IVPN pregled

IVPN osnovala je 2009. skupina IT stručnjaka koja se susrela radeći na svom MSc-u iz informacijske sigurnosti na Sveučilištu u Londonu. Tvrtka je smještena na Malti. Njihova fizička adresa navedena je na web mjestu IVPN, što je lijepo jer ga većina pružatelja usluga ne navodi.


IVPN pregled

Cijene i posebne ponude

IVPN nudi jedinstveni plan koji uključuje neograničen pristup njihovoj mreži. Cijena neograničene VPN razlikuje se ovisno o tome jeste li se prijavili za ponavljajuće naplate zajedno s terminom računa. Cijene se kreću od 8 do 20 dolara mjesečno.

IVPN planovi cijena

Poput većine VPN pružatelja usluga IVPN nudi terminske popuste. Što je rok dulji, to ćete uštedjeti. Na naplatu se možete prijaviti na mjesečnoj, tromjesečnoj, šestomjesečnoj ili godišnjoj osnovi. Njihov godišnji plan najbolja je vrijednost s popustom od 44%. Možete posjetiti IVPN poseban stranicu za uštedu do 44% popusta neograničen VPN pristup.

IVPN prihvaća PayPal i Bitcoin plaćanja. Sviđa mi se PayPal jer je jednostavno upravljati uslugama pretplate. Bitcoin je dobar izvor plaćanja za one koji traže dodatni sloj privatnosti dok pjevaju. I dalje ćete morati navesti valjanu adresu e-pošte za primanje podataka o prijavi.

Probno razdoblje bez rizika

Bez obzira kojeg davatelja VPN odabrali želite testirati njihovu uslugu. Većina će vam tvrtki pružiti tu mogućnost, a IVPN je pokriven. Oni razumiju da trebate da biste bili sigurni da sve radi. Za pomoć nude 7-dnevnu garanciju povrata novca. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni, u prva dva dana otkažite ih u cijelosti.

Evo IVPN pravila o povratu sredstava s njihove web lokacije:

IVPN nastoji ispuniti očekivanja svih novih korisnika i nudi neograničenu podršku kako bi pomogao korisnicima u slučaju problema s kojima se mogu suočiti u konfiguriranju usluge. Ako ipak niste zadovoljni uslugom iz bilo kojeg razloga, možete zatražiti puni povrat u roku od 7 dana od aktiviranja usluge (bili bismo vam zahvalni ako biste nam mogli reći zašto, ali ne morate!).

Razmotrili smo produljenje ove ponude na 30 dana, ali po našem iskustvu to otvara vrata za zloupotrebe od strane ljudi koji jednostavno žele pijaviti s mreže i troše što više mrežnih resursa, a da za to ne plaćaju. To očito utječe na uslugu koju možemo pružiti našim vjernim kupcima koji plaćaju i stoga smo donijeli odluku o ograničavanju politike povrata na 7 dana.

IVPN

Mreže i lokacije poslužitelja IVPN

Mreža IVPN nije velika kao neki od naših najboljih VPN pružatelja, ali oni upravljaju nizom VPN poslužitelja na ključnim mjestima širom svijeta. Svi članovi imaju puni pristup svojoj mreži.

CountriesLocationsServersIP’sProtocols
91214nepoznataOpenVPN, L2TP

IVPN ima poslužitelje u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Rumunjskoj i Hong Kongu

Privatnost i sigurnost

Ako vam je glavni cilj internetska privatnost i anonimnost, tada ćete htjeti detaljno pogledati davatelje privatnosti i pravila prijavljivanja prije nego što se pridružite. IVPN na svojoj početnoj stranici navodi da ne pohranjuju zabilježene podatke koji bi mogli ugroziti vašu anonimnost na mreži.

IVPN bilježi sljedeće podatke radi sprječavanja neželjene pošte:

Ne spremamo nikakve zapisnike veza. Kako bismo spriječili neželjene e-pošte, naše firewall veze dnevnika izvedene su na portove poslužitelja e-pošte u kojima broj veza premašuje unaprijed definirani prag (npr. 20 veza u 60 sekundi), tako da tada možemo prekinuti vezu. Mi namjerno i strogo ne bilježimo druge podatke kako bi umanjili našu pravnu odgovornost.

Kada je u pitanju sigurnost, IVPN vas je pokrivao. Podržavaju i OpenVPN i L2TP protokole. Pomoću njihovog Windows klijenta možete se povezati s OpenVPN-om. Oni nude postavljanje vodiča za oba protokola na širokom rasponu uređaja. Podržavaju niz razina ekskripcije, zajedno s višestrukim vezama za bolju privatnost.

IVPN

Hands-on testiranje

Ako ste čitali druge recenzije, onda znate da više volim davatelje VPN-a s jednostavnim klijentima. IVPN je razvio odličan softver za korisnike Windows-a. Oni nude jednostavne upute za postavljanje vodiča za Mac, iPhone, iPad, Android i DD-WRT usmjerivače.

Povezivanje s Windows VPN klijentom

Pogledajmo pobliže klijent IVPN Windows.

IVPN Windows klijent

Klijent IVPN Windows ima niz naprednih značajki. Za početak možete postaviti razinu šifriranja do 4096 bitne RSA. IVPN nudi multihop tehnologiju za servere u SAD-u, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj. Znači da se možete povezati s jednim poslužiteljem i poslati promet putem druge zemlje. Dodavanje dodatnog sloja zaštite privatnosti.

Softver IVPN uključuje DNS zaštitu od curenja. Njihova usluga također omogućuje članovima da omoguće prosljeđivanje porta na ulaznim vezama.

IVPN

Povežite se s Mac računarom

IVPN ne nudi prilagođenog klijenta za Mac korisnike. Ne brinite se iako podržavaju OpenVPN na Tunnelblicku zajedno s ručnom L2TP konfiguracijom. Za obje su opcije postavili vodiče.

Povežite se s iPhonea ili iPada

Iako IVPN ne nudi svoju vlastitu aplikaciju za iOS, oni imaju vodič za upotrebu besplatne aplikacije OpenVPN Connect. Također imaju vodič za podešavanje za ručno povezivanje s L2TP. Evo kopije uputa. Možete posjetiti njihovu stranicu za punu verziju sa snimkama zaslona.

Vodič za postavljanje IVPN L2TP za iOS:

1) Počnite na početnom zaslonu. Dodirnite ikonu Postavke. Dotaknite ikonu Općenito s lijeve strane i pomaknite se do gumba VPN s desne strane.
2) Dodirnite Dodaj konfiguraciju VPN-a.
3) Dodirnite gumb L2TP.

  • Unesite opis veze u polje opisa, npr. IVPN – Švicarska.
  • Unesite adresu jednog od L2TP servera s popisa statusa poslužitelja (ovisno o državi s kojom se želite povezati).
  • Unesite svoje VPN korisničko ime u polje Račun (započinje s ivpn).
  • Unesite svoju VPN lozinku.
  • Unesite IPSec zajednički tajni ključ koji se nalazi na stranici zajedničkog ključa IPSec. Možda se morate prijaviti ako već niste.
  • Prebaci Prebaci sav promet na UKLJUČENO.
  • Dodirnite ikonu Spremi.

4) Spojite se na VPN klizanjem tipke VPN u položaj ON.
5) Veza je uspostavljena i može se potvrditi ikonom VPN u naslovnoj traci.

IVPN

Povežite se s Android uređaja

Ponovno IVPN ne nudi aplikaciju za Android uređaje, ali podržavaju besplatnu OpenVPN za Android aplikaciju. Također imaju vodič za postavljanje L2TP / IPSEC veza. Evo kopije uputa. Možete posjetiti njihovu stranicu za punu verziju sa snimkama zaslona.

Vodič za postavljanje IVPN L2TP za Android:

1) Pristupite glavnom zaslonu postavki na Android uređaju. Dodirnite gumb više pod bežičnom mrežom & mreža. Ovisno o točnoj verziji Androida koju koristite ovaj se korak može malo razlikovati, cilj je pristupiti zaslonu konfiguracije VPN-a u koraku 2.
2) Dodirnite VPN
3) Dodirnite simbol + da biste dodali novu VPN vezu.
4) Unesite naziv veze (koristi se samo za identifikaciju veze), npr. IVPN – Nizozemska.

  • Pod vrstom odaberite L2TP / IPSec PSK VPN
  • Unesite adresu jednog od L2TP servera s popisa statusa poslužitelja (ovisno o državi s kojom se želite povezati).
  • Unesite IPSec zajednički tajni ključ koji se nalazi na stranici zajedničkog ključa IPSec. Možda se morate prijaviti ako već niste.
  • Dodirnite Spremi da biste spremili detalje VPN veze.

5) Dodirnite novu vezu za povezivanje. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za IVPN (korisničko ime počinje s ivpn) i dodirnite Poveži.
6) Jednom kada se povežete, vidjet ćete sljedeći ekran.

IVPN

IVPN test brzine

Testirao sam IVPN pomoću OpenVPN-a koji je najsigurniji protokol. Koristio sam njihov Windows klijent i povezao se s serverom u New Jerseyju.IVPN test brzine

Kao što vidite, postojala je oko 30% razlike u brzini između veze izravno na mog ISP-a i veze na poslužitelj u New Jerseyju. Šifriranje dodaje dodatne troškove tako da možete očekivati ​​smanjenje performansi. To je trgovina za višu razinu privatnosti. Sa brzinom od gotovo 24 Mbps mogao bih lako strujati servise poput Netflixa i BBC-a.

Zaključak

Volim da se IVPN fokusira na privatnost i anonimnost. Njihova tehnologija multihopa dodatni je sloj privatnosti. Nemaju najveću mrežu, ali pokrivaju glavne regije. Performanse su dobre za one koji žele deblokirati i strujati sa web lokacija poput Netflixa i HBO GO.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje Windows klijenta
 • Podrška za OpenVPN i L2TP protokole
 • Multihop tehnologija i prosljeđivanje portova
 • 256-bitna AES + 4096 bitna RSA enkripcija
 • Terminski popusti na godišnje prijave

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Ponudite mobilne aplikacije za iOS i Android
 • Dodajte više lokacija u njihovu mrežu
 • Razmotrite namjenski IP kao dodatak

Sviđa mi se IVPN i smatram da je to vrlo pogodno za one koji su usredotočeni na privatnost. Ako vam je cilj pristup sadržaju širom svijeta, tada provjerite imaju li poslužitelje u tim zemljama. Ako vam je cilj jaka privatnost, predlažem vam da pokušate sa IVPN-om. Pokrivat će vas njihova 7-dnevna garancija povrata novca, što je dovoljno vremena za testiranje usluge.

IVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map