Naš FrootVPN pregled utvrdio je malu VPN uslugu koja je na VPN prostoru manje od dvije godine. Započeli su kao besplatna VPN usluga. U listopadu 2015., uz potvrdu web stranice The Pirate Bay, usluga je u oko tjedan dana dobila preko 100 000 novih korisnika. Zbog tako velike količine korisnika u tako kratkom vremenu brzo su ustanovili da njihova mala mreža ne može biti održavana na potpuno besplatnoj osnovi, pa sada naplaćuju nominalnu naknadu. Poslužitelji imaju u devetnaest zemalja nakon velikog ažuriranja mreže u rujnu 2016. Njihova usluga podržava OpenVPN, L2TP i PPTP protokole..

FrootVPN pregled

Cijene i posebne ponude

FrootVPN usluga uključuje neograničen pristup njihovoj VPN mreži poslužitelja u Kanadi, Francuskoj, Švedskoj i Sjedinjenim Državama. Na račun možete povezati do pet istodobnih uređaja. FrootVPN podržava OpenVPN protokol s vrlo jakim algoritmom šifriranja. Podržava i L2TP i PPTP pa se njihova usluga može koristiti na raznim platformama i uređajima.

FrootVPN cijeneFrootVPN cijene su neke od najnižih na VPN prostoru. Njihova struktura cijena diskontira se na temelju duljine izraza. Oni nude tri različita terminska paketa svog VPN-a. Ovi uvjeti uključuju mjesec, tri mjeseca i 1 godinu. Njihove cijene počinju od 4,99 dolara za mjesec dana usluge. Možete dobiti tri mjeseca za 11,97 dolara ili 3,99 dolara mjesečno. Konačno, ako se pretplatite na godinu dana, cijena je 35,88 USD ili samo 2,99 USD mjesečno. Njihova cijena je jeftina u usporedbi s većinom ostalih VPN pružatelja usluga.

FrootVPN nudi nekoliko različitih načina na koje možete platiti za VPN pristup. Možete platiti koristeći PayPal, glavnu kreditnu karticu, Bitcoin, giropay i WebMoney. Kreditne kartice koje prihvaćaju su MasterCard, VISA, American Express i Discover. Giropay će vam omogućiti izravno plaćanje bankovnim prijenosima. Korištenje Bitcoina i WebMoneya omogućit će vam da budete anonimniji.

Probno razdoblje bez rizika

Iako nemaju besplatno probno razdoblje, FrootVPN svim novim korisnicima nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo je više nego dovoljno vremena da sami isprobate njihov VPN. Ako iz bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni njihovom uslugom, vratit će vam uplatu u cijelosti. Morate zatražiti povrat pretplate u roku od 30 dana od pretplate na njihovu uslugu. Povrat sredstava nakon tog razdoblja neće biti dodijeljen. Ne spominju se vrste plaćanja koje ispunjavaju uvjete za ovaj povrat, stoga se raspitajte o osoblju ako plaćate drugim putem osim PayPal-a ili glavnom kreditnom karticom.

Posjetite FrootVPN

Lokacije mreže i poslužitelja FrootVPN

FrootVPN upravlja brzo rastućom mrežom s VPN poslužiteljima na strateškim lokacijama širom svijeta. To njihovu uslugu čini idealnom za one koji putuju i trebaju im dodatnu privatnost. FrootVPN tim je u rujnu 2016. dodao 14 novih lokacija poslužitelja, što je proširilo njihovu mrežu prije svoje prethodne veličine.

CountriesLocationsServersIP’sProtocols
191940+nepoznataOpenVPN, L2TP, PPTP

FrootVPN ima poslužitelje u sljedećim zemljama:

  • Australija, Brazil, Kanada, Francuska, Njemačka, Hong Kong, otok Man, Izrael, Japan, Meksiko, Holandija, Poljska, Rusija, Singapur, Južna Koreja, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Sjedinjene Države

FrootVPN mreža omogućuje Torrent i P2P promet. Ne prijavljuju ništa što njihovi korisnici rade dok su na usluzi što će im pomoći da ostanu anonimni i sigurni.

Privatnost i sigurnost

Pronalaženje VPN-a koji ne bilježi nijednu vašu mrežnu aktivnost najvažniji je za zaštitu vaše internetske privatnosti tijekom korištenja njihove usluge. FrootVPN ima odobrenje The Pirate Bay-a i na njegovoj je web stranici obilno jasno da ne mogu zabilježiti nijednu internetsku aktivnost dok koriste njihovu uslugu. Evo izvatka s njihove web stranice:

Ne držimo nikakve zapisnike bilo koje vrste kao što su podaci o korisniku, vremenske oznake, širina pojasa, IP adresa, DNS upiti i sesije dnevnika ni o jednoj od vaših aktivnosti kako bismo izbjegli nadzor treće strane.

Evo jednog preuzetog iz njihove politike privatnosti.

Ne spremamo podatke o prometu i ne pohranjujemo zapisnike. To znači da NIKADA ne bilježimo vašu IP adresu, vrijeme i slične detalje. Nudimo anonimno surfanje, a naša pravila su da u svakom trenutku čuvamo privatnost korisnika. Nikada nećemo tražiti od naših korisnika bilo kakve osobne podatke. Nikada ne pratimo ili ne bilježimo vašu internetsku aktivnost

Ovi izvaci pokazuju da FrootVPN ozbiljno shvaća vašu privatnost dok koristi njihov VPN. Svaki kupac dobiva novu slučajnu IP adresu kad god se poveže s njihovom uslugom. Ne čuvaju podatke o plaćanju, čuvaju se kod svojih obrađivača koji ne smiju ih posredovati drugima.

Iako imaju malu mrežu od oko 40 poslužitelja u samo četiri zemlje, vašu internetsku sigurnost tretiraju vrlo ozbiljno. Njihova OpenVPN veza koristi vrlo jak algoritam TLS-ECDHE-AES-256-GCM-SHA384 za šifriranje svih vaših internetskih transakcija. Autentifikacija između poslužitelja i klijenta koristi TSL 1.1 2048 bitni RSA. To im omogućuje prosljeđivanje tajnosti tako da vaši podaci budu zaštićeni ako dođe do budućeg kršenja sigurnosti. Šifriranje L2TP koristi 168-bitne, a PPTP veze 128-bitnu šifru snage. To znači da uvijek možete biti sigurni da je sav vaš internetski promet sigurno šifriran dok koristite njihovu uslugu.

Posjetite FrootVPN

Hands-on testiranje

Prijavljivanje za račun vrlo je jednostavan postupak za koji FrootVPN kaže da traje svega 10 sekundi. Trebat ćete unijeti korisničko ime, lozinku i svoju adresu e-pošte. Ovisno o vašem izboru vrste plaćanja, možda će biti potrebne druge informacije nakon što kliknete gumb za odlazak za dovršavanje transakcije. Također možete potvrditi potvrdni okvir da biste automatski obnovili pretplatu. To ilustrira slika ispod.

FrootVPN pretplata

FrootVPN nema prilagođene softverske klijente ili aplikacije, ali kažu da rade na Androidu. Spajanje na njihovu mrežu prvenstveno je putem otvorenog koda OpenVPN Connect klijenta iz OpenVPN Technologies ili putem softvera ugrađenog u sam OS poput L2TP i PPTP veza. Nakon što se na vaš uređaj instalira softver OpenVPN Connect, morat ćete ručno instalirati odgovarajuće (.opvn) datoteke kako biste se mogli povezati s VPN poslužiteljima u njihovoj mreži. Oni se mogu dobiti u odjeljku s računima na njihovoj web stranici nakon što se jednom prijavite na njihovu web stranicu.

Na njihovu se VPN mrežu možete povezati s OpenVPN-om na sljedećim platformama: Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Linux / Debian i iPhone / iPad. L2TP protokol podržan je u sustavima Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Ubuntu, iPhone / iPad i Android. PPTP protokol će vam omogućiti da pokrenete njihov VPN na Synology NAS i Microtik usmjerivačima. Kao što vidite, oni podržavaju većinu glavnih platformi i uređaja. FrootVPN je ilustrirao vodiče na njihovoj stranici za podršku koji vam pomažu da konfigurirate sve ove uređaje za povezivanje s njihovom VPN mrežom..

Povezivanje s Windows VPN klijentom

OpenVPN GUIPogledajmo sada kako možemo konfigurirati Windows da koristi FrootVPN uslugu. Prvo trebate preuzeti klijent Windows WindowsVVN ​​Connect na računalo. Vezu možete pronaći u području podrške na njihovoj web stranici. Nakon što na svoj uređaj preuzmete odgovarajući program za instalaciju paketa, morat ćete ga otvoriti i pokrenuti. Ovo će dodati ikonu (prikazanu desno) na radnu površinu. Klikom na to otvorite Windows klijent u sistemsku traku na sljedeći način.

Traka sustava OpenVPN

Nakon što pokrenete klijenta i instalirate odgovarajuće (.ovpn) datoteke, kliknite gornju ikonu u ladici, odaberite svoj poslužitelj i kliknite poveži. Jednostavno kao to. U trenutku ćete dobiti poruku koja pokazuje da ste povezani, a zaslon ikona će postati zeleno. Sav je vaš internetski promet sada šifriran, a internetska privatnost zaštićena je mrežom FrootVPN.

Posjetite FrootVPN

FrootVPN test brzine

Nastup FrootVPN-a pomalo je razočarao. Kao što je prikazano na slici dolje, naša brzina bila je manja na VPN-u nego što je bilo izravno našem pružatelju internetskih usluga. Očekivali biste neki utjecaj na brzinu pomoću bilo kojeg VPN-a uzrokovanog pretjeranim šifriranjem vašeg internetskog prometa.

FrootVPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, FrootVPN šifrirana veza smanjila je našu brzinu za preuzimanje osnovnog ISP-a s 41,73 Mb / s na 18,99 Mb / s. Ovo je pad brzine preuzimanja od preko 50% kada ste povezani na VPN. To je više nego što bismo željeli vidjeti. Slični rezultati dobiveni su prilikom povezivanja s drugim poslužiteljima u mreži. Iako se očekuje određeni gubitak, osjećamo da je ovaj pretjeran. Čak i uz gubitak brzine od 50%, još uvijek bismo mogli učiniti sve što je potrebno dok koristimo njihovu uslugu jer je naša internetska brzina od početka velika. To u vašem slučaju možda nije točno, pa vam preporučujemo da testirate uslugu kako biste provjerili je li njihova izvedba prihvatljiva.

Zaključak

FootVPN je osnovna VPN usluga. Oni nemaju vlastiti prilagođeni softver, ali oni imaju priručnike za ručnu konfiguraciju koji vam pomažu da konfigurirate njihovu uslugu sa širokog spektra uređaja. Njihova osnovna veza je kroz OpenVPN Connect GUI softver otvorenog koda. Morate uvoziti (.ovpn) datoteku da biste se povezali s uređajem pomoću OpenVPN protokola. Oni također imaju vodiče za korištenje L2TP i PPTP s različitim uređajima.

Njihova usluga uključuje neograničen VPN pristup poslužiteljima koji imaju u devetnaest zemalja. Izjavili su da ne vode nikakve zapisnike, tako da neće moći pomoći agencijama za provođenje zakona / autorskim pravima ili bilo kojoj trećoj strani. Kažu kako ne vode nikakve zapisnike, nemaju im što ponuditi. Preporučio ih je The Pirate Bay, a njihova VPN mreža je Torrent i P2P dijeljenje datoteka prijateljski.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

  • Podržavaju OpenVPN, L2TP i PPTP protokole.
  • Imaju jeftinu VPN uslugu
  • Nemaju uvjeta za 30-dnevno jamstvo povrata novca.
  • Omogućuju vam anonimno plaćanje putem Bitcoin-a i WebMoney-a
  • Oni nude terminske popuste na godišnju pretplatu.

Ideje za poboljšanje usluge:

  • Ponudite prilagođeni softver za Windows i Mac OS X
  • Ponudite mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje
  • Nastavite rasti mrežu i poboljšati performanse

Bez obzira koji termin odaberete (mjesečno, 3 mjeseca ili godišnje) FrootVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Isprobajte njihovu uslugu i sami testirajte njezinu izvedbu. Ako odlučite da vam FrootVPN najbolje odgovara i uživate u korištenju, možete se pretplatiti za samo 2,99 USD mjesečno.

Posjetite FrootVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me