U ovom ćemo pregledu pristupiti nekim detaljima KeePass sigurna lozinka. KeePass je cross-platforma, open source, besplatni upravitelj lozinki koji je stvoren 2003. Što se tiče upravitelja lozinki, KeePass nema uglađen osjećaj kao da neki od njenih konkurenata imaju. To je zato što je open source i besplatan za upotrebu. Međutim, prilično je moćan i učinkovit u načinu rada. Ako vam je cilj ublažiti zamor lozinki, a vi ste pomalo pametni, KeePass će učiniti ono što želite. Ako tražite nešto jednostavno za korištenje s sigurnosnim kopijama u oblaku, KeePass nije pravi izbor. Ipak, mora se nešto reći o održavanju lokalnih podataka. Mnogo je upravitelja lozinki vidio kako su njihovi oblačni servisi narušeni.

KeePass pregled

KeePass je Open Source (besplatan)

Kao što smo spomenuli, KeePass je open source, pa je softver besplatan za upotrebu. Ne postoje ispitivanja koja biste mogli ponuditi jer od početka dobijate punu funkcionalnost. Isto se može reći i za korisničku podršku. Ne postoji korisnička podrška o kojoj se može govoriti, ali postoji prilično živahna zajednica korisnika koja može odgovarati na pitanja i dijeliti savjete o korištenju KeePass-a u potpunosti. U svakom slučaju, slobodno preuzmite program i počnite ga koristiti. Imajte na umu da će biti potrebna neka podešavanja.

Upravitelj lozinki

KeePass upravitelj lozinki pojednostavit će stvari u vašem životu sigurnim pohranjivanjem lozinki pomoću AES-256 bitne enkripcije. Ako želite integrirati svoju aktivnost s preglednikom tako da postane slična ostalim programima, verzije za stolna računala koriste dvije stavke: samostalni sef i proširenje za preglednik. Oni, naravno, ovise o tome koji operativni sustav koristite i koji preglednik koristite. Ako ste koristili druge čuvare lozinki, KeePass ima značajku uvoza koja će donijeti podatke o zaporkama iz najboljih 30 proizvoda zaporki.

Uvoz KeePass

Kao što smo spomenuli, KeePass uzima malo znanja. Nakon što preuzmete softver, nastavite i stvorite glavnu lozinku i uđite u sef. Želite instalirati proširenje za preglednik bez obzira na preglednik koji želite koristiti. Za preglednik Firefox predlažemo korištenje KeeFoxa. Zbog svoje prirode, mogućnosti za druge vrste proširenja preglednika su brojne. Program također ima proširenja za Chrome, IE, Safari, Opera i još mnogo toga. Budući da je projekt otvorenog koda, svatko može izraditi kod kako bi stvorio dodatke koji će proširiti funkcionalnost KeePass-a.

KeePass baza podataka

Sa svojim upraviteljem možete mijenjati ikone svih novih unosa kako bi vam pomogli da bolje koordinirate zaporke. To je vrlo lijepa funkcija jer će vam pomoći organizirati gdje se stvari nalaze, a možete dodati i pojedinačne bilješke koje nisu povezane s web stranicama. Možete stvoriti i posebne grupe za sve podatke o plaćanju. To je savršeno pogodno za praćenje važnih datuma ili zaporki za Wi-Fi, itd.

Posjetite KeePass

KeePass Auto Dopunjavanje

Jedna od najpopularnijih značajki bilo kojeg vlasnika lozinke je način automatskog popunjavanja podataka. Nema stvarne funkcionalnosti za značajku automatskog popunjavanja. Međutim, postoje proširenja preglednika koja se mogu koristiti i za to. podatke i posebno ih ispunite. Sve što trebate učiniti je nabaviti dodatke klikom na tri vodoravne trake u gornjem desnom kutu preglednika (ionako je većina preglednika). Kad je tamo, upišite KeePass i prikazuju se svi dostupni dodaci. Jednostavno potražite onu koja spominje značajku automatskog punjenja. Za pohranjene lozinke koje se prikazuju kao prazne, desnom tipkom miša kliknite i odaberite prijavu za podudaranje. Pojavit će se spremljena lozinka.

Generator lozinki

Ovo je zapravo jedna od mojih omiljenih značajki KeePass upravitelja lozinki. Generator lozinki je u potpunosti funkcionalan i vrlo prilagodljiv. Svi znamo da bismo trebali imati jake lozinke za web stranice i one bi trebale biti jedinstvene, pa ako se pukne, druge informacije nisu ranjive. Ovaj će generator učiniti sve to. Ako je web mjesto koje koristite posebno, možete prilagoditi zaporku tako da odgovara bilo kojim kriterijima. Na primjer, neke web stranice ne dopuštaju vam upotrebu posebnih znakova u zaporkama. Kad god je to moguće, predložio bih uporabu alternativnog web mjesta koje ozbiljnije shvaća sigurnost.

KeePass Generator lozinki

Kao što možete vidjeti, KeePass generator lozinki omogućit će vam da prilagodite skup znakova koji se koristi za stvaranje lozinke. Softveru možete reći želite li u svoju lozinku uključiti velika i mala slova, mala slova, znamenke, minus, podvlačenje, razmak, posebne znakove, zagrade i visoke ANSI znakove. Možete također postaviti određeni uzorak ili čak koristiti prilagođeni algoritam za generiranje lozinki.

Sigurnost podataka

KeePass ima veliku sigurnost. Ovo je jedna od najvažnijih značajki programa. Osim ako niste koristili drugu metodu vanjskog šifriranja, jedina tamo je savršena. Kao što vidite, to je AES-256 bitni ključ. AES-256 međunarodni je standard za šifriranje i postoji od 2002. Druga strelica uključuje broj transformacija (ili soli) i može se mijenjati. Da biste bili sigurni, treba ga postaviti najmanje na 10 k, ali možete ga postaviti za onoliko koliko želite. Na raspolaganju su i dodaci koji će vam dati dva faktorska autentičnost i standardne stvari koje biste očekivali od komercijalnijih proizvoda. Predlažem korištenje višefaktorske provjere autentičnosti kad god je to moguće, bez obzira na web mjesto ili proizvod koji koristite. Svaki put kada se unese lozinka pomaže dodatni faktor autentifikacije.

Postavke sigurnosti KeePass

KeePass softver

KeePass je dostupan za Windows, Mac OS X i Linux operativne sustave. Dostupan je i za iOS, Android, Blackberry i Windows Phone. Još jedna zanimljivost je da se Keepass može preuzeti na flash pogon i čuvati na prijenosni način, a sve informacije se nalaze na uređaju. Predlažem korištenje flash pogona kad god je to moguće. Prije svega, KeePass možete ponijeti sa sobom i koristiti ga na bilo kojem sustavu. Također čuva podatke na flash disku, što znači da nijedan vaš podatak ne ostaje u sustavu nakon što uređaj izvadite iz uređaja. Opcije integracije u preglednik su Firefox, Chrome, Safari i Opera. Tu mogu biti i drugi, pa svakako potražite pojedinosti ako koristite preglednik koji nije jedan od spomenutih.

Posjetite KeePass

KeePass pregled: zaključak

KeePass nam se prilično svidio iz različitih razloga. Naši kudovi dolaze programerima kako bi stvorili tako moćan i sveobuhvatan proizvod i održavali ga otvorenim kodom. Iako je dizajniran za ljude koji imaju određeno tehničko znanje, nakon što shvatite kako to funkcionira, prilično je jednostavan za upotrebu. Ključ je u postavljanju na način na koji ga želite koristiti. Jasno je da programeri KeePass-a pokušavaju riješiti probleme sa kojima se svi suočavamo u modernom društvu i rade sjajan posao u tome.

Ono što nam se najviše svidjelo u softveru:

  • Ne postoji centralizirana baza podataka, a vaša glavna lozinka ne može se vratiti
  • AES-256 šifriranje sa solima koje se mogu prilagoditi.
  • Prilagođeni softver za Windows, Mac OS X i Linux
  • Mobilne aplikacije za iOS, Android, Blackberry i Windows Phone
  • Dvofaktorska provjera autentičnosti pomoću raznih dodataka
  • Vrhunski generator lozinki koji neće generirati samo jednu lozinku, već će vam dati i popis drugih zaporki koje bi udovoljile i vašim kriterijima.

Ideje za poboljšanje softvera:

  • Olakšajte postavljanje onima s manje tehničkog znanja
  • Potaknite razvoj aplikacija u oblaku za sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju u oblaku

Zapravo nemam negativnih komentara o KeePass-u. Softver je dizajniran tako da bude moćan i funkcionalan umjesto prilično. Iako je ponekad grub po rubovima, KeePass je odličan besplatni proizvod. Postoji poslovica koja kaže da ako je proizvod besplatan, vi ste proizvod. To se ne odnosi na KeePass i mnoga druga izvrsna otvorena rješenja.

Posjetite KeePass

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me