Tim ibVPN počeo je nuditi proxy usluge 2003. Početkom 2010. pokrenuli su ibVPN, nudeći PPTP i L2TP veze. Kako je vrijeme prolazilo, dodavali su podršku za OpenVPN, SSTP i SoftEther. Godine 2011 dodao je sve-u-jedan VPN klijent za Windows. Od tada je ibVPN tim dodao Mac klijenta zajedno s iOS i Androidovim aplikacijama. Njihovi najnoviji dodaci uključuju Chrome i Opera proširenja, Socks5 proxy i Smart DNS za pomoć u deblokiranju kanala u drugim zemljama..

Od pokretanja usluge 2010. godine ibVPN tim bio je prilično zauzet. Nude prilagođeni VPN klijentski softver i mobilne aplikacije. U 2014. ibVPN je predstavio svoju ibDNS uslugu. ibDNS je SmartDNS usluga koja vam pomaže izbjeći geo ograničenja bez gubitka brzine povezane s VPN šifriranjem. Dvije godine kasnije 2016. izveli su punomoćnici Socks5. ibVPN ima širok raspon planova za izbor ovisno o vašim potrebama.

ibVPN

Cijene i posebne ponude

ibVPN nudi prilično malo VPN planova. Imaju nekoliko vrsta računa na temelju vaših potreba. Najbolji način da odlučite koji vam je plan je da potražite tablicu na njihovoj stranici s cijenama. Najdraži mi je Ultimate VPN plan koji uključuje neograničen pristup njihovoj punoj mreži, SmartDNS i Sock5 proxyje bez dodatnih troškova. Pretplatite se na Ultimate plan i povežite se na najviše 3 uređaja istovremeno.

ibVPN cijene

ibVPN nudi terminske popuste na sve njihove planove. Možete uštedjeti do 55% popusta na godinu dana od Ultimate VPN paketa. Njihovi mjesečni planovi prilično se cijene od 4,95 do 10,95 dolara, ali godišnji je plan još bolja vrijednost. Cijena jednogodišnjeg plana njihova Ultimate plana iznosi samo 4,83 dolara mjesečno ibVPN poseban stranicu za spremanje.

ibVPN podržava širok raspon mogućnosti plaćanja. Volim da koristim PayPal za internetske usluge da bih imao drugo mjesto za upravljanje pretplatom. Također mi se sviđa što ibVPN nudi bitcoin kao opciju plaćanja. Također prihvaćaju glavne kreditne kartice (Visa, MasterCard, American Express, Discover), Perfect Money, WebMoney, Payza, CashU i još nekoliko opcija plaćanja.

Probno razdoblje bez rizika

IbVPN tim razumije da vam treba vremena za testiranje usluge. Oni nude a 24-satno besplatno probno razdoblje zajedno s 15-dnevnom garancijom povrata novca. Ovo će vam pružiti dovoljno vremena za testiranje usluge zajedno s ibVPN klijentskim softverom i mobilnim aplikacijama. Ako niste zadovoljni, jednostavno zatražite povrat novca u prvih 15 dana.

Posjetite ibVPN

Lokacije ibVPN mreže i poslužitelja

Kad je u pitanju mreža ibVPN upravlja poslužiteljima na strateškim lokacijama širom svijeta. Njihova mreža je tijekom godina stvarno rasla. Oni dobro rade nudeći pouzdane VPN veze na ključnim mjestima širom svijeta. Imaju više lokacija poslužitelja u popularnim zemljama poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije. ibVPN omogućuje bujice i P2P sa svojim Ultimate VPN i Torrent VPN računima.

CountriesLocationsServersIP’sProtocols
47631002000OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, SoftEther

Jednostavno možete odrediti koji poslužitelji dopuštaju bujicu prometa. Označeni su s P2P na početku imena poslužitelja i grupirani su pri dnu popisa poslužitelja. Podržavaju P2P veze s poslužiteljima u Bugarskoj, Kanadi, Hong Kongu, Litvi, Luksemburgu, Nizozemskoj, Rusiji, Švedskoj i Ukrajini.

ibVPN ima servere u Argentini, Australiji, Austriji, Belgiji, Brazilu, Bugarskoj, Kanadi, Čileu, Kini, Češkoj, Danskoj, Egiptu, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Mađarskoj, Islandu, Indiji, Irskoj, Izraelu, Italiji, Japanu , Koreja, Litva, Luksemburg, Meksiko, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Panama, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Saudijska Arabija, Singapur, Slovenija, Južna Afrika, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija, Ujedinjeno Kraljevstvo Države i Vijetnam.

Privatnost i sigurnost

Ovisno o vašoj namjeni za korištenje VPN usluge, pravila zapisivanja mogu biti vrlo važna. ibVPN je vrlo jasan u vezi s podacima koje bilježe. U svojoj politici privatnosti spominju da ibVPN ne prati upotrebu Interneta za korisnike i ne vodi evidenciju aktivnosti korisnika.

Prema pravilima o privatnosti ibVPN-a, oni bilježe sljedeće podatke i čuvaju podatke 7 dana:

 • Vrijeme, datum i lokacija VPN veza je uspostavljena.
 • Trajanje VPN veze.
 • Širina pojasa koja se koristi za vrijeme veze.

Druga strana je sigurnost. Razina ponuđene enkripcije je važna. ibVPN je započeo s PPTP i L2TP protokolima. Dodali su OpenVPN s podrškom za TCP i UDP veze. Možete se povezati i pomoću SSTP ili SoftEther-a. Podrška širokom rasponu protokola pruža usluzi dobar spoj sigurnosti i kompatibilnosti.

Posjetite ibVPN

Hands-on testiranje

Ako ste pročitali bilo koju moju recenziju, onda znate da smatram samo VPN davatelje s kvalitetnim klijentskim softverom. ibVPN se dobro uklapa u tu kategoriju. Nude dobro dizajniran i vrlo funkcionalan klijentski softver za Windows i Mac. Zajedno s mobilnim aplikacijama za iPhone, iPad i Android mobilne uređaje.

Povezivanje s Windows VPN klijentom

Pogledajmo pobliže VPN klijenta ibVPN All-In-One za Windows.

ibVPN Windows klijent

Kao što vidite ibVPN klijent je prilično jasan. Jednostavno možete birati između lokacija poslužitelja i protokola (L2TP, OpenVPN, PPTP, SSTP). Ako odaberete OpenVPN, možete birati i između TCP i UDP. Preporučio bih UDP za streaming usluge. Primijetit ćete porast brzine pomoću UDP-a preko TCP-a.

IbVPN Windows klijent podržava OpenVPN, PPTP i L2TP veze. Sviđa mi se pad poslužitelja. Olakšava odabir mjesta bilo kojeg poslužitelja na njihovoj mreži. Imajte na umu da račun kojem ste se prijavili diktira kojim poslužiteljima možete pristupiti. Testirao sam ibVPN koristeći njihov Ultimate VPN paket.

Posjetite ibVPN

Povežite se s Mac VPN klijentom

Pored robusnog Windows softvera, ibVPN ima i Mac klijent. Najnoviju verziju možete preuzeti izravno s njihove web stranice. Upotrijebite Mac klijent da biste se povezali s bilo kojim lokacijama ibVPN-ovog poslužitelja širom svijeta.

ibVPN Mac klijent

Kao što možete vidjeti ibVPN klijent za Mac izgleda vrlo slično svom Windows kolegi. Tim ibVPN napravio je sjajan posao na softveru.

Povežite se s iPhonea ili iPada

ibVPN nudi svojim članovima besplatnu iOS aplikaciju. Možete ga preuzeti izravno iz Apple iTunes prodavaonice. Za mobilnu aplikaciju potreban je iOS 8 ili noviji. Podržava iPhone, iPad i iPod Touch. Aplikacija je optimizirana za iPhone 7.

ibVPN iOS aplikacija

Kad instalirate ibVPN iOS aplikaciju na vaš iPhone ili iPad, ona će vam omogućiti odabrano mjesto poslužitelja. Odatle će konfigurirati profil na vašem uređaju koji će vam pomoći da se povežete s tim poslužiteljem. Ušteda vam vremena i glavobolje u odnosu na ručno podešavanje veze.

Posjetite ibVPN

Povežite se s Androidovom aplikacijom

Pored njihove iOS aplikacije, ibVPN tim razvio je aplikaciju za Android. Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play-a. Zapamtite da ibVPN nudi neograničenu propusnost bez obzira na to koji uređaj koristite. Oni također omogućuju više veza na temelju plana koji odaberete što je posebno lijepo na putovanju. Povezujem se s prijenosnog računala i telefona istovremeno s jednim računom.

ibVPN Android aplikacija

Korištenje Androidove aplikacije još je lakše od iOS-ove kolege. Jednom kada se prijavite u Androidovu aplikaciju možete odabrati mjesto poslužitelja. Aplikacija će se povezati i vaši će se podaci šifrirati. Kada završite s korištenjem VPN-a, jednostavno prekinete vezu i nastavite pregledavati. Aplikacija opet čini život jednostavnijim u odnosu na ručno postavljanje VPN-a na Android uređaju.

Posjetite ibVPN

ibVPN test brzine

Testirao sam brzinu ibVPN pomoću Ultimate VPN računa nakon instaliranja njihovog sve-u-jednom Windows klijenta. OpenVPN UDP i L2TP korišteni su za testiranje performansi ibVPN mreže za pregled. Rezultati ispitivanja brzine pomiješani su na lokacijama poslužitelja u Sjedinjenim Državama.

Slike dolje prikazuju moju brzinu bez VPN-a, a zatim se jednom spoje na ibVPN poslužitelj smješten u Amsterdamu. Brzina je bila prilično impresivna obzirom da ibVPN omogućuje bujice na tom poslužitelju.

ibVPN test brzine

Kao što vidite, postojala je oko 10% razlika u brzini između veze izravno na moj ISP i veze na ibVPN poslužitelj u Amsterdamu. Šifriranje dodaje dodatne troškove tako da možete očekivati ​​smanjenje performansi. To je trgovina za višu razinu privatnosti. Sa brzinom od gotovo 60 Mbps možete lako preuzimati ili strujati HD sadržaje.

Zaključak

Tijekom godina sam uživao u korištenju ibVPN-a i imao sam sjedište u prvom redu za gledanje usluge kako raste. Njihov tim obavio je sjajan posao na proširivanju servisnih značajki i mrežnih lokacija. Više volim jedan jednostavan plan koji možete pojesti (Ultimate VPN), ali oni nude puno vrijednosti u nekoliko njihovih planova. ibVPN je razvio čitav niz klijentskog softvera i mobilnih aplikacija.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje Windows i Mac klijenata
 • Mobilne aplikacije za iPhone, iPad i Android
 • Podrška za OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP, SSTP i SoftEther
 • Smart DNS i Sock5 proxyji uključeni su u Ultimate VPN plan
 • Popust na duboke termine na godišnju pretplatu

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Smanjite broj ponuđenih VPN planova
 • Poboljšajte mrežne performanse u Sjedinjenim Državama
 • Nastavite dodavati lokacije poslužitelja

Uživao sam u testiranju ibVPN-a. Pouzdanost je bila izvrsna i brzina je bila prilično dobra na odabranim P2P prijateljskim poslužiteljima. Trebali biste isprobati sami. Povežite se sa sustavom Windows ili Mac zajedno s iOS-om i Androidom. Dajte usluzi testnu vožnju. Mislim da ćete uživati ​​u dodatnim značajkama kao što su Smart DNS i Sock5 proxy. Ne zaboravite se prijaviti za vrstu računa koja najbolje odgovara vašim potrebama. Najdraži mi je Ultimate VPN plan.

Posjetite ibVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me