Pregled Adblock Plus 2016

Adblock PlusAdblock Plus je proširenje preglednika koje je 2006. godine stvorio Wladimir Palant kao projekt otvorenog koda. Dostupna je za sve preglednike mobilnih i stolnih računala, a osmišljena je za zaustavljanje širenja zlonamjernog softvera i blokiranje dosadnih oglasa. Palant je 2011. godine zajedno sa svojim partnerom Tillom Faidom osnovao matičnu tvrtku pod nazivom Eyeo kako bi budući razvoj Adblock Plus-a bio održiv. U našem ćemo pregledu istražiti značajke Adblock Plus i kako instalirati proširenje za preglednik.


Iako Adblock Plus može biti moćan, sam po sebi ništa ne blokira. Umjesto toga koristi filtrirane popise koje korisnik može prilagoditi. Neki se odlučuju napraviti vlastiti popis, ali možete odabrati i blokiranje praćenja ili zlonamjernog softvera. Zbog svoje prirode, blok popisi se mogu kreirati korisnikom. Iako su blokeri oglasa prisutni neko vrijeme, oni su postali popularniji u posljednjih nekoliko godina.

Financiranje Adblock Plus

Ako je Adblock Plus besplatan, kako onda tvrtka ostaje s poslom? Odgovor je licenciranje prihvatljivih oglasa. Adblock Plus privukao je pažnju zbog svog prihvatljivog popisa oglasa. Odlučuju ne blokirati oglase odabranih tvrtki. Teorija je da nisu svi oglasi loši, pa se mnoge web stranice oslanjaju na njih radi financiranja. 2009. godine kreatori su došli do zajedničkog odnosa s oglašivačima kako bi omogućili gledanje nekih oglasa. Adblock Plus koristi stroge kriterije kako bi utvrdio je li oglas neugodan. Ako nije, oglas se može dodati u popis dopuštenih. Iako su ih neki kritizirali zbog toga, 30% njihovih prihoda dolazi od onih dopuštenih lista. Unatoč kritikama, 90% svih dozvola za bijelu listu daje se besplatno. Samo veliki subjekti moraju platiti svoje dozvole za bijelu listu. Kao korisnik, imate mogućnost onemogućavanja prihvatljivih oglasa.

Adblock za Chrome

Način da se Adblock Plus za Chrome dobije klikom na izbornik. Zatim idite na Više alata, zatim Proširenja.

Instalacija Adblock Plus

Sada ćete biti odvedeni u Proširenja zaslon.

nabavite još proširenja

Odaberi Nabavite još proširenja. Upišite Adblock Plus na lijevoj strani. Ovdje ćete vidjeti nekoliko različitih opcija, ali želite odabrati proširenje koje kaže Adblock Plus.

Adblock Plus proširenje

Budite sigurni da ste odabrali pravu opciju. Postoji nekoliko različitih predmeta koji su blizu istog naziva, ali nisu potpuno isti. Potražite znak zaustavljanja ABP i provjerite piše li Adblock Plus i nalazi li se u odjeljku za proširenja.

Kako koristiti Adblock Plus u Chromeu

Sada kada je Adblock Plus instaliran, kliknite na ikonu ABP i odaberite Opcije.

Opcije Adblock-a

Ovdje vidite opcije za AdBlock Plus. U ovom su odjeljku četiri kartice. Filtrirajte popise, dodajte vlastite filtre, domene s popisa i općenito.

Opcije Adblock PlusPopisi filtra – Na ovoj se kartici nalaze tri okvira. Prva dva okvira odgovaraju informacijama o EasyListu. Iako je popis trećih strana, prihvaćen je u mnogim blokatorima oglasa. Ako imate dodatne popise koje želite dodati, to možete učiniti ovdje. Prihvatljivi oglasi omogućeni su prema zadanim postavkama, ali možete ih lako onemogućiti ako poništite potvrdni okvir.

Dodajte svoje filtre – Kao što kartica kaže, možete dodati vlastite filtre. Adblock Plus vam pruža upute i smjernice o tome kako stvoriti vlastiti filtar.

Dopuštene domene – Ako želite dodati domenu na koju vam ne smeta gledanje oglasa, ovdje ulazite na web mjesto. Budući da se neke web stranice oslanjaju na oglase za financiranje, to će vam omogućiti da ih podržite. Budući da neke web lokacije zahtijevaju da onemogućite svoje blokade oglasa, značajka bijele liste omogućuje vam odabir i odabir web lokacija koje želite.

Općenito – Kartica Općenito ima dvije značajke. Blokiraj element stavke desne tipke miša, i Pokažite Adblock Plus u alatima za razvojne programere. Većina ljudi će ostaviti ove opcije na miru.

Adblock Plus za Firefox

Da biste nabavili Adblock Plus, idite na www.adblockplus.org i kliknite na Instalirajte za Firefox.

Adblock Plus

Zatim, dopustite instalaciju.

Dopusti Adblocker Plus za Firefox

Sada kliknite instaliraj.

Adblock Plus kliknite na uvesti

Tada ćete dobiti poruku da je Adblock Plus instaliran uspješno.

Instaliran Adblock Plus

Na kraju, ponovno pokrenite preglednik i vidjet ćete ikonu Adblock Plus u gornjem desnom kutu. Pogledajte naš odjeljak Chrome za savjete o postavljanju.

Adblock Plus za Android

Da biste preuzeli Adblock Plus za Android, idite na Google Play Store i potražite Adblock Plus. Bit će označen kao Adblock Browser za Android. Provjerite je li odabrao Eyeo. Prihvatite dopuštenja i kliknite Otvorena. Na 3. zaslonu ispod kliknite 3 okomite točke u gornjem desnom kutu.

Adblock Plus Android prvi 3

Zatim idite na postavke na dnu popisa. Kao što vidite na slici ispod, klikom na Blokiranje oglasa omogućit ćete konfiguriranje EasyLista. Možete konfigurirati i popise za odabir i onemogućiti prihvatljive oglase.

Android Instalirajte drugo 3

U odjeljku dodatnih opcija blokiranja možete onemogućiti praćenje, dodati drugi popis filtara, onemogućiti gumbe društvenih medija i onemogućiti domene zlonamjernog softvera.

Zadnja 3 zaslona Adblock Plus Android

Sve dok imate znak zaustavljanja ABP pored adresne trake, znate da koristite preglednik Adblock.

Adblock Plus za iPhone & iPad

Najnoviju verziju Adblock Plus za iPhone ili iPad možete preuzeti iz trgovine iTunes. Kompatibilan je s iOS 9.0 ili novijim. Oni također imaju aplikaciju Browser Adblock. Nedavna recenzija ukazala je na neka pitanja pa smo odlučili pričekati da je isprobamo.

Kao i kod većine iOS aplikacija, Adblock Plus ima niz uvodnih zaslona. Pružaju vam nekoliko informacija o tome kako aplikacija radi i kako je postaviti.

Uvod u Adblock iOS

Postoji samo nekoliko postavki Adlbock Plus koje možete konfigurirati. Prvo je hoće li dopustiti ili ne dozvoliti neke neintruzivne oglase. Ovo su prihvatljivi oglasi (na bijelim tvrtkama) koje Eyeo dopušta. Ako želite blokirati oglase, jednostavno onemogućite ovu značajku. Također možete dodati određene web lokacije za dopuštanje prikazivanja oglasa za njih.

Adblock prihvatljivi oglasi

Također morate omogućiti aplikaciju za pokretanje u Safariju. Da biste to učinili, poželjet ćete dodirnuti Postavke – Safari – Blokatori sadržaja.

Safari blokatori sadržaja

Idite naprijed i omogućite Adblock Plus, a zatim pokrenite Safari da biste vidjeli aplikaciju u akciji.

Zašto koristiti Adblock Plus?

Nekoliko je prednosti upotrebe Adblock Plus u odnosu na konkurenciju. Struktura otvorenog koda je lijepa jer omogućuje prilagodbu. Ne prikupljaju nikakve podatke, a posebno praćenje i oglase možete posebno onemogućiti iz mnogih izvora. Adblock Plus ima sjajne rezultate i preko 300 milijuna preuzimanja. Oni su bili jedan od prvih blokatora oglasa na tržištu i smatrali su ga pionirom industrije.

Zaključak

Da sažmemo naša otkrića, Adblock Plus djeluje dobro i jednostavan je za korištenje. Iako su imali nedostatak u svom popisu dopuštenih, ta će značajka možda biti onemogućena ako je želite promijeniti. Sviđa nam se kako je ABP još uvijek otvorenog koda i jako dobro održavan. Ne predlažemo da upotrebljavate blokator oglasa kao jedinu odbranu. Međutim, ako tražite proširenje za blokiranje oglasa, prestanite pratiti i blokirati poznate web lokacije sa zlonamjernim softverom, pogledajte ovo.

Posjetite Adblock Plus

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map