Započnimo s pregledom moje privatne mreže putem privatne mreže promatrajući da oni pružaju internetsku zaštitu prometa već više od deset godina. Njihova trenutna usluga nudi pristup VPN poslužiteljima u 44 zemlje. Njihova mreža podržava više protokola, uključujući OpenVPN SSL koji je jedan od najboljih protokola dostupnih VPN-ovima zbog sigurnosti koju pruža, kao i performansi. Ovo zajedno s AES-256 bitnom enkripcijom omogućuje šifriranje svih vaših internetskih komunikacija s raznih uređaja i operativnih sustava. Usluga Moja privatna mreža ne samo da će zaštititi sav vaš web promet, već će vam pomoći i da riješite bilo kakve cenzorske probleme s kojima se možete susresti dok surfate Internetom. Uz to, pretplatnici s plaćenim pristupom imaju pristup njihovoj vlasničkoj MyTelly aplikaciji koja može poboljšati vaše internetsko iskustvo omogućavajući vam zaobilaženje geo-ograničenja i pristup preko 200 davatelja sadržaja iz cijelog svijeta..

MPN pregled
Cijene pretplate i mogućnosti plaćanja

Besplatna VPN usluga

Moja privatna mreža nudi i plaćeni i besplatni pristup VPN mreži. Njihova besplatna VPN usluga dovoljno je brza da može deblokirati Facebook, Twitter, Wiki i druge web stranice. Na taj način, onima s ograničenim financijskim resursima, manje cenzuriranim pogledom na svijet i većim pristupom svojim vršnjacima mogu pružiti putem web lokacija društvenih medija. Za razliku od nekih besplatnih VPN usluga, on nema redove veza, zakazane veze, oglase ili kvote podataka. Međutim, ona ima određena ograničenja koja uključuju sljedeće:

 • Širina pojasa od 1Mb / s po priključku – koji pruža dovoljnu brzinu za siguran pristup web stranicama društvenih medija poput Facebooka i Twittera.
 • Jedna veza po računu – tako da možete spojiti samo jedan uređaj.
 • Nema izbora za zemlju – jer se sav promet besplatnih korisnika šalje putem najmanje korištenih slobodnih poslužitelja u Španjolskoj ili Njemačkoj.
 • Nema usluge MyTelly – za povećanje internetske zabave.

Uz to, besplatni VPN ne uključuje dodatne značajke njihovih plaćenih pretplata. Ta ograničenja znače da ćete se morati pretplatiti na njihovu plaćenu uslugu ako želite preuzeti materijal, strujati medije ili pristupiti geo-ograničenom sadržaju. Kako tim moje Moja privatna mreža tvrdi, ovi dodatni poticaji koje nudi plaćena usluga su ono što ih vodi u poslovanje.

Plaćena VPN usluga

Uz besplatni paket, Moja privatna mreža prodaje svoju VPN uslugu u dvije vrste plaćenih planova. To su Planovi jedinstvene zemlje i Global. Jedina razlika između njih je što opcija Jedinstvena država omogućava pretplatnicima da se odluče za veze putem jedne zemlje po svom izboru. Budući da opcija Global pruža pristup svim dostupnim zemljama (44+) u VPN mreži moje privatne mreže. Inače su planovi identični.

MPN cijene

Plan za pojedinačni poslužitelj koštao je 4,97 funti mjesečno. To vam može osigurati znatne uštede u odnosu na Globalni plan koji koštaju 8,97 funti mjesečno ako je opcija koja odgovara vašim VPN potrebama. Kao i mnoge druge usluge, i Moja privatna mreža nudi popust na njihove planove, ako se odlučite za višekratne pakete. U vrijeme ovog pregleda nudili su 5% popusta na tromjesečni i 20% popusta na jednogodišnje uvjete. Evo podataka o cijenama i uštedama:

 • Paketi za jednu državu – 1 mjesec – 4,97 £; 3 mjeseca – 14,16 £ (uštedite 5%); 12 mjeseci – £ 47.71 (uštedite 20%).
 • Globalni paketi – 1 mjesec – 8,97 funti; 3 mjeseca – 25,56 £ (uštedite 5%); 12 mjeseci – 86,11 € (uštedite 20%).

To znači da biste mogli dobiti njihov Globalni plan sa samo 7,17 funti mjesečno.

Metode Plačanja

Načini plaćanja u MPN-uKao prvo, koriste sigurne sustave plaćanja za ublažavanje curenja privatnih podataka. Nijedan vaš podatak o plaćanju ne pohranjuje se izravno s Mojom privatnom mrežom. Trenutno prihvaćaju plaćanja putem PayPal-a za one koji žele zadržati svoje mrežne kupnje na centralnom mjestu. Oni također prihvaćaju plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica putem Interneta putem Stripe-a. Za one koji vole plaćati više anonimno, omogućuju plaćanja u kripto valuti putem CoinPayments. Konačno, oni također preuzimaju izravne bankovne transfere na svoj bankovni račun u Velikoj Britaniji.

Značajke moje privatne mreže VPN:

 • Nema zapisnika o prometu – pohranjuju se ili zadržavaju na vašoj internetskoj aktivnosti, upotrebi propusne širine ili DNS upitima.
 • Više VPN protokola – koji uključuju OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec i PPTP.
  AES 256-bitna enkripcija – za opuštanje u vezi sa sigurnošću internetskog prometa.
 • Učitajte uravnotežene poslužitelje – koji dodjeljuju korisnicima najmanje korištene poslužitelje kako bi osigurali da imate pristup najbržim brzinama.
 • Poslužitelji u 44+ zemalja – omogućava vam svladavanje različitih oblika web cenzure iz različitih dijelova svijeta.
 • Podrška za uređaje – koji uključuje Windows, Mac, iOS, Android, usmjerivače i druge.
 • Istovremeni uređaj – podrška omogućuje vam povezivanje do pet različitih uređaja odjednom.
 • NAT vatrozid – štiti vas od dolaznog zlonamjernog ili neželjenog prometa.
 • DDoS zaštita – putem poslužitelja koji su opremljeni za zaštitu od DDoS napada do 1000Gbps.
 • DNS zaštita od curenja – za zaštitu od DNS upita izvan VPN usluge
 • Neograničena propusnost i 99% produženog rada – osigurajte da usluga bude dostupna za sve vaše internetske aktivnosti.
 • Namjenska podrška – putem e-pošte, društvenih medija, chata i internetske zajednice.

Besplatna probna i 90-dnevna garancija povrata novca

Svi novi korisnici Moja privatna mreža primaju 3-dnevno besplatno probno razdoblje svog cjelokupnog Globalnog plana. Po završetku tri dana automatski ćete biti prebačeni na besplatnu uslugu. Ako vam se sviđa njihova VPN mreža, možete se pretplatiti na jedan od njihovih plaćenih paketa.

Uz to, nakon što kupite njihovu VPN uslugu, imat ćete 90 dana da je testirate i utvrdite jeste li zadovoljni njenom pokrivenošću i radom. Ako s bilo kojim razlogom niste zadovoljni, vratit će vam otkupnu cijenu. Nadaju se da ćete im pružiti priliku da vas usreće 100% prije donošenja ove odluke.

Posjetite MPN

O tvrtki

Mojom privatnom mrežom u vlasništvu je i podružnica Global Network Services Ltd. To je britanska tvrtka koju je 2009. pokrenuo Jon Gittoes, ugledni „tehničar“. Ideja mu je pala tijekom korištenja korporativnog VPN-a kako bi se „zaobišli“ raznim vladinim i regionalnim ograničenjima tijekom putovanja kroz Aziju. Unatoč britanskom podrijetlu, tvrtka je registrirana u Hong Kongu.

Ova odluka je prvenstveno donesena jer izolira službu iz takozvanih obavještajnih mreža “5”, “9” i “14 očiju”. Također pomaže u zaštiti od strožih propisa o podacima kao što je „zakon snoopera“ (Zakon o istražnim silama iz 2016.) koji donose zemlje poput Velike Britanije. Uz to, nedostatak hongkonških propisa o čuvanju podataka smanjuje vjerojatnost da će lokalne vlasti oduzeti vaše osobne podatke (PII).

Kao i mnogi tehnički ljudi, Jon uveliko vjeruje u sudjelovanje zajednice i programe otvorenog koda. Dakle, moja privatna mrežna VPN usluga izgrađena je na ovim tehnologijama. To im je omogućilo da razvijaju, održavaju i proširuju svoju VPN mrežu tijekom godina. Ova filozofija omogućava njihovoj usluzi da povećava podršku za novi hardver poput Raspberry Pi 2 i drugih uređaja.

Infrastruktura mojeg privatnog mrežnog poslužitelja

Moja privatna mreža započela je s radom u 2009. godini, ali je tijekom godina prerasla u globalnu VPN mrežu umjerenog veličine. Trenutno obuhvaća banke poslužitelja u 44+ zemalja. Te su zemlje raširene među šest kontinenata: Afrika, Azija, Europa, Sjeverna Amerika, Južna Amerika i Oceanija.

MPN VPN zemljePotpuni popis zemalja u njihovoj VPN mreži slijedi:

 • Afrika
  • Egipat, Južna Afrika
 • Azija
  • Hong Kong, Indija, Indonezija, Izrael, Japan, Malezija, Pakistan, Filipini, Saudijska Arabija, Singapur, Tajvan
 • Europa
  • Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Mađarska, Island, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina
 • Sjeverna Amerika
  • Kanada, Meksiko, Sjedinjene Države
 • Južna Amerika
  • Argentina, Brazil
 • Okeanija
  • Australija, Novi Zeland

Njihova mreža djeluje kao klaster otporan na greške sastavljen od vrhunskih namjenskih poslužitelja smještenih u podatkovnim centrima Tier-1 širom svijeta. Svaki njihov VPN poslužitelj ima svoj interni DNS poslužitelj. To znači da kada ste povezani s poslužiteljem Moja privatna mreža, vaši DNS upiti prolaze putem njihovog VPN poslužitelja bez ikakve intervencije treće strane. Mreža pruža i NAT zaštitni zid koji blokira dolazni zlonamjerni promet na vaš uređaj. Uz to, njihovi poslužitelji štite od DDoS napada do 1000Gbps.

Moja privatna mreža blokira port 25. Ovo je port koji SMTP koristi za slanje neovlaštene pošte. Smatraju da je to potrebno kako bi se izbjegla poštanska pošta iz njihove usluge. Uz to, ne odobravaju se preuzimanja ili dijeljenja materijala zaštićenih autorskim pravima. Stoga su bujice zabranjene na svim poslužiteljima u zemljama sa zakonskim ograničenjima protiv nje. To znači da su torrenti dozvoljeni samo na njihovim mrežnim poslužiteljima u Rusiji i Maleziji ili kada su povezani s neotkrivenim torrent klasterom.

Posjetite MPN

Privatnost i anonimnost

Privatnost postaje imperativ za internetske korisnike zbog pravila koja mnoge zemlje stvaraju kako bi ih narušila iz razloga “nacionalne sigurnosti” koji uključuju prikupljanje podataka, prisluškivanje i druge. Posljedično, usluga britanske koncentrirane Moje privatne mreže registrirana je u Hong Kongu. To pomaže u zaštiti od obavještajnih mreža koje su osnovane za razmjenu ovih podataka u mnogim zemljama modernog doba. Uz to, Hong Kong nema obvezne statute prikupljanja podataka. Zbog toga je malo vjerovatno da će lokalne vlasti tražiti podatke o svojim korisnicima.

Stoga se Moja privatna mreža može usredotočiti na brige o privatnosti svojih kupaca. Prvo među njima je to što oni ne prikupljaju podatke o aktivnostima od korisnika na svojoj VPN mreži. To uključuje podatke o propusnosti. Uz to, oni koriste svoje DNS poslužitelje za pristup internetskom spremištu DNS-a i na taj način kriju vaše upite zajedno s vašom istinskom IP adresom. Koriste sigurne procesore plaćanja i lokalno čuvaju samo podatke o transakcijama. Plaćanja se mogu vršiti korištenjem kripto-valuta poput Bitcoina kako bi se učinila još anonimnijom na uslugu. Evo izvatka iz njihove politike o privatnosti koji to ilustrira.

• Ne zadržavamo i ne pohranjujemo nikakve podatke u vezi s vašom internetskom aktivnošću, tj. Nema zapisnika vatrozida.
• Ne zadržavamo i ne pohranjujemo nikakve podatke o širini pojasa koji koristite.
• Ne zadržavamo i ne pohranjujemo nijedan od vaših DNS upita.

Uz to, VPN poslužitelji My Private Network koriste NAT vatrozidove za zaštitu od zlonamjernog softvera koji bi mogao otkriti vaš identitet. Njihova se usluga također štiti od curenja DNS-a što može pomoći u održavanju stvarnog IP-a od vanjskih promatrača na webu. Kao što vidite u nastavku, Moja privatna mreža prošla je test za propuštanje DNS-a.

MPN test propuštanja DNS-aInformacije MPN prikuplja

Oni bilježe i pohranjuju vaše podatke o registraciji. Ti podaci uključuju adresu e-pošte koju ste koristili za registraciju, korisničko ime i lozinku računa. Ovdje je izvadak njihovih pravila o privatnosti koji to pokazuju.

Koje podatke prikupljamo?
Nastojimo prikupiti što manje informacija, ali morate nam dati nekoliko stvari kako bismo pružili naše usluge, a to su:

• Korisničko ime i lozinku, koju ste odabrali i koristili za povezivanje s našim uslugama.
• Vaša adresa e-pošte kako bismo vas mogli kontaktirati

Uz to, Moja privatna mreža sakuplja podatke o vezi iz svog sustava. Te informacije uključuju datum i vrijeme kada ste se povezali ili prekinuli vezu s njihove mreže. Zadržavaju se i neke dodatne informacije koje volontirate kada komunicirate sa njihovim pomoćnim osobljem. Konačno se metapodaci bilježe za korisnike njihove web stranice. To je objašnjeno sljedećim izvodom iz njihove Politike privatnosti.

Pored ovoga, određene podatke automatski prikupljamo kada koristite naše usluge:

• Ako kupite uslugu od nas, zabilježit ćemo podatke o transakciji na vaš račun. … Nikakve podatke o kreditnoj kartici ne zadržavamo i ne čuvamo.
• Ako nas kontaktirate putem e-pošte, zahtjeva za podršku ili ankete – možete otkriti dodatne informacije koje se takođe zadržavaju.
• Kad se povežete s našim uslugama, bilježimo vrijeme i datum vaše veze i prekida. Te se informacije čuvaju sedam dana, a potom čiste iz naših sustava.
Kada koristite naše web stranice, bilježimo metapodatke koji se odnose na vašu vezu i stranice koje ste posjetili.

Sažetak privatnosti

Moja privatna mreža upozorila je na odabir Hong Konga kao mjesta za registraciju njihove usluge. Njihova pravila o privatnosti koja se lako čitaju pokazuju da žele biti otvoreni o tome što podaci rade, a ne prikupljaju, kao i o tome kako se koriste. Iako bismo željeli da oni ne bilježe nikakve podatke za svoje VPN korisnike, smatramo da oni prikupljaju samo minimalnu količinu podataka o vezi i oni se redovito brišu..

Također, njihova usluga koristi dodatne značajke za zaštitu vaše privatnosti. Ove značajke uključuju anonimna kripto plaćanja, unutarnju DNS, zaštitu od propuštanja DNS-a i zaštitu NAT vatrozida. Stoga smatramo da možete biti sigurni da Moja privatna mreža ozbiljno shvaća vašu privatnost i da će vam njihova usluga pomoći da je zaštitite dok koristite njihovu mrežu. Kao i uvijek, preporučujemo da sami pročitate Uvjete pružanja usluge i Pravila o privatnosti.

Posjetite MPN

Sigurnost vašeg internetskog prometa

Zadani protokoli aplikacija

Prvo što trebate uzeti u obzir prilikom sigurnosti vašeg internetskog prometa na Mojoj privatnoj mreži je protokol koji se koristi u vezi. Njihova mreža podržava razne protokole. Ovi protokoli uključuju OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec i PPTP. Moja usluga privatne mreže podrazumijeva OpenVPN SSL protokol za Windows, Mac OS X i Android.

MPN koristi IKEv2 protokol kao zadani postav za iPhone i iPad. Oba se smatraju dvama najboljim VPN protokolima koji se danas koriste za sigurnost i performanse. Nadalje, protokol IKEv2 optimiziran je za mobilno okruženje zahvaljujući značajki višestruke povezanosti koja mu omogućuje da ostane povezan pri prebacivanju između mreža. Uz to, obojica podržavaju AES-256 bitnu enkripciju.

Šifriranje koristi moja privatna mreža

Da bismo procijenili sigurnost enkripcije koju koristi usluga Moja privatna mreža, moramo pogledati najbolji i zadani protokol koji koristi njihova softverska aplikacija OpenVPN SSL. Iz njihove config datoteke i drugih izvora saznajemo da njihove OpenVPN implementacije koriste sljedeće:

 • Rukovanje (poslužitelj / klijent) – je za RSA-4096 s 1024-bitnim Diffie Hellmannovim tipkama.
 • Šifra podatkovnog kanala – je AES-256-CBC.
 • Autentifikacija podataka – koristi HMAC SHA256.
 • Šifra upravljačkog kanala – je AES-256-GCM.
 • Autentifikacija upravljačkog kanala – koristi SHA-384.

Stisak ruke više je nego dovoljan za provjeru autentičnosti poslužitelja i klijenta. Ovo štiti od napada čovjeka u sredini. Novi upravljački kanali dogovaraju se sa svakom novom vezom. Korištenje preferiranog parametra AES-256 za jačinu šifriranja kontrole i SHA-384 za provjeru autentičnosti kanala. Podaci se šifriraju pomoću AES-256 s autentifikacijom od HMAC SHA256. Ovo su parametri koji se koriste za osiguranje tajnih vladinih dokumenata. Konačno, koristeći 1024-bitne Diffie Hellman tipke za tajnost naprijed, osiguravaju minimalno izlaganje podataka ako je ključ ugrožen.

Sigurnosni zaključci

S navedenim postavljanjem, Moja privatna mreža implementirala je neke od najjačih VPN sigurnosti trenutno dostupnih u industriji. Slijedom toga, trebali biste biti sigurni da je vaš mrežni promet dobro zaštićen. Ovo će zajedno s njihovom značajkom privatnosti pružiti “mirni mir” prilikom pristupa njihovim VPN poslužiteljima.

Moja privatna mreža VPN podrška

Moja privatna mreža podrška je prije svega putem ulaznica. Kažu da će na njih odgovoriti u roku od 12 sati. Naši su odgovorili za otprilike sat vremena. Stoga 12 sati mora biti maksimalno vrijeme za odgovor, a zadani se potvrđuje da je vaša karta primljena.

OpenVPN MPN odgovor podrške za e-poštuUključite svoju adresu e-pošte, temu ulaznice i opis problema u kartu. Ako imate problema s vezom, tada biste trebali priložiti i dnevnik veze.

MPN ulaznica za podršku
Imaju i veliku bazu podataka s FAQ-om koja je dobro organizirana i jednostavna za pretraživanje. Ova baza podataka može odgovoriti na mnoga vaša pitanja. Ona također sadrži postupne vodiče za upotrebu usluge Moja privatna mreža na raznim uređajima i protokolima. Sadrže veze i savjete za olakšavanje ovog postupka.

Oni također imaju forum za pomoć u zajednici koji možete koristiti za postavljanje pitanja i pronalaženje odgovora. Morate se registrirati prije nego što budete mogli postavljati pitanja na forumu. Njihov blog na web stranici sadrži najave ažuriranja, sigurnosni savjeti i druge srodne teme. Konačno, održavaju prisutnost na društvenim mrežama na Facebooku, Twitteru i Googleu+.

Posjetite MPN

Moja privatna mreža: ruke na testiranju

Instalacija OpenVPN SSL protokola

Moja privatna mreža podržava OpenVPN protokol putem svoje aplikacije. Ovaj se softver povezuje s ostalim otvorenim programima treće strane putem SSL-a. PC i Mac korisničkim vezama upravlja se putem OpenVPN Technologies, Inc. i Tunnelblick VPN grafičkih korisničkih sučelja (GUI). Uz to ćete morati instalirati konfiguracijske datoteke za poslužitelje koje želite koristiti. To ćemo ilustrirati u instalaciji sustava Windows 10 radi njihove usluge.

Ova implementacija OpenVPN-a čini njegovu instalaciju malo složenijom. No također im omogućuje da podržavaju OpenVPN na širokom rasponu novijih hardvera. To uključuje korištenje njihove usluge na Raspberry Pi 2 do Kodi koristeći dva najčešća medijska sučelja Just Enough Operativni sustav (JeOS), OpenELEC i LibreELEC.

Instaliranje ručnih protokola za ostale uređaje

Ako se vaš uređaj ne može povezati putem OpenVPN-a, oni također podržavaju IKEv2, L2TP / IPSec i PPTP. Ovi drugi protokoli podržani su ručnim instalacijama koristeći odgovarajuće uređaje ugrađene mrežne alate. Korak-po-korak vodiče za te instalacije možete naći u FAQ-ima na web stranici Moja privatna mreža. Podrška za više protokola omogućuje vam korištenje njihovih usluga na raznim uređajima. Tu spadaju PC, Macs Android i iOS mobilni telefoni i tableti, Amazon tableti, Google Chromebook, igraće konzole, različiti usmjerivači i drugi.

Instaliranje i korištenje Windows privatnog mrežnog klijenta

Instaliranje podrške za OpenVPN SSL za Windows 10

Da biste započeli instalacijski postupak za povezivanje s Mojom privatnom mrežom putem OpenVPN SSL-a, prvo morate preuzeti njihovu instalacijsku aplikaciju OpenVPN za Windows 10. To se može pronaći odabirom „Započnite“ iz glavnog izbornika njihove web stranice. Prvo kliknite gumb “Preuzmi za Windows 10” i spremi datoteku na svoje računalo.

Instaliranje MPN softveraMorat ćete stvoriti račun na web stranici Moja privatna mreža prije nego što pravilno možete instalirati OpenVPN SSL podršku za njihovo servisiranje na vaše računalo ili neki drugi uređaj. Ako još niste registrirali račun, kliknite gumb “Započni besplatno”. Time se otvara stranica za otvaranje računa.

Izrada MPN računaKreirajte korisničko ime i lozinku za svoj račun i unesite u svoju adresu e-pošte da biste se povezali s računom. Potvrdite zaporku i potvrdite okvir za bot. Odaberite gumb “Registriraj račun” da biste dovršili stvaranje računa.

Ovo će učiniti dvije stvari. Poslat će vam poruku dobrodošlice s Moje privatne mreže i otvorit će vaš novo stvoreni račun na njihovoj web stranici. Provjerite imate li sada aktivan besplatni trodnevni probni račun.

Stranica klijenta MPNSada kada ste stvorili račun, možete započeti instalaciju My Private Network OpenVPN na vaše računalo. Pokrenite datoteku koju ste preuzeli ranije i omogućite joj da unese promjene na vaše računalo odabirom „Da“. Ovo će otvoriti svog čarobnjaka za postavljanje.

Uvjeti za MPNKlikom na gumb “Dalje” prikazat će se Licenčni ugovor koji ćete ga ispitati i prihvatiti. Morate pristati na njegove uvjete da biste nastavili. Odaberite gumb “Slažem se” za prelazak na sljedeći zaslon za postavljanje. Otvorit će se zaslon na kojem možete odabrati za koji poslužitelj želite instalirati konfiguracije. Prema zadanim postavkama, odabrani su samo osnovni OpenVPN softver i GBR (UK) i besplatne datoteke za povezivanje.

Odabir MPN komponentiMožete odabrati samo one lokacije koje želite povezati ili učiniti kao i mi i odabrati sve komponente za vezu. Ovaj zaslon određuje koje .ovpn konfiguracijske datoteke se prenose tijekom početne instalacije OpenVPN. Komponente možete dodati kasnije pokretanjem alata za konfiguraciju MPN. Nakon što ste spremni, odaberite “Dalje” za nastavak.

Na sljedećem zaslonu unesite odredišni put za datoteke OpenVPN za prijenos. Također možete koristiti gumb “Pregledaj” za odabir putanje ili samo kliknite “Dalje” da prihvatite zadani. Nakon što ste ušli u instalacijski put, odaberite gumb “Dalje” da biste registrirali svoj račun.

MPN prijavaTada ćete biti upitani za “Korisničko ime” i “Lozinka” koje ste stvorili prilikom registracije računa. Ovdje ne unosite svoju e-poštu. Koristi se samo za otvaranje stranice klijenta vašeg računa na web stranici Moja privatna mreža. Ako ovdje ne unesete svoje vjerodajnice, vaše MPN veze neće uspjeti nakon instalacije. Dakle, unesite ih i kliknite “Dalje”.

Otvorit će se posljednja stranica s konfiguracijom na kojoj možete odabrati port koji koristi OpenVPN veza. UDP ulaz 1194 je zadani oblik i trebali biste ga koristiti osim ako ne ažurirate konfiguraciju zbog neuspjelih veza.

Odabir priključka za OpenVPN veze u MPNOvim se završava postavljanje potrebno za povezivanje putem OpenVPN SSL-a na uslugu Moja privatna mreža. Kliknite na gumb “Install” za pokretanje instalacije. To će datoteke konfiguracije .ovpn prenijeti na vaš odabrani put i instalirati potreban TAP pogonitelj. Nakon što postavljanje završi, gumb “Dalje” bit će dostupan.

Dovršavanje MPN OpenVPN za instalaciju sustava Windows 10Njegovim odabirom otvorit će se zaslon konačne postavke. Slučajno će pokrenuti uslugu kad kliknete gumb “Završi”. Kliknite “Završi” sada da biste započeli koristiti VPN uslugu moje privatne mreže.

Korištenje MPN Windows klijenta

Nakon što se pokrene usluga Moja privatna mreža, ona se smanjuje u programsku traku. Njihova usluga koristi OpenVPN GUI otvorenog koda za svog Windows klijenta. Klikom na sistemsku traku prikazat će se ikona u nepovezanom stanju. Primjetite da je brava zatvorena, a simbol crvene boje. Ako pokažite mišem iznad ikone u ovom stanju, prikazat će se OpenVPN GUI.

Ikona isključena u paleti trake sustava MPNDa biste se povezali s poslužiteljem na VPN mreži moje privatne mreže, desnom tipkom miša kliknite ikonu u programskoj traci, odaberite zemlju kroz koju se želite povezati i odaberite izbornik na izborniku.

Spajanje na MPN USA ServerPrimijetite da “Prekini vezu” i “Prikaži status” nisu aktivni izbori. Ako odaberete “View Log”, otvorit će se tekstna datoteka za vaše veze. Također možete pogledati i urediti američku .opvn tekstualnu datoteku klikom na “Edit config”. Postavke OpenVPN GUI možete promijeniti tako da u prvom izborniku odaberete “Postavke”.

Moja privatna mreža OpenVPN postavke klijenta

Postoje tri kartice za kontrolu ovih postavki i prikaz informacija u implementaciji klijenta Moja privatna mreža OpenVPN Windows. Ove su kartice postavke “Općenito”, “Napredno” i “O meni”.

Opće postavke podijeljene su u sljedeće odjeljke:

 • Korisničko sučelje – omogućuje vam odabir jezika koji koristi GUI sučelje. Izbori uključuju španjolski, francuski, engleski, ruski, kineski i drugi.
 • Stavljanje u pogon – omogućuje vam otvaranje klijenta kada se Windows pokrene.
 • Postavke – omogućuje vam kontrolu načina pohranjivanja podataka i prikaza obavijesti.
  • Dodavanje zapisniku – omogućuje dodavanje novih veza u zapisnik umjesto prepisivanje onih koji su već u njemu.
  • Prikaži prozor skripte – omogućuje vam izmjenu bilo koje pokrenute skripte (tekstualna datoteka).
  • Tiha veza – kontrolira prikazanu informaciju o vezi.
  • Prikaži balon – omogućuje vam određivanje kada ili ako vidite obavijesti o vezi. Možete odabrati samo spajanje, kad se povezujete ili ponovno povezujete ili nikad.

Postavke za GUI OpenVPN Inc.

Napredna kartica omogućuje vam da odredite gdje klijent traži OpenVPN konfiguracijske datoteke i sprema evidencije veza. Možete postaviti i vremenske ograničenja skripte za prethodno povezivanje, povezivanje i prekid veze. Preporučujemo da većina korisnika prihvati zadane postavke za ove napredne postavke. Posljednja postavka omogućuje softveru da radi u režimu samo servisa.

Kartica about prikazuje najnoviju verziju OpenVPN verzije i informacije o autorskim pravima. Objašnjava i kako je OpenVPN softver namijenjen za pružanje Internet sigurnosti svima.

Ako u programskoj traci vidite žutu ikonu, to znači da se usluga i dalje pokušava povezati s odabranim poslužiteljem.

Ikona za spajanje sistemske trake za MPNNakon uspostavljanja veze, prikazuje se statusna poruka.

Obavijest o statusu MPN-aOtvaranje programske trake i pomicanje miša iznad nje prikazuje naš status veze. Primjetite da je ikona sada zelena. Kao što možete vidjeti, odabran je MPN poslužitelj u SAD-u i trenutno smo povezani s njim. Također pokazuje vrijeme na koji smo se povezali i virtualnu IP adresu koja nam je dodijeljena.

MPN Poruka o statusu mišaDesnim klikom na ikonu pokazuje se da smo sada povezani s MPN poslužiteljem u SAD-u. Primjetite ček pokraj MPN USA. Također možete vidjeti da je “Poveži” sada neaktivan. Da biste se prebacili na novi poslužitelj na Mojoj privatnoj mreži, prvo biste trebali prekinuti vezu sa trenutačnog. U suprotnom možete doći do kvara veze.

Prekid veze s MPN VPN poslužiteljemStatus veze možete pogledati odabirom “Prikaži status”. Ovaj prozor prikazuje dnevnik veze u njemu i omogućuje vam da ga istražite. Odavde možete isključiti i ponovo se povezati s trenutnim poslužiteljem.

Prozor statusa MPN-aSažetak klijenta moje privatne mreže za Windows

Instalacijska datoteka za Windows omogućava vam da jednostavno instalirate OpenVPN SSL Windows klijent da biste se povezali s uslugom Moja privatna mreža. Međutim, za vašu postavku potrebna je neka promišljena i tehnička sposobnost da biste konfigurirali svoju instalaciju. Usluga se pokreće kroz sistemsku traku koristeći OpenVPN Inc GUI s otvorenim kodom. Ovo je sustav temeljen na izbornicima. Jednostavno kliknite desnom tipkom miša na ikonu GUI-a u programskoj traci, odaberite mjesto poslužitelja i kliknite “Poveži” na rezultirajućem podizborniku. Za prekid odaberite trenutnu vezu koja je prikazana kvačicom i odaberite “Prekini”. Prije spajanja na novi, trebali biste prekinuti vezu sa trenutnim VPN poslužiteljem.

Posjetite MPN

Instalacija i korištenje Android aplikacije Moja privatna mreža

Instaliranje Android MPN Securea & Brza aplikacija VPN Manager

Prvo idite na web mjesto Moja privatna mreža. Kad tamo stignete, dodirnite gumb “Započni besplatno”. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite opciju “Nabavite je na Google Playu” kako biste preuzeli aplikaciju MPN VPN Manager.

Instaliranje MPN aplikacije za Android

Nakon otvaranja trgovine, dodirnite “Instaliraj” za prijenos softvera na vaš uređaj. Kada se ovaj postupak dovrši, dodirnite gumb “Otvori”. To će pokrenuti aplikaciju na vašem Android telefonu ili tabletu.

Autentifikacija moje privatne mreže za Android

Nakon pokretanja aplikacije prikazuju se informacije o verziji. Nakon toga slijedi ekran za otvaranje računa. Budući da već imamo račun, dodirnite gumb “Koristi postojeći račun”.

Prijava u aplikaciju MPN za AndroidNakon što se otvori zaslon za prijavu, unesite “Korisničko ime” i “Lozinka”. Dodirnite “Prijava za potvrdu vjerodajnica i otvorite nadzornu ploču veze s aplikacijama. U trenutnom nepovezanom stanju prikazuje vaše pravo mjesto, ikona je istaknuta crvenom bojom dok je bravica otvorena i gumb “Poveži”.

Prvo povezivanje s MPN VPN serverom s vašeg Android telefona

Dodirnite “Odaberi zemlju”. Otvara se zaslon prekrivanja zemlje na kojem možete odabrati zemlju s kojom se želite povezati. Odaberite Sjedinjene Države, a zatim dodirnite gumb “Poveži”. Budući da je ovo prvi put da koristite MPN VPN aplikaciju, morat ćete joj dati dozvolu za postavljanje VPN-a.

Postavljanje prve MPN veze s vašeg Android telefonaDodirnite “OK” i nadzorna ploča promijenit će se u stanje spajanja žute ikone. Nakon kratkog vremena, ikona će postati zelena i akcijski gumb prikazuje “Isključi”. Sada ste povezani s uslugom Moja privatna mreža i vaš je internetski promet osiguran. Nadzorna ploča prikazuje vašu novu virtualnu IP adresu. Sada dodirnite ikonu izbornika aplikacije (tri vodoravne crte) u gornjem lijevom kutu da biste je otvorili.

Izbornik Android aplikacije Moja privatna mreža

Zaslon s izbornikom prikazuje podatke o vašem računu pri vrhu. Nakon toga slijedi sam izbornik. Izbornik aplikacije sadrži sljedećih osam stavki:

 • Promijenite lozinku – omogućuje vam upotrebu aplikacije za promjenu zaporke.
 • Pitanja – otvara zaslon kategorije FAQ. Odabirom jedne od tih kategorija otvara se popis povezanih članaka koje možete pregledati.
 • Pretplata – obavijestit će vas da se promjene pretplate mogu vršiti samo na njihovoj web stranici i ponuditi vas da vas tamo odvedu.
 • Kontaktirajte nas – otvara zaslon na kojem možete postaviti pitanja o računu ili podršci.

MPN Android App Menu1

 • Pošaljite dnevnik pogrešaka – otvara zaslon na kojem možete poslati dnevnik povezivanja podršci za MPN radi pomoći u rješavanju problema.
 • postavke – omogućuje vam da promijenite protokol koji se koristi ako imate problema s vezom. Podrazumijeva se na UDP 1194, ali možete odabrati i UDP 4096 za maksimalno šifriranje, TCP 443 i TCP 1194. TCP veze su sporije. Ako pokušate i promijenite protokole dok ste povezani, dobit ćete pogrešku.
 • O nama – prikazuje informacije o verziji i veze do web stranice Moja privatna mreža, adrese e-pošte za podršku i računa društvenih medija.
 • Odjavite se – otvara poruku potvrde prije odjave.

MPN Android App Menu2Spajanje na novi poslužitelj pomoću MPN Android aplikacije

Da biste se promijenili na novi VPN poslužitelj, morate se prekinuti s trenutnog. Inače, dobit ćete poruku o pogrešci. Zatim odaberite novu zemlju na koju ćete se povezati. Dodirnite preklopnicu da biste dovršili vezu.

Spajanje na britanski poslužitelj putem MPN Android aplikacijeSažetak moje privatne mreže za Android

Instaliranje Android MPN Securea & Brza aplikacija VPN Manager je jednostavna. Za razliku od programa za instalaciju sustava Windows, automatski uključuje sve zemlje. Omogućuje vam i izmjenu protokola u aplikaciji. Za povezivanje s VPN serverom potrebno je samo nekoliko taktova. Prvo odaberite zemlju, a zatim dodirnite preklopnu vezu. Da biste prekinuli vezu, samo dodirnite akcijski gumb na dnu zaslona nadzorne ploče. Njegov izbornik sadrži stavke koje će vam pomoći da koristite njihovu uslugu.

Test moje privatne mrežne VPN brzine

Mi smo testirali MPN koristeći njihov OpenVPN SSL s AES-256 u sustavu Windows 10. Usluga Moja privatna mreža VPN izvršavala je osrednje rezultate na našim testovima brzine. Njegova izvedba nije zaslužna u usporedbi s nekim bržim VPN mrežama koje smo testirali. Kriptiranje koje su nastali za algoritam AES-256 vjerojatno je glavni razlog njegovog smanjenja brzine. Ovaj pad brzine mogao bi biti uzrokovan prenapučenošću poslužitelja.

Test moje privatne mrežne VPN brzineMožete vidjeti da je naša brzina preuzimanja iznosila 41,4 Mbps bez VPN veze, ali smanjila se na 30,41 Mbps prilikom korištenja VPN usluge Moja privatna mreža. Ovo je pad od oko 26,5% na serveru u New Yorku. Slični rezultati pronađeni su i kod korištenja drugih lokacija s većim gubitkom brzine promatranim kako se povećavaju udaljenosti i ping brzine. Bilo je oko 50% smanjenje brzine na poslužitelju udaljenom 4100 milja pri korištenju VPN-a Moja privatna mreža. Čak i uz ovaj gubitak performansi, brzina od 20 Mbps još uvijek je dovoljno brza za većinu aplikacija. Možda imate različite rezultate u vašoj regiji svijeta i ovisno o vašoj originalnoj brzini davatelja internetskih usluga mogli biste primijetiti nešto umotavanje u njihovoj usluzi.

MPN pregled: zaključak

Moja privatna mreža već je desetak godina u industriji VPN-a. To je britanska tvrtka koja je iz privatnih razloga registrirana u Hong Kongu. Imaju globalnu VPN mrežu umjerenih veličina. Imaju poslužitelje u 44 zemlje. Ti se poslužitelji distribuiraju na svim kontinentima, osim na Antarktici. Njihova mreža omogućuje P2P promet samo na njihovim poslužiteljima u Rusiji i Maleziji.

Usluga Moja privatna mreža omogućuje povezivanje protokolima OpenVPN SSL, IKEv2, L2TP / IPSec i PPTP. Podrška za više protokola omogućuje vam korištenje njihovih usluga na raznim uređajima. Njihov se aplikacijski softver povezuje na Windows, Mac OS X i Android koristeći OpenVPN uz pomoć treće strane, softvera otvorenog koda sučelja poput OpenVPN Inc, GUI i Tunnelblick. Stoga njegova instalacija nije tako napredna kao neki pružatelji usluga. Za pravilno postavljanje potreban je neki korisnički unos. Njihovi servisi zadani su na IKEv2 protokol za veze za iPhone i iPad.

Moja privatna mreža koristi neke od najjačih VPN enkripcija trenutno dostupnih u industriji za svoje veze OpenVPN i IKEv2. Oba su osigurana 256-bitnom AES enkripcijom. Ne prikupljaju niti pohranjuju zapisnike o prometu na vašoj internetskoj aktivnosti, upotrebi propusnosti ili DNS upitima. Njihova usluga pruža zaštitu od propuštanja DNS-a, NAT vatrozid i DDoS zaštitu. Njihova podrška je prije svega putem ulaznica putem e-pošte. Android aplikacija također ima komponentu za chat. Uz to, imaju dobro organiziranu bazu podataka s FAQ-om s postupnim vodičima za instalaciju svoje usluge na razne uređaje.

Ono što nam se svidjelo u usluzi:

 • Ne vode evidencije aktivnosti VPN-a.
 • Usluga pruža dobru sigurnost za OpenVPN i IKEv2 veze.
 • MyTelly SmartDNS usluga uključena je u plaćene planove.
 • P2P je dopušten na poslužiteljima u Rusiji i Maleziji.
 • MPN nudi 3-dnevnu besplatnu stazu i 90-dnevnu garanciju povrata novca.
 • Oni pružaju ograničenu besplatnu uslugu za sve.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Moja privatna mreža mogla bi razviti vlastiti prilagođeni klijent za korištenje.
 • Dodajte više poslužitelja na nekim lokacijama da biste poboljšali performanse.

Moja privatna mreža ima poslužitelje u Africi, Aziji, Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Oceaniji. Nude 3-dnevnu besplatnu probnu verziju za sve nove korisnike za koje nisu potrebne kreditne informacije. Uz to, imaju 90-dnevno jamstvo povrata novca. To znači da možete bez rizika isprobati njihovu VPN uslugu. Ako odlučite da vam se sviđa, možete dobiti njihov globalni plan od 7,17 £ mjesečno.

Posjetite MPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me