Hrabri pregled preglednika 2016

Ikona za hrabri preglednikBrave preglednik je projekt otvorenog koda koji je razvio Brave Software. Umjesto korištenja proširenja za blokiranje oglasa, Brave je izradio preglednik od početka. Cilj je preglednika Hrabri zamijeniti oglase i tragače koji usporavaju internet čišćim oglasima. Trenutačno je preglednik dostupan za Windows, Mac OS X, Linux, iOS i Android.


Zbog načina na koji je dizajniran, Brave preglednik eliminira potrebu za korištenjem više blokatora oglasa i alata za praćenje. Također je integriran s softverskim projektom HTTPS Everywhere Fondacije Electronic Frontier. Ono što znači jest šifriranje vaših podataka kada koristite zajedničke web lokacije koje nisu normalno kriptirane. U ovom ćemo pregledu pokazati kako preuzeti, instalirati i koristiti preglednik Brave.

Hrabro financiranje preglednika

Brave preglednik dopušta otvaranje nekih oglasa i traže donacije. Međutim, oglasi se mogu u potpunosti isključiti. Većina njihovih sredstava dolazi od izdavača i korisnika koji žele donirati za tu svrhu. Softverski tim tvrtke Hrabri navodi da izdavači web stranica mogu očekivati ​​bolju ponudu zbog mikro uplata na tim web lokacijama. Ne pretplaćuju se na Program prihvatljivih oglasa, ali upotrebljavaju neke iste smjernice.

Hrabri preglednik za Windows

Budući da je Brave preglednik samostalan softver umjesto proširenja preglednika, pokazat ćemo vam kako ga instalirati na Windows. Započnite www.brave.com/downloads. Sada ćete vidjeti stranicu u nastavku. Odaberite bilo koju verziju sustava Windows koju želite, bilo da je 32-bitna ili 64-bitna.

Instalirajte hrabri preglednik

Sada kliknite na spremiti datoteku. Na zaslonu će se pojaviti poruka koja vam govori da se softver instalira.

Obavijest o ugradnji za hrabre

Kao što vam je prikazano na gornjoj slici, preglednik Brave otvorit će se kad instalacija bude gotova. Kao što vidite u nastavku, vaš Brave preglednik je otvoren i spreman za upotrebu.

Hrabri početni ekran

Hrabro djeluje kao i svaki drugi preglednik, ali mi ćemo vam pokazati značajke i mjesto na kojem se nalaze.

Kako koristiti hrabri preglednik za Windows

Hrabri tim preglednika ima smisla spominjati brzinu preglednika i to brzo. Kao što vidite u crvenom okviru u nastavku, preglednik prikazuje koliko traje stranica za učitavanje. Zelena strelica na ovoj slici upućuje na ikonu lava.

Hrabre značajke preglednika

Kliknite ikonu lava da biste otvorili sliku Ploča za hrabrost. Ovdje možete prilagoditi napredne kontrole prikazane u nastavku pomoću klizača. Također će vam reći o blokiranim oglasima, trackerima, skriptama i načinima otiska prsta. Ovdje možete isključiti zaštitu premještanjem klizača sa oklopa prema štitnicima prema dolje.

hrabra ploča

Možete promijeniti i druge postavke u pregledniku. Crvena strelica ispod pokazuje ikonu izbornika. Kliknite na nju i odaberite postavke.

hrabar glavni ekran

Sada ćemo pregledati šest kartica koje se nalaze ispod naslova postavki. Na vrhu ekrana možete vidjeti kako se zove postavke. Prijeđimo postavke u svakom odjeljku.

hrabra kartica preglednika općenito

Općenito – Na ovoj kartici možete odrediti na kojoj stranici preglednik želite pokrenuti. Također možete postaviti početnu stranicu i jezik koji želite koristiti. Kada imate oznake, možete ih staviti na traku oznaka i odlučiti kako želite da se prikazuju pomoću klizača. Dostupne su i neke postavke izgleda. Za razliku od drugih preglednika koji neke od ovih opcija otežavaju u pronalaženju ili korištenju, Brave preglednik obavlja sjajan posao čineći ga jednostavnim za prosječnog korisnika.

Traži – Na ovoj kartici postavljate koju tražilicu želite koristiti kao zadanu pretragu. Možete odabrati Amazon, Bing, DuckDuckGo, Google, Twitter, Wikipedia, Yahoo i Youtube. Na ovoj kartici možete odabrati i postavke trake lokacije.

Kartice – Možete postaviti broj kartica koje želite prikazati odjednom, bez obzira želite li ili ne želite unaprijed pregledati karticu i ako želite da budu iste boje kao i vaša tema.

Sigurnost – Jedan od najvažnijih naslova na stranici. Ovdje možete odabrati brisanje povijesti pregledavanja, povijesti preuzimanja, spremljenih slika i datoteka te kolačića web mjesta kad zatvorite preglednik. Pregledniku možete reći kako upravljati lozinkama, bilo da odlučite koristiti ugrađeni ili vlastiti upravitelj. Ne prati je sljedeća opcija u ovom naslovu. Možete poslati slanje zaglavlja “Ne prati” sa zahtjevima za pregledavanje. Zadnja opcija u ovom odjeljku je za postavke dodataka. Pomicanje klizača omogućit će podršku za Adobe Flash.

Štitovi – Postavke smještene na ovoj kartici iste su postavke na gornjoj ploči Hrabrost.

Napredna – Kao što možda pogađate, postavke na ovoj kartici tehničke su. Ovdje postavljate zadanu razinu zumiranja, hardversko ubrzanje, želite li ili ne želite koristiti HTML5 čitač PDF-a, i ako želite omogućiti glatko pomicanje.

To su sve postavke za Brave preglednik. Sada ćemo pogledati web stranicu pomoću preglednika Brave. Budući da zaštitu možemo uključiti i isključiti, pokazat ćemo vam razlike.

Na slici ispod prikazana je web stranica s hrabrim štitnicima prema dolje. Oglase možete vidjeti ovdje, kao što pokazuju zelene strelice. Još jedan zanimljiv dio ove slike prikazan je u crvenoj kutiji na vrhu. Možete vidjeti kako stranica traje 6,82 sekunde za učitavanje na brzinskoj vezi.

Hrabri štitnici doljeSljedeća slika prikazuje istu web stranicu s oklopom prema gore. Kao što vidite, oglasa više nema. Još jednom stavljamo okvir oko brzine opterećenja. S oklopom prema gore, web-stranici treba 1,29 sekundi, što je otprilike 1/5 vremena kada radi sa štitnicima prema dolje. Osim toga, mjesto je mnogo čišće.

Hrabri preglednik se podiže

To je to što Brave preglednik izgleda za Windows operativni sustav.

Hrabri preglednik za Android

Hrabri za Android mobilne uređaje potpuno je drugačiji od verzije za stolna računala. U verziji za Android zove se Hrabri preglednik – Link Bubble. Da biste pokrenuli ovaj postupak, idite na trgovinu Google Play i utipkajte Hrabri preglednik. Pronađite Brave Browser – Link Bubble i dodirnite ga. Zatim kliknite na prihvatiti i vidjet ćete 3. zaslon s mjehurićem gore.

instalirati hrabri preglednik android

Nakon dolaska do tog zaslona kliknite tri okomite točke s desne strane. Kliknite na njih i odaberite bliski mjehurić. Vraćat ćete se na uobičajeni zaslon, pa dodirnite Hrabra ikona vidite na središnjoj slici. Na sljedećem zaslonu dodirnite u redu. Morate omogućiti Hrabri preglednik kao svoj primarni preglednik da bi mogao raditi.

Hrabri preglednik Android, drugi 3

Početni zaslon prikazan je na prvoj slici ispod. Dodirnite novi mjehurić i upišite adresu. Tada ćete vidjeti ikonu web mjesta pojaviti u oblačiću. Dodirom na tri točke možete kliknuti na različite opcije i osigurati da su štitovi omogućeni.

Instalirajte hrabri preglednik Android

I to je sve što je do Android verzije. Hrabri preglednik – Link Bubble pomalo se navikava, ali djeluje. Imajte na umu da je Brave još uvijek jako nov, tako da će vjerojatno doći do promjena.

Zašto koristiti Hrabri preglednik?

Hrabri preglednik čini dobar posao blokiranja oglasa što će zauzvrat ubrzati vrijeme potrebno za učitavanje web stranica. Brzina i upotreba podataka posebno su važni za mobilne korisnike. Drago nam je kad vidimo da rade s EFF-om i koriste jednu od njihovih tehnologija.

Zaključak

Zaključno, sviđa nam se način rada preglednika Brave. I dalje možete ostavljati oglase unutar blokatora kako biste podržali njihov uzrok ili možete blokirati sve ako želite. Lijepo je imati preglednik s ugrađenim blokatorima oglasa kako ne biste morali preuzimati dodatne aplikacije. Iako dobro funkcionira, trebali biste koristiti dodatne alate poput VPN-a da biste zaštitili svoju privatnost.

Posjetite hrabre

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map