Firefox privatna mreža VPN pregled

Firefox privatna mrežaMozilla i preglednik Firefox već su neko vrijeme u funkciji. Kroz različite verzije dali su sve od sebe kako bi pružili zaštitu korisnicima svog preglednika, i sve besplatno. No, sljedeći logični korak u njihovoj zaštiti korisnika je zaštititi članove tako da ih povezu s VPN-om (virtualnom privatnom mrežom). Mozilla je prvi put ikad surađivala s VPN tvrtkom, Mullvad, ponuditi plaćeni proizvod za zaštitu razine uređaja. Zovu ga “FPN”. Kao što možete pretpostaviti, to znači Firefox Private Network. Mullvad očito ima istu razinu posvećenosti zaštiti privatnosti korisnika. U vrijeme ovog pregleda, plaćena verzija dostupna je samo za stolna računala u sustavu Windows 10. Međutim, uskoro se pojavljuju i druge platforme. Zaštita na razini preglednika (u osnovi proxy) i zaštita na razini uređaja još su u povojima, pa ćemo vam pružiti što više informacija.


cijena

FPN dolazi u 2 verzije. Jedan je učinkovito besplatni proxy, dok drugi nudi zaštitu cijelog uređaja koja je dostupna za cijenu od 4,99 dolara mjesečno i prvo se morate pridružiti listi čekanja. Ne zna se planiraju li ponuditi VPN za dulje razdoblje usluge od samo jednog mjeseca. Imajte na umu da ako koristite proširenje preglednika, ograničeni ste na sesije od 12 sati i morate stvoriti Mozilla račun. Naravno, onoliko koliko je u beta verziji.

FPN cijene

Značajke

FPN proxySada ćemo govoriti o onome što dobivate u proizvodima na razini preglednika i cijelih uređaja. Opet, ovi su proizvodi još uvijek novi, tako da sigurno postoje stvari koje ne rade u potpunosti. Za proizvod na razini preglednika morate stvoriti Mozilla račun ako ga već nemate. Nakon toga dodajete ekstenziju vašem pregledniku Firefox. Nakon što to učinite, kliknite crvenu strelicu na ikonu na koju ukažemo. To će prikazati zaslon koji vidite s desne strane. Da biste pokrenuli postupak i isprobali jedan sat dugačak prolaz, jednostavno pomaknite klizač udesno da biste ga aktivirali. U trenutku pisanja, punomoćnik čini ono što bi trebao raditi. Međutim, mogli smo „razbiti“ proxy poslužitelj dok smo testirali. Čim smo pokrenuli test, proxy se isključio. Sigurno će to biti riješeno, ali možda ćete naići na isti problem, barem u ranim fazama. Potpuna zaštita uređaja druga je priča. To je proizvod partnerstva sa Mullvad VPN. Neke značajke uključuju:

 • Mogućnost povezivanja do 5 uređaja istovremeno
 • Na raspolaganju je 30+ zemalja
 • Šifriranje žičara
 • Prilagođene mobilne aplikacije

Konzola FPN klijentaMožete vidjeti da je čak i FPN klijent jednostavan za korištenje. Jednom kada odaberete poslužitelj u jednoj od 30+ zemalja, jednostavno pomaknite klizač na položaj UKLJUČEN. Iako su mogućnosti klijenta sjajne, “Wireguard Encryption Protocol” zanimljiv je izbor za tehniku ​​šifriranja. Kako Mozilla misli na sigurnost, izvanredno je koristiti protokol koji nije provjeren i nerevidiran zbog isprobanih i istinskih metoda. Ipak, postoje neke prednosti koje ima Wireguard u odnosu na zlatni standard (OpenVPN). Kôd za pisanje Wireguarda značajno je lakši od OpenVPN-a. Teoretski bi to trebalo brže i bolje djelovati. Uz to, koristi manje resursa na vašem računalu. Na taj način možete učiniti više stvari bez da doživite zaostajanje. Jedno veliko pitanje koje pitanje postavlja je koji su protokoli planirani za mobilne verzije? U ovom trenutku postavlja se pitanje koliko će tehnologija dobro raditi na drugim platformama osim Windowsa.

Testiranje brzine preglednika Firefox Private Network

Test brzine pretraživača FPNBrzina je vrlo važna kod bilo kojeg VPN-a ili proxyja. Budući da proxy poslužitelji ne kriptiraju promet samo ga preusmjeravaju, ne bi trebalo biti iznenađujuće da postoji samo mali gubitak brzine. Naravno, kako smo u mogućnosti testirati verziju za cijeli uređaj, pokazat ćemo vam i rezultate tog testa. Evo našeg testa brzine iz verzije preglednika. Kada smo testirali FPN VPN klijent, naši rezultati nisu bili toliko povoljni. Na ovoj slici možete uočiti vidljiv gubitak brzine. Naravno, i dalje je brz, ali to je bio više od 75% gubitka brzine.

FPN klijent najbrže

Zašto biste trebali koristiti VPN

Budući da toliko mnogo ustanova sada nudi besplatni WiFi, pri povezivanju ćete htjeti koristiti VPN. Iako je WiFi sjajan, cyber-kriminalci smatraju da je i on sjajan. Spajanjem na poslužitelj po vašem izboru stvarate sigurnu i šifriranu vezu. Na taj način znatno smanjujete rizik da će kriminalci ili cybertheives ukrasti vaše privatne podatke.

Drugi razlog korištenja VPN-a je da vam pomogne da zaobiđete geo-ograničenja. Povezivanje s tamo poslužiteljem pomoći će vam bez obzira gdje se nalazite. To je zato što softver za blokiranje misli da se nalazite negdje drugdje. To može biti prava prednost ako pokušavate pristupiti određenim regijama ili vam je onemogućeno gledanje sadržaja. Jednostavno se povežite s poslužiteljem i možete početi pregledavati ili pregledavati sadržaj kojem želite pristupiti.

Da li pušta?

FPN test propuštanja preglednikaKad opet odgovorite na to pitanje, morate pogledati koliko je nova usluga. Proveli smo testove propuštanja s dvije različite web stranice. Nažalost, nismo bili u mogućnosti izvršiti test s našeg omiljenog mjesta, jer čim smo pokrenuli test, on je kucnuo proxy izvan mreže. Na drugoj web stranici mogli smo obaviti test. Kao što možete vidjeti na donjoj slici, da, ona pušta. Nismo očekivali taj rezultat, jer više etablirani punomoćnici ne pokazuju takvo propuštanje. Ako će Mozilla izdati FPN preglednik ili proizvod na cijelom uređaju, morat će ih sigurno riješiti. Međutim, imali smo puno veće sreće kad smo koristili stvarnu aplikaciju. Umjesto pronalaska više poslužitelja poput proxyja, pokazao se kao jedan poslužitelj. Uz to, imali smo sreće i s drugim testom.FPN Leaktest 2 Kao što možete vidjeti u ovom testu, jedino što se pokazuje je veliki broj hmelja. U ovom trenutku nije poznato možete li prilagoditi broj hmelja (poslužitelja kroz koje se promet usmjerava) ili ne. Budući da pokazuje 11 skokova, kaže da bi mogao ukazivati ​​na upotrebu proxyja ili VPN-a. Smanjenje broja hmelja povećalo bi brzinu usluge i umanjilo sumnju na one koji misle da je broj previsok.

Trebam li koristiti ovaj VPN?

Da bismo pogledali potpunu verziju uređaja, ustanovili smo da će usluga i dalje biti uspješna, usprkos gubicima brzine. Definitivno će zaštititi vašu privatnost i pomoći vam da zaobiđete geo-ograničenja. U vrijeme ovog pregleda nismo imali problema s pristupom sadržaju iz drugih regija. Usluga možda ne nudi sva zvona i zviždanja koja biste mogli očekivati ​​od drugih usluga, ali s 5 dolara mjesečno, ona dobro funkcionira i definitivno će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Kažemo da, usluga pruža dobru vrijednost i zaštitit će vašu privatnost.

Završne misli o Firefox privatnoj mreži

FPN preglednik i potpuna VPN usluga prilično obećavaju s obzirom na reputaciju Mozilla tima. No, postoje neka pitanja koja trebate riješiti u vrijeme ovog pregleda prije nego što ćemo vam moći dati odgovor na njih. Samo vrijeme može reći hoće li se rješavati čimbenici koji nas se tiču ​​i kako će se igrati Firefox privatna mreža. U međuvremenu, korisnici sustava Windows 10 u Sjedinjenim Državama mogu se prijaviti za Firefox VPN beta kako bi dobili pristup svojoj mreži. Trošak je 4,99 dolara mjesečno, a kreditna kartica je jedina opcija plaćanja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map