NordLocker pregled

NordLockerNordLocker je program za pohranu datoteka koji vam je donio isti tim koji upravlja NordVPN. Usluga nudi 5 GB šifrirane pohrane besplatno, ili možete dobiti neograničen prostor za pohranu ako se odlučite za korištenje premium verzije. Kao što možete pogoditi, izložili su ga proizvođači tvrtke NordVPN. Ormar je vrlo moćan i lako ćete upravljati. U skladu s tim, na tržištu ima i niz drugih konkurenata koji također dobro rade. U ovom ćemo vam pregledu pružiti detaljniji pregled usluge i vidjeti što ona može ponuditi.


cijena

Kao što smo spomenuli, NordLocker omogućuje do 5 GB besplatno. Međutim, čak i premium verzija je dobra vrijednost. Kao što vidite, jednomjesečni plan iznosi 8,00 USD mjesečno. Ako se odlučite umjesto jednogodišnjeg plana, vaš trošak pada na 4,99 USD mjesečno i štedite 37%. Dvogodišnji plan spušta cijenu na 3,99 dolara mjesečno, tako da uštedite 50%. Najbolja vrijednost za NordLocker je trogodišnji plan. Plaćanjem 2,99 dolara mjesečno uštedite 62%.

NordLocker cijene

Pored ovog posla, NordLocker nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca.

Značajke NordLocker-a

NordLocker nudi brojne značajke. Pogledajmo što ovaj program za pohranu može ponuditi.

 • Poništavanje glavne lozinke
 • Šifrirana imena i strukture datoteka
 • 24/7 chat uživo
 • Sposobnost zaštite datoteka koje su pohranjene u gotovo svim nesigurnim uslugama u oblaku
 • Mogućnost dijeljenja šifriranih datoteka s drugim korisnicima
 • Šifriranje na strani klijenta
 • Jednostavno šifriranje datoteke

Iako NordLocker nije otvorenog koda, koristi enkripciju po datoteci. Svaka datoteka u količini šifrira se i pojedinačno pohranjuje, tako da nema potrebe za ponovnim prijenosom cijele mape datoteka ako želite promijeniti jedan dokument koji se pohranjuje na mreži. Pogledajte povucite i ispustite konzolu u nastavku.

NordLocker

O poništavanju glavne lozinke

Prilikom stvaranja novog računa možete odabrati glavnu lozinku za kriptiranje datoteka. NordLocker također generira ključ za oporavak koji je dostupan samo vama, a vi ćete ga morati pohraniti na izvanmrežnu lokaciju. Iako se ovo može koristiti za resetiranje glavne lozinke, ipak morate biti oprezni. Ako izgubite i glavnu lozinku i ključ, tada nećete moći uopće otvoriti svoje datoteke.

Privatnost

Ako ste svjesni, Nord je sa sjedištem u Republici Panama. Svi pravni sporovi rješavaju se u toj nadležnosti. To znači da je izvan područja partnera “14 očiju”. Dakle, ne morate biti pretjerano zabrinuti za svoje datoteke.

sigurnosti

Što se tiče enkripcije, NordLocker koristi AES-256-GCM enkripciju s Argon2 hash-om. Za razliku od nekih tvrtki, oba su ta faktora isprobana i istinske metode šifriranja. Međutim, kriptografija javnog ključa za stvaranje i provjeru autentičnosti parova asimetričnih ključeva nalazi se putem kriptografije Elliptic-curve (ECC) umjesto uobičajenog RSA. Iako postoje neke nedoumice oko strukture ECC-a, algoritam je još uvijek prilično siguran. Imajte na umu da, budući da nije softver otvorenog koda, teško je odrediti jesu li ECC komponente pravilno implementirane, pa u najgorem slučaju to predstavlja rizik. Međutim, većina korisnika vjerojatno neće biti dio modela prijetnji. Ako samo pohranjujete svoje slike ili dokumente, relativno ste sigurni.

Jedna od prednosti ECC-a je mogućnost dijeljenja datoteka. Budući da se adresa e-pošte može prepoznati jedinstvenim kodom, dodatni korisnici mogu ih otključati vlastitim privatnim ključevima. Kao što vidite u nastavku, samo kliknite “Dodavanje korisničkog pristupa”.

NordLocker

Jednostavnost korištenja

NordLocker je dostupan za MacOS i Windows. Imajte na umu, ipak, ako ga želite koristiti na Windows baziranom stroju, morate instalirati .Net Framework 4.8. Ako nije pravilno instaliran, NordLocker neće raditi ispravno bez njega. Ako imate bilo kakvih problema s instalacijom ili bilo što drugo, uvijek se možete obratiti njihovom timu za korisničku službu 24 sata dnevno ili provjeriti odjeljak FAQ na njihovoj web stranici.

Završne misli

Ako tražite vrlo jednostavan način za šifriranje datoteka i zaštitite ih od krađe, ne možete pogriješiti s NordLocker-om. Iako nismo u potpunosti zadovoljni ECC metodom šifriranja, sve ostalo je robusno. Iako u zajednici postoje neke sigurnosne ormariće slobodnog i otvorenog koda, nijedna od njih nije tako uglađena kao što je ovaj. Očekujemo da će uskoro biti iOS i Android verzije aplikacije NordLocker.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map