Pregled AdBlock-a 2016

AdBlock je proširenje za preglednik koji je 2009. godine stvorio američki programer nazvan Michael Gundlach, a tim ga podržava tim tvrtke BetaFish Inc. Podržava desktop preglednike Chrome, Safari i Opera te 64-bitne iPhone i iPad uređaje. Iako je bio nadahnut proizvodom sličnog naziva (Adblock Plus), dvije tvrtke i proizvodi nisu povezani. Djeluju na isti način, ali imaju neke razlike. U ovom ćemo pregledu istražiti značajke AdBlocka i pokazati vam kako instalirati proširenje za preglednik.


Hajde da razgovaramo o razlikama između njih dvoje. Za razliku od Adblock Plus (ABP), AdBlock je filtre već omogućio. Budući da vam nije potrebno ništa omogućiti s AdBlockom, on će vas zaštititi od zlonamjernog softvera od početka. AdBlock se može koristiti na pojedinačnim stranicama i ima prilagođeni popis s dodatnim značajkama. Oba proširenja koriste EasyList kako bi im pomogli da blokiraju oglase na mnogim web lokacijama.

Financiranje AdBlocka

Kao i ABP, AdBlock sudjeluje u prihvatljivom programu oglasa. Možete onemogućiti prihvatljive oglase i blokirati sve oglase. Oni također traže donacije, a produžetak navode kao čast. Korištenjem ove metode korisnik plaća ono što smatra da je fer cijena za proširenje. Korisnike se potiče da plaćaju onoliko koliko mogu.

AdBlock za Chrome

Da biste dobili AdBlock za Chrome, kliknite gumb izbornika u Chromeu. Zatim idite na Više alata, zatim Proširenja.

Instalacija Adblock Plus

Sada ćete biti odvedeni u Proširenja zaslon.

nabavite još proširenja

Odaberite opciju koja kaže dobiti više ekstenzije. Unesite lijevu stranu na lijevoj strani AdBlock. Ovdje ćete vidjeti nekoliko različitih opcija, ali želite odabrati proširenje koje kaže AdBlock koje nudi getadblock.com.

Odaberite AdBlock

U proširenjima se prikazuje kao najpopularniji blokator oglasa. AdBlock je jedan od prvih blokatora oglasa napravljen za Chrome.

Kako se koristi AdBlock u Chromeu

Sada kada je instaliran AdBlock, kliknite na znak stop s rukom unutar ikone u gornjem desnom dijelu zaslona i odaberite Opcije.

Upotreba AdBlock-a za Chrome

Zatim ćete vidjeti nekoliko kategorija kao što vidite na slici ispod.

Općenito – Postoji 6 okvira u kojima možete potvrditi ili poništiti odabir pod ovim naslovom, ovisno o tome što želite učiniti. To uključuje okvir za napredne opcije.

Korištenje AdBlock-a za Chrome

Popisi filtra – Pod ovim naslovom možete onemogućiti prihvatljive oglase, prebaciti EasyList, omogućiti prilagođene blok filtre i omogućiti ostale popise filtera.

Zaglavlje filtarnih popisa.

Prilagodi – Na ovoj kartici možete ručno uređivati ​​filtre, blokirati više oglasa ili čak zaustaviti blokiranje oglasa na određenoj web lokaciji.

Podrška – Na ovoj kartici možete prijaviti greške, predložiti ideje i vidjeti što AdBlock označava.

AdBlock za Opera

Da biste dobili Adblock za Opera, predlažemo da posjetite web stranicu i instalirate od tamo. Zatim kliknite na gumb koji piše Uzmi AdBlock odmah.

Blok oglasa za Operu

Zatim kliknite gumb na kojem piše dodaj u Operu.

AdBlock za Opera

Sada kada ste to učinili, na zaslonu će se pojaviti okvir za preuzimanje AdBlock-a. Vidjet ćete poruku koja navodi da je oglasni blok dodan u Opera, a njihov zaslon za donaciju. Kliknite desnom tipkom miša na Ikona za AdBlock pronaći opcije.

AdBlock proširenje instalirano je za Opera

Nakon što pronađete mogućnosti, pogledajte odjeljak Chrome. Potpuno su isti između dva preglednika.

AdBlock za Safari

Idite naprijed i posjetite getadblock.com sa Safarija da biste preuzeli proširenje.

Web lokacija Adblock u Safariju

Kliknite na gumb “Get Adblock Now” da biste pokrenuli preuzimanje.

Safari poruka Adblock

Trebat ćete kliknuti na “Trust” da biste instalirali proširenje.

Omogući Adblock u Safariju

Kliknite “Omogući Adblock”, a zatim idite dalje i kliknite drugi okvir da biste prikazali mogućnosti Adblocka.

Opcije Adblock Safarija

Od ovog trenutka možete odlučiti želite li dopustiti neintruzivno oglašavanje i popis drugih značajki. Blokiranje sadržaja Safarija dodatno će poboljšati vašu privatnost tijekom pregledavanja Interneta.

AdBlock za aplikaciju za mobilne uređaje iOS

Za iPhone postoji nekoliko aplikacija za blokiranje oglasa, tako da ćete biti sigurni da ste odabrali onu pravu. Otiđite u Apple iTunes App Store i potražite AdBlock za mobitel tvrtke BetaFish Inc.

ApBlock aplikacija za iOS

Jednom kada iOS aplikacija završi s instaliranjem, dočekat će vas niz ekrana dobrodošlice. Provest će vas kroz omogućavanje blokatora oglasa.

Omogući AdBlock na iPhoneu

Kako biste omogućili AdBlock, morat ćete se upustiti u postavke iPhonea ili iPada. Od tamo odaberite Safari i dodirnite “Blokatori sadržaja” kao što je prikazano gore. Tada možete omogućiti blokiranje oglasa AdBlock, međunarodne jezike i zaštitu privatnosti. Ovo su jedine opcije koje imate u aplikaciji za iOS.

Razlike sa i bez

Sada ćemo vam pokazati razlike u pregledniku Opera s AdBlockerom i bez njega. Na slici ispod vidite kako izgleda web stranica bez AdBlocka.

AdBlocker u Operi bez

Sada ćemo vam pokazati istu stranicu dok koristite AdBlock.

AdBlock u Operi bez oglasa

Kao što vidite na gornjim slikama, oglasi su nestali. To je ključno tijekom pregledavanja jer to znači da će se vaša web stranica učitati brže. Ako se odlučite, možda ćete se riješiti i gumba na društvenim mrežama.

 Zašto koristiti AdBlock?

AdBlock ima neke prednosti u odnosu na konkurente jer vam omogućuje podešavanje filtera koje želite vidjeti. Adblock tehnologija blokirat će i YouTube prije videooglasa, tako da ih ne morate vidjeti. Kao i Adblock Plus, ni oni ne čuvaju povijest pregledavanja niti podatke o vama. Iako postoje drugi, oni su prvi stvorili blokator oglasa za Chrome.

Zaključak

Zaključno, AdBlock je jednostavan za korištenje i ima nekoliko različitih opcija koje ga razlikuju od ostalih. Možete onemogućiti prihvatljive oglase i proširenje se često ažurira. Kako se neće ukloniti svi blokatori iz svakog oglasa, predlažemo vam da ih koristite više. Uz to, morat ćete koristiti i druge alate za zaštitu, umjesto da upotrebljavate samo blokator oglasa.

Posjetite AdBlock

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map