Lantern je anti-cenzurski softver otvorenog koda za korisnike desktop i mobilnih uređaja koji nudi kompanija Innovate Labs LLC u Los Angelas, CA. Za razliku od tradicijskih VPN usluga ili čak proxyja, Lantern proxyji rade samo na blokiranim web lokacijama, što ga čini bržim od tradicionalnih VPN usluga. Lantern također automatski nadograđuje nesigurne HTTP veze na šifrirane HTTPS kada je to moguće kako bi vaše podatke ostale privatne dok surfate webom. Lantern je prvenstveno namijenjen pružanju necenzuriranog pristupa web lokacijama poput YouTubea, Googlea, Wiki, Twittera, Facebooka i drugim blokiranim web stranicama vijesti ili društvenih medija. Međutim, u nekim se slučajevima može koristiti i za deblokiranje web stranica za streaming medija poput Netflix, Pandora, Spotify i drugih.

Alat za obrezivanje cenzure lanterna

Cijene fenjera

Mjesečno Lantern svima nudi 500 MB velike brzine podataka. Nakon toga, brzina veze neplaćenih korisnika će se usporiti. To je zato što su ograničeni na pretrpane poslužitelje. Besplatni korisnici mogu se susresti i s više usporavanja zbog preusmjeravanja oko blokiranih IP-ova. Uz to, bit će im predstavljeni oglasi za nadogradnju na Lantern Pro.

Cijene Lanterna Pro

Da bi prevladao neka od ovih ograničenja besplatnih usluga, Inovativni laboratoriji nude Lantern Pro. Lantern Pro se stavlja na tržište koristeći dvije različite dužine izraza. Možete dobiti godinu dana Lantern Pro za 32 USD (USD). Međutim, ako želite uštedjeti novac i imati financijska sredstva, možete dobiti dvije godine njihove usluge za samo 48 USD (USD). Ovo vam štedi 50% od druge godine pružanja usluge Lantern Pro.

Značajke Lantern Pro-a

Kupci koji kupuju Lantern Pro račun mogu uživati ​​u sljedećim dodatnim značajkama:

 • Poboljšana obrana – protiv cenzure 24-satnog razvojnog tima Lanterna koji prepoznaje blokove i brzo reagira na njih.
 • Veće brzine – s pristupom bržim poslužiteljima s optimiziranim brzinama, koji nisu dostupni besplatnim korisnicima.
 • Neograničeno podataka – za pregledavanje Interneta, strujanje videozapisa i preuzimanje drugog sadržaja uz održavanje brze deblokirane veze.
 • Lantern Pro – račun vam omogućuje korištenje usluge na tri uređaja kako biste je mogli istovremeno koristiti na radnoj površini i mobilnim uređajima.
 • Bez reklama – zatražiti nadogradnju usluge.

Načini plačanja

Lantern prihvaća sljedeće kreditne kartice: Visa, MasterCard, American Express, JCB, Discover i Diners Club. Oni također prihvaćaju plaćanja putem Alipay-a. U vrijeme našeg pregleda Lantern nije ponudio Paypal kao opciju plaćanja.

Posjetite Lantern

Mreža lampiona

Lantern je započeo kao projekt slobodnog i otvorenog koda (FOSS) tvrtke Brave New Software LLC. pod vodstvom predsjednika tvrtke, Adama Fiska. Nastala je kao “peer-to-peer” mreža povjerenja. Lantern je funkcionirao putem Google Talka i morali biste biti pozvani u mrežu povjerenja da biste ga koristili. Bio je to decentralizirani sustav povjereničkih mreža u kojem je cenzurirani korisnik pozvao prijatelje da se pridruže njegovoj mreži povjerenja kako bi mu omogućio korištenje njihovih strojeva za pristup neblokiranom sadržaju. Ti su prijatelji pozvali još prijatelja i tako proširili mrežu povjerenja.

Rani pad vjetra za projekt Lantern stigao je iz Ureda za demokraciju, ljudska prava i rad američkog State Departmenta u obliku nepovratnih sredstava u iznosu od 2,2 milijuna dolara. To je omogućilo da projekt zaposli neke stalno zaposlene i usredotoči se na skaliranje Lantera. To je dovelo do njezine ekspanzije u zemljama poput Kine i Irana, omogućujući tako njihovim građanima da zaobiđu vladine vatrozidove. Također im omogućuje istražiti i razviti više načina za zaobilaženje državne sponzorirane cenzure u slučaju da jedan put bude blokiran.

Predstavljanje domene

Jedan od najčešćih načina zaobilaženja cenzure zvao se „pronalaženje domene“. To u osnovi krije stvarno zatraženo (blokirano) web mjesto dok otvoreno prikazuje izuzeti naziv mjesta radi promatranja od strane cenzora. Lantern to može učiniti inicijaliziranjem veze s prihvaćenom domenom i komuniciranjem blokirane krajnje točke tek kada je uspostavljena šifrirana HTTPS veza. To je moguće samo ako je blokirane i prihvaćene web-lokacije hostirao isti veliki dobavljač. Obično se to događalo pomoću domaćina poput Google App Engine i Amazon CloudFront. Međutim, u travnju ove godine, obojica su se obrušili na ruski pritisak preko Telegrama i onemogućili tu mogućnost u svojim mrežama za dostavu sadržaja (CDN-ovi). To je nanijelo ozbiljan udarac zaobilaženju cenzure u cijelom svijetu.

Danas se infrastruktura Lanterna sastoji od međunarodnih poslužitelja na trećem najvećem CDN, DigitalOcean i vršnjačkih računala korisnika u zemljama koje nisu cenzurisane. Lantern je prema zadanim postavkama instaliran u načinu “daj pristup” besplatnim korisnicima u necenzuriranim zemljama i u “pristupu” za korisnike u cenzuriranim zemljama. Točno, što to znači??

To znači da se korisnici besplatne usluge u necenzuriranim zemljama slažu da će omogućiti onima u cenzuriranim zemljama da povremeno koriste internetsku vezu. U osnovi ovo čini izlazni čvor za mrežu Lanterna. To ne znači da bilo tko može pročitati sadržaj vašeg računala ili drugih računala na vašoj mreži. Također, podaci koji prolaze između vas kriptirani su tako da ih nijedan posrednik (npr. Vaš državni ili internetski pružatelj usluga ili njihov) ne može pročitati.

  VPNBook Review 2018

Međutim, to bi moglo dovesti do nekoliko problema. To uključuje sljedeće:

 • Kad dijelite internetsku vezu s nekim tko koristi Lanternu, svatko tko promatra promet s vaše mreže (na primjer, vaš davatelj internetskih usluga) vidjet će koja god imena hosta i IP adrese pristupaju. Uz to, čini se da će se ovom sadržaju pristupiti s vašeg računala, a ne vršnjaka Lannera s pola svijeta. Ovo je čest problem s kojim se suočavaju oni koji upravljaju Torovim izlaznim čvorovima.
 • Drugi problem bi mogao biti da ako puno prometa Lanterne ulazi u vaše računalo, to može usporiti i to ćete primijetiti prilikom gledanja videozapisa.

Da bi olakšao ove probleme, Lantern je osmišljen za širenje prometa na više vršnjaka. To omogućava da se propusna širina koju koristi cenzurirani korisnik dijeli među necenzuriranim vršnjacima u mreži i ograničava sadržaj koji se prenosi na pojedinačne vršnjake. To se postiže korištenjem algoritma zvanog Kaleidoscope koji distribuira sve informacije tako da niti jedan vršnjak u povjerljivoj mreži ne posjeduje sve. Stoga se ne može u potpunosti razaznati čak i ako je ugrožena mreža povjerenja.

Primjer vršnjačke transakcije

Da biste to bolje vizualizirali, pretpostavite da cenzurirano web mjesto ima tekst i tri slike. Tekst i prva slika mogu se poslati putem računala u Sjedinjenim Državama, druga slika se prenosi s stroja u Danskoj, a posljednji komad preko računala u Švicarskoj.

Sigurnost prometa na fenjerima

Lantern će automatski pokušati nadograditi nesigurne HTTP veze na njihove šifrirane HTTPS veze kad budu dostupne. Ovo pomaže u zaštiti vaših osobnih podataka dok surfate Internetom. Prema zadanim postavkama šifrira samo proxye i proxy web-lokacije koje su blokirane. Ostala web mjesta šalju se putem vašeg davatelja internetskih usluga. Međutim, plaćeni načini korištenja mogu odabrati proksiranje cjelokupnog prometa koji pruža najveću sigurnost. Iako po svojoj prirodi pokazuje određenu razinu anonimnosti, ovo nije cilj usluge Lantern i oni preporučuju upotrebu Tor-a ako je to vaš cilj.

Koju vrstu šifriranja koristi Lantern?

Lantern koristi sljedeći šifarski paket za sve veze između vršnjaka:

 • TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_256_CBC_SHA.

Oni koriste eliptičnu krivulju zbog kraće duljine ključa, uz efernu razmjenu Diffie-Hellmanove ključeve za očuvanje tajnosti prometa naprijed. Podaci se šifriraju pomoću AES-256 u modulu CBC blok šifre s HMAC SHA autentifikacijom. Početna provjera identiteta međusobnih vršnjaka kojima se upravlja prijenosom i potvrdom 2048 bitnih certifikata. To bi trebalo osigurati odgovarajuću sigurnost za prijenos informacija s blokiranih domena.

Posjetite Lantern

Vaša privatnost

Ispitujući pravila o privatnosti usluge Lantern dala nam je stanku. Količina podataka koje prikupljaju može se razlikovati ovisno o načinu na koji komunicirate sa njihovim uslugama. Svojim riječima:

Lantern prikuplja podatke o vama kada koristite naše mobilne aplikacije, web stranice i druge mrežne proizvode i usluge (kolektivno, “Usluge”) i putem drugih interakcija i komunikacija koje imate s nama.

Uz podatke koje izravno dajete Lanternu, oni koriste svjetionike i kolačiće za prikupljanje dodatnih informacija o vašoj internetskoj aktivnosti. Kad koristite njihove usluge, oni prikupljaju informacije koje im šalje vaše računalo, mobilni telefon ili drugi pristupni uređaj. Oni mogu uključivati ​​sljedeće:

podaci o stranicama kojima pristupate, IP adresa računala, ID uređaja ili jedinstveni identifikator, vrsta uređaja, informacije o geo-lokaciji, informacije o računalu i vezi, informacije o mobilnoj mreži, statistika o prikazima stranica, prometu sa i sa web mjesta, URL preporuke, oglas podaci i standardni podaci web dnevnika i ostale informacije.

Možda ćete moći odlučiti da neće slati ove podatke putem postavki aplikacije. Prikupljaju i zapisnike poslužitelja koji uključuju podatke poput:

IP adresa uređaja, datumi i vrijeme pristupa, pregledane značajke aplikacija ili stranice, pad sustava i druge aktivnosti sustava, vrsta preglednika i web mjesto ili usluga treće strane koje ste koristili prije interakcije s našim Uslugama.

Konačno, oni mogu prikupljati podatke iz bilo koje aplikacije s kojom komunicirate dok upotrebljavate njihovu uslugu poput mobilnog novčanika, Facebooka i drugih aplikacija društvenih medija. Zaključno, oni prikupljaju veliku količinu osobnih podataka i koriste ih u različite svrhe. Slijedom toga, trebali biste temeljito ispitati njihovu potpunu Politiku privatnosti i utvrditi da li vam je ugodno.

Tehnička podrška

Probleme možete prijaviti unutar aplikacije Lantern. Oni također imaju forum na kojem možete postaviti pitanja ili prijaviti blokirane web stranice. Napokon možete dobiti nove vijesti i informacije putem njihovih računa na društvenim medijima, Facebooka i Twittera.

Lanter: Hands-on testiranje

Instalacija Lanterna započinje preuzimanjem softvera na vaše Windows, Mac ili Ubuntu računalo. Nakon preuzimanja koristite standardnu ​​proceduru za vaš OS kako biste dovršili instalaciju na svoj uređaj.

Alat za obrezivanje cenzure lanternaOdabirom gumba Google Play odvest će vas na stranicu za instalaciju aplikacije Android. Kad tamo stignete, možete dovršiti preuzimanje i prijenos softvera na Android telefon ili tablet.

Instaliranje softvera za sustav Lantern za anticenzuru

Nakon prijenosa instalacijske datoteke na vaš stroj, pokrenite je kao administrator da biste pokrenuli postupak instalacije klijenta. Prihvatite brz da biste mu omogućili izmjene u vašem sustavu. Instalacija će se nastaviti i vidjet ćete prozor za dodavanje potvrde o autentifikaciji za početak deblokiranja web mjesta.

  VPN4ALL pregled

Postupak ugradnje fenjera
Nakon instaliranja ovog certifikata klijent Lanterna otvorit će se u vašem zadanom pregledniku. Njegovo sučelje je vrlo jednostavno. Prije nego što ga istražimo, pogledajmo izbornik aplikacija. Na desnoj strani vidjet ćete izbornik aplikacije koji se otvara klikom na njegovu ikonu (tri vodoravne linije).

Izbornik klijenta za lampioneStavke izbornika su sljedeće:

 • Autorizirajte uređaj za Pro – otvara Prozor u kojem možete dobiti kôd za dodavanje uređaja vašem Lantern Pro računu. Kliknite gumb “Poveži ovaj uređaj” da biste vidjeli svoj kôd. Ovdje također možete započeti oporavak računa Lantern Pro ako trebate.Lantern: Autorizirajte uređaj za Pro
 • Pozvati prijatelje – omogućuje vam dijeljenje Lanterna s prijateljima i dobivanje besplatne usluge ako oni kupuju Lantern Pro. Ako nabave jednogodišnji plan, dobit ćete besplatnu uslugu u jednom mjesecu. Međutim, ako se prijavite za dvogodišnji plan, dobit ćete tri mjeseca besplatno.Lanterne pozovite prijatelje da dobiju besplatno profesionalno vrijeme
 • Nabavite verziju Androida – dodajte najnoviju verziju aplikacije na svoj Android uređaj klikom na prikazanu vezu. Zatim se pomaknite do dna stranice s rezultatima i potražite softver za Android.Instalirajte Lantern na svoj Android Mobile uređaj
 • Jezici – omogućuje vam promjenu jezika sučelja.
 • postavke – otvara opće postavke softvera Lantern. Sastoji se od dva prekidača. Prvi će vam omogućiti otvaranje lampiona kada se sustav pokrene. Drugi vam omogućava da odlučite želite li poslati statistiku upotrebe timu za podršku tvrtke Lantern.Postavke softvera Lantern za Windows
 • Napredne postavke – zadati softver dopustiti upravljanje proxy sustavom. Ako isključite ovo, morate ručno konfigurirati proxy. Vaš preglednik i aplikacije neće moći automatski koristiti Lantern. Također možete odabrati želite li proxy blokirati web lokacije (najbrže) ili sav promet (najsigurniji).
 • Prijaviti problem – omogućit će vam da prijavite problem osoblju za pomoć u Lanternu pomoću padajućeg popisa, pružit će opis vašeg problema i poslati dnevnik vaše uslužne aktivnosti kako bi im pomogao riješiti problem.Prijavljivanje problema s podrškom za Lantern
 • Oko – otvorite prozor sa poveznicom na stranicu s FAQ-om o Lanternu na njihovoj web stranici.Ispitajte često postavljana pitanja kako biste saznali više o Lanternu

Korištenje softvera Lantern

Pogledajmo sada detaljnije softversko sučelje tvrtke Lantern. Aplikaciju Lantern možete povezati i isključiti klikom na preklopnicu u donjem desnom kutu.Nadzorna ploča softvera Lantern za WindowsSučelje također pokazuje vašu trenutnu lokaciju poslužitelja, broj web mjesta nadograđenih na HTTPS, broj blokiranih oglasa i vašu besplatnu propusnost velike brzine koja je preostala mjesec dana. Svaka od njih predstavljena je na različitom gumbu. Klikom na bilo što od ovoga prikazat će se objašnjenje onoga što se prikazuje. Također možete nadograditi na Lantern Pro s ovog sučelja.

Sve dok je klijent spojen, automatski će proxy deblokirati web mjesta ili sav promet, ovisno o vašim postavkama. Ovo je prikazano korištenjem datoteke domaćina Windows za blokiranje Facebook stranice za prijavu. Kad se klijent Lanterna isključi. To je poruka koju vidimo kada pokušavamo pristupiti ovoj Facebook stranici.

Facebook blokiranNakon što spojimo softver Lantern ovo je prikazano.

Korištenje Lanterna za deblokiranje Facebooka

Upravljanje lampom u programskoj traci

Kad zatvorite sučelje Lanterna, on se svodi na programsku traku. Odavde možete lako upravljati desnim klikom na njegovu ikonu.Upravljanje lampom u programskoj traciOtvara se izbornik koji će vam omogućiti povezivanje ili prekid veze sa Lanternom, nadogradnju na Pro verziju, otvaranje sučelja Lanterna i zatvaranje aplikacije.

Možete vidjeti da je softversko sučelje Lantern pojednostavljeno kako bi bilo lakše za svakoga. Pomoću njihove mreže peer-to-peer možete odblokirati cenzurirane web stranice iz cijelog svijeta. Prema zadanim postavkama to su samo proxy blokirana web mjesta. Međutim, korisnici Lantern Pro-a mogu odabrati proxy čitav promet.

Posjetite Lantern

Instaliranje lampiona na vaš Android uređaj

Prvo pregledajte web stranicu Lantern. Zatim dodirnite gumb “Google Play” da biste otvorili stranicu za instalaciju. Kad tamo stignete, dodirnite gumb “Instaliraj”.

Postupak instalacije Android lampionaNakon dovršetka instalacije softvera dodirnite “Otvori” kako biste ga prvi put pokrenuli na svom Android telefonu. Ovo će otvoriti glavno softversko sučelje. Prije nego što to istražimo, pogledajmo izbornik Lanterna. Prva dva elementa njezina izbornika omogućuju vam:

 • Nabavite Lantern Pro – omogućuje nadogradnju na Pro uslugu. Možete uštedjeti novac kupnjom njihovog dvogodišnjeg plana.
 • Pozvati prijatelje – omogućuje vam da pozovete prijatelje na Lantern pomoću vašeg preporučnog koda. Ako prijatelji koje pozovete na kupnju plana, dobit ćete besplatnu Lantern Pro uslugu.Nadogradnja na Lantern Pro i dobivanje besplatne profesionalne usluge
 • Autorizirajte uređaj za Pro – omogućuje vam povezivanje Android uređaja sa svojim računom Pro pomoću odabranog koda za povezivanje uređaja. To možete učiniti slijedeći ova dva koraka:
  • Otvorite izbornik “Dodavanje uređaja” na registriranom Pro uređaju. “
  • Unesite kôd za povezivanje uređaja da biste povezali svoj Android uređaj.Autorizirajte Lantern Pro na svom Android telefonuPro-račun također možete oporaviti dodirom na “Start recovery”.
 • Provjerite ažuriranje – otvorit će se instalacijska stranica Google Play-a, tako da možete deinstalirati softver Lantern i ponovno instalirati najnoviju verziju.
 • Verzija za radnu površinu – otvara zaslon koji e-poštu Lanternu pošalje na vaše stolno računalo.
 • Jezik – omogućit će vam da promijenite jezik koji koristi Lantern Android sučelje.Opće postavke sučelja fenjera
 • postavke – omogućit će vam da odlučite želite li prebaciti sav promet uređaja ili samo blokirane web lokacije. Šifriranje cjelokupnog prometa pruža bolju sigurnost, ali može biti i sporije.
 • Prijaviti problem – omogućuje vam postavljanje pitanja ili rješavanje tehničkih problema poput nemogućnosti pristupa blokiranim web mjestima. Unesite svoju adresu e-pošte, odaberite kategoriju s padajućeg popisa i unesite opis svog problema. Oni će vam se javiti e-poštom čim mogu.Prijava problema s podrškom putem aplikacije Android Lantern
 • Prestati – zatvara softver Lantern.
  TorGuard pregled

Korištenje Lanterna na Android telefonu

Sada kada smo pregledali izbornik za Android aplikaciju, pogledajmo ga u djelo. Jednostavno prebacite prekidač za spajanje putem usluge Lantern. Dodirnite “U redu” da biste prihvatili dopuštenja koja zahtijeva usluga Lantern. Glavno sučelje prikazuje vašu trenutnu optimiziranu lokaciju veze i količinu podataka velike brzine koje ste koristili ovog mjeseca.

Upotreba nadzorne ploče aplikacije AndroidPrimjetite da, budući da prolazimo kroz njujorški poslužitelj, ne možemo pristupiti BBC iPlayeru. Međutim, uspjeli smo se povezati s Netflixom, Pandorom, Spotifyjem i blokiranim Facebookom. Trenutno nema načina da odaberete zemlju putem koje ćete se povezati tako da možda ili nećete moći pristupiti tim web lokacijama za streaming medije kada se trenutno povežete s njihovom uslugom..

Android aplikacija Lantern oponaša funkcionalnost svog Windows partnera. Instalacija je jednostavna i ima pojednostavljeni izbornik za pristup postavkama i funkcijama podrške. Za njezino korištenje nije potrebna tehnička stručnost. Jednostavno ga uključite i surfajte Internetom. Omogućit će vam da vidite manje cenzuriranu verziju svoje lokalne zemlje, kao i svijeta.

Posjetite Lantern

Lančni test brzine

Ispitivanje brzine za uslugu Lantern pokrenuto je s postavkom “Proxy all prometa” koristeći Windows klijent. Rezultati su nas iznenadili jer je naša brzina preuzimanja bila brža kada smo koristili uslugu Lantern. To se nije očekivalo. Čini se da ukazuje da su podaci ili komprimirani ili da algoritam Kaleidoskopa dijeli sadržaj i distribuira ih istovremeno na više vršnjačkih čvorova.

Lančni test brzineMožete vidjeti da je naša brzina preuzimanja bila 18,22 Mbps bez Lanterna, ali povećana na 54,36 Mbps pri korištenju DigitalOcean CDN poslužitelja. Slični rezultati pronađeni su i kada se koriste druge lokacije. Naša maksimalna brzina interneta iznosi oko 50-55 Mbps. Pri korištenju usluge Lantern male su razlike u brzini bez obzira na odredište. To bi učinilo bolje od nekih VPN-a za streaming video sadržaja sa cenzuriranih web mjesta. Možda imate različite rezultate u svojoj regiji svijeta.

Zaključak VPN za lanternu

Lantern nudi Innovate Labs LLC iz Los Angelesa, CA. To je hibridna VPN (proxy) usluga. Njegova je osnovna svrha omogućiti 1.6 milijardi korisnika koji se bore protiv cenzure i blokiranja stranica da imaju pristup besplatnom i otvorenom internetu. Mrežna infrastruktura Lanterna sastoji se od kombinacije servera na DigitalOcean CDN-u i volonterskih peer-to-peer veza u necenzuriranim zemljama.

Imaju softver za Windows, Mac, Ubuntu i Android uređaje. Lanter je instaliran u dva načina. Prema zadanim postavkama instalira se u način “daj pristup” u necenzuriranim regijama i “pristupi” u cenzuriranim područjima. Oni u necenzuriranim zemljama pristaju pustiti one u cenzurirane one koji povremeno koriste svoje veze za pristup sadržaju koji je blokiran ili cenzuriran u njihovoj zemlji..

Lantern ima i besplatnu i plaćenu uslugu. Usluga koja se plaća ima sljedeće prednosti: brža veza, veća pouzdanost u pogledu blokiranja, neograničen pristup, bez oglasa i veza za tri uređaja.

Lantern nije dizajniran da zaštiti vašu anonimnost pa preporučuju Toru ako je to vaš cilj. Njihova usluga prema zadanim postavkama šalje podatke s blokiranih web lokacija putem kriptiranog proxyja. Ostale web stranice šalju se izravno putem vašeg davatelja internetskih usluga. No korisnici s plaćanjem mogu odabrati proxy čitavog internetskog prometa.

Lantern prikuplja puno osobnih i drugih podataka (uključujući zapisnike poslužitelja) na svojim korisnicima. Neke od kojih se možete odreći. Trebali biste sami ispitati njihovu Politiku privatnosti da biste utvrdili da ispunjava vaše VPN ciljeve. Usluga koristi međusobnu provjeru certifikata između vršnjaka i podaci su šifrirani pomoću AES-256. Njihov algoritam uključuje i tajnu prema naprijed. Ovo bi trebalo osigurati da su podaci preneseni korištenjem njihove usluge zaštićeni od ispitivanja treće strane.

Njihova podrška je putem e-pošte kojoj se može pristupiti unutar softverskih aplikacija. Oni također imaju FAQ i forum gdje možete pronaći informacije o nekim pitanjima. Konačno, imaju Facebook i Twitter stranice.

Stvari koje su nam se svidjele u vezi usluge Lantern

 • Besplatna usluga za one kojima je potreban za deblokiranje web stranica i zaobilaženje vladine cenzure.
 • Softver koji se jednostavno koristi za korisnike Windows, Mac i Ubuntu.
 • Mobilna aplikacija za korisnike Android-a.
 • Njihov je softver otvorenog koda.
 • Lantern koristi AES-256 za šifriranje podataka.
 • Iznenađujuće velike brzine za plaćene korisnike.
 • Mogućnost slanja cijelog prometa putem proxyja

Stvari za poboljšanje usluge Lanterna

 • Dopustite korisnicima da odaberu regije veze.
 • Prikupljajte manje osobnih podataka i zapisnika.

Lantern je hibridna mreža ravnopravnih mreža dizajnirana da pomogne deblokiranju cenzuriranih web stranica. Nude besplatnu i plaćenu verziju usluge. Neki će korisnici možda moći deblokirati web stranice za streaming medija poput Netflix, Pandora i drugih. Ovisi o mjestu na kojem imate pristup optimiziranom poslužitelju. Čini se da je to slučajno i nepouzdano. Međutim, dobar je izbor za necenzurirani pristup mnogim blokiranim web stranicama vijesti i društvenih medija za milione korisnika koji podnose internetsku cenzuru..

Posjetite Lantern

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me