste imali više kontrole nad VPN vezom. Ne ograničava Torrent ili P2P promet.

Njihova usluga podržava širok izbor operativnih sustava, uključujući Windows, Mac OS X, Linux, iOS i Android. To mu omogućuje da se koristi na širokom izboru uređaja, uključujući Windows i Mac OS X računala, prijenosna računala i tablete, iPad, iPhone uređaje, Android uređaje i usmjerivače. Upotreba aplikacije usmjerivača omogućuje mu da podrži još veći broj Wi-Fi uređaja, uključujući PlayStation, Xbox i druge uređaje za streaming.

Posjetite ExpressVPN

ExpressVPN i Vaša internetska privatnost

ExpessVPN jedna je od rijetkih sigurnosnih službi koja je prepisala svoju Politiku privatnosti na lako razumljiv engleski jezik. To im je omogućilo povećanje transparentnosti. Žele da svi razumiju kakve informacije rade, a ne prikupljaju, kako se prikupljaju i kako se pohranjuju.

Ono što ExpressVPN ne pohranjuje

ExpessVPN ima strogu politiku zapisivanja dnevnika u vezi s vašim vezama i zapisima aktivnosti dok koristite njihovu uslugu. Izvadak iz politike o privatnosti navodi sljedeće:

Ne prikupljamo zapise vaše aktivnosti, uključujući beleženje povijesti pregledavanja, odredišta prometa, sadržaj podataka ili DNS upite. Također nikada ne pohranjujemo zapisnike veza, što znači da nema zapisnika vaše IP adrese, odlazne VPN IP adrese, vremenske oznake veze ili trajanja sesije..

Što ExpressVPN sprema s njihove VPN mreže

Prikupljaju neke anonimne podatke za potrebe dijagnostike i održavanja. Međutim, možete se isključiti iz njihovih aplikacija. Uz to, upisuju neke neosobne statistike upotrebe. Evo nekoliko ulomaka iz njihove politike privatnosti u kojima se objašnjavaju što rade i kako se koriste:

Prikupljamo podatke o tome jeste li uspješno uspostavili VPN vezu određenog dana (ali ne u određeno doba dana), na koju VPN lokaciju (ali ne i dodijeljenu odlaznu IP adresu) i iz koje zemlje / ISP-a (ali ne i vaše internetske usluge (ali ne i vaše) izvorna IP adresa).

Prikupljamo podatke o ukupnom iznosu prijenosa podataka koji konzumirate.

Prema njihovim vlastitim riječima, “Možda ćemo znati, na primjer, da se naš klijent John u utorak povezao s našom VPN lokacijom u New Yorku i prenio je skup od 823 MB podataka u periodu od 24 sata.” ExpressVPN tim za podršku koristi ove informacije za prepoznavanje problema u vezi i omogućavanje njihovim inženjerima da prepoznaju i riješe probleme s mrežom.

Dakle, kakva je presuda o vašoj privatnosti?

Pa što to točno znači? Budući da ExpessVPN koristi dinamičku dijeljenje IP adresa, Johnu se ne može odrediti određeno ponašanje jer su se tisuće drugih kupaca istog dana povezali na isto mjesto. Možete vidjeti na osnovu toga da oni ne prikupljaju nikakve podatke koji se odnose na određene aktivnosti pojedinaca. U ovom slučaju, ako su primorani, oni neće imati nikakve informacije o korisnikovim navikama surfanja.

Vjerujemo da to pokazuje da ExpessVPN ozbiljno shvaća vašu privatnost i čini sve što je moguće da se ona čuva iz ruku trećih strana. Te treće strane mogu uključivati ​​zlonamjerne pojedince, nametljive vlade, nosive internetske pružatelje usluga i druge. Kao i uvijek, trebali biste sami provjeriti njihovu politiku privatnosti.

Posjetite ExpressVPN

Zaštita vaše anonimnosti na mreži

Web mjesto ExpressVPN s lukom

Apsolutna internetska anonimnost nije moguća, ali možete učiniti neke stvari kako biste postali anonimniji. Prvi od njih je korištenje VPN usluge koja poštuje vašu privatnost i anonimnost. Zatim možete koristiti mrežu poput Torinove anonimnosti. ExpessVPN je razvio lučnu adresu za one koji žele ili trebaju anonimnom pristupu. Omogućujući uslugu luka, oni uklanjaju praćenje izlaznih čvorova i omogućavaju brže učitavanje web stranica za korisnike Tor.

Anonimna uplata

ExpessVPN pomaže vam ostati anonimniji od samog početka. Omogućuju vam plaćanje njihove usluge koristeći Bitcoin putem BitPay-a. To znači da je sve što će vam trebati za upotrebu njihove usluge e-adresa.

Dinamično dijeljenje IP adresa

Slijedeći kao i svi VPN-ovi, ExpessVPN maskira vašu istinsku IP adresu i pruža vam je iz zemlje kroz koju se povezujete. Ovu IP adresu dijele svi pretplatnici koji su povezani na isti poslužitelj u svojoj mreži. To pomaže povećati anonimnost dok koristite njihovu VPN mrežu. Nadalje, oni rotiraju IP adrese koje koriste svi kupci kako bi učinili svoje korisnike još anonimnijima.

Interni nulte znanje DNS

ExpessVPN koristi svoj vlastiti ugrađeni DNS s nultim znanjem. Nula znanja znači da ne pohranjuju osobne podatke vaše DNS aktivnosti. Pokreće ga svaki poslužitelj u njihovoj mreži. Stoga, kada ste povezani s njihovom VPN uslugom, vaši DNS upiti zaštićeni su istim protokolom šifriranja i tuneliranja koji pokriva ostatak vašeg mrežnog prometa. Tako su zaštićeni od trećih strana. To pomaže u zaštiti vaše privatnosti i očuvanju anonimnosti na mreži.

Presuda o anonimnosti

Kao što vidite iz značajki koje ExpressVPN usluga koristi, oni čine sve što mogu kako bi sačuvali vašu mrežnu anonimnost. Možete pomoći u ovom nastojanju brisanjem kolačića preglednika prije nego što pristupite njihovoj usluzi kako biste bili sigurni da se oni ne koriste za prijevremenu raskrinkavanje s vama.

Što možete učiniti za povećanje anonimnosti na mreži?

Evo nekoliko stvari koje možete učiniti da biste zaštitili anonimnost na mreži tijekom korištenja usluge ExpressVPN:

 • Odgovorno upravljajte kolačićima preglednika.
 • Pregledavajte u načinu privatnosti.
 • Usvojite cjelovit šifrirani pristup e-pošte kao što je ProtonMail.
 • Instalirajte proširenje HTTPS Everywhere za preglednike Chrome, Foxfire, Foxfire za Android i Opera.
 • Preuzmite dodatak protiv praćenja, kao što su Electronic Frontier Foundation, Privacy Badger, Disconnect ili Ghostery.
 • Ne otvarajte nepoznate e-poruke i ne pristupite skraćenim vezama koje ne prepoznajete.
 • Izbjegavajte unos svoje lokacije, adrese e-pošte ili drugih osobnih podataka za “besplatne” stvari dok koristite Internet.

Ovo nije potpuni popis. Također je potreban manje drastičan pristup od isključivanja s društvom poduzimanjem mjera poput odbacivanja telefona, brisanja računa na društvenim medijima, upotrebe samo gotovine i drugih.

Ako doista želite maksimizirati anonimnost tijekom upotrebe usluge ExpressVPN, za sve vaše internetske internetske stranice možete koristiti službeni Tor preglednik i pripadajuću mrežu Tor. Međutim, trebate imati na umu da je kompromis za dodatnu anonimnost vidljiv pad vaše brzine interneta.

Posjetite ExpressVPN

Kako ExpressVPN osigurava vaš internetski promet?

Pored maskiranja vaše IP adrese i umetanja prometa u ostale VPN korisnike, ExpressVPN koristi i šifriranje kako bi zaštitio sav vaš internetski promet. Algoritam koji koristi uključuje AES (Advanced Encryption Standard) s 256-bitnim tipkama. To je ista enkripcija koju mnoge zemlje koriste za osiguranje tajnih dokumenata.

Izrada tunela ExpressVPN

Iako vam ExpressVPN omogućuje odabir između protokola OpenVPN (UDP / TCP), L2TP / IPSec, SSTP i PPTP, njihove aplikacije zadano koriste OpenVPN. Mnogi pružatelji usluga vjeruju u to da je najsigurniji VPN protokol. Iako se L2TP / IPSec i SSTP također smatraju sigurnim protokolima, preporučujemo vam da koristite OpenVPN osim ako problemi s vezom ne zahtijevaju da ga promijenite.

S gledišta šifriranja, OpenVPN funkcionira slično kao TLS i HTTPS jer koristi certificirane certifikate za uspostavu šifriranog tunela za zaštitu od napada čovjek-u-sredini (MitMA). Ovaj šifrirani tunel tada se koristi za prijenos zajedničkih parametara šifriranja između vašeg računala i ExpressVPN poslužitelja kroz koji ste povezani. ExpressVPN usluga uspostavlja ovaj tunel pomoću RSA certifikata koji odgovara ključu od 4096 bita. Provjerava se pomoću SHA-512.

Šifriranje upravljačkog kanala

Upravljački kanal koristi se za prijenos parametara enkripcije dijeljenih podataka. ExpressVPN koristi AES-256-GCM-SHA384 za šifriranje upravljačkog kanala sa SHA-256 za HMAC provjeru autentičnosti. Kao što smo ranije aludirali, AES je široko korišten standard šifriranja, a AES-256 koristi se za “tajne” komunikacije od strane vlada. Galois / Counter Mode (GCM) način rada za simetrične ključne kriptografske blok šifre s autentifikacijom koji je široko prihvaćen zbog svoje učinkovitosti i performansi.

Šifriranje podatkovnog kanala

Šifriranje podatkovnih kanala osigurava da vaš internetski promet bude šifriran i zaštićen od trećih strana dok putuje između vašeg računala i mrežnog poslužitelja. ExpressVPN koristi algoritam simetričnog šifriranja: AES-256-CBC koji se inicijalizira 256-bitnim ključem. CBC znači Cipher Block Chaining. Korištenjem CBC-a osiguravaju da svaka uzastopna poruka ovisi o svom prethodniku. To olakšava otkrivanje prekida u kanalu, bez obzira koliko kratko bilo.

Pregovaranje o ključu provodi se s razmjenom ključeva Elliptic Curve Diffie-Hellman (ECDH). Nakon dijeljenja i provjere ključa, pomoću njega se šifrira i dešifrira sav vaš sesijski promet.

Savršena tajna naprijed

ExpressVPN dogovara novi ključ svaki put kad se povežete s njihovom uslugom. Ako veza traje duže od 60 minuta, automatski pregovaraju o novom ključu. To jamči da će u malo vjerojatnom slučaju da je netko ugrozio vaše računalo ili VPN poslužitelj na koji ste se povezali, u najboljem slučaju mogao dešifrirati samo 60 minuta prometa. Sve što je izvan ovoga bilo bi nerazdvojno, jer se smatra “tajnim ići naprijed”.

Sigurnost ExpressVPN: presuda

Možete vidjeti da je prilagođeni softver ExpressVPN dizajniran tako da osigura vaš internetski promet osiguravajući ga čvrstom implementacijom OpenVPN. Oni štite od MitM napada. Osigurava i upravljačke i podatkovne kanale algoritamima za šifriranje i provjeru. Konačno, oni implementiraju PFS kako bi zaštitili vaš internetski promet naprijed i ograničili bilo kakvu izloženost u slučaju narušavanja vaše osobne sigurnosti. Ukratko, sav vaš internetski promet zaštićen je tijekom korištenja usluge ExpressVPN.

Podrška za ExpressVPN

ExpressVPN ima mnogo načina na koje možete pronaći odgovore na pitanja ili probleme koji imate. Možete koristiti njihov internetski chat 24/7 da biste dobili odgovore na mnoga pitanja. Ako vam ne mogu pomoći ili imate problema sa vezom, možete stvoriti kartu e-pošte da biste pomogli riješiti svoje probleme. Ovo će vam omogućiti da uključite sve datoteke koje mogu pomoći momčadi za podršku da riješi vaš problem.

Pored ovih, ExpressVPN ima opsežan popis vodiča za instaliranje i korištenje njihovih aplikacija, kao i za ručnu instalaciju njihove usluge na širokom rasponu uređaja. Sadrži i često postavljana pitanja i odjeljke za rješavanje problema. Također imaju račune na blogu, Facebooku i Twitteru gdje razgovaraju o novim problemima i stvarima koje mogu utjecati na vašu internetsku privatnost, sigurnost i anonimnost.

Posjetite ExpressVPN

ExpressVPN video pregled

Pogledajte naš video pregled kako biste saznali više o ExpressVPN-u. Dajemo vam prvu priliku pogledati njihov Windows VPN klijentski softver i brzinu njihove mreže. Saznajte kako koristiti uslugu za deblokiranje web stranica u drugim zemljama i zaštitu vaše internetske privatnosti.

Klijentski softver i mobilne aplikacije

Članovi mogu preuzeti najnovije ExpressVPN aplikacije za Windows, Mac OS X, Linux, iOS i Android. Nakon što se prijavite za račun, poslat će vam e-poštu dobrodošlice s zaporkom kako biste se mogli prijaviti na stranicu svog računa na njihovoj web stranici. Odatle možete odabrati svoj OS i preuzeti odgovarajuću aplikaciju.

Razvili smo potpuni skup vodiča za klijente ExpressVPN-a. Oni detaljno postavljaju svaki operativni sustav, kao i kako konfigurirati neke naprednije opcije. Preporučujem vam da pročitate vodič koji se odnosi na vaš uređaj nakon što se prijavite za ExpressVPN. U slijedećim prikazima naći ćete vezu do svakog vodiča.

Počet ćemo s pregledom ExpressVPN za Windows (Vodič za postavljanje ExpressVPN za Windows):

Odabir lokacije ExpressVPN

Softver je vrlo jednostavan za navigaciju. S popisa možete odabrati bilo koje mjesto poslužitelja. Vidjet ćete žutu zvijezdu pored Atlante, što znači da je označena kao omiljena. Preporučujemo da postavite neke favorite za lak pristup. Povezivanje s ExpressVPN mrežom čini još bržim. Kada govorimo o performansama, klijent uključuje test brzine. Test će napraviti popis s vrijednostima uključujući indeks brzine, kašnjenje (ping) i brzinu preuzimanja. Ocjena indeksa brzine usmjerit će vas na najbrže poslužitelje.

Kao i kod ostalih pružatelja VPN-a, ExpressVPN će odrediti najbolje poslužitelje na temelju vaše trenutne lokacije. To spominjemo jer znamo da neki korisnici puno putuju. Ako spadate u tu kategoriju, predlažem vam da pokrenete test brzine kad god putujete u neku drugu regiju. To će vam pomoći da maksimizirate performanse. Brzo ćete primijetiti da ExpressVPN mreža djeluje prilično dobro kad je u pitanju brzina.

Opcije ExpressVPN

Naš vodič ima puno više detalja, ali želimo brzo pregledati nekoliko postavki. Klijenta možete postaviti za povezivanje pomoću OpenVPN (UDP ili TCP), L2TP / IPSec, PPTP ili SSTP. Tu je i zadana opcija da softveru automatski odabere vaš protokol. Preporučujem da ostavite zadani ukoliko ne naiđete na probleme. Druga značajka koju ćete htjeti razmotriti naziva se mrežno zaključavanje. To je prekidač za Internet ubistvo. Također ćete je često čuti kao prekidač za uklanjanje VPN-a. Omogućivanje mrežnog zaključavanja zaštitit će vašu privatnost zaustavljanjem komunikacije ako VPN padne, sve dok se ponovo ne poveže.

Sljedeći je red u redu ExpressVPN za Mac (Vodič za postavljanje ExpressVPN Mac):

Test brzine ExpressVPN Mac

Mac obožavatelji primijetit će zajedničku temu među klijentima. Još jednom moći ćete odabrati bilo koje mjesto poslužitelja i povezati se s ExpressVPN mrežom. Najveća je razlika što Mac klijent ne nudi značajku prebacivanja VPN-a. Nadamo se da će biti dodan u budućem ažuriranju. Do tada biste mogli razmisliti o upotrebi viskoznosti, ali za to je potrebno više tehničkog znanja.

Uključili smo snimku zaslona brzine. Dio je i Mac i Windows aplikacija. Možete postaviti klijenta da se pri pokretanju automatski povezuje na poslužitelj po vašem izboru. Protokol će odabrati automatski. Isto tako možete birati između OpenVPN (TCP ili UDP), L2TP ili PPTP. Ne preporučujemo upotrebu PPTP-a, jer nije toliko siguran. Ako vam je jedini cilj deblokiranje geografskih ograničenja, pogledajte njihovu MediaStreamer SmartDNS uslugu koja je uključena u vašu pretplatu..

ExpressVPN Mac klijent

Mac obožavatelji primijetit će zajedničku temu među klijentima. Još jednom moći ćete odabrati bilo koje mjesto poslužitelja i povezati se s ExpressVPN mrežom. Najveća je razlika što Mac klijent ne nudi značajku prebacivanja VPN-a. Nadamo se da će biti dodan u budućem ažuriranju. Do tada biste mogli razmisliti o upotrebi viskoznosti, ali za to je potrebno više tehničkog znanja.

ExpressVPN Mac - podjeljeno tuneliranje

Uključili smo snimku zaslona brzine. Dio je i Mac i Windows aplikacija. Možete postaviti klijenta da se pri pokretanju automatski povezuje na poslužitelj po vašem izboru. Protokol će odabrati automatski. Isto tako možete birati između OpenVPN (TCP ili UDP) ili L2TP. Bili smo sretni što vidimo ExpressVPN deump PPTP kao opciju jer nije tako siguran. Uz prekidač za uklanjanje VPN-a, najnovija inačica ExpressVPN klijenta za Mac podržava podijeljeno tuneliranje. To vam omogućuje odabir da li neka aplikacija prolazi kroz VPN ili ne. Ovo može biti korisno za web mjesta koja ne rade dobro s VPN-om. Možete ostati povezani i usmjeriti te aplikacije putem internetske veze, a ne putem VPN-a. Ako vam je jedini cilj deblokiranje geografskih ograničenja, pogledajte njihovu MediaStreamer SmartDNS uslugu koja je uključena u vašu pretplatu..

Sada ćemo pregledati mobilne aplikacije ExpressVPN za iOS (Vodič za postavljanje IPVanish iOS-a):

ExpressVPN iOS veza

ExpressVPN jedna je od naših najdražih aplikacija za iPhone. Možete ga pokrenuti i na iPadu. Odmah ćete primijetiti prikaz karte. To olakšava pronalaženje i odabir mjesta na kojemu se nalazi server. Naravno da možete odabrati i poslužitelj u drugoj zemlji za deblokiranje web mjesta. Aplikacija će preporučiti lokacije poslužitelja za vas. Možete postaviti favorite za jednostavan pristup u budućnosti. Također možete vidjeti preostalo vrijeme do obnove sljedećeg računa.

Na aplikaciji za iOS nema previše toga za dijeljenje. Djeluje točno onako kako biste očekivali. Oni koji preferiraju mogu pregledati popis poslužitelja, a ne odabrati jedan s karte. Aplikacija dijeli popis na preporučene poslužitelje, favorite i sve poslužitelje raščlanjene po regijama – Amerike, Europa, Afrika, Bliski Istok & Azije i Azije. Odaberite između UDP, TCP ili IPSec ili dopustite aplikaciji da se brine za vas. Također možete postaviti aplikaciju da se automatski ponovo poveže u slučaju da veza padne. To će pomoći u zaštiti vaše privatnosti.

Posljednja aplikacija koju ćemo pregledati je ExpressVPN za Android (Vodič za postavljanje ExpressVPN za Android):

ExpressVPN postupak povezivanja s Androidom

Dok je iOS aplikacija ljepša za pogledati, aplikacija za Android dobro funkcionira. Za korisnike Android-a nedostaje prikaz karte, ali možete odabrati poslužitelj s prikaza popisa. Možete vidjeti vremena pinga kako biste odabrali najbržu lokaciju. Aplikacija koristi OpenVPN i omogućuje vam odabir automatskog, UDP ili TCP. Možete postaviti značajku automatskog povezivanja kako biste zaštitili svoju privatnost. Lako je zaboraviti povezati se s VPN-om dok ne bude prekasno. Na taj ćete se način pobrinuti za to.

Nadamo se da ćemo ubuduće na Mac i mobilne aplikacije dodati mrežno zaključavanje (prekidač za uklanjanje VPN-a) ili sličnu značajku. Postoje neke druge značajke koje bi također bile simpatične poput prosljeđivanja vrata i mogućnosti povezivanja s VPN-om kada prepoznaju unaprijed postavljene mreže ili web stranice korisnika. Za sada koristimo IPVanish kada su potrebne ove dodatne značajke. Inače mislim da ćete biti prilično zadovoljni softverom za klijente ExpressVPN. Dobro je dizajniran i jednostavan za upotrebu na radnoj površini i na mobilnim uređajima.

Posjetite ExpressVPN

ExpressVPN test brzine

Proveli smo test brzine ExpressVPN koristeći zadane postavke protokola. To znači da su svi mrežni podaci šifrirani pomoću algoritma snage 256 bita. Naš test brzine pokazao je da se usluga ExpressVPN uvrstila među najbrže servise koje smo pregledali. Kao što se očekivalo, njihov je gubitak u brzini zbog kriptiranja naših podataka. Međutim, dodatna sigurnost, internetska privatnost i veća anonimnost korištenjem njihove mreže itekako je vrijedan troškova.

ExpressVPN test brzine

Kao što možete vidjeti u našem gornjem ispitivanju brzine, brzina mreže ExpressVPN je brza, a gubitak u brzini korištenja usluge nominalni. Naši rezultati pokazuju da je šifriranjem veze pala brzina preuzimanja s 135,36 MB / s na 113,11 MB / s na server u Chicagu, IL. To je gubitak od oko 16,5%. Slični rezultati dobiveni su i za ostale lokacije. S obzirom na brzinu njihove mreže, to znači da čak i uz šifriranje velike snage bit ćete zadovoljni svojim performansama tijekom korištenja usluge ExpressVPN.

Zaključci

ExpressVPN usluga posluje od 2009. Sjedište im je na Britanskim Djevičanskim otocima koji nemaju restriktivne direktive o čuvanju podataka. Nije član ni u jednoj od takozvanih mreža “očiju”. ExpressVPN jedna je od vodećih usluga u industriji privatnosti na mreži. Razvili su jednu od najvećih VPN mreža.

Njihova mreža sadrži preko 1500 poslužitelja raspoređenih u 94 različite zemlje. Koristi i fizičke i virtualne poslužitelje. Samo oko 3% njegove mreže temelji se na virtualnim poslužiteljima. Poslužitelji ExpressVPN rasprostranjeni su na svim kontinentima u svijetu. Jedina iznimka je Antarktika. Upravljaju poslužiteljima u 148 različitih gradova.

Prilagođeni VPN softver olakšava uslugu upotrebe sa stolnim i prijenosnim računalima Windows, Mac i Linux te prijenosnim računalima i tabletima. Također imaju aplikacije za iOS, Android i Amazon Fire uređaje. Sve je to zadana OpenVPN, što je vjerojatno najbolji VPN protokol za brzinu i sigurnost. Sve veze na njihovu mrežu osigurane su pomoću šifri visoke čvrstoće (256-bitne). To čini njihovu sigurnost usporedivom s onom koju vlade koriste za zaštitu tajnih podataka.

ExpressVPN ne vodi nikakve zapise veza ili aktivnosti svojih VPN korisnika. Oni čuvaju minimalne neosobne podatke kao pomoć u održavanju usluge. Ništa od toga se ne dijeli s bilo kojom trećom stranom. Omogućuju vam plaćanje njihove usluge korištenjem različitih metoda, uključujući Bitcoin za veću anonimnost. Njihova usluga dijeli iste IP adrese među mnogim korisnicima na poslužitelju kako bi se povećala privatnost i anonimnost pojedinca.

Imaju 24/7/365 podršku za internetski chat. Osoblje koje vodi ovaj razgovor je uljudno i dobro upućeno. Ako ne mogu odgovoriti na vaše pitanje ili problem, eskalirat će ga nekome tko može. Možete stvoriti i svoju vlastitu ulaznicu putem e-pošte. Obično je potrebno nekoliko sati za odgovor. Na njihovoj web stranici imaju opsežan odjeljak za podršku. Sadrži vodiče za instalaciju, često postavljana pitanja (FAQ) i brojne odgovore na rješavanje problema. Također imaju blog i društvene mreže na Facebooku, Twitteru i YouTubeu.

Osim VPN usluge, ExpressVPN ima i MediaStreamer SmartDNS uslugu za pristup pružateljima usluga streaming medija i zaobilazeći dosadna geo-ograničenja. Svi članovi imaju pristup usluzi. Da biste iskoristili tu značajku, jednostavno registrirajte IP uređaj koji želite strujati na kartici DNS na zaslonu vašeg računa na njihovoj web stranici. Dat će vam se IP adrese njihovih DNS poslužitelja kako biste ih dodali na svoj uređaj. Oni se mogu pronaći na stranici licenci vašeg računa na njihovoj web stranici. To je ista stranica na kojoj preuzimate njihov klijentski softver.

Stvari koje su nam se svidjele u njihovoj usluzi

 • ExpreesVPN ima prilagođeni softver za radne površine za Windows, Mac OS X i Linux.
 • Imaju aplikacije za mobilne uređaje iOS, Android i Fire.
 • Možete isprobati uslugu bez rizika zahvaljujući 30-dnevnoj garanciji povrata novca
 • Dobivate pristup njihovoj MediaStreamer usluzi koja radi s Netflixom.
 • OpenVPN je zadani protokol za sav prilagođeni softver.
 • Diskontiraju dugoročne planove.
 • Bitcoin se može koristiti za kupnju njihove usluge.
 • ExpressVPN ima vrlo brzu mrežu.

Stvari za poboljšanje usluge

 • Skuplje od nekih VPN-ova, ali možete koristiti našu 49% popusta na kupon spremiti.

Cilj ExpressVPN tima je svojim korisnicima pružiti internetsku sigurnost, privatnost i učiniti ih što anonimnijim. Imaju poslužitelje na svim kontinentima osim Antartice. Možete isprobati njihovu VPN mrežu bez rizika jer nude 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo će vam pružiti dovoljno vremena za testiranje njihove kompatibilnosti, brzine i podrške. Trebali biste ga testirati na svim uređajima koje redovno koristite. Isprobajte ga i na svim web lokacijama koje često posjećujete. Ako ste zadovoljni uslugom, možete uživati ​​u 15 mjeseci neograničenog VPN-a za samo 6,67 dolara mjesečno.

Posjetite ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me