Linksys WRT3200ACM usmjerivačImali smo zadovoljstvo testirati Linksys WRT3200ACM AC3200 DD-WRT usmjerivač od FlashRouters tijekom vikenda. Svrha je bila pogledati novu FlashRouters privatnost aplikacija koja uključuje jednostavno, ali vrlo učinkovito sučelje za povezivanje s nekim od najvećih VPN usluga na svijetu. Kao što ćete vidjeti za trenutak, sve što trebate da biste započeli je VPN račun. Aplikacija o privatnosti pobrinut će se za ostalo. Najbolje od svega, povezivanjem na VPN putem FlashRouters aplikacije za privatnost možete zaštititi cijelu mrežu jednim VPN računom.

Što je FlashRouter i kako to radi??

Ukratko, FlashRouters je tvrtka u Sjedinjenim Državama koja prodaje usmjerivače marki s unaprijed instaliranim firmwareom DD-WRT ili Tomato. Postoje brojne prednosti upotrebe usmjerivača s firmwareom otvorenog koda. Za početak eliminira puno grešaka i sigurnosnih rupa koje su ostavile milijune usmjerivača potrošača otvorene za napad. Iz perspektive privatnosti, DD-WRT i Tomato firmware podržava OpenVPN, L2TP i PPTP VPN veze. Otkrićete i da prilagođeni usmjerivači djeluju bolje od istih uređaja učitanih tvorničkim firmverima.

Što radi FlashRouters-ova privatnost??

Tim FlashRouters još više je proširio korisnost svojih uređaja dodavanjem nove VPN privatnosti. Aplikacija će vam omogućiti lako povezivanje s popularnim VPN uslugama putem usmjerivača, pa čak i prebacivanje između pružatelja usluga. Jedini preduvjet je a VPN pretplata. To će zaštititi cijelu vašu mrežu, uključujući uređaje koji inače ne bi bili kompatibilni s VPN-om poput igraćih konzola i kutija za streaming.

Koje VPN usluge podržava FlashRouter aplikacija za privatnost??

U vrijeme našeg pregleda aplikacija FlashRouters Privacy uključivala je podršku za 11 VPN pružatelja, uključujući ExpressVPN, Hide My Ass (HMA), IPVanish, IVPN, NordVPN, privatni pristup internetu (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN i Windscribe. Aplikaciju smo testirali s IPVanish-om, PIA-om i ExpressVPN-om tako da možemo govoriti o jednostavnosti upotrebe. Kroz detalje ćemo ući u detalje.

Mogu li instalirati VPN privatnost aplikaciju na moj postojeći usmjerivač?

Kratki odgovor je ne. Trebate kupiti uređaj s FlashRoutera kako biste mogli koristiti aplikaciju. Ako već posjedujete napredni usmjerivač potrošača, a želite dodati VPN podršku, razmislite o aplikaciji usmjerivača ExpressVPN. Pomoći će vam da započnete bez puno tehničkog znanja. Inače toplo preporučujem kupnju unaprijed instaliranog DD-WRT ili Tomato usmjerivača od tima na FlashRoutersu.

Aplikacija za privatnost FlashRouters: Hands-on testiranje

Prije nego što uđemo u aplikaciju, želim spomenuti što možete očekivati ​​prilikom kupnje uređaja s FlashRoutera. Za početak ćete dobiti mali pamflet koji će vam pomoći da započnete. Za nekoliko minuta usmjerit ćete se putem interneta i moći ćete koristiti FR Privacy App za povezivanje s omiljenim VPN-om. Vodič uključuje i kontaktne podatke i sate podrške. Rado ćete saznati da FlashRouters ima podršku za chat 7 dana u tjednu. Možete im poslati i e-poštu ili posjetite centar za pomoć FR-a za odgovore na brojna uobičajena pitanja.

Nakon otpakiranja i postavljanja novog usmjerivača slijedite vodič isporučen s uređajem. Završit ćete otvaranjem web preglednika i posjetom stranici flashrouterapp.com. Ovo će se preusmjeriti na lokalnu stranicu. Napomena: Ako tijekom pokretanja stranice primite prazan ekran, morat ćete zatvoriti i ponovo pokrenuti prozor preglednika u anonimnom načinu. Ako to ne uspije, nastavite i resetirajte usmjerivač. Jesmo i riješili smo problem odmah. Kada ste u nedoumici, ponovno pokrenite ��

Kada se pokrene aplikacija FlashRouters Privacy, dočekat će vas sljedeći ekran:

Aplikacija za privatnost FlashRouters

Spajanje na IPVanish VPN

Prvo što ćete htjeti učiniti je kliknuti na padajući okvir “Select”. Ovdje ćete pronaći popis podržanih VPN usluga. Započeli smo odabirom IPVanish. Snimak zaslona s lijeve strane prikazuje sučelje aplikacije FlashRouters Privacy App za IPVanish. Kao što možete vidjeti postoji padajući okvir za odabir lokacije poslužitelja. Ako započnete tipkati ime grada, aplikacija će vratiti sve rezultate koji odgovaraju vašem upitu. Jednom kada odaberete poslužitelj, jednostavno unesite svoje korisničko ime i lozinku i kliknite gumb “Poveži”. Također možete odabrati želite li ili ne “Automatsko povezivanje s VPN-om” i omogućiti značajku “Global Kill Switch” na temelju vaših sklonosti.

IPvanish veza FlashRouters

Povezali smo se s brojnim lokacijama poslužitelja IPVanish i otkrili da svi imaju prilično dobre performanse. Kao što vidite gore, povezali smo se sa serverom u Chicagu i testirali našu brzinu. Performanse su bile vrlo dobre sa brzinom prenosa od 65,39 Mbps na kablovskoj vezi koja doseže oko 70 Mbps. Završili smo i provjeru privatnosti na web mjestu IPVanish kako bismo potvrdili da je naša IP adresa promijenjena u jedan geo smješteni u Chicagu. Također smo izvršili brzi test DNS-a na propuštanje koji je dio našeg redovnog postupka testiranja. Nismo imali nikakvih problema s uređajem FlashRouters, aplikacijom privatnosti ili IPVanish vezom.

Povezivanje s privatnim pristupom internetu (PIA)

Zatim smo odlučili uspostaviti vezu s PIA-om. To je bilo jednako jednostavno. Glavna razlika bila je dodatna mogućnost pada koja nam je omogućila izbor između AES-128 i AES-256 bitne enkripcije. Odabrali smo AES-256 opciju za najjaču moguću enkripciju. Prvo što ćete primijetiti prilikom istraživanja padajućeg poslužitelja za PIA jest da svaka lokacija ima i TCP i UDP opciju. Izabrali smo UDP za veće brzine. Ako imate problema sa vezom, uvijek se možete prebaciti na TCP koji uključuje provjeru pogreške.

FlashRouters PIA veza

Još jednom smo se povezali s PIA VPN serverom u Chicagu. Kao što vidite, izvedba je bila gotovo identična IPVanishu. Jednom kada smo se povezali sa serverom u Chicagu, testirali smo svoju brzinu i utvrdili da je brzina 65,47 Mbps. Izgleda da IPVanish i PIA prolaze kroz LogicWeb u Chicagu, pa slične brzine imaju smisla. Još jednom smo napravili test IP adrese i DNS propuštanja bez ikakvih problema. Aplikacija za privatnost FlashRouters funkcionirala je bez ikakvih problema nakon što smo prvotno dobili sučelje.

Zaključak

Možda najimpresivnija značajka nove FlashRouters aplikacije za privatnost je jednostavno korisničko sučelje. Aplikacija ne zahtijeva puno tehničkog znanja kako bi osigurala vašu privatnost. To je veliki plus jer konfiguriranje usmjerivača može biti zastrašujući i ponekad opasan zadatak. Uređaj Linksys WRT3200ACM tvrtke FlashRouters pokazao se vrlo dobro u svim našim testovima. Svakako bismo preporučili uređaj. Jedini pružatelj usluga koji nismo mogli testirati bio je ExpressVPN jer je aplikacija zahtijevala dodatne informacije. Ako koristite ExpressVPN, FlashRouters tim prethodno će učitati njihovu VPN aplikaciju na vaš uređaj. Općenito, bili smo vrlo impresionirani FlashRouters aplikacijom o privatnosti i toplo vam preporučujemo da je koristite kako biste zaštitili sve uređaje u vašoj mreži jednim VPN računom. Jednom kada budete imali priliku testirati aplikaciju ili sami, pošaljite nam poruku @VPNFan i javite nam što mislite.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me