Sigurna veza nova je internetska usluga o privatnosti koju nudi Kaspersky. Kao što mnogi od vas vjerojatno znaju, laboratorija Kaspersky je višenacionalna tvrtka za cyber-sigurnost koja je poznata po svom globalnom softveru za uklanjanje virusa, uklanjanje zlonamjernog softvera i otkrivanje prijetnji. Sjedište im je u Moskvi, Rusija, no njima upravlja holding u Velikoj Britaniji. Sigurna veza je partnerstvo između Kaspersky Lab i AnchorFree, programera Hotspot Shield VPN usluge. Kombinira interno razvijene VPN aplikacije Kaspersky s mrežom Anchorfree za šifriranje i prijenos korisničkog prometa. To znači da se sigurnost njihove usluge pruža korištenjem OpenVPN protokola s podrškom za TSL / SSL knjižnicu. Ovo je partnerstvo omogućilo da Sigurna veza pruži mrežu od 18 strateških lokacija u manje od dvije godine.

Kaspersky Sigurna veza VPN pregled

Cijene sigurne veze i posebne ponude tvrtke Kaspersky

Sigurna veza prodaje se putem dva paketa. Prvi je besplatni plan koji omogućava do 200 MB propusne širine dnevno (300 MB ako registrirate MyKaspersky račun). Automatski će odabrati vašu virtualnu lokaciju i ne možete je promijeniti. Uz to možete ga koristiti na neograničenom broju uređaja. Ovo je mala količina korištenja i stvarno je prikladna samo za one kojima je samo povremeno potrebna upotreba VPN usluge. Budući da usluga odabire vašu virtualnu lokaciju i ne možete je promijeniti, to negira sve prednosti koje biste mogli imati tijekom streaminga ili kupovine tako što ćete moći odabrati vlastitu virtualnu zemlju.

Cijene VPN-a za Kaspersky Secure Connection

Drugi plan je njihova plaćena usluga VPN Premium Protection. Oni nude mjesečne i godišnje pretplatne planove. Oboje uključuju neograničenu propusnost, vaš izbor bilo kojeg VPN poslužitelja (dakle bilo kojeg mjesta virtualne zemlje) u mreži sigurne veze i do pet istodobnih veza na jednom računu. Mjesečna pretplata je 4,99 USD mjesečno što je fer cijena. Međutim, poput mnogih pružatelja internetskog prostora za privatnost, oni nude popust na dugoročni paket. Korištenjem ove posebne ponude možete uštedjeti 50% na mjesečnoj cijeni. Dakle, godišnje možete dobiti pretplatu za samo 29,99 USD ili 2,50 USD mjesečno.

Značajke usluge sigurne veze

Kaspersky Secure Connection VPN premium usluga ima sljedeće prednosti:

 • Prilagođeni softver – aplikacija za korisnike Windows, Mac OS X, iOS i Android radi pojednostavljenja veze s njihovom mrežom.
 • Sigurno šifriranje – cjelokupnog mrežnog prometa korištenjem OpenVPN protokola.
 • VPN poslužitelji – u 18 različitih zemalja na ključnim mjestima.
 • P2P promet – je dopušteno na Kaspersky VPN mreži.
 • Evidencije aktivnosti – pojedinačnih VPN korisnika se ne čuva.

Metode Plačanja

Kaspersky nudi nekoliko različitih načina plaćanja za njihovu VPN uslugu sigurne veze. Za kupnju pretplate možete koristiti većinu glavnih kreditnih / debitnih kartica. Omogućuju vam i plaćanje putem PayPala ako ste tip osobe koja preferira da sve vaše mrežne kupnje zadrži na jednom mjestu. Na kraju, možete platiti bankovnim prijenosom.

Besplatna VPN usluga i 30-dnevno jamstvo povrata novca

Ograničeni besplatni VPN (200 MB) omogućit će vam da isprobate uslugu Kaspersky Secure Connection. Međutim, ako zaista želite pružiti kompletnu uslugu testiranja, oni nude i 30-dnevno jamstvo povrata novca. To će vam omogućiti da isprobate njihovu uslugu i provjerite sve njihove virtualne lokacije umjesto samo one koja je automatski odabrana za vas. Ovo će vam omogućiti da procijenite ukupne performanse mreže i provjerite da li ona odgovara vašim potrebama.

Posjetite Kaspersky VPN

Sigurna veza mreže poslužitelja

VPN mreža sigurne veze mala je. Sastoji se od oko 40 poslužitelja koji su smješteni u 18 različitih zemalja. Ti su poslužitelji strateški postavljeni na tri različita kontinenta: Aziji, Europi (i zapadnoj i istočnoj) i sjevernoj Americi kako bi pružili najbolji opći učinak.

Iako je mali, on pokriva mnoga popularna internetska odredišta. To uključuje Kanadu, Nizozemsku, Meksiko, Švedsku, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo. Njihova mreža omogućuje P2P i bujice, ali imajte na umu da Kaspersky podliježe lokalnim zakonima i propisima.

Potpuni popis dostupnih virtualnih lokacija uključuje sljedeće:

 • Azija
  • Japan, Hong Kong, Singapur, Turska
 • Europa
  • Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Nizozemska, Republika Irska, Rusija, Španjolska, Švedska, Ukrajina, Velika Britanija
 • Sjeverna Amerika
  • Kanada, Meksiko, Sjedinjene Američke Države

Vaša privatnost i anonimnost

Pogledajmo prvo pitanje anonimnosti prilikom korištenja plaćene usluge Secure Connect. Budući da nemaju anonimni način kupnje usluge, Kaspersky će znati tko ste. To znači da morate vjerovati da će vas oni učiniti anonimnima. S više od 400 milijuna globalnih korisnika, Kaspersky je jedna od najpouzdanijih tvrtki za cyber-sigurnost na svijetu. Njihov VPN maskira vašu pravu IP adresu i pruža vam virtualni IP koji vidi ostatak Interneta. Na taj način oni pomažu u zaštiti vaše internetske privatnosti i anonimnosti.

Vaša privatnost je dodatno zaštićena njihovim servisom, štiteći od IPv4 propuštanja DNS-a. Postavljalo se pitanje u vezi s propuštanjem IPv6 prilikom korištenja njihove VPN mreže, pa biste to trebali provjeriti sami prilikom testiranja njihove usluge. Kaspersky kaže da oni ne prikupljaju zapise o aktivnostima u vezi s web lokacijama koje posjetite, aplikacijama koje koristite ili sadržajem kojem pristupate kada koristite njihovu uslugu.

Međutim, oni su u partnerstvu s AnchorFree. Njihov pravni sporazum omogućuje obema stranama da prate anonimne zbirne statistike kako bi zaštitili i optimizirali uslugu za svoje korisnike. Također osigurava da niti zloupotrebljava niti dijeli korisničke podatke s trećim stranama, što je važno s obzirom na optužbe koje su postavljene protiv Hotspot Shielda. U idealnom slučaju, VPN usluga trebala bi imati apsolutnu politiku nepojave. Ipak cijenimo pojašnjenje Kasperskog o tome kako funkcionira njihovo partnerstvo s tvrtkom AnchorFree. Ako se stranke pridržavaju ovog sporazuma, tada treba zaštititi vašu internetsku privatnost. Smatramo da bi trebali sami pogledati ove detalje jer će konačna odluka ovisiti o vašem povjerenju u sam Kaspersky Lab.

Posjetite Kaspersky VPN

Koliko je siguran vaš internetski promet pomoću Kaspersky VPN-a?

OpenVPN protokol

Sigurna veza koristi OpenVPN na UDP-u koristeći OpenSSL kao protokol za njihove prilagođene aplikacije. Ovo je jedan od najpouzdanijih VPN protokola koji je dostupan jer koristi otvoreni kod. Također ga naširoko koristi najbolji VPN jer pruža dobru ravnotežu sigurnosti i brzine.

RSA-2048 Rukovanje

Kaspersky VPN usluga koristi SSL / TLS za provjeru identiteta i kontrole rukovanja poslužitelja radi uspostavljanja početnog tunela za šifriranje između vašeg uređaja i poslužitelja. To se potvrđuje pomoću RSA-2048 bitnih certifikata. Zatim se ključevi dogovaraju između poslužitelja i vašeg uređaja. Ti su ključevi provjereni i podržavaju tajnu prema naprijed. To je slično sigurnosti koju pruža HTTPS.

Šifriranje podataka / dešifriranje i provjera autentičnosti

Sigurna veza koristi napredni standard šifriranja (AES) sa 128-bitnom duljinom ključa za šifriranje i dešifriranje vašeg internetskog prometa. Ova se enkripcija smatra sigurnom. Autentifikacija podataka obrađuje se pomoću HMAC algoritma.

Ukratko, ako vjerujete Kasperskyju da zaštiti svoj identitet, tada će vam njihova usluga pružiti internetsku sigurnost i privatnost. Prilikom donošenja ove odluke trebali biste pregledati sve aspekte njihovog partnerstva s tvrtkom AnchorFree. Pregledajte obje tvrtke TOS i politiku privatnosti da biste vidjeli kako to utječe na postupanje s vašim podacima.

Tehnička podrška

Kaspersky Secure Connection na svom web mjestu ima odjeljak za podršku koji može odgovoriti na mnoga vaša opća pitanja. Oni također imaju forum za napredne korisnike i početnike koji vam može pomoći u mnogim pitanjima. Imaju internetsku chat uslugu koja se povremeno može pojaviti. Korisnici s My Kaspersky računom mogu stvoriti kartu za podršku iz svog softvera ili web stranice za više tehničkih problema. S tim se problemima može rješavati i telefonom. Sati se razlikuju od regije do države. Konačno, prisutni su na društvenim mrežama na Facebooku, Twitteru i Googleu+.

Posjetite Kaspersky VPN

Kaspersky sigurna veza: Hands-on testiranje

Kaspersky Secure Connection VPN razvio je prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android uređaje. Ove se softverske aplikacije povezuju pomoću OpenVPN protokola. Odgovarajuće minimalne verzije OS-a potrebne za pokretanje su sljedeće:

 • Microsoft Windows – XP SP3 ili noviji do Microsofta Windows 10
 • Mac OS X – macOS 10.11 – 10.13
 • iOS – iOS 10.0 ili noviji
 • Android – 4,1 (Jelly Bean) – 8,0 (Oreo)

Preuzimanje, instaliranje i korištenje prilagođenog softvera je jednostavno.

Preuzimanje i instaliranje sigurne veze

Nakon što ste na web mjestu Kaspersky Secure Connection VPN, pomaknite se prema dolje i kliknite gumb za preuzimanje za vaše OS. Ovo će preuzeti instalacijsku datoteku u vaš sustav. Klikom na gumb za preuzimanje za iOS i Android odvest ćete se u odgovarajuću trgovinu, gdje možete dovršiti postupak instalacije.

Preuzmite softver za sigurnu vezu

Instaliranje i korištenje VPN sigurne veze

Instaliranje Kaspersky VPN Windows klijenta

Morate pokrenuti prenesenu datoteku kao administrator da biste dovršili postupak instalacije. Možda ćete morati dopustiti da izvrši promjene na vašem računalu prije nego što se otvori pozdravni ekran. Nakon otvaranja ovog zaslona, ​​trebate ispitati EULA i odlučiti želite li sudjelovati u Sigurnosnoj mreži Kaspersky. Ovo će im omogućiti prikupljanje podataka s vašeg računala kako bi poboljšali mrežu cyber-sigurnosti, ali nije potreban za pristup njihovoj VPN usluzi. Odaberite gumb “Install” za pokretanje postupka instalacije. Potrebno je nekoliko minuta da se dovrši. Kliknite “Gotovo” da otvorite softver.

Instaliranje Kaspersky Secure Connection VPN

Kada se otvori softver ponudit će kratki vodič. Možete proći kroz ovo odabirom “Saznajte više” ili “Preskoči” da biste otvorili softver. Ako želite, možete pogledati ovaj udžbenik kasnije.

Otvaranje zaslona za sigurnu vezuEvo nekoliko prezentacija iz udžbenika.

Vodič za sigurnu vezu tvrtke KasperskyKroz preostala dva slajda i klikom na gumb “Gotovo” otvara se nadzorna ploča. Klikom na “Dobijte više” otvara se zaslon za povezivanje s vašim računom Moj Kaspersky ili kreiranje ako ga još nemate. Povezivanje klijenta s računom povećaće vašu propusnu širinu na 300 MB dnevno. Imajte na umu da se širina propusne širine ne može prevrtati pa ne možete akumulirati više od 300 MB dnevno. Ovaj zaslon možete otvoriti i iz izbornika klijenta. Otvorite ga klikom na ikonu izbornika (tri vodoravne crte) u donjem desnom kutu nadzorne ploče.

Sigurna veza i izbornik Moj račun Kasper

Izbornik Windows klijenta

Izbornik Windows prozora sadrži osam stavki. Te stavke su opće informacije o računu, postavke klijenta, stavke pomoći / podrške. To uključuje sljedeće:

 • Moj Kaspersky – otvara zaslon za povezivanje softvera s vašim mrežnim računom.
 • Pretplata – sadrži podatke o vašoj trenutnoj vezi pretplate i nadogradnje.
 • postavke – otvara zaslone koji kontroliraju kako klijent postupa s vezama prema sigurnim i nesigurnim mrežama, kao i mogućnosti pokretanja. Mi ćemo ih pogledati kasnije u našem pregledu.
 • statistika – moći se pristupiti samo prijavom na vaš mrežni račun.
 • Saznajte više – otvara uvodni tutorial prezentacije.
 • Pomozite – otvara područje za podršku web mjesta za OS vašeg uređaja.
 • Oko  – prikazuje informacije o verziji za klijenta.
 • podrška – predstavlja poveznice za podršku i alate za pomoć u rješavanju tehničkih problema.

Izbornik za podršku klijenta Kaspersky Windows

Windows postavke klijenta

Postoje dvije mogućnosti pokretanja koje možete postaviti. Prvi će vam omogućiti da otvorite klijent Secure Connection prilikom pokretanja računala. Drugo, kad je omogućeno otvara neke druge mogućnosti. Oni se automatski povezuju s virtualnom lokacijom po vašem izboru ako imate plaćenu pretplatu. Inače, automatski će odabrati mjesto pokretanja. Ova će se opcija prikazati samo ako prebacite mogućnost pokretanja aplikacije. Također će vam omogućiti da vidite obavijest nakon što je usluga omogućena.

Postavke klijenta Kaspersky Secure Connection VPN

Te postavke omogućuju vam da se automatski povežete na virtualnu lokaciju po vašem izboru ako imate plaćenu pretplatu. Inače, automatski će odabrati mjesto pokretanja. Ova će se opcija prikazati samo ako prebacite pokretanje aplikacije. Također će vam omogućiti da vidite obavijest nakon što je usluga omogućena.

Odabir virtualne lokacije pri pokretanju aplikacije

Sljedeći prekidač “Primijeni opća pravila o povezivanju na Wi-Fi primjenjivat će pravila koja ste omogućili pomoću gumba” Postavke “. Uz to možete prebaciti KSN opciju i vratiti sve obavijesti na zadane vrijednosti.

Pravila Wi-Fi-ja za sigurnu vezu tvrtke Kaspersky

Prva opcija uključuje poznate Wi-Fi mreže i omogućava vam da odredite kako želite postupati s pojedinim poznatim mrežama. Nakon što odaberete mrežu, kliknite gumb za uređivanje. Otvara se “akcijski ekran” za tu mrežu. Radnje koje poduzimate za Wi-Fi mrežu su sljedeće:

 • Nije specificirano – omogućuje vam da ručno odlučite želite li se povezati ili ne.
 • Aktivirajte sigurnu vezu automatski  – povežite se kada koristite WiFi mrežu.
 • Zanemariti – ne osiguravajte mrežu.

Nakon što se odlučite na akciju, spremite svoj izbor. Također vam omogućuje da odaberete obavijest ukoliko veza ne uspije.

Utvrđivanje načina postupanja s poznatim Wi-Fi mrežama

Sljedeća opcija omogućuje vam određivanje akcije koju ćete primijeniti na nesigurnim mrežama. Opcije za to uključuju sljedeće:

 • Koristite preporuke Kasperskog – prompt prije spajanja.
 • Uvijek brz – odmah kada naiđete na nesigurnu mrežu.
 • automatsko – povežite se s VPN-om kada koristite nesigurne mreže.
 • Zanemariti – to znači da vaš promet nije siguran.

Odaberite pravila kako biste Wi-Fi mreže klasificirali kao nesigurne. Uobičajena imena uključuju stvari poput kuće, posla, kafića itd. WPS protokol koji koriste mnogi usmjerivači više se ne smatra sigurnim. Konačno, javne mreže imaju nepoznatu razinu sigurnosti i mogu ih koristiti zlonamjerni korisnici.

Pravila za razvrstavanje nesigurnih Wi-Fi mreža

I na kraju, možete odabrati određeni virtualni poslužitelj na koji ćete se sigurno povezati ako koristite premium račun i pokazati kada je vaša Wi-Fi veza osigurana..

Upotreba klijenta sigurne veze VPN Windows

Sada kada smo temeljito ispitali izbornik klijenta, mogućnosti pokretanja i postavke Wi-Fi veze, pogledajmo koliko je softver jednostavan za korištenje. Nadzorna ploča ima prekidač za povezivanje s Kaspersky VPN mrežom i padajući zaslon za odabir virtualnih lokacija. Besplatna verzija daje pogrešku ako pokušate promijeniti lokacije iz “Odaberi automatski”. Stoga je vaša jedina opcija uključivanje / isključivanje veze. Jednostavno kao to.

Plaćeni korisnici mogu promijeniti lokaciju odabirom druge virtualne lokacije. Ne morate prekinuti vezu prije promjene VPN poslužitelja. To rješava automatski aplikacija.

Preuzimanje Kaspersky sigurne veze VPN

Kaspersky Secure Connection olakšava Windows korisnicima instaliranje i korištenje njihove VPN usluge. Veze se uspostavljaju jednim klikom ili čak niti jednim klikom ako su odabrane mogućnosti pokretanja i virtualna lokacija. Promjena mrežnih lokacija traje samo jednim klikom. Konačno, iako njihov softver nema napredne značajke, ima postavke koje automatiziraju veze na Wi-Fi mreže (poznate i nesigurne).

Posjetite Kaspersky VPN

Instaliranje i korištenje VPN aplikacije sigurne veze

Instaliranje aplikacije Kaspersky VPN Android

Prvo se pomaknite do stranice za instalaciju googlea. Dodirnite “Instaliraj” za pokretanje postupka. Nakon toga se dotaknite “Otvori” da biste pokrenuli aplikaciju na svom uređaju.

Instaliranje Kaspersky Secure Connection VPN za Android

Aplikacija vas pozdravlja na VPN mrežu Kaspersky Secure Connection. Dodirnite “sljedeći” da biste postavili dopuštenja aplikacija.

Dobrodošli u VPN sigurne veze

Prije nego što se aplikacija može pokrenuti na vašem Android telefonu, morate postaviti nekoliko dopuštenja. Nismo sigurni zašto, ali aplikaciji treba pristup telefonu i neće se pokretati bez nje. Zatim trebate pregledati EULA i prihvatiti ga. Nakon toga možete se prijaviti sa svojim računom ili koristiti besplatni VPN. Na kraju, aplikacija želi da uključite mogućnost pristupa. Odlučili smo to ne dopustiti. Objasnit ćemo više o našem izboru pristupačnosti u odjeljku postavki Androida u našoj recenziji.

Postavljanje VPN tvrtke Kaspersky Secure Connection

Nakon dovršetka postavljanja dozvola aplikacija otvara nadzornu ploču Kaspersky Secure Connection VPN. Odavde se možete povezati s mrežom, pristupiti izborniku i postavkama i mijenjati virtualne lokacije. Ako koristite besplatni VPN, dodatnu širinu pojasa možete dobiti prijavom na svoj račun Kaspersky.

Sigurna veza Moj Kaspersky račun

Izbornik Android aplikacije

Prije nego što pogledamo kako se povezati s Kaspersky VPN mrežom, ispitamo izbornik i postavke aplikacije. Izbornik sadrži četiri stavke:

 • postavke – prikazuje zaslone za promjenu mogućnosti pokretanja i povezivanja.
 • Pretplata – prikazuje trenutne informacije o pretplati i mogućnost kupnje.
 • Internetska pomoć – prebacuje vas na Kaspersky kako biste pronašli odgovore na svoja pitanja.
 • O aplikaciji – prikazuje informacije o verziji i poveznice o aplikaciji i drugima.

Kaspersky Secure Connection VPN Android App izbornik

Sada, pogledajmo izbornik postavki. Postavkama može pristupiti izbornik ili ikona zupčanika u gornjem desnom kutu nadzorne ploče.

Postavke Android aplikacije

Izbornik postavki omogućuje vam definiranje pravila o tome kako aplikacija reagira na vašu vezu s različitim Wi-Fi mrežama. Prema zadanim postavkama ovo koristi prilagodljiva sigurnosna pravila.

Ako želite postaviti pravila za web mjesta i aplikacija, morate uključiti pristupačnost za aplikaciju. Čini se da to omogućuje aplikaciji pristup svim upisanim tekstom (osim zaporki) i telefonskim pozivima. To uključuje brojeve kreditnih kartica i bankovne račune, jer aplikacija zamjenjuje sigurnosne certifikate web mjesta. To osigurava da su sve web stranice koje posjetite osigurane HTTPS-om. Iako to pruža veću sigurnost od zlonamjernih web stranica, odlučili smo ne pružiti aplikaciji ovu razinu kontrole jer VPN može raditi bez nje. Morat ćete sami donijeti odluku u vezi s tim.

Kaspersky Sigurna veza VPN postavke (1. dio)

Prije nego što razgovaramo o postavkama za Wi-Fi mreže, imajte na umu da postoje prekidači za obavijesti za uspješnu sigurnu vezu, novi promet i podsjetnik da niste sigurni.

Postoje dvije vrste Wi-Fi veza, nezaštićene i poznate. Primjeri nezaštićenih veza kako ih aplikacija vidi nalaze se u odjeljku sustava Windows našeg pregleda. U osnovi, svaka nepoznata veza smatra se nesigurnom. Preporučujemo da se vaša postavka za njih pita ili automatski uključi. Nikada ne upotrebljavajte “nemoj ništa”, čak ni za poznate mreže jer to može učiniti vaš Internet promet ranjivim.

Kaspersky Sigurna veza VPN postavke (2. dio)

Sada kada smo ispitali postavke izbornika i veze, pogledajmo to na djelu.

Android aplikacija u akciji

Najlakši način za uspostavljanje veze s mrežom KasperVPN, a jedini način povezivanja ako koristite besplatnu verziju softvera je korištenje automatske lokacije. Jednostavno dodirnite gumb “Uključi” da biste se povezali s ovom lokacijom. Pri prvom povezivanju morat ćete omogućiti usluzi uspostavljanje VPN tunela. Naš je automatski položaj bio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kaspersky Sigurna veza u akciji

Promjena virtualnih zemalja jednostavna je kao i dodirivanje trenutne veze. Zatim dodirnite novu zemlju na popisu virtualnih poslužitelja. Aplikacija brine o uklanjanju veze sa stare virtualne lokacije i povezivanju s novom. Da biste ručno prekinuli vezu, dodirnite “Isključi”.

Mijenjanje virtualnih zemalja s Kaspersky VPN-om

Kao što vidite, Androidovu aplikaciju za Kaspersky Secure Connection VPN jednostavno je instalirati i koristiti. Spajanje na poslužitelj pomoću automatskog traje jednim dodirom. Promjena virtualnih poslužitelja zahtijeva samo dva dodira. Možete odrediti kako postupati Wi-Fi mreže u postavkama. Da biste bili sigurni, osim ako nemate odmjernu vezu, vjerojatno biste ih trebali postaviti sve na automatsko povezivanje. Za upotrebu Kaspersky VPN usluge nije potrebna tehnička stručnost.

Posjetite Kaspersky VPN

Kaspersky test sigurne veze VPN brzina

Performanse Kaspersky Secure Connection VPN su prihvatljive. Brzinski test njihovih besplatnih VPN usluga bio je prosječno prosječan. Kao i kod većine pružatelja VPN-a, i pri korištenju njihove virtualne poslužiteljske mreže došlo je do određenog gubitka brzine Interneta. Taj gubitak brzine uzrokuje prvenstveno trošak kriptiranja vašeg internetskog prometa.

Kaspersky test sigurne veze VPN brzina

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, VPN veza smanjila je baznu brzinu preuzimanja ISP-a s 22,23 Mb / s na 20,66 Mb / s. Ovo je pad od oko 7% na server u New Yorku što je prihvatljiv pad brzine. Ovaj gubitak performansi nadoknađuje se dodatnom sigurnošću koja šifrira sav vaš mrežni promet. Dakle, štite vaše privatne podatke svaki put kada se povežete s Internetom.

Zaključak

Sigurna veza nova je stvar u internetskom prostoru privatnosti. Međutim, njihova matična tvrtka Kaspersky bavi se računalnom kibernetičkom sigurnošću od 1998. godine. Njihova mreža izgrađena je na OpenVPN protokolu u partnerstvu s AnchorFree, programerom Hotspot Shielda. Ovo je jedan od najboljih VPN protokola temeljen na sigurnosti i performansama. Koristi se zajedno s knjižnicama OpenSSL za njihovu mrežnu infrastrukturu.

Njihova VPN mreža relativno je mala. Ima fizičke servere na tri različita kontinenta. To su Azija, Europa i Sjeverna Amerika. Sigurna veza ima VPN poslužitelje u 18 različitih zemalja. Mreža omogućuje P2P promet, ali oni bilježe neke podatke veze. Stoga to trebate uzeti u obzir ako namjeravate bujiti.

Kaspersky Secure Connection ima prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android. Ovaj softver koristi OpenVPN protokol za svoje mrežne veze. Njihove se aplikacije lako preuzimaju i instaliraju. Također su jednostavne za upotrebu jer imaju samo nekoliko postavki pokretanja i Wi-Fi veze. Svi koriste 128-bitnu AES enkripciju. Softver uključuje zaštitu od IPv4 curenja DNS-a. Bilo je izvještaja o problemima s IPv6 koji njihovo tehničko osoblje ispituje.

Tim za sigurnu vezu na svom web mjestu ima područje podrške koje sadrži odgovore na općenito korištenje VPN-a, naplate i niska tehnička pitanja za svaku njihovu softversku aplikaciju. Oni također imaju forum vršnjaka na kojem možete dobiti odgovore na pitanja. Više problema sa plaćenim korisnicima rješava starije tehničko osoblje putem mrežnih karata ili putem 24/7 telefonske podrške. Također imaju aktivno prisustvo društvenih medija na Facebooku i Twitteru.

Ono što nam se najviše svidjelo kod Kaspersky Secure Connection VPN:

 • Prilagođeni klijenti za Windows, Mac OS X.
 • Mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Imaju besplatan ograničeni račun (200 MB dnevno).
 • 30-dnevna garancija povrata novca.
 • Povoljna cijena.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Proširite mrežu s više lokacija. (Južna Amerika i Oceanija)
 • Softveru dodajte prekidač za uklanjanje i ostale napredne značajke.

Mreža sigurne veze ima poslužitelje na samo tri kontinenta. Njihova mreža ima poslužitelje u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi. Besplatno daju 200 MB propusne širine dnevno. Oni također nude 30-dnevno jamstvo povrata novca za nove račune. Ovo će vam omogućiti dosta vremena za temeljit test njihove usluge. Ako odgovara svim vašim VPN potrebama i zadovoljni ste s njihovim performansama, možete se prijaviti za samo 2,50 USD za mjesec dana.

Posjetite Kaspersky VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me