Započnimo s pregledom LifeLocka promatrajući da su one vodeće tvrtke u areni zaštite krađe identiteta. Kao i većina ljudi, vjerojatno vidite zaštitu identiteta lijepu, ali ne i nužnu stvar. Kako se Internet sve više integrira u vaš svakodnevni život, to se počinje mijenjati. Broj i opseg kršenja podataka povećavaju se u nedavnoj prošlosti, a očekuje se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Nedavno kršenje podataka o PII (osobno identificirajućim podacima) na jednom od naših primarnih kreditnih biroa, Equifax, ovo je dovelo u prvi plan za više od 143 milijuna Amerikanaca. Registracija za niz usluga Lifelock pomoći će vam u nadzoru i zaštiti vašeg stvarnog identiteta. Uz to će vam pružiti duševni mir da će, ukoliko vaš identitet bude ugrožen, njihova zaštitna služba pružiti pomoć koja vam je potrebna za njezin povrat.

LifeLock pregled

Cijene usluga LifeLock

LifeLock nudi njihovu uslugu koristeći tri različita plana. Plan koji odaberete određuje vrstu i razinu zaštite od praćenja koju primate, vaš maksimalni novčani povrat za izgubljena sredstva i druge dodatne značajke zaštite imovine. Njihovi su osnovni planovi Standard, Advantage i Ultimate Plus. LifeLock cijene slijede: Standardno; 9,99 USD mjesečno, Prednost; 19,99 USD mjesečno i Ultimate Plus; 29,99 $ / mjesečno.

Međutim, naši čitatelji mogu uzeti 10% popusta njihovih redovnih cijena plana za prvo razdoblje naplate, kao i uživati ​​u usluzi bez rizika od 30 dana. Da biste iskoristili popust potrebna je kreditna / debitna kartica.

Cijene LifeLocka

To znači da se sada možete pretplatiti na njihov Standardni plan za 8,99 / mjesečno, Advantage plan za 17,99 USD / mjesec, i Ultimate Plus plan za 24,99 / mjesec za svoj prvi period pretplate. Ako želite maksimizirati popust na svoj Lifelock plan, pretplatite se na godišnje članstvo. Možete platiti za Lifelock niz usluga koristeći većinu glavnih kreditnih / debitnih kartica. Proučat ćemo detaljnije ove planove kasnije u ovom LifeLock pregledu nakon što razmotrimo što predstavlja krađu identiteta i njegove brojne oblike.

Jamstvo za povrat novca LifeLock

Kao što smo naveli, naši čitatelji mogu iskoristiti trenutni period od 30 dana bez rizika koji nudi LifeLock. Sve što je potrebno jest kreditna kartica na koju se možete pretplatiti. Ovo će vam omogućiti da koristite njihov paket usluga zaštite identiteta. Uz to možete vidjeti kako njihov softver LifeLock Privacy Monitor može pomoći u nadzoru i zaštiti gdje i kako se vaš PII nalazi na Internetu. Također možete isprobati neke druge značajke LifeLocka da provjerite je li usluga pogodna za vas.

Uz sve to, oni imaju i 60-dnevno jamstvo povrata novca za one koji se pretplate na godišnje članstvo. Ako ih nazovete ili kontaktirate preko svog računa na njihovom web portalu u roku od 60 dana od pretplate na jedno od njihovih godišnjih članova, oni će vam vratiti povratnu cijenu. Nakon razdoblja od 60 dana, osigurat će vam povratni povrat sredstava na temelju preostalih mjeseci razdoblja pretplate.

Ovo jamstvo također se primjenjuje na razdoblja obnove. Ne pruža se jamstvo za mjesečne pretplate.

Posjetite LifeLock

Kako vas LifeLock štiti od krađe identiteta

Da biste razumjeli usluge koje nudi LifeLock, najprije morate razumjeti što je krađa identiteta i raznolikost oblika koji mogu poprimiti. Nakon toga imat ćete bolje razumijevanje planova koje nude i moći ćete odabrati najbolji za vas na temelju vaše financijske situacije, navika na mreži i izvan mreže, te potrebnog stupnja zaštite imovine. U najmanju ruku, trebalo bi vam postati jasno da je svima potreban određeni stupanj zaštite od krađe identiteta.

Što je krađa identiteta?

Kongres je donio Zakon o sprečavanju krađe identiteta i pretpostavke 1998. godine kojim se krađa identiteta ili prijevara definira kao: “Tko svjesno prenese ili koristi, bez zakonitih ovlaštenja, sredstvo identifikacije druge osobe s namjerom počinjenja ili pomoći ili pomogne bilo kojoj nezakonita aktivnost koja predstavlja kršenje saveznog zakona ili koja predstavlja krivično djelo prema bilo kojem primjenjivom državnom ili lokalnom zakonu; “. Jednostavnije rečeno, krađa identiteta uključuje svakoga tko svjesno koristi osobne podatke druge osobe kako bi pretpostavio svoj identitet za počinjenje zločina. Svrha ovog zločina je obično stjecanje nekakve novčane dobiti.

Vrste krađa identiteta

Iako je većina krađa identiteta namijenjena financijskoj dobiti, postoje i druge vrste krađa identiteta. Zbog toga samo praćenje vaše kreditne sposobnosti nije najučinkovitiji način zaštite od toga. Zapravo postoji osam ili devet vrsta prijevara identiteta prema načinu na koji ih razvrstavate. Oni uključuju sljedeće:

 • Krađa identiteta socijalnog broja – Vaš društveni broj (SSN) jedan je od kritičnih dijelova PII (Osobne informacije) koji definira pojedince u Sjedinjenim Državama. Pristup njemu može omogućiti kriminalcima prikupljanje drugih PII koji će im pomoći u pretpostavci vašeg identiteta i dovesti do drugih vrsta krađe identiteta. Može im omogućiti i izradu drugih oblika osobne iskaznice poput putovnica i vozačkih dozvola, iako su nove sigurnosne značajke u njima dodatno otežale posao..
 • Krađa financijskog identiteta – Kao što smo rekli, ovo je jedna od najčešćih vrsta krađe identiteta gdje netko pretpostavlja vaš identitet kako bi stekao neki financijski dobitak. Zločinci imaju pristup nekim podacima vašeg računa. Ovo vam uz vaš SSN može omogućiti pristup tekućim računima, stvaranje novih ili druge financijske prijevare.
 • Za krađu identiteta vozačke dozvole – Krađa broja ili identifikacijske karte vozačke dozvole, zajedno s drugim informacijama, omogućuje vam da se lažno predstavljaju prilikom prebrze vožnje ili počinjenja drugih prekršaja u pokretu. Ako budu uspješni u ovom grozu, tada mogu izbjeći financijske i druge kaznene mjere iz ovih kršenja. Što je više jer vas vlasti traže, ti će se prekršaji dodati u vaš zapisnik. To bi vam moglo stvoriti probleme koji bi mogli biti u rasponu od financijskih obveza do gubitka vozačkih privilegija.
 • Krađa kriminalnog identiteta – Jednom kada zločinac prikupi dovoljno informacija i dokumentacije, možda će moći prevariti policiju da vjeruje da je on vaš ako bude uhvaćen u kriminalnoj aktivnosti. Ta bi aktivnost mogla biti bilo sve, od jednostavne krađe do ubojstva. Nažalost, ako bude uspješan u ovoj prijevari, vi ćete biti ono što će vlasti tražiti kad se ne pojavi za svoj sudski datum. To bi moglo dovesti do stvarnih problema za vas, jer ih može biti teško uvjeriti da zločin niste počinili bez stručne pomoći. Policija i druga tijela imaju tendenciju da budu cinični kada ljudi ispovijedaju svoju nevinost.
 • Krađa medicinskog identiteta – Pojedinci koji dobiju vaše osobne medicinske podatke i medicinski identifikacijski broj mogu pristupiti medicinskim uslugama i primati lijekove u vaše ime. To u kombinaciji s prijevarom u osiguranju ne samo da može dovesti do financijskih teškoća za vas, već može biti i opasno po život. To je moguće jer vas povijest bolesti prati i može utjecati na njegu i usluge liječnika. To je također jedna od najtežih vrsta krađe identiteta za posredovanje jer imate malo ili nikakvu kontrolu nad podacima koji se nalaze u vašoj medicinskoj povijesti, zbog čega je teško osporiti. Potrebno je imati stručnjaka koji će vam popraviti medicinski karton.
 • Krađa identiteta osiguranja – Ova vrsta krađe identiteta općenito je izravno povezana i često grupirana s krađama medicinskog identiteta. Neovlaštena upotreba podataka o osiguranju može za vas rezultirati višim premijama, a ovisno o uvjetima vašeg plana mogu dovesti do dodatnih troškova povezanih s vašom vlastitom medicinskom pomoći.
 • Sintetička krađa identiteta – Ovo je hibridni oblik krađe identiteta koji uključuje korištenje vašeg SSN-a zajedno s izmišljenim imenima, adresama i eventualno PII-om drugih žrtava za stvaranje novih identiteta. Ti se novi identiteti tada mogu upotrijebiti za počinjenje svih ostalih oblika krađe identiteta. To čine da bi zbunili vas, druge žrtve, vlasti, zajmodavce i sve ostale. U središtu ove prevare nalazi se vaš SSN.
 • Krađa poreznog identiteta – Koristeći vaš SSN i ​​ime, kriminalci mogu podnijeti i lažno dobiti povrat poreza. To vam može otežati podnošenje i primanje zakonitog povrata sredstava. U nekom slučaju, to može dovesti do produženog kašnjenja u povratu sredstava i mogućeg gubitka sredstava.
 • Krađa identiteta djeteta – Korištenje PII djece postalo je sve popularnije jer njihova kreditna sposobnost još nije utvrđena. To olakšava korištenje njihovih podataka za lažne aktivnosti jer bi moglo proći mnogo godina prije nego što se te aktivnosti uopće primijete. Prvi znak da je sve u redu mogao bi biti kada vaš sin ili kći zatraže kredit kako bi dobili svoj prvi automobil.

Posjetite LifeLock

Kako funkcionira LifeLock servis?

LifeLock niti bilo tko drugi ne mogu spriječiti kršenje podataka jer, kao što ćete pročitati u trenu, oni se povećavaju i broj i ozbiljnost duži niz godina. Štoviše, ovaj trend vjerojatno neće popustiti s pojavom novih uređaja Interneta stvari (IoT) koji su uvedeni u naš svakodnevni život. Uz to su mnoga od ovih kršenja uzrokovana ljudskom greškom koja se ne može u potpunosti otkloniti. O tome ćemo više raspravljati kada ispitamo neke od glavnih povreda i pogledamo trendove o trendovima krađe identiteta kasnije u našem pregledu.

LifeLock je paket usluga koje čine tri osnovne stvari koje će vam pomoći da vas zaštite od prijevara identiteta ili omoguće vam da ga uhvatite prije nego što odete daleko. To može ograničiti njegove učinke na vaš osobni život i olakšati posredovanje. Ove usluge djeluju koristeći tri razine zaštite: nadgledanje i otkrivanje, uzbunjivanje i vraćanje. Uz to, oni pružaju dodatnu korist nadoknade troškova iz džepa kad je to potrebno. Sada ćemo ispitati svaki od njih pobliže detalje.

Nadgledanje i otkrivanje

Prva razina zaštite koju Lifelock pruža je nadgledanje i otkrivanje vašeg relevantnog PII-a na različitim bazama podataka i web lokacijama. To se može učiniti korištenjem jedinstvenog međuindustrijskog skladišta ID Analytics-a za podatke o potrošačima u stvarnom vremenu, koje pruža sveobuhvatnu perspektivu identiteta i kreditnog rizika. Ovo je spremište poznato pod nazivom ID mreža. Ovo skladište omogućuje im da promatraju vaš trenutni PII i koriste vrhunsku analitiku koja kombinira stručni sustav pravila i analizu ponašanja kako bi se predvidjelo identificiranje prijevara i obavljali pregledi analize rizika s vrlo malo kašnjenja.

uzbuna

Druga razina zaštite koju nudi njihov paket usluga nakon otkrivanja događaja je upozoriti vas i utvrditi da li ste toga svjesni. Njihov vlasnički sustav za upozoravanje identiteta LifeLock obavještava vas o mogućem problemu prijevare. Ovo upozorenje vrši se e-poštom, tekstom ili telefonom. Način isporuke je vaš izbor. Ovo je upozorenje interaktivno i zahtijeva odgovor od vas koji će vam omogućiti da utvrde je li transakcija doista sumnjiva.

Vratiti

Nakon što se provjeri sumnjiva aktivnost, opravdana je daljnja istraga. Ako se ustanovi da je riječ o slučaju krađe identiteta ili prijevare, skeniraju se druge instance i provodi se postupak vraćanja. Postupak sanacije obnove uključuje sljedećih osam koraka:

 • Dajete im ograničenu punomoć kako bi mogli legalno raditi u vaše ime.
 • LifeLock prikuplja sve potrebne informacije potrebne za predstavljanje vašeg slučaja.
 • Oni su u vaše ime postavili 7-godišnje upozorenje prevarantskim agencijama.
 • Locklock će započeti posredovanje potraživanja protiv vas i procesuiranje kreditnih sporova.
 • Podnijet će vaš zahtjev za osiguranje odgovarajućim vlastima.
 • Stručno pravno zastupanje zadržat će za vas i nadoknadit će se svi sudski troškovi.
 • Kako bi se zaštitili od budućih prijevara, organizirat će i katalogizirati vašu datoteku radi lakšeg pristupa.
 • Primit ćete kreditno izvješće koje pokazuje da su uklonjene sve informacije o krađi identiteta.

Mnoge od tih stvari vjerojatno biste mogli sami napraviti, a morat ćete pomoći LifeLock-u i pružiti dodatne informacije tijekom postupka obnove. Međutim, ako im se stručno vodite, možete uštedjeti vrijeme i bolove dok se vraća vaš identitet.

Naknada za naknadu

Uz ove tri razine zaštite, LifeLock će vam nadoknaditi sljedeće troškove iz svog džepa koji su možda nastali zbog vraćanja vašeg identiteta.

 • Trošak zamjene dokumenata.
 • Troškovi putovanja.
 • Gubitak prihoda.
 • Ukradena torba, torbica ili novčanik.
 • Briga o djeci i starijim osobama.
 • Pomoć u putovanju.
 • Lažne povlačenja.
 • Pravni troškovi.
 • Troškovi sanacije koštaju.
 • Troškovi usluga upravljanja slučajem.

LifeLock će potrošiti do milijun dolara kako bi vratio vaš identitet. Osim toga, nadoknadit će vam i sredstva ukradena s vaših računa (koji nisu obuhvaćeni drugim izvorima) do ograničenja politike vašeg plana.

Posjetite LifeLock

Analiza LifeLock planova

Sada imate bolje razumijevanje krađe identiteta i njegovih različitih oblika. Pomoću ovog znanja, bliže ćemo pogledati tri osnovna plana koja nudi LifeLock. Konkretno, istražuju vrste zaštite od krađe identiteta koje prate i upozoravaju na vas. Prvo ćemo razmotriti značajke zajedničke svim LifeLock planovima. Zatim ćemo detaljnije pogledati što svaki plan prati i daje upozorenja.

Značajke zajedničke svim LifeLock planovima

 • Američki stručnjaci za vraćanje identiteta – Ako je vaš identitet ugrožen, bit će imenovan specijalist koji će vam pomoći vratiti ga
 • Podrška 24/7 člana uživo – Svi pretplatnici imaju pristup obučenim agentima za zaštitu identiteta koji mogu odgovoriti na njihova pitanja.
 • Smanjite unaprijed odobrene ponude kreditnih kartica – LifeLock će zatražiti da budete uklonjeni s unaprijed odobrenih popisa kreditnih kartica. Možete to besplatno učiniti na službenoj web stranici koju su stvorili kreditni biroi, ali lijepo je što je to ponuđena kao dodatna pogodnost usluge LifeLock.
 • Izgubljena zaštita za novčanik – Ako se vaš novčanik ili torbica izgube ili ukradu, kontaktirajte ih i jedan od njihovih agenata pomoći će vam otkazati ili zamijeniti kreditne / debitne kartice, vozačku dozvolu, osiguravajuće kartice i druge dokumente. Oni također mogu pružiti smjernice u nadoknadi novca koji su izgubljeni.
 • Monitor privatnosti LifeLock-a – Oni će skenirati javne stranice za pretraživanje ljudi i pronaći vaše podatke i reći što trebate učiniti da biste odustali od onih na kojima ne želite da se pojavljuju. To će vam ograničiti PII trag na webu i otežati lopovima identiteta da dobiju potrebne informacije.
 • Sustav uzbunjivanja identiteta LifeLock – LifeLock će nadgledati lažno ili sumnjivo korištenje vašeg SSN-a, imena, adrese ili datuma rođenja kako bi dobio kreditne i neke druge usluge. Oni će vas upozoriti tekstom, e-poštom ili telefonom ako ih pronađu. Ta su upozorenja interaktivna i traže vaš odgovor kako bi potvrdili da bi mogli ukazivati ​​na otmicu vašeg identiteta.

LifeLock standardni plan

Upozorenja predviđena standardnim planom uključuju sljedeće:

 • Vaši osobni podaci o uslugama i zahtjevima za kredit – Ova upozorenja pružaju određenu mjeru sigurnosti krađe financijskog identiteta omogućavajući vam zaštitu od lažnih kreditnih zahtjeva podnesenih pomoću vaših osobnih podataka. Odustajanje od unaprijed odobrenih kreditnih ponuda pomaže vam u nadzoru nad tim.
 • Vaši osobni podaci na Mračnom webu – Upozorenja koja su generirana skeniranjem tisuća web stranica Dark na postojanje vašeg PII-a mogu vas upozoriti na povećanje budnosti jer je rizik od krađe identiteta znatno porastao. Vjerojatno biste uz kreditne biroe postavili 7-godišnje upozorenje o prijevari i razmislite o njihovom zamrzavanju. Agenti LifeLock mogu vam pomoći analizirati rizik, prikazati mogućnosti i preporučiti radnje koje će vam pomoći da to pomnije pratite.
 • Zahtjev za promjenu adrese – Znanje da netko možda pokušava promijeniti vašu adresu bez vašeg znanja može vas upozoriti na moguću krađu financijskog identiteta, krađu poreznog identiteta, krađu zdravstvenog osiguranja i osiguranja, kao i druge jer je ovo općenito prvi korak u mnogim vrstama krađe identiteta.
 • Lažni osobni podaci povezani s vašim identitetom – To vas može upozoriti na mogućnost da netko pokušava koristiti vaš SSN da bi osigurao novi identitet. Ovaj novi identitet tada se može koristiti za utvrđivanje nove financijske, medicinske i autoritativne dokumentacije. Budući da koriste vaš SSN, mnogi od njih mogu ometati i zbuniti druge glede vašeg stvarnog identiteta.

Kao što vidite, čak i LifeLock standardni plan može pružiti osnovnu zaštitu protiv mnogih oblika krađe identiteta. Pruža mogućnost nižih troškova za one čije financije možda ne zahtijevaju ili podržavaju višu razinu praćenja krađe identiteta. LifeLock Standard također uključuje nadzor nad kreditom putem jednog biroa.

Kao što su neki drugi istakli, LifeLock koristi Equifax kao svoj glavni biro za nadzor kredita. S obzirom na nedavne povrede podataka tvrtke Equifax, to bi moglo zabrinuti neke čitatelje. Da bi se pozabavila tim LifeLockom, izjavila je da u nedavno kršenje nije uključena nijedna njihova zajednička informacija. Unatoč tome, oni prate trenutnu istragu i čekaju njezinu završetak. U tom će trenutku ispitati njihove dijeljene podatke Equifaxa i poduzeti sve potrebne korake kako bi osigurali njegovu trajnu sigurnost.

Posjetite LifeLock

LifeLock plan prednosti

LifeLock Advantage plan pruža sva upozorenja LifeLock Standarda, zajedno sa sljedećim dodacima:

 • Vaše osobne podatke o kaznenom uhićenju i sudskim knjigama – Skeniranje LifeLocka proširuju se i uključuju uhićenje i sudske zapise za vaše ime i datum rođenja. To vam omogućuje da vidite da li netko koristi vašu PII da počini neki oblik kaznene prijevare i poduzmete korake da to ispravite prije nego što vas vlasti potraže kada zločinac ne prođe na sudu..
 • Kršenja velikih razmjera – Primit ćete upozorenja kada se pojave nove narudžbe tako da možete biti sigurni da vaš PII nije ugrožen u jednom od njih.
 • Isplata gotovine, transferi i velike kupovine sa vašeg kreditnog, tekućeg i štednog računa – Davanjem informacija u vezi s vjerodajnicama računa, LifeLock će moći nadzirati vaše postojeće račune i upozoravati vas na transakcije za koje smatra da su sumnjive. To vam može omogućiti ne samo praćenje kada netko pokušava stvoriti nove račune u vaše ime, već i nadgledanje postojećih.

Za one koji imaju više financijskih sredstava, LifeLock Advantage plan može biti bolji izbor jer povećava obuhvat skeniranja od onoga koji nudi njihov standardni plan. To vam omogućuje da vam LifeLock pruži dodatnu zaštitu od različitih oblika prijevara s kaznenim identitetom. Također povećava zaštitu od SSN-a, financijskih i drugih oblika krađe identiteta. Članovi LifeLock Advantagea također dobivaju nadzor nad kreditom putem jednog biroa (Equifax) i od njih dobivaju godišnje kreditno izvješće i bod.

LifeLock Ultimate Plus plan

LifeLock Ultimate Plus plan uključuje sva upozorenja dvaju nižih planova, zajedno s dodatnim nadzorom i upozorenjima za sljedeće:

 • Nove aplikacije za bankovne račune s vašim osobnim podacima – Skeniranje i nadzor proširuju se na potragu za stvaranjem novih računa za provjeru i štednju u Sjedinjenim Državama.
 • Na vaše bankovne račune dodano je preuzimanje ili novo ime – LifeLock prati vaše postojeće račune radi pokušaja preuzimanja ili dodavanja neovlaštenih imena koja su im dodana.
 • Ulaganje / 401 (k) račun računa – Pratite račune koje ste stvorili tijekom cijelog života protiv neovlaštenog mijenjanja. Ovo vas može upozoriti na lažno podizanje novca, prijenos stanja ili druge transakcije.
 • Vaši osobni podaci o mrežama za dijeljenje datoteka – Nadzor i upozorenja proširit će se i na upotrebu vašeg imena, SSN-a, datuma rođenja ili kontaktnih podataka na zajedničkim web lokacijama za video, audio, fotografije i datoteke. Ovo može upozoriti nekoga tko koristi vaš identitet za dobivanje te robe ili objavljivanje medija u vaše ime.
 • Vaše ime u registru seksualnih prijevara – To vam može dati do znanja da li je vaše ime pogrešno dodano u ovaj registar, tako da možete odmah započeti postupke za uklanjanje. To bi moglo biti jako teško postići jer su imena dodana ovom registru na njega doživotna, a kad je u pitanju LifeLock obučeni agent koji bi vam pomogao da uklonite svoje ime mogao bi biti od velike važnosti.
 • Podrška prioriteta – Za svoja pitanja dobit ćete prioritetni pristup agentima za podršku.

LifeLock Ultimate Plus plan pruža najbolju opću zaštitu od svih oblika krađe identiteta, ali je i najskuplji. Stoga je to najbolja opcija za plan za one čije financije i stil života to zahtijevaju. Osobe (osobe) koje imaju glavnu povjerljivu odgovornost za vašu obitelj dobar su kandidat za dodatnu zaštitu od krađe identiteta. Članovi također primaju kreditni nadzor nad Equifaxom, Experianom i TransUnionom, kao i godišnja kreditna izvješća i bodove od svakog. Uz to, od Equifaxa ćete dobiti i mjesečne kreditne rezultate.

Pomoćni LifeLock planovi zaštite od prijevara identiteta

Nakon što imate primarni LifeLock račun, možete odlučiti za kupnju dvije vrste pomoćnih planova: LifeLock Junior za svoju djecu i LifeLock Senior za roditelje. To će vam omogućiti da zaštitite i pratite identitet svih članova svoje obitelji.

LifeLock Junior značajke

 • Sustav uzbunjivanja identiteta LifeLock
 • Povrat ukradenih sredstava
 • Jamstvo usluge za pravnike i stručnjake
 • Nadzor web stranica crnog tržišta
 • Otkrivanje kreditnih datoteka
 • Mrežna pretraživanja za dijeljenje datoteka
 • Izgubljena zaštita za novčanik
 • Podrška za vraćanje identiteta
  Cijena: 5,99 USD mjesečno ili 65 dolara godišnje

Većina je prethodno objašnjena, tako da se ovdje neće ponoviti. Posebno se napominju otkrivanje kreditnih datoteka koje su često znak da je narušen identitet vašeg djeteta. Značajno je dodavanje pretraživanja mreža za dijeljenje datoteka jer djeca često koriste takve stranice za preuzimanje glazbe i drugih medija.

Posljednji pomoćni plan je LifeLock Senior. Pretplata roditelja na ovaj plan omogućit će im i vas da nadgledate njihove PII upozorenja. Za njihovo postavljanje bit će potrebno njihovo dopuštenje. To vam može omogućiti da odgovorite na upozorenja umjesto njih i zaštitite ih od krađe identiteta.

Značajke za LifeLock starije osobe

 • Podrška članova & Američki tim za restauraciju
 • Banka & upozorenja o aktivnosti na kreditnoj kartici
 • Preuzimanje bankovnog računa i nova upozorenja s računa
 • Upozorenja o aktivnostima na računu ulaganja / 401 (k)
 • Nadgledanje naslovnica
 • Potvrda promjene adrese
 • Nadzor web stranica crnog tržišta
 • Izgubljena zaštita za novčanik
 • Sustav uzbunjivanja identiteta LifeLock
 • Obavijesti o kršenju podataka
 • Fiktivno praćenje identiteta
 • Skeniranje sudskih zapisa
 • Smanjene unaprijed odobrene ponude kreditnih kartica
  Cijena: 19,99 USD / mjesečno

Nije iznenađujuće što ovaj račun ima brojne značajke koje su pronađene u članstvu Ultimate Plus-a uz dodatak praćenja kućnih naslova. Njihov dom je često glavno bogatstvo za roditelje odrasle djece, pa je stoga glavna meta onih koji imaju zločinačke namjere. Mogućnost praćenja založnog prava, zajma ili drugih promjena naslova može biti od ključne važnosti za zaštitu financija starijih osoba.

LifeLock Mobile App

Lifelock ima i mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje. Aplikacija Android zahtijeva Android 4.2 i novije verzije. Aplikacija za iOS kompatibilna je s iPhoneom, iPadom i iPod touchom koji radi na iOS 9.3 ili novijim. Preuzimanje njihove mobilne aplikacije omogućit će vam praćenje i reagiranje na upozorenja LifeLocka izravno s vašeg telefona. Ako još nemate račun, pomoću aplikacije možete se prijaviti za njega. Aplikacija će vam omogućiti da izravno nadgledate sve račune pokrivene razinom članstva s vašeg dlana. Značajke LifeLock App uključuju sljedeće:

 • Sustav upozorenja identiteta LifeLock šalje upozorenja izravno na vaš mobilni uređaj.
 • Aplikacija će vam omogućiti da odmah reagirate na upozorenja o prijevari.
 • Ako primijetite sumnjivu aktivnost, možete se obratiti agentima za zaštitu LifeLock-a.
 • Usluge članova LifeLock možete kontaktirati putem poziva putem aplikacije.
 • Korisnici prednosti mogu s lakoćom pristupiti kreditnim podacima s godišnjim kreditnim rezultatom.
  Članovi Ultimate Plus-a vide kreditne rezultate na sva tri kreditna biroa i mogu pratiti mjesečne promjene na svojim kreditnim podacima.

Posjetite LifeLock

Kratka povijest glavnih prekršaja

Pogledajmo sada zašto mislimo da svi trebaju imati neki oblik zaštite od krađe identiteta. To ilustriramo ispitivanjem nekih do najvećih kršenja podataka. Dalje ćemo pokazati kako se te povrede proširuju na područje primjene i očekuje se da će se taj trend nastaviti.

Glavne kršenja podataka u SAD-u

 • Equifax, 2017
  Računi kompromitirani: 143 milijuna
  Uzeti: imena, SSN-ovi, datumi rođenja, adrese ulice i neki brojevi vozačkih dozvola
  Nastalo: sredinom svibnja do srpnja 2017. godine
  Objavljeno: 7. rujna 2017
 • FriendFinder, 2016
  Računi kompromitirani: 412 milijuna
  Uzeti: Korisnički podaci i slabo zaštićene lozinke, objavljeni na forumima o cyber kriminalu
  Nastalo: sredinom listopada 2016
 • Experian rujan 2015
  Računi kompromitirani: 15 milijuna
  Uzeto: ime, adresa, SSN, datum rođenja, identifikacijski broj (obično vozačka dozvola, vojna karta ili broj putovnice)
  Izloženo: listopad 2015
 • Himna, prosinac 2014.-2015
  Podaci ugroženi: 80 milijuna evidencija o pacijentima i zaposlenicima
  Izloženo: imena, datum rođenja, brojevi socijalnog osiguranja, adrese e-pošte, podaci o primanjima zaposlenih
  Objavljeno: siječanj 2015
 • Ashley Madison, 2015
  Računi kompromitirani: 33 milijuna
  Zauzeto: adrese e-pošte, imena i prezimena i brojevi telefona
 • eBay, 2014
  Računi kompromitirani: 145 milijuna, uključujući osobne podatke.
  Uzeti: imena kupaca, šifrirane lozinke, adrese e-pošte, fizičke adrese, brojevi telefona i datum rođenja
 • JPMorgan Chase, 2014
  Računi kompromitirani: 76 milijuna kućanstava i 7 milijuna poduzeća
  Uzeti: korisnička imena, adrese, telefonski brojevi i adrese e-pošte
  Pogođeni: osjetljivi financijski i osobni podaci o 76 milijuna kućanstava i 7 milijuna malih poduzeća.
 • Kućni depo, 2014
  Kompromitirani računi: 56 milijuna računa na kreditnim karticama i 53 milijuna adresa e-pošte
  Preuzeto: 56 milijuna računa na kreditnim karticama i 53 milijuna adresa e-pošte
 • Yahoo, 2014
  Računi kompromitirani: 500 milijuna
  Uzeti: stvarna imena, adrese e-pošte, datum rođenja i telefonski brojevi te zaštićene lozinke iskombinirane s Bcryptom
  Objavljeno: rujan 2016
 • Yahoo, 2013
  Računi kompromitirani: milijarda
  Uzeti: imena, datum rođenja, adrese e-pošte, sigurnosna pitanja i odgovori i slabo zaštićene lozinke.
  Objavljeno: prosinac 2016
 • Ciljne prodavaonice, 2013
  Ugroženi zapisi: 110 milijuna
  Uzeto: 40 milijuna brojeva kreditnih / debitnih kartica plus puna imena, adrese, adrese e-pošte i telefonski brojevi 70 milijuna klijenata
  Objavljeno: prosinac 2013. i siječanj 2014
 • LinkedIn, 2012
  Računi kompromitirani: 165 milijuna (objavljeno u 2016.)
  Zauzeto: korisničke informacije i slabo zaštićene lozinke
  Otkriveno: 2012, ali naznačeno je da je samo 6,5 milijuna računa pod utjecajem
 • Global Payments Inc., 2012
  Računi su kompromitirali 1,5 milijuna računa s karticama.
  Uzeti: podaci o kreditnoj / debitnoj kartici
  Trošak: Tvrtka je izvijestila da je kršenje koštalo više od 90 milijuna dolara.
 • Sony online usluge za zabavu, 2011
  Ugroženi zapisi: 102 milijuna
  Uzeti: vjerodajnice za prijavu, imena, adrese, telefonske brojeve i adrese e-pošte te neke podatke o kreditnim karticama
  Objavljeno: 2011
 • Tricare, 2011
  Podaci kompromitirani: oko 5 milijuna vojnih korisnika Tricare.
 • Citibank, 2011
  Ugroženi računi: 360.000 imatelja kreditnih kartica.
 • Heartland platni sustavi, 2008-2009
  Zapisi su kompromitirali 130 milijuna
  Uzeti: podaci o kreditnim karticama obrađeni za više od 250 000 poduzeća
  Objavljeno: 2009

Analiza trendova kršenja podataka

Gledajući ova kršenja, jasno je da su se velike povrede dešavale gotovo svake godine. Nadalje, ta kršenja nisu uvijek otkrivena odmah. Neke se možda neće otkriti godinama, što pokazuju i kršenja Yahooa. Često puta oni koji su prekršeni vole nagovarati da nisu uzete kreditne informacije. Ono što mnogi ljudi ne prepoznaju je da je to najjednostavniji oblik krađe identiteta za posredovanje. Uz to, mnoga od ovih kršenja koja ovo govore zapravo imaju podatke koji su još važniji za lopove identiteta. To uključuje SSN-ove, imena, datum rođenja, adrese i brojeve vozačkih dozvola.

Javna statistika kršenja podataka koju je prikupio Gemalto (tvrtka za procjenu sigurnosnog rizika) i koju je iznijela informatička grafika pokazuje da je svake godine izložen sve veći broj zapisa. Oni vode statistiku o kršenjima podataka od 2013. godine. Prema njima, više od 9 milijardi zapisa izgubljeno je ili ukradeno od 2013. godine. To čini 60 zapisa u sekundi. Samo u prvoj polovici 2017. godine izloženo je ili snimljeno više od 1,9 milijardi zapisa ili 122 zapisa u sekundi zahvaljujući dva velika kršenja podataka. Ovi statistički podaci ne uključuju niti nedavni gubitak podataka Equifaxa sa 143 milijuna računa.

Ovi statistički podaci također pokazuju da su tri osnovna izvora tih kršenja podataka zlonamjerni autsajder (hakiranje / skimming / phishing), slučajni / nepažljivi i zlonamjerni insajderi. Nadalje, primarne vrste napada bile su krađa identiteta, financijski pristup i pristup računu. Još jedan vidljivi nedostatak koji se ukazuje na ove statistike jest da je samo 4% svih kršenja kršenja zakona imalo čak djelomično šifrirane podatke. Konačno, ove statistike ukazuju na porast broja i opsega kršenja podataka u budućnosti. Podaci iz Centra resursa za krađu identiteta upućuju na isti zaključak.

Posjetite LifeLock

Anatomija kršenja podataka kreditnog ureda

Puno se piše o trenutnom kršenju podataka Equifax-a koje je potencijalno izložilo PII od 143 milijuna američkih potrošača. No ovo nije prvo kršenje podataka povezano s jednim od glavnih kreditnih biroa. Experian je imao i svoj udio u sigurnosnim pitanjima.

Experian T-Mobile prekršaj podataka: 2015

1. listopada 2015. Experian je u priopćenju za medije priznao kršenje podataka jedne od njihovih poslovnih jedinica, ali ne i njezinog biroa za potrošačke kredite. Brzo su istakli da nisu stečeni podaci o platnoj kartici ili bankovnim podacima. To su učinili jer ljudi to povezuju što znači da kršenje nije ozbiljno. Nažalost, podaci uključuju PII za približno 15 milijuna T-Mobile potrošača u SAD-u, uključujući one koji su se prijavili za T-Mobile USA postpejd usluge ili financiranje uređaja od 1. rujna 2013. do 16. rujna 2015..

Ovi podaci uključuju imena, datume rođenja, adrese i brojeve socijalnog osiguranja i / ili alternativni oblik ID-a poput broja vozačke dozvole, kao i dodatne informacije koje se koriste u kreditnoj procjeni T-Mobile-a. Kasnije su izmijenili alternativni ID tako da uključuju brojeve vozačkih dozvola, vojnu iskaznicu ili brojeve putovnica. Te su informacije gotovo sve što bi lopov identiteta trebalo za lažno predstavljanje pojedinca. Ono što se na Tamnom webu naziva fullz i vrijedi više ako je pakirano sa samo nekoliko osobnih detalja koje često mogu pronaći iz drugih izvora.

Iako su umanjili ozbiljnost prekršaja, njihovi postupci ukazivali su na to da znaju da je to ozbiljnije. Izvijestili su o incidentu odgovarajućim agencijama i započeli su izdavati upozorenja onima koji su imali najnovije adrese. Oni su također ponudili svima koji su pogođeni dvije slobodne godine svog kreditnog praćenja i usluge rješavanja identiteta. Obično je jedna godina pružena. Uz to, rekli su oboljelima da mogu besplatno platiti zamrzavanje kreditne kartice s Experianom. Međutim, za razliku od 90-dnevnog upozorenja o prijevari, on se neće primjenjivati ​​automatski na ostale kreditne biroe. Upozorili su i da neće osobno komunicirati s onima koji su pogođeni i da bi potrošači trebali biti oprezni od onih koji pozivaju da od njih zatraže dodatne informacije..

Kasnije su otkrili da su, iako su SSN-ovi i ID-ovi šifrirani, vjerovali da su ugroženi. Čini se da to potvrđuju akcije koje su poduzele kako bi ublažile povredu. T-Mobile je kasnije podijelio da je Experian poduzeo sljedeće radnje kako bi spriječio da se sličan događaj ne dogodi u budućnosti.

 • Osigurani zaštitni zidovi web aplikacija funkcioniraju kako je planirano
 • Poboljšana sigurnost njihovih ključeva za šifriranje
 • Ograničeni autorizirani pristup poslužitelju
 • Angažirane su i američke i međunarodne vlasti za provođenje zakona i cyber-kriminala
 • Pojačani nadzor pogođenih poslužitelja i pridruženih sustava

Ovo je samo djelomični popis pravnih lijekova koje je poduzeo Experian, a čini se da istraga traje.

Povreda podataka o equifaxu: 2017

7. rujna 2017. američki kreditni ured Equifax izvijestio je o povratu podataka koji se dogodio od sredine svibnja do srpnja. Kršenje je kompromitiralo PII od oko 143 milijuna korisnika.

Iako ovo nije najveće kršenje u povijesti SAD-a, moglo bi biti jedno od najgorih u pogledu rizika krađe identiteta. Na pitanje kako su čekali toliko vremena da obavijeste javnost o tom kršenju, odgovor Experiana bio je sličan onome koji je dao Experian iz 2015. godine. Oni su naveli da su prvi djelovali da zaustave haker. Potom su dobili neovisnu forenzičku procjenu kršenja i njegovog opsega. Nakon ovog kompliciranog postupka, počeli su obavještavati pogođene.

Čini se da istraga ukazuje da je nepoznati uljez koristio bugu Apache Struts kako bi dobio pristup svom sustavu. Za one koji ga nisu upoznati, Apache Struts je široko korišten besplatni, open-source okvir koji su mnoge tvrtke iz Fortune 500 koristile za izradu Java aplikacija za Web. Kada je prvi put otkriven u ožujku, ranjivost Apache Struts CVE-2017-5638 smatrana je nultim iskorištavanjem. To je značilo da može biti napadnut, jer još nije stvorena zakrpa za to. Oni su bili slučajevi da ovu ranjivost iskoriste zlonamjerne treće strane. Vlasnik je 6. ožujka stvorio zakrpu za njega i pustio je svima, uz snažnu preporuku da je primijene u najkraćem mogućem roku..

Poput mnogih nedavnih kršenja, Equifax nije uspio implementirati sigurnosne osnove (instalacija zakrpa). Equifax je iz nepoznatih razloga odlučio da tijekom dva mjeseca ne primijeni zakrpu na njihov sustav i na kraju je javnost platila cijenu za njihovu odluku. Nakon toga, kriminalci su dobili imena, brojeve socijalnog osiguranja, datume rođenja, adrese ulica i, u nekim slučajevima, brojeve vozačkih dozvola. Možda ćete prepoznati da je to slično podacima dobivenim od onih koji su hakirali Experian u 2015. Možda se također sjetite da je to sve što bi lopov za identitet trebalo da postavi dućan i izvrši različite oblike prijevara identiteta..

Pored ove povrede, njihova su izvješća o prijavom prijavom kršenju u ožujku koje je ublaženo. Zbog toga se pitamo zašto nisu bolje nadzirali svoj sustav nakon ovog početnog kršenja. FTC također istražuje neke sumnjive trgovine dionicama u ovom razdoblju. Istraga je u tijeku.

Kao rezultat ove situacije, Equifax je na njihovu stranicu postavio stranicu na kojoj možete upisati svoje prezime i zadnjih šest znamenki vašeg SSN-a kako biste vidjeli jesu li vaši podaci možda u ovom kršenju. Bez obzira na to jesu li vaši podaci ugroženi, tvrtka nudi svima koji imaju SSN u SAD-u godinu dana ako im TrustedID Premier uslugu. Uz to, omogućili su svima da besplatno zamene svoje kreditne podatke. Suočili su se s nekim kritikama zbog problema s kojima su se ljudi trudili iskoristiti te ponude zbog povećanog broja prijavitelja.

Da bi se pozabavio tim problemom, Paulino do Rego Barros Jr., njihov privremeni izvršni direktor, stvorio je mišljenje o časopisu Wall Street Journal-a kako bi se pozabavio tim problemom. U njemu se raspravlja o pomicanju organizacije naprijed i vraćanju povjerenja javnosti. Kaže, žao mu je zbog problema koje su imali potrošači sa svojom web stranicom. Kao rezultat toga, rok za podnošenje zahtjeva za besplatni TrustedID Premier i zamrzavanje produžen je do kraja siječnja. Također kaže da će do tada Equifax imati novu uslugu koja će korisnicima omogućiti kontrolu vlastitih podataka o kreditima Equifax. Omogućit će vam zaključavanje i otključavanje vaše kreditne datoteke po volji. Što je više, usluga će biti besplatna za život.

Posjetite LifeLock

Što se događa s vašim podacima nakon kršenja?

Pa, što se događa s tvojom PII jednom kad je snimljeno? Malo je vjerojatno da će osoba koja ga je ukrala biti ona koja ga zapravo koristi za počinjenje prijevare s identitetom. Može ga ponuditi na prodaju na jednoj od Mračnih web stranica koja djeluje kao kriminalno tržište. No vjerojatnije je da će ga ponuditi posredniku koji će igrati kao posrednik i umjesto njega prodati ga na tržištu. Posrednik ga tada može ponuditi onako kako postoji na tržištu ili ga može dodati drugim podacima koje mora povećati. Bilo kako bilo, na kraju će negdje završiti na nekom mjestu i lopov identiteta na kraju će ga dobiti tako da će ga moći koristiti u svoje lažne aktivnosti.

Nekoliko je stvari uobičajenih na ovim stranicama. Što više ukradenih informacija imaju, to vrijedi i više. Paketi PII za pojedince vrijede više od većine pojedinačnih komada. Ove web stranice imaju posrednike koji razmijenjuju transakcije i osiguravaju da obje strane izdrže svoj kraj, slično načinu na koji funkcionira eBay. Ljudi koji pružaju nove korisne podatke dobivaju dobru reputaciju, a oni koji daju beskorisne zastarjele podatke dobivaju loše. To je slično povratnim informacijama koje vidite na zakonitim web mjestima. Ako to još niste shvatili, ove web stranice uglavnom funkcioniraju kao eBay za kriminalce. Oni su dobro organizirani zločinački pothvati.

Pregled nekih članaka povezanih s prodavačima informacija na crnom tržištu pokazuje da kreditne kartice s velikim ograničenjima i druge informacije i dalje mogu koštati do 20 USD, ali ciljevi male vrijednosti vrijede samo nekoliko dolara. Vjerodostojne podatke zdravstvenog osiguranja kada se pakiraju s drugim indeksima socijalne sigurnosti mogu se prodati za veće iznose, 20 dolara ili više. Ovo objašnjava porast napada na ciljeve zdravstvene industrije. Fullz ili kompletni paketi identiteta osoba imaju veću vrijednost od najviše kreditne kartice male vrijednosti, 15 USD. Zbog toga kršenja postaju sve sofisticiranija i nastavljaju se nakon viših ciljeva profila poput Experian-a, Equifaxa, JPMorgan-a i drugih koji imaju pristup ovim podacima o paketu. Porezni podaci koji su u paketu s drugim PII-om mogu vrijediti još više.

LifeLock pregled 2017.: zaključci

LifeLock se bavi zaštitom identiteta od 2005. godine. Oni su posvećeni pružanju vodstva u zaštiti od prevare i obrazovanju. U 2012. godini stekli su ID: Analytics, lider u upravljanju rizikom identiteta poduzeća. Kombinirajući poslovna rješenja ID-a i vlasničke mogućnosti podataka sa svojim potrošačkim znanjem, LifeLock je razvio paket usluga koji vam mogu pomoći u zaštiti od krađe identiteta. Oni su nedavno postali dio obitelji Symantec, tako da ako ste Norton kupac, možete dobiti paket usluga za njihove usluge. Iako LifeLock ili bilo tko drugi ne može jamčiti da nećete biti žrtva krađe identiteta, oni vam mogu olakšati ublažavanje ukoliko postanete žrtva.

Usluge Lifelock čine tri osnovne stvari koje će vam pomoći da vas zaštite od krađe identiteta ili omoguće uhvatiti ih i zaustaviti. To može ograničiti njegove komplikacije i olakšati vraćanje vašeg identiteta. Ove usluge pružaju tri razine zaštite: nadgledanje i otkrivanje, uzbunjivanje i vraćanje. Uz to, omogućuju povrat sredstava za vlastite izdatke. Njihov LifeLock monitor za zaštitu privatnosti pomoći će vam da smanjite svoj PII otisak na webu skeniranjem vaših podataka na web lokacijama za pretraživanje i pružanjem informacija o isključivanju s njih.

Oni također pretražuju Mračni web radi vaših podataka i preporučuju radnje kako bi ublažili rizik krađe identiteta ako ga pronađu. Oni također mogu pratiti druge aspekte vašeg života kako su opisani u opisima njihova tri osnovna plana ranije u ovom LifeLock pregledu. Ako se pronađe bilo koja anomalija, upozorit će vas putem sustava za upozoravanje identiteta LifeLock. Ovo upozorenje zahtijeva odgovor od vas. Ovisno o vašem odgovoru, oni će dodatno istražiti. Ako se ustanovi da ste žrtva krađe identiteta, pokrenut će postupak vraćanja vašeg identiteta i jamstva u iznosu od milijun dolara.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju planove za sve razine financijskih potreba.
 • 10% popusta koji nude našim čitateljima.
 • 60-dnevna garancija povrata novca.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte kombinirani obiteljski plan

Trenutno nude 10% popusta na prvi termin pretplate na njihovu uslugu, kao i 30-dnevno razdoblje bez rizika. Uz to, imaju 60-dnevno jamstvo povrata novca za godišnje članstvo. Trebali biste pregledati naš pregled njihovih planova i odabrati najbolji za vaše potrebe i testirati paket usluga za sebe.

Posjetite LifeLock

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me